Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 11:15:01

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 78 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WyraÂź siebie!  (Przeczytany 850409 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #275 : Styczeń 19, 2010, 17:50:46 »

Rafaelo nie wygÂłupiaj siĂŞ ,nie daj sceptykom i awanturnikom tej satysfakcji, my ciĂŞ tu potrzebujemy

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Thotal
Gość
« Odpowiedz #276 : Styczeń 19, 2010, 17:56:46 »

Rafaello,
nie daj satysfakcji tym, ktĂłrzy na to nie zasÂługujÂą...

ZOSTAÑ!!!

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #277 : Styczeń 19, 2010, 17:57:25 »

Ja rĂłwnieÂż nie chcĂŞ by Rafaela nas opuszczaÂła
Smutny
ptak
Gość
« Odpowiedz #278 : Styczeń 19, 2010, 18:06:26 »

Dajcie wolnoœÌ swoim duszom … pozwĂłlcie im ÂśpiewaĂŚ …
To Ega czujÂą siĂŞ ranione i szukajÂą odwetu. To one nie sÂą w harmonii ze Âświatem. 
Czy Âświat winien?
ÂŚwiat jest piĂŞkny, bo moÂżesz w nim wyraziĂŚ siebie na tysiÂąc sposobĂłw. I to Ty wybierasz jak …

Pozdrawiam serdecznie, jestem szczĂŞÂśliwa i lubiĂŞ Was Wszystkich, bez wyjÂątku!  Chichot
ptaszek  UÂśmiech
Mobius
Gość
« Odpowiedz #279 : Styczeń 19, 2010, 18:20:29 »

Jest tylko kilka osĂłb na forum ktĂłre mimo burzliwej czasami dyskusji sÂą zawsze opanowane,u wiĂŞkszoÂści (do ktĂłrej nale¿ê ),czasami emocjĂŞ biorÂą gĂłrĂŞ,przynajmniej wiem nad czym mam popracowaĂŚ,na razie nie zbyt mi wychodzi,ale na pewno z czasem to przerobiĂŞ UÂśmiech czego sobie i innym  ÂżyczĂŞ.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #280 : Styczeń 19, 2010, 18:42:24 »

Kochany Ptaszku UÂśmiech wiem Âże nas lubisz UÂśmiech Moge powedzeĂŚ od siebie Âże uwielbiam wszystkie ptaki bez wyjatku.SÂą takie piekne,wolne  i przypominajÂą AnioÂły.
ZimÂą dokarmiam je czym siĂŞ da,bo serce mnie boli Âże mogÂłby umrzeĂŚ z gÂłodu.Tu na forum mamy dwa ptaszki ktĂłre nas dokarmiajÂą,a raczej naszÂą duszĂŞ i dlatego z caÂłego serca dziĂŞkuje za to.

czasami emocjĂŞ biorÂą gĂłrĂŞ,przynajmniej wiem nad czym mam popracowaĂŚ,na razie nie zbyt mi wychodzi,ale na pewno z czasem to przerobiĂŞ  czego sobie i innym  ÂżyczĂŞ.

Masz racjĂŞ  i dlatego Rafaela powinna zostaĂŚ z nami i w swoim imieniu przepraszam ze przyczyniÂłam siĂŞ do tej burzliwej wymiany zdaĂą.  Buziak

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #281 : Styczeń 19, 2010, 18:46:46 »

To jest do Wszystkich bez wyjatkow - Kochajmy ludzi tak szybko odchodza.Milusiego dzionka -Ela
Mobius
Gość
« Odpowiedz #282 : Styczeń 19, 2010, 18:53:37 »

CzytaÂłem kiedyÂś w jednej z ksi¹¿ek motywacyjnych o tym jak syn spytaÂł ojca jakby miaÂł mu daĂŚ jak¹œ jednÂą tylko cennÂą radĂŞ ,co by to byÂło,ojciec odpowiedziaÂł mu Âże jeÂśli znajdzie siĂŞ w sytuacji ktĂłra go przerasta, by nie dziaÂłaÂł od razu pod wpÂływem emocji ,Âżeby  daÂł sobie 24 godziny na reakcjĂŞ,a po tych 24 godzinach gdy emocjĂŞ minÂą na pewno reakcja bĂŞdzie inna,podsumowaÂł to Âże jest to jednÂą cenniejszych rad jakie dostaÂł w Âżyciu UÂśmiech Ja rĂłwnieÂż przepraszam, mam nadziejĂŞ Âże Rafaela zostanie UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #283 : Styczeń 19, 2010, 19:34:22 »

To wspaniale chanell, Âże dokarmiasz ptaki, ja z kolei dokarmiam koty po drodze do pracy i z pracy (raczej z pracy), bo bez naszej pomocy ciĂŞÂżko by im byÂło przezimowaĂŚ. 
Mobius, fajnÂą radĂŞ wrzuciÂłeÂś, czĂŞsto tak wÂłaÂśnie postĂŞpujĂŞ, gdy nie wiem, co zrobiĂŚ. 
Co do Rafaeli, jestem pewna, Âże nas nie opuÂści, to mÂądra i uczuciowa osoba.  UÂśmiech

DziĂŞki, Âże jesteÂście tacy niepowtarzalni … Chichot

Andtrax Skyaler
Gość
« Odpowiedz #284 : Styczeń 19, 2010, 19:53:54 »

hme czytając wasze posty w myślach pojawiła się ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=pBG4RsGtguM&feature=related

gdy emocje już opadną....   
gdy niemożna mocą żadną wykrzyczanych cofnąć słów...   
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 19:56:28 wysłane przez Andtrax Skyaler » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #285 : Styczeń 19, 2010, 19:58:48 »

DziÂś nasz Ptak na wysokiej chmurze siadÂł
wzrokiem swoim obj¹³ wszystko -
ziemiê ca³¹, jej inwentarz i œmietnisko Chichot

akceptuje on stan rzeczy,
bo teÂż dobro ma na pieczy
i zwaÂśnione godzi strony -
wszak to bocian, a nie wrona

trochĂŞ bieli, trochĂŞ czerni
na swych skrzydÂłach wielkich niesie
wie co sÂłychaĂŚ w mieÂście
na wsi, w polu, no i w lesie!

ró¿ne to siê dziej¹ sprawy -
do pÂłaczu jednym, drugim do zabawy
lecz nie warto tak drzeĂŚ szat,
o tym wÂłaÂśnie prawi dzisiaj Ptak!

bo po smutnym, czas wesoÂły znĂłw nastÂąpi
koliberek, pobratymiec jego - takÂże w to nie wÂątpi
niech siĂŞ Serafiny, Rafaele zatem cieszÂą
i z nowinÂą nowÂą tu nam spieszÂą!

bo, co byÂło, to juÂż byÂło,
czyÂżby kogo to zdziwiÂło?

raz pod wozem, raz na wozie
na wolnoÂści, albo w kozie
sen to jawa, czy iluzja

wszak WszechÂświata to sÂą puzzle

co poskÂładaĂŚ skrzĂŞtnie trzeba -
by rêkami dotkn¹Ì nieba -
lepiej tak siĂŞ z sobÂą pocaÂłowaĂŚ
i po moÂście z tĂŞczy maszerowaĂŚ!

UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 20:04:01 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #286 : Styczeń 19, 2010, 20:00:18 »

http://www.youtube.com/watch?v=KBEo-1Dt4o0&feature=related
Ja natomiast przesylam  Wszystkim ta piosenke - Ela

Andtrax Skyaler - jak najbardziej moze byc.Bardzo moze - Ela
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 01:10:42 wysłane przez Elzbieta » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #287 : Styczeń 19, 2010, 20:00:37 »

Nie wiem skÂąd pomysÂł, Âże czyjeÂś odejÂście bÂądÂź przyjÂście na forum wpÂłynie na mĂłj poziom satysfakcji [bo jak rozumiem ten awanturnik to ja].
Rafaelo [przypuszczam, ¿e jesteœ na forum i obserwujesz wypowiedzi], nie traktujê Ciê jako swojego wroga, bo niezgodnoœÌ w pewnych os¹dach nie czyni Ciê moim wrogiem. Jak przekona³em siê ró¿nie rozumiemy s³owo "bzdety", dla mnie k³amstwa i manipulacje nie s¹ bzdetami. Zawsze chêtnie porozmawiam na argumenty a nie suche os¹dy. Pomimo zaistnia³ej sytuacji nie cofn¹³bym ¿adnego ze s³ów skierowanych do Ciebie, jak i ka¿dego z pozosta³ych forumowiczów - chyba, ¿e ktoœ udowodni ich mylnoœÌ...
ZarĂłwno zatrzymywaĂŚ, jak teÂż i "wyganiaĂŚ" CiĂŞ nie zamierzam - Twoja wola, Twoja decyzja, zobaczĂŞ na czym to ostatecznie stanie i na ile szczere sÂą deklaracje...
W kaÂżdym razie dziĂŞkujĂŞ za dotychczasowy czas poÂświĂŞcony na rozmowĂŞ czy wypowiedzi ze mnÂą zwiÂązane - zarĂłwno te przychylne jak i krytyczne.
Andtrax Skyaler
Gość
« Odpowiedz #288 : Styczeń 19, 2010, 20:07:53 »

Elzbieta a nie chodziło ci o to http://www.youtube.com/watch?v=cdUi0Y5piAY (<>.><)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 20:08:20 wysłane przez Andtrax Skyaler » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #289 : Styczeń 19, 2010, 20:14:53 »

Uwa¿am, ¿e miêdzy wami dosz³o do niepotrzebnego konfliktu. Rozmawia³am z Rafael¹ z reszt¹ na ten temat i powiedzia³am jej wprost, co o tym s¹dzê. S¹ wœród nas ró¿ni ludzie, jedni bardziej wra¿liwi, inni mniej. Jedni z g³ow¹ w chmurach, drudzy st¹paj¹cy twardo po ziemi. Forum jest dla nas wszystkich, bez wyj¹tków. Pytanie, czy my chcemy na nim byÌ. Czy po kolei ka¿dy jeden z nas ceni sobie te kilka chwil dziennie spêdzone na forum, czy docenia ró¿norodnoœÌ postaw, jakie s¹ tu ukazywane. Mimo, ¿e s³owa Artka rzadko kiedy kierowane by³y przeciw Rafaeli, ona na nie pierwsza reagowa³a. I nikt temu nie zaprzeczy, bo widaÌ to jak na d³oni. Arteq nie jest osob¹, która schowa g³owê w piasek i odpowie na ka¿d¹ skierowan¹ w jego stronê wypowiedŸ, czy bêdzie pozytywna czy negatywna.

Dlatego w³aœnie nie do koùca rozumiem ten konflikt. Ostatnio przypomnia³am jej, ¿e Arteq w którejœ ze swoich wypowiedzi to w³aœnie j¹ wymieni³ jako jedyn¹ osobê, z któr¹ chcia³by mieÌ osobisty kontakt, któr¹ chcia³by poznaÌ. Wydaje mi siê z reszt¹, ¿e nawet do dziœ nie zmieni³by tej opinii. Czasami ciê¿ko jest nam tolerowaÌ czyjeœ zachowanie, ale nie mo¿emy uszczêœliwiaÌ jednych unieszczêœliwiaj¹c innych. Trzeba znaleŸÌ jakiœ z³oty œrodek, dziêki któremu i wilk bêdzie syty i owca ca³a. Chcia³abym, ¿eby Rafaela wróci³a, ale nie ode mnie to zale¿y ani od nikogo z nas.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Gość
« Odpowiedz #290 : Styczeń 19, 2010, 20:30:05 »

Cytat: Janneth
Trzeba znaleŸÌ jakiœ z³oty œrodek, dziêki któremu i wilk bêdzie syty i owca ca³a.

… daĂŚ wilkowi barana! DuÂży uÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #291 : Styczeń 19, 2010, 22:39:47 »

Proszê Pana, a có¿ to jest warta owca bez barana Coœ

arteq
Gość
« Odpowiedz #292 : Styczeń 19, 2010, 22:55:33 »

Z mojej strony nie ma Âżadnego konfliktu z RafaelÂą. PodtrzymujÂąc informacjĂŞ jakÂą przypomniaÂła Janneth tylko nieco uÂściÂślĂŞ: Rafaela jest jednÂą [a nie jedynÂą] z wÂąskiego grona osĂłb z forum z ktĂłrÂą osobisty kontakt byÂłby dla mnie pozytywny, radosny. Nie wycofujĂŞ siĂŞ z tego.

Myœlê, ¿e nie dostrzegamy pewnej subtelnej ró¿nicy: krytykuj¹c pewne z zachowaù danej osoby, nie neguj¹ automatycznie jej ca³ej. Tak samo - osobê która krytykuje moje pewne zachowania [¿yczy³bym sobie tylko byle zaargumentowa³a je] nie traktujê automatycznie jako swojego wroga. Tak przynajmniej wygl¹da to z mojej strony.
kot
Gość
« Odpowiedz #293 : Styczeń 19, 2010, 23:18:40 »

Hmm.

...kontakt byÂłby pozytywny,radosny....

To wzruszajÂąco szczerze brzmi.

ÂŚwiÂąteczny nastrĂłj mi siĂŞ uruchomiÂł. UÂśmiech MrugniĂŞcie
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #294 : Styczeń 19, 2010, 23:25:53 »

Och, Ty Kocie sarkastyczny! Chichot Grunt, ¿e siê kochaj¹. Znam nie jeden zwi¹zek, który zacz¹³ siê od ostrego konfliktu...w myœl ; kto siê czubi...

Ona walczy o spokĂłj, czyli o duszĂŞ jego
On twierdzi, Âże jÂą mimo wszystko lubi
i jest caÂłkiem niezÂłym kolegÂą...

same z tego dobre rzeczy -
lepiej temu tu nie przeczyĂŚ MrugniĂŞcie

wszak intencje sÂą tu waÂżne
a nie kto tu kogo draÂżni... MrugniĂŞcie

z dobranockÂą:

koliberek3po3 UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #295 : Styczeń 19, 2010, 23:28:47 »

Tak w³aœnie myœlê: pozytywny i radosny. ByÌ mo¿e przewy¿sza to Kocie zdolnoœÌ Twojego odczuwania, ale zapewniam, ¿e to mo¿liwe i jestem w stanie udowodniÌ takie zachowania/sytuacje.

ZdradzĂŞ Ci sekret: istnieje coÂś takiego jak inteligencja emocjonalna...
kot
Gość
« Odpowiedz #296 : Styczeń 19, 2010, 23:36:41 »

Tak w³aœnie myœlê: pozytywny i radosny. ByÌ mo¿e przewy¿sza to Kocie zdolnoœÌ Twojego odczuwania, ale zapewniam, ¿e to mo¿liwe i jestem w stanie udowodniÌ takie zachowania/sytuacje.

ZdradzĂŞ Ci sekret: istnieje coÂś takiego jak inteligencja emocjonalna...

A przewy¿sza z pewnoœci¹ to zdolnoœÌ mojego odczuwania.

To takie,jakby cztery de.

Nie kaÂżdy jest w stanie takie deklaracji sobie uzmysÂłowiĂŚ. UÂśmiech UÂśmiech
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #297 : Styczeń 20, 2010, 18:24:16 »

Cytat: koliberek
Bardzo enigmatycznie napisaÂłeÂś. ÂŁamiĂŞ sobie gÂłowĂŞ teraz... MrugniĂŞcie Powinienem jednak wczeÂśniej dodaĂŚ, iÂż moja rymowanka nie odnosiÂła do Twojego postu akurat, tylko do caÂłoÂści klimatu i pewnych zachowaĂą. UÂśmiech 2

Z privietem:

Ha he ..no faktycznie wyszÂło dziwnie. Ja teÂż powinienem dodaĂŚ to samo.
Poniewaz jest to continue wÂątku offtopowego - moj wstrzaÂł miaÂł koonotacje pozawÂątkowe, a rola wÂątku sprowadziaÂła siĂŞ jedynie do miejsca publikacji.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #298 : Styczeń 20, 2010, 20:20:17 »

I tak bywa... MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 20:20:37 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #299 : Luty 04, 2010, 19:40:29 »

Tak sobie myœlê, ¿e ta ksi¹¿ka jak i wszystkie sesje to taki naci¹gany poradnik dla ³atwowiernych i w dodatku dla tych opóŸnionych w rozwoju lub z zespo³em Downa
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: