Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:28:41

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 845318 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #325 : Luty 05, 2010, 17:08:05 »

Aby nie robiæ offa, odpowiem Phi [na post w w±tku Nowa ksia¿ka...] tutaj:
Kolejne manipulacje: teraz u¿ywasz s³owa "Dawna", a tam u¿y³e¶ s³owa "Downa" w po³±czeniu z rzeczownikiem "zespó³" co jednoznacznie okre¶la zamiary i wyd¼wiêk. Tego typu zagrywki nazywam gówniarskimi.
Nikogo nie mieszam z gównem. To mnie Kot raczy³ okre¶liæ przymiotnikiem "ka³owy" - wiêc nie ten adres. Tak¿e jestem pewien, ¿e nie bierzesz ze mnie wzoru - móg³bym d³ugo wykazywaæ kolosalne ró¿nice w naszych zachowaniach.
Nie wiem sk±d wynosi³e¶ "nauki", nie obchodzi mnie to, obchodzi natomiast to, ¿e l¿ysz innych. I nie p³acz teraz, nie zwalaj winy i odpowiedzialno¶ci za swoje zachowanie na innych - b±d¼ przyzwoity [nie u¿yjê s³owa: mê¿czyzn±] i ponie¶ konsekwencje w³asnych zachowañ.
Sam najpierw os±dzasz - mnie [ok, nie ma sprawy] ale dlaczego chwilê potem piêtnujesz dokonywanie oceny ³±cz±c to s³owo z wyrazem "donosicielstwo"? Nic nie musia³em donosiæ - Twoja wypowied¼ by³a jaki najbardziej publiczna.
Szkoda, ¿e l¿enie nazywasz niefrasobliwo¶ci±, zamiast wprost, po imieniu. Ciesz siê, ¿e tak± "niefrasobliwo¶æ" raczy³e¶ przejawiæ w stosunku do ludzi którzy czerpi± z Biblii. Podobna niefrasobliwo¶æ w stosunku do Koranu mog³aby siê tragicznie dla Ciebie zakoñczyæ.

Dyskusji na temat tego, ¿e NT nie zdezaktualizowa³ siê - nawet nie rozpoczynam. Swojego czasu Kiara próbowa³a to udowadniaæ... i niczego nie powiedzia³a poza suchym "to by³o dobre 2000 lat temu". Nie potrafi³a wykazaæ co i dlaczego nie jest dobre aktualnie.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #326 : Luty 05, 2010, 18:17:56 »

Ta rozmowa NIE ma sensu.
Wiêc sprubójê p³ynnie zmieniæ temat:
Co do Da³na- to ja nie wiem jak to siê pisze..

Ale przysz³o mi do g³owy, ¿e jest UP i kontra do tego jest DAWN..
a jak siê ¶ci±ga nieustannie innych da³n... to mozna dostac da³na.

czyli jakby dwa zwroty jakiego¶ kierunku.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #327 : Luty 06, 2010, 20:34:40 »

Darku, je¿eli rozdzia³ kar mia³ byæ salomonowym wyrokiem to chybi³e¶ mocno jednocze¶nie daj±c kolejny raz wyraz stronniczo¶ci i kolesiostwa. Bezdyskusyjnym jest, ¿e u¿yte przeze mnie s³owa za które mnie raczy³e¶ ukaraæ by³y cytatem z postu Phi. Te same s³owa z tego samego postu który jednak wcze¶niej nie wyda³ Ci siê niczym zdro¿nym - wszak nie raczy³e¶ wtedy zareagowaæ nawet w du¿o bardziej b³ahy sposób ni¿ w moim przypadku. Nie zareagowa³e¶ w ogóle - a na forum obecny by³e¶. Rozumiem, ¿e powodem jest niechêæ do KK której wielokrotnie dawa³e¶ wyraz. Wiêc sk±d nagle tak drastycznie odmienna reakcja na te s³owa?
Mo¿e dlatego, ¿e nimi ujawniam hipokryzjê panuj±c± na tym forum w¶ród tak "¶wiadomych i otwartych" osób. Raczy³e¶ moje zachowanie okre¶liæ mianem "prowokowania do scysji". Jak ¿ywo takie t³umaczenie kojarzy mi siê z wypowiedziami gwa³cicieli "sama siê o to prosi³a" - bo sz³a ulic±, bo przysz³a na dyskotekê... A tak naprawdê jedynym czym "zawini³a" to tym,¿e znalaz³a siê w pobli¿u zwyrodnialca który mia³ zaburzenia... Tak samo i ja "zawini³em" bo ukaza³em prawdziwe oblicze pewnych osób z forum, oblicze które stoi w opozycji z tym na kogo siê kreuj±. Dodatkowo moim "nieszczê¶ciem" by³o, ¿e tkn±³em osobê z krêgu "kolesi".
Nie, nie prowokowa³em do ¿adnych scysji - zachêca³em jedynie do zastanowienia siê nad swoim postêpowaniem i charakterem. Zachêca³em w sposób prosty, rzeczowy i odczuwalny. To nie ja kaza³em Kotu ods³oniæ twarz i u¿yæ obel¿ywych s³ów. Móg³ wyraziæ siê w sposób do którego sam nawo³uje - z minimum przyzwoito¶ci i kultury. Nie chcia³ lub nie potrafi³ tego zrobiæ, ot co.
Rozumiem, ¿e nie mog³e¶ ju¿ nie zareagowaæ na zg³oszenie jawnego z³amania regulaminu ewentualnie uznaæ s³owa "wesz, gnida" za przyzwoite. Czy aby zado¶æuczyniæ Kotu za minusa [jestem pewien, ¿e zrobi³e¶ to z du¿ym trudem], aby zmniejszyæ mu gorycz i w formie przeprosin za wyrz±dzon± "krzywdê" - odczu³e¶ nagle odrazê do zacytowanych s³ów [przypomnê: wcze¶niej by³y OK, bo w ustach innej osoby] i da³e¶ i mi minusa...
Mo¿e to i lepiej, bo Kot wpada w histeriê gdy przymuszany jest do odpowiedzialno¶ci za w³asne s³owa - szczególnie skierowane do mnie. Je¿eli mia³by trz±¶æ siê przez najbli¿szy tydzieñ to faktycznie, ten minus jest "mniejszym z³em". Chocia¿ niesmak pozostaje.

W tej ca³ej sytuacji najbardziej zasmuca mnie fakt, ¿e ludzie w pewnym wieku, których mo¿na by pos±dzaæ i oczekiwaæ pewnej m±dro¶ci ¿yciowej w imiê ¼le pojêtej solidarno¶ci [wcze¶niej np. Chanell - z³ama³a dane s³owo, Kiara - nie dostrzega³a u 718 braku minimum szacunku do otoczenia, wcze¶niej i teraz -Darek - niweluj±c 718 minusy w ilo¶ci 47, tym samym akceptuj±c jego zachowanie] rezygnuj± z przyzwoito¶ci i minimum uczciwo¶ci. Je¿eli takie sygna³y/przes³anie przekazuj± m³odszemu pokoleniu to co od niego wymagaæ.
I to te osoby deklaruj± otwarto¶æ, nowe spojrzenie i now± jako¶æ w kontaktach miêdzyludzkich... smutne. To zasmuca mnie najbardziej, bo czego spodziewaæ siê i wymagaæ od m³odego pokolenia?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #328 : Luty 06, 2010, 21:07:23 »

Zachowujesz siê kolego,jak rozhisteryzowana zakonnica,jako branka wziêta do zakonu w dzieciñstwie i o Bo¿ym ¦wiecie nie wiedz±ca - i przynajmniej molestowana seksualnie w tym momencie.
Zachowaj choæ szczyptê godno¶ci i nie kwicz,bo nic sie nie sta³o.Poprostu zosta³es oceniony za postawê swoj±,wiêc kwilenia zarzynanego nie wydawaj,bo to podpa³ka jest dla uciechy sprawiedliwo¶ci siê domagaj±cych.Efekt odwrotny uzyskujesz ku mojej uciesze na przyk³ad i innych my¶lê.
Nie licz na zrozumienie,bo zrozumieæ Ciebie nie sposób.
To ta zap³ata,o której wczoraj Ci pisa³em-czê¶ciowa zap³ata. U¶miech Mrugniêcie
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #329 : Luty 06, 2010, 22:05:11 »

I to te osoby deklaruj± otwarto¶æ, nowe spojrzenie i now± jako¶æ w kontaktach miêdzyludzkich... smutne. To zasmuca mnie najbardziej, bo czego spodziewaæ siê i wymagaæ od m³odego pokolenia?

Smutne jest to ¿e u¿y³e¶ prowokacji  po to by wywo³aæ k³ótniê na forum  i dlatego (moim zdaniem )dosta³e¶ minusa .

rezygnuj± z przyzwoito¶ci i minimum uczciwo¶ci.

Mylisz siê zawsze by³am przyzwoit± i uczciw± osob± .

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #330 : Luty 06, 2010, 22:26:28 »

A ja nie wierzê,¿e by³a to prowokacja kontrolowana.

To jaki¶ chory pomys³ z takim uzasadnieniem.

Podobno wcze¶niej Janusz o tym wiedzia³.

Ciekawe,czy wiedzê tê posiada.(Nie sprawdzam z lenistwa ale wydaje mi siê,¿e kolega pokrzywdzony

twierdzi³,¿e Janusz o tym te¶cie,czyli prowokacji wcze¶niej zosta³ poinformowany).

Jaka¶ dziecinada z "powa¿nego" dostojnika emanuje,gdy tre¶ci takie na usprawiedliwienie zachowania

swego-emituje. U¶miech Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #331 : Luty 06, 2010, 23:59:10 »

Chanell - odno¶nie Twojej osoby mam na my¶li jeden konkretny przypadek z tego forum - doskonale wiesz o który chodzi. Poniewa¿ nie znam Ciê osobi¶cie, nie widzê jaka jeste¶ na codzieñ - jestem jak najdalszy od stwierdzenia, ¿e to Twój "standard". Natomiast przypadek o którym mówiê jest bezdyskusyjny i do potwierdzenia na forum. Wed³ug mnie nie jest godnym na¶ladowania, oczywi¶cie dopuszczam do wiadomo¶ci, ¿e mo¿esz uwa¿aæ, ¿e z³amanie dobrowolnie danego s³owa jest jak najbardziej OK.

Nie chodzi³o mi równie¿ o wywo³anie k³ótni lecz sk³onienie do zastanowienia siê, a zarazem udowodniæ to czemu wielu forumowiczów zaprzecza³o - stronniczo¶æ przechodz±c± w hipokryzjê... i zrobi³em to.
Faktem jest równie¿, ¿e ani Kotu, ani Darkowi wcze¶niej zacytowane s³owa nie przeszkadza³y - to bezdyskusyjne. Zaczê³y - zgodnie z moimi przewidywaniami granicz±cymi z pewno¶ci± - przeszkadzaæ gdy przepisa³em je w swoim po¶cie. Nie mo¿na tego inaczej nazwaæ ni¿ stronniczo¶ci±/hipokryzj±.

Kocie - nie z lenistwa nie zapytasz ale z uzasadnionej obawy, ¿e to prawda. ¦mieszne, ¿e wolisz snuæ oskar¿enia pozwalaj±ce przedstawiaæ mnie w z³ym ¶wietle ni¿ wyci±gn±æ rêkê [pyatjaæ Janusza/Janneth: czy arteq tak zrobi³] i znaæ prawdê. Twierdzi³em i nadal twierdzê, i nie ma najmniejszego problemu abym to udowodniæ. Aby to zrobiæ musia³bym mieæ pozwolenie osób do których by³a kierowana PW. Twoje oskar¿enia - jak ju¿ wspomina³em - s± wyssane z palca.

Janusz/Janneth je¿eli chcecie to czy mo¿ecie potwierdziæ, ¿e takie info otrzymali¶cie zanim ktokolwiek zd±¿y³ siê wypowiedzieæ pod moim postem? Zamknê³o by to lipne oskar¿enia Kota.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 00:12:33 wys³ane przez arteq » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #332 : Luty 07, 2010, 00:20:20 »

Widzisz Chanell? On Ci nigdy czego¶ nie zapomni-bo to taka rasa.
Cokolwiek sobie kiedy¶ ubzdura-za rok,czy dwa wyci±gnie to-on pamiêtny,Jak Macierewicza teczki jest,wiêc niech nikt nie my¶li,¿e cokolwiej jego uwadze minie a o przebaczeniu-mowy nie ma.Nie ma takiej opcji z tym koleg±.Zw³aszcza,je¶li o kobietê sie rozchodzi.
A mo¿e i chyba niepotrzebnie pytam-jeste¶ z ubecji?
Chcesz zaprowadziæ nam swój porz±dek,choæ to nie te czasy.Ale rozumiem- te dawne siê skoñczy³y i niektórzy do dzi¶ maj± poczucie dawnej swojej "warto¶ci".
Innego wyt³umaczenia jako¶ nie wygl±dam. U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #333 : Luty 07, 2010, 00:49:09 »

Nie, nie jestem i nie by³em z ubecji ani ¿adnych innych "bojówek" i organizacji - przecie¿ to by³o ju¿ wyja¶niane. Na Twój zawê¿ony i czêsto mylny sposób postrzegania/interpretacji nic nie poradzê, nie mam na to wp³ywu. Wielokrotnie udowodniono Ci, ¿e Twoje os±dy, przypuszczenia, oskar¿enia by³y mylne - nie ma problemu aby to przytoczyæ.
Z pewnymi s³owami Chanell siê nie zgadzam i piszê konkretnie z jakimi i dlaczego - popieram to dowodami, argumentami, dlaczego to ma byæ z³e? Rzetelnie, konkretnie, bez wyzwisk, bez wulgaryzmów, bez pokrzykiwania - czyli zgodnie ze standardem o który tak apelujesz, a sam nie mo¿esz mu sprostaæ... Teraz w³a¶nie zarzucasz mi takie postêpowanie.
Ze swoich s³ów siê nie wycofujê i zawsze siê do nich przyznam czy po roku czy po dwóch. Czy w Twoim przypadku jest inaczej?
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 00:56:35 wys³ane przez arteq » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #334 : Luty 07, 2010, 01:15:54 »

Pyta³em na odpowied¼ nie zwa¿aj±c.

Moja opinia w³asna w tym temacie warta wiêcej jest uwa¿am od Twojej-zw³aszcza,gdy dotyczy Twojej

mrocznej czê¶ci,której nigdy nam ujawniæ siê nie zgodzisz.

Przy ka¿dym zarzucie idziesz w zaparte-nigdy winy Twojej nie ma a bio±c pod uwagê ilo¶æ potyczek Twoich oznacza to,¿e musisz byc kryszta³owy.

Znajac taka definicjê o kryszta³owo¶ci Twojej wnoszê-aby kazdy kryszta³ filtracji wtórnej siê poddawa³,bo skazi³e¶ do¶æ skutecznie klar w tym ¶rodowisku-do którego chcia³by¶ przylgn±c. U¶miech U¶miech

Bój sie Boga Wielki Cz³owieku,bo kara  musi spe³niæ swoje podstawowe za³ozenia wychwawcze. Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 01:16:47 wys³ane przez kot » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #335 : Luty 07, 2010, 11:55:50 »

Smutne jest to ¿e u¿y³e¶ prowokacji  po to by wywo³aæ k³ótniê na forum  i dlatego (moim zdaniem )dosta³e¶ minusa .

Bêdê to powtarzaæ a¿ do skutku ,mo¿e zrozumiesz Artek ¿e czasem trzeba  przemilczeæ pewne sprawy.Acha ! ¿eby by³o wszystko jasne, to uzyta przez ciebie  ,wypowied¼  PHI te¿ mi siê nie podoba³a .Pomy¶la³am jednak ¿e ch³opak m³ody i porywczy i napewno nie o to mu chodzi³o .Ty za¶ uzy³e¶ okre¶lenia z premedytacj±.

Widzisz Chanell? On Ci nigdy czego¶ nie zapomni

Tak ,wiem to Kocie Z politowaniem

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #336 : Luty 07, 2010, 13:38:20 »

Czy nie macie wra¿enia, ¿e sprawy wymknê³y siê spod kontroli?
Palicie czarownice na stosie … lecz w rzeczy samej siebie palicie …
Jest ogieñ oczyszczaj±cy, niszcz±cy i ogieñ mi³o¶ci.
Który p³omieñ Was trawi? Który ¶wiatu niesiecie? 

Z pozdrowieniami serdecznymi  U¶miech
ptak
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #337 : Luty 07, 2010, 14:09:38 »

- Rok 2009/10 bêdzie rokiem strategii, jednakowych szans i mo¿liwo¶ci dla wszystkich, zarówno tych po stronie ¦wiat³a, jak i po stronie Cienia. Có¿, ¿yjemy w strefie Wolnej Woli. Ka¿da ¶wiadomo¶æ chce przetrwaæ i ma do tego prawo, ale do przetrwania potrzebuje ¿yciodajnej energii. Skoro generatory energii Starego Czasu zosta³y ju¿ wy³±czone, jego stwórcy i egzekutorzy bêd± musieli znale¼æ j± na ziemi w¶ród niczego nie¶wiadomych ludzi. To wskazuje, ¿e spotêguje siê wampiryzm energetyczny, nasili siê przeci±ganie ludzi na swoj± stronê i propaganda próbuj±ca zaprzeczaæ faktom – nie ominie to tak¿e proroctw i wiedzy kalendarzowej Majów. Tylko ten, kto ma wiedzê, nie zostanie okradziony z energii.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #338 : Luty 07, 2010, 14:13:46 »

Jakie¿ to dla Was typowe:
718 - "ale¿ to porywczy ch³opak i po prostu ma taki sposób wypowiedzi"
Phi - "Pomy¶la³am jednak ¿e ch³opak m³ody i porywczy i na pewno nie o to mu chodzi³o". Nie Chanell, on wielokrotnie podkre¶la³ takie swoje stanowisko i pogl±dy.
a, arteq? a powiesiæ go za to na co innym przyzwalamy bez szemrania...
Nie widzê aby w regulamin forum zapewnia³ jakie¶ wyj±tki od regu³y, Ty widzisz taki zapis?
Skoro Chanell, s³owa Phi Ci wcze¶niej przeszkadza³y - dlaczego nic z tym nie zrobi³a¶ lub dlaczego nagle zapragnê³a¶ mnie podaæ krytyce [tego który wyja¶nia³, ¿e te¿ z nimi siê nie zgadza i jako jedyny raczy³ zareagowaæ]? Czy¿by dlatego, ¿e ci±gle obarczasz mnie win± za krzywdê któr± sama sobie wyrz±dzi³a¶?

Takie stanowisko jest w³a¶nie stronniczym i mocno tr±ci hipokryzj±.

Tak u¿y³em z premedytacj± aby wskazaæ Wasz± hipokryzjê. Natomiast - jak wielokrotnie napisa³em ju¿ - w ¿aden sposób nie uto¿samiam siê z tymi s³owami czy pogl±dami - wiêcej - jestem im stanowczo przeciwny. Natomiast Twoje zarzuty i uzasadnienie Darka powodu przyznania minusa jest ca³kowicie chybione poniewa¿ nie pó¼niej ni¿ 2 godziny po pierwszym po¶cie, gdy widzia³em do czego mo¿e rozwin±æ siê "dyskusja" ze strony "oburzonych" napisa³em:
Nie Darku, nie chybi³em, bo post nie mia³ na celu dogryzienie Phi. T± - aktualn± - wypowiedzi± popsujê ten test, ale wcze¶niej móg³bym siê za³o¿yæ, ¿e do jutra by³aby ca³a kolejka oburzonych na mnie o u¿yte s³ownictwo, brak szacunku dla innych czy tez l¿enie - i jak najbardziej s³usznie. Na post Phi nikt nie zareagowa³... Dalszy przebieg ujawni³by hipokryzjê wielu z forumowiczów.

Tak, to mia³ byæ sprawdzian "wyczulenia" forumowiczów, szkoda, ¿e tak wcze¶nie przerwany...

Dla jasno¶ci - ¶lepo wierz±cych w pogadanki £obos jak najbardziej nazwa³bym ³atwowiernymi czy tez mocniej - naiwniakami - dlaczego, ju¿ wielokrotnie wyja¶nia³em. Natomiast s³owa w stylu "opó¼nieni w rozwoju" czy te¿ "z zespo³em Downa" by³yby  chybione i nie na miejscu. Do tego obra¼liwe i wyszydzaj±ce chorobê/osoby na ni± cierpi±ce. Dlatego - je¿eli pozwolicie - zaedytujê post.

edit:
zanim kto¶ powie, ¿e teraz chroniê w³asn± dupê - mo¿ecie zapytaæ siê Janneth b±d¼ Janusza kiedy otrzymali info z opisem moich zamiarów i rodzaju przeprowadzenia testu. Zamierza³em nieco d³u¿nej poczekaæ z wklejeniem powy¿szej wiadomo¶ci lecz widzê, ¿e dojdzie znowu do offa i sprzeczek, chocia¿ wtedy wiêcej osób wykaza³oby siê hipokryzj±...

Wiêc zarzuty ca³kowicie chybione, bo sam wyra¼nie wyartyku³owa³em o co mi chodzi³o i ¿e nie chcê offa i przepychanek. Ujawni³em swoje zamiary i apel o rozs±dn± dyskusjê, ujawni³em aby nie dosz³o do k³ótni. Jak mo¿na zarzucaæ mi wobec tych faktów chêæ wywo³ania k³ótni? Przecie¿ takie zarzuty s± najzwyczajniej k³amliwe i pod³e. Natomiast za jako¶æ wypowiedzi innych Waszych kolegów z TWA [towarzystwa wzajemnej adoracji] nie mogê ponosiæ odpowiedzialno¶ci któr± tak chêtnie chcecie mnie obarczyæ. To, ¿e np. Kot nie mo¿e powstrzymaæ siê od wyzwisk to nie moja wina - jego raczcie wobec tego pouczaæ.

Dlaczego Darkowi nie przeszkadza³o to, ¿e l¿y siê forumowiczów okre¶laj±c ich mianem "wszy", "ka³owców" czy "gnid"? My¶la³em, ¿e admin takimi sprawami zajmuje siê niejako "z urzêdu". Spokojnie czeka³em czy zareaguje, da³em mu na to czas - nie zrobi³ tego, dopiero gdy stanowczo za¿±da³em wyja¶nienia takiego stanu.
Dlaczego nie obarcza³ mnie i nie zarzuca³ mi wszczynanie k³ótni do czasu gdy... poprosi³em o zajêcie stanowiska w temacie skandalicznego zachowania Kota? Wtedy nagle go o¶wieci³o? Pytam wprost, bo na PW pomimo pro¶by nie raczy³ uzasadniæ/odpowiedzieæ.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #339 : Luty 07, 2010, 14:22:11 »

Smutne jest to ¿e wzajemnie siê niszczycie ,odpu¶cie proszê:)

Ksiêga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #340 : Luty 07, 2010, 14:56:53 »

To siê rozpisali¶cie... Spu¶ciæ forum z oczu na trochê to jakby tydzieñ min±³ U¶miech

Artku:
Rzeczywi¶cie dosta³am informacjê z Twoim planowanym dzia³aniem. Zak³adam, ¿e Janusz i Darek tak¿e, bo zwracasz siê w niej tak¿e do nich.
Post Phirioori zosta³ nie tylko usuniêty. Zosta³ mu te¿ odjêty -1pf, ale z racji tego, ¿e mia³ 1pf na plusie, to teraz widnieje przy nim zero. Nie wiem, jak szbko zareagowa³am. Mo¿e faktycznie jaki¶ czas min±³.

Kocie:
Wda³e¶ siê w ten konflikt na w³asne ¿yczenie, da³e¶ siê wyprowadziæ z równowagi. Natychmiast przypisa³e¶ autorstwo s³ów o zacofañcach Artkowi, choæ pewnie zdawa³e¶ sobie sprawê, ¿e u¿y³ po prostu tego samego sformu³owania co Phirioori.
Ca³kowicie niepotrzebnie zwyzywa³e¶ Artka, wierzê ¿e mo¿na by³o wszystko powiedzieæ ³agodniej. Dlatego dosta³e¶ od Darka minusa i uwa¿am, ¿e powiniene¶ wynie¶æ z tego lekcjê.

Ale Ty Arteq podobnie. Ja rozumiem chêci, które Tob± kierowa³y. Opisa³e¶ je do¶æ dok³adnie, ale takie prowokacje nie mog± byæ na forum prowadzone. S± sytuacje, gdy naprawdê administrator czy moderator mo¿e co¶ przeoczyæ. Sami pewnie czêsto siadacie przed komputerem dopiero pó¼nym wieczorem i zastanawiacie siê po kilka razy nad ka¿dym pojedynczym napisanym przez kogo¶ zdaniem. Czasem cz³owiek jest zmêczony, mo¿e co¶ przeoczyæ.
Ja zareagowa³am dopiero po otrzymaniu zg³oszenia i choæ w tym temacie wcze¶niej by³am, to naprawdê tego posta Phi najzwyczajniej w ¶wiecie przeoczy³am. Czyta³am go pierwszy raz.
Jestem tylko cz³owiekiem, nie maszyn±... I niektóre niegodziwo¶ci choæ dziej± siê pod moim nosem s± czasem dla mnie niezauwa¿alne. Post Phi, od którego to wszystko siê zaczê³o by³ jednym z takich, które mog± obraziæ wiele osób. Nawet ja siê poczu³am nim dotkniêta. My¶lê jednak, ¿e o ile do wczoraj ta sprawa by³a otwarta i nadal pozostawa³a niesmak, tak po reakcji Darka i przyznaniu dwóch punktów karnych dla Kota i Artka - powinny uci±æ siê wszelkie spekulacje na ten temat.
Ka¿demu siê w efekcie dosta³o.

Jeszcze jedna pro¶ba do Was. Je¶li s±dzicie, ¿e jaki¶ post ³amie regulamin, obra¿a b±d¿ dyskryminuje kogokolwiek b±d¼ jak±¶ grupê osób, je¶li COKOLWIEK wam siê nie podoba - zg³aszajcie do moderatora. To nie jest wstyd ani donosicielstwo.
To jest odwaga pokazania, ¿e z czym¶ siê nie zgadzamy, ¿e czego¶ nie aprobujemy. Ta opcja pomaga i nam (unikaæ takich sytuacji jak wy¿ej okre¶lona) i wam (unikaæ s³ownych utarczek). A przy tym inni u¿ytkownicy czy te¿ go¶cie forum nie musz± czytaæ komentarzy poni¿ej pewnego poziomu i zwi±zanych z nimi przepychanek.
A na koniec jeszcze co¶ - moderatorzy nie ujawniaj± autorów zg³oszeñ. W tej sytuacji Arteq po prostu sam siê przyzna³ do zg³oszenia czyjej¶ wiadomo¶ci. Ale ani ja, ani Janusz ani ¿aden inny moderator PCh nie ujawnia autora zg³oszeñ.
Trzeba postêpowaæ tak, by wszystkim nam ¿y³o siê tu dobrze.

« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 15:00:12 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #341 : Luty 07, 2010, 16:11:55 »

Darkowi w pierwszej chwili chcia³em równie¿ opisaæ swoje zamiary - jednak nie uczyni³em tego, nie potrafi³em zaufaæ, ¿e zachowa tê informacjê dla siebie, ¿e nie ostrze¿e "kolegów". Nie potrafi³em zaufaæ, bo wielokrotnie wykazywa³ stronniczo¶æ, na zg³aszanie ³amania regulaminu kpi±co potrafi³ odpowiedzieæ: "sam wyja¶nij sobie tê sprawê"...

Podejmuj±c opisane czynno¶ci bra³em pod uwagê, ¿e mogê zostaæ "ukarany" przez Darka za to, ¿e o¶mieli³em siê ukazaæ prawdziwe oblicze - stronniczo¶æ, hipokryzjê i relatywizm ocen - osób z "paczki". Rozumiem, ¿e to mia³ byæ swoisty "prztyczek i nauczka", pogro¿enie na przysz³o¶æ/dla innych. Sta³o siê jak bra³em pod uwagê, tylko uzasadnienie mnie ca³kowicie zaskoczy³o, szkoda, mia³em nadziejê, ¿e wyka¿e siê minimum obiektywizmu. Zrozumia³bym, je¿eli w pierwszym swoim po¶cie napiêtnowa³by moj± wypowied¼ i powiedzia³by: "prowokacja prowokacj±, zamiar zamiarem, ale ty tak¿e wypowiedzia³e¶ te s³owa, pojawi³y siê w Twoich ustach, a nie zaznaczy³e¶ wyra¼nie ¿e to cytat", wiêc ponie¶ za nie odpowiedzialno¶æ. Darek nie mo¿e teraz powiedzieæ, ¿e nie widzia³ tych s³ów, ¿e nie komentowa³. ¦ledzi³ równie¿ w±tek [przenosi³ posty] i nie zareagowa³ na Kocie wyzwiska, a swojego czasu zwraca³ uwagê na u¿ywanie przeze mnie samego nazwiska £obos... W ¶wietle takich zachowañ jego postawa w tej sprawie jest ¿enuj±ca i wybitnie stronnicza. Pozwoli³em sobie wyraziæ taki pogl±d wraz z uzasadnieniem. Je¿eli kto¶ ma jakiekolwiek zastrze¿enia do mnie - chêtnie wys³ucham, odniosê siê do nich - jedyne czego oczekujê to powstrzymanie siê od czczych wyzwisk.

Pomimo tego nie zawaha³bym siê ponownie tego uczyniæ - je¿eli taka ma byæ cena ujawniania tego, ¿e wiele osób na tym forum kreuje siê na ca³kowicie innych w rzeczywisto¶ci, tego, ¿e zapewniania o mi³o¶ci, otwarto¶ci i szacunku s± li tylko czczym paplaniem - poniosê j± z rado¶ci±. Rozumiem, ¿e zamiar mo¿e byæ ewentualnie okoliczno¶ci± ³agodz±c± lecz nie zdejmuje odpowiedzialno¶ci za czyny/s³owa.

Powtórzê raz jeszcze: nie unikam odpowiedzialno¶ci za w³asne s³owa, bez wzglêdu kiedy i w jaki sposób by³y wypowiedziane, dlatego nie mam nic przeciwko temu aby na nie siê powo³ywaæ i wykorzystywaæ w dyskusji - oczywi¶cie tak¿e te z PW.

Jedyne czego oczekiwa³bym to konsekwencji, bezstronno¶ci i równo¶ci w ocenach poczynañ forumowiczów co najmniej przez administracjê - to jej powinno¶æ. Mi³o by³oby gdyby i forumowicze mogli siê tym wykazaæ, ale jak widaæ i co udowodni³em w pewnych przypadkach s± to p³onne nadzieje.

Tyle ode mnie.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #342 : Luty 07, 2010, 17:44:25 »

Drogi Artqu,

Cytat: Arteq
Je¿eli kto¶ ma jakiekolwiek zastrze¿enia do mnie - chêtnie wys³ucham, odniosê siê do nich - jedyne czego oczekujê to powstrzymanie siê od czczych wyzwisk.

Nie mam do Ciebie ¿adnych zastrze¿eñ, naprawdê Ciê lubiê …. i serce mi siê kraje, gdy patrzê jak walczysz z wiatrakami.
Zapewne pamiêtasz, jak kiedy¶, jeszcze na starym forum podobnie walczy³am o sprawiedliwo¶æ, o innych, o wolno¶æ wyra¿ania s³owa, podpiera³am siê nawet konstytucj± i … zosta³am zbanowana! Oj, dzia³o siê wtedy, dzia³o…  Chichot

Lecz by³a to wspania³a lekcja, która wynios³a mnie na inny poziom rozumienia i czucia. Powoli poodpada³y  wszelkie ¿ale, oczekiwania, zmieni³ siê stosunek do tych samych osób, które uprzednio jakoby „krzywdzi³y” mnie.  Dzi¶ widzê w nich wspania³e boskie istoty …
I chocia¿ jeszcze czasami zdarzy siê, ¿e ego zareaguje na jaki¶ przytyk, to dusza bogatsza o bolesne do¶wiadczenia szybko potrafi zapanowaæ nad sytuacj±. I harmonia zostaje utrzymana, nie ma niepotrzebnej i bezsensownej utraty energii. A ta wa¿na jest dla naszego ¿ycia, szczególnie w obecnych czasach. Zapewniam Ciê, ¿e gdy wybaczysz swoim „wrogom”, niezliczone jej pok³ady uwiêzione teraz, zostan± odblokowane i Ciê wzmocni±.

Przecie¿ powiniene¶ wiedzieæ, ¿e nie jeste¶ w stanie zmieniæ nikogo prócz siebie samego. Podaj zatem rêkê Kotu, Darkowi, PHI, Rafaeli i Wszystkim, do których masz jakikolwiek ¿al. To tacy sami ludzie jak Ty, o takich samych sercach i mo¿liwo¶ciach kochania. Nie ma lepszych ni gorszych. Jedynie nasze my¶li dziel± i klasyfikuj±, to one potrafi± otworzyæ nas na szersze perspektywy istnienia, nadaæ g³êbszy sens ¿yciu lub zamkn±æ w klatce nienawi¶ci, wiecznych pretensji i ¿alów. To my¶li otwieraj± nas lub zamykaj± na mi³o¶æ.
Czy to takie wa¿ne dla Twego istnienia jakie kto ma przekonania? Albo, czy kto¶ dotrzyma³ danego kiedy¶ s³owa, czy nie? Czy musisz byæ sêdzi±?

Wiem, ¿e jeste¶ odpowiedzialny za w³asne s³owa i bardzo dobrze. Kto¶ inny mo¿e jeszcze tego nie potrafi, albo nie ma to dla niego takiego znaczenia, albo dane s³owo straci³o na aktualno¶ci z ró¿nych przyczyn. Pozostaw innym prawo decydowania o sobie, nie naprawiaj nikogo wbrew jego woli. To nie dopuszczalne i nie efektywne.  Ka¿dy sam musi to z sob± za³atwiæ.
I my¶lê, ¿e to wszystko wiesz…

¯yczê Ci Artqu podjêcia s³usznych decyzji i pozostania w harmonii z sob± i ¶wiatem.

Pozdrawiam serdecznie
ptak  U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #343 : Luty 07, 2010, 18:14:53 »

Podpisuje sie pod postem Ptaka wszystkimi moimi platkami.

Kiara U¶miech U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #344 : Luty 07, 2010, 18:36:43 »

Do³±czam siê do Ptaka i Kiary...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #345 : Luty 07, 2010, 18:36:48 »

O, zapomnia³am jeszcze Kiarê dopisaæ do listy…  Chichot

Cytat: Thotal
Do³±czam siê do Ptaka i Kiary...

No to jest ju¿ nas troje...  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 18:39:49 wys³ane przez ptak » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #346 : Luty 07, 2010, 18:45:58 »

Ojej! To Ci Ptak Artequ wy³o¿y³, co i jak nale¿y. Jako, pobratymiec jego, koliberek, potwierdzam w ca³ej rozci±g³o¶ci. A by³o, by³o, ¿e siê Ptak naawanurowa³, nawojowa³, oczywi¶cie w imiê wy¿szych, s³usznych celów. Ile siê to koliberek za to ubawi³, a i nieraz czepi³ sie  piór ptakowych, co by hecy wiêcej z tego zacietrzewienia by³o. A i nieraz Ptak wzi±³ to na powa¿nie, a innym razem bawi³ siê znowu setnie. Sie dzia³o w ka¿dym b±d¼ i razie!!!

I weso³o by³o i to nierzadko z powodu w/w imæ Ptaka, ¿e a¿ ¿al i¿ padoch³a atmosfera taka; a to przez wszystkich arteqpodobnych! Mrugniêcie Nasz, b±d¼ co b±d¼, historyczny ju¿ Ptak wzi±³ i zm±drza³, nabra³ jeszcze wiêkszego dystansu (baniki jak siê okazuje, nie s± takie bezskuteczne Chichot) i dobrze wie, co tu rzecze.

Ty Artequ tak pieruñsko powa¿ny jeste¶, i¿ nawet trudno to wszystko w humor zamieniæ. A koliberek twierdzi, i¿ poczucie humoru jest wyk³adni± dystansu do siebie samego i ¶wiata w ogóle. A to z kolei jest wprost  proporcjonalne do poziomu rozwoju cz³owieka.

Ptaku, a swoj± drog±, to móg³by¶ trochê tak jako¶ siê poawanturowaæ, ot chocia¿by z koliberekiem. Piekielnie tu nudno....a i Kiara nawet nie sypie iskrami humoru, a najbardziej to Dryfa naszego szlachetnego tu brak. Ten skurczybyk to ma zaciêcie humorystyczne! Bracie, je¶li czytasz, wracaj jak najprêdzej, gdy¿ zdechniem tutaj z nadmiaru powagi.  Du¿y u¶miech

koliberek, ach nie ten ju¿ sam Smutny
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 13:50:34 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #347 : Luty 07, 2010, 18:51:28 »

Ja sie tez podpisuje z Wami, nie ma czym oddychac moze w koncu dostaniemy swiezego zdrowego powietrza, zycze sobie i wszystkim z calego serca. Rafaela.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #348 : Luty 07, 2010, 19:24:46 »

Oj, nie prowokuj koliberku, nie prowokuj, bo siê jeszcze licho jakie¶ przypa³êta …. a i bez tego atmosfera nieco ciê¿ka  …  Chichot
chyba co¶ siê rym³o niechc±cy …  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 19:25:48 wys³ane przez ptak » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #349 : Luty 07, 2010, 19:28:12 »

Smutne to wszystko. I wasze "radosne" has³a niewiele s± warte w obliczu krzywd, jakie kto¶ komu¶ wyrz±dzi³ i do¶æ, ¿e przeprosiæ nie zamierza³, to jeszcze s³owa w³asne za ¶wiête uzna³. Na tyle istotne i niewinne, ¿e inni natychmiast w jego obronie stanêli. Proponujê rozejrzeæ siê dooko³a i spróbowaæ dostrzec, kto pierwszy w tym wszystkim tutaj zawini³.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: