Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:00:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844488 razy)
0 u¿ytkowników i 95 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #200 : Styczeñ 06, 2010, 23:34:16 »

arteq niczego nie udowodniles , tak jak ja nie udowodnilam ze Lazar to arteq , jednak ja za to ze poczules sie dotkniety przeprosilam ciebie. A ty ta sytuacja usilujesz nadal prowadzic osbiste rozgrywki razem z janneth , ktora na forum wyrzuca swoje  animozje.
Nadal trwasz  w wielkiej nienawisci do mnie za to jak piszesz ,"ze uwazam sie za uduchowiona" , byc moze masz jeszcze glebsze ukryte niecheci.Ale to Twoja sprawa.
Caly czas starsz sie ksztaltowac i ukazywac moj obraz jak wyglada wedlug twoich odczuc, zrozum iz to tylko twoje odczucia a nie prawda o mnie i chcesz zeby wszyscy ja zakceptowali jako moj prawdziwy obraz. Jest to twoja ogromna praca na  forum niszczenie cudzych wizerunkow i nadawanie im wygladu tworzonego przez twoje interpretacje. Jest to tylko twoja prawda na twoj uzytek.

Wszystko co jest niezgodne z twoimi pogladami , oraz wiedza starasz sie niszczyc i osmieszac, starasz sie podporzadkowac swoi wizjom i wiedzy.
Ja uznaje swoja omylnosc , pisalam o niej bardzo wiele razy, wiedza sie zmienia, uznaje jej rozwoj oraz fakt iz to co bylo wczoraj aktualne dzisiaj juz byc nie musi. Poprawiam stare posty gdy zauwaze bledy z roznych powodow  , czasami jest to pomylka przestawienia wyrazow znakow a czasmi napisanie czegos nie w tym miejscu.
Naprawde mam do tego prawo.

Nie nazywam nikogo idiotom ni oszustem z premedytacojom , odnosniki takie daje do ideologji tworzonej przez ludzi , nie personalnie do kogokolwiek.
Staram sie nie wartosciowac ludzi, teksty i zdarzenia mam prawo.

Rozumiesz roznice w powiedzeniu do kogos iz to co robi jest chamskie a ty jestes chamem?
To co ktos pisze jest oszustwem , a ty jestes oszustem , lub klamca?
To jest roznica miedzy ocena czynu a osoby.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 00:54:14 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #201 : Styczeñ 07, 2010, 00:25:21 »

Arteq  , czasami przypominasz mi go¶ci z NWO, którzy usi³uj± , jeden przez drugiego, jeszcze bardziej zas³yn±æ w swoim demaskatorstwie , co ju¿ bywa , wybacz, ale groteskowe. Tam , gdzie kto¶ interpretuje rzeczywisto¶æ po swojemu , Ty nadu¿ywasz s³owa k³amstwo. Kiedy czytam to, o czym piszesz to mam wra¿enie, ¿e uwielbiasz taplaæ siê w szczegó³ach. Przy tym zupe³nie zatracasz meritum sprawy. 

Kiara, a Ty siê zastanów dlaczego dajesz siê ponie¶æ emocjom nazywaj±c czyje¶ postêpowanie chamskim. Mam wra¿enie, ¿e sama dajesz siê wkrêcaæ w niczemu nie s³u¿±ce potyczki. Ja wiem, ¿e ego próbuje sprostaæ, ale chyba ju¿ wiesz, ¿e to bezcelowe. To tylko strata energii. Wspó³czujê Ci roli, któr± na siebie wziê³a¶. Jednak¿e to jest nieuniknione. Gdybym by³ Tob± to chocia¿ stara³bym siê wyci±gn±æ jakie¶ pozytywne wnioski na skutek zetkniêcia z rzeczowo¶ci± oponentów.

Wybaczcie te moje 3 grosze prosze
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #202 : Styczeñ 07, 2010, 00:45:13 »

east, dziekuje ze je napisales, tak masz racje czasami jeszcze daje sie wciagnac w przestrzen nie moja. Widac mam to jeszcze nie do konca przepracowane , musze wiec zauwazyc i wyciagnac wnioski.

Taka dyskusja jest spontaniczna , ma za cel odkryc moje wady przedemna, w ten sposob traktuje kazda konfrontacje z emocjami , oraz z moimi slabymi stronami. Adwersarz jest  tylko moim lustrem , tak naprawde w dyskusji ogladam siebie przez  moje posty, wiem to.
Wbrew pozorom dla mnie arteq i  janneth  sa cennymi nauczycielami , bo szybko moge poznac siebie wszechstronnie.
Twoje uwagi rowniez  sa cenne gdyz wyplywaja ze szczerosci serca, dziekuje.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. bardzo zadko uzywam slowa  "chamskie", zrobilam to moze dwa lub trzy razy w trakcie ponad 3 lat na forum, nie mniej jednak taka dosadnosc jest jedynym slowem tlumaczacym zaistniala z premedytacja  po raz enty sytuacje. Czasami jest to jedyna mozliwosc dotarcia do swiadomosci.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 07, 2010, 00:49:57 wys³ane przez Kiara » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #203 : Styczeñ 08, 2010, 13:01:51 »

Cytat: marek324
bez dwóch zdañ - kiara, sarah i wam podobni... osi±gneli¶cie dno! nawet nie bêdê wiêcej pisa³. szkoda gadaæ.
jeden z kultowych bardów powiedzia³ kiedy¶: "cz³owiek ma jedn± twarz i jedn± dupê. jak siê raz "skurwi" pozostanie "kurw±" do koñca ¿ycia!" i tyle tytu³em podsumowania. krótko, rzeczowo i na temat.
marekile¶tamco¶tam:
niektórzy maj± dwie dupy.
Mo¿liwe ¿e z powodu ca³kowitego braku twarzy.
Mozliwe ¿e nie s± lud¼mi, podobnie jak Ci , co dwie twarze maj± -a dupy ani widu.
Organ brakuj±cy zastêpowany jest wówczas nadwy¿ka innego organu.
Cz³owiek natomiast ma faktycznie i twarz i dupê.

Cytat: Kiara_o_arteq
Jest to twoja (arteqa) ogromna praca na  forum niszczenie cudzych wizerunkow i nadawanie im wygladu tworzonego przez twoje interpretacje. Jest to tylko twoja prawda na twoj uzytek.

arteq nie ma energii by pracowaæ sam ze sob±.. dlatego potrzebuje zaanga¿owaæ trochê energii z zewn±trz, by prawda na jego u¿ytek ods³oni³a swe oblicze.
To oczywista oczywisto¶æ!
..a im bardziej ona ods³ania - tym bardziej nie ma energii.
Nie têdy droga Panie niedzieju.

Cytat: east_do_arteq
Kiedy czytam to, o czym piszesz to mam wra¿enie, ¿e uwielbiasz taplaæ siê w szczegó³ach. Przy tym zupe³nie zatracasz meritum sprawy.
U³omno¶æ to czy premedytacja? - PREMEDYTACJA. imho.

Cytat: Kiara
Poprawiam stare posty gdy zauwaze bledy z roznych powodow  , czasami jest to pomylka przestawienia wyrazow znakow a czasmi napisanie czegos nie w tym miejscu.
Nieno.. Kiaru¶, mi te¿ zdarzaj± sie jedynie literówki i niekonteksty - a pomy³ki merytoryczniej to nie zrobi³em nigdy.
Mrugniêcie))
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2010, 20:30:15 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #204 : Styczeñ 08, 2010, 15:20:14 »

fisioli: ble, ble, ble... kolejny mêczydusza. jak nie masz nic konkretnego do powiedzenia to nie mów i siê nie o¶mieszaj.

nie skomentuje, ani tego ani tego powy¿ej obra¿aj±co i Kiarê i Sarê, za to zrobiê co¶ ca³kiem innego  Z³y

EDIT:

dziêki Darku, mo¿e 7 dni go czego¶ nauczy, potem sugeruje dawac bana na 14, 21, permanentny!

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 08, 2010, 20:23:14 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #205 : Styczeñ 09, 2010, 00:50:19 »

Ciebie nie nauczy³o... ani pierwszy ani drugi...

O, to na forum jednak jest administrator i nawet regulamin potrafi przeczytaæ, i decyzjê szybko podj±æ, szkoda, ¿e tak wybiórczo.

edit:
nie wiedzia³em gdzie umie¶ciæ odpowied¼, w tamtym temacie by³by to off...

Arteg, i wlasnie to jest ta sytuacja, ze nie zrobisz dziury, ale krew wypijesz. Darek ma racje , jesli ktos nie nauczyl sie ze imiona i nazwiska pisze sie z duzej litery, to niech najpierw sie nauczy. Pani Lucyna nie jest niczyja kolezanka i nalezy miec do niej taki szycunek jak i do innych kobiet.
Twoja nieprzychylnosc do tej osoby znam doskonale, przykre to ze znowu ktos sobie pozwala na brak respektu, a ty stoisz za tym ze lecz : b±d¼my wtedy równo "wra¿liwi" na pozosta³e przypadki odstêpstw.
Zaraz napewno bedziesz obrazony ze nie mam racjii. A ja ci powiem ze nie jest to ok co ty tu robisz.

Rafaelo o co masz do mnie pretensje? Piszesz, ¿e "dziury nie zrobiê lecz krew wypijê" - czy w którym¶ s³owie sk³ama³em, czy w którym¶ by³em wulgarny b±d¼ niegrzeczny? Nie, po prostu ods³aniam hipokryzjê, wiêc dlaczego mnie krytykujesz skoro to nie ja siê jej dopuszczam. Powo³a³em siê na konkretne zapisy regulaminu, którego uchybienia dopu¶ci³ siê Darek [dodatkowo grzecznie zapyta³em czy jego mo¿e ten regulamin którego przestrzegania ma pilnowaæ, nie dotyczy]. Sam jestem za poprawn± pisowni±, ju¿ postulowa³em to wcze¶niej - je¿eli i Darek jest PRAWDZIWIE za tym - zróbmy odpowiedni zapis w regulaminie i bêdzie ok. Czy boli Ciê to, ¿e proszê o równe traktowanie wszystkich? Czy to wed³ug Ciebie to co¶ nagannego, z³ego? Przecie¿ nie napisa³em, ¿e jestem za pisaniem imion z ma³ej litery, wrêcz przeciwnie. Wiêc gdzie jest problem? Czy mo¿e w tym, ¿e pewne osoby chc± mieæ mo¿liwo¶æ wzglêdnego traktowania ro¿nych forumowiczów? Ba, nawet da³em Wam w tym zakresie woln± rêkê, byle wykazaæ siê konsekwencj±. Masz w tym momencie bli¿ej nieokre¶lone pretensje do mnie, chcesz mnie skrytykowaæ, lecz nie potrafisz nawet uzasadniæ co z³ego zrobi³em. Wska¿ konkretnie co jest w moi9m wniosku/odpowiedzi "nie OK", potrafisz?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2010, 21:42:37 wys³ane przez arteq » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #206 : Styczeñ 11, 2010, 04:40:00 »

Wszystkie posty o Zahi Hawass'ie przenios³am do dzia³u Egipt --> ZAHI HAWASS

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #207 : Styczeñ 11, 2010, 11:32:13 »

Dyskutowac z toba juz wiecej nie zamierzam. Dowodow zadnych nie dostaniesz odemnie, nigdy.
Jesli bedziesz dalej dokuczal i rozkrecal awantury, to bedziesz sie sotykal z moja nieprzychylnoscia, bardzo masywna. Przemysl sobie! Kazdy z nas zna tematy PCH, i nikt tu nie potrzebuje zadnych ciagnacych sie , ciagle
odgrzewanych historii. Pozdrawiam Rafaela
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #208 : Styczeñ 11, 2010, 12:21:39 »

To, ¿e nie dostanê dowodów na Twoje zarzuty - podejrzewa³em. Nieprzychylno¶æ równie¿ jestem w stanie prze³kn±æ, tak¿e t± masywn±. Przemy¶la³em.
Nie zamierzam udawaæ, ¿e nie dostrzegam k³amstwa i hipokryzji [tych ci±gle powtarzajacych siê/ci±gn±cych równie¿]. Je¿eli zwracanie na to uwagi nazywasz dokuczaniem czy wszczynaniem awantury - niech Ci bêdzie. Co do odgrzewania - to¿ to dzia³acze PCh ci±gle odgrzewaj± i przesuwaj± terminy realizacji tematów które mia³y byæ ju¿ dawno sfinalizowane i to na ich korzy¶æ.
Nie wiedzia³em, ¿e apel o równe traktowanie i konsekwencjê jest dla Ciebie tak dra¿ni±cy.

edit: aha, Rafaelo, skoro jestes tak wra¿liwa na poprawn± pisowniê imion jako objaw szacunku w zakresie zwracania siê do innych osób, to zwroty bezpo¶rednie do osoby/osób, czyli:
"Tobie, Tob±, Ciebie, Wam, etc...
piszemy wielk± liter± poniewa¿ funkcyjnie zastêpuj± imiê.
Czasami po prostu przez po¶piech - szczególnie na forach kto¶ je napisze [tak samo jak imiê] z ma³ej litery, bez ¿adnych podtekstów. Czy Twoim zdaniem w tych przypadkach powinni¶my autorowi od razu zarzucaæ brak szacunku dla innych? Czy w takim przypadku mamy automatycznie zarzuciæ tej osobie nieuctwo?

Rafaelo, dlaczego tak krytykujesz innych za to co samej zdarza Ci siê zrobiæ?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 12:39:30 wys³ane przez arteq » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #209 : Styczeñ 11, 2010, 12:39:21 »

Atku, z reka na serdcu. Darek i inni sa naprawde bardzo spokojni na to co sie tu czesto dzieje. Ciebie nikt nie zaczepia osobiscie, za to wszedzie jestes tam gdzie czujesz ze mozna cos dalej rozkrecic. Tematy PCH sa tak samo znane jak tematy KK. Ty doskonale znasz nas tu wszystkich i my ciebie tez. Dlatego zastanow sie,
czy to ma ses ciagle szukac ofiar i im udawadniac to czego nie trzeba udawadniac bo o tym wszyscy wiedza.
Temat "Nibru", nie jest tylko tematem na naszym forum. Caly swiat dyskutuje na ten temat. Ja w niemieckiej telewizjii tez ogladalam pare razy dyskusje na temat "Nibru" i "Roku 2012. Sa rozni ludzie, maja rozne zainteresowania i przedstawiaja swoje informacje. Na temat upadku religii, nie jest to temat tylko na naszym
forum. Bardzo duzo ludzi dyskutuje tez na ten temat, tez w polityce i tez na calym swiecie. Wszystkie wojny i nieporozumienia spoleczne sa prawie na tle religijnym. Dlatego te ciagle awantury sa smieszne i denerwuja i to bardzo. Nawet Kaplan ma swoje miejsce na tym forum. Nie ma on z nikim problemow , nikt go nie zaczepia i on nikogo nie zaczepia. Przemysl sobie dobrze to wszystko, ja chcialaby Cie widziec w innej roli tu na forum. Moze sprobuj!.Ile otworzyles tematow na tym forum gdzie mozesz pisac o tym co cie interesuje?.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 12:40:55 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #210 : Styczeñ 11, 2010, 12:52:16 »

Rafaelo, wiem, ¿e admin jest w wielu przypadkach spokojny pomimo tego co siê dzieje, jak juz napisa³em - szkoda, ¿e niekiedy wybiórczo. Nie znam Was, znam tylko pewne Wasze wypowiedzi, dlatego mogê jedynie podejrzewaæ jakimi osobami jeste¶cie, ewentualnie jakie pogl±dy macie na pewne kwestie - te w których zabierali¶cie g³os. Tak samo jak Wy mnie nie znacie.
Jak ju¿ pisa³em - dopuszczam siê krytyki lecz zawsze popartej konkretnymi argumentami, tak samo jestem otwarty na argumenty innych, ba - czêsto o nie proszê. Dlatego sam równie¿ nie uciekam przed ni±, proszê jedynie o argumenty - bo to one mog± sk³oniæ mnie do przemy¶leñ i ewentualnego zapatrywania na dan± sprawê.
Tak, jest wiele miejsc w których s± poruszane zagadnienia np. nibiru, kierunku w jakim d±¿y ¶wiat, lecz to PCh uwa¿a, ¿e to jego dzia³ania s± JEDYNYM ratunkiem na ocalenie ¶wiata. Nie zgadzam siê z tym i piszê dlaczego. Nie zgadzam siê, ¿e wiele z przeklazywanych przez £obos informacji jest prawdziwych - i równie¿ piszê które i dlaczego, wskazujê dowody. Jak d³ugo Pch bêdzie w pewnych sprawach k³ama³o - tak d³ugo mam prawo to wskazywaæ. Tak samo jak ka¿dy w dowolnym temacie.  Jest to z za³o¿enia forum tematyczne i dlatego nie zak³adam w±tków które nie s± zwi±zane z innymi zagadnieniami. Temat forum jest jednym z tych którymi siê interesujê - st±d moja obecno¶æ.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #211 : Styczeñ 11, 2010, 13:32:10 »

No coz Artku, wszystkie nasze dyskusje koncza sie tym samym. Ciagle niepokoje rozwijaja sie w taki sam sposob bez konca. Pomysl prosze, ze sa inni na forum ktorzy maja juz tego dosc i nalezy skozystac z nowego roku i rozpoczac budujaca prace, nie niszczaca. Jestem przeciwna ciaglym utarczkom jak w domu tak i poza domem, naszym obowiazkiem jest dbanie o dobry nastroj, zrozumienie i milosc czlowieka do czlowieka i raspekt
do wszystkiego gdzie sie znajdujemy. O to Cie prosze. Rafaela.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 13:33:43 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #212 : Styczeñ 11, 2010, 14:19:07 »

Rafaelo, oczywi¶cie zastanowiê siê nad Twoimi uwagami. Nie rozumiem dlaczego uto¿samiasz mnie z siewc± niepokoju - to nie ja mówiê: "przyleci nibiru i rozwali Was ogonem meteorytów". Mówiê co¶ zgo³a odmiennego. Byæ mo¿e mój jêzyk jest w pewnych wypadkach dosyæ bezpo¶redni, mo¿e i osch³y. Jednak w powa¿nych sprawach eufemizmy ¶rednio mnie poci±gaj±.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #213 : Styczeñ 11, 2010, 14:33:08 »

Artku, to nie ty mowisz, ale mowia na calym swiecie, dlatego nalezy pozostawic w spokoju cala ta historie.
Niech sobie mowia, wszychcemy zyc w spokoju. Jesli ktos tak mysli, napisal to , bylo dyskutowane, jest wszystkim wiadomo- to jaki cel maja cigle utarczki. Pjawiaja sie nowe osoby na forum i zaraz atakuja pania
Lucyne czy tez PCH, a ty jestes zaraz na stanowisku i pomagasz rozkrecac stara kataryne.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #214 : Styczeñ 11, 2010, 14:40:28 »

Arteq,
jeszcze raz siê powtórzê, Twoja dzia³alno¶æ, to jedna wielka destrukcja...
Ca³a destrukcja, której doszukujesz siê w innych jest w TOBIE!!!

To tyle
Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #215 : Styczeñ 11, 2010, 14:43:22 »

Dziekuje. Jest mi smutno, ale jeszcze smutniej ze to nie ma konca. Rafaela
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #216 : Styczeñ 11, 2010, 14:50:04 »

Dla mnie najciekawsze jest to, że im bardziej próbujesz Arteq zdyskredytować PCh i pewne osoby na forum tym bardziej dyskredytujesz instytucje KK. Ja to to tak odbieram.

typowy zawzięty katolik, któremu wszystko nie pasuje i do wszystkich, którzy mają czelność mieć inne zdanie od niego zionie nienawiścią ( moje subiektywne odczucie)

Doskonale rozumiem Rafaelę i to co chce Ci przekazać, ale pewnie jeszcze sporo czasu minie zanim do Cibie to dotrze.... smutne...

Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 14:51:10 wys³ane przez wiki » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #217 : Styczeñ 11, 2010, 14:54:25 »

Nie znalaz³am siê do tej pory w ¿adnej jednomy¶lnej grupie osób, wy z pewno¶ci± tak¿e nie. Ró¿nice zdañ trafiaj± siê zawsze i wszêdzie. Nie do koñca rozumiem, dlaczego blokujemy jedn± stronê rozmawiaj±c o tematyce bezpo¶rednio zwi±zanej z tym forum. W ka¿dym rz±dzie chcemy mieæ lewicê, prawicê i centrum? Po co nam to? Ano po to, ¿eby jak jedni zaczn± nawo³ywaæ do czego¶ nie bardzo nam odpowiadaj±cego, wierzymy ¿e drugi zaczn± stawiaæ opozycjê. Dziêki temu my sami mamy wybór. Tak samo jest tutaj. Ka¿dy ma prawo wierzyæ w to, w co jest uwierzyæ sk³onny.
Ja osobi¶cie siê cieszê i ¿e jest Kiara z Kap³anem i ¿e jest Arteq z Val Dee'm. Równowaga zdaje siê byæ zachowana.
Nie zak³adamy tu kó³ek wzajemnej adoracji, a gdyby¶my w sprawach PCh wszyscy byli jednomy¶lni, to nazywanie Projektu sekt± (jak to mia³o miejsce w mediach w minionym roku) by³oby po prostu stwierdzeniem faktu. Sekta zak³ada, ¿e w jej szeregach nie mo¿e byæ judaszy, nie mo¿e byæ m±cicieli ani heretyków. Takich siê stamt±d wydala. Nie róbmy tu podobnego sitka. Pamiêtajcie, ¿e tylko ze zdañ sobie sprzeciwnych mo¿e powstaæ co¶ naprawdê kreatywnego i prawdziwego.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 14:55:36 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #218 : Styczeñ 11, 2010, 15:20:18 »

OK Janneth, czy ty naprawde nie widzisz tego co sie tu dzieje? My wszyscy sie tu tolerujemy, sprawa Arteg i
czesto nowi pojawiajacy sie tez na styl Artka wolaja o dowody. Poczytaj prosze co ja dzis napisalam wczesniej.
Poza tym kazdego sie karze, jesli chodzi o Artka kary niem za nic. Caly rok pierze ciagle ta sama bielizne i wciaga roznych nowych do tego. Ciagle pretensje do naszych forumowiczow, tu sa wszyscy zli. Darek jest
najokropniejszy. Jezeli ktos ma ptretensje do Darka, to ja naprawde nie wiem co tu jest grane.Gdyby na tym miejscu byl inny mezczyzna, to juz dawno tego problemu na tym forum by nie bylo.Darek jest bardzo tolerancyjny i spokojny. Oczywiscie, musza ludzie moc wypowiadac swoje zdania. Tu Jannet nie chodzi
o to ze Atreg nie moze czegos powiedziec, tu chodzi o to ze mamy tu wszyscy tego dosc. Ten czarodziej tak wszystko nakreci, ze kazdy jest winny tylko nie on. Jest to zawodowa osoba do siania zamieszania i niepokoju.
Ostatnia klutnia z Kiara. To bylo ponizej pasa w calosci, dlaczego do takich historii dochodzi?
Mysle ze nie ja jedna jestem tu na forum ze ma tego poprostu dosc. Poza tym nalezy dbac o dobra atmosfere
tu gdzie spedzamy czesto duzo czasu.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 15:22:18 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #219 : Styczeñ 11, 2010, 15:35:25 »

Rafaela - jak slusznie zauwazylas na tym forum sa rowni i rowniejsi.Jezeli  nie jestes za dana osoba i nie podzielasz zdania tej osoby - zostaniesz obrzucona tak zwanym przyslowiowym blotem.Odnosnie Dariusza jest On bardzo cierpliwa i wyrozumiala osoba.Dlaczego te klotnie trwaja az tak dlugo.Co jest tego powodem?Czyzby roznica zdan? Tak naprawde to wszystko jest bardzo dziwne.Ciagnie sie juz latami.Jezeli chodzi o Mnie - poprostu przestalam  zwracac uwage na co niektore osoby.Nie bede sie wdawala w  dziwne dyskusje, ktore  do niczego konkretnego nie prowadza.Nie chodzi tu o wlasne zdanie , kazdy powinien je miec. Te ciagle przepychanki - to jest to co niszczy atmosfere.Pozdrawiam - Ela
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #220 : Styczeñ 11, 2010, 15:38:15 »

Dochodzi do "takich sytuacji" poniewa¿ Kiara - nie wiem, byæ mo¿e jak zwykle przekonana o trafno¶ci swoich informacji i "wiedzy" - przypisa³a mi czyj±¶ to¿samo¶æ. To samo zrobi³ Kot. Pomimo wyja¶nieñ ze mojej strony dalej to ci±gnêli. Darek - jak przysta³o na osobê tolerancyj± - NIC nie zrobi³ w tym zakresie - pomimo, ¿e ewidentnie wskaza³em gdzie i który zapis regulaminu [pomówienie] zosta³ z³amany. Nie raczy³ nawet odpisaæ na moje zg³oszone uwagi. Nic nie pisa³em tak¿e ¿e "Darek jest najokropniejszy" - wiêc nie wciskaj mi tych s³ów. Wskaza³em konkretny przypadek/ki, zrobi³em to oficjalnie, a nie za jego plecami. Zaproponowa³em aby równo traktowaæ wszystkich - tak¿e Ci to z jaki¶ powodów przeszkadza³o.

Je¿eli uwa¿asz Rafaelo, ¿e w porz±dku by³oby gdybym na jakim¶ forum o którym nie masz pojêcia przypisywa³ Ci czyje¶ s³owa i wypowiedzi, do tego wskazuj±c gdzie jeszcze siê udzielasz, nie daj±c Ci mozliwo¶ci jakiejkolwiek obrony czy komentarza to szczerze wspó³czujê. To nie s± moje standardy. To s± dla mnie po prostu pomówienia do tego prefidne bo za plecami. To w³a¶nie by³o poni¿ej pasa. Do takich sytuacji dochodzi bo pewne osoby czuj± siê bezkarne i bywaj± w poczuciu tej bezkarno¶ci umacniane.

Ju¿ Ciê prosi³em [jak i innych] je¿eli gdzies sk³ama³em, pomówi³em, oczerni³em, zwyzywa³em - zg³o¶cie to. Zapewne Dariusz nie bêdzie dla mnie tak wyrozumia³y. Dlaczego tego nie zrobicie? A dlatego, ¿e chocia¿ wiele osób a¿ piszczy ¿eby mnie wywaliæ i uciszyæ to nie ma do tego podstaw i rzeczowych argumentów. Zawsze o to proszê po Waszych narzekaniach i nic nie widzê poza cisz± = "nie bêdê dyskutowaæ" czy... dalszym narzekaniem.

Tak, nale¿y dbaæ o dobr± atmosferê i ukrócac pomówienia, obelgi, wulgaryzmy i k³amstwa. Tak, nale¿y dbaæ o dobra atmosferê i mierzyæ wszystkich t± sam± miark±.
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #221 : Styczeñ 11, 2010, 15:48:02 »

Czyta³em ten w±tek, czyta³em.... i wymiêka³em coraz bardziej.
Rzadko spotyka siê takie odwracanie kota ogonem jak na tym forum.

Rafaela:
"dlatego nalezy pozostawic w spokoju cala ta historie."
No Ty chyba ¿artujesz...
Rozsiewanie bzdur, które dla niejednego czytaj±cego je mo¿e byæ wrêcz szkodliwe nale¿y zostawiæ w spokoju?
Po to, aby¶cie w powsta³ym tu kó³ku wzajemnej adoracji mogli piaæ jak to wiele PCh robi dla ludzko¶ci, jakie to wa¿ne informacje L. £obos ma do przekazania etc.?

Rafaela:
"My wszyscy sie tu tolerujemy, sprawa Arteg i czesto nowi pojawiajacy sie tez na styl Artka wolaja o dowody"
A niby co maj± robiæ jak czytaj± o np. pochrzaniaj±cej ku nam planecie - niszczycielce? Uwierzyæ na s³owo i zadzwoniæ do zak³adu pogrzebowego celem zamówienia sobie trumny? Oddaæ oszczêdno¶ci ¿ycia na jaki¶ bunkier, który ma delikwenta ocaliæ przed zag³ad±?

Mam pytanie - czy wy tu jeste¶cie jacy¶ chorzy, czy po prostu tak przesi±kniêci ide± PCh i pokrewnymi, ¿e wasze spaczone spojrzenie na tê sprawê jest w waszych oczach najzupe³niej normalne?

Rafaela:
"Tu Jannet nie chodzi o to ze Atreg nie moze czegos powiedziec, tu chodzi o to ze mamy tu wszyscy tego dosc. "
No taaak.... do¶æ macie wytykania bzdurnych teorii i wiecznych uników, gdy kto¶ poprosi o poparcie tych¿e teorii dowodami. Przecie¿ - jak napisa³em wy¿ej - uwierzmy we wszystko na s³owo. A co!

I tak na koñcu dyskusji, gdy ju¿ siê nie ma sensownych argumentów z waszej strony, nastêpuje odwrócenie kota ogonem i teksty w stylu: "Zajrzyj do swego serca, zamiast siaæ zamêt, wiêcej tolerancji, wiêcej mi³o¶ci" i tego typu stwierdzenie, które maj± na celu pokazania - TO MY JESTE¦MY CI DOBRZY, A WY CI ¬LI, SIEJECIE ZAMÊT I CZEPIACIE SIÊ... noo....czepiamy siê, ¿e Nibiru nie widaæ, czepiamy siê, ¿e religie nie upad³y, czepiamy siê, ¿e wyci±ga siê kasê od ludzi wmawiaj±c im, ¿e ma siê nadnaturalny kontakt z jakimi¶ "bytami", które nas uratuj± itd, itp.
I bêdziemy siê czepiaæ. Znaczy ja bêdê.
A na pytanie, które s³yszê tu co chwilê: "A dlaczego?" - odsy³am do mego pierwszego postu.

ps.
Tylu ilu adminów na ró¿nych forach/czatach widzia³em i mia³em (nie)przyjemno¶æ z nimi obcowaæ... nie zliczê Mrugniêcie)). Ale tak, jak zawsze uwa¿a³em, ¿e admin to ciemiê¿yciel szarego ludu i nale¿y szpilki mu w ty³ek wtykaæ, tak tu chylê czo³a przed administratork± "j" za jej merytoryczne i sensowne uwagi na tym forum Mrugniêcie)).

.....co nie oznacza oczywi¶cie, ¿e ów wyj±tek ma potwierdzaæ jak±¶ tam regu³ê i zapewne na wyj±tku pozostanie Mrugniêcie))))))
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 16:00:19 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #222 : Styczeñ 11, 2010, 15:56:19 »

Wybralam sie na to forum, gdzie byla ta osoba w dzialalnosci podobna do ciebie. Jest to forum na poziomie.
Ludzie wymieniaja z soba calkiem spokojnie informacje, badzo ciekawe. Taka jest prawda  ze naprawde
nie ma tam miejsca dla takiej osoby ktora ciagle miesza. To forum odwiedzalam juz czesciej, nawet przed rokiem.Czytalam tam tez Kiare, panowal tam spokoj i panuje. Zyczylabym sobie aby to forum Pch, mialo tez taka atmosfere i abysmy mogli tez wymieniac swoje wiadomosci tak jak dzieje sie na innych forach. Jestesmy tu na forum w roznym wieku, z roznym wyksztalceniem i jesli cie Artku nie ma , to panuje tu naprawde spokoj.
  Prosze, co pisze Ela, jej wypowiedz pokrywa sie z wypowiedziami innych na ten temat. Tu nie chodzi o to ze nie wolno czegos mowic, tu chodzi o to abysmy mogli swobodnie spotykac sie na forum, niekiedy tez dyskutowac, ale miec respekt miedzy soba bez dowogow , bez dowodo......to jest chore.
Jesli teraz w koncu nie zostanie zalatwiony ten problem, to bedzie sie dalej ciagnal bez konca.

No prosze muchy juz sie zlatuja........bzy,bzy,bzy
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 15:57:24 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #223 : Styczeñ 11, 2010, 15:57:35 »

OK Janneth, czy ty naprawde nie widzisz tego co sie tu dzieje? My wszyscy sie tu tolerujemy

Rafaelo, nie mia³am ¿adnych z³ych zamiarów wobec Ciebie i powinna¶ doskonale zdawaæ sobie z tego sprawê. Jednak je¶li Ciê w jakikolwiek sposób urazi³am, to serdecznie przepraszam.
Napisa³am to, co czu³am i obojêtne pod czyj± wypowiedzi± mój post by siê mia³ znale¼æ i tak bym to napisa³a.
Nie jest prawd±, ¿e wszyscy siê tu tolerujemy, a jeden Arteq jest przeciwko. Zajrzyj na poprzedni± stronê i zobacz, jakimi epitetami zosta³am obrzucona przez te osoby, których Ty teraz zawziêcie bronisz.
Dariusz jest wspania³ym cz³owiekiem i nie mam co do tego ¿adnych w±tpliwo¶ci, nigdy nie napisa³abym na jego temat z³ego zdania.
Jeste¶my od siebie bardzo ró¿ni, mamy czêsto kompletnie opozycyjne pogl±dy, ale szanujemy siê wzajemnie i potrafimy stan±æ ponad tymi podzia³ami.
Kilka dni temu odezwa³am siê w tym temacie prosz±c pewne osoby o zaprzestanie pomówieñ, których siê dopu¶ci³y. Mo¿e nie zrobi³am tego najdelikatniej, mo¿e mog³am napisaæ w bardziej "przyjaznej" formie. Jednak¿e nie by³ to pierwszy raz, kiedy musia³am te same osoby upominaæ o to samo, spodziewa³am siê takiej ich reakcji, z autopsji. Zarzucono mi nadu¿ywanie w³adzy i zaskar¿ono na wy¿sze szczeble. Post±pi³am s³usznie (w moim przekonaniu) i zgodnie z regulaminem.
Nie zgodzê siê z tym, ¿e jedni s± cacy, a drudzy be, bo obie strony, o jakich rozmawiamy maj± na swoim koncie powa¿ne przewinienia.
Rozumiem, ¿e mo¿na kierowaæ siê sympatiami i antypatiami w stosunku do innych u¿ytkowników, ale zarówno Kiara czy Kap³an, jak i Arteq, dopóki nie bêd± ³amaæ regulaminu, pozostan± na tym forum. Ka¿de z nich ma te¿ mo¿liwo¶æ udzielaæ siê we wszystkich tematach na forum i wyra¿aæ w³asne pogl±dy. A nam nic do tego!
A je¶li chcemy cenzurowaæ wszystkich, którzy s± przeciwnikami PCh, to ja zamilknê pierwsza.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #224 : Styczeñ 11, 2010, 16:25:45 »

Wybralam sie na to forum, gdzie byla ta osoba w dzialalnosci podobna do ciebie. Jest to forum na poziomie.
[...]
Czytalam tam tez Kiare, panowal tam spokoj i panuje. Zyczylabym sobie aby to forum Pch, mialo tez taka atmosfere i abysmy mogli tez wymieniac swoje wiadomosci tak jak dzieje sie na innych forach.
Czy aby ten spokój Rafaelo nie ma podstaw w tym, ¿e wszelkiego rodzaju pomówienia, wulgaryzmy b±d¼ wyzwiska s± ucinane? Podejrzewam, ¿e tak musi byæ. Czy mo¿e atmosfera jest spokojna bo ludzie w dyskusji u¿ywaj± argumentów zamiast rozmydlaæ wypowiedzi, jak np. Kot?

Skoro czyta³a¶ tamto forum i wypowiedzi Kiary czy mo¿esz mi udzieliæ informacji:
1. Czy Kiara tam równie¿ zapewnia³a o upadku religii, czyli równie¿ ¿e Judaizm upadnie?
2. Czy Kiara mówi³a tam rówine¿, ¿e Judaizm [jak kazda - jej zdaniem - z religii] nie sprawdza siê i ogranicza cz³owieka?
3. Czy równiez tam maniakalnie zapewnia o swojej unikalnej i w ca³ej rozci±g³o¶ci "prawdziwej" wiedzy?
4. Czy równiez tam propaguje my¶licieli jako idealne i najbardziej aktualne przes³anie na dzisiejsze czasy?
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: