marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #100 : Grudzień 03, 2009, 09:13:40 » |
|
Przebywanie tu na forum i czytanie niektórych wypowiedzi jak ju¿ kiedyœ napisa³em traktujê jako terapiê œmiechem. I jest to korzyœÌ niewymierna. Wiêc daruj sobie sugestie odnoœnie gospodarowania moim czasam bo to nie twoja sprawa co z nim robiê i w jaki sposób go wykorzystujê. To po pierwsze. Po drugie bardzo obiektywnie podchodzê do wypowiedzi osób które komentujê. Jeœli ktoœ swoim œwiatopogl¹dem, sposobem myœlenia lub form¹ wyra¿ania swoich myœli siê oœmiesza, to nie przypisuj mi ¿e "naœmiechiwam siê" z kogoœ. Ten ktoœ sam siê oœmiesza. I tyle. I po trzecie: moje wypowiedzi i komentarze skierowane s¹ do konkretnych ludzi i ich wypowiedzi a nie ogó³u. Wiêc nie ma znaczenia sugerowanie przec ciebie czy znam tu wszystkich czy nie.
rĂłwnieÂż pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #101 : Grudzień 03, 2009, 09:17:16 » |
|
"Przebywanie tu na forum i czytanie niektĂłrych wypowiedzi jak juÂż kiedyÂś napisaÂłem traktujĂŞ jako terapiĂŞ Âśmiechem. " To moÂże jednak zmieĂą "teatrzyk", lub poczytaj sobie odkurzone "Szpilki." 
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #102 : Grudzień 03, 2009, 09:21:34 » |
|
Ten mi odpowiada w zupe³noœci. Zw³aszcza jak widzê ¿e moje uwagi uwieraj¹ niektórych jak cierù w ty³ku. Có¿... ciebie jak widzê te¿. Ale wiesz co? Nic mnie to nie obchodzi.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #103 : Grudzień 03, 2009, 09:28:35 » |
|
Skoro marek324 tutaj na tym forum siedzisz, to te¿ robisz b³¹d, marnuj¹c tylko swój cenny czas, na owe dyrdyma³y. Lepiej sobie poogl¹daj "pani¹ Basiê" na You Tube, z pewnoœci¹ bêdziesz bardziej zachwycony tym materia³em, ni¿ nasze tu pisane g³upoty. Moja tu uwaga. Proszê, ¿ebyœ to co myœlisz pisa³ obiektywnie, a nie z poziomu "naœmiechiwania siê" z osób tu przebywaj¹cych. Mylisz siê tu centralnie. Nie znasz tu wszystkich, weŸ to pod uwagê. A swoje super analizy zostaw dla siebie, jeœli zamierzasz tu kogoœ oczerniaÌ. Pozdrawiam. Komandos40 ,podpisujê siê pod tym co napisa³eœ Marku324 , od siebie dodam,ze jest to forum ludzi " zakrêconych" inaczej  ludzi którzy lubi¹ dyskutowaÌ jak to napisa³eœ o " dyrdyma³ach" .Jesteœ inteligentny (tak mi siê wydaje) wiêc powienieneœ nas uszanowaÌ,a nie naœmiewaÌ siê z naszych pogl¹dów. Moze to jest oznaka paniki z twojej strony,poniewa¿ zetkn¹³eœ siê z czymœ nieznanym .Ludzie w takich wypadkach ró¿nie reaguj¹ np. œmiechem ,czy agresj¹.W³aœnie tak ciebie odbieram i tak to wygl¹da z mojej strony. Pozdrawiam Panowie proponujê dyskusjê przenieœÌ na czat lub do w¹tku " wyraŸ siebie" ¿eby niepotrzebnie nie zaœmiecaÌ tego tematu.W przeciwnym razie bêdê musia³a usuwac posty 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 12:12:49 wysłane przez Dariusz »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #104 : Grudzień 03, 2009, 09:40:57 » |
|
Tytu³em zakoùczenia sporu krótkie sprostowanie. Tak jak wczeœniej napisa³em je¿eli ktos sam siê oœmiesza to jego sprawa i ja nie mam na to wp³ywu ani te¿ nie chce mieÌ. Szanujê was jako osoby i przyjmij to jako dobr¹ monetê. Natomiast ro¿ró¿nij agresjê od zdecydowanych pogl¹dów i ostrej krytyki. Ponadto nie panikujê wobec sytuacji dla mnie nowych. Czujê siê w nich jak ryba w wodzie. Pozdrawiam i koùczymy temat 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 09:57:48 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #105 : Grudzień 03, 2009, 17:20:04 » |
|
Wszystko ³adnie piêknie, ale temat "naœmiewania" - nie jest temtem o aktualnoœciach wykopków w Egipcie. Wiêc skoùcz ten offtopp, który tak bezsensownie zacz¹³eœ i zaatakowa³eœ Kap³ana. Dziêki Darek za interwencjê. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 17:21:06 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
memphis
Gość
|
 |
« Odpowiedz #106 : Grudzień 03, 2009, 19:49:49 » |
|
Kaplan prosze Cie nie deprecjonuj wartosci forum , na ktorym Sam spedziles troszke czasu, chociazby z tego wzgledu, iz kilku z nas z powodzeniem tam dalej funkcjonuje. Leszek mial prawo Cie zbanowac, poniewaz to forum to jego praca i wysilek. choc przyznam iz zdziwilem sie, ze akurat z tego moim zdaniem blachego powodu. Coz czlowiek o innej od mojej wrazliwosci....
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #107 : Grudzień 03, 2009, 19:54:28 » |
|
Ja z kolei myÂślĂŞ, Âże forum Leszka ma bardzo specyficznÂą tematykĂŞ, a co za tym idzie specyficznÂą grupĂŞ odbiorcĂłw. Wiem, Âże sÂą tam porzÂądni ludzie, ktĂłrzy faktycznie sÂą zainteresowani tematem. KapÂłan u Leszka ÂżerowaÂł w pewnym stopniu. WiedziaÂł, Âże forum siĂŞ rozrosÂło, czego jemu dokonaĂŚ siĂŞ nie udaÂło. ChciaÂł wiĂŞc zwrĂłciĂŚ na siebie uwagĂŞ jednoczeÂśnie poniÂżajÂąc osobĂŞ, ktĂłra swojÂą pracÂą i wytrwaÂłoÂściÂą zbudowaÂła coÂś od podstaw. NieÂładnie postÂąpiÂł, na miejscu Leszka (wiedzÂąc z jakimi ludÂźmi ma tam do czynienia) zrobiÂłabym to samo.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #108 : Grudzień 03, 2009, 21:19:57 » |
|
Czyli jego ¿ó³Ì mia³a inne ujœcie?
ale inne forum to inne forum.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #109 : Grudzień 04, 2009, 08:11:58 » |
|
Co? KapÂłan "znowu" zbanowany?? 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #110 : Grudzień 04, 2009, 11:15:22 » |
|
Nie, Kap³an nie jest zbanowany. Ma jeszcze mo¿liwoœÌ porozrabiaÌ, ale mam nadziejê, ¿e brakuje mu woli ku temu.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #111 : Grudzień 04, 2009, 11:26:33 » |
|
[Leszek] ma swoje forum i niech tam swoje ÂżaÂłosne wypociny umieszcza a nie Âśmieci tutaj, MoÂże tak zastosowaÂłbyÂś tĂŞ radĂŞ do siebie i swojego forum?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #112 : Grudzień 04, 2009, 13:15:48 » |
|
Kilka trikĂłw wÂłaÂściwej konwersacji, czyli jak rozmawiaĂŚ z drugim czÂłowiekiem. (Katarzyna Jamroz)
Komunikacja interpersonalna jest zjawiskiem niezmiernie wa¿nym, aby wiêc kontakty miêdzyludzkie by³y satysfakcjonuj¹ce, warto znaÌ kilka podstawowych zasad. Czêsto w codziennych rozmowach stopieù wzajemnego zrozumienia jest niewielki. Powodem tego s¹ b³êdnie odczytywane treœci zawarte w przekazie, ale równie¿ przypisywanie nadawcy z³ych intencji, których rozmówca wcale nie ma. ród³em wielu nieporozumieù jest te¿ to, ¿e nie mówimy otwarcie, czego pragniemy lub co naprawdê myœlimy. Przekazujemy swoje myœli w sposób niepe³ny, zniekszta³cony lub wieloznaczny. Motywów tego mo¿e byÌ kilka: obawa przed niekorzystn¹ reakcj¹ odbiorcy, chêÌ pozostawienia sobie mo¿liwoœci wycofania siê, gdyby zajête stanowisko nara¿a³o nas na k³opoty, dawanie rozbie¿nych komunikatów, spowodowane przyjêtymi w danym spo³eczeùstwie konwenansami i zasadami, które sprawiaj¹, ¿e ludzie mówi¹ to, co wypada, zamiast tego, co naprawdê chcieliby powiedzieÌ.
Równie czêst¹ przyczyn¹ problemów w komunikacji jest nieuwa¿ne s³uchanie, skierowanie uwagi na treœÌ w³asnych myœli, wspomnieù czy planów; s³uchanie innych wy³¹cznie po to, aby znaleŸÌ dogodny moment do zabrania g³osu; oceniaj¹ce nastawienie, które partner wyczuwa i staje siê bardziej ostro¿ny i sk³onny do obwarowania tego, co mówi, licznymi zastrze¿eniami; wzajemna nieufnoœÌ, która ogranicza iloœÌ i rodzaj wymienianych informacji.
JeÂśli przyjació³ka opowiada Ci o kÂłopotach z mĂŞÂżem, nie powinnaÂś pocieszaĂŚ jej sÂłowami: „X zdarzyÂło siĂŞ to samo i jakoÂś siĂŞ wszystko uÂłoÂżyÂło”. BĂŞdzie to naduÂżyciem zaufania waszej koleÂżanki X, ktĂłrej przykÂład podajesz. Twoja przyjació³ka moÂże teÂż zraziĂŚ siĂŞ do Ciebie. MoÂże obawiaĂŚ siĂŞ, Âże jej zwierzenia rĂłwnieÂż wykorzystasz przy innej okazji.
Zwierzenia lubi¹ wzajemnoœÌ. Kiedy ograniczasz siê jedynie do s³uchania, nie wyra¿aj¹c swoich opinii, uczuÌ, wewnêtrznych przemyœleù, zauwa¿ysz, ¿e z czasem Twoje znajomoœci ulegn¹ znacznemu rozluŸnieniu. Postaraj siê jednak w swoich zwierzeniach zachowaÌ rozs¹dny umiar, kontroluj atmosferê rozmowy tak, by by³a ona naturalna, by Twoi rozmówcy czuli siê swobodnie i pamiêtaj, by nie mówiÌ tego, czego mo¿esz za jakiœ czas ¿a³owaÌ.
AtmosferĂŞ rozmowy tworzy nie tylko to, co sobie mĂłwimy, ale i to, co mĂłwimy o sobie. SposĂłb artykulacji, ton wypowiedzi, mimika, gesty sprawiajÂą, Âże rozmowa nabiera ró¿nego znaczenia. ZauwaÂż, na ile sposobĂłw moÂżna powiedzieĂŚ sÂłowo „oczywiÂście” – z przekonaniem, kpiÂąco, ironicznie. Tonem wypowiedzi wyraÂżamy swoje uczucia. Gorzej jednak, gdy nie umiemy go kontrolowaĂŚ i nie zdajemy sobie sprawy, Âże nasza wypowiedÂź moÂże w rozmĂłwcy budziĂŚ zastrzeÂżenia, nawet niechĂŞĂŚ.
Na gruncie zawodowym najwa¿niejsza jest precyzja formu³owania myœli. W rozmowach o interesach przyjmuje siê ton niezaanga¿owanego eksperta, naturalnie przyjazny, ale zarazem sugestywny. W szko³ach mened¿erów przestrzega siê s³uchaczy przed zbytnim podnoszeniem g³osu w euforii przekonywania. W rozmowach prze³o¿onych z podw³adnymi zaleca siê zachowanie standardowych uprzejmoœci. Nale¿y prze³o¿onych s³uchaÌ z uwag¹, w czasie rozmowy nie spogl¹daÌ na zegarek, nie bêbniÌ palcami w stó³, nie przerywaÌ bez potrzeby. Pamiêtaj, ¿e spotkanie s³u¿bowe jest interesem instytucji, a nie ringiem, na którym prze³o¿ony realizuje swoj¹ prywatn¹ potrzebê dominacji albo roz³adowuje frustracje.
W rozmowie towarzyskiej nie naleÂży naduÂżywaĂŚ:
- narzekania na z³y los i na zdrowie, - obgadywania innych, - mówienia bez opamiêtania, - wym¹drzania siê z pozycji lepszego, - niedopuszczania do g³osu innych, - podnoszenia g³osu w zapale przekonywania. W rozmowie s³u¿bowej: - zachowaj standardow¹ uprzejmoœÌ,
- nie zra¿aj do siebie podw³adnych bez przyczyny, - s³uchaj podw³adnego z uwag¹, - w czasie rozmowy nie spogl¹daj na zegarek, nie bêbnij palcami w stó³, - niepotrzebnie nie przerywaj wypowiedzi rozmówcy.
JeÂśli uda Ci siĂŞ przestrzegaĂŚ tych punktĂłw, to rozmowy z pewnoÂściÂą osiÂągnÂą swĂłj wÂłaÂściwy sens, dajÂąc poczucie bliskoÂści z innymi oraz poczucie przepÂływu waÂżnych informacji.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #113 : Grudzień 10, 2009, 20:13:23 » |
|
Obieca³am sobie ¿e nie bêdê pisaÌ w tym temacie i ¿e bêde trzymaÌ siê od niego z daleka,jednak okolicznoœci zmusi³y mnie ¿ebym zamieœci³a tu ten post. Po moich proœbach ,¿eby trzymaÌ siê tematu topiku ,jedynie marek 324 nie przysta³ na moje proœby i wrêcz je wyœmiewa³.Dzisiaj dosta³am od niego tak¹ oto wiadomoœÌ na PW : chanell, tak to ju¿ jest kiedy kobieta przechodzi do³ek emocjonalny w sferze która jest dla niej wa¿na: czy to uczucia, czy to relacje w domu czy to wreszcie wiek. Frustracja w wielu przypadkach objawiaj¹ siê prób¹ zaistnienia, poczucia siê kimœ wa¿nym, kims z kim siê liczy w okreœlonej grupie. To ¿e ktoœ wiele mówi nie znaczy jeszcze ¿e ma coœ do powiedzenia. Tak jest w twoim przypadku jak równie¿ kolezanki której tak zaciekle bronisz. Tylko ¿e to jakoœ nie robi na mnie ¿adnego wra¿enia. Widzê ¿a³osn¹, rozgoryczon¹ i zaiwedzion¹ kobietê która poprzez moderowanie w¹tku chce siê dowartoœciowaÌ. Ale zamiast dowartoœciowania oœmieszasz siê swoim postêpowaniem. Daruj wiêc sobie takie podwórkowe zagrania. Nie musisz siê zgadzaÌ z moimi pogl¹dami. Natomiast przestaù siê bawiÌ w cenzorkê wypowiedzi których i tak nie jesteœ w stanie zrozumieÌ, bo intelektualnie nie jesteœ partnerem dla mnie do rozmowy. W historii by³y ju¿ wielokrotnie przypadki kiedy ktoœ próbowa³ narzuciÌ jeden w³aœciwy i poprawny sposób myœlenia. Ale nie zda³o to egzaminu. I w twoim, jak równie¿ w przypadku sarah nie zda to egzaminu, zw³aszcza w sytuacji kiedy brakuje argumentów. W tej sytuacji pozostaje mi jedynie podziêkowaÌ mu za s³owa krytyki i za bezp³atne postawienie diagnozy lekarskiej.Dziêkujê Marku 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 20:13:37 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #114 : Grudzień 10, 2009, 20:27:52 » |
|
Coraz czesciej pojawiaja sie na naszym forum ludzie, ktorzy najlepiej wiedza o wszystkim. Paskudna to sytuacja , jest mi bardzo przykro Chanell, ale nalezy sie bronic. Jesli ojciec z matka nie nauczyli niektorych jak nalezy sie zachowywac, to naucza ich obcy ludzie, a to nie bedzie zbyt rozowe. Na chamstwo nie ma zadnego lekarstwa. To co sie tu niekiedy dzieje, przewyzsza wszystkie mozliwosci. Mam nadzieje ze ta sprawa zajma sie odpowiednie osoby. Pozdrawiam cie Chanell bardzo serdecznie. Jestes bardzo mila, i sympatyczna osoba. Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #115 : Grudzień 10, 2009, 22:16:01 » |
|
Marek, obowiÂązuje tu taka zasada, Âże jeÂśli nie odpowiada Ci praca ktĂłregoÂś z moderatorĂłw, to zgÂłaszasz to do administratora, czyli do Darka. W tym przypadku faktycznie nie zachowaÂłeÂś siĂŞ Âładnie. MogÂłeÂś mieĂŚ wÂątpliwoÂści do sÂłusznoÂści podjĂŞtych przez niÂą decyzji (usuniĂŞcie Twoich postĂłw), ale wierzĂŞ Âże jesteÂś czÂłowiekiem dorosÂłym i zdawaÂłeÂś sobie sprawĂŞ, Âże piszÂąc jej te sÂłowa nic nie osiÂągniesz. Bo ani ona nie przestanie usuwaĂŚ Twoich wypowiedzi ani Wasze relacje siĂŞ nie poprawiÂą. Trzeba myÂśleĂŚ zanim siĂŞ coÂś zrobi. NastĂŞpnym razem zamiast przeprowadzaĂŚ analizĂŞ psychologicznÂą, zgÂłoÂś zastrzeÂżenia do administratora i po sprawie.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #116 : Grudzień 11, 2009, 12:26:42 » |
|
Nie, Kap³an nie jest zbanowany. Ma jeszcze mo¿liwoœÌ porozrabiaÌ, ale mam nadziejê, ¿e brakuje mu woli ku temu.
Starzeje siĂŞ biedaczek.  Ps. Jestem obecnie zadowolony z toku, obecnych moich dziaÂłaĂą.  samochĂłd zrobiony, zaraz mykam po niego do warsztatu.  Pozdrawiam. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 12:36:45 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #117 : Grudzień 11, 2009, 21:25:24 » |
|
po piwie?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #118 : Grudzień 11, 2009, 21:28:26 » |
|
Piwo bĂŞdzie piÂł,jeÂśli mie pamiĂŞĂŚ nie myli o piĂŞtnastej piĂŞtnaÂście,wiĂŞc "przed piwem". 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 21:28:53 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #119 : Grudzień 11, 2009, 22:52:44 » |
|
Oj, ciê¿ko!!!  ciê¿ko, oj ciê¿ko nawet i p³akaÌ nie ma po co przeterminowana dawno sprawa wiêc i nieskuteczna to zabawa wzi¹Ì s³uchawkê wyzwaÌ, a potem z hukiem rzuciÌ marna pociecha po latach i s³uchawka litoœÌ obudzi mo¿e na deszcz emocje wariackie ostudziÌ nie pada jednak jak na z³oœÌ - S³oùca promienie wszêdobylskie œwiec¹ na chmurn¹ duszê nic nie pasuje, wszystko jakoœ dusi widaÌ, jedno zosta³o tych promieni cz³owiek uczepiÌ siê musi 
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #120 : Grudzień 20, 2009, 21:17:19 » |
|
 PCH musi byÌ chroniony przed niektórymi zagubionymi ludŸmi. Tylko ci zagubieni ludzie ,jak ich okreœlasz ,maj¹ prawo oczekiwaÌ odpowiedzialnosci za s³owa od g³ównych przedstawicieli PCH,takich jak Lucyna £obos.Jesli wiec og³aszaja upadek religii,to mamy prawo oczekiwac naprawde waznego wydarzenia w tej sprawie.Wszyscy tutaj zgadzaj¹ sie ,ze proces upadku juz trwa d³ugo.Gdyby upadek ma³ nastapic do konca roku 2009, to pewnie by³oby to wydarzenie wielkiej wagi,które by zachwia³o g³ównymi doktrynami religijnymi. Tymczasem KK przygotowuje sie do swieta jakim bedzie beatyfikacja papieza i Ks.Jerzego Popie³uszki. Nie o to wiec chodzi³o..Jak ludzie maja nie byc zagubieni, kiedy tyle rzeczy mia³o sie wydarzyc....i nic...Nie znaczy to ,ze chcia³am by sie to wszystko wydarzy³o.Niepotrzebnie tylko zasiany zosta³ strach w umys³ach wielu ludzi,którzy jak widzielismy na filmie ..podjeli w oparciu o te przepowiednie ,zyciowe ,czesto drastyczne decyzje. Z pozycji zwyk³ego obserwatora ...trzeba wyciagn¹c wnioski...Wyjasnienia jakich udzielacie broni¹c swojego zdania sa poprostu rozbrajaj¹ce.....Dla Was jedyny aksjomat to ..." PCH ma zawsze racje.." 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #121 : Grudzień 20, 2009, 21:53:14 » |
|
NienawiœÌ gubi duszê i to mia³em na myœli pisz¹c o ludziach zagubionych. Czekajmy na wieœci-dobre wieœci.  P.S. Na forum jest pe³no sceptyków.Zdecydowana ich wiêkszoœÌ nie jest wrogo nastawiona do PCh. Nie opluwaj¹ oni,nie histeryzuj¹-szacunek mój chcia³bym im wyraziÌ. Pisz¹c o zagubionych-tej grupy na mysli nie mia³em. Chodzi³o o tych,którzy nie kryj¹ swojej nienawiœci.Nie tylko do PCh ale do wszystkich,którzy inne zdanie na wiele poruszanych tu tematów maj¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2009, 22:18:48 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #122 : Grudzień 21, 2009, 00:20:56 » |
|
¯ywiê ogromny szacunek do ludzi którzy nie zgadzaj¹ siê ze mn¹ lecz potrafi¹ swoje stanowisko zaargumentowaÌ i rozmawiaÌ treœciwe - merytorycznie, zamiast ci¹gle rozmywaÌ tematy i snuÌ wy³¹cznie osobiste wycieczki. Szanujê równie¿ ludzi którzy dotrzymuj¹ danego s³owa, a do potkniêÌ potrafi¹ siê uczciwie przyznaÌ. Uwielbiam ludzi prawdziwych.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #123 : Grudzień 21, 2009, 07:43:36 » |
|
kocie, co ty za brednie wygadujesz? jeszcze ciĂŞ to nie zmĂŞczyÂło? potrzebujesz jeszcze dwĂłch lat aby siĂŞ przekonaĂŚ Âże nic z tego nie bĂŞdzie? i co wtedy? co dalej 8-sma klaso?  cytujÂąc naszych wielkich... kocie, nie idÂź tÂą drogÂą... nie idÂź tÂą drogÂą 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2009, 13:34:56 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #124 : Grudzień 29, 2009, 21:36:09 » |
|
W kwestii formalnej - nie ma aktualnie Ăłsmej klasy.
|
|
|
|
|
|
|
|