Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 16:12:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 [77] 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843366 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1900 : Grudzieñ 22, 2012, 15:09:56 »

songo uca³uj ¶wi±tecznie mamê i pogratuluj jej wytrwa³o¶ci w zawodzie oraz serca jakie przekaza³a wszystkim , których uczy³a. Byæ nauczycielem to jedna z najtrudniejszych ról, która uczy niesamowitej cierpliwo¶ci , wytrwa³o¶ci i szlifuje wszystkie osobiste wybuja³o¶ci...

¦wi±teczne, Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Nauczycieli !

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1901 : Grudzieñ 22, 2012, 15:36:11 »

songo uca³uj ¶wi±tecznie mamê i pogratuluj jej wytrwa³o¶ci w zawodzie oraz serca jakie przekaza³a wszystkim , których uczy³a. Byæ nauczycielem to jedna z najtrudniejszych ról, która uczy niesamowitej cierpliwo¶ci , wytrwa³o¶ci i szlifuje wszystkie osobiste wybuja³o¶ci...

¦wi±teczne, Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Nauczycieli !

Kiara U¶miech U¶miech

dziêkujê w imieniu mamy,-
masz racje w swej refleksji nad tym zawodem, a ka¿da mama i tak jest nauczycielk± ca³e ¿ycie swych dzieci. U¶miech

pozdrówka ¶wi±teczne Chichot
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 22, 2012, 15:42:27 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1902 : Grudzieñ 24, 2012, 02:07:41 »

12 dni do ¶wi±t (Ca³y film)
http://www.youtube.com/watch?v=RqkidLVPeAQ
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1903 : Styczeñ 05, 2013, 20:29:46 »

Cytat: Arteq
Rozumiem Blue, ¿e w dzia³ach przez Ciebie moderowanych mo¿na swobodnie (i co ciekawsze - bezpodstawnie) u¿ywaæ okre¶leñ "t³umok" czy "idiota", tak? Bo skoro tutaj Ci nie przeszkadzaj±... ba - przyklaskujesz temu, popieraj±c dan± postawê forumowicza. Za to niewygodne dla Ciebie i Twoich towarzyszy posty (w których nie ma ani ¶ladu l¿enia, k³amstw) usuwasz b³yskawicznie, bez s³owa wyjasnienia... Kolejny raz siê pogr±¿asz.

Kolejna, regulaminowa farsa.  Chichot
Egzorcyzmy nad „t³umokami” i „idiotami” odczyniane przez "uduchowione" ega.  Du¿y u¶miech
Za¶ czwarty wymiar, tudzie¿ epoka serca, wci±¿ nieosi±galne…

To pa  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2013, 20:31:06 wys³ane przez ptak » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #1904 : Styczeñ 05, 2013, 21:03:50 »

Arteq, na tym forum odpu¶ci³em sobie, bo dla mnie wszystkie twoje posty tutaj by³y personalne i na nowym usun±³bym je bez wahania, inne, jak te wywo³ywane przez was równie¿. Nie ma skutku bez przyczyny, i to w³a¶nie Kap³anowi u¶wiadomi³em.

Edit: Wiêc na nowym przyczyna nie zaistnia³aby, a w³a¶ciwie zaistnia³aby czasowo.

Ptaku, eh, epoka serca mówisz, ja naprawdê nie widzê serca w postach arteq, Kap³ana czasami te¿, nie widzê równie¿ w niektórych swoich i niektórych twoich - a czy ty widzisz je wszêdzie?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2013, 21:09:25 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1905 : Styczeñ 05, 2013, 21:59:26 »

Widzê to nieco inaczej, tak¿e z postaw±.
Nie mo¿na twierdziæ, ¿e jest siê cz³owiekiem rzetelnym, a potem... tutaj nie jestem, a tam - tak, jestem/bêdê. Tak samo z uczciwo¶ci± - nie mo¿na powiedzieæ jestem uczciwym, ale... od 13:00 do 15:00, albo w pracy nie, w domu tak. Natomiast Twój powy¿szy post jest dowodem na podwójn± moralno¶æ - w zale¿no¶ci od czasu/miejsca deklarujesz odmienne dzia³ania w tych samych aspektach.

edit start:
Takich Twoich wybiórczych postaw móg³bym dowodziæ wiele razy - jak najbardziej "personalnie". Nie ³apiesz tak¿e znaczenia "personalna wypowied¼". Personaln± wypowiedzi± jest ka¿da w której jest chocia¿ ¶lad opinii, pogl±du, postawy, komentarza - bo kto¶ (personalnie) to wyra¿a. Tak samo w przypadku gdy kto¶ dan± tezê argumentuje swoj± postaw±/ nieweryfikowaln± bezpo¶rednio wiedz± - wtedy zanim damy "wiarê" danej opinii mamy jak najbardziej prawo oceniaæ postawê danej osoby, sprawdzaæ jej wiarygodno¶æ. I to nie jest mój wymys³, jest to powszechnie akceptowalne i praktykowane.
edit stop.

Osoba która jest stronnicza, przyzwala, ba - przyklaskuje w jednym miejscu czynom za które ma (?) zamiar karaæ gdzie indziej - jak dla mnie nie ma moralnego prawa rozliczaæ innych, bez wzglêdu na miejsce. Tym bardziej gdy dowiedziono jej stronniczo¶æ ocen.

Albo jest siê w porz±dku albo nie.

I mylisz siê, uwa¿aj±c ¿e na nowym forum bêdziesz alf± i omeg±... Nie przejdzie to na d³u¿sz± metê, "obawiam" siê ¿e i na krótsz± równie¿. Jestem o tym dziwnie przekonany, tak samo jak by³em przekonany o losach tego forum, pisz±c jakie¶ 2 m-ce temu, ¿e to forum nie poci±gnie d³ugo...
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2013, 22:04:30 wys³ane przez arteq » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1906 : Styczeñ 05, 2013, 22:02:43 »

Tak, to ty jeste¶ nieomylnym prorokiem. Chwa³a ci.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1907 : Styczeñ 05, 2013, 22:12:29 »

Nie jestem nieomylny - wiele razy to mówi³em, niepotrzebny sarkazm (chocia¿ nic poza nim Ci nie pozostaje w ¶wietle faktów, to czêste zachowanie-"obrona").

Aby przewidzieæ jak zakoñczy siê wiele deklaracji, postaw, jak rozwin± siê w±tki na tym forum, co bêdê mówiæ niektórzy z forumowiczów gdy przyjdzie czas "spe³nienia" nie trzeba byæ nieomylnym. Nie trzeba byæ prorokiem. Nie trzeba posiadaæ szerokiej wiedzy merytorycznej na dany temat. Nie trzeba ¿adnych tam trzecich oczu, uduchowieñ, "wiedzy" wewnêtrznej czy porozwijanych czakr.
Wystarczy nieco do¶wiadczenia ¿yciowego, obserwacja zachowania w tym reakcji na pewne sytuacje, i nieco znajomo¶ci psychologii - nawet tych nabytych i... zdrowego rozs±dku.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2013, 22:15:24 wys³ane przez arteq » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1908 : Styczeñ 05, 2013, 22:38:57 »

Odpowiedz sobie, bo mnie nie musisz: co ci do tego, ¿e czyja¶ przepowiednia, czy prognoza siê nie spe³ni³a? 
To problem tej osoby, a nie twój. Jaki masz, ¿e tak powiem: tytu³, aby rozliczaæ kogo¶?
Ptak tu piêknie pisa³a o lustrach i ego.
Nawet channelingi by³y o robieniu dobrze i posiadaniu racji.
Stwierdzi³e¶ sarkazm w celowo wstawionym sformu³owaniu, a jak nazwaæ twoje sformu³owania wobec w tym przypadku Kap³ana?
Gdy widzê niektóre twoje posty to autentycznie przypomina mi siê przypowie¶æ Mistrza o drzazdze i belce w oku.
A teraz wjecha³e¶ na mnie, pisz sobie tutaj co chcesz, co wymy¶lisz i domniemasz - bo widzê, ¿e ci to sprawia przyjemno¶æ i przynosi satysfakcjê.
Stronniczo¶æ? Owszem jestem stronniczy, trzymam swoj± stronê, tak jak ty swoj±, ale nigdy nie deklarowa³em inaczej.
I jak zwykle, ka¿dy temat po twoim podej¶ciu do niego,  l±duje w personalnych aspektach, wiêc nic dziwnego, ¿e ju¿ brakuje ci dyskutantów.
Ja ju¿ skoñczy³em. Pa pa, jak ptak mówi.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2013, 22:40:03 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1909 : Styczeñ 05, 2013, 23:17:50 »

Dlaczego to forum ma Artqa? Bo Wszech¶wiat stawia lustro dla „doskona³ych”,
co by mogli siê podci±gn±æ.  Du¿y u¶miech
Arteq, to boska szczepionka. Tym potrzebniejsza, im bardziej wkurzaj±ca.  Chichot

To pa  Du¿y u¶miech

Ps. Odno¶nie serca. Ja go nie widzê, ale ono widzi mnie i to wystarczy.  Mrugniêcie
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1910 : Styczeñ 06, 2013, 11:37:55 »

Problem, ptaku, jest taki, ¿e stawia to lustro, a raczej ono samo siê stawia w kuchni, zamiast w ³azience.
Sama szczepionka, owszem, czasami bardzo potrzebna, ale czy przymusowe szczepienia wszystkich?
Wkurzaj±ca? Wielu tutaj ju¿ oduczy³o siê reagowania, co oczywi¶cie zwiêksza intensywno¶æ prób szczepienia, ale to mój punkt widzenia, nieco inny ni¿ twój.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1911 : Styczeñ 06, 2013, 13:09:57 »

Cytat: blueray21
Problem, ptaku, jest taki, ¿e stawia to lustro, a raczej ono samo siê stawia w kuchni, zamiast w ³azience.
Sama szczepionka, owszem, czasami bardzo potrzebna, ale czy przymusowe szczepienia wszystkich?
Wkurzaj±ca? Wielu tutaj ju¿ oduczy³o siê reagowania, co oczywi¶cie zwiêksza intensywno¶æ prób szczepienia, ale to mój punkt widzenia, nieco inny ni¿ twój.

To dobrze, ¿e lustro stawia siê tak¿e w kuchni. Bo wyobra¼ sobie jakie strawy a raczej niestrawy
by³yby serwowane przez kucharza, który nigdy nie przegl±da siê w lustrze?  Mrugniêcie

A przecie¿ wszem wiadomo, co tak bardzo broni siê przed ogl±daniem siebie. To nasze pieszczoszki
niedopieszczone - ega.  Du¿y u¶miech I jak takie jedno z drugim (ego) zobaczy siebie zje¿onego, bo Arteq pyta,
to mo¿e zamiast szczerzyæ k³y na brata, u¶miechnie siê. I jeszcze podziêkuje za uci±¿liwo¶æ odbijania
naszych niedoskona³o¶ci, zamiast posy³aæ brata na pohybel. Wówczas i szczepionki bêd± zbêdne i
przymus zniknie.  Mrugniêcie

Dlaczego Arteq jednych dra¿ni wiêcej, drugich mniej a innych wcale? Odpowiedzi szukaæ trzeba
w sobie, nie w Artqu.
No i powiedz blue, czy ten post kwalifikujesz jako personalny i na nowym forum nie mia³by prawa
zaistnieæ? Proszê o szczer± odpowied¼.  U¶miech

To pa  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1912 : Styczeñ 06, 2013, 13:31:50 »

Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech oj co¶ widzê ju¿ dublikat artqa ciekawe czy w tej samej agenturze czy inna lokalizacja tym razem? Nawet s³owa te same w postach , kopiowanie perfekt. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Czy osobiste czy nie? raczej ogl±d rzeczywisto¶ci.

kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1913 : Styczeñ 06, 2013, 13:40:09 »

A ja widzê Kiaro, ¿e co¶ zaciemni³o Ci postrzeganie i rozró¿nianie.

Czy¿by ten nieszczêsny fiolet na trzecim oku?  Du¿y u¶miech

To pa  Chichot

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1914 : Styczeñ 06, 2013, 13:41:09 »

Szczerze, to na pewno nie, chyba, ¿e wobec protestu arteq. Je¶li kto¶ mówi pozytywnie o kim¶, lub jego cechach nie widzê powodu, aby to kasowaæ, ale na pewno nie w dowolnym w±tku, jak teraz to robimy - przeniós³bym go do czego¶ odpowiedniego.
Dlaczego dra¿ni, tu moje zdanie jest inne i pozwolê sobie je zachowaæ.
Mo¿na te¿ poobserwowaæ i odwróciæ pytanie. Dlaczego niektórzy dra¿ni± tylko niektórych, a inni nikogo. Jako podpowied¼ dodam, ¿e lustra jakby nie patrzeæ dzia³aj± w druga stronê te¿.
Wiêc skoro ju¿ tutaj nawijamy sobie o arteq i lustrach, to jego reakcja dla mnie jest w³a¶nie wynikiem takiego w³a¶nie podra¿nienia, poniewa¿ zawsze (trudno, a w³a¶ciwie, nie mogê znale¼æ innego przyk³adu) on jest on jest inicjatorem. Potem to ju¿ jest lustro w lustrze i robi± siê coraz wiêksze, chyba, ¿e kto¶ nie zareaguje.
Wiêc proszê spójrz te¿ z innego punktu widzenia, a w³a¶ciwie z punktu widzenia obserwatora, bez emocji, a zobaczysz wiêcej.
Dla mnie to w³a¶nie on ma bardzo du¿o luster i ja tak to widzê.
I ta teoria luster naprawdê wiele mówi. O stylu dzia³ania luster nie bêdê siê wypowiada³, bo szkoda czasu.

Edit: dwa powy¿sze posty to klasyka tego, o czym mówiê, choæ nie s± jakie¶ agresywne, to je¶li o mnie chodzi na nowym trafi³yby w niebyt.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2013, 13:55:37 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1915 : Styczeñ 06, 2013, 14:04:19 »

Blu, ka¿dy dla ka¿dego jest lustrem.  U¶miech

A to, co nas irytuje w odbiciu, jest informacj± by siê temu bli¿ej przyjrzeæ. Lecz tylko i wy³±cznie sobie,
bo irytacja jest nasza. Zewnêtrzno¶æ jedynie otwiera nam oczy, je¶li przestaniemy je mocno zaciskaæ
i wkurzaæ siê na bli¼nich.  Mrugniêcie

W czym Arteq jest gorszy od Ciebie, blue? No w czym?  U¶miech
Czy to jego wina, ¿e ¶wiat siê w nim odbija? A zw³aszcza niektórzy?
Widocznie ci niektórzy musz± co¶ zobaczyæ i zrozumieæ, mimo, ¿e tak bardzo nie chc±.

Jak zobacz±, artqowe lustro zniknie lub stanie siê neutralne. I nawet da siê lubiæ, o zgrozo!  Chichot

Za¶ to, czy Arteq odniesie korzy¶æ z naszych luster wzglêdem niego, nie powinno nas tak
bardzo obchodziæ. Ka¿dy ma swój indywidualny proces. Chocia¿ jest on równie¿ wspólny.

To pa  Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1916 : Styczeñ 06, 2013, 14:31:42 »

Odwróci³a¶ nieco kota ogonem, skoro nas nie powinny obchodziæ lustra arteq -  tu siê z tob±  w pe³ni zgadzam - to dlaczego arteq maj± obchodziæ lustra innych?
Nie widzisz ró¿nicy w swojej interpretacji?
Wed³ug twojego pierwotnego twierdzenia to przyk³adowy arteq pierwszy widzi tak wiele luster - skoro to s± jego odbicia - to kto w koñcu ma co¶ do zrozumienia, zrobienia? Dla mnie to jest oczywiste, i nie negujê dalszych odbiæ wobec jego "przeciwników", bo to siê te¿ do tego sprowadza, ale inicjacja jest najwa¿niejsza.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1917 : Styczeñ 06, 2013, 14:43:58 »

Blu, to nie wa¿ne, z której strony kot jest ogl±dany, b±d¼ g³askany.  Mrugniêcie
Wa¿ne, co czujesz przy dotyku, tak¿e tym na odleg³o¶æ.

Oczywistym jest, ¿e ka¿dy ma swoje do przepracowania i tym wiêcej, im wiêcej pojawia siê odbiæ.
Ale niech ka¿dy martwi siê przede wszystkim o w³asne lustrzane odbicia.
I co¶ z tym robi, do diaska, zamiast rozbijaæ lustra.  Chichot
Albo obchodziæ czarnego kota z daleka.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #1918 : Styczeñ 06, 2013, 15:13:02 »

No nie, powiedz to kotu g³askanemu pod w³os.
Ale¿ mnie ca³y czas chodzi o to samo, ¿e ka¿dy powinien zajmowaæ siê sob± osobi¶cie.
Faktycznie, im wiêcej luster widzi tym wiêcej ma do przerobienia, choæ t³uczenie ich te¿ jest jednym ze sposobów przerabiania, mo¿e wymaga najmniej pracy. A obchodzenie, to tylko przesuniêcie w czasie i tak to wróci, jak przys³owiowe d³ugi.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1919 : Styczeñ 06, 2013, 15:22:08 »

Prawda jest taka i¿ to nie w artqu odbijaj± siê ci niektórzy i nie w ptaku , a to ci dwoje widz± swoje odbicia w tych niektórych i nie potrafi± ich zaakceptowaæ. miast skupiæ siê na sobie, zastanowiæ dlaczego i co z tym zrobiæ? Oni zaczynaj± toczyæ walki ze swoimi odbiciami w niektórych , prowokuj±c niektórych do zmiany na swój styl ¿eby odbicie swoje zobaczyæ inne. Bowiem to nie ci niektórzy pisz± do tych "¶wiêtych , doskona³ych" agresywne i o¶mieszaj±ce posty tylko to ci "¶wiêci doskonali" to robi± wyczekuj±c na reakcje i poci±gniecie energii z tego zdarzenia ( co kolwiek kryje siê pod nazw± poci±gniêcie energii), zatem wypada³o by siebie korygowaæ , a nie ci±gle wymuszaæ na lustereczku pokazanie innego siebie.

No có¿ ale trudno to zaakceptowaæ gdy ego wali pod chmury....

Mnie nie przeszkadza cudza odmienno¶æ i nikomu z tego powodu nie robiê wymówek, rób sobie cz³owieku co, ci siê tylko podoba,( jednak mam prawo i korzystam z niego) krytykowaæ , chwaliæ i dyskutowaæ na temat zdarzeñ, sytuacji , filozofii , polityki , religii i wszelkich ideologij.

Kto¶ kto ma problemy sam z sob± , ci±gle szuka kogo¶ do wyhaczenia i zrzucenia na niego swojej niedoskona³o¶ci, nie potrafi siebie akceptowaæ i ceniæ takim jakim jest.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2013, 15:23:55 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1920 : Styczeñ 06, 2013, 18:20:03 »

No i jakie¶ ego znalaz³o dwoje winnych, choæ niedawno tyle o mi³o¶ci sz³o. A tu raptem
taki agresywny post, w dodatku bardzo personalny.  Z³y  Dyskusja o lustrach nie w smak?
Co ciê Kiaro zahaczy³o? I komu potrzebna jest energia, ¿e atakujesz? 

Có¿, regulaminem nie da siê niczego wymusiæ, jak widaæ.
Najgorzej jest oceniæ siebie, prawda? Bo kto¶ tu nie akceptuje Artqa, ptaka, racjonalistê i wielu
innych, czyli zwyczajnie nie akceptuje jakiej¶ czê¶ci siebie samego.

Ja tam Ciê Kiaro akceptujê, ze wszystkimi przyleg³o¶ciami, tak samo jak akceptujê Artqa
i ka¿dego forumowicza.  Akceptujê te¿ siebie, dlatego piszê szczerze co my¶lê, nawet je¶li komu¶
czasami nie w smak. Na szczê¶cie s± ró¿ne smaki.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech

Ps. Spoko, na nowym forum ptaka nie bêdzie.  Chichot
Przynajmniej na razie.  Mrugniêcie
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1921 : Styczeñ 06, 2013, 19:06:35 »

No i jakie¶ ego znalaz³o dwoje winnych, choæ niedawno tyle o mi³o¶ci sz³o. A tu raptem
taki agresywny post, w dodatku bardzo personalny.  Z³y  Dyskusja o lustrach nie w smak?
Co ciê Kiaro zahaczy³o? I komu potrzebna jest energia, ¿e atakujesz? 

Có¿, regulaminem nie da siê niczego wymusiæ, jak widaæ.
Najgorzej jest oceniæ siebie, prawda? Bo kto¶ tu nie akceptuje Artqa, ptaka, racjonalistê i wielu
innych, czyli zwyczajnie nie akceptuje jakiej¶ czê¶ci siebie samego.

Ja tam Ciê Kiaro akceptujê, ze wszystkimi przyleg³o¶ciami, tak samo jak akceptujê Artqa
i ka¿dego forumowicza.  Akceptujê te¿ siebie, dlatego piszê szczerze co my¶lê, nawet je¶li komu¶
czasami nie w smak. Na szczê¶cie s± ró¿ne smaki.  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech

Ps. Spoko, na nowym forum ptaka nie bêdzie.  Chichot
Przynajmniej na razie.  Mrugniêcie

Ptaku oswiecony .... dlaczego kobiety uwielbiaj± przegl±daæ siê w lustrze? To pytanie filozoficzne. Niestety lustro bywa tu rozumiane potocznie.

Hmmm gdyby ludzie znali odpowied¼ na to dlaczego interesuj± siê ezoteryka ... mieliby nietegie miny. Czy dobro jest dobrem a z³o z³em ? A mo¿e to tylko zwyciêzca i zwyciezony?

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2013, 19:16:35 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1922 : Styczeñ 06, 2013, 19:27:42 »

Cytat: nagumulululi
Ptaku oswiecony .... dlaczego kobiety uwielbiaj± przegl±daæ siê w lustrze? To pytanie filozoficzne. Niestety lustro bywa tu rozumiane potocznie.

Nagu, chyba nie chcesz powiedzieæ, ¿e przegl±danie siê w lustrze, tak¿e filozoficzne - to domena kobiet.
Mê¿czy¼ni równie¿ to uwielbiaj±, tylko bardziej skrycie.  Mrugniêcie Dlaczego?
A jednak Narcyz by³ p³ci mêskiej.  Du¿y u¶miech

Hmmm gdyby ludzie znali odpowied¼ na to dlaczego interesuj± siê ezoteryka ... mieliby nietegie miny. Czy dobro jest dobrem a z³o z³em ? A mo¿e to tylko zwyciêzca i zwyciezony?

A Ty znasz odpowied¼? I jest jedna dla wszystkich?
Ciekawy jest ten twój pomys³ korelacji dobra-z³a ze zwyciêzc±-zwyciê¿onym.
Wart przemy¶lenia. Nawet g³êbokiego. Kurcze……  Szok
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #1923 : Styczeñ 06, 2013, 19:39:07 »

Nagu, chyba nie chcesz powiedzieæ, ¿e przegl±danie siê w lustrze, tak¿e filozoficzne - to domena kobiet.
Mê¿czy¼ni równie¿ to uwielbiaj±, tylko bardziej skrycie.  Mrugniêcie Dlaczego?
A jednak Narcyz by³ p³ci mêskiej.  Du¿y u¶miech

A Ty znasz odpowied¼? I jest jedna dla wszystkich?
Ciekawy jest ten twój pomys³ korelacji dobra-z³a ze zwyciêzc±-zwyciê¿onym.
Wart przemy¶lenia. Nawet g³êbokiego. Kurcze……  Szok

Niestety uwa¿am ¿e to domen± kobiet. Niestety nie udzielam odpowiedzi ... dlaczego jednak wyewoluowaly ptaki ...  z pewno¶ci± nie dlatego ¿e by³y dobre.U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 06, 2013, 19:39:48 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1924 : Styczeñ 06, 2013, 19:51:06 »

Nagu, ok., nie bêdziemy k³óciæ siê o lusterkow± domenê.  Mrugniêcie

Ale z tymi ptakami, to móg³by¶ temat trochê rozwin±æ. Co masz na my¶li pisz±c o ptasiej ewolucji.
I jakie ptaki? Rozumiane jako ziemski gatunek? Kosmiczny gatunek? Bogowie ptaki?  Du¿y u¶miech
Strony: 1 ... 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 [77] 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: