Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 05:16:46

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843797 razy)
0 u¿ytkowników i 39 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #375 : Luty 07, 2010, 22:42:24 »

rzek³a..

rzek³a wesz do gnidy
ma³e jeste¶ dzieciê
owalne, wszak nie jajog³owe
i my¶li Twoje bezrozumne, p³owe

pamiêtaj zatem, co winny pamiêtaæ wszystkie
choæby i na g³owie papieskiej  - gnidy

tam gdzie ciê nie prosz±
nie pchaj siê nigdy!

Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:13:49 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #376 : Luty 07, 2010, 22:48:45 »

Koliberku, tu ju¿ nawet wszy z królewskiej, nie tylko papieskiej  g³owy nie pomog± …
Czort jeden wie, co tu siê wyprawia!  Co¶
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #377 : Luty 07, 2010, 22:55:33 »

Jeste¶ sam sobie winien za to,¿e teksty Twoje bardziej cenzurowane s± byæ mo¿e o innych forumowiczów.

Sam do tego dopu¶ci³e¶,bo nagminnie lubisz byæ cenzorem,wiêc cenzurowany silniej jeste¶.

Ja naprawdê nie czyta³em tego postu PHI,bo zorientowa³bym siê w Twojej akcji.

A Ty u¿y³e¶ go podstêpnie-chc±c dowie¶æ,¿e niesprawiedliwie jeste¶ oceniany.

Mo¿e mia³e¶ dobry plan ale nie by³ on dopracowany aby z sukcesem czego¶ dowie¶c.

Nie dowiod³e¶ tego,¿e Ciê inaczej ni¿ innych oceniam,bo wpadlem co prawda w zastawione sid³a ale

nie stworzy³e¶ jednakowych warunków do dokonania oceny.

Raz,¿e nie czyta³em postu kolegi PHI a dwa-on mrugn±³ przy wypowiedzi swojej okiem a Ty niestety

nie-wiêc nie by³o to zdanie z przymru¿eniem oka wypowiedziane. U¶miech U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #378 : Luty 07, 2010, 23:02:49 »

Ptaku!

gdyby czort wiedzia³
to by w piekle -
niejeden ju¿ siedzia³

lecz on roboty rêce pe³ne ma
wszak niejedno forum obs³u¿yæ trza!

tu siê "t³uk±", tam siê ¿r±
raz ¿e¶ downem, potem wsz±

a i gnid± na dodatek -
siê zasmuci³ ró¿y p³atek Mrugniêcie

ptakom dzioby a¿ opad³y
pog³upia³y wszystkie diab³y!

Z³y
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:04:44 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #379 : Luty 07, 2010, 23:04:17 »

Je¶li chodzi o mrugniêcie-to usprawiedliwia sprawê,bo to jako ¿art ja przynajmniej odnoszê.

To,¿e w po³owie zdania jest mrugane-oznacza w/g mnie nastrój autora na ¿artobliwo¶æ skierowany.

Ja nie uwa¿am PHIRIOORIEGO za rozchwianego emocjonalnie cz³owieka,który w po³owie zdania eufori± emanuje a pod koniec zieje nienawi¶ci± do otoczenia. U¶miech U¶miech

Bez przesadyzmu.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #380 : Luty 07, 2010, 23:09:32 »

tak jest, bo Phiriori równy go¶æ!
widzi prawdê On na wskro¶ -
macki rzuca on na ego - je¶li masz je
to obrazisz siê kolego!

je¶li¶ wolny, to u¶miechniesz siê weso³o
i popatrzysz jakie¿ jemu w g³owie KO£O, U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #381 : Luty 07, 2010, 23:14:42 »

Mrugn±³, czy nie mrugn±³,
Oto jest pytanie …

A przez tê awanturê zapomnia³am nakarmiæ kota kole¿anki, która jest w Egipcie …
Qrcze, muszê zjechaæ na pierwsze piêtro do kota g³odnego!
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #382 : Luty 07, 2010, 23:15:26 »

Je¶li chodzi o mrugniêcie-to usprawiedliwia sprawê,bo to jako ¿art ja przynajmniej odnoszê.
W odniesieniu do Twojej powy¿szej wypowiedzi zapytam Ciê ponownie i proszê o odpowied¼ i zapamiêtanie jej.
Czy nie bêdziesz uwa¿a³ za karygodne i tym samym wnosi³ za¿aleñ gdy kto¶ Ciê zwyzywa ale umie¶ci w poscie mrugniêcie? Proszê o jednoznaczn± i krótk± odpowied¼.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #383 : Luty 07, 2010, 23:15:56 »

Na bezrybiu i rak ryba.

Na tym forum nie ma szans na spokoj i dobra atmosfere. Jest nas pare osob, a slyszy sie o grupach, stronnictwach ,kolezenstwie itp.
Czy nie jest w koncu czas na zakonczenie tych ciaglych awantur. To co sie dzieje na naszym forum, powstalo
w ciagu dlugiego czasu. To nie jest skutkiem otatniego zatargu. Jedno jest pewne, ze klutnia nie dojdziemy do niczego to nie jest prawidlowa droga. Wybaczeniami, slownymi przeprosinami- to tez nie jest prawidlowa droga.
PROPONUJE zakonczenie  tej calej przykrej sytuacji. Niech nie bedzie tu wiecej winnych i niewinnych, kazdy
bez wyjatku swoja cegielke tu dolozyl. Rozpocznijmy poprostu normalne zycie na forum, nie bedzie to latwe, jednak mysle ze mozliwe. Postarajmy sie o dobra atmosfere , kontrolujmy nasze wypowiedzi. Nasze codzienne zycie nie jest latwe, ten czas ktory spedzamy na forum powinien nam troche radosci i odprezenia
przyniesc. Postarajmy sie wszyscy aby jutro bylo dla nas wszystkich bardziej sloneczne na tym forum.
Prosze, przemyslcie ta cala sytuacje.
Jestescie wszyscy mili mojemu sercu, pozdrawiam Was serdecznie . Rafaela z aniolami zgody i radosci.

koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #384 : Luty 07, 2010, 23:26:30 »

Rafaelo, aniele Ty nasz
mrugnij i Ty choæ troszeczkê
humorem przesuñ -
tê sztywn± poprzeczkê! Mrugniêcie

zamiast koty po¿reæ Ptaka, to On  karmiæ je lata,
bo jaka¶ pani w Egipcie siedzi w pobli¿u Zachara
co wszystkim pokaza³ figê i o nowe wykopy wcale siê nie stara!

ale ca³kiem osobna to rzecz, je¶li wierzysz,
i¿ na jedno zaklêcie spory pójd± precz
niech siê rzeczy naturalnie dziej± -
przy zdrowej jednak kontroli - miejmy nadziejê!

Ptak kotom dogadza
jaki z tego mora³ ?
i¿ czasem odwrócenie ról
i mi³o¶æ do wroga -
tym bardziej uskrzydla i odm³adza!

Chichot Chichot U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:43:56 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #385 : Luty 07, 2010, 23:31:14 »

Dozucam  wszystkim garsc przepieknych gwiazdek i zycze spokojnej bajkowej nocki.
Wasza Rafaela.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #386 : Luty 07, 2010, 23:41:25 »

A to ci Rafaela sza³awi³a
gar¶æ gwiazdek piêknych nam rzuci³a

wielce ona dla nas mi³a! U¶miech

wezmê sobie ja troszeczkê
i po³o¿ê pod g³óweczkê

co by dobrze mi siê ¶ni³o
jak Ptak tañczy z koliberkiem
z Artqkiem Kiara -
bije brawa ca³a wiara!

a Phiriori tak po kole
rzecze: Kocie mój sokole Chichot

Kot: co te¿ Ci siê ¶ni -
ja nie jestem ten Vall Dee!

bo porz±dny ze mnie go¶æ
czy¿by zw±tpi³ tutaj kto¶?

i do tañca Janneth proszê
co, odmawia? Do Dariusza
skargê wnoszê!

Dariusz na to: zgoda, zgoda
i w imieniu wszystkich, wszystkim rêkê poda!

U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 18:44:38 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #387 : Luty 08, 2010, 00:01:06 »

W odniesieniu do Twojej powy¿szej wypowiedzi zapytam Ciê ponownie i proszê o odpowied¼ i zapamiêtanie jej.
Czy nie bêdziesz uwa¿a³ za karygodne i tym samym wnosi³ za¿aleñ gdy kto¶ Ciê zwyzywa ale umie¶ci w poscie mrugniêcie? Proszê o jednoznaczn± i krótk± odpowied¼.

Je¶li zwyzywa,to mrugniêcie bêdzie chyba takim tikiem-bo jedno z drugim siê nie ³±czy.

Albo od wariata taki tekst by musia³ byæ.

Je¶li w "cztery oczy"do siebie piszemy,to nie wyobra¿am sobie aby w ¿arcie kogo¶ zwyzywaæ.

Takich ¿artów siê nie stosuje-ja przynajmniej nie mam takiego poczucia Humoru aby co¶ takiego komu¶ zrobiæ.
Ale jednocze¶nie nie uwa¿am aby tekst PHIRIORIEGO nazwaæ zwyzywaniem niezale¿nie od tego znaczka.
Tu nie ma zwyzywania.
Tu jest co¶ obra¼liwego i ten znaczek to tonuje,bo bez niego mog³oby to kogo¶ urazic.
Ale w takim wykonaniu-ja to jako ¿arcik przyjmujê i kwita.
Zwyzywanie-ja pojmuje,jako sponiewieranie s³owne kogo¶-bardzo dotkliwymi epitetami.
Tu tego nie ma. U¶miech U¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #388 : Luty 08, 2010, 00:29:33 »

Nie ma? Przecie¿ o dok³adnie te same s³owa mia³e¶ do mnie pretensjê, wskaza³e¶ na nie jako na pogardê, na¶miewanie. Phi zwyzywa³ ludzi kieruj±cych siê Bibli±. Zdecyduj siê w koñcu na jeden punkt widzenia - chyba, ¿e po prostu nie potrafisz byæ konsekwentny i obiektywny. W takiej sytuacji próba rozs±dnej i konkretnej rozmowy z Tob± zawsze przyniesie fiasko. Nie potrafisz dochowaæ postawy któr± sam nakazujesz innym.

Na pytanie te¿ nie raczy³e¶ jednoznacznie odpowiedzieæ - jak rozumiem po prostu zostawiasz sobie furtkê by móc kogo¶ wyreklamowaæ gdy dosunie osobie której jeste¶ niechêtny, a jednocze¶nie móc siê oburzaæ gdy to samo spotka³oby Ciebie.

Ju¿ kiedy¶ pisa³em - gdy masz 14-15 lat - jeszcze mo¿na to próbowaæ t³umaczyæ, je¿eli wiêcej nie ¶wiadczy to dobrze o jako¶ci charakteru.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 00:35:21 wys³ane przez arteq » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #389 : Luty 08, 2010, 00:38:13 »

Dziwiê siê, ¿e jest tu tyle oburzenia...?

Przecie¿ kto¶, kto tworzy destrukcjê musi siê liczyæ na wyniki swojej dzia³alno¶ci w postaci odzewu. Jak go nie opluj±, to dadz± w mordê, a jak nie dadz±, to wystawi± na po¶miewisko. Kto¶, kto nie liczy siê z cudzymi uczuciami, atakuje dla zaspokojenia swoich pseudo intelektualnych wy¿szych racji (czytaj EGO), doszukiwania siê w innych swoich przeciwników, nie mo¿e liczyæ na lito¶æ Z politowaniem

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 01:02:00 wys³ane przez Thotal » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #390 : Luty 08, 2010, 03:14:19 »

Ja rowniez chcialabym dolozyc troszeczke od siebie.Fajnie kiedys Janneth powiedziala  "... nauczmy sie siebie tolerowac..."
Uwazam, ze miala racje.Zastanowmy sie czy to forum jest po to zebysmy wciagali sie w zasadzki.Udowadniali jeden drugiemu kto maracje i dlaczego?
Obrzucali blotem, tylko dlatego iz chcemy udowodnic , ze to My  (Ego) mamy racje?!
Mysle, ze kazdy z Nas jest dorosly, chociaz czasami mam sporo watpliwosci czytajac te slowne potyczki, ktore do niczego nie prowadza.Usmiechnijmy sie zycie i swiat sa piekne.Milusiego dzionka - Ela
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #391 : Luty 08, 2010, 09:49:06 »

Witajcie kochani. Mamy dzisiaj mrozny poniedzialek 8 lutego . Jeszcze raz czytalam  caly temat
"Wyraz siebie" i mysle ze po tak goracej niedzieli dzisiaj damy sobie wszyscy szanse na nowy poczatek.
Pomyslalam sobie ze ten temat "Wyraz siebie" noze byc bardzo interesujacym tematem o kazdym z nas
z dobrymi cieplymi energiami. Zycze wszystkim slicznego, spokojnego dnia. Rafaela.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #392 : Luty 08, 2010, 11:00:14 »

My¶lê, ¿e zawsze dobrze jest wykazaæ siê przynajmniej prób± zrozumienia innych. Natomiast pewnych s³ów/zachowañ tolerowaæ siê nie powinno. Uwa¿am, ¿e im wyra¼niej, dobitniej i konsekwentniej to powiemy tym mniejsze bêdzie pole aby dochodzi³o do wyzwisk i l¿enia, pomiatania. Gdy bêdziemy przejawiali taka postawê nikt nie bêdzie musia³ broniæ godno¶ci i dochodziæ sprawiedliwo¶ci t± drog± jak w tym w±tku. Na forum mamy po prostu to na co pozwalamy, przymykanie oczu na cykliczne wystêpki - pomawianie, potwarze, wyzwiska, l¿enie czy te¿ liczne usprawiedliwianie takich zachowañ w przypadku niektórych forumowiczów - i stronniczo¶æ prowadzi do poczucia bezkarno¶ci i ba³aganu czego obraz jest widoczny. Swoim zachowaniem - t± prowokacj± i komentarzami - chcia³em Wam to unaoczniæ, my¶lê i mam nadziejê, ¿e pomimo negatywów zwi±zanych z przepychankami ca³a sytuacja w koñcowym rozrachunku poprawi jako¶æ forum, sk³oni do przemy¶leñ.
Po prostu nie dopuszczajmy do patologicznego zachowania którego nie chcieliby¶my do¶wiadczyæ na w³asnej skórze. Nie przymykajmy oczu na wyzwyanie i k³amstwa kierowane do osób za którymi nie przepadamy - reagujumy jakby dotyka³y one naszych przyjació³ lub nas samych. Nie jest tajemnic±, ¿e w wielu sprawach nie zgadza³em siê np. z Kiar± czy 718, dochodzi³o pomiêdzy nami do ostrych dyskusji, lecz nie przeszkadza³o mi to aby zwróciæ komu¶ uwagê gdy ich oczernia³ b±d¼ wyzywa³.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #393 : Luty 08, 2010, 12:23:03 »

Artqu, spójrz w lustro, zastanów siê nad sob± i zrozum ca³± zaistnia³± sytuacjê.
Przecie¿ Twoje nêkanie przeciwników da³o efekt dzisiejszego zamieszania, to co siê sta³o jest wynikiem ca³ej Twojej dzia³alno¶ci - ju¿ paruletniej. Pisa³em Ci wielokrotnie, ¿e taka postawa prowadzi tylko do destrukcji. Nie dziw siê, ¿e dosta³e¶ to, na co sobie zapracowa³e¶, nie obwiniaj i nie czuj siê poszkodowanym, bo moim zdaniem nale¿a³o Ci siê du¿o wiêcej...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #394 : Luty 08, 2010, 14:07:27 »

Thotal kiedy trzeba w powagi uderza ton
my¶li w klawiaturkê k³adzie, bo ¿ycia jest marynarzem!
w wielu portach (i portkach Chichot) go¶ci³, widzia³ kto kiedy p³acze i kiedy siê z³o¶ci
a czasem go taki ogarnia ¶miech, i¿ ¶mieje siê za trzech! Chichot

Brakuje nam Twego konceptu kolego,
sypnij Ty znowu humorem - bym ja
i reszta ferajny po¶mia³a siê z tego.

Ju¿ dawno nie skrzy³o thotalnym dowcipem
gdzie cz³owiek serce, duszê poleczy³
i chmury z³owrogie poprzegania³ przy tym!

U¶miech

« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 14:09:54 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #395 : Luty 08, 2010, 14:53:15 »

Thotal, przemy¶la³em, st±d mój post. Pozwolisz, ¿e na kwestiê "nêkania" bêdê mia³ nieco inny ogl±d ni¿ Ty. Co i za co mi siê nale¿a³o to nale¿a³o, o to nie p³aczê - pisa³em o tym, natomiast co "wspania³omy¶lnie" dosta³em w "prezencie" to te¿ trzeba zauwa¿yæ.
W nawi±zaniu do Twojej wypowiedzi czekam w takim razie kiedy i innym przyznasz zaleg³± wyp³atê...
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #396 : Luty 08, 2010, 15:16:40 »

Bardzo przepraszam - Czy My tu juz mozemy skonczyc ta dziecinade?!
Czy nie mozna przejsc do nastepnego dnie bez wyciagania tego co bylo z poprzedniego.Najzwyczjniej w swiecie skonczyc z tym ogonem ciagnacych sie meteorytow, raz na zawsze i zaczac tolerowac inne poglady innych tu osobnikow.Przeciez to juz zaczyna byc zenujace - ciagle powracanie.To tak jak z nie strawnoscia - po zjedzeniu czegos nie odpowiedniego Nam sie odbija.Sa super srodki Hepatil ziolowy jest dostepny i naprawde dziala.To naprawde wyglada na przedszkolakow zucajacych bumerang.A jak wiemy bumerang ma to do siebie , ze zawsze wraca.Prosze skonczmy juz te wywlekania tego co bylo.Zacznijmy nowy dzionek.Nie musimy sie kochac, ale chociaz Tolerujmy sie .Milusiego dzionka - Ela
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #397 : Luty 08, 2010, 15:17:36 »

Nêkanie mówisz? Zatem spójrz, chocia¿by ma trzeci± stronê w w±tku "Ech Cyganie". Dotyczy³o to tym razem Kiary. Sie tego uzbiera³o. Tak siê sk³ada, ¿e ka¿da nasza najmniejsza g³upota, zjadliwostka itp. wraca zawsze rykoszetem, b±d¼ jak bumerang, bez wzglêdu na to ile zrobili¶my ze sob± porz±dku i wznie¶li¶my siê na "wy¿szy poziom". Oczywi¶cie koliberka, niestety : to tak¿e dotyczy. Smutny

Istotnie nie jeste¶ ju¿ tym Arteqiem, którym by³e¶ poprzednio i niejednokrotnie masz racjê i potrafisz to rzeczowo argumentowaæ. Po co¶ siê tu wszyscy spotkali¶my...Ale gdyby tak jeszcze wiêcj  pu¶ciæ na luz, Bracie Mi³y, to od czasu do czasu wspólne sny nam wszystkim by siê ¶ni³y.

Wiesz, co sobie my¶lê? Otó¿, by³by z Ciebie niez³y poeta, a nie taki kleporymowanek jak koliberek. Wystarczy zacz±æ od zrymowania jednego s³owa, potem nastêpnego, a potem samo ju¿ idzie...No i zapisaæ, to co sie naprawdê czuje.. i jak z górki, a czasem pod górkê, ale za to jaka frajda! U¶miech

Na starym forum kilkana¶cie osób zaczê³o rymowaæ, choæ nigdy nie pomy¶leliby, ¿e jest to mo¿liwe. A sprzyja³a temu atmosfera. Potrafimy wiêcej, ani¿eli nam siê wydaje...Zatem Artequ, Mistrzu czekam na Twój tek¶cik jaki nowy! Poezja bardzo porz±dkuje my¶li. Uczy odpowiedzialno¶ci za s³owo. Jednym s³owem dyscyplinuje nas wewnêtrznie i uczy dystansu.

Z serdecznym privietem:

koliberek33 Mrugniêcie

Ps.
El¿bietko, symultanicznie pisa³o nam sie nasze posty i obie o bumerangu. Ha, ciekawe. Pozdrowionka. U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 15:22:21 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #398 : Luty 08, 2010, 15:57:58 »

Dzien doberek koliberku Tobie rowniez sloneczka i przepieknych kolorowych dzionkow.A tak przy okazji Uwielbiam Twoje rymowanki.Milusiego dzionka - Ela
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #399 : Luty 08, 2010, 16:27:46 »

Ja tez. A z tymi gwiazdkami tez moze byc do poduszeczki. Caluski Rafaela
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: