Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:25:14

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844100 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Grudzieñ 03, 2009, 09:13:40 »

Przebywanie tu na forum i czytanie niektórych wypowiedzi jak ju¿ kiedy¶ napisa³em traktujê jako terapiê ¶miechem. I jest to korzy¶æ niewymierna. Wiêc daruj sobie sugestie odno¶nie gospodarowania moim czasam bo to nie twoja sprawa co z nim robiê i w jaki sposób go wykorzystujê. To po pierwsze.
Po drugie bardzo obiektywnie podchodzê do wypowiedzi osób które komentujê. Je¶li kto¶ swoim ¶wiatopogl±dem, sposobem my¶lenia lub form± wyra¿ania swoich my¶li siê o¶miesza, to nie przypisuj mi ¿e "na¶miechiwam siê" z kogo¶. Ten kto¶ sam siê o¶miesza. I tyle.
I po trzecie: moje wypowiedzi i komentarze skierowane s± do konkretnych ludzi i ich wypowiedzi a nie ogó³u. Wiêc nie ma znaczenia sugerowanie przec ciebie czy znam tu wszystkich czy nie.

równie¿ pozdrawiam
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Grudzieñ 03, 2009, 09:17:16 »

"Przebywanie tu na forum i czytanie niektórych wypowiedzi jak ju¿ kiedy¶ napisa³em traktujê jako terapiê ¶miechem. "

To mo¿e jednak zmieñ "teatrzyk", lub poczytaj sobie odkurzone "Szpilki." Du¿y u¶miech
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Grudzieñ 03, 2009, 09:21:34 »

Ten mi odpowiada w zupe³no¶ci. Zw³aszcza jak widzê ¿e moje uwagi uwieraj± niektórych jak cierñ w ty³ku. Có¿... ciebie jak widzê te¿. Ale wiesz co? Nic mnie to nie obchodzi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #103 : Grudzieñ 03, 2009, 09:28:35 »

Skoro marek324 tutaj na tym forum siedzisz, to te¿ robisz b³±d, marnuj±c tylko swój cenny czas,
na owe dyrdyma³y.
Lepiej sobie poogl±daj "pani± Basiê" na You Tube, z pewno¶ci± bêdziesz bardziej zachwycony tym materia³em, ni¿ nasze tu pisane g³upoty.
Moja tu uwaga.
Proszê, ¿eby¶ to co my¶lisz pisa³ obiektywnie, a nie z poziomu "na¶miechiwania siê" z osób tu przebywaj±cych.
Mylisz siê tu centralnie.
Nie znasz tu wszystkich, we¼ to pod uwagê.
A swoje super analizy zostaw dla siebie, je¶li zamierzasz tu kogo¶ oczerniaæ.
Pozdrawiam.

Komandos40 ,podpisujê siê pod tym co napisa³e¶ U¶miech
Marku324 , od siebie dodam,ze jest to forum ludzi " zakrêconych" inaczej Chichot ludzi którzy lubi± dyskutowaæ  jak to napisa³e¶ o " dyrdyma³ach" .Jeste¶ inteligentny (tak mi siê wydaje) wiêc powieniene¶ nas uszanowaæ,a nie na¶miewaæ siê z naszych pogl±dów.
Moze to jest oznaka paniki z twojej strony,poniewa¿ zetkn±³e¶ siê z czym¶ nieznanym .Ludzie w takich wypadkach ró¿nie reaguj± np. ¶miechem ,czy agresj±.W³a¶nie tak ciebie odbieram i tak to wygl±da z mojej strony.
Pozdrawiam U¶miech

Panowie proponujê dyskusjê przenie¶æ na czat  lub do w±tku " wyra¼ siebie" ¿eby niepotrzebnie nie za¶miecaæ tego tematu.W przeciwnym razie bêdê musia³a usuwac posty U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 03, 2009, 12:12:49 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Grudzieñ 03, 2009, 09:40:57 »

Tytu³em zakoñczenia sporu krótkie sprostowanie. Tak jak wcze¶niej napisa³em je¿eli ktos sam siê o¶miesza to jego sprawa i ja nie mam na to wp³ywu ani te¿ nie chce mieæ. Szanujê was jako osoby i przyjmij to jako dobr± monetê. Natomiast ro¿ró¿nij agresjê od zdecydowanych pogl±dów i ostrej krytyki. Ponadto nie panikujê wobec sytuacji dla mnie nowych. Czujê siê w nich jak ryba w wodzie.
Pozdrawiam i koñczymy temat U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 03, 2009, 09:57:48 wys³ane przez marek324 » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Grudzieñ 03, 2009, 17:20:04 »

Wszystko ³adnie piêknie, ale temat "na¶miewania" - nie jest temtem o aktualno¶ciach wykopków w Egipcie.
Wiêc skoñcz ten offtopp, który tak bezsensownie zacz±³e¶ i zaatakowa³e¶ Kap³ana.
Dziêki Darek za interwencjê. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 03, 2009, 17:21:06 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
memphis
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Grudzieñ 03, 2009, 19:49:49 »

Kaplan prosze Cie nie deprecjonuj wartosci forum , na ktorym Sam spedziles troszke czasu, chociazby z tego wzgledu, iz kilku z nas z powodzeniem tam dalej funkcjonuje.
Leszek mial prawo Cie zbanowac, poniewaz to forum to jego praca i wysilek. choc przyznam iz zdziwilem sie, ze akurat z tego moim zdaniem blachego powodu.
Coz czlowiek o innej od mojej wrazliwosci....
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #107 : Grudzieñ 03, 2009, 19:54:28 »

Ja z kolei my¶lê, ¿e forum Leszka ma bardzo specyficzn± tematykê, a co za tym idzie specyficzn± grupê odbiorców. Wiem, ¿e s± tam porz±dni ludzie, którzy faktycznie s± zainteresowani tematem. Kap³an u Leszka ¿erowa³ w pewnym stopniu.
Wiedzia³, ¿e forum siê rozros³o, czego jemu dokonaæ siê nie uda³o. Chcia³ wiêc zwróciæ na siebie uwagê jednocze¶nie poni¿aj±c osobê, która swoj± prac± i wytrwa³o¶ci± zbudowa³a co¶ od podstaw.
Nie³adnie post±pi³, na miejscu Leszka (wiedz±c z jakimi lud¼mi ma tam do czynienia) zrobi³abym to samo.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Grudzieñ 03, 2009, 21:19:57 »

Czyli jego ¿ó³æ mia³a inne uj¶cie?

ale inne forum to inne forum.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Grudzieñ 04, 2009, 08:11:58 »

Co? Kap³an "znowu" zbanowany??  Du¿y u¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #110 : Grudzieñ 04, 2009, 11:15:22 »

Nie, Kap³an nie jest zbanowany. Ma jeszcze mo¿liwo¶æ porozrabiaæ, ale mam nadziejê, ¿e brakuje mu woli ku temu.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Grudzieñ 04, 2009, 11:26:33 »

[Leszek] ma swoje forum i niech tam swoje ¿a³osne wypociny umieszcza a nie ¶mieci tutaj,
Mo¿e tak zastosowa³by¶ tê radê do siebie i swojego forum?
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Grudzieñ 04, 2009, 13:15:48 »

Kilka trików w³a¶ciwej konwersacji, czyli jak rozmawiaæ z drugim cz³owiekiem.
(Katarzyna Jamroz)

Komunikacja interpersonalna jest zjawiskiem niezmiernie wa¿nym, aby wiêc kontakty miêdzyludzkie by³y satysfakcjonuj±ce, warto znaæ kilka podstawowych zasad. Czêsto w codziennych rozmowach stopieñ wzajemnego zrozumienia jest niewielki. Powodem tego s± b³êdnie odczytywane tre¶ci zawarte w przekazie, ale równie¿ przypisywanie nadawcy z³ych intencji, których rozmówca wcale nie ma. ¬ród³em wielu nieporozumieñ jest te¿ to, ¿e nie mówimy otwarcie, czego pragniemy lub co naprawdê my¶limy. Przekazujemy swoje my¶li w sposób niepe³ny, zniekszta³cony lub wieloznaczny. Motywów tego mo¿e byæ kilka: obawa przed niekorzystn± reakcj± odbiorcy, chêæ pozostawienia sobie mo¿liwo¶ci wycofania siê, gdyby zajête stanowisko nara¿a³o nas na k³opoty, dawanie rozbie¿nych komunikatów, spowodowane przyjêtymi w danym spo³eczeñstwie konwenansami i zasadami, które sprawiaj±, ¿e ludzie mówi± to, co wypada, zamiast tego, co naprawdê chcieliby powiedzieæ.

Równie czêst± przyczyn± problemów w komunikacji jest nieuwa¿ne s³uchanie, skierowanie uwagi na tre¶æ w³asnych my¶li, wspomnieñ czy planów; s³uchanie innych wy³±cznie po to, aby znale¼æ dogodny moment do zabrania g³osu; oceniaj±ce nastawienie, które partner wyczuwa i staje siê bardziej ostro¿ny i sk³onny do obwarowania tego, co mówi, licznymi zastrze¿eniami; wzajemna nieufno¶æ, która ogranicza ilo¶æ i rodzaj wymienianych informacji.

Je¶li przyjació³ka opowiada Ci o k³opotach z mê¿em, nie powinna¶ pocieszaæ jej s³owami: „X zdarzy³o siê to samo i jako¶ siê wszystko u³o¿y³o”. Bêdzie to nadu¿yciem zaufania waszej kole¿anki X, której przyk³ad podajesz. Twoja przyjació³ka mo¿e te¿ zraziæ siê do Ciebie. Mo¿e obawiaæ siê, ¿e jej zwierzenia równie¿ wykorzystasz przy innej okazji.

Zwierzenia lubi± wzajemno¶æ. Kiedy ograniczasz siê jedynie do s³uchania, nie wyra¿aj±c swoich opinii, uczuæ, wewnêtrznych przemy¶leñ, zauwa¿ysz, ¿e z czasem Twoje znajomo¶ci ulegn± znacznemu rozlu¼nieniu. Postaraj siê jednak w swoich zwierzeniach zachowaæ rozs±dny umiar, kontroluj atmosferê rozmowy tak, by by³a ona naturalna, by Twoi rozmówcy czuli siê swobodnie i pamiêtaj, by nie mówiæ tego, czego mo¿esz za jaki¶ czas ¿a³owaæ.

Atmosferê rozmowy tworzy nie tylko to, co sobie mówimy, ale i to, co mówimy o sobie. Sposób artykulacji, ton wypowiedzi, mimika, gesty sprawiaj±, ¿e rozmowa nabiera ró¿nego znaczenia. Zauwa¿, na ile sposobów mo¿na powiedzieæ s³owo „oczywi¶cie” – z przekonaniem, kpi±co, ironicznie. Tonem wypowiedzi wyra¿amy swoje uczucia. Gorzej jednak, gdy nie umiemy go kontrolowaæ i nie zdajemy sobie sprawy, ¿e nasza wypowied¼ mo¿e w rozmówcy budziæ zastrze¿enia, nawet niechêæ.

Na gruncie zawodowym najwa¿niejsza jest precyzja formu³owania my¶li. W rozmowach o interesach przyjmuje siê ton niezaanga¿owanego eksperta, naturalnie przyjazny, ale zarazem sugestywny. W szko³ach mened¿erów przestrzega siê s³uchaczy przed zbytnim podnoszeniem g³osu w euforii przekonywania. W rozmowach prze³o¿onych z podw³adnymi zaleca siê zachowanie standardowych uprzejmo¶ci. Nale¿y prze³o¿onych s³uchaæ z uwag±, w czasie rozmowy nie spogl±daæ na zegarek, nie bêbniæ palcami w stó³, nie przerywaæ bez potrzeby. Pamiêtaj, ¿e spotkanie s³u¿bowe jest interesem instytucji, a nie ringiem, na którym prze³o¿ony realizuje swoj± prywatn± potrzebê dominacji albo roz³adowuje frustracje.

W rozmowie towarzyskiej nie nale¿y nadu¿ywaæ:

- narzekania na z³y los i na zdrowie,
- obgadywania innych,
- mówienia bez opamiêtania,
- wym±drzania siê z pozycji lepszego,
- niedopuszczania do g³osu innych,
- podnoszenia g³osu w zapale przekonywania.

W rozmowie s³u¿bowej: - zachowaj standardow± uprzejmo¶æ,

- nie zra¿aj do siebie podw³adnych bez przyczyny,
- s³uchaj podw³adnego z uwag±,
- w czasie rozmowy nie spogl±daj na zegarek, nie bêbnij palcami w stó³,
- niepotrzebnie nie przerywaj wypowiedzi rozmówcy.

Je¶li uda Ci siê przestrzegaæ tych punktów, to rozmowy z pewno¶ci± osi±gn± swój w³a¶ciwy sens, daj±c poczucie blisko¶ci z innymi oraz poczucie przep³ywu wa¿nych informacji.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #113 : Grudzieñ 10, 2009, 20:13:23 »

Obieca³am sobie ¿e nie bêdê pisaæ w tym temacie i ¿e bêde trzymaæ siê od niego z daleka,jednak okoliczno¶ci zmusi³y mnie ¿ebym zamie¶ci³a tu ten post. Po moich pro¶bach ,¿eby trzymaæ siê tematu topiku ,jedynie marek 324 nie przysta³ na moje pro¶by i wrêcz je wy¶miewa³.Dzisiaj dosta³am  od niego  tak± oto wiadomo¶æ na PW :

chanell, tak to ju¿ jest kiedy kobieta przechodzi do³ek emocjonalny w sferze która jest dla niej wa¿na: czy to uczucia, czy to relacje w domu czy to wreszcie wiek. Frustracja w wielu przypadkach objawiaj± siê prób± zaistnienia, poczucia siê kim¶ wa¿nym, kims z kim siê liczy w okre¶lonej grupie. To ¿e kto¶ wiele mówi nie znaczy jeszcze ¿e ma co¶ do powiedzenia. Tak jest w twoim przypadku jak równie¿ kolezanki której tak zaciekle bronisz. Tylko ¿e to jako¶ nie robi na mnie ¿adnego wra¿enia.
Widzê ¿a³osn±, rozgoryczon± i zaiwedzion± kobietê która poprzez moderowanie w±tku chce siê dowarto¶ciowaæ. Ale zamiast dowarto¶ciowania o¶mieszasz siê swoim postêpowaniem. Daruj wiêc sobie takie podwórkowe zagrania. Nie musisz siê zgadzaæ z moimi pogl±dami. Natomiast przestañ siê bawiæ w cenzorkê wypowiedzi których i tak nie jeste¶ w stanie zrozumieæ, bo intelektualnie nie jeste¶ partnerem dla mnie do rozmowy.
W historii by³y ju¿ wielokrotnie przypadki kiedy kto¶ próbowa³ narzuciæ jeden w³a¶ciwy i poprawny sposób my¶lenia. Ale nie zda³o to egzaminu. I w twoim, jak równie¿ w przypadku sarah nie zda to egzaminu, zw³aszcza w sytuacji kiedy brakuje argumentów.

W tej sytuacji pozostaje mi jedynie podziêkowaæ mu za s³owa krytyki i za bezp³atne postawienie diagnozy lekarskiej.Dziêkujê Marku U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 10, 2009, 20:13:37 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Grudzieñ 10, 2009, 20:27:52 »

Coraz czesciej pojawiaja sie na naszym forum ludzie, ktorzy najlepiej wiedza o wszystkim. Paskudna to sytuacja , jest mi bardzo przykro Chanell, ale nalezy sie bronic. Jesli ojciec z matka nie nauczyli niektorych
jak nalezy sie zachowywac, to naucza ich obcy ludzie, a to nie bedzie zbyt rozowe. Na chamstwo nie ma zadnego lekarstwa. To co sie tu niekiedy dzieje, przewyzsza wszystkie mozliwosci. Mam nadzieje ze ta sprawa zajma sie odpowiednie osoby. Pozdrawiam cie Chanell bardzo serdecznie. Jestes bardzo mila,
i sympatyczna osoba. Rafaela.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #115 : Grudzieñ 10, 2009, 22:16:01 »

Marek, obowi±zuje tu taka zasada, ¿e je¶li nie odpowiada Ci praca którego¶ z moderatorów, to zg³aszasz to do administratora, czyli do Darka. W tym przypadku faktycznie nie zachowa³e¶ siê ³adnie. Mog³e¶ mieæ w±tpliwo¶ci do s³uszno¶ci podjêtych przez ni± decyzji (usuniêcie Twoich postów), ale wierzê ¿e jeste¶ cz³owiekiem doros³ym i zdawa³e¶ sobie sprawê, ¿e pisz±c jej te s³owa nic nie osi±gniesz. Bo ani ona nie przestanie usuwaæ Twoich wypowiedzi ani Wasze relacje siê nie poprawi±. Trzeba my¶leæ zanim siê co¶ zrobi. Nastêpnym razem zamiast przeprowadzaæ analizê psychologiczn±, zg³o¶ zastrze¿enia do administratora i po sprawie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Grudzieñ 11, 2009, 12:26:42 »

Nie, Kap³an nie jest zbanowany. Ma jeszcze mo¿liwo¶æ porozrabiaæ, ale mam nadziejê, ¿e brakuje mu woli ku temu.
Starzeje siê biedaczek. Du¿y u¶miech
Ps.
Jestem obecnie zadowolony z toku, obecnych moich dzia³añ.U¶miech
samochód zrobiony, zaraz mykam po niego do warsztatu.U¶miech
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 11, 2009, 12:36:45 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Grudzieñ 11, 2009, 21:25:24 »

po piwie?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Grudzieñ 11, 2009, 21:28:26 »

Piwo bêdzie pi³,je¶li mie pamiêæ nie myli o piêtnastej piêtna¶cie,wiêc "przed piwem". U¶miech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 11, 2009, 21:28:53 wys³ane przez kot » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Grudzieñ 11, 2009, 22:52:44 »

Oj, ciê¿ko!!!
  Mrugniêcie

ciê¿ko, oj ciê¿ko
nawet i p³akaæ nie ma po co
przeterminowana dawno sprawa
wiêc i nieskuteczna to zabawa

wzi±æ s³uchawkê
wyzwaæ, a potem z hukiem rzuciæ
marna pociecha
po latach i s³uchawka
lito¶æ obudzi

mo¿e na deszcz
emocje wariackie ostudziæ
nie pada jednak

jak na z³o¶æ -
S³oñca promienie wszêdobylskie
¶wiec± na chmurn± duszê

nic nie pasuje, wszystko jako¶ dusi

widaæ, jedno zosta³o
tych promieni cz³owiek
uczepiæ siê musi

Chichot Chichot Chichot
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Grudzieñ 20, 2009, 21:17:19 »

Chichot
Cytat: kot
PCH musi byæ chroniony przed niektórymi zagubionymi lud¼mi.   

Tylko ci zagubieni ludzie ,jak ich okre¶lasz ,maj± prawo oczekiwaæ odpowiedzialnosci za s³owa od g³ównych przedstawicieli PCH,takich jak Lucyna £obos.Jesli wiec og³aszaja upadek religii,to mamy prawo oczekiwac naprawde waznego wydarzenia w tej sprawie.Wszyscy tutaj zgadzaj± sie ,ze proces upadku juz trwa d³ugo.Gdyby upadek ma³ nastapic do konca roku 2009, to pewnie by³oby to   wydarzenie wielkiej wagi,które by zachwia³o g³ównymi doktrynami religijnymi. Tymczasem KK przygotowuje sie do swieta jakim bedzie beatyfikacja papieza i Ks.Jerzego Popie³uszki.
Nie o to wiec chodzi³o..Jak ludzie maja nie byc zagubieni, kiedy tyle rzeczy mia³o sie wydarzyc....i nic...Nie znaczy to ,ze chcia³am by sie to wszystko wydarzy³o.Niepotrzebnie tylko zasiany zosta³ strach w umys³ach wielu ludzi,którzy jak widzielismy na filmie ..podjeli w oparciu o te przepowiednie ,zyciowe ,czesto drastyczne decyzje.
Z pozycji zwyk³ego obserwatora ...trzeba wyciagn±c wnioski...Wyjasnienia jakich udzielacie broni±c swojego zdania
sa poprostu rozbrajaj±ce.....Dla Was jedyny aksjomat to ..." PCH ma zawsze racje.." U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Grudzieñ 20, 2009, 21:53:14 »

Nienawi¶æ gubi duszê i to mia³em na my¶li pisz±c o ludziach zagubionych.
Czekajmy na wie¶ci-dobre wie¶ci. U¶miech U¶miech

P.S.
Na forum jest pe³no sceptyków.Zdecydowana ich wiêkszo¶æ nie jest wrogo nastawiona do PCh.
Nie opluwaj± oni,nie histeryzuj±-szacunek mój chcia³bym im wyraziæ.
Pisz±c o zagubionych-tej grupy na mysli nie mia³em.
Chodzi³o o tych,którzy nie kryj± swojej nienawi¶ci.Nie tylko do PCh ale do wszystkich,którzy inne zdanie na wiele poruszanych tu tematów maj±.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 20, 2009, 22:18:48 wys³ane przez kot » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Grudzieñ 21, 2009, 00:20:56 »

¯ywiê ogromny szacunek do ludzi którzy nie zgadzaj± siê ze mn± lecz potrafi± swoje stanowisko zaargumentowaæ i rozmawiaæ tre¶ciwe - merytorycznie, zamiast ci±gle rozmywaæ tematy i snuæ wy³±cznie osobiste wycieczki. Szanujê równie¿ ludzi którzy dotrzymuj± danego s³owa, a do potkniêæ potrafi± siê uczciwie przyznaæ.
Uwielbiam ludzi prawdziwych.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Grudzieñ 21, 2009, 07:43:36 »

kocie, co ty za brednie wygadujesz? jeszcze ciê to nie zmêczy³o? potrzebujesz jeszcze dwóch lat aby siê przekonaæ ¿e nic z tego nie bêdzie? i co wtedy? co dalej 8-sma klaso? U¶miech
cytuj±c naszych wielkich... kocie, nie id¼ t± drog±... nie id¼ t± drog± U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 21, 2009, 13:34:56 wys³ane przez marek324 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Grudzieñ 29, 2009, 21:36:09 »

W kwestii formalnej - nie ma aktualnie ósmej klasy.
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: