Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:04:48

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843436 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« : Pa¼dziernik 26, 2009, 23:49:29 »

Temat "Masz co¶ do mnie?" zosta³ zamkniêty.
Wszelkie spory na forum wynikaj± zawsze z ró¿nic miêdzy nami.
Te ró¿nice mo¿emy przedyskutowaæ tutaj. W sposób kulturalny, bez zbêdnych wyzwisk i szyderstw (wszystkie posty z nieodpowiednimi zachowaniami zostan± usuniête).
To bêdzie miejsce, w którym ka¿dy z nas bêdzie szanowa³ czas swoich rozmówców.
Nie bêdzie ono s³u¿yæ wzajemnemu ocenianiu, a poznawaniu.
¯yczê nam wszystkim, ¿eby to siê uda³o.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 27, 2009, 00:00:43 »

To bêdzie miejsce, w którym ka¿dy z nas bêdzie szanowa³ czas swoich rozmówców.
Nie bêdzie ono s³u¿yæ wzajemnemu ocenianiu, a poznawaniu.

Jak to ludzie mówi±: "ceñ i nie oceniaj"... Mrugniêcie
W praktyce jest troszkê inaczej:
1) ceni± i oceniaj±
2) ceni± i nie oceniaj±
3) nie ceni± i oceniaj±
4) nie ceni± i nie oceniaj±
Czwarta ewentualno¶æ to raczej zbiór pusty...
A ocenianie jest super, np. bardzo mi siê podoba to jak piszesz Janneth Mrugniêcie

Pozdrawiam Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2009, 00:02:51 wys³ane przez Leszek » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 27, 2009, 00:02:26 »

S±dzisz Leszku, ¿e nie potrafimy doceniaæ odmienno¶ci?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 27, 2009, 00:09:00 »

S±dzisz Leszku, ¿e nie potrafimy doceniaæ odmienno¶ci?
Nie rozumiem sk±d pytanie. Po prostu stworzy³em podrêczn± typologiê zachowañ i to wszystko.
Pozdrawiam serdecznie U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2009, 00:09:21 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 27, 2009, 14:14:38 »

Cytat: Koliberek
Zamknij ten temat od razu.

pozwolê sobie podkre¶liæ jedn± rzecz. Z inicjatywa ponownego zamkniêcia "masz co¶ do mnie" rzeczywi¶cie wyst±pi³a Janeth i po uzgodnieniach popar³em j±, choæ to z mojej inicjatywy tamten w±tek powsta³. Jednak to nie Janeth zamknê³a go i nie ja, kto¶ inny nas wyrêczy³ i uwa¿am ¿e s³usznie.
"Masz co¶ do mnie" niós³ w sobie negatywny ³adunek juz od samego pocz±tku (jego tytu³), co bardzo wyra¼nie by³o widoczne, no i niekorzystnie wp³ywa³o na wizerunek naszego forum.
My¶lê, ¿e w tym w±tku mo¿na bêdzie równie dobrze poznawaæ swoje i innych zachowania, wyci±gaæ wnioski itp. spostrze¿enia rozwijaæ, o czym tak dobitnie pisali niektórzy forumowicze. Ufam, ¿e ten temat lepiej siê temu przys³u¿y niz poprzedni, gdy¿ nie jest obci±¿ony ujemnym (negatywnym) ³adunkiem no i wyra¼nie zosta³o zaznaczone co i jak nale¿y pisaæ. jest to kolejny krok do ucywilizowania niektórych zachowañ.

Pozdrawiam i powodzenia.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 27, 2009, 14:30:16 »

Leszku, napisa³e¶ wczoraj, ¿e najlepiej by³oby ceniæ i nie oceniaæ, ale ¿e w praktyce jest nieco inaczej.
Mnie w³a¶nie zale¿y, aby to "ceñ i nie oceniaj" wprowadziæ tutaj w ¿ycie. Jeste¶my inteligentni i wierzê, ¿e nam siê to tutaj uda. Podniesiemy nieco poziom tego forum, mo¿e dziêki temu zdobêdziemy nowych u¿ytkowników.
Bezkarno¶æ siê skoñczy³a... Nie mo¿emy wiecznie folgowaæ ludziom, których jedynym praktycznym wk³adem w to forum jest sianie zamêtu. Wszystko mo¿e przebiegaæ inaczej.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 27, 2009, 15:00:56 »

Dariuszu, te¿ w to kiedy¶ wierzy³em, jeszcze na starym forum. I by³em po tej drugiej stronie, która optowa³a za znikaniem takich w±tków, czy zachowañ. Zawsze chcia³em tak elegancko i kulturalnie. I wierzy³em w swoj± misjê w tym wzglêdzie (no bez przesady, ale tak mniej wiêcej by³o) To siê jednak nie sprawdzi³o. Ma³o tego, odnios³o odwrotny skutek.  Nacisk, zamykanie ust, wywiera³y dodatkowy opór.

Jednak¿e Twoje argumenty s± do¶æ jednoznaczne i do przemy¶lenia. Tylko, po co to ca³e g³osowanie? Powiniene¶ na samym pocz±tku napisaæ, to co napisa³e¶ teraz, gdy¿ mo¿na siê poczuæ nie¼le wystawionym do wiatru. I czy¿ nie szkoda energii tylu osób wypowiadaj±cych siê z mniejsz± lub wiêksz± pasj±. Zreszt±, nie podejrzewa³em Ciebie o zamkniêcie. I jak widaæ s³usznie. Osoba, która to uczyni³a, chowa siê przed nasz± opini±. Nie uwa¿asz, ¿e to ma³oeleganckie?

Tak jakby komu¶ zale¿a³o na naszej energii, bez wzglêdu na jej jako¶æ. Bo w±tek istnieje ju¿ d³ugo, ludzie siê przyzwyczaili. A gdy siê po pewnym czasie zamyka, to musz± byæ reakcje, a u wielu nawet by³y i rzeczywiste, a tak¿e niema³e emocje.

W innych w±tkach by³y paskudniejsze okre¶lenia i do¶æ bezkarnie tam siedzia³y. Ot, niekonsekwencje. Poniewa¿ zaczynasz tu swoje dzia³ania, zamierzam obdarzyæ Ciê votum zaufania, którego nie mam niestety do Twojej moderatorki. Jej ¿±dza w³adzy i wszechobecnej kontroli, oraz oceniania jest wyj±tkowo niesmaczna. Ale ka¿dy mo¿e siê zmieniæ. Koliberek zmieni³ siê tu na gorsze, to mo¿e Janneth zmieni siê na lepsze ....

Inna alternatywa jest taka, ¿e pod tak przemo¿na kontrol± z jej strony, na forum zostan± same s³ugusy, lizusy i inne mniej lub bardziej falszywe postaci, czego oczywi¶cie nie ¿yczê. Trzeba sie jednak liczyæ, ¿e taka pozostanie tu energi±, jesli siê nic nie zmieni. Natomiast, je¶li mam i¶æ na stos za prawdê, któr± tu wyrazi³em, czy byæ w inny sposób ukarany, to proszê bardzo, nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia. Je¶li komu¶ moje argumenty w "Masz co¶ do mnie", czy tutaj uw³acza³y, to zaiste dziwne, poniewa¿  nie by³y przeciw nikomu, ale dok³adnie za ka¿dym. I w imiê jego jak najlepszego rozwoju. Amen!

Z uszanowaniem:

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2009, 16:24:34 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:20:19 »

Koliberek jako¶ nie wydaje mi siê aby Janneth nadu¿ywa³a w³adzy. Dobrze ¿e tamten w±tek zosta³ zamkniêty i trochê siê dziwiê ¿e za³o¿ono ten w±tek ale niech ju¿ bêdzie. Mam nadziejê ¿e nie bêdziecie tacy ³agodni wzglêdem u¿ytkowników jak w temacie "Masz co¶ do mnie?!".

Pozdrawiam
Mora
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:22:46 »

Nie bêdziemy wiêcej pob³a¿ali Torton... Samowolka siê skoñczy³a i albo zaczniemy warto¶ci, o jakich mówimy okazywaæ swoim zachowaniem, albo przyznamy siê do w³asnej dwulicowo¶ci i hipokryzji otwarcie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:30:12 »

Moim skromnym zdaniem ten temat  jest beznadziejny......
Dlaczego? Jest on w moim (skromnym) odczuciu po prostu kontynuacj± w±tku "Masz co¶ do mnie"
Jedynie zmieniono nazwê.
Istnieje ju¿ temat "w±tek of-topowy" i tam powinny trafiaæ podobne posty.
Uwa¿am (skromnie),ze  to jest zarzewie nowego konfliktu.
Silniejszy ju¿ 771

Edit
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2009, 19:34:37 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:31:08 »

Janneth, ciesz± mnie takie deklaracje - oby siê sprawdzi³y.
Co do samowolki i hipokryzji - to w³a¶nie nadarza siê "okazja" abym wkrótce przekona³ siê jak to naprawdê funkcjonuje.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2009, 19:31:34 wys³ane przez arteq » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:32:21 »

Arteq U¶miech O jakiej "okazji" mówisz?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:32:24 »

A Ty Kamil nie mia³e¶ ju¿ kasowaæ konta?
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:33:49 »

Ach......d³uga historia.........(mo¿e priv) ?

Ja te¿ bym chcia³a siê dowiedzieæ. A najlepiej mo¿e zrobiæ to publicznie? Ka¿dy ma odwagê publicznie naubli¿aæ, nie ka¿dego za¶ staæ na równie "publiczne" przeprosiny. Ty wiesz o czym mówiê... Zobaczymy jak siê wywi±¿esz. Janneth.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2009, 19:35:47 wys³ane przez janneth » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:57:09 »

Ach......d³uga historia.........(mo¿e priv) ?

nie ma takiej potrzeby...
ale to dobrze ¿e zmieni³e¶ zdanie U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 27, 2009, 19:58:37 »

ja przeprosi³em nawet artqa (!) diabe³ uklêk³ w pokorze przed bogiem, koñ by siê u¶mia³ Du¿y u¶miech

diabe³ ubra³ siê w ornat i ogonem na mszê dzwoni
dobrymi chêciami jest piek³o wybrukowane
nie taki diabe³ straszny jak u Prady  Z³y
gdy siê kap³an spieszy to siê diabe³ cieszy
bogu ¶wieczkê a diab³u ogarek

wiêcej grzechów nie pamiêtam

dziwni jeste¶cie  Jêzyk

718'
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 27, 2009, 20:56:02 »

Jak kiedys napisalam ze Kaplan sie zmienil, to nie chcieliscie mi wierzyc, a tu nie tylko ze jest spokojny, ale
na dodatek wierszem zaczal pisac.
Wszyscy jecza ,piszcza ze to forum, takie ch.... i k i d i me, ale kto odejdzie, to w kilka godzin jest spowrotem.
To forum jest poprostu zaczarowane, kto zapisze sie na forum, to niestety  ale pozostanie na zawsze, bez forum nie ma zycia, oj nie ma. Jestesmy jak jedna rodzina. Jeden na drugiego psoci, ale jak cos, to natychmiast sa ratownicy i ratuja atakowanego.
Tak powinno byc w dobrej rodzinie. Zycze spokojnego wieczoru Rafaela-
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 27, 2009, 21:28:55 »

Jak kiedys napisalam ze Kaplan sie zmienil, to nie chcieliscie mi wierzyc, a tu nie tylko ze jest spokojny, ale
na dodatek wierszem zaczal pisac.
Wszyscy jecza ,piszcza ze to forum, takie ch.... i k i d i me, ale kto odejdzie, to w kilka godzin jest spowrotem.
To forum jest poprostu zaczarowane, kto zapisze sie na forum, to niestety  ale pozostanie na zawsze, bez forum nie ma zycia, oj nie ma. Jestesmy jak jedna rodzina. Jeden na drugiego psoci, ale jak cos, to natychmiast sa ratownicy i ratuja atakowanego.
Tak powinno byc w dobrej rodzinie. Zycze spokojnego wieczoru Rafaela-

dziêkuje!
east
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 27, 2009, 21:34:11 »

... Nie mo¿emy wiecznie folgowaæ ludziom, których jedynym praktycznym wk³adem w to forum jest sianie zamêtu.
... ale bez "zamêtu" nie ma wirowania Mrugniêcie Jak nie ma wirowania to horyzont zdarzeñ siê rozmywa pod zbytni± kontrol±.

Dobrze , ¿e mo¿emy ze sob± rozmawiaæ, jak zauwa¿y³a Rafael
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 28, 2009, 08:43:35 »

Jak kiedys napisalam ze Kaplan sie zmienil, to nie chcieliscie mi wierzyc, a tu nie tylko ze jest spokojny, ale na dodatek wierszem zaczal pisac.
Nie zmieni³ siê niestety - jedyna zmiana to zdjêcie z niego odpowiedzialno¶ci. Rafaelo, je¿eli nie wierzysz to mogê przytoczyæ dowody/podaæ linki.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 28, 2009, 16:30:11 »

Arteq,
a Ty zmieni³e¶ siebie?
Czy temat za³o¿ony przez Kap³ana nie mówi prawdy?

Obydwaj nadajecie siê do piaskownicy, psujecie sobie ³opatkami babki i skar¿ycie jeden na drugiego do pani przedszkolanki.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2009, 16:34:40 wys³ane przez Thotal » Zapisane
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 28, 2009, 16:39:42 »

Arteq,
a Ty zmieni³e¶ siebie?
Czy temat za³o¿ony przez Kap³ana nie mówi prawdy?

Obydwaj nadajecie siê do piaskownicy, psujecie sobie ³opatkami babki i skar¿ycie jeden na drugiego do pani przedszkolanki.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech

I kto to mówi.....
Naprawdê nie masz co robiæ?
Szukasz przepychanek?
A mo¿e nikt Ciê nie kocha i jeste¶ nieszczê¶liwy.....
Sam sobie odpowiedz......
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2009, 16:40:27 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 28, 2009, 17:26:14 »

Nihil novi sub sole... A chcia³bym nie mieæ racji. Próbowa³em wyja¶niæ najlepiej jak umia³em, ¿e na nic siê zda ukrócanie, zamykanie i stosowanie metod, które nie bior± pod uwagê naturalnych procesów w zachowaniach cz³owieka...

Koliberek prze¿y³ wiele, je¶li kto¶ oglada³ film o papie¿u naszym, to znajdzie tam niema³y fragment losu koliberka. Mia³o to  swoje reperkusje, osobisty szpicel d³ugo po tym jeszcze, wilczy bilet. Itd, itp... I ¶cis³a cenzura dotycz±ca jego dokonañ w pracy. Przez to koliberk pozna³ skrajny g³ód, upokorzenia, i wzi±³ by siê i za³ama³ mo¿e nieraz, ale kiedy¶, gdy by³ u skraju  wyczerpania spotka³ w poci±gu pijaka. Ten spojrzawszy na koliberka  wypowiedzia³ takie oto zdanie: "nie martw siê:  wszystko jest w jak najlepszym porz±dku, poniewa¿ tylko zdrowa ryba p³ynie pod pr±d". I potem ów pijaczyna wzi±³ i wysiad³, w ka¿dym razie bardzo szybko siê ulotni³....

Du¿o wtedy by³o ludzi pogubionych i mnóstwo dzieci kwiatów chodz±cych z Bibli± pod pach±, je¿d¿±cych po ca³ym kraju na koncerty i spotkanie z Prawd±. Koliberek przypomnia³ sobie s³owa swojego pierwszego mistrza, czyli ojca, który wychowawa³ nas, nie stosuj±c ani kar, ani nagród, (sam do tej pory jest dla mnie najwiêksz± nagrod±, wraz z matk±), ale po¶wiêca³ nam mnóstwo czasu i du¿o opowiada³  z matk± o swoich do¶wiadczeniach, szczególnym losie i wykorzystywa³ wci±¿ przypowie¶ci, zamiast reperkusji. S³uchali¶my tego z zapartym tchem siedz±c na sto³eczkach przez niego zrobionych...zajadaj±c przy okazji miód z jego pasieki.  Jêzyk

A oto jedna z nich: Od czasu do czasu chodzi po wsi ¿ebrak i puka do drzwi. Ludzie nie zawsze otwieraj±, jednak bywa tak, ¿e to sam Chrystus przebiera siê za jednego z nich..... Ta opowie¶æ wywar³a na mnie olbrzymie piêtno. I tak mój dom w czasach szególnych zawirowañ sta³ siê schronieniem dla wielu. Pocz±wszy od wszelakich subkultur, wyznawców najprzeró¿niejszych religii, kultur i regionów, a tak¿e artystów,  w tym muzyków, poetów, pisarzy, a potem ludzi z ca³ej Polski, oraz ¶wiata. Zabrak³o tylko eskimosa, aborygena. Ale to w du¿ym uproszczeniu. Gdy¿ i za to musia³em zap³aciæ cenê.( by³y to pocz±tkowe lata 80-te. Wiadomo, jak traktowano takie zgromadzenia wówczas, zw³aszcza na Wybrze¿u w czasach rozliczeñ... )

Wielu z nich chcia³o zbawiaæ koliberka... Wiêc koliberek je¼dzi³ po Polsce w poszukiwaniu Prawdy. Je¼dzi³ te¿ na koncerty...W mig pozna³ doktrynê ¶w. Jehowy i najprzeró¿niejszej ma¶ci wyznawców chrze¶cijañskich, w tym te¿ z ró¿nych od³amów ko¶cio³a katolickiego, potem (ale nie tak w mig) czyta³ i s³ucha³ buddyjskich wyk³adów, potem pozna³ japoñski, koreañski zen itp. S³ucha³, patrzy³ - choæ nie deklarowa³ siê nigdzie. Zrobi³ kursy astrologiczne, zaj±³ siê medycyn± chiñsk±; po to je¼dzi³ z Wybrze¿a a¿ do Krakowa na wyk³ady. W miêdzyczasie mnóstwo uwagi po¶wiêca³ rodzinie, dzieciom. Dwoje z nich wozi³ do szko³y muzycznej. A obok tej szko³y, jak siê okaza³o, jej kole¿anka za³o¿y³a (wówczas, jedn± z dwóch w Polsce)  znakomit± ksiêgarniê ezoteryczn±, plus dziedziny pokrewne - psychologia, nauka. Czekaj±c na dzieci koliberek siedzia³ w tej ksiêgarni. Czyta³, s³ucha³, bowiem przychodzi³o tam mnóstwo tzw. "uduchowionych", b±d¼ szukaj±cych odpowiedzi na egzystencjalne pytania, b±d¿ szukaj±cych ratunku dla w³asnych niepowodzeñ. Mo¿na by³o w tej ksiêgarni wypiæ te¿ kawê, herbatê... wiêc ludzie ci opowiadali, opowiadali, zwierzali siê i dzielili w³asnymi do¶wiadczeniami, lekturami.

W ten sposób koliberek zaczytywa³ siê  w tych lekturach, "Nieznanych ¶wiatach" i temu podobnych. Zgromadzi³ niema³± bibliotekê. Pozna³ mnóstwo "kursowiczów" i by³ zapraszany na niektóre z kursów, choæ kursowiczostwo go nie poci±ga³o, tak jak niektórych. Ale jak trzeba by³o, to ³azi³ po ogniu i w takich okiliczno¶ciach pozna³ w³a¶nie Ptaka Chichot...

Jednocze¶nie jednak uprawia³ 12- arow± dzia³kê, rozmawia³ z ptakami, kwiatami, owadami, robi³ weki, piek³ chleb, robi³ pierogi, kopytka... i przy okazji stara³ siê byæ twórczy w pracy. Wci±¿ te¿ mia³ kontakt z m³odzie¿±, nie tak w koñcu sk³aman± jak doro¶li...

Miewa³ równie¿ od 17-go roku ¿ycia prorocze sny. Widzia³ UFO ( nie sam - ma na to ¶wiadków), ale te do¶wiadczenia zosta³y tu ju¿ dostatecznie wyszydzone i nie bêdzie zdziwiony, je¶li i to, co tu pisze równie¿...

... poniewa¿ ten koliberek obrazoburczy jest, taki butny, taki zamêciarz i taki niepokorny......

I owszem, koliberek nigdy nie bêdzie przejawia³ pokory; ale wobec obskurantyzmu, partykularyzmu, koterii, re¿imu, i innych form despotyzmu, bigoterii, oraz wszelkim innym przejawom fa³szu, pysze, grubiañstwu... I mno¿yæ, by wiele. Naczyta³ siê mnóstwo i jest coraz to durniejszy. Jednak¿e nie na tyle, by przepraszaæ za swoje pogl±dy. Musia³by byæ najpierw przeproszony za rzekom± swoj± "schizofreniê" (przypominam, i¿ takie oskar¿enie jest karalne)i byæ ¶wiadkiem przeproszenia wielu innych tutaj, którzy byli personalnie atakowani i obra¿ani przez Janneth.

Sprawa nastêpna: gdyby Janneth jako osoba prywatna potrzebowa³a jakiejkolwiek pomocy, koliberek udzieli³by jej natychmiast. Poniewa¿ nie czepia siê Jej jako osoby, ale nie aprobuje Jej pewnych machinacji, manipulacji i krótkowzrocznych pogl±dów. Nie mo¿e wiêc Jej przeprosiæ. Bêd±cy jednak ofiar± g³êbokiego komuniznu doskonale zna metody, jakimi siê kierowa³ ów system. W zasadzie dotyczy to ka¿dego systemu...Janneth nie¶wiadomie realizuje podobny program.

A teraz co¶ dla tutejszych "ezoterków" typu Linda, Rafalea, Kiara i im podobnym. Otó¿, koliberek nie ma "pokory" wobec g³upoty i fa³szu (ale to ogólne stwierdzenie, nie ad personam, mimo i¿ wymieni³am Wasze imiona); choæ osobi¶cie mu to nie przeszkadza i mimo, ¿e zna lektury typu" Zwiastuni ¶witu" i mnóstwo innych tu wymienianych, to szanuje osoby,( które s±, za³ó¿my, ¿e na pocz±tku drogi) i ich fascynacje. I nigdy np. nie dokucza Eastowi, Silverowi, Dariuszowi i innym podobym, gdy¿ posiadaj± klasê i szczere intencje w poszukiwaniach. Nigdy te¿ koliberek nie by³ w konflikcie z w³adz±, dopiero teraz. (zreszt±, to iluzja!) Szanowa³ i szanuje bardzo Stolo, Micha³a Jaworskiego i to z wzajemno¶ci±. Odmienno¶æ pogl±dów,  nie mo¿e byæ zarzewiem do konfliktów, natomiast sposób ich przedstawiania mo¿e spowodowaæ brak aprobaty, co nie jest równoznaczne z brakiem akceptacji.

I tak: koliberka interesuje pokora, ale wobec Wiedzy! Ka¿dy cz³owiek jest ¿yw± ksiêg±, i jako takiego szanujê ka¿dego. Ale uwa¿am tak¿e, ¿e wiele do ¿yczenia pozostawiaj± ludzie mówi±cy bez ustanku o mi³o¶ci, rozwoju duchowym. To taka hiperkomensacja.
I nie nale¿y tego piêtnowaæ. Ale widzieæ rzeczy, jakimi s±.
I rozumieæ...

A rzecz polega na tym, by d±¿yæ do Harmonii. I oczywi¶cie nale¿y, je¶li mo¿na i  byæ mi³ym do drugiego etc. Ale có¿ to jest mi³o¶æ? Np. miêdzy dwojgiem? To nic innego jak kompatybilno¶æ energii dwojga. Im lepsza, tym mówi siê o wiêkszej "mi³o¶ci" miêdzy nimi. Ale przecie¿ posiadamy dwana¶cie "cia³". I trudno osi±gn±æ takie dostosowanie we wszystkich aspektach. Dlatego bez znajomo¶ci Praw Wszech¶wiata, trudno d±¿yæ do Harmonii i wzajemnego szczê¶cia, za którym kryje siê zrozumienie, wzajemny szacunek, chêæ wspó³pracy, nie ingerencja i mnóstwo, mnóstwo innych podobnych tre¶ci.

Obrazoburczym te¿ dla wielu by³o pewnie okre¶lenie koliberka, i¿ rozwój duchowy, to wielka ¶ciema. Mo¿na tak powiedzieæ. A to dlatego, i¿ je¶li posiadamy min. cia³o mentalne, duszê, astralne, a tak¿e duch, czyli monadê, to nie mo¿emy siê skupiæ na jednym z nich.

Wiadomym jest, i¿ nie tylko cz³owiek, ale ka¿dy naród, spo³eczno¶æ, region,  ma w³asnego Ducha, czyli Monadê. Nie mo¿na wiêc skupiæ siê na jednym  tylko aspekcie. To prowadzi do wielkiego zb³±kania, do spowodowania potê¿nej nierównowagi, bo có¿ z innymi "cia³ami"? Ju¿ niegdy¶ we Wszech¶wiecie stworzono sztuczn± monadê, gdy¿ nie by³o ³±czno¶ci z Praprzyczyn±. Tamtejsi ludzie ¿yli tysi±ce, tysi±ce lat, a teraz ich dusze uleg³y, b±d¼ ulegaj± rozbiciu. Istoty te chcia³y powstrzymaæ naturalny cykl wej¶cia Wszech¶wiata w pó³kulê Antymaterialn±. Teraz jeste¶my w podobnym miejscu. Zatem mnóstwo channelingów, to obiecanki cacanki programatorów, czyli dusz, które bez naszej energii nie mog± przetrwaæ i które s± odpowiedzialne za takie zak³ócenia, za stworzenie mnóstwa dodatkowych planet, gwiazd. Wbrew Prawom i Harmonii.

Jakie jest wiêc nasze zadanie? Odrzuciæ wszelkie maski, bigoteriê, "ezoteryczne, czy te¿ ¶wi±tobliwe pomady". To czas na bycie ¦wiadomym wszelkich zale¿no¶ci i w tym swojego miejsca i odniesieñ do wszelkiego stworzenia we Wszech¶wiecie, oraz roli jak± mamy do odegrania.

Napisa³em to dlatego, gdy¿ tu mo¿na wyraziæ siebie, a to moje "credo" jest po to, by powiedzieæ, i¿ nie interesuje mnie walka dla samej walki. Nie mówi±c ju¿ o personalnych odniesieniach, co uwa¿am za namniej smaczne.

Zauwa¿y³em jednak nadzwyczajny proceder, i¿ je¶li zaistnia³ konflikt, wkroczy³o w to kilka osób i ów konflikt zacz±³ przybieraæ konstruktywny kierunek, to akurat wtedy temat by³ natychmiast zamykany. Podam tylko dwa ostatnie przypadki. I tak w "Masz co¶ do mnie"pojawia³ siê dyskusja wykraczaj±ca poza osobiste przytyki, efekt jej by³ taki, ¿e  np. Kap³an objawi³ ¿yczliwo¶æ do Arteqa, Ptak do Janneth, Lindy i pojawi³a siê energia ¿yczliwo¶ci, temat zdjêto. Podobnie by³o z tematem o rymowankach, który w ogóle gdzie¶ znikn±³, i tam tak¿e  dokona³a siê piêkna metamorfoza. O innych w±tkach nie wspomnê. Zastanawia mnie jednak ten fakt i fakt tak silnej polaryzacji jaka tu jest obecnie, a zatem i walki. Rafaela napisa³a o zaczarowaniu. Du¿o my¶la³em o tym wcze¶niej. Tylko, o jakie tu zaczarowanie chodzi???

Ale pozostawiam to do przemy¶lenia i na koniec, link gwoli przypomnienia:

http://www.youtube.com/watch?v=tLquW_SRCOI&NR=1 ( 10 odcinek)

Z serdecznym uk³onem dla Wszystkich tutaj. U¶miech

A to co koliberek napisa³, by³o na ten moment. Proszê o tym zapomnieæ i prawdy poszukaæ w sobie. To najpewniejsze miejsce. Amen!

Ps. Dziêkujê za cierpliwo¶æ, tym którzy wytrzymali naraz tyle liter, oraz za mo¿liwo¶æ tak "d³ugiego siê wypowiedzenia".

U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2009, 09:25:05 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 28, 2009, 17:35:39 »

Piêknie to napisa³a¶ Koliberku. Te wszystkie warto¶ci, o jakich wspomnia³a¶... W jakich obronie chcesz stawaæ i jakie têpiæ zamierzasz. Jednak w swojej postawie zapominasz, ¿e nie jeste¶ jedyna. Wszyscy tu mamy podobne cele, jedynie narzêdzia w naszych rêkach s± inne. Odczuwam, ¿e bardzo ciê¿ko jest Ci siê podporz±dkowaæ zasadom i regu³om, jakim podporz±dkowana jednak jeste¶. Nie potrafisz znale¼æ swojego miejsca w ¶wiecie, gdy jedni s± na, a inni pod wozem. Nie tolerujesz w³adzy, broni±c wolno¶æ s³owa i czynu zarazem. Papie¿ przenigdy nie popiera³by rezygnacji z w³adzy jako rz±dów. On wskazywa³, ¿e mo¿e i ta w³adza siê ¼le zachowuje, niegodziwie rozporz±dza, ale nigdy nie mówi³, ¿e nie jest potrzebna.
Ksiê¿yc co noc ustêpuje S³oñcu, a S³oñce Ksiê¿ycowi tym samym potem siê odwdziêcza.
W³adza by³a, jest i bêdzie zawsze. Choæby siê zmienia³y nazwiska jak dzieñ z noc±. Trwaæ bêdzie nieprzerwanie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 28, 2009, 18:28:22 »

Droga Janneth, nie wiem jakim sposobem wklei³ mi siê powy¿szy post, a w³a¶ciwie jego czê¶æ. Pisa³em tak jak czu³em i przy niezmienionych okularach, pope³ni³em tam napewno mnóstwo literówek. To mi zajmie trochê czasu, nim poprawiê. Proszê o trochê cierpliwo¶ci. I odczytanie tego potem nieco...Wierzaj mi, nic nie chcê têpiæ. Pragn±³em jedynie zwróciæ uwagê na wa¿ne aspekty, i to bez jakiejkolwiek obrazy z mojej strony, je¶li to kogo¶ nie usatysfakcjonowa³o, ani urazy do kogokolwiek, gdy siê na mnie wzi±³ i wkurzy³. A nasz Papie¿, mia³ o wiele wiêcej do powiedzenia. Du¿o wiêcej...ale nie zdo³a³. A szkoda!

hawk!
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2009, 20:15:50 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: