koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #375 : Luty 07, 2010, 22:42:24 » |
|
rzekÂła..rzekÂła wesz do gnidy maÂłe jesteÂś dzieciĂŞ owalne, wszak nie jajogÂłowe i myÂśli Twoje bezrozumne, pÂłowe pamiĂŞtaj zatem, co winny pamiĂŞtaĂŚ wszystkie choĂŚby i na gÂłowie papieskiej - gnidy tam gdzie ciĂŞ nie proszÂą nie pchaj siĂŞ nigdy!
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:13:49 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #376 : Luty 07, 2010, 22:48:45 » |
|
Koliberku, tu juÂż nawet wszy z krĂłlewskiej, nie tylko papieskiej gÂłowy nie pomogÂą … Czort jeden wie, co tu siĂŞ wyprawia!
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #377 : Luty 07, 2010, 22:55:33 » |
|
Jesteœ sam sobie winien za to,¿e teksty Twoje bardziej cenzurowane s¹ byÌ mo¿e o innych forumowiczów. Sam do tego dopuœci³eœ,bo nagminnie lubisz byÌ cenzorem,wiêc cenzurowany silniej jesteœ. Ja naprawdê nie czyta³em tego postu PHI,bo zorientowa³bym siê w Twojej akcji. A Ty u¿y³eœ go podstêpnie-chc¹c dowieœÌ,¿e niesprawiedliwie jesteœ oceniany. Mo¿e mia³eœ dobry plan ale nie by³ on dopracowany aby z sukcesem czegoœ dowieœc. Nie dowiod³eœ tego,¿e Ciê inaczej ni¿ innych oceniam,bo wpadlem co prawda w zastawione sid³a ale nie stworzy³eœ jednakowych warunków do dokonania oceny. Raz,¿e nie czyta³em postu kolegi PHI a dwa-on mrugn¹³ przy wypowiedzi swojej okiem a Ty niestety nie-wiêc nie by³o to zdanie z przymru¿eniem oka wypowiedziane.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #378 : Luty 07, 2010, 23:02:49 » |
|
Ptaku!gdyby czort wiedzia³ to by w piekle - niejeden ju¿ siedzia³ lecz on roboty rêce pe³ne ma wszak niejedno forum obs³u¿yÌ trza! tu siê "t³uk¹", tam siê ¿r¹ raz ¿eœ downem, potem wsz¹ a i gnid¹ na dodatek - siê zasmuci³ ró¿y p³atek ptakom dzioby a¿ opad³y pog³upia³y wszystkie diab³y!
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:04:44 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #379 : Luty 07, 2010, 23:04:17 » |
|
Jeœli chodzi o mrugniêcie-to usprawiedliwia sprawê,bo to jako ¿art ja przynajmniej odnoszê. To,¿e w po³owie zdania jest mrugane-oznacza w/g mnie nastrój autora na ¿artobliwoœÌ skierowany. Ja nie uwa¿am PHIRIOORIEGO za rozchwianego emocjonalnie cz³owieka,który w po³owie zdania eufori¹ emanuje a pod koniec zieje nienawiœci¹ do otoczenia. Bez przesadyzmu.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #380 : Luty 07, 2010, 23:09:32 » |
|
tak jest, bo Phiriori równy goœÌ! widzi prawdê On na wskroœ - macki rzuca on na ego - jeœli masz je to obrazisz siê kolego! jeœliœ wolny, to uœmiechniesz siê weso³o i popatrzysz jakie¿ jemu w g³owie KO£O,
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #381 : Luty 07, 2010, 23:14:42 » |
|
Mrugn¹³, czy nie mrugn¹³, Oto jest pytanie …
A przez tĂŞ awanturĂŞ zapomniaÂłam nakarmiĂŚ kota koleÂżanki, ktĂłra jest w Egipcie … Qrcze, muszĂŞ zjechaĂŚ na pierwsze piĂŞtro do kota gÂłodnego!
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #382 : Luty 07, 2010, 23:15:26 » |
|
JeÂśli chodzi o mrugniĂŞcie-to usprawiedliwia sprawĂŞ,bo to jako Âżart ja przynajmniej odnoszĂŞ. W odniesieniu do Twojej powyÂższej wypowiedzi zapytam CiĂŞ ponownie i proszĂŞ o odpowiedÂź i zapamiĂŞtanie jej. Czy nie bĂŞdziesz uwaÂżaÂł za karygodne i tym samym wnosiÂł zaÂżaleĂą gdy ktoÂś CiĂŞ zwyzywa ale umieÂści w poscie mrugniĂŞcie? ProszĂŞ o jednoznacznÂą i krĂłtkÂą odpowiedÂź.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #383 : Luty 07, 2010, 23:15:56 » |
|
Na bezrybiu i rak ryba.
Na tym forum nie ma szans na spokoj i dobra atmosfere. Jest nas pare osob, a slyszy sie o grupach, stronnictwach ,kolezenstwie itp. Czy nie jest w koncu czas na zakonczenie tych ciaglych awantur. To co sie dzieje na naszym forum, powstalo w ciagu dlugiego czasu. To nie jest skutkiem otatniego zatargu. Jedno jest pewne, ze klutnia nie dojdziemy do niczego to nie jest prawidlowa droga. Wybaczeniami, slownymi przeprosinami- to tez nie jest prawidlowa droga. PROPONUJE zakonczenie tej calej przykrej sytuacji. Niech nie bedzie tu wiecej winnych i niewinnych, kazdy bez wyjatku swoja cegielke tu dolozyl. Rozpocznijmy poprostu normalne zycie na forum, nie bedzie to latwe, jednak mysle ze mozliwe. Postarajmy sie o dobra atmosfere , kontrolujmy nasze wypowiedzi. Nasze codzienne zycie nie jest latwe, ten czas ktory spedzamy na forum powinien nam troche radosci i odprezenia przyniesc. Postarajmy sie wszyscy aby jutro bylo dla nas wszystkich bardziej sloneczne na tym forum. Prosze, przemyslcie ta cala sytuacje. Jestescie wszyscy mili mojemu sercu, pozdrawiam Was serdecznie . Rafaela z aniolami zgody i radosci.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #384 : Luty 07, 2010, 23:26:30 » |
|
Rafaelo, aniele Ty nasz mrugnij i Ty choÌ troszeczkê humorem przesuù - tê sztywn¹ poprzeczkê! zamiast koty po¿reÌ Ptaka, to On karmiÌ je lata, bo jakaœ pani w Egipcie siedzi w pobli¿u Zachara co wszystkim pokaza³ figê i o nowe wykopy wcale siê nie stara! ale ca³kiem osobna to rzecz, jeœli wierzysz, i¿ na jedno zaklêcie spory pójd¹ precz niech siê rzeczy naturalnie dziej¹ - przy zdrowej jednak kontroli - miejmy nadziejê! Ptak kotom dogadza jaki z tego mora³ ? i¿ czasem odwrócenie ról i mi³oœÌ do wroga - tym bardziej uskrzydla i odm³adza!
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:43:56 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #385 : Luty 07, 2010, 23:31:14 » |
|
Dozucam wszystkim garsc przepieknych gwiazdek i zycze spokojnej bajkowej nocki. Wasza Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #386 : Luty 07, 2010, 23:41:25 » |
|
A to ci Rafaela sza³awi³a garœÌ gwiazdek piêknych nam rzuci³a wielce ona dla nas mi³a! wezmê sobie ja troszeczkê i po³o¿ê pod g³óweczkê co by dobrze mi siê œni³o jak Ptak taùczy z koliberkiemz Artqkiem Kiara - bije brawa ca³a wiara! a Phiriori tak po kole rzecze: Kocie mój sokole Kot: co te¿ Ci siê œni - ja nie jestem ten Vall Dee! bo porz¹dny ze mnie goœÌ czy¿by zw¹tpi³ tutaj ktoœ? i do taùca Janneth proszê co, odmawia? Do Dariuszaskargê wnoszê! Dariusz na to: zgoda, zgoda i w imieniu wszystkich, wszystkim rêkê poda!
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 18:44:38 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #387 : Luty 08, 2010, 00:01:06 » |
|
Jeœli chodzi o mrugniêcie-to usprawiedliwia sprawê,bo to jako ¿art ja przynajmniej odnoszê. W odniesieniu do Twojej powy¿szej wypowiedzi zapytam Ciê ponownie i proszê o odpowiedŸ i zapamiêtanie jej. Czy nie bêdziesz uwa¿a³ za karygodne i tym samym wnosi³ za¿aleù gdy ktoœ Ciê zwyzywa ale umieœci w poscie mrugniêcie? Proszê o jednoznaczn¹ i krótk¹ odpowiedŸ. Jeœli zwyzywa,to mrugniêcie bêdzie chyba takim tikiem-bo jedno z drugim siê nie ³¹czy. Albo od wariata taki tekst by musia³ byÌ. Jeœli w "cztery oczy"do siebie piszemy,to nie wyobra¿am sobie aby w ¿arcie kogoœ zwyzywaÌ. Takich ¿artów siê nie stosuje-ja przynajmniej nie mam takiego poczucia Humoru aby coœ takiego komuœ zrobiÌ. Ale jednoczeœnie nie uwa¿am aby tekst PHIRIORIEGO nazwaÌ zwyzywaniem niezale¿nie od tego znaczka. Tu nie ma zwyzywania. Tu jest coœ obraŸliwego i ten znaczek to tonuje,bo bez niego mog³oby to kogoœ urazic. Ale w takim wykonaniu-ja to jako ¿arcik przyjmujê i kwita. Zwyzywanie-ja pojmuje,jako sponiewieranie s³owne kogoœ-bardzo dotkliwymi epitetami. Tu tego nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #388 : Luty 08, 2010, 00:29:33 » |
|
Nie ma? PrzecieÂż o dokÂładnie te same sÂłowa miaÂłeÂś do mnie pretensjĂŞ, wskazaÂłeÂś na nie jako na pogardĂŞ, naÂśmiewanie. Phi zwyzywaÂł ludzi kierujÂących siĂŞ BibliÂą. Zdecyduj siĂŞ w koĂącu na jeden punkt widzenia - chyba, Âże po prostu nie potrafisz byĂŚ konsekwentny i obiektywny. W takiej sytuacji prĂłba rozsÂądnej i konkretnej rozmowy z TobÂą zawsze przyniesie fiasko. Nie potrafisz dochowaĂŚ postawy ktĂłrÂą sam nakazujesz innym.
Na pytanie teÂż nie raczyÂłeÂś jednoznacznie odpowiedzieĂŚ - jak rozumiem po prostu zostawiasz sobie furtkĂŞ by mĂłc kogoÂś wyreklamowaĂŚ gdy dosunie osobie ktĂłrej jesteÂś niechĂŞtny, a jednoczeÂśnie mĂłc siĂŞ oburzaĂŚ gdy to samo spotkaÂłoby Ciebie.
JuÂż kiedyÂś pisaÂłem - gdy masz 14-15 lat - jeszcze moÂżna to prĂłbowaĂŚ tÂłumaczyĂŚ, jeÂżeli wiĂŞcej nie Âświadczy to dobrze o jakoÂści charakteru.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 00:35:21 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #389 : Luty 08, 2010, 00:38:13 » |
|
Dziwiê siê, ¿e jest tu tyle oburzenia...? Przecie¿ ktoœ, kto tworzy destrukcjê musi siê liczyÌ na wyniki swojej dzia³alnoœci w postaci odzewu. Jak go nie opluj¹, to dadz¹ w mordê, a jak nie dadz¹, to wystawi¹ na poœmiewisko. Ktoœ, kto nie liczy siê z cudzymi uczuciami, atakuje dla zaspokojenia swoich pseudo intelektualnych wy¿szych racji (czytaj EGO), doszukiwania siê w innych swoich przeciwników, nie mo¿e liczyÌ na litoœÌ Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 01:02:00 wysłane przez Thotal »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #390 : Luty 08, 2010, 03:14:19 » |
|
Ja rowniez chcialabym dolozyc troszeczke od siebie.Fajnie kiedys Janneth powiedziala "... nauczmy sie siebie tolerowac..." Uwazam, ze miala racje.Zastanowmy sie czy to forum jest po to zebysmy wciagali sie w zasadzki.Udowadniali jeden drugiemu kto maracje i dlaczego? Obrzucali blotem, tylko dlatego iz chcemy udowodnic , ze to My (Ego) mamy racje?! Mysle, ze kazdy z Nas jest dorosly, chociaz czasami mam sporo watpliwosci czytajac te slowne potyczki, ktore do niczego nie prowadza.Usmiechnijmy sie zycie i swiat sa piekne.Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #391 : Luty 08, 2010, 09:49:06 » |
|
Witajcie kochani. Mamy dzisiaj mrozny poniedzialek 8 lutego . Jeszcze raz czytalam caly temat "Wyraz siebie" i mysle ze po tak goracej niedzieli dzisiaj damy sobie wszyscy szanse na nowy poczatek. Pomyslalam sobie ze ten temat "Wyraz siebie" noze byc bardzo interesujacym tematem o kazdym z nas z dobrymi cieplymi energiami. Zycze wszystkim slicznego, spokojnego dnia. Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #392 : Luty 08, 2010, 11:00:14 » |
|
Myœlê, ¿e zawsze dobrze jest wykazaÌ siê przynajmniej prób¹ zrozumienia innych. Natomiast pewnych s³ów/zachowaù tolerowaÌ siê nie powinno. Uwa¿am, ¿e im wyraŸniej, dobitniej i konsekwentniej to powiemy tym mniejsze bêdzie pole aby dochodzi³o do wyzwisk i l¿enia, pomiatania. Gdy bêdziemy przejawiali taka postawê nikt nie bêdzie musia³ broniÌ godnoœci i dochodziÌ sprawiedliwoœci t¹ drog¹ jak w tym w¹tku. Na forum mamy po prostu to na co pozwalamy, przymykanie oczu na cykliczne wystêpki - pomawianie, potwarze, wyzwiska, l¿enie czy te¿ liczne usprawiedliwianie takich zachowaù w przypadku niektórych forumowiczów - i stronniczoœÌ prowadzi do poczucia bezkarnoœci i ba³aganu czego obraz jest widoczny. Swoim zachowaniem - t¹ prowokacj¹ i komentarzami - chcia³em Wam to unaoczniÌ, myœlê i mam nadziejê, ¿e pomimo negatywów zwi¹zanych z przepychankami ca³a sytuacja w koùcowym rozrachunku poprawi jakoœÌ forum, sk³oni do przemyœleù. Po prostu nie dopuszczajmy do patologicznego zachowania którego nie chcielibyœmy doœwiadczyÌ na w³asnej skórze. Nie przymykajmy oczu na wyzwyanie i k³amstwa kierowane do osób za którymi nie przepadamy - reagujumy jakby dotyka³y one naszych przyjació³ lub nas samych. Nie jest tajemnic¹, ¿e w wielu sprawach nie zgadza³em siê np. z Kiar¹ czy 718, dochodzi³o pomiêdzy nami do ostrych dyskusji, lecz nie przeszkadza³o mi to aby zwróciÌ komuœ uwagê gdy ich oczernia³ b¹dŸ wyzywa³.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #393 : Luty 08, 2010, 12:23:03 » |
|
Artqu, spójrz w lustro, zastanów siê nad sob¹ i zrozum ca³¹ zaistnia³¹ sytuacjê. Przecie¿ Twoje nêkanie przeciwników da³o efekt dzisiejszego zamieszania, to co siê sta³o jest wynikiem ca³ej Twojej dzia³alnoœci - ju¿ paruletniej. Pisa³em Ci wielokrotnie, ¿e taka postawa prowadzi tylko do destrukcji. Nie dziw siê, ¿e dosta³eœ to, na co sobie zapracowa³eœ, nie obwiniaj i nie czuj siê poszkodowanym, bo moim zdaniem nale¿a³o Ci siê du¿o wiêcej... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #394 : Luty 08, 2010, 14:07:27 » |
|
Thotal kiedy trzeba w powagi uderza ton myÂśli w klawiaturkĂŞ kÂładzie, bo Âżycia jest marynarzem! w wielu portach (i portkach ) goÂściÂł, widziaÂł kto kiedy pÂłacze i kiedy siĂŞ zÂłoÂści a czasem go taki ogarnia Âśmiech, iÂż Âśmieje siĂŞ za trzech! Brakuje nam Twego konceptu kolego, sypnij Ty znowu humorem - bym ja i reszta ferajny poÂśmiaÂła siĂŞ z tego. JuÂż dawno nie skrzyÂło thotalnym dowcipem gdzie czÂłowiek serce, duszĂŞ poleczyÂł i chmury zÂłowrogie poprzeganiaÂł przy tym!
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 14:09:54 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #395 : Luty 08, 2010, 14:53:15 » |
|
Thotal, przemyœla³em, st¹d mój post. Pozwolisz, ¿e na kwestiê "nêkania" bêdê mia³ nieco inny ogl¹d ni¿ Ty. Co i za co mi siê nale¿a³o to nale¿a³o, o to nie p³aczê - pisa³em o tym, natomiast co "wspania³omyœlnie" dosta³em w "prezencie" to te¿ trzeba zauwa¿yÌ. W nawi¹zaniu do Twojej wypowiedzi czekam w takim razie kiedy i innym przyznasz zaleg³¹ wyp³atê...
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #396 : Luty 08, 2010, 15:16:40 » |
|
Bardzo przepraszam - Czy My tu juz mozemy skonczyc ta dziecinade?! Czy nie mozna przejsc do nastepnego dnie bez wyciagania tego co bylo z poprzedniego.Najzwyczjniej w swiecie skonczyc z tym ogonem ciagnacych sie meteorytow, raz na zawsze i zaczac tolerowac inne poglady innych tu osobnikow.Przeciez to juz zaczyna byc zenujace - ciagle powracanie.To tak jak z nie strawnoscia - po zjedzeniu czegos nie odpowiedniego Nam sie odbija.Sa super srodki Hepatil ziolowy jest dostepny i naprawde dziala.To naprawde wyglada na przedszkolakow zucajacych bumerang.A jak wiemy bumerang ma to do siebie , ze zawsze wraca.Prosze skonczmy juz te wywlekania tego co bylo.Zacznijmy nowy dzionek.Nie musimy sie kochac, ale chociaz Tolerujmy sie .Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #397 : Luty 08, 2010, 15:17:36 » |
|
Nêkanie mówisz? Zatem spójrz, chocia¿by ma trzeci¹ stronê w w¹tku "Ech Cyganie". Dotyczy³o to tym razem Kiary. Sie tego uzbiera³o. Tak siê sk³ada, ¿e ka¿da nasza najmniejsza g³upota, zjadliwostka itp. wraca zawsze rykoszetem, b¹dŸ jak bumerang, bez wzglêdu na to ile zrobiliœmy ze sob¹ porz¹dku i wznieœliœmy siê na "wy¿szy poziom". Oczywiœcie koliberka, niestety : to tak¿e dotyczy. Istotnie nie jesteœ ju¿ tym Arteqiem, którym by³eœ poprzednio i niejednokrotnie masz racjê i potrafisz to rzeczowo argumentowaÌ. Po coœ siê tu wszyscy spotkaliœmy...Ale gdyby tak jeszcze wiêcj puœciÌ na luz, Bracie Mi³y, to od czasu do czasu wspólne sny nam wszystkim by siê œni³y. Wiesz, co sobie myœlê? Otó¿, by³by z Ciebie niez³y poeta, a nie taki kleporymowanek jak koliberek. Wystarczy zacz¹Ì od zrymowania jednego s³owa, potem nastêpnego, a potem samo ju¿ idzie...No i zapisaÌ, to co sie naprawdê czuje.. i jak z górki, a czasem pod górkê, ale za to jaka frajda! Na starym forum kilkanaœcie osób zaczê³o rymowaÌ, choÌ nigdy nie pomyœleliby, ¿e jest to mo¿liwe. A sprzyja³a temu atmosfera. Potrafimy wiêcej, ani¿eli nam siê wydaje...Zatem Artequ, Mistrzu czekam na Twój tekœcik jaki nowy! Poezja bardzo porz¹dkuje myœli. Uczy odpowiedzialnoœci za s³owo. Jednym s³owem dyscyplinuje nas wewnêtrznie i uczy dystansu. Z serdecznym privietem: koliberek33 Ps. El¿bietko, symultanicznie pisa³o nam sie nasze posty i obie o bumerangu. Ha, ciekawe. Pozdrowionka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 15:22:21 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
|
« Odpowiedz #398 : Luty 08, 2010, 15:57:58 » |
|
Dzien doberek koliberku Tobie rowniez sloneczka i przepieknych kolorowych dzionkow.A tak przy okazji Uwielbiam Twoje rymowanki.Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #399 : Luty 08, 2010, 16:27:46 » |