Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:37:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 845026 razy)
0 u¿ytkowników i 98 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #425 : Luty 15, 2010, 08:47:25 »

Ale¶ jadu se upu¶ci³ kolego.
Podsumujê krótko-jeste¶ beznadziejny.
Nadu¿ywasz s³ów,którego znaczenia nie znasz.
Jadem nienawi¶ci tryskasz na o¶lep.
Otrzymujesz w zamian dawkê w³a¶ciwej Ci energii.
Odpu¶c sobie,to wiêcej zdrowia zachowasz.
Nikt siê tym co piszesz nie emocjonuje.
Nikt tego nie analizuje.
Kogo chcesz przekonaæ o swojej niedoli?
Wszyscy wiedz±,jaki jeste¶ i nie s±dzê aby¶ tanimi sztuczkami kogo¶ do siebie przybli¿y³.
Rób porz±dki od Siebie a spokój bêdzie. U¶miech U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #426 : Luty 15, 2010, 08:48:28 »

Znowu chcesz przenosic sytuacje z tego forum na FZP i rzadac karania mnie za cos czego tam nie popelnilam.

Starasz sie udawadniac ludziom ich bledy , pomniejszac ich , jednak nie zdajesz sobie sprawy  z tego ze tak naprawde pomniejszasz sam siebie i na tym tle pokazujesz wlasna niedoskonalosc.

I to jest koniec mojej dyskusji w tym temacie.
Jezeli chcesz sobie udawadniac publicznie jaki Ty jestes wspanialy na tle innych  niedoskonalych ludzi, rob to nadal , Twoja sprawa.
Ja nigdy ale to nigdy nie napisalam o sobie iz jestem wspaniala , i bezbledna , nadal to podtrzymuje.
Zycie to sztuka  dochodzenia do doskonalosci przez dokonywanie korekt nie zas bezbledne kopiowanie wzorcow.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 09:27:59 wys³ane przez Kiara » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #427 : Luty 15, 2010, 09:09:20 »

Artur jeste¶ bardzo pamiêtliwy i daleki od wybaczania b³edów.Czyhasz a¿ kto¶ siê potknie ,pope³ni b³ad ,a potem upajasz siê tym b³edem do bólu.
Tak nie mo¿na,przecie¿ doskonale wiesz ¿e Pan Jezus uczy³ ¿e mamy wybaczaæ ,a Ty ciagle to samo.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #428 : Luty 15, 2010, 09:31:54 »

Kiaro, jak mo¿esz k³amliwie twierdziæ, ¿e nie pope³ni³a¶? To co napisa³a¶: "Lazar [arteq]..." na f¿p to napisa³a¶ i nie podlega to ¿adnej dyskusji - moge podaæ cytat. Czy temu zaprzeczasz, ¿e pad³y w Twoim po¶cie takie s³owa? Czy zale¿nie od forum zak³adasz ró¿ne maski?
I w zapytaniu poruszy³em sprawê, czy w konsekwencji wierno¶ci swoim opiniom i poradom - "Janneth dokona³a manipulacji na tym forum..." zechcesz ponie¶æ konsekwencje [które wobec Janneth uwa¿asz za s³uszne] na TAMTYM forum tego co pope³ni³a¶ na TAMTYM forum. Chyba to czytelne.
Rozumiem konieczno¶æ "zakoñczenia" dyskusji z Twojej strony - oczywi¶cie nie mam zamiaru przymuszaæ do kontynuacji, lecz po raz kolejny uciekasz gdy udowadnia Ci siê pomy³ki/k³amstwa/hipokryzjê.  

Kiaro i proszê nie odwracaj kota ogonem pisz±c, ¿e przejawiam chêci do publicznego kreowania siê na osobê doskona³±. Przecie¿ wielokrotnie na tym forum zabiera³em g³os w dyskusji twierdz±c - wbrew zapewnieniom licznych forumowiczów, tak¿e Twoich - ¿e cz³owiek jest osob± w pewnym stopniu u³omn±. Pisa³em, ¿e nie uwa¿am cz³owieka za osobê bosk± [nie myliæ ze stworzon± przez Boga], ba prosi³em o jakies konkrety, dowody z Waszej strony - nic nie otrzyma³em. Dlaczego wobec tego teraz ¶miesz twierdziæ, ¿e móg³bym kreowaæ kogokolwiek z ludzi na oosobê doskona³±?
Kiaro, wybacz - ale to Ty w³a¶nie - raczysz wypisywac o sobie liczne wspania³o¶ci, np. o posiadanej wiedzy [udowadnia³em jej nietrafno¶æ - np. upadek religii i innych rzeczy opartych na k³amstwie do koñca 2009 r., bycie socjologiem], o uduchowieniu i mi³o¶ci wobec innych [udowadnia³em pomówienia i oszczerstwa - bycie lazarem, bycie cz³onkiem bojówek]. Jestem po prostu za realnym przedstawianiem sytuacji. Problem wystêpuje gdy wykazujê po prostu rozbiezno¶ci pomiêdzy postawami deklarowanymi przez niektórych forumowiczów a postaw± realn±.
Nie zaprzecza³em równie¿ i w³asnej u³omno¶ci i niedoskona³o¶ci, ¶wiadomy jestem swoich wad i nie zaprzeczam im. Wiêc Twoje zarzuty s± bezpodstawne.

edit:
Channel, mylisz siê. Nie czujê niechêci do Kiary czy Kota za pomówienia których siê dopu¶cili - wiêc nie mo¿e byæ mowy o niewybaczeniu. Nie czuje nienawi¶ci czy pogardy np. do 718 za wypowiedziane obelgi. Tym bardziej, ¿e - jak pisa³em wbrew licznym opiniom - uwa¿am cz³owieka za istotê co jaki¶czas potykaj±c± siê i upadaj±c± - mnie oczywi¶cie tez to dotyczy. Sam czasmi prosz±c o wybaczenie czy przepraszaj±c nie móg³bym go oczekiwaæ gdy sam by³bym na nie zamkniêty wobec innych. Uwa¿am natomist za nie fair gdy kto¶ swoich potkniêæ siê wypiera lub ich konsekwencje/przyczynê chce zrzucaæ na innych. To, ¿e nie jestem dumny ze swoich pewnych zachowañ nie oznacza, ¿e siê bêde ich wypiera³ czy udawa³, ¿e siê nie wydarzy³y. Racz zauwa¿yæ, ¿e pewne zachowania wyci±gam w przypadkach gdy kto¶ za to samo cczego sam siê dopu¶ci³ [szczególnie wielokrotnie]piêtnuje innych. Wyci±gam dowody gdy widzê hipokryzjê.
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 09:41:00 wys³ane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #429 : Luty 15, 2010, 09:57:25 »

Channel, mylisz siê. Nie czujê niechêci do Kiary czy Kota za pomówienia których siê dopu¶cili - wiêc nie mo¿e byæ mowy o niewybaczeniu. Nie czuje nienawi¶ci czy pogardy np. do 718 za wypowiedziane obelgi. Tym bardziej, ¿e - jak pisa³em wbrew licznym opiniom - uwa¿am cz³owieka za istotê co jaki¶czas potykaj±c± siê i upadaj±c± - mnie oczywi¶cie tez to dotyczy. Sam czasmi prosz±c o wybaczenie czy przepraszaj±c nie móg³bym go oczekiwaæ gdy sam by³bym na nie zamkniêty wobec innych. Uwa¿am natomist za nie fair gdy kto¶ swoich potkniêæ siê wypiera lub ich konsekwencje/przyczynê chce zrzucaæ na innych. To, ¿e nie jestem dumny ze swoich pewnych zachowañ nie oznacza, ¿e siê bêde ich wypiera³ czy udawa³, ¿e siê nie wydarzy³y. Racz zauwa¿yæ, ¿e pewne zachowania wyci±gam w przypadkach gdy kto¶ za to samo cczego sam siê dopu¶ci³ [szczególnie wielokrotnie]piêtnuje innych. Wyci±gam dowody gdy widzê hipokryzjê.

Mo¿e siê mylê,ok nie znam ciê osobi¶cie.Nie przestanê siê jednak dziwiæ i bulwersowaæ ¿e to robisz ,bo sama nie potrafiê wytykaæ komu¶ b³edów,przynjmniej nie w kó³ko ,bo chyba raz wystarczy.To jest moje zdanie.U¶miech

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #430 : Luty 15, 2010, 10:07:32 »

My¶lê, ¿e moje wytykanie b³edów jest proporcjonalne do ich wypierania siê.
Oczywi¶cie przyj±³em do wiadomo¶ci Twoj± opiniê, pomy¶lê.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #431 : Luty 15, 2010, 10:12:45 »

My¶lê, ¿e moje wytykanie b³edów jest proporcjonalne do ich wypierania siê.
Oczywi¶cie przyj±³em do wiadomo¶ci Twoj± opiniê, pomy¶lê.

Bardzo dziêkujê,pozdrawiam i ¿yczê mi³ego dnia Chichot

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #432 : Luty 15, 2010, 12:58:32 »

I ja równie¿ ¿yczê Wam moi drodzy mi³ego dnia.

By¶my siê ju¿ nie k³ócili i co z³e z pamiêci wymazali w miarê ludzkich mo¿liwo¶ci oczywi¶cie. U¶miech Mrugniêcie
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #433 : Luty 15, 2010, 13:23:38 »

Dzien doberek Wszystkim.Takie zachowanie naprawde bulwersuje.Przeciez to juz bylo.Dlaczego znowu to wyciagasz arteq?
Dlaczego dla Ciebie najwazniejsze jest karanie innych dla Twojego widzi misie.Naskakujesz na wybrane grono ludzi  chyba dla zasady znanej tylko Tobie.Prosze powiedz gdzie tu jest Tolerancja z Twojej strony w stosunku do innych?
Nie potrafisz zrozumiec tego, ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania.Nie jest istotnym, czy Twoja opinia bedzie taka sama czy tez odmienna.Przestac atakowac innych.Mowia, ze najpierw trzeba zaczac sprzatanie wlasnej zagrody.Zastanow sie czy aby napewno Ty juz to zrobiles.Daj spokoj innym.Zajmij sie soba.Kazdy z Nas ma prawo do zycia tak jak sobie to zaplanowalismy.Bez ingerencji z zewnatrz.Milusiego dzionka - Ela
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 13:24:50 wys³ane przez Elzbieta » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #434 : Luty 15, 2010, 14:43:00 »

Thotal, ty ju¿ sam dobrze wiesz, ile w moim po¶cie by³o Twoich s³ów. W³a¶ciwie to wystarczy³o je jedynie pozlepiaæ ³adnymi zwrotami i mia³e¶ przygotowane profesjonalne podanie z za¿aleniami do admina (z takimi szczegó³ami, o jakich sam zapomnia³e¶). Nie doceni³e¶ mojej pracy i wk³adu. Minusa dosta³am za podpisanie siê Twoim nickiem i Darek wyra¼nie zaznaczy³, ¿e gdybym tego nie zrobi³a b±d¼ da³a do zrozumienia, ¿e to nie Twoje "podanie" (a swoj± drog± naprawdê kto¶ pos±dzi³ by ciê o tak obiektywne spojrzenie na swoj± osobê? Chichot), to nie by³oby problemu. Wiêc nie uniewinniaj siê teraz, bo jestem w stanie podes³aæ Ci linki, w których u¿y³e¶ wszystkich tych sformu³owañ. Szczê¶cie w nieszczê¶ciu, ¿e teraz nie mam du¿o na to czasu, ale je¶li bêdziesz siê dalej upiera³ przy swoim "wlepi³a mi w usta czyje¶ s³owa" to nie omieszkam Ci te czyje¶ s³owa wypunktowaæ. Zderzenie z rzeczywisto¶ci± bêdzie bolesne, ale nie s±dzê, ¿eby ciê to zmieni³o.

Arteq U¶miech Ty to masz wyostrzone zmys³y Chichot Zazdroszczê, bo o sprawie z Lazarem dawno ju¿ zapomnia³am.

Nie mniej jednak wola³abym, ¿eby¶cie wszyscy o sprawie zapomnieli i ukrócili wszelkie k³ótnie. Nie chcia³abym, aby z mojej winy wywi±za³a siê kolejna awantura, a ju¿ na pewno nie chcia³abym, ¿eby znowu kto¶ za co¶ zosta³ ukarany.
Niech ta czarna seria siê na mnie skoñczy.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #435 : Luty 15, 2010, 15:34:41 »

Chyba ju¿ dawno wszyscy zapomnieli o istnieniu jakiego¶ tam lazara, gdzie¶tam w internecie - ale nie arteq Mrugniêcie
Trochê wygl±da mi to na wyrwanie ¶pi±cego spokojnie 'trupa z szafy' aby mieæ czym kogo postraszyæ.
A co do twierdzenia o 'stronniczo¶æ' to po ostatnich minusach, dla Janneth i Thotala ten argument traci racje bytu.

Zreszt± przegl±daj±c watek "kary, bany..." widzê ¿e kot 'zapunktowa³' na równi z arteqiem wiec o co te ha³asy, naprawdê trudno zrozumieæ.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #436 : Luty 15, 2010, 15:42:41 »

Elzbieto, cieszê siê, ¿e pomimo wcze¶niejszych zapewnieñ raczysz skierowaæ do mnie kilka s³ów. Pozwolisz, ¿e siê do nich odniosê.
Dlaczego wyci±gam? By udowodniæ to o czym mówi³em - stronniczo¶æ ocen i rozliczeñ postaw. Szkoda, ¿e to Ciê nie bulwersuje - bo mnie tak. Wyci±gam bo sytuacja znowu zaistnia³a. Zasada o któr± pytasz jest ogólnie znana, lecz jak widzê niepopularna - rzetelno¶æ i uczciwo¶æ, chocia¿ obiektywizm.
Ale¿ ja rozumiem, ¿e ka¿dy ma jakie¶ swoje zdanie - staram siê je zrozumiec w³a¶nie, staram siê wy³apaæ uczciwe motywy których jednak nie zawsze potrafiê dostrzec - wtedy proszê o wyjasnienia. Zauwa¿, ¿e nie nakazujê jak dana osoba ma post±piæ - pytam dlaczego zachowa³a siê jak zachowa³a. Wyjasniam co uwa¿am za nie fair. Piszê dlaczego trudno mi to zrozumieæ czy siê z tym pogodziæ., odnosze do przyk³adów. To jest w³a¶nie wyra¿anie mojej opini - a o wolno¶æ opinii apelujesz, tak? Czy w takim razie mogê mieæ swoj± któr± wyra¿am bez obelg, k³amstw czy wulgaryzmów?
Obawiam siê równie¿, ¿e moja zagroda nigdy nie bêdzie w stanie którym by mnie w pe³ni usatysfakcjonowa³ - zawsze bêdzie co¶ do zrobienia.
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2010, 15:48:26 wys³ane przez arteq » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #437 : Luty 15, 2010, 22:49:59 »

Siala baba mak, nie wiedziala jak
                         a dziad wiedzial nie powiedzial
                         a to bylo tak.

a to bylo tak

a to bylo tak

i tak bez konca, to jest nadzwyczajne forum, nie ma drugiego takiego
a co najwazniejsze, bez tych ciaglych sfar, forum nie jest ciekawe
zalanczam komputer i od razu musze popatrzec kto jest w akcji
Super, genialnie , zupelnie jak by ktos rezyserowal.
Jak wesoly autobus. Pozdrawiam serdecznie wszystkich , dziekuje za codzienna mila rozrywke. Rafaela
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #438 : Luty 15, 2010, 23:25:16 »

ten temat jest beznadziejny... d³ugo siê powstrzymywa³em przed napisaniem tego...
bez urazy ale... w innych tematach piszecie bardzo m±dre posty, jeste¶cie nadzwyczaj elokwentni i okazujecie swoj± dojrza³o¶æ i bynajmniej nie ma w tym nic z³ego a ja nie piszê tego w przejawie jakiejkolwiek z³o¶liwo¶ci, bo faktycznie tak jest... a tutaj niektórzy zachowuj± siê jak dzieci w piaskownicy.
Nie atakujcie mnie za to tylko zastanówcie siê nad tym o czym napisa³em.... wszystkie te Wasze spory wynikaj± zawsze z tego ¿e ka¿dy za wszelk± cenê stara siê byæ m±drzejszy od innego. A wystarczy przecie¿ TYLKO nauczyæ siê najnormalniej w ¶wiecie - rozmawiaæ Mrugniêcie
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #439 : Luty 17, 2010, 13:08:02 »

widaæ m³ody jeszcze jeste¶... :]
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #440 : Luty 17, 2010, 21:51:36 »

To raczej pojêcie wzglêdne... a ja bynajmniej nie czujê siê m³odo Mrugniêcie swoj± drog±... co to ma do rzeczy? :>
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #441 : Luty 17, 2010, 22:23:05 »

widaæ m³ody jeszcze jeste¶... :]

Co¶
Je¶li m³odo¶æ ma tak zbawienny wp³yw na otwarcie ludzko¶ci, to "daj panie" wszystkim na powrotu do niej.
Z drugiej za¶ strony, skoro nie mamy ju¿ powrotu, a przysz³o¶æ i tak nale¿y do naszych latoro¶li, wiêc jeste¶my na dobrej drodze.
Masz racjê Marek. Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #442 : Luty 17, 2010, 22:38:42 »

Ciesz siê Szmerze m³odo¶ci±,bo wiekszo¶æ ludzi na tym ¶wiecie wieku Ci zazdro¶ci.

Nie postarzaj siê i czuj siê m³odo,bo to szczêscie jest najwiêksze a nie ujma-jak w±tpliwie

Ciê "poucza" do¶wiadczeniem swoim Marek. U¶miech Mrugniêcie

Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #443 : Luty 17, 2010, 23:20:17 »

Ja oczywi¶cie siê cieszê ale to w ¿aden sposób nie wyja¶nia ani nie usprawiedliwia stanu jaki panuje w tym temacie.
Z Waszych wypowiedzi mo¿na poniek±d wywnioskowaæ ¿e "starsi" nie potrafi± siê dogadaæ? Powinno byæ przecie¿ inaczej... to z wiekiem cz³owiek nabywa umiejêtno¶ci, do¶wiadczeñ.
Poza tym co rozumiemy tutaj przez pojêcia "starszy", "m³odszy". Ja nie mam 10 lat a osoby, o których tutaj pisa³em, jak mniemam, nie maj± 70 lat. Taka ró¿nica by³aby znacz±ca i móg³bym siê zastanowiæ czy przypadkiem czego¶ po prostu jeszcze nie rozumiem...
A wracaj±c do mojej "m³odo¶ci"... mam 24 wiosenki ale czujê siê starszy w porównaniu do moich rówie¶ników. I bynajmniej nie widzê w tym nic negatywnego, wrêcz przeciwnie. I chcia³bym byæ jeszcze starszy i jeszcze starszy i starszy... i tu nie chodzi o stan fizyczny. Ile to frajdy cz³owiekowi sprawia uzmys³owienie sobie b³êdów jakie pope³nia³ w m³odo¶ci, pojêcie spraw, których wcze¶niej nie rozumia³. Pod warunkiem ¿e umiemy to dostrzegaæ i odpowiednio wykorzystywaæ. I tutaj wiek nie ma wiêkszego znaczenia.
Albo umiemy siê uczyæ albo nie... nawet je¶li kto¶ teraz postêpuje niew³a¶ciwie to zawsze mo¿e to dostrzec i to zmieniæ/naprawiæ. TO w³a¶nie bym traktowa³ jako wyznacznik "wieku" a nie to ile egzystujemy na tym ¶wiecie.

Tak¿e to moje postarzanie siê sprawie ¿e jestem baaardzo szczê¶liwy Mrugniêcie
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #444 : Luty 23, 2010, 15:19:07 »

Aby w w±tku nie robiæ offa pozwolê sobie odpowiedzieæ na zarzutu i opinie El¿biety tautaj.

arteq ma na tym forum garstke ludzi , ktorych jako tako traktuje.Ktokolwiek  ma inne zdanie nizli Jego -stara sie tych ludzi zniszczyc psychicznie.Ja rowniez naleze do tych, ktorym sie nie udaje, poniewaz mam swoje zdanie.Moze powinnismy sie przenies na inne forum, zeby miec prawo do wlasnego zdania.Mysle,ze moderatorzy zwroca uwage na kolejne zachowanie arteq na tym forum.Wowczas, kiedy  jest cos nie po Jego mysli - traktuje ludzi ponizej krytyki.Kazdy ma prawo do wlasnego zdania.Natomiast nikt nie ma prawa ponizac innej osoby , za odmiennosc zdania , opini czy wierzen.Kto Ci dal takie prawo do obrazania ludzi tu na tym forum.Jestem tu coraz mniej - wlasnie dzieki Tobie.Jezeli tak zachowuja sie wyznawcy KK oraz obroncy - to Ja tu i teraz nadal twierdze,ze dobrze zrobilam lat temu 20 , ze zaprzestalam swoje przygody z ta instytucja.Czy tylko dlatego ,  ze Kiara ma wieksza wiedze, ktorej moze my jeszcze nie rozumiemy?
Zreszta nie uwazam, zeby ktokolwiek mial takie prawo do tego typu zachowania.To jest juz na dzien dzisiejszy ponizej krytyki.Przepraszam,ale to jest moje 5-c groszy - Ela

Jak ju¿ mówi³em wielokrotnie - nie mam nic przeciwko wyra¿aniu opinii na mój temat. El¿bieto, wielokrotnie stawia³a¶ mi wiele zarzutów, lecz tak ogólnikowo - dlatego tyle samo razy prosi³em Ciê o konkretne cytaty moich wypowiedzi które piêtnujesz. Pozwoli³oby to na sprawdzenie na ile prawdziwe/mocne s± Twoje opinie. Grzecznie o to poprosi³em - nie raczy³a¶ odpowiedzieæ, natomiast nadal kontynuujesz swoje wywody. Jak to ma siê do apeli o argumentacjê? Dlaczego zarzucasz mi brak tolerancji na pogl±dy innych - zobacz nawet na w³asnym przyk³adzie - nie zabraniam Ci w jakikolwiek sposób wyra¿aæ opinii o mnie. Nie napadam na Ciebie bo s± one krytyczne - ci±gle grzecznie proszê o sprecyzowanie i argumenty. Wiêc na jakiej podstawie twierdzisz, ¿e nie dopuszczam innego zdania - skoro robiê to nawet w kwestiach bezpo¶rednio mnie dotycz±cych? Kogo i w jaki sposób poni¿am za odmienne zdanie? Gdzie napisa³em np. "jeste¶ g³upi bo w to wierzysz?" lub na pro¶bê na jakiej podstawie twierdzê, ¿e moim zdaniem kto¶ nie ma racji odpowiedzia³bym "bo tak". Minimum rzetelno¶ci i szacunku w stosunku do ludzi z których opini± siê nie zgadzam wymaga abym j± uzasadni³ - robiê to. Czy obra¿aniem nazywasz zwrot "k³apaæ dziobem" którego u¿y³em w stosunku do powtarzania przez Kiarê k³amstw, pomimo pró¶b o dowody? W³o¿y³a w usta katolików fa³szyw± doktrynê, fa³szywe oficjalne stanowisko - nie poda³ dowodów. Gdy ja zarzucam k³amstwo, to bez czekania na ¿±danie przedstawiam dowody. Ona ich nie przedstawi³a ich - nie przeszkadza Ci oszczerstwo? Wyra¼nie pisa³a o doktrynie - dlatego zarzuci³em jej k³amstwo, co innego gdyby napisa³a, ¿e taki a taki duchowny wtedy a wtedy wyrazi³ tak± a tak± opiniê. Opinia jednego z cz³onków, czy nawet pewnej grupy nie staje siê automatycznie doktryn±, oficjalnymi wytycznymi. Potrafisz dostrzec ró¿nicê i na czym polega Kiary k³amstwo?
Dlaczego nagle zacz±³ Ci przeszkadzaæ "dziób"? Dlaczego nie by³a¶ tym w ¿aden sposób oburzona gdy wcze¶niej na tym forum pada³y takie okre¶lenia z ust np. Enigmy? Sk±d nagle minus za zwrot który wcze¶niej nie budzi³ ¿adnych zastrze¿eñ? Mo¿esz mi to wyja¶niæ? Dlaczego nie widzia³em Twoich sprzeciwów, nie mówi±c o oburzeniu gdy niejaki 718 wyklina³ wszystkich dooko³a? Dlaczego Kiara wtedy siê nie wypowiada³a? A dlatego, ¿e by³ jej sprzymierzeñcem w walce z chrze¶cijañstwem/KK. Dlaczego wtedy nie widziano Waszego oburzenia skoro jeste¶cie tak wra¿liwe [dla mnie przewra¿liwione] w kwestii poprawno¶ci moich wypowiedzi, czy ogólnie u¿ywania pewnych s³ów?
Owszem, sprzeciwiam siê mocno i usztywniam stanowisko gdy w grê wchodzi oczernianie, k³amstwa - czy uwa¿asz, ¿e powinno siê na to przymykaæ oko? Gdy uwa¿am, ¿e kto¶ k³amie, oczernia proszê wtedy o dowody - no i w wielu przypadkach siê zaczyna... To co pisze Kiara raczysz okre¶laæ "wiedz±" i uznajesz jej prawdziwo¶æ. Jedyne z czym mogê siê zgodziæ to co najwy¿ej ¿e s± to jej przemy¶lenia. To, ¿e wielokrotnie siê myli³a w tej swojej "wiedzy" ju¿ udowadnia³em, ponad wszelk± w±tpliwo¶æ i zawsze mogê to przytoczyæ. Dlaczego wobec tego odmawiasz mi mo¿liwo¶ci posiadania w³asnego zdania, które w wielu przypadkach jest inne niz Kiary? Dlaczego sama zdajesz siê robiæ to co w innych usi³ujesz piêtnowaæ?

El¿bieto, czy¿by Twoja stronniczo¶æ wynika³a z tego, ¿e Kiara jako "usi³uj±ca" wykazywaæ rzekome oszustwa KK upewnia Ciê, ¿e podjê³a¶ s³uszn± decyzjê? Czy dziêki temu uzyskujesz wiêkszy spokój my¶li/sumienia?

dziêkujê.

JEST TO NIC INNEGO JAK CENZURA , KTORA CHCA ZASTOPOWAC WOLNOSC MYSLI.

Wolno¶æ my¶li - tak, wolno¶æ oszczerstw i k³amstw - nie.
Cenzurê natomiast to Ty usi³owa³a¶ i nadal usi³ujesz wprowadziæ próbuj±c narzuciæ kto, gdzie i po kim mo¿e, a po kim nie mo¿e pisaæ.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 17:27:32 wys³ane przez arteq » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #445 : Luty 23, 2010, 17:29:30 »

Arteq a ja siê dziwie, ¿e Kiara tak d³ugo wytrzyma³a te twoje dogryzki i niegrzeczne prze¶miewki.

Pozdrawiam:)

zastanów siê czemu nie tylko Kiara El¿bieta czy Rafaela Cie tak odbiera, ja te¿ podobnie Cie odbieram, có¿ mo¿e cos w tym jest.........
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #446 : Luty 23, 2010, 17:41:04 »

To nie w "tym" co¶ jest, tylko "to co¶"" siedzi w Artqu...
Codziennie zmusza go do nêkania innych, nie pozwala mu spokojnie posiedzieæ, ¿ywi siê jego emocjami i emocjami tych, z którymi ka¿e prowadziæ wieczne wojny.
W zasadzie to mu wspó³czujê, bo jest obci±¿ony niewidzialnym paso¿ytem, przed którym nie ma gdzie uciec.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #447 : Luty 23, 2010, 18:06:25 »

Jest, i wiem co - nawet pisa³em o tym do El¿biety - post wy¿ej, oczywi¶cie to przypuszczenia, lecz bardzo jest to prawdopodobne. Odno¶nie Ciebie pamiêtam, ¿e ¶mia³em dosyæ stanowczo wyraziæ swoje diametralnie ró¿ne od Twojego stanowisko w kwestii zabijania nienarodzonych dzieci. Zdajê sobie sprawê z pewnej bezpo¶rednio¶ci w moich s³owach, zdajê sobie sprawê, ¿e pos³ugujê siê ironi± czy z³o¶liwo¶ci±. Wiem, ¿e nikt nie lubi wytykania mu b³êdów, a ju¿ stanowczo k³amstw - szczególnie osoba o przero¶niêtym ego, która jak powietrza potrzebuje poklasku i widowni uznaj±cej j± za nieskaziteln±. Przewra¿liwienie i to personalnie wybiórcze na s³owa w stylu "k³apaæ dziobem" czy wrzask spowodowany zwróceniem siê po imieniu, ¶wiadczy o mocno ograniczonym dystansie do samego siebie i problemach emocjonalnych zwi±zanych z postrzeganiem i ocen± w³asnej osoby - ró¿nic± pomiêdzy stanem rzeczywistym a autokreacj±. Przemawia za tym rózniez postawa Kiary z dyskusjach z Leszkiem - jeszcze na poprzednim forum, gdy on o¶mieli³ siê stanowczo sprzeciwiæ wmawianym mu przez Kiarê inkarnacj± - zdaje siê Józefa. Narazi³ siê na lamenty, z³o¶ci Kiary bo tym samym udowadnia³ ,¿e jej "wiedza" jest chybiona. Dlatego móg³bym spokojnie odbic pi³eczkê i stwierdziæ, ¿e Kiara zawsze tak reaguje - pokrzykiwaniami, lamentem o t³amszenie wypowiedzi gdy ktokolwiek poddaje w w±tpliwo¶æ jej "wiedzê" i "wspania³o¶æ" - Leszek wszak furiatem nie by³. Jestem jednak spokojny bo wra¿liwo¶æ Kiary jest mocno wybiórcza - reaguje na te same s³owa wy³±cznie gdy s³yszy z ust osób którym jest niechêtna [patrz: akceptacja i nawet obrona zachowañ 718, przy których "dziób" czy "k³apanie" to s³owne pieszczoty].

Dodaj jeszcze do tego grona Barbarax i Chanell. Czy w tym przypadku takze mam wyja¶niaæ powody mocno widocznej niechêci?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #448 : Luty 23, 2010, 18:14:28 »

Wszyscy chyba za³o¿on± teczkê maj±.

Sorki-prawie wszyscy. U¶miech Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #449 : Luty 23, 2010, 18:20:54 »

haki i teczki nie wychodz± z mody..Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: