Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:44:10

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844251 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #350 : Luty 07, 2010, 19:47:03 »

Nie wiem Janneth o jakich i czyich krzywdach mówisz, ale jest na to tylko jeden sposób…. wybaczyæ „krzywdzicielom” i sobie… czy to tak wiele?
Ka¿dy dzieñ, to czysta karta, nowe mo¿liwo¶ci. Chyba, ¿e kto¶ upiera siê ci±gn±æ za sob± baga¿ wszelkich „nieszczê¶æ” … i to jest najbardziej krzywdz±ce dla w³asnej osoby …

Pozdrawiam  U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #351 : Luty 07, 2010, 19:55:31 »

Trzeba, by przestudiowaæ stare forum. Kto tam by³, ten dobrze wie, kiedy i dlaczego atmosfera pad³a, a tu nawet i Ptak, najbardziej odwa¿ny ze wszystkich, boi siê machn±æ pazurkiem, coby jakiego bigosu znowu nie wywo³aæ.
Znajmo¶æ atmosfery poprzedniej w ca³o¶ci, spowodowa³aby o wiele wiêcej dystansu i zrozumienia, ¿e mo¿na ¿ycie braæ mniej ponuro i powa¿nie. Owszem, k³ótnie zdarzaj± siê wszêdzie, ale je¶li to ju¿ jest wzajemne i niekoñcz±ce siê ¿arcie , i to wci±¿ na "seriozno", to cierpi atmosfera ca³ego forum. Nie mo¿na "byæ ¶wiêtszym od samego papie¿a", ale te¿ nie bardziej z³ym od samego diab³a. Widzia³em niejeden spektakl (np. "Igraszki z dziab³em" ); to te diab³y wcale nie by³y a¿ takie powa¿ne, jak nam siê wydaje. Z³y

Wariacyje czortowskie.

Wisia³ diabe³ na drzewie zaczepiony o rogi
jêczy, rozpacza, ratuj, ¿e ratuj, o Bo¿e Drogi!

¿em siê zawiesi³ jak jaki idiota,
jak, co najmniej, Judasz Iskariota

nogami macham, jak nie wiem co
czy¿em taki najgorszy, lub jaki ladaco!

tu pokuszê, tam pokuszê
czasem jak± z³owiê duszê

jakby taka m±dra by³a
to by siê i nie skusi³a

kto¶ hartowaæ przecie musi - je¶li g³upia
niech siê za to w piekle dusi!

odpyczynek za to, Bo¿e masz -
bo ci dusza taka nie napluje w twarz!

Z³y Z³y Z³y

« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 13:46:32 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #352 : Luty 07, 2010, 20:30:46 »

Nie wiem Janneth o jakich i czyich krzywdach mówisz, ale jest na to tylko jeden sposób…. wybaczyæ „krzywdzicielom” i sobie… czy to tak wiele?

Nie wiesz o jakich krzywdach mówiê? Czy to oznacza, ¿e zabierasz g³os opowiadaj±c siê po której¶ ze stron nie znaj±c nawet przyczyn konfliktu?
Nazywanie kogo¶ zacofañcem z zespo³em Downa, a potem gnid±, wsz± i ka³em jest krzywd±, za któr± wypada przeprosiæ. Autorzy powy¿szych s³ów do¶æ, ¿e nie przeprosili to jeszcze p³awili siê w swojej bezkarno¶ci. Phirioori zapewne po dzi¶ dzieñ nie rozumie powodu przyznania mu minusa, dobitnie da³ temu wyraz z PW do mnie i temacie o ksi±¿ce pani £obos.
Kot z kolei dumnie udziela siê tutaj po dzi¶ dzieñ szukaj±c wspó³braci w niedoli.
Ale to od Artka (który przypomnê - zacytowa³) s³owa jednego z wy¿ej wspomnianych oczekuje siê przebaczenia, przeprosin i nadstawienia drugiego policzka.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #353 : Luty 07, 2010, 21:14:13 »

Wnioskujê o zbanowanie wieczne nastêpuj±cych u¿ytkowników:
- PHI
- Kot
za chamstwo, arogancjê, bezczelno¶æ.

Takie indywidua nale¿y izolowaæ od ¶rodowiska dla ich w³asnego bezpieczeñstwa.
Andtrax Skyaler
Go¶æ
« Odpowiedz #354 : Luty 07, 2010, 21:16:28 »

janneth widzê ¿e chodzi ci o krzywdy które s± przeznaczeniem danej osoby
a przeznaczenia nie zmienisz próbuj±c go zmieniæ skrzywdzisz inne osoby a ono i tak nast±pi
natomiast mo¿na takiej osobie pomóc to przeznaczenie przetrwaæ i takie tam

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #355 : Luty 07, 2010, 21:21:05 »

Andtrax Skyaler, nie tym tropem idê.
Niech ka¿dy sobie sam przed sob± odpowie na pytanie, jakiej wiary byli jego rodzice b±d¼ najbli¿sze osoby i czy nie poczu³yby siê one ura¿one powy¿szymi stwierdzeniami. A co za tym idzie - czy ka¿dy z nas po czê¶ci nie zosta³ obra¿ony.
Dziwne, ¿e niewielu zareagowa³o i do¶æ smutne. Bo oznacza to, ¿e nie do¶æ ¿e sami deklarujemy siê jako "mnie nie mo¿na skrzywdziæ" to jeszcze rozlewamy podobne zasady na innych, którzy niekoniecznie siê z tym uto¿samiaj±.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #356 : Luty 07, 2010, 21:23:55 »

Czemu Janneth m±cisz ?

Kogo bronisz?

Kto nazywa³ kogo¶ zacofañcem z Downem?

Nie powiesz chyba,¿e ja tak powiedzia³em i ¿e przepraszaæ mam za to?

W³a¶nie OD TEGO zaczê³a siê ta dyskusja,¿e wiadomo który kolega nazwa³ tych,którzy sesje czytaj± i

lekturê ksi±zki pani £obos ceni±- za cofniêtych w rozwoju z zespo³em Downa.

To mnie wkurzylo,¿e takie stwierdzenie pad³o,bo oznacza³o nic innego,jak dyskryminacja i szyderstwo

z ludzi chorob± dotkniêtych.

Wszyscy czytaj±cy sesje równie¿ do umyslowo chorych zaszeregowani zostali jednocze¶nie,wiêc nie

zabieraj g³osu za pupikiem swoim bez w³a¶ciwego rozpoznania,bo w ten sposób TY prowokujesz jednocze¶nie kolejn± awanturê.

Przeczytajcie post Artqa nr 300.

Przeczytajcie moj± reakcjê na ten post w odpowiedzi 304.

Tak siê to zaczê³o.

Uwa¿am,¿e reakcja moja by³a w³a¶ciwa.

« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 21:29:40 wys³ane przez kot » Zapisane
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #357 : Luty 07, 2010, 21:30:24 »

Tak samo jak wszyscy czytaj±cy bibliê zostali nazwani rolnikami z opó¼nieniem i zespo³em Downa , czym siê ró¿ni wiara tych ludzi od twojej? ty wierzysz pani £obos oni wielkiej ksiêdze
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #358 : Luty 07, 2010, 21:33:15 »

janneth widzê ¿e chodzi ci o krzywdy które s± przeznaczeniem danej osoby
a przeznaczenia nie zmienisz próbuj±c go zmieniæ skrzywdzisz inne osoby a ono i tak nast±pi
natomiast mo¿na takiej osobie pomóc to przeznaczenie przetrwaæ i takie tam

bo jej przeznaczeniem jest chroniæ niewinnie pos±dzonych - uszanuj te jej przeznaczenie i pomó¿ jej je wype³niæ
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #359 : Luty 07, 2010, 21:33:20 »

Czemu Janneth m±cisz ?

Kogo bronisz?

Kto nazywa³ kogo¶ zacofañcem z Downem?

Nie powiesz chyba,¿e ja tak powiedzia³em i ¿e przepraszaæ mam za to?

W³a¶nie OD TEGO zaczê³a siê ta dyskusja,¿e wiadomo który kolega nazwa³ tych,którzy sesje czytaj± i

lekturê ksi±zki pani £obos ceni±- za cofniêtych w rozwoju z zespo³em Downa.

Dok³±dnie o to mi chodzi Kocie. TY dok³adnie nie wiesz, który kolega kogo przezwa³, a zdo³a³e¶ w miêdzyczasie obrzuciæ kogo¶ epitetami i w wyniku tego zdezorientowania doprowadzili¶cie do zaistnia³ej sytuacji, punktów i ca³ej tej awantury o nic, po której jedynie niesmak pozostaje.
I uparcie przedstawiasz swoje racjê, choæ podwa¿yæ j± mogê dwoma linkami!

Pierwszy chronologicznie post (jak siê potem okaza³o - zg³oszony przez Artka, który nawet nie zrobi³ z tego tajemnicy):
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4634.msg53936#msg53936

I drugi chronologicznie post Artka (którego nawet znale¼æ nie mogê, ale sam t± wypowied¼ zacytowa³e¶):
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4639.msg54031#msg54031

I na koniec krótkie sprostowanie:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4646.msg54055#msg54055

Kogo broniê? Masy ludzi, w tym te¿ dobrego imienia wielu bliskich mi osób.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #360 : Luty 07, 2010, 21:36:37 »

Ale ja nikogo nie oceni³em publicznie za to,co czyta.Inni natomiast to robi± i to do nich kieruj

swoje uwgi-bardziej trafne w tamtym kierunku bêd±.

Andtrax Skyaler
Go¶æ
« Odpowiedz #361 : Luty 07, 2010, 21:38:50 »

bo jej przeznaczeniem jest chroniæ niewinnie pos±dzonych - uszanuj te jej przeznaczenie i pomó¿ jej je wype³niæ
byæ mo¿e to jest jej przeznaczenie ale moje nie jest jej pomóc bo gdyby tak by³o to nie kpi³ bym z jej smutku...
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #362 : Luty 07, 2010, 21:39:58 »

Ale ja nikogo nie oceni³em publicznie za to,co czyta.Inni natomiast to robi± i to do nich kieruj
swoje uwgi-bardziej trafne w tamtym kierunku bêd±.

Twoje oburzenie (jak nie pamiêtasz które, to Ci przypomnê:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=790.msg54135#msg54135

przczyni³o siê do rozwoju awantury. Zamiast jak wszyscy sugeruj± zapomnieæ, wybaczyæ jemu i sobie, wierci³e¶ do momentu, w którym popar³a Ciê reszta... Nie mniejsza tu prowokacja...

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #363 : Luty 07, 2010, 21:41:53 »

byæ mo¿e to jest jej przeznaczenie ale moje nie jest jej pomóc bo gdyby tak by³o to nie kpi³ bym z jej smutku...

to siê przynajmniej ustosunkuj od cudzych przeznaczeñ i zajmij siê swoim
Andtrax Skyaler
Go¶æ
« Odpowiedz #364 : Luty 07, 2010, 21:45:09 »

ale mnie moje nie obchodzie bhaha jakie bêdzie to bêdzie a mo¿e w sumie ju¿ jest
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #365 : Luty 07, 2010, 21:50:43 »

Nie wiesz o jakich krzywdach mówiê? Czy to oznacza, ¿e zabierasz g³os opowiadaj±c siê po której¶ ze stron nie znaj±c nawet przyczyn konfliktu?
Nazywanie kogo¶ zacofañcem z zespo³em Downa, a potem gnid±, wsz± i ka³em jest krzywd±, za któr± wypada przeprosiæ. Autorzy powy¿szych s³ów do¶æ, ¿e nie przeprosili to jeszcze p³awili siê w swojej bezkarno¶ci. Phirioori zapewne po dzi¶ dzieñ nie rozumie powodu przyznania mu minusa, dobitnie da³ temu wyraz z PW do mnie i temacie o ksi±¿ce pani £obos.
Kot z kolei dumnie udziela siê tutaj po dzi¶ dzieñ szukaj±c wspó³braci w niedoli.
Ale to od Artka (który przypomnê - zacytowa³) s³owa jednego z wy¿ej wspomnianych oczekuje siê przebaczenia, przeprosin i nadstawienia drugiego policzka.

Janneth, po niczyjej stronie nie opowiadam siê. Nikogo te¿ nie chcê oceniaæ, ni os±dzaæ. Przeprosin za¶ nie mo¿na wymuszaæ, to powinno wyp³yn±æ od samych zainteresowanych. Je¶li kto¶ nie czuje siê winnym, nie mi winê przypisywaæ. To nie s± moje procesy wewnêtrzne.  Osobi¶cie nie czujê siê przez nikogo obra¿ona, choæ zapewne trudno Ci to zrozumieæ?
Jedno jest tu istotne, by przestaæ z sob± walczyæ, by zobaczyæ w drugim bli¼niego, nie wroga. Naprawdê warto …

Pozdrawiam  U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #366 : Luty 07, 2010, 21:57:14 »

Nie wywlekaj Janneth cytatów ze ¶rodka dyskusji.

Je¶li chcesz naprawdê poj±æ przyczynê powstania nieporozumieñ wszystkich,to nie ze ¶rodka informacji siê dodzukuj a pos³uchaj co Ci mówiê.

Post nr 300 w tym w±tku wywo³a³ awanturê i kto twierdzi,¿e jesst inaczej -zwyczajnie ma z³e intencje.

Post 300 i szybka moja reakcja -uwa¿am bardzo w³a¶ciwa w po¶cie 304.

Skoñczy³em na ten temat dyskusê,bo je¶li kogo¶ to w ogóle interesuje-to przed chwil± 100 procent wyja¶nienia w tej sprawie przedstawi³em.

Reszta posz³a jak po ma¶le ale pocz±tek jest najbardziej chyba istotny-o co posz³o.

Jeszcze raz t³umaczê.Mam ¶wiadomo¶c,¿e ma³o kogo to obchodzi ale skoro pewne sprawy sie wywleka(,gdy zainteresowani dawno siê ju¿ uspokoili)-to wyja¶niam,choæ to mi j±trzeniem po¶miarduje i sensu brania w tym udzia³u na ten moment nie wiidzê.

Post 300 jest kluczowy.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #367 : Luty 07, 2010, 22:09:28 »

Drogi kotku, z tego co mi wiadomo wszyscy trzej uczestnicy niefortunnych epitetów otrzymali po -1pf, w tym równie¿ PHIRIOORI, choæ nie jest wymieniony w prêgierzu.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #368 : Luty 07, 2010, 22:13:54 »

Ale¿ post 300 jest przedrukiem postu Phi, który Ci nie przeszkadza³.
Nie zapominaj, ¿e popisa³e¶ siê jeszcze inn± "wspania³±" reakcj±: wyzywaj±c mnie od wszy, gnid i ka³owca - tego te¿ siê wyprzesz? Czy inni maj± braæ z Ciebie przyk³ad w u¿ywaniu zwrotów? Czy je¿eli z kim¶ siê nie zgadzam mam u¿ywaæ takiego s³ownictwa jak Ty?
Tak, masz racjê - pocz±tek jest jak najbardziej istotny - pocz±tkiem by³ post Phi - wszak jego s³ów u¿y³em, ale jako¶ nie dopuszczasz tego do wiadomo¶ci.

Ponosisz teraz konsekwencje w³asnych s³ów i hipokryzji.

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #369 : Luty 07, 2010, 22:14:55 »

Ja PHIRIOORI w tej dyskusji nie widzia³em,wiêc za co punkcik mu ujêto?

Wiem za co.

Kto¶ zagmatwa³ tak sprawê,¿e nikomu siê nie chcia³o prawdy dociec-sk±d ten konflikt.

Za obecno¶c punkcik mu siê dosta³.

Artqu.

Ja takiego postu PHI nie odhaczy³em na tym forum.

Trzeba by³o go cytuj±c zaznaczyæ,¿e jest to cytat.

Je¶li tego nie zrobi³e¶-to oznacza czysta prowokacjê.

Na codzieñ w postach kogo¶ cytujesz i cytaty wraz z opisem w ramce sie drukuj±.

Tu widzia³em tylko cytat Twój.

Innego postu o tej tre¶ci a autorstwa PHI nie widzia³em,wiêc je¶li tak siê sta³o,¿e co¶ naknoci³em,to przepraszam i wycofaæ siê ze wszystkiego chcia³bym,by¶cie s³owa me-jako w gniewie powiedziane przebaczyli.
Ale w takim razie troszkê Twojej winy by³o,bo wci±gn±³e¶ mnie w pu³apkê.

« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 22:23:54 wys³ane przez kot » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #370 : Luty 07, 2010, 22:20:08 »

Albo udajesz albo naprawdê wykazujesz siê wybitn± wybiórczo¶ci± postrzegania. S³owa które tak oburzy³y Ciê w moim po¶cie [epitety, okre¶lenia] by³y ¿ywce wziête z postu Phi. U¿yte celem unaocznienia i udowodnienia stronniczych i hipokryzyjnych postaw co niektórych forumowiczów - w tym i Ciebie. Zosta³o to wyja¶nione przeze mnie w nastêpnym moim po¶cie. Czytaj ch³opcze, czytaj.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #371 : Luty 07, 2010, 22:22:56 »

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4634.msg53936#msg53936

za wymy¶lenie tej sentencji, która przesz³a w tempie ekspresowym do historii..
Po za tym, gdyby nie watek "Kary, bany, ostrze¿enia..." to ani jednego obra¼liwego posta bym nie zauwa¿y³a.

Raczej powinni¶cie byæ zadowoleni, ze sprawnej pracy moderatorów a nie narzekaæ ¿e ta sprzeczka zniknê³a tak szybko jak siê pojawi³a.  Z politowaniem

Po za tym Kot, atrequ zaprasza cie na forumowy chat. Mo¿e tam wyja¶nicie sobie ostatnie animozje?
Codziennie miedzy 20-22 Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 22:28:30 wys³ane przez Enigma » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #372 : Luty 07, 2010, 22:34:46 »

Arteq U¶miech Niestety prawda jest taka ,¿e gdyby nie Twoja prowokacja to nie by³o by sprawy.

Niestety Kocie Twoja reakcja nie by³a do koñca przemy¶lana ,niepotrzebne by³y te gnidy i wszy ( tak nie mo¿na ,sam by³ by¶ wkurzony)i wtedy nie by³o by  siê czego czepiaæ.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 22:35:37 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #373 : Luty 07, 2010, 22:38:54 »

Nie wiem do tej pory gdzie u¿yty tekst przez PHI zosta³ ale z powy¿szego linka od Enigmy widzê,¿e kolega PHI w tym tek¶cie mrugnó³by³ oczkiem lewym,co znaczenie swoje ma.

W twoim tek¶cie tego oczka ju¿ nie puszczasz,co oznacza ,¿e wypowied¼ Twoja ma na serio byæ traktowana.

Nie powiniene¶ niezauwa¿yæ tej drobnej i chyba celowo pominiêtej bu¼ki z oczkiem.

Tak,¿e cytat od kolegi wziêty nie jest Zywcem,bo te drobne znaczki-tak,jak s³owa napisane-du¿e znaczenie maja.
Gdyby¶ mrugn±³ oczkiem,jak kolega PHI to zrobi³-moja reakcja nie by³aby zapewne tak stanowcza chyba.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #374 : Luty 07, 2010, 22:39:44 »

Zgadza siê Chanell, gdyby nie moja prowokacja to nie by³oby jakiejkolwiek sprawy - na post Phi nikt nie zareagowa³by, a wielu hipokrytów z forum nadal przekonywa³oby nas, ¿e s± bezstronni i sprawiedliwi w ocenach/postrzeganiu.

Kocie, mrugniêcie usprawiedliwia? Mrugniêcie by³o przed wyzwiskami. Czy chcesz powiedzieæ, ¿e gdy kto¶ zwyzywa Ciê np. od g³upków, debili i umie¶ci w po¶cie mrugniêcie to uznasz ¿e nic siê nie sta³o?
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 22:43:30 wys³ane przez arteq » Zapisane
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: