Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:34:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844233 razy)
0 u¿ytkowników i 9 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #275 : Styczeñ 19, 2010, 17:50:46 »

Rafaelo nie wyg³upiaj siê ,nie daj sceptykom i awanturnikom tej satysfakcji, my ciê tu potrzebujemy

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #276 : Styczeñ 19, 2010, 17:56:46 »

Rafaello,
nie daj satysfakcji tym, którzy na to nie zas³uguj±...

ZOSTAÑ!!!

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #277 : Styczeñ 19, 2010, 17:57:25 »

Ja równie¿ nie chcê by Rafaela nas opuszcza³a
Smutny
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #278 : Styczeñ 19, 2010, 18:06:26 »

Dajcie wolno¶æ swoim duszom … pozwólcie im ¶piewaæ …
To Ega czuj± siê ranione i szukaj± odwetu. To one nie s± w harmonii ze ¶wiatem. 
Czy ¶wiat winien?
¦wiat jest piêkny, bo mo¿esz w nim wyraziæ siebie na tysi±c sposobów. I to Ty wybierasz jak …

Pozdrawiam serdecznie, jestem szczê¶liwa i lubiê Was Wszystkich, bez wyj±tku!  Chichot
ptaszek  U¶miech
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #279 : Styczeñ 19, 2010, 18:20:29 »

Jest tylko kilka osób na forum które mimo burzliwej czasami dyskusji s± zawsze opanowane,u wiêkszo¶ci (do której nale¿ê ),czasami emocjê bior± górê,przynajmniej wiem nad czym mam popracowaæ,na razie nie zbyt mi wychodzi,ale na pewno z czasem to przerobiê U¶miech czego sobie i innym  ¿yczê.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #280 : Styczeñ 19, 2010, 18:42:24 »

Kochany Ptaszku U¶miech wiem ¿e nas lubisz U¶miech Moge powedzeæ od siebie ¿e uwielbiam wszystkie ptaki bez wyjatku.S± takie piekne,wolne  i przypominaj± Anio³y.
Zim± dokarmiam je czym siê da,bo serce mnie boli ¿e mog³by umrzeæ z g³odu.Tu na forum mamy dwa ptaszki które nas dokarmiaj±,a raczej nasz± duszê i dlatego z ca³ego serca dziêkuje za to.

czasami emocjê bior± górê,przynajmniej wiem nad czym mam popracowaæ,na razie nie zbyt mi wychodzi,ale na pewno z czasem to przerobiê  czego sobie i innym  ¿yczê.

Masz racjê  i dlatego Rafaela powinna zostaæ z nami i w swoim imieniu przepraszam ze przyczyni³am siê do tej burzliwej wymiany zdañ.  Buziak

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #281 : Styczeñ 19, 2010, 18:46:46 »

To jest do Wszystkich bez wyjatkow - Kochajmy ludzi tak szybko odchodza.Milusiego dzionka -Ela
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #282 : Styczeñ 19, 2010, 18:53:37 »

Czyta³em kiedy¶ w jednej z ksi±¿ek motywacyjnych o tym jak syn spyta³ ojca jakby mia³ mu daæ jak±¶ jedn± tylko cenn± radê ,co by to by³o,ojciec odpowiedzia³ mu ¿e je¶li znajdzie siê w sytuacji która go przerasta, by nie dzia³a³ od razu pod wp³ywem emocji ,¿eby  da³ sobie 24 godziny na reakcjê,a po tych 24 godzinach gdy emocjê min± na pewno reakcja bêdzie inna,podsumowa³ to ¿e jest to jedn± cenniejszych rad jakie dosta³ w ¿yciu U¶miech Ja równie¿ przepraszam, mam nadziejê ¿e Rafaela zostanie U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #283 : Styczeñ 19, 2010, 19:34:22 »

To wspaniale chanell, ¿e dokarmiasz ptaki, ja z kolei dokarmiam koty po drodze do pracy i z pracy (raczej z pracy), bo bez naszej pomocy ciê¿ko by im by³o przezimowaæ. 
Mobius, fajn± radê wrzuci³e¶, czêsto tak w³a¶nie postêpujê, gdy nie wiem, co zrobiæ. 
Co do Rafaeli, jestem pewna, ¿e nas nie opu¶ci, to m±dra i uczuciowa osoba.  U¶miech

Dziêki, ¿e jeste¶cie tacy niepowtarzalni … Chichot

Andtrax Skyaler
Go¶æ
« Odpowiedz #284 : Styczeñ 19, 2010, 19:53:54 »

hme czytając wasze posty w myślach pojawiła się ta piosenka http://www.youtube.com/watch?v=pBG4RsGtguM&feature=related

gdy emocje już opadną....   
gdy niemożna mocą żadną wykrzyczanych cofnąć słów...   
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 19, 2010, 19:56:28 wys³ane przez Andtrax Skyaler » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #285 : Styczeñ 19, 2010, 19:58:48 »

Dzi¶ nasz Ptak na wysokiej chmurze siad³
wzrokiem swoim obj±³ wszystko -
ziemiê ca³±, jej inwentarz i ¶mietnisko Chichot

akceptuje on stan rzeczy,
bo te¿ dobro ma na pieczy
i zwa¶nione godzi strony -
wszak to bocian, a nie wrona

trochê bieli, trochê czerni
na swych skrzyd³ach wielkich niesie
wie co s³ychaæ w mie¶cie
na wsi, w polu, no i w lesie!

ró¿ne to siê dziej± sprawy -
do p³aczu jednym, drugim do zabawy
lecz nie warto tak drzeæ szat,
o tym w³a¶nie prawi dzisiaj Ptak!

bo po smutnym, czas weso³y znów nast±pi
koliberek, pobratymiec jego - tak¿e w to nie w±tpi
niech siê Serafiny, Rafaele zatem ciesz±
i z nowin± now± tu nam spiesz±!

bo, co by³o, to ju¿ by³o,
czy¿by kogo to zdziwi³o?

raz pod wozem, raz na wozie
na wolno¶ci, albo w kozie
sen to jawa, czy iluzja

wszak Wszech¶wiata to s± puzzle

co posk³adaæ skrzêtnie trzeba -
by rêkami dotkn±æ nieba -
lepiej tak siê z sob± poca³owaæ
i po mo¶cie z têczy maszerowaæ!

U¶miech U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 19, 2010, 20:04:01 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #286 : Styczeñ 19, 2010, 20:00:18 »

http://www.youtube.com/watch?v=KBEo-1Dt4o0&feature=related
Ja natomiast przesylam  Wszystkim ta piosenke - Ela

Andtrax Skyaler - jak najbardziej moze byc.Bardzo moze - Ela
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 20, 2010, 01:10:42 wys³ane przez Elzbieta » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #287 : Styczeñ 19, 2010, 20:00:37 »

Nie wiem sk±d pomys³, ¿e czyje¶ odej¶cie b±d¼ przyj¶cie na forum wp³ynie na mój poziom satysfakcji [bo jak rozumiem ten awanturnik to ja].
Rafaelo [przypuszczam, ¿e jeste¶ na forum i obserwujesz wypowiedzi], nie traktujê Ciê jako swojego wroga, bo niezgodno¶æ w pewnych os±dach nie czyni Ciê moim wrogiem. Jak przekona³em siê ró¿nie rozumiemy s³owo "bzdety", dla mnie k³amstwa i manipulacje nie s± bzdetami. Zawsze chêtnie porozmawiam na argumenty a nie suche os±dy. Pomimo zaistnia³ej sytuacji nie cofn±³bym ¿adnego ze s³ów skierowanych do Ciebie, jak i ka¿dego z pozosta³ych forumowiczów - chyba, ¿e kto¶ udowodni ich mylno¶æ...
Zarówno zatrzymywaæ, jak te¿ i "wyganiaæ" Ciê nie zamierzam - Twoja wola, Twoja decyzja, zobaczê na czym to ostatecznie stanie i na ile szczere s± deklaracje...
W ka¿dym razie dziêkujê za dotychczasowy czas po¶wiêcony na rozmowê czy wypowiedzi ze mn± zwi±zane - zarówno te przychylne jak i krytyczne.
Andtrax Skyaler
Go¶æ
« Odpowiedz #288 : Styczeñ 19, 2010, 20:07:53 »

Elzbieta a nie chodziło ci o to http://www.youtube.com/watch?v=cdUi0Y5piAY (<>.><)
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 19, 2010, 20:08:20 wys³ane przez Andtrax Skyaler » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #289 : Styczeñ 19, 2010, 20:14:53 »

Uwa¿am, ¿e miêdzy wami dosz³o do niepotrzebnego konfliktu. Rozmawia³am z Rafael± z reszt± na ten temat i powiedzia³am jej wprost, co o tym s±dzê. S± w¶ród nas ró¿ni ludzie, jedni bardziej wra¿liwi, inni mniej. Jedni z g³ow± w chmurach, drudzy st±paj±cy twardo po ziemi. Forum jest dla nas wszystkich, bez wyj±tków. Pytanie, czy my chcemy na nim byæ. Czy po kolei ka¿dy jeden z nas ceni sobie te kilka chwil dziennie spêdzone na forum, czy docenia ró¿norodno¶æ postaw, jakie s± tu ukazywane. Mimo, ¿e s³owa Artka rzadko kiedy kierowane by³y przeciw Rafaeli, ona na nie pierwsza reagowa³a. I nikt temu nie zaprzeczy, bo widaæ to jak na d³oni. Arteq nie jest osob±, która schowa g³owê w piasek i odpowie na ka¿d± skierowan± w jego stronê wypowied¼, czy bêdzie pozytywna czy negatywna.

Dlatego w³a¶nie nie do koñca rozumiem ten konflikt. Ostatnio przypomnia³am jej, ¿e Arteq w której¶ ze swoich wypowiedzi to w³a¶nie j± wymieni³ jako jedyn± osobê, z któr± chcia³by mieæ osobisty kontakt, któr± chcia³by poznaæ. Wydaje mi siê z reszt±, ¿e nawet do dzi¶ nie zmieni³by tej opinii. Czasami ciê¿ko jest nam tolerowaæ czyje¶ zachowanie, ale nie mo¿emy uszczê¶liwiaæ jednych unieszczê¶liwiaj±c innych. Trzeba znale¼æ jaki¶ z³oty ¶rodek, dziêki któremu i wilk bêdzie syty i owca ca³a. Chcia³abym, ¿eby Rafaela wróci³a, ale nie ode mnie to zale¿y ani od nikogo z nas.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #290 : Styczeñ 19, 2010, 20:30:05 »

Cytat: Janneth
Trzeba znale¼æ jaki¶ z³oty ¶rodek, dziêki któremu i wilk bêdzie syty i owca ca³a.

… daæ wilkowi barana! Du¿y u¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #291 : Styczeñ 19, 2010, 22:39:47 »

Proszê Pana, a có¿ to jest warta owca bez barana Co¶

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #292 : Styczeñ 19, 2010, 22:55:33 »

Z mojej strony nie ma ¿adnego konfliktu z Rafael±. Podtrzymuj±c informacjê jak± przypomnia³a Janneth tylko nieco u¶ci¶lê: Rafaela jest jedn± [a nie jedyn±] z w±skiego grona osób z forum z któr± osobisty kontakt by³by dla mnie pozytywny, radosny. Nie wycofujê siê z tego.

My¶lê, ¿e nie dostrzegamy pewnej subtelnej ró¿nicy: krytykuj±c pewne z zachowañ danej osoby, nie neguj± automatycznie jej ca³ej. Tak samo - osobê która krytykuje moje pewne zachowania [¿yczy³bym sobie tylko byle zaargumentowa³a je] nie traktujê automatycznie jako swojego wroga. Tak przynajmniej wygl±da to z mojej strony.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #293 : Styczeñ 19, 2010, 23:18:40 »

Hmm.

...kontakt by³by pozytywny,radosny....

To wzruszaj±co szczerze brzmi.

¦wi±teczny nastrój mi siê uruchomi³. U¶miech Mrugniêcie
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #294 : Styczeñ 19, 2010, 23:25:53 »

Och, Ty Kocie sarkastyczny! Chichot Grunt, ¿e siê kochaj±. Znam nie jeden zwi±zek, który zacz±³ siê od ostrego konfliktu...w my¶l ; kto siê czubi...

Ona walczy o spokój, czyli o duszê jego
On twierdzi, ¿e j± mimo wszystko lubi
i jest ca³kiem niez³ym koleg±...

same z tego dobre rzeczy -
lepiej temu tu nie przeczyæ Mrugniêcie

wszak intencje s± tu wa¿ne
a nie kto tu kogo dra¿ni... Mrugniêcie

z dobranock±:

koliberek3po3 U¶miech U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #295 : Styczeñ 19, 2010, 23:28:47 »

Tak w³a¶nie my¶lê: pozytywny i radosny. Byæ mo¿e przewy¿sza to Kocie zdolno¶æ Twojego odczuwania, ale zapewniam, ¿e to mo¿liwe i jestem w stanie udowodniæ takie zachowania/sytuacje.

Zdradzê Ci sekret: istnieje co¶ takiego jak inteligencja emocjonalna...
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #296 : Styczeñ 19, 2010, 23:36:41 »

Tak w³a¶nie my¶lê: pozytywny i radosny. Byæ mo¿e przewy¿sza to Kocie zdolno¶æ Twojego odczuwania, ale zapewniam, ¿e to mo¿liwe i jestem w stanie udowodniæ takie zachowania/sytuacje.

Zdradzê Ci sekret: istnieje co¶ takiego jak inteligencja emocjonalna...

A przewy¿sza z pewno¶ci± to zdolno¶æ mojego odczuwania.

To takie,jakby cztery de.

Nie ka¿dy jest w stanie takie deklaracji sobie uzmys³owiæ. U¶miech U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #297 : Styczeñ 20, 2010, 18:24:16 »

Cytat: koliberek
Bardzo enigmatycznie napisa³e¶. £amiê sobie g³owê teraz... Mrugniêcie Powinienem jednak wcze¶niej dodaæ, i¿ moja rymowanka nie odnosi³a do Twojego postu akurat, tylko do ca³o¶ci klimatu i pewnych zachowañ. U¶miech 2

Z privietem:

Ha he ..no faktycznie wysz³o dziwnie. Ja te¿ powinienem dodaæ to samo.
Poniewaz jest to continue w±tku offtopowego - moj wstrza³ mia³ koonotacje pozaw±tkowe, a rola w±tku sprowadzia³a siê jedynie do miejsca publikacji.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #298 : Styczeñ 20, 2010, 20:20:17 »

I tak bywa... Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 20, 2010, 20:20:37 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #299 : Luty 04, 2010, 19:40:29 »

Tak sobie my¶lê, ¿e ta ksi±¿ka jak i wszystkie sesje to taki naci±gany poradnik dla ³atwowiernych i w dodatku dla tych opó¼nionych w rozwoju lub z zespo³em Downa
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: