chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #275 : Styczeń 19, 2010, 17:50:46 » |
|
Rafaelo nie wygÂłupiaj siĂŞ ,nie daj sceptykom i awanturnikom tej satysfakcji, my ciĂŞ tu potrzebujemy
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #276 : Styczeń 19, 2010, 17:56:46 » |
|
Rafaello, nie daj satysfakcji tym, ktĂłrzy na to nie zasÂługujÂą... ZOSTAĂ!!! Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
|
« Odpowiedz #277 : Styczeń 19, 2010, 17:57:25 » |
|
Ja rĂłwnieÂż nie chcĂŞ by Rafaela nas opuszczaÂła
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #278 : Styczeń 19, 2010, 18:06:26 » |
|
Dajcie wolnoœÌ swoim duszom … pozwĂłlcie im ÂśpiewaĂŚ … To Ega czujÂą siĂŞ ranione i szukajÂą odwetu. To one nie sÂą w harmonii ze Âświatem. Czy Âświat winien? ÂŚwiat jest piĂŞkny, bo moÂżesz w nim wyraziĂŚ siebie na tysiÂąc sposobĂłw. I to Ty wybierasz jak … Pozdrawiam serdecznie, jestem szczĂŞÂśliwa i lubiĂŞ Was Wszystkich, bez wyjÂątku! ptaszek
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
|
« Odpowiedz #279 : Styczeń 19, 2010, 18:20:29 » |
|
Jest tylko kilka osób na forum które mimo burzliwej czasami dyskusji s¹ zawsze opanowane,u wiêkszoœci (do której nale¿ê ),czasami emocjê bior¹ górê,przynajmniej wiem nad czym mam popracowaÌ,na razie nie zbyt mi wychodzi,ale na pewno z czasem to przerobiê czego sobie i innym ¿yczê.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #280 : Styczeń 19, 2010, 18:42:24 » |
|
Kochany Ptaszku wiem Âże nas lubisz Moge powedzeĂŚ od siebie Âże uwielbiam wszystkie ptaki bez wyjatku.SÂą takie piekne,wolne i przypominajÂą AnioÂły. ZimÂą dokarmiam je czym siĂŞ da,bo serce mnie boli Âże mogÂłby umrzeĂŚ z gÂłodu.Tu na forum mamy dwa ptaszki ktĂłre nas dokarmiajÂą,a raczej naszÂą duszĂŞ i dlatego z caÂłego serca dziĂŞkuje za to. czasami emocjĂŞ biorÂą gĂłrĂŞ,przynajmniej wiem nad czym mam popracowaĂŚ,na razie nie zbyt mi wychodzi,ale na pewno z czasem to przerobiĂŞ czego sobie i innym ÂżyczĂŞ. Masz racjĂŞ i dlatego Rafaela powinna zostaĂŚ z nami i w swoim imieniu przepraszam ze przyczyniÂłam siĂŞ do tej burzliwej wymiany zdaĂą.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #281 : Styczeń 19, 2010, 18:46:46 » |
|
To jest do Wszystkich bez wyjatkow - Kochajmy ludzi tak szybko odchodza.Milusiego dzionka -Ela
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
|
« Odpowiedz #282 : Styczeń 19, 2010, 18:53:37 » |
|
Czyta³em kiedyœ w jednej z ksi¹¿ek motywacyjnych o tym jak syn spyta³ ojca jakby mia³ mu daÌ jak¹œ jedn¹ tylko cenn¹ radê ,co by to by³o,ojciec odpowiedzia³ mu ¿e jeœli znajdzie siê w sytuacji która go przerasta, by nie dzia³a³ od razu pod wp³ywem emocji ,¿eby da³ sobie 24 godziny na reakcjê,a po tych 24 godzinach gdy emocjê min¹ na pewno reakcja bêdzie inna,podsumowa³ to ¿e jest to jedn¹ cenniejszych rad jakie dosta³ w ¿yciu Ja równie¿ przepraszam, mam nadziejê ¿e Rafaela zostanie
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #283 : Styczeń 19, 2010, 19:34:22 » |
|
To wspaniale chanell, Âże dokarmiasz ptaki, ja z kolei dokarmiam koty po drodze do pracy i z pracy (raczej z pracy), bo bez naszej pomocy ciĂŞÂżko by im byÂło przezimowaĂŚ. Mobius, fajnÂą radĂŞ wrzuciÂłeÂś, czĂŞsto tak wÂłaÂśnie postĂŞpujĂŞ, gdy nie wiem, co zrobiĂŚ. Co do Rafaeli, jestem pewna, Âże nas nie opuÂści, to mÂądra i uczuciowa osoba. DziĂŞki, Âże jesteÂście tacy niepowtarzalni …
|
|
|
|
|
|
|
Andtrax Skyaler
Gość
|
|
« Odpowiedz #284 : Styczeń 19, 2010, 19:53:54 » |
|
hme czytając wasze posty w myślach pojawiła się ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=pBG4RsGtguM&feature=relatedgdy emocje już opadną.... gdy niemożna mocą żadną wykrzyczanych cofnąć słów...
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 19:56:28 wysłane przez Andtrax Skyaler »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #285 : Styczeń 19, 2010, 19:58:48 » |
|
Dziœ nasz Ptak na wysokiej chmurze siad³ wzrokiem swoim obj¹³ wszystko - ziemiê ca³¹, jej inwentarz i œmietnisko akceptuje on stan rzeczy, bo te¿ dobro ma na pieczy i zwaœnione godzi strony - wszak to bocian, a nie wrona trochê bieli, trochê czerni na swych skrzyd³ach wielkich niesie wie co s³ychaÌ w mieœcie na wsi, w polu, no i w lesie! ró¿ne to siê dziej¹ sprawy - do p³aczu jednym, drugim do zabawy lecz nie warto tak drzeÌ szat, o tym w³aœnie prawi dzisiaj Ptak!bo po smutnym, czas weso³y znów nast¹pi koliberek, pobratymiec jego - tak¿e w to nie w¹tpi niech siê Serafiny, Rafaele zatem ciesz¹ i z nowin¹ now¹ tu nam spiesz¹! bo, co by³o, to ju¿ by³o, czy¿by kogo to zdziwi³o? raz pod wozem, raz na wozie na wolnoœci, albo w kozie sen to jawa, czy iluzja wszak Wszechœwiata to s¹ puzzle co posk³adaÌ skrzêtnie trzeba - by rêkami dotkn¹Ì nieba - lepiej tak siê z sob¹ poca³owaÌ i po moœcie z têczy maszerowaÌ!
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 20:04:01 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #286 : Styczeń 19, 2010, 20:00:18 » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=KBEo-1Dt4o0&feature=relatedJa natomiast przesylam Wszystkim ta piosenke - Ela Andtrax Skyaler - jak najbardziej moze byc.Bardzo moze - Ela
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 01:10:42 wysłane przez Elzbieta »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #287 : Styczeń 19, 2010, 20:00:37 » |
|
Nie wiem sk¹d pomys³, ¿e czyjeœ odejœcie b¹dŸ przyjœcie na forum wp³ynie na mój poziom satysfakcji [bo jak rozumiem ten awanturnik to ja]. Rafaelo [przypuszczam, ¿e jesteœ na forum i obserwujesz wypowiedzi], nie traktujê Ciê jako swojego wroga, bo niezgodnoœÌ w pewnych os¹dach nie czyni Ciê moim wrogiem. Jak przekona³em siê ró¿nie rozumiemy s³owo "bzdety", dla mnie k³amstwa i manipulacje nie s¹ bzdetami. Zawsze chêtnie porozmawiam na argumenty a nie suche os¹dy. Pomimo zaistnia³ej sytuacji nie cofn¹³bym ¿adnego ze s³ów skierowanych do Ciebie, jak i ka¿dego z pozosta³ych forumowiczów - chyba, ¿e ktoœ udowodni ich mylnoœÌ... Zarówno zatrzymywaÌ, jak te¿ i "wyganiaÌ" Ciê nie zamierzam - Twoja wola, Twoja decyzja, zobaczê na czym to ostatecznie stanie i na ile szczere s¹ deklaracje... W ka¿dym razie dziêkujê za dotychczasowy czas poœwiêcony na rozmowê czy wypowiedzi ze mn¹ zwi¹zane - zarówno te przychylne jak i krytyczne.
|
|
|
|
|
|
|
Andtrax Skyaler
Gość
|
|
« Odpowiedz #288 : Styczeń 19, 2010, 20:07:53 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2010, 20:08:20 wysłane przez Andtrax Skyaler »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #289 : Styczeń 19, 2010, 20:14:53 » |
|
Uwa¿am, ¿e miêdzy wami dosz³o do niepotrzebnego konfliktu. Rozmawia³am z Rafael¹ z reszt¹ na ten temat i powiedzia³am jej wprost, co o tym s¹dzê. S¹ wœród nas ró¿ni ludzie, jedni bardziej wra¿liwi, inni mniej. Jedni z g³ow¹ w chmurach, drudzy st¹paj¹cy twardo po ziemi. Forum jest dla nas wszystkich, bez wyj¹tków. Pytanie, czy my chcemy na nim byÌ. Czy po kolei ka¿dy jeden z nas ceni sobie te kilka chwil dziennie spêdzone na forum, czy docenia ró¿norodnoœÌ postaw, jakie s¹ tu ukazywane. Mimo, ¿e s³owa Artka rzadko kiedy kierowane by³y przeciw Rafaeli, ona na nie pierwsza reagowa³a. I nikt temu nie zaprzeczy, bo widaÌ to jak na d³oni. Arteq nie jest osob¹, która schowa g³owê w piasek i odpowie na ka¿d¹ skierowan¹ w jego stronê wypowiedŸ, czy bêdzie pozytywna czy negatywna.
Dlatego w³aœnie nie do koùca rozumiem ten konflikt. Ostatnio przypomnia³am jej, ¿e Arteq w którejœ ze swoich wypowiedzi to w³aœnie j¹ wymieni³ jako jedyn¹ osobê, z któr¹ chcia³by mieÌ osobisty kontakt, któr¹ chcia³by poznaÌ. Wydaje mi siê z reszt¹, ¿e nawet do dziœ nie zmieni³by tej opinii. Czasami ciê¿ko jest nam tolerowaÌ czyjeœ zachowanie, ale nie mo¿emy uszczêœliwiaÌ jednych unieszczêœliwiaj¹c innych. Trzeba znaleŸÌ jakiœ z³oty œrodek, dziêki któremu i wilk bêdzie syty i owca ca³a. Chcia³abym, ¿eby Rafaela wróci³a, ale nie ode mnie to zale¿y ani od nikogo z nas.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #290 : Styczeń 19, 2010, 20:30:05 » |
|
Trzeba znaleŸÌ jakiÂś zÂłoty Âśrodek, dziĂŞki ktĂłremu i wilk bĂŞdzie syty i owca caÂła. … daĂŚ wilkowi barana!
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #291 : Styczeń 19, 2010, 22:39:47 » |
|
Proszê Pana, a có¿ to jest warta owca bez barana
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #292 : Styczeń 19, 2010, 22:55:33 » |
|
Z mojej strony nie ma Âżadnego konfliktu z RafaelÂą. PodtrzymujÂąc informacjĂŞ jakÂą przypomniaÂła Janneth tylko nieco uÂściÂślĂŞ: Rafaela jest jednÂą [a nie jedynÂą] z wÂąskiego grona osĂłb z forum z ktĂłrÂą osobisty kontakt byÂłby dla mnie pozytywny, radosny. Nie wycofujĂŞ siĂŞ z tego.
Myœlê, ¿e nie dostrzegamy pewnej subtelnej ró¿nicy: krytykuj¹c pewne z zachowaù danej osoby, nie neguj¹ automatycznie jej ca³ej. Tak samo - osobê która krytykuje moje pewne zachowania [¿yczy³bym sobie tylko byle zaargumentowa³a je] nie traktujê automatycznie jako swojego wroga. Tak przynajmniej wygl¹da to z mojej strony.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #293 : Styczeń 19, 2010, 23:18:40 » |
|
Hmm. ...kontakt byÂłby pozytywny,radosny.... To wzruszajÂąco szczerze brzmi. ÂŚwiÂąteczny nastrĂłj mi siĂŞ uruchomiÂł.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #294 : Styczeń 19, 2010, 23:25:53 » |
|
Och, Ty Kocie sarkastyczny! Grunt, ¿e siê kochaj¹. Znam nie jeden zwi¹zek, który zacz¹³ siê od ostrego konfliktu...w myœl ; kto siê czubi... Ona walczy o spokój, czyli o duszê jego On twierdzi, ¿e j¹ mimo wszystko lubi i jest ca³kiem niez³ym koleg¹... same z tego dobre rzeczy - lepiej temu tu nie przeczyÌ wszak intencje s¹ tu wa¿ne a nie kto tu kogo dra¿ni... z dobranock¹: koliberek3po3
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #295 : Styczeń 19, 2010, 23:28:47 » |
|
Tak w³aœnie myœlê: pozytywny i radosny. ByÌ mo¿e przewy¿sza to Kocie zdolnoœÌ Twojego odczuwania, ale zapewniam, ¿e to mo¿liwe i jestem w stanie udowodniÌ takie zachowania/sytuacje.
ZdradzĂŞ Ci sekret: istnieje coÂś takiego jak inteligencja emocjonalna...
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #296 : Styczeń 19, 2010, 23:36:41 » |
|
Tak w³aœnie myœlê: pozytywny i radosny. ByÌ mo¿e przewy¿sza to Kocie zdolnoœÌ Twojego odczuwania, ale zapewniam, ¿e to mo¿liwe i jestem w stanie udowodniÌ takie zachowania/sytuacje.
ZdradzĂŞ Ci sekret: istnieje coÂś takiego jak inteligencja emocjonalna...
A przewy¿sza z pewnoœci¹ to zdolnoœÌ mojego odczuwania. To takie,jakby cztery de. Nie ka¿dy jest w stanie takie deklaracji sobie uzmys³owiÌ.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #297 : Styczeń 20, 2010, 18:24:16 » |
|
Bardzo enigmatycznie napisaÂłeÂś. ÂŁamiĂŞ sobie gÂłowĂŞ teraz... MrugniĂŞcie Powinienem jednak wczeÂśniej dodaĂŚ, iÂż moja rymowanka nie odnosiÂła do Twojego postu akurat, tylko do caÂłoÂści klimatu i pewnych zachowaĂą. UÂśmiech 2
Z privietem: Ha he ..no faktycznie wyszÂło dziwnie. Ja teÂż powinienem dodaĂŚ to samo. Poniewaz jest to continue wÂątku offtopowego - moj wstrzaÂł miaÂł koonotacje pozawÂątkowe, a rola wÂątku sprowadziaÂła siĂŞ jedynie do miejsca publikacji.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #298 : Styczeń 20, 2010, 20:20:17 » |
|
I tak bywa...
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 20:20:37 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #299 : Luty 04, 2010, 19:40:29 » |
|
Tak sobie myœlê, ¿e ta ksi¹¿ka jak i wszystkie sesje to taki naci¹gany poradnik dla ³atwowiernych i w dodatku dla tych opóŸnionych w rozwoju lub z zespo³em Downa
|
|
|
|
|
|
|
|