Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 05:14:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843780 razy)
0 u¿ytkowników i 37 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Styczeñ 11, 2010, 16:37:19 »

Artku, rob tak dalej. Ja widze ze teraz dopiero sie rozkreciles. Ja narazie zobacze konca tej calej historii.
Jesli chodzi o to inne forum, tam nie ma zadnych wichszycieli, panuje spokuj.

Janneth, prosze poczytaj sobie tekst od goscia 5690, jak on widzi nasze forum, i jak je ocenia. Dlatego musi byc so aktywny.....
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Styczeñ 11, 2010, 17:10:53 »

Rafaelo.

My¶lê,¿e nie tylko ja Twoj± opiniê podzielam,wiêc siê nie stresuj zbytnio,bo racja Twoja jest widoczna i

zbyteczne jest pod dyskusjê j± poddawaæ. U¶miech Mrugniêcie
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #227 : Styczeñ 11, 2010, 17:15:24 »

Janneth
A je¶li chcemy cenzurowaæ wszystkich, którzy s± przeciwnikami PCh, to ja zamilknê pierwsza.

Przepraszam - ale poprosze o wyjasnienie.Jest to dla Mnie bardzo nie zrozumiale.Jak mozna byc moredatorka na PCh i miec takie stwierdzenie?
Janneth prosze nie zlosc sie na Mnie.Moze poprostu zle zrozumialam Twoja wypowiedz.Pozdrawiam - Ela
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Styczeñ 11, 2010, 17:20:35 »

Rafaelo.

My¶lê,¿e nie tylko ja Twoj± opiniê podzielam,wiêc siê nie stresuj zbytnio,bo racja Twoja jest widoczna i

zbyteczne jest pod dyskusjê j± poddawaæ. U¶miech Mrugniêcie

Rafaelo, czy pod powy¿szym cytatem równie¿ napiszesz - i tu Twoje s³owa: "No prosze muchy juz sie zlatuja........bzy,bzy,bzy" ?

Zak³adam, ¿e nie, bo chodzi o to, ¿eby dyskredytowaæ jedynie oponentów, prawda Rafaelo?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 17:22:30 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #229 : Styczeñ 11, 2010, 17:37:36 »

Janneth
A je¶li chcemy cenzurowaæ wszystkich, którzy s± przeciwnikami PCh, to ja zamilknê pierwsza.

Przepraszam - ale poprosze o wyjasnienie.Jest to dla Mnie bardzo nie zrozumiale.Jak mozna byc moredatorka na PCh i miec takie stwierdzenie?
Janneth prosze nie zlosc sie na Mnie.Moze poprostu zle zrozumialam Twoja wypowiedz.Pozdrawiam - Ela

Raczej nie zrozumia³a¶ mnie ¼le, nie jest ¿adn± tajemnic±, ¿e nie zasilam szeregów zwolenników projektu.
Na Twoje pytanie jednak nie potrafiê odpowiedzieæ, poniewa¿ nie rozumiem, co Twoim zdaniem siê tutaj ze sob± k³óci.
Jestem moderatorem dwóch dzia³ów, z meritum samego projektu niezwi±zanych.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #230 : Styczeñ 11, 2010, 18:42:39 »

Janneth - Dzieki za wyjasnienie.Teraz mam juz calkowity i rozjasniony obraz tego co sie tu dzieje.
Teraz rozumiem Twoj bardzo kontrowersyjny post jako Moderatorki odnosnie zwolennikow PCh.
Kazdy ma prawo do wyrazenia siebie.Sposob natomiast wyrazenia siebie  - bardzo duzo mowio o Nas samych.Milego dzionka - Ela
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #231 : Styczeñ 11, 2010, 19:03:44 »

El¿bieto, to jest w³a¶nie b³±d, jaki pope³niaj± zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy zarówno projektu jak i wszystkich innych poruszanych tu zagadnieñ. Zbyt ³atwo przychodzi pewno¶æ rozeznania sytuacji.
Mój post nie by³by dla ciebie bardzo kontrowersyjny, gdyby¶ nie mia³a pewno¶ci co do postawionej przez siebie oceny sytuacji. On nie powinien byæ kontowersyjny dla nikogo, bo stanowi tylko i wy³±cznie mój pogl±d na dan± sprawê. Nie dyskutowa³y¶my przecie¿, sk±d taki i dlaczego. Jak mo¿esz wiêc mówiæ, ¿e teraz ju¿ wszystko rozumiesz?
To jest w³a¶nie w tym wszystkim przykre. Nie potrafimy wznie¶æ siê ponad podzia³y.
Z Darkiem mamy taki nigdy nie uzgadniany uk³ad, tak przynajmniej sama to odczuwam.
Ja nie narzucam jemu swojego my¶lenia, a on swojego nie narzuca mnie. Mimo, ¿e dziel± nas znaczne ró¿nice, znajdujemy te¿ miêdzy sob± podobieñstwa. To jest copiero co¶! To jedna z najbardziej zaskakuj±cych mnie relacji, jakie tu nawi±za³am.
Tolerujemy siê nawzajem i cenimy za odmienno¶æ. Nauczcie siê tego i Wy, poniewa¿ nie ma si³y, która spowoduje, ¿e zmienicie drugiego cz³owieka. Tym bardziej nie ma takiej, któr± kogo¶ zmusicie do niewypowiadania siê.
Albo bêdziecie siê mêczyæ ze sob± nawzajem, albo zaczniecie doceniaæ to, ¿e nie jeste¶cie tacy sami.
Jest tu wielu zwolenników projektu, z którymi potrafiê siê porozumieæ i s± te¿ ludzie wyznaj±cy wiarê, której nie wyznajê, a których potrafiê zrozumieæ. Nikt nie jest idealny, toleruj moje wady i odwdziêczê Ci siê tym samym.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 19:14:35 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Styczeñ 11, 2010, 19:37:32 »

: Chichot

Cytat: Rafaela
No prosze muchy juz sie zlatuja........bzy,bzy,bzy

Kochana Rafaelo ja tez na chwilke pozwoli³am sobie przyleciec..Chociaz wiesz jak Ciê lubiê,to jednak nie moge siê z Tob± zgodziæ...Wiem ,ze to zrozmiesz i przemyslisz i nie bedziesz mia³a do mnie zalu.Stoje po stronie Artka...
Sama pamiêtam jak Kot mnie bra³ za Morê..pamietasz?... Chichot Te¿ zareagowa³am.Musimy zaakceptowac to ,ze kazdy ma inna osobowo¶æ. Kazdy bedzie na tak± sam± sytuacje reagowa³ inaczej.Dlaczego mamy nie akceptowac osobowosci typu Artka. Spójrzmy na to z innej strony.Jesli ktos podwaza wszystkie przepowiednie PCH,które
na poczatku wywo³ywa³y w nas wiele emocji ,przede wszystkim strach,to tak jakby dawa³ nam poczucie bezpieczenstwa.Dowiadujemy sie dzieki temu ,ze zwolennicy PCH naprawde nie maja zadnych argumentów.Oznacza to ,ze te przepowiednie s± wyssane z palca..
Artek miedzy innymi to pokazuje dosc czesto ,w sposób nie pozostawiajacy ¿adnych watpliwosci.
Nie macie dosc grózb,¿e nied³ugo czeka nas takie zagro¿enie?
Tak jak powiedzia³as, na innych forach i w mediach siej± strach przed Apokalipsa.Nie masz tego dosc.
Pamietacie te plastikowe skrzynie na zw³oki ,te obozy dla tych, którzy siê nie zaszczepi±.Zamiast tego s± ludzie ,którzy walcza o sprowadzenie szcepionek.
Ciesze sie ze s± ludzie ,którzy w takim przypadku oczekuja dowodów i te dowody weryfikuja,logicznie rozwazaja ich prawdopodobienstwo.Tak robi Artek .Mnie jego styl nie przeszkadza. U¶miech

Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #233 : Styczeñ 11, 2010, 19:51:09 »

Janneth
Tolerujemy siê nawzajem i cenimy za odmienno¶æ.

Amen.Dzieki - Ela
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Styczeñ 11, 2010, 20:28:54 »

Tak wiec nic sie nie zmienilo. Mozna dalej dawac sobie ducha. Tak wiec Artek , dzisiejszy dzien przyniosl ci wiele powodow do zadowolenia. Rafaela.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 20:32:32 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Styczeñ 11, 2010, 20:30:54 »

OK, skoro to temat gdzie siê pierze publicznie wszystkie brudy to ja te¿ co¶ dorzucê

chodzi mi o Leszka - admina innego forum a tutaj u¿ytkownika - jednak ja bêdê pisaæ o nim jako o ADMINIE INNEGO FORUM

wydawa³ siê spoko kolesiem, nawet go polubi³em za jego zaanga¿owanie - dopóki nie zarejestrowa³em siê u niego na forum

jest jaki¶ sztuczny, jak robot (!), nie ma w nim praktycznie ¿ycia, zbanowa³ mnie u siebie ZA TO CO I JAK PISA£EM NA PCH!!!!!!!!!

to raczej jest w temacie waszej dyskusji czyli "czy arteq to lazar i dlaczego Kiarê siê tutaj obra¿a za to co pisze na forum FZP"

nie rozumiem tego i chcia³em siê tym z wami podzieliæ...

niedorzeczno¶ci± jest te¿, ¿e Dan Winter zamie¶ci³ na swojej stronie taki tekst "thanks to lech barylski"  Z politowaniem

Kap³an Siedemset Osiemna¶cie'
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 20:31:15 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Styczeñ 11, 2010, 20:45:23 »

WIdocznie ma du¿e wp³ywy Chichot a co do banu na jego forum bo nie wiem czy dobrze zrozumia³em .. zbanowa³ Ciê za to, ¿e co¶ napisa³e¶ tutaj ? U¶miech próbowa³e¶ z nim gadaæ na priv ?
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #237 : Styczeñ 11, 2010, 20:56:37 »

Za przekleñstwa na Forum Leszka
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Styczeñ 11, 2010, 21:08:51 »

za napisanie, ¿e KIERWA to nie przekleñstwo - broni³em  innego u¿ytkownika - i dosta³em BANA!

a jako wyja¶nienie napisa³, ¿e klnê na PCH, ¿a³osny jest ten admin i ca³e jego forum  Z³y

718'
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Styczeñ 11, 2010, 22:01:46 »

WIdocznie ma du¿e wp³ywy Chichot a co do banu na jego forum bo nie wiem czy dobrze zrozumia³em .. zbanowa³ Ciê za to, ¿e co¶ napisa³e¶ tutaj ? U¶miech próbowa³e¶ z nim gadaæ na priv ?
muszin, tu nie chodzi o ¿adne wp³ywy. Akurat przy zupe³nie z innej okazji historia z Danem zosta³a streszczona tutaj
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=556.msg3202#msg3202

A propos banowania, to jest on za ca³okszta³t. Ka¿dy wra¿liwy cz³owiek sam wywnioskuje (po sposobie wyra¿ania siê i po stylu zwracania siê przez Kap³ana do innych osób) dlaczego nie ma on wstêpu na moje forum. To w jaki sposób opisuje on moja skromn± osobê mówi sam za siebie.
Nie jest moj± intencj± wdawaæ siê w niepotrzebne i nieprzyjemne dyskusje personalne. ¯a³ujê tylko, ¿e jestem zmuszony do pisania w tym tonie. Jednak dla informacji wrzucê tutaj link do posta, który t³umaczy³ moj± decyzjê.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=650.msg49312#msg49312

Nie bêdê ju¿ zabiera³ g³osu w sprawach personalnych. Ewentualnie zadbam tylko o moje dobre imiê je¶li pomawianie mojej osoby przez Kap³ana bêdzie przybieraæ na sile, gdy¿ ju¿ w tej chwili upublicznia on moje nazwisko obra¿aj±c mnie jednocze¶nie. Pozwolê sobie za³±czyæ dowód tego na koñcu posta*, bo w zwyczaju Kap³ana jest usuwanie swoich "niezrêcznych" postów (dowód znajduje siê w podanym ju¿ przeze mnie linku):
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=650.msg49312#msg49312
Chodzi o usuniêcie przez Kap³ana tego wpisu:
tak Silver, to jest to czego leszek nigdy nie zrozumie! bo mu tylko technologia we ³bie - i WCALE nie rozumie ¶wiêtej geometrii, tacy jak on nie zrozumiej± czego¶ wiêcej...
¿al  Z politowaniem
718'
Tak czy inaczej nikomu nie polecam "babrania siê" w personaliach, bo najzwyczajniej w ¶wiecie szkoda na to czasu i przypomina to w swej stylistyce poziom tabloidów...

Pozdrawiam serdecznie

P.S
Tak wiêc dla jasno¶ci. Za³o¿y³em swoje forum i mam prawo okre¶laæ jego klimat.

*
OK, skoro to temat gdzie siê pierze publicznie wszystkie brudy to ja te¿ co¶ dorzucê

chodzi mi o Leszka - admina innego forum a tutaj u¿ytkownika - jednak ja bêdê pisaæ o nim jako o ADMINIE INNEGO FORUM

wydawa³ siê spoko kolesiem, nawet go polubi³em za jego zaanga¿owanie - dopóki nie zarejestrowa³em siê u niego na forum

jest jaki¶ sztuczny, jak robot (!), nie ma w nim praktycznie ¿ycia, zbanowa³ mnie u siebie ZA TO CO I JAK PISA£EM NA PCH!!!!!!!!!

to raczej jest w temacie waszej dyskusji czyli "czy arteq to lazar i dlaczego Kiarê siê tutaj obra¿a za to co pisze na forum FZP"

nie rozumiem tego i chcia³em siê tym z wami podzieliæ...

niedorzeczno¶ci± jest te¿, ¿e Dan Winter zamie¶ci³ na swojej stronie taki tekst "thanks to lech barylski"  Z politowaniem

Kap³an Siedemset Osiemna¶cie'
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 22:24:06 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Styczeñ 11, 2010, 22:51:32 »

Ciesze sie ze s± ludzie ,którzy w takim przypadku oczekuja dowodów i te dowody weryfikuja,logicznie rozwazaja ich prawdopodobienstwo.Tak robi Artek .Mnie jego styl nie przeszkadza.
Mnie rowniez i mam dla niego duzy szacunek i respekt,ze mimo osobistych napasci
i pomowien,jest niesamowicie cierpliwy i konsekwentny w obnazaniu klamstw i
oszustw jakich dopuszczaja sie p.Lobos i PCH/MF.Przy czym na obrone swoich
stwierdzen ma zawsze zdrowe,rzeczowe i logiczne argumenty,ktorych w ogole
nie widac i nie ma u ludzi zarzucajacych mu pieniactwo,agenture i podszywanie
sie nick'iem pod innych.A administracja(oprocz Janneth) tego forum stronniczo i wybiorczo toleruje wyskoki zwolennikow,baa..zdecydowala nawet o abolicji glownego kaplana, pieniacza #1 tego forum;o kocie juz nie wspomne,bo szkoda slow na to,co
on reprezentuje...0 argumentow i 0 wiedzy n/t tego,co sie dzieje obecnie w PCH/MF.
Pewnie sie zaraz odezwie i zarzuci nam,ze to my nic nie wiemy,ale zapytany wielokrotnie,nie potrafil udzielic jakiejkolwiek odpowiedzi ,ze jest inaczej i to
my nie mamy racji.Chodzi o argumenty i fakty a nie o "psie gadanie",jak to nieraz
okreslal Mora.Przestalem na jego posty zupelnie zwracac uwage,bo to w 100%
offtopy,bzdury,smietnik i osobiste napasci na sceptykow...zamiast rzeczowej polemiki z uzyciem argumentow.Ale admini toleruja wybiorczo jego i innych zachowania.Brawo!Oni moga bezkarnie a Arteq juz nie,tymbardziej,ze Arteq nikogo
nie obraza i na nikogo nie napada osobiscie.
Do administracji tego forum nie dotarly jeszcze nasze przekonania,ze tak naprawde
nie jestesmy za tym,zeby wykopkom w Egipcie podkladac klody i czychac na to,ze
noga im sie powinie.Przynajmniej nie u mnie i cieszylbym sie,gdyby to wlasnie polskiej
ekipie udalo sie odkryc i odkopac Wielki Labirynt.Bylby to na pewno sukces na skale
swiatowa, bo nikomu nie udalo sie tego dokonac do tej pory.Jednak,podobnie jak
Arteq,bede zawsze przeciwnikiem bzdur,klamstw i manipulacji jakich dopuszczaja
p.Lobos i PCH/MF;bo innym celem jest poszukiwanie labiryntu a zupelnie innym
ochrona Ziemi i ludzi przed wyimaginowana Nibiru,straszenie ludzi,ze jak nie wplaca
i nie pomoga misji,to koniec swiata itp..itd..I jak na razie,mamy racje,bo po zapowiadanej Nibiru ani slychu ani widu,a termin jej pojawienia byl bezczelnie przesuwany,a i pewnie bedzie w nastepnej 104 sesji.No i pytanie retoryczne,na koniec,czy gdybym od kazdego zwolennika projektu pozyczyl 1000 PLN i obiecal
zwrot pieniedzy za 6 miesiecy i przesuwal ten termin zwrotu w nieskonczonosc,
czy nie nazwalibyscie mnie klamca,oszustem,czlowiekiem bez honoru i ambicji i nie
zaslugujacym na Wasze zaufanie?
Pozdrawiam.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Styczeñ 11, 2010, 23:09:19 »

Ewentualnie zadbam tylko o moje dobre imiê je¶li pomawianie mojej osoby przez Kap³ana bêdzie przybieraæ na sile, gdy¿ ju¿ w tej chwili upublicznia on moje nazwisko obra¿aj±c mnie jednocze¶nie.
Leszek, na pomoc admina w kwestii obrony dobrego imienia i walce z pomówieniami raczej nie liczy³bym. Jak mo¿na by³o siê przekonaæ tak¿e jasne i wyra¼ne napisane który to z pkt regulaminu zosta³ z³amany nie przynosi jakiegokolwiek odzewu, niestety... Jak bêdzie tym razem, nie wiem ale z ciekawo¶ci± poobserwujê.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Styczeñ 11, 2010, 23:19:09 »

http://tinyurl.com/LeszekBarylski
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Styczeñ 11, 2010, 23:27:32 »

i wszystko na ten temat U¶miech Leszków Barylskich jest tyle co Janów Kowalskich - wiêc PHI dobrze to podsumowa³...

a co do mnie - koñczê temat, mam swoje sprawy na g³owie - chcia³em poruszyæ t± kwestiê ale po tym co napisa³ Leszek, jako¶ mi siê odechcia³o dyskusji na tak niskim poziomie...

tyle w temacie Leszek VS. Kap³an

EDIT: cytowany powy¿ej post usuniêty zosta³ przez administracjê forum a nie przeze mnie - tak dla jasno¶ci...

bez odbioru

718'
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 11, 2010, 23:30:36 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Styczeñ 11, 2010, 23:44:59 »

T³umaczenia rodem z piaskownicy...
Czyli - jak rozumiem - gdyby podane imiê i nazwisko okaza³o siê "przypadkowo" spójne z danymi osobowymi pewnego forumowicza, to t³umaczenie, ¿e jest wiele takich osób [patrz np. urz±d statystyczny] bêdzie przez administracjê uznane jako przekonuj±ce wyt³umaczenie i tym samym zostanê wyreklamowany ze z³amania regulaminu? Nawet w przypadku zwrócenia siê do tego forumowicza przy u¿yciu tych danych?
Pytam siê wcze¶niej, bo nieco korci mnie popróbowaæ, a potem zastosowaæ idiotyczne t³umaczenia i poobserwowaæ "¶wiête oburzenie" niektórych forumowiczów...
Grzecznie, aczkolwiek - przyznam, ¿e nieco prowokuj±co - pytam.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Styczeñ 11, 2010, 23:52:14 »

Kap³an 718 napisa³ :
(..)

A co to za argumenty chore ??  "jest jaki¶ sztuczny", "nie ma w nim praktycznie ¿ycia"  ??. Ani to merytoryczne, ani smaczne.  Zapewniam Ciê, ¿e Lech ma w sobie ca³kiem sporo ¿ycia i nie jest wcale sztuczny. Znamy siê osobi¶cie i ¿ywo dyskutujemy na argumenty, rzecz jasna.

(.. ) niedorzeczno¶ci± jest te¿, ¿e Dan Winter zamie¶ci³ na swojej stronie taki tekst "thanks to lech barylski" 
Je¶li kto¶ dziêkuje Leszkowi za jego pracê w³o¿on± w t³umaczenia to chyba nie jest niedorzeczno¶æ nie uwa¿asz ?
Sam pisa³e¶ na forum Leszka niemal¿e peany jak to wspaniale, ¿e s± ludzie, którzy t³umacz± po nocach Nassima Harameina oraz Dana Wintera, a teraz uwa¿asz zwyk³e podziêkowania za niedorzeczno¶æ ?

Nie zrozum mnie ¼le Kap³anie, lubiê Twoje wnikliwe analizy, ale Twój emocjonalny stosunek do wielu spraw wypacza sens Twoich wypowiedzi, a niekiedy po prostu dzia³a bardzo destrukcyjnie. St±d nie dziwi mnie reakcja Leszka w postaci wykluczenia Ciebie z jego forum.
Przykro mi ¿e tak siê sta³o, ale siê sta³o i siê nie odstanie.

Wiêcej umiaru i okrzesania ¿yczê na 2010

pozdr
East

wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Styczeñ 12, 2010, 08:04:40 »

Lindo nie chodzi o to, ¿e Arteq pyta podwa¿a czy ¿±da dowodów, wydaje mi siê ¿e nie o to chodzi³o Rafaeli.

Niech pyta mi to nie przeszkadza, za to strawiæ nie mogê tych zaczepek, gdziekolwiek ni pojawi siê Kiara czy Kap³an, Kot od razu przycinka Artka.
 Po co?
 nie rozumiem tej upierdliwo¶ci do bólu.

Gdziekolwiek Kaplan co¶ nie skrytykuje czy zwróci uwagê komu¶ od razu jest Artek i upomina go ¿e Kaplanowi to ju¿ zupe³nie nie przystoi-- pytam dlaczego? Kim jest Arteq ¿e zabrania innym pisania , czy zwracania uwagi?? Kap³an nie móg³ siê zmieæ?
Jak raz zosta³ zaszufladkowany tak ma pozostaæ? A gdzie mi³osierdzie, wybaczanie i nadzieja na poprawê?
To samo dotyczy Kiary czy Kota. Jeszcze na starym forum ci±gle wszystko to co napisa³a Kiara by³o natychmiast krytykowane.
Teraz jest ju¿ du¿y postêp bo przynajmniej £obos zacz±³; pisaæ z du¿ej litery a nie np lusia cy jeszcze inaczej prze¶miewczo. O to nam chodzi o ton wypowiedzi i lekcewa¿enie innych poprzez zdrabnianie nazwiska cy imienia.
W tej chwili jest obra¿ony o to ¿e Kiara go nazawa³a Lazarem, przeprosi³a. A zapomnia³ jak publicznie pisa³ Kiary imê i chyba  nazwisko? Dlaczego Artkowi mamy zapomnieæ i wybaczyæ? A dlaczego on ci±gle nie chce innym zapomnieæ?

Mia³am tego nie pisaæ, bo nie powinno mnie to obchodziæ, ale wydaje mi siê ¿e g³ównie o to chodzi osobom, którym przeszkadza upierdliwo¶æ i zaczepki Artka.

Ci±gle mam nadzieje, ¿e jednak on sam to zrozumie i nie bêdzie robi³ zdziwionej miny, ¿e przecie¿ ¿±da tylko dowodów i merytorycznej dyskusji ..........

Pozdrawiam U¶miech i ¿yczê wiêcej tolerancji dla innych
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Styczeñ 12, 2010, 09:07:58 »

East - rozumiem czemu tak piszesz - jeste¶ taki sam jak Leszek, dlatego NIE WIDZISZ TEGO NEUTRALNIE, ja siê przekona³em na ¦G jak to wygl±da na prawdê, chwali³em Leszka ale szybko zrozumia³em jaki jest na prawdê... nie to, ¿e t³umaczy Wintera jest wa¿ne ale to JAKI JEST!

East, spytaj Leszka JAK potraktowa³ Kiarê?! ciekawe co odpowie  Z³y

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Styczeñ 12, 2010, 09:37:10 »

Tak, 2 czy 3 razy zwróci³em siê do Kiary po imieniu - imiê to widnia³o ju¿ wcze¶niej na forum i Kiara nie robi³a z tego problemu do czasu kiedy... ja go u¿y³em i to w okre¶lonym celu - ukazania jak bardzo [fanatycznie] uto¿samia siê z "wiedz±" myslicieli. Dodatkowo by³o to jej PRAWDZIWE imiê a nie przypisane innej osoby, nie ³apiesz ró¿nicy? Nazwiska nigdzie nie ujawnia³em bo go nie znam i nie zale¿y mi aby poznaæ. Sam nie mam nic przeciwko temu aby zwracac siê do mnie po imieniu i nie wa¿ne czy z ma³ej czy wielkiej litery, pomimo, ¿e mam nick - dlaczego mia³by to byæ problem?
Obra¿ony nie jestem, ale nie oslep³em tak aby nie zauwa¿yæ pomówienia. Co do przeprosin - nie ka¿dy wywód który zawiera s³owo przepraszam mo¿na uwa¿aæ za przeprosiny.

Zdrobnienia? Tak, u¿ywa³em ich, w ¶wietle Waszych zachowañ by³em przekonany ¿e to jak najbardziej akceptujecie - wszak tak "napadany" przeze mnie Kot sam raczy³ siê zwracaæ "artuniu" i "arteczku" - nie zauwa¿y³em ¿eby kto¶ to skrytykowa³. Dlaczego wiêc jeste¶cie stronniczy by nie powiedzieæ hipokrytami? Czy ja z tego powodu naskakiwa³em na Kota? Nie, wiêc dlaczego stawiasz mnie w ¶wietle jakobym to robi³?
Kiedy¶, k³amliwie przypisa³em 718 tchórzliwe zachowanie - jakoby szybciutko usun±³ post w którym ³ama³ regulamin. Jak zaraz siê okaza³o - post usun±³ Darek. Nie czeka³em a¿ kto¶ zacznie wymagaæ ode mnie sprostowania tej sytuacji - sam zrobi³em to niezw³ocznie gdy tylko zorientowa³em siê, ¿e mój zarzut jest bezzasadny. Do tego przeprosi³em - uczciwie przeprosi³em, a nie w stylu 718 np. "przepraszam, ¿e... jeste¶ g³upi". Owszem jako okoliczno¶c ³agodz±c± pozwoli³em sobie przypomnieæ, ¿e 718 WIELOKROTNIE dopuszcza³ siê takiego zachowania, jednak uczciwie przyzna³em, ¿e pomówienie wysz³o ode mnie i pomimo okoliczno¶ci to moje s³owa i ponosze za nie odpowiedzialno¶æ. Pobodnego zachowania - byæ moze naiwnie - oczekiwa³bym w stosunku do siebie. Nie potrafiê zapomnieæ? Nie do koñca - opis zdj±³em, pomimo, ¿e tak naprawdê przyznania siê do winy nosz±cego znamiona minimum przyzwoito¶ci nie by³o. Dlatego Wiki, Twoje zarzuty s± w znacznej czê¶ci chybione.

Co do dawania szansy - kiedy¶ przyzna³em, ¿e dostrzegam pewn± zmianê zachowania 718 na forum, jednocze¶nie - zamiast od razu tr±biæ o ODMIANIE - pozwoli³em sobie na ostro¿n± nieufno¶æ, mówi±c, ¿e przekonam siê gdy 718 pozostanie "odmieniony" przez d³u¿szy czas. Jak siê dosyæ szybko okaza³o, "przemiana" by³a dosyæ chwilowa. To naturalne, ¿e wykzaujemy niedowierzanie w stosunku do osoby która wielokrotnie zawiod³a pok³adane w niej nadzieje.  

"Upierdliwo¶æ"? Ani na jotê nie wystajê ponad "upierdliwo¶æ" w powtarzaniu pewnych zapewnieñ jak i k³amstw ze strony PCh czy te¿ odgrzewanych wypowiedzi obroñców.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Styczeñ 12, 2010, 09:53:58 »

Arteq z tego co wiem to Kot specjalnie się do Ciebie w ten sposób zwrócił, aby pokazać Ci jak Ty się zwracasz do twórców PCh.

Niech będzie, że chybione ale ja to tak widzę.

Nie jestem ani zwolennikiem ani przeciwnikiem tego projektu, jestem w tej chili bardziej niż nie ufna do Enki. Mi wcale nie chodzi aby bronic Pch i do obrońców się nie zaliczam, ponieważ dzięki między innymi i Tobie ale i Radkowi, Leszkowi i swoim przemyśleniom widzę te rysy bardzo dobrze. 

I nie rozumiem jakie Wy? My?

Nie jestem z ani Wy ani My.

Pozdrawiam U¶miech

jeżeli nie zgadzam się z pewnymi założeniami przeciwników nie czyni mnie to zwolennikiem chyba... nic nie jest ani czarne ani białe.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 12, 2010, 09:54:18 wys³ane przez wiki » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: