Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 19:19:30

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 78 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WyraÂź siebie!  (Przeczytany 850562 razy)
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #375 : Luty 07, 2010, 22:42:24 »

rzekÂła..

rzekÂła wesz do gnidy
maÂłe jesteÂś dzieciĂŞ
owalne, wszak nie jajogÂłowe
i myÂśli Twoje bezrozumne, pÂłowe

pamiĂŞtaj zatem, co winny pamiĂŞtaĂŚ wszystkie
choĂŚby i na gÂłowie papieskiej  - gnidy

tam gdzie ciĂŞ nie proszÂą
nie pchaj siĂŞ nigdy!

DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:13:49 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #376 : Luty 07, 2010, 22:48:45 »

Koliberku, tu juÂż nawet wszy z krĂłlewskiej, nie tylko papieskiej  gÂłowy nie pomogÂą …
Czort jeden wie, co tu siĂŞ wyprawia!  CoÂś
kot
Gość
« Odpowiedz #377 : Luty 07, 2010, 22:55:33 »

JesteÂś sam sobie winien za to,Âże teksty Twoje bardziej cenzurowane sÂą byĂŚ moÂże o innych forumowiczĂłw.

Sam do tego dopuÂściÂłeÂś,bo nagminnie lubisz byĂŚ cenzorem,wiĂŞc cenzurowany silniej jesteÂś.

Ja naprawdĂŞ nie czytaÂłem tego postu PHI,bo zorientowaÂłbym siĂŞ w Twojej akcji.

A Ty u¿y³eœ go podstêpnie-chc¹c dowieœÌ,¿e niesprawiedliwie jesteœ oceniany.

MoÂże miaÂłeÂś dobry plan ale nie byÂł on dopracowany aby z sukcesem czegoÂś dowieÂśc.

Nie dowiodÂłeÂś tego,Âże CiĂŞ inaczej niÂż innych oceniam,bo wpadlem co prawda w zastawione sidÂła ale

nie stworzyÂłeÂś jednakowych warunkĂłw do dokonania oceny.

Raz,¿e nie czyta³em postu kolegi PHI a dwa-on mrugn¹³ przy wypowiedzi swojej okiem a Ty niestety

nie-wiĂŞc nie byÂło to zdanie z przymruÂżeniem oka wypowiedziane. UÂśmiech UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #378 : Luty 07, 2010, 23:02:49 »

Ptaku!

gdyby czort wiedziaÂł
to by w piekle -
niejeden juÂż siedziaÂł

lecz on roboty rĂŞce peÂłne ma
wszak niejedno forum obsÂłuÂżyĂŚ trza!

tu siĂŞ "tÂłukÂą", tam siĂŞ ÂżrÂą
raz ÂżeÂś downem, potem wszÂą

a i gnidÂą na dodatek -
siê zasmuci³ ró¿y p³atek Mrugniêcie

ptakom dzioby aÂż opadÂły
pogÂłupiaÂły wszystkie diabÂły!

ZÂły
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:04:44 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
kot
Gość
« Odpowiedz #379 : Luty 07, 2010, 23:04:17 »

JeÂśli chodzi o mrugniĂŞcie-to usprawiedliwia sprawĂŞ,bo to jako Âżart ja przynajmniej odnoszĂŞ.

To,¿e w po³owie zdania jest mrugane-oznacza w/g mnie nastrój autora na ¿artobliwoœÌ skierowany.

Ja nie uwaÂżam PHIRIOORIEGO za rozchwianego emocjonalnie czÂłowieka,ktĂłry w poÂłowie zdania euforiÂą emanuje a pod koniec zieje nienawiÂściÂą do otoczenia. UÂśmiech UÂśmiech

Bez przesadyzmu.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #380 : Luty 07, 2010, 23:09:32 »

tak jest, bo Phiriori równy goœÌ!
widzi prawdĂŞ On na wskroÂś -
macki rzuca on na ego - jeÂśli masz je
to obrazisz siĂŞ kolego!

jeÂśliÂś wolny, to uÂśmiechniesz siĂŞ wesoÂło
i popatrzysz jakieÂż jemu w gÂłowie KOÂŁO, UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #381 : Luty 07, 2010, 23:14:42 »

Mrugn¹³, czy nie mrugn¹³,
Oto jest pytanie …

A przez tĂŞ awanturĂŞ zapomniaÂłam nakarmiĂŚ kota koleÂżanki, ktĂłra jest w Egipcie …
Qrcze, muszĂŞ zjechaĂŚ na pierwsze piĂŞtro do kota gÂłodnego!
arteq
Gość
« Odpowiedz #382 : Luty 07, 2010, 23:15:26 »

JeÂśli chodzi o mrugniĂŞcie-to usprawiedliwia sprawĂŞ,bo to jako Âżart ja przynajmniej odnoszĂŞ.
W odniesieniu do Twojej powyÂższej wypowiedzi zapytam CiĂŞ ponownie i proszĂŞ o odpowiedÂź i zapamiĂŞtanie jej.
Czy nie bĂŞdziesz uwaÂżaÂł za karygodne i tym samym wnosiÂł zaÂżaleĂą gdy ktoÂś CiĂŞ zwyzywa ale umieÂści w poscie mrugniĂŞcie? ProszĂŞ o jednoznacznÂą i krĂłtkÂą odpowiedÂź.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #383 : Luty 07, 2010, 23:15:56 »

Na bezrybiu i rak ryba.

Na tym forum nie ma szans na spokoj i dobra atmosfere. Jest nas pare osob, a slyszy sie o grupach, stronnictwach ,kolezenstwie itp.
Czy nie jest w koncu czas na zakonczenie tych ciaglych awantur. To co sie dzieje na naszym forum, powstalo
w ciagu dlugiego czasu. To nie jest skutkiem otatniego zatargu. Jedno jest pewne, ze klutnia nie dojdziemy do niczego to nie jest prawidlowa droga. Wybaczeniami, slownymi przeprosinami- to tez nie jest prawidlowa droga.
PROPONUJE zakonczenie  tej calej przykrej sytuacji. Niech nie bedzie tu wiecej winnych i niewinnych, kazdy
bez wyjatku swoja cegielke tu dolozyl. Rozpocznijmy poprostu normalne zycie na forum, nie bedzie to latwe, jednak mysle ze mozliwe. Postarajmy sie o dobra atmosfere , kontrolujmy nasze wypowiedzi. Nasze codzienne zycie nie jest latwe, ten czas ktory spedzamy na forum powinien nam troche radosci i odprezenia
przyniesc. Postarajmy sie wszyscy aby jutro bylo dla nas wszystkich bardziej sloneczne na tym forum.
Prosze, przemyslcie ta cala sytuacje.
Jestescie wszyscy mili mojemu sercu, pozdrawiam Was serdecznie . Rafaela z aniolami zgody i radosci.

koliberek33
Gość
« Odpowiedz #384 : Luty 07, 2010, 23:26:30 »

Rafaelo, aniele Ty nasz
mrugnij i Ty choĂŚ troszeczkĂŞ
humorem przesuĂą -
tĂŞ sztywnÂą poprzeczkĂŞ! MrugniĂŞcie

zamiast koty poÂżreĂŚ Ptaka, to On  karmiĂŚ je lata,
bo jakaÂś pani w Egipcie siedzi w pobliÂżu Zachara
co wszystkim pokazaÂł figĂŞ i o nowe wykopy wcale siĂŞ nie stara!

ale caÂłkiem osobna to rzecz, jeÂśli wierzysz,
iÂż na jedno zaklĂŞcie spory pĂłjdÂą precz
niech siĂŞ rzeczy naturalnie dziejÂą -
przy zdrowej jednak kontroli - miejmy nadziejĂŞ!

Ptak kotom dogadza
jaki z tego moraÂł ?
iÂż czasem odwrĂłcenie rĂłl
i mi³oœÌ do wroga -
tym bardziej uskrzydla i odmÂładza!

Chichot Chichot UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2010, 23:43:56 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #385 : Luty 07, 2010, 23:31:14 »

Dozucam  wszystkim garsc przepieknych gwiazdek i zycze spokojnej bajkowej nocki.
Wasza Rafaela.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #386 : Luty 07, 2010, 23:41:25 »

A to ci Rafaela szaÂławiÂła
garœÌ gwiazdek piêknych nam rzuci³a

wielce ona dla nas miÂła! UÂśmiech

wezmĂŞ sobie ja troszeczkĂŞ
i po³o¿ê pod g³óweczkê

co by dobrze mi siĂŞ ÂśniÂło
jak Ptak taĂączy z koliberkiem
z Artqkiem Kiara -
bije brawa caÂła wiara!

a Phiriori tak po kole
rzecze: Kocie mĂłj sokole Chichot

Kot: co teÂż Ci siĂŞ Âśni -
ja nie jestem ten Vall Dee!

bo porz¹dny ze mnie goœÌ
czyÂżby zwÂątpiÂł tutaj ktoÂś?

i do taĂąca Janneth proszĂŞ
co, odmawia? Do Dariusza
skargĂŞ wnoszĂŞ!

Dariusz na to: zgoda, zgoda
i w imieniu wszystkich, wszystkim rĂŞkĂŞ poda!

UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 18:44:38 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
kot
Gość
« Odpowiedz #387 : Luty 08, 2010, 00:01:06 »

W odniesieniu do Twojej powyÂższej wypowiedzi zapytam CiĂŞ ponownie i proszĂŞ o odpowiedÂź i zapamiĂŞtanie jej.
Czy nie bĂŞdziesz uwaÂżaÂł za karygodne i tym samym wnosiÂł zaÂżaleĂą gdy ktoÂś CiĂŞ zwyzywa ale umieÂści w poscie mrugniĂŞcie? ProszĂŞ o jednoznacznÂą i krĂłtkÂą odpowiedÂź.

Jeœli zwyzywa,to mrugniêcie bêdzie chyba takim tikiem-bo jedno z drugim siê nie ³¹czy.

Albo od wariata taki tekst by musiaÂł byĂŚ.

JeÂśli w "cztery oczy"do siebie piszemy,to nie wyobraÂżam sobie aby w Âżarcie kogoÂś zwyzywaĂŚ.

Takich ÂżartĂłw siĂŞ nie stosuje-ja przynajmniej nie mam takiego poczucia Humoru aby coÂś takiego komuÂś zrobiĂŚ.
Ale jednoczeÂśnie nie uwaÂżam aby tekst PHIRIORIEGO nazwaĂŚ zwyzywaniem niezaleÂżnie od tego znaczka.
Tu nie ma zwyzywania.
Tu jest coÂś obraÂźliwego i ten znaczek to tonuje,bo bez niego mogÂłoby to kogoÂś urazic.
Ale w takim wykonaniu-ja to jako Âżarcik przyjmujĂŞ i kwita.
Zwyzywanie-ja pojmuje,jako sponiewieranie sÂłowne kogoÂś-bardzo dotkliwymi epitetami.
Tu tego nie ma. UÂśmiech UÂśmiech

arteq
Gość
« Odpowiedz #388 : Luty 08, 2010, 00:29:33 »

Nie ma? PrzecieÂż o dokÂładnie te same sÂłowa miaÂłeÂś do mnie pretensjĂŞ, wskazaÂłeÂś na nie jako na pogardĂŞ, naÂśmiewanie. Phi zwyzywaÂł ludzi kierujÂących siĂŞ BibliÂą. Zdecyduj siĂŞ w koĂącu na jeden punkt widzenia - chyba, Âże po prostu nie potrafisz byĂŚ konsekwentny i obiektywny. W takiej sytuacji prĂłba rozsÂądnej i konkretnej rozmowy z TobÂą zawsze przyniesie fiasko. Nie potrafisz dochowaĂŚ postawy ktĂłrÂą sam nakazujesz innym.

Na pytanie teÂż nie raczyÂłeÂś jednoznacznie odpowiedzieĂŚ - jak rozumiem po prostu zostawiasz sobie furtkĂŞ by mĂłc kogoÂś wyreklamowaĂŚ gdy dosunie osobie ktĂłrej jesteÂś niechĂŞtny, a jednoczeÂśnie mĂłc siĂŞ oburzaĂŚ gdy to samo spotkaÂłoby Ciebie.

JuÂż kiedyÂś pisaÂłem - gdy masz 14-15 lat - jeszcze moÂżna to prĂłbowaĂŚ tÂłumaczyĂŚ, jeÂżeli wiĂŞcej nie Âświadczy to dobrze o jakoÂści charakteru.
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 00:35:21 wysłane przez arteq » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #389 : Luty 08, 2010, 00:38:13 »

DziwiĂŞ siĂŞ, Âże jest tu tyle oburzenia...?

Przecie¿ ktoœ, kto tworzy destrukcjê musi siê liczyÌ na wyniki swojej dzia³alnoœci w postaci odzewu. Jak go nie opluj¹, to dadz¹ w mordê, a jak nie dadz¹, to wystawi¹ na poœmiewisko. Ktoœ, kto nie liczy siê z cudzymi uczuciami, atakuje dla zaspokojenia swoich pseudo intelektualnych wy¿szych racji (czytaj EGO), doszukiwania siê w innych swoich przeciwników, nie mo¿e liczyÌ na litoœÌ Z politowaniem

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 01:02:00 wysłane przez Thotal » Zapisane
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #390 : Luty 08, 2010, 03:14:19 »

Ja rowniez chcialabym dolozyc troszeczke od siebie.Fajnie kiedys Janneth powiedziala  "... nauczmy sie siebie tolerowac..."
Uwazam, ze miala racje.Zastanowmy sie czy to forum jest po to zebysmy wciagali sie w zasadzki.Udowadniali jeden drugiemu kto maracje i dlaczego?
Obrzucali blotem, tylko dlatego iz chcemy udowodnic , ze to My  (Ego) mamy racje?!
Mysle, ze kazdy z Nas jest dorosly, chociaz czasami mam sporo watpliwosci czytajac te slowne potyczki, ktore do niczego nie prowadza.Usmiechnijmy sie zycie i swiat sa piekne.Milusiego dzionka - Ela
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #391 : Luty 08, 2010, 09:49:06 »

Witajcie kochani. Mamy dzisiaj mrozny poniedzialek 8 lutego . Jeszcze raz czytalam  caly temat
"Wyraz siebie" i mysle ze po tak goracej niedzieli dzisiaj damy sobie wszyscy szanse na nowy poczatek.
Pomyslalam sobie ze ten temat "Wyraz siebie" noze byc bardzo interesujacym tematem o kazdym z nas
z dobrymi cieplymi energiami. Zycze wszystkim slicznego, spokojnego dnia. Rafaela.
arteq
Gość
« Odpowiedz #392 : Luty 08, 2010, 11:00:14 »

Myœlê, ¿e zawsze dobrze jest wykazaÌ siê przynajmniej prób¹ zrozumienia innych. Natomiast pewnych s³ów/zachowaù tolerowaÌ siê nie powinno. Uwa¿am, ¿e im wyraŸniej, dobitniej i konsekwentniej to powiemy tym mniejsze bêdzie pole aby dochodzi³o do wyzwisk i l¿enia, pomiatania. Gdy bêdziemy przejawiali taka postawê nikt nie bêdzie musia³ broniÌ godnoœci i dochodziÌ sprawiedliwoœci t¹ drog¹ jak w tym w¹tku. Na forum mamy po prostu to na co pozwalamy, przymykanie oczu na cykliczne wystêpki - pomawianie, potwarze, wyzwiska, l¿enie czy te¿ liczne usprawiedliwianie takich zachowaù w przypadku niektórych forumowiczów - i stronniczoœÌ prowadzi do poczucia bezkarnoœci i ba³aganu czego obraz jest widoczny. Swoim zachowaniem - t¹ prowokacj¹ i komentarzami - chcia³em Wam to unaoczniÌ, myœlê i mam nadziejê, ¿e pomimo negatywów zwi¹zanych z przepychankami ca³a sytuacja w koùcowym rozrachunku poprawi jakoœÌ forum, sk³oni do przemyœleù.
Po prostu nie dopuszczajmy do patologicznego zachowania którego nie chcielibyœmy doœwiadczyÌ na w³asnej skórze. Nie przymykajmy oczu na wyzwyanie i k³amstwa kierowane do osób za którymi nie przepadamy - reagujumy jakby dotyka³y one naszych przyjació³ lub nas samych. Nie jest tajemnic¹, ¿e w wielu sprawach nie zgadza³em siê np. z Kiar¹ czy 718, dochodzi³o pomiêdzy nami do ostrych dyskusji, lecz nie przeszkadza³o mi to aby zwróciÌ komuœ uwagê gdy ich oczernia³ b¹dŸ wyzywa³.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #393 : Luty 08, 2010, 12:23:03 »

Artqu, spójrz w lustro, zastanów siê nad sob¹ i zrozum ca³¹ zaistnia³¹ sytuacjê.
PrzecieÂż Twoje nĂŞkanie przeciwnikĂłw daÂło efekt dzisiejszego zamieszania, to co siĂŞ staÂło jest wynikiem caÂłej Twojej dziaÂłalnoÂści - juÂż paruletniej. PisaÂłem Ci wielokrotnie, Âże taka postawa prowadzi tylko do destrukcji. Nie dziw siĂŞ, Âże dostaÂłeÂś to, na co sobie zapracowaÂłeÂś, nie obwiniaj i nie czuj siĂŞ poszkodowanym, bo moim zdaniem naleÂżaÂło Ci siĂŞ duÂżo wiĂŞcej...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #394 : Luty 08, 2010, 14:07:27 »

Thotal kiedy trzeba w powagi uderza ton
myÂśli w klawiaturkĂŞ kÂładzie, bo Âżycia jest marynarzem!
w wielu portach (i portkach Chichot) goÂściÂł, widziaÂł kto kiedy pÂłacze i kiedy siĂŞ zÂłoÂści
a czasem go taki ogarnia Âśmiech, iÂż Âśmieje siĂŞ za trzech! Chichot

Brakuje nam Twego konceptu kolego,
sypnij Ty znowu humorem - bym ja
i reszta ferajny poÂśmiaÂła siĂŞ z tego.

JuÂż dawno nie skrzyÂło thotalnym dowcipem
gdzie czÂłowiek serce, duszĂŞ poleczyÂł
i chmury zÂłowrogie poprzeganiaÂł przy tym!

UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 14:09:54 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #395 : Luty 08, 2010, 14:53:15 »

Thotal, przemyÂślaÂłem, stÂąd mĂłj post. Pozwolisz, Âże na kwestiĂŞ "nĂŞkania" bĂŞdĂŞ miaÂł nieco inny oglÂąd niÂż Ty. Co i za co mi siĂŞ naleÂżaÂło to naleÂżaÂło, o to nie pÂłaczĂŞ - pisaÂłem o tym, natomiast co "wspaniaÂłomyÂślnie" dostaÂłem w "prezencie" to teÂż trzeba zauwaÂżyĂŚ.
W nawi¹zaniu do Twojej wypowiedzi czekam w takim razie kiedy i innym przyznasz zaleg³¹ wyp³atê...
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #396 : Luty 08, 2010, 15:16:40 »

Bardzo przepraszam - Czy My tu juz mozemy skonczyc ta dziecinade?!
Czy nie mozna przejsc do nastepnego dnie bez wyciagania tego co bylo z poprzedniego.Najzwyczjniej w swiecie skonczyc z tym ogonem ciagnacych sie meteorytow, raz na zawsze i zaczac tolerowac inne poglady innych tu osobnikow.Przeciez to juz zaczyna byc zenujace - ciagle powracanie.To tak jak z nie strawnoscia - po zjedzeniu czegos nie odpowiedniego Nam sie odbija.Sa super srodki Hepatil ziolowy jest dostepny i naprawde dziala.To naprawde wyglada na przedszkolakow zucajacych bumerang.A jak wiemy bumerang ma to do siebie , ze zawsze wraca.Prosze skonczmy juz te wywlekania tego co bylo.Zacznijmy nowy dzionek.Nie musimy sie kochac, ale chociaz Tolerujmy sie .Milusiego dzionka - Ela
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #397 : Luty 08, 2010, 15:17:36 »

NĂŞkanie mĂłwisz? Zatem spĂłjrz, chociaÂżby ma trzeciÂą stronĂŞ w wÂątku "Ech Cyganie". DotyczyÂło to tym razem Kiary. Sie tego uzbieraÂło. Tak siĂŞ skÂłada, Âże kaÂżda nasza najmniejsza gÂłupota, zjadliwostka itp. wraca zawsze rykoszetem, bÂądÂź jak bumerang, bez wzglĂŞdu na to ile zrobiliÂśmy ze sobÂą porzÂądku i wznieÂśliÂśmy siĂŞ na "wyÂższy poziom". OczywiÂście koliberka, niestety : to takÂże dotyczy. Smutny

Istotnie nie jesteÂś juÂż tym Arteqiem, ktĂłrym byÂłeÂś poprzednio i niejednokrotnie masz racjĂŞ i potrafisz to rzeczowo argumentowaĂŚ. Po coÂś siĂŞ tu wszyscy spotkaliÂśmy...Ale gdyby tak jeszcze wiĂŞcj  puÂściĂŚ na luz, Bracie MiÂły, to od czasu do czasu wspĂłlne sny nam wszystkim by siĂŞ ÂśniÂły.

Wiesz, co sobie myœlê? Otó¿, by³by z Ciebie niez³y poeta, a nie taki kleporymowanek jak koliberek. Wystarczy zacz¹Ì od zrymowania jednego s³owa, potem nastêpnego, a potem samo ju¿ idzie...No i zapisaÌ, to co sie naprawdê czuje.. i jak z górki, a czasem pod górkê, ale za to jaka frajda! Uœmiech

Na starym forum kilkanaÂście osĂłb zaczĂŞÂło rymowaĂŚ, choĂŚ nigdy nie pomyÂśleliby, Âże jest to moÂżliwe. A sprzyjaÂła temu atmosfera. Potrafimy wiĂŞcej, aniÂżeli nam siĂŞ wydaje...Zatem Artequ, Mistrzu czekam na TwĂłj tekÂścik jaki nowy! Poezja bardzo porzÂądkuje myÂśli. Uczy odpowiedzialnoÂści za sÂłowo. Jednym sÂłowem dyscyplinuje nas wewnĂŞtrznie i uczy dystansu.

Z serdecznym privietem:

koliberek33 MrugniĂŞcie

Ps.
ElÂżbietko, symultanicznie pisaÂło nam sie nasze posty i obie o bumerangu. Ha, ciekawe. Pozdrowionka. UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Luty 08, 2010, 15:22:21 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #398 : Luty 08, 2010, 15:57:58 »

Dzien doberek koliberku Tobie rowniez sloneczka i przepieknych kolorowych dzionkow.A tak przy okazji Uwielbiam Twoje rymowanki.Milusiego dzionka - Ela
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #399 : Luty 08, 2010, 16:27:46 »

Ja tez. A z tymi gwiazdkami tez moze byc do poduszeczki. Caluski Rafaela
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: