Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:23:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844823 razy)
0 u¿ytkowników i 87 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #525 : Marzec 19, 2010, 12:14:51 »

za en.wiki: "Kiara is a female given name and is pronounced kee-AR-ə. Variants include Chiara (Italian), Ciara (Irish) as well as alterations such as Keearra, Keira, Kiarra and Kierra. The name is derived from the Gaelic and means 'Little dark one' in the Irish version and 'brightness' in Italian. The Italian version comes from the name Clara, and has the same origin as the word 'clear'."

t³umaczyæ mi siê nie chce. tekst prosty. nie widze mo¿liwo¶ci opatentowania imienia.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 12:26:41 wys³ane przez marek324 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #526 : Marzec 19, 2010, 17:41:44 »

Chichot To siê u¶mia³am! Naprawdê! Kiara, ja Ci serdecznie gratulujê pomys³owo¶ci w przyci±ganiu "t³umów" do siebie na forum u¿ywaj±c cytatów st±d. Ton±cy brzytwy siê chwyta. Nie³adnie (k±tem tych, którzy nie chc± byæ uto¿samiani z Peszerem), ale ¶miesznie Ci to wysz³o. I jeszcze to specyficzne dla Ciebie zachowanie. Kto¶ ³apie Ciê za rêkê, a ty krzyczysz, ¿e to nie Twoja rêka. Znamy Ciê doskonale U¶miech Mi³ego dnia U¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #527 : Marzec 19, 2010, 18:43:04 »

Dzien doberek Wszystkim - widze, ze jest tu coraz wieksza tolerancja. Coraz wieksze zrozumienie.Kazdy ma prawo do Swojego zdania.Az sie wierzyc nie chce.Gdzie jest ta demokracja oraz wolnosc slowa?
Nadal, duza ilos ludzi  wola o dowody.
Naprawde super, ze tak potraficie korzystac z tej Tolerancji.Pozdrawiam - Milusiego dzionka -Ela
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #528 : Marzec 19, 2010, 18:56:29 »

Chichot To siê u¶mia³am! Naprawdê! Kiara, ja Ci serdecznie gratulujê pomys³owo¶ci w przyci±ganiu "t³umów" do siebie na forum u¿ywaj±c cytatów st±d. Ton±cy brzytwy siê chwyta. Nie³adnie (k±tem tych, którzy nie chc± byæ uto¿samiani z Peszerem), ale ¶miesznie Ci to wysz³o. I jeszcze to specyficzne dla Ciebie zachowanie. Kto¶ ³apie Ciê za rêkê, a ty krzyczysz, ¿e to nie Twoja rêka. Znamy Ciê doskonale U¶miech Mi³ego dnia U¶miech

A ja sie usmialam z twojego zachowania, bo kometujesz cos czego nawet nie zadalas sobie trudu zobaczyc.
Ten slawetny  post przeniesiony z Cheopsa na Peszer JEST MOIM OSOBISTYM POSTEM , odpowiedzia artqowi na jego wczesniejszy ( z czsow gdy jeszcze z nim dyskutowalam) , tylko dlatego w tresci  byl tam uzyty nick arteq.

No coc nasz spragniony awantur forumowych arteq biega po wszystkich forach szukajac chociaz najmniejszej okazji do sprowokowania ich. A ze przy tym sie osmiesz ? Widac ten typ tak ma.

Wszyscy ludzie na wszystkich forach i nie tylko cytuja inne wypowiedzi , jest to absolutnie normalne i dozwolone.
Ale jak widac nasz drogi arteq zabrani mi na moim forum cytowac moich osobistych wypowiedzi z innego forum , gdyz w nich jest uzyty jego nick.

Paranoja to delikatne okreslenie tej metalnej obsesji u niego.

A osoby , ktore chca w oczach innych pokazac sie bezstronnymi popieraja taka paranoje pokazuja siebie prawdziwych. Jakich? Ano takich jakimi sa....

Kiara U¶miech U¶miech

ps. janneth  ja tam sie nie usmialam  z ciebie czytajac twoj post , przykro mi sie zrobilo iz inteligetna mloda kobieta przedstawia siebie w takim brudnym swietle.

Naprawde nie musisz tego robic.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 21:09:13 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #529 : Marzec 19, 2010, 19:09:30 »

Kolejna manipulacja z Twojej strony. Nie zabraniam Ci i nie mam nawet takiego zamiaru aby¶ swoje wypowiedzi cytowa³a gdzie chcesz. Nie ¿yczê sobie jednak byæ uto¿samiany z Twoim forum w jakiejkolwiek formie. Natomiast tre¶æ Twoich postów wyra¼nie sugeruje, ¿e niby w nim uczestniczê - takich insynuacji sobie nie ¿yczê. Je¿eli ju¿ raczysz sobie odpowiadaæ gdzie¶-tam na moje pytanie postawione tutaj - oczekujê wyra¼nego podania linku [ju¿ wspomina³em o zasadach cytowania - oprócz ewentualnej daty konieczne podanie jest precyzyjnego ¼ród³a/miejsca]. Wtedy osoba zainteresowana bêdzie mog³a sprawdziæ gdzie i w jakich okoliczno¶ciach zadano to pytanie. Podejrzewam, ¿e nie chcesz tego zrobiæ poniewa¿ taka osoba zagl±daj±c pod link zobaczy³aby liczn± krytykê Twoich wywodów, no a na tak± skazê nauczyciela nie chcesz sobie pozwoliæ.

Nie biegam równie¿ po innych forach, tak samo jak o f¿p tak i o peszerze poinformowano mnie.

W kwestii formalnej: przypisano mi chorobê psychiczn± któr± jest paranoja z zastrze¿eniem, ¿e to i tak delikatna diagnoza. Niniejszym wnoszê o przedstawienie przez Kiarê dowodów na ni± b±d¼ usuniêcie tego zapisu wraz z ukaraniem autora. Nie¶mia³o przypomnê, ¿e w podobnej okoliczno¶ci Kiara za¿±da³a takiego postêpowania wobec Marka324 za jego - jak okre¶li³a - insynuacje pod k±tem choroby psychicznej u innych osób. Wtedy autorowi przyznano karê w postaci minusa. Aha, nie bêdê uwa¿a³ za naruszenie prywatno¶ci gdy przedstawi diagnozê lekarsk±.

Paranoja to delikatne okreslenie tej metalnej obsesji u niego.

edit: pomimo licznych pró¶b i wyja¶nieñ z mojej strony, jak równie¿ Twoich deklaracji Kiaro co do opisu ¼ród³a cytatu - sytaucja na dan± chwilê nie zmieni³a siê - nie ma tam ¿adnego  precyzyjnego opisu odno¶nie cytatu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 19:41:25 wys³ane przez arteq » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #530 : Marzec 19, 2010, 19:20:25 »

A ja sie usmialam z twojego zachowania, bo kometujesz cos czego nawet nie zadalas sobie trudu zobaczyc.
Ten slawetny  post przeniesiony z Cheopsa na Peszer JEST MOIM OSOBISTYM POSTEM , odpowiedzia artqowi na jego wczesniejszy ( z czsow gdy jeszcze z nim dyskutowalam) , tylko dlatego byl tam uzyty nick arteq.

Ja naprawdê nie wierzê, ¿e mo¿esz tego nie rozumieæ! Kiaro, z ca³ym szacunkiem dla wszystkich inszych inno¶ci (a kocham je, choæby nawet od moich pogl±dów radykalnie siê ró¿ni³y) - zarejestrowa³am siê tutaj i tutaj piszê to, co chcê napisaæ. I nie ¿yczê sobie, ¿eby kto¶ na moje zamieszczone tutaj posty odpowiada³ gdziekolwiek poza forum (w dodatku nie podkre¶laj±c ¼ród³a ich pochodzenia, a sugeruj±c, ¿e przebywam w innych miejscach, w których... NIE PRZEBYWAM!)
Ja nie mówiê, ¿e to wstyd gdzie¶ siedzieæ. Ja mówiê, ¿e niefajnie jest byæ uto¿samianym z miejscem, do którego dobrowolnie siê nie zapisa³o. I nie mów mi, ¿e nie wiem a siê wtr±cam, bo wiem i rozmawia³am o tym z Artkiem ju¿ jaki¶ czas temu.
To, co zrobi³a¶ moim zdaniem jest po prostu nie w porz±dku! Ale to tylko moje zdanie, a rêka jak zwykle nie Twoja...
Nie przejmuj siê moim ¶miechem... Taki dzisiaj piêkny dzieñ by³. S³oñce ¶wieci³o, ludzie energicznie przemieszczali siê na ¶wie¿ym powietrzu, ka³u¿e ciurkiem sp³ywa³y do studzienek kanalizacyjnych... ¯yæ nie umieraæ! U¶miecha³am siê do ka¿dego, kogo minê³am i ka¿dy u¶miech mi odwzajemni³. Przykre, ale jak¿e naturalne, ¿e z Tob± tak po prostu siê nie da... I chocia¿ czasem mam nadziejê, ¿e podejdziesz do swojej czcigodnej osoby z wiêkszym dystansem, to niestety... G³ow± muru nie przebijê.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 19:21:21 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #531 : Marzec 19, 2010, 19:36:08 »

Powiedzcie o co tu naprawde zaczyna chodzic.osoba pod nickiem marek324 za Swoje zachowanie nie otrzymuje ani ostrzezenia, ani tez -
Zachowanie tej osoby jest ponizej krytyki.
Czy tu zaczyna sie polowanie na co niektore osoby?
Jedni moga wiecej niz inni?
Ciekawa ta Tolerancja.Zaczynam teraz rozumiec dlaczego tak wiele fajnych osob opuszcza to miejsce.Gdyz stronniczosc jest na na pierwszym miejscu.Szkoda, poniewaz jest tu cale multum fajnych ludzi.Raz jeszcze milego dzionka - Ela

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #532 : Marzec 19, 2010, 19:40:40 »

Powiedzcie o co tu naprawde zaczyna chodzic.osoba pod nickiem marek324 za Swoje zachowanie nie otrzymuje ani ostrzezenia, ani tez -

Elu... Dok³adnie w my¶l tego co napisa³a¶, ¿e jedni nie powinni móc wiêcej ni¿ inni, Kiara zosta³a ukarana.
Dok³adnie za to samo, czego dopu¶ci³ siê wcze¶niej wytkniêty przez Ciebie Marek:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=790.msg56356#msg56356
Sytuacja ta sama. Kiara nie post±pi³a lepiej od Marka, nie widzê powodów, ¿eby j± potraktowaæ "l¿ej" od niego.
Tolerancja? Chyba chybi³as ze s³owem. Nie zamierzam tolerowaæ takiego zachowania, mog³abym co najwy¿ej przymkn±æ oko... Ale wtedy znowu podnios³y by siê g³osy o stronniczo¶ci. Masz Ci los - wszystkim nie dogodzisz.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #533 : Marzec 19, 2010, 19:51:06 »

Janneth powiedz Mi prosze - dlaczego znowu zaczyna sie tu taki balagan.Ludzie znaja sie juz wiele lat na tym forum.Napewno nie wszyscy znaja sie osobiscie.Z tego co Ja wiem zawiazaly sie przyjaznie, kolezenstwa.Tak naprawde dzieki temu forum.Teraz natomiast zaczyna wygladac na to, iz zachowanie kilku osob na forum jest na kazdym kroku krytykowane.Czy to chodzi o to zeby sie tych ludzi pozbyc?
Tak to naprawde wyglada z boku.Kazdy z Nas ma prawo do wlasnego zdania.Nikt nie ma prawa zadac od nikogo zadnych dowodow.Jest to Nasza dobra wola czy bedziemy chcieli podac jakowes.Wydawalo Mi sie,ze Jestesmy na Forum a nie w sadzie.Moze juz i Ja zaczynam nic nie rozumiec.
P.S.
Jeszcze jedno Ja napisalam prosby o jakiekolwiek traktowanie kogokolwiek.
To sa Twoje slowa nie Moja
Tolerancja? Chyba chybi³as ze s³owem. Nie zamierzam tolerowaæ takiego zachowania, mog³abym co najwy¿ej przymkn±æ oko... Ale wtedy znowu podnios³y by siê g³osy o stronniczo¶ci. Masz Ci los - wszystkim nie dogodzisz.
A tak na marginesie wcale nie musisz byc sarkastyczna w sosunku do Mnie.
Nie uwazam,zebym sie zachowala nie elegancko w sosunku do Ciebie.
Milego dnia - Ela
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #534 : Marzec 19, 2010, 19:58:44 »

paranoja.................
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #535 : Marzec 19, 2010, 19:59:33 »

Janneth powiedz Mi prosze - dlaczego znowu zaczyna sie tu taki balagan.Ludzie znaja sie juz wiele lat na tym forum.Napewno nie wszyscy znaja sie osobiscie.Z tego co Ja wiem zawiazaly sie przyjaznie, kolezenstwa.Tak naprawde dzieki temu forum.Teraz natomiast zaczyna wygladac na to, iz zachowanie kilku osob na forum jest na kazdym kroku krytykowane.Czy to chodzi o to zeby sie tych ludzi pozbyc?
Tak to naprawde wyglada z boku.

Elu, mam trochê inne spojrzenie na "afery" jakie wywi±zuj± siê za ka¿dym razem, gdy jaki¶ u¿ytkownik zostanie ukarany. I "z boku" ta sytuacja wygl±da w ten sposób, ¿e wiecznie bronione s± te same osoby. A dla mnie nie jest istotny czyj¶ sta¿ tutaj i ilu przyjació³ uda³o mu siê zdobyæ, ilu siê za nim wtawi, ilu siê zbulwersuje... Mnie to naprawdê ani ziêbi ani parzy.
Kiara zrobi³a DOK£ADNIE to samo, co Marek. Dlaczego wiêc wymagasz, ¿eby on zosta³ ukarany (chocia¿ przecie¿ i tak zosta³, ale widocznie u Ciebie ta informacja siê nie wy¶wietla, a jest w podanym przeze mnie w poprzednim po¶cie linku), a Kiara uniewinniona? Dlaczego mam bardziej tolerowaæ j± od niego? Przedstaw mi jakie¶ sensowne powody, dla których jako moderator powinnam wykazaæ siê solidarn± stronniczo¶ci± w stosunku do Kiary.

EDIT:
I nie wystarczy mi powód - "bo j± bardziej lubiê"...

« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 20:04:05 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #536 : Marzec 19, 2010, 19:59:59 »

Owszem nie jeste¶my w s±dzie. Jednak zwyk³± ludzka przyzwoito¶æ wymaga aby braæ odpowiedzialno¶æ za s³owa i czyny. Dopóki piszemy, ¿e wedle naszej opinii to a to jest nieprawdziwe, nies³uszne to wszystko jest ok. Lecz im powa¿niejsze s³owa czy zarzuty tym powa¿niejsze powinny byæ argumenty czy te¿ w szczególnych przypadkach - dowody. Takie podej¶cie wymusza minimum szacunku oraz chroni przed pomówieniami b±d¼ oszczerstwami.
Je¿eli chodzi o mnie to NIGDY nie wnioskowa³em czy te¿ proponowa³em aby kogokolwiek wyrzucaæ z tego forum. Owszem, wskazywa³em na niektóre - wed³ug mnie - ³ami±ce regulamin zachowania/s³owa. Nigdy nie mówi³em "wyrzuæcie" tego a tego forumowicza. To, ¿e siê z kim¶ nie zgadzam nie znaczy, ¿e chcê go uciszyæ - to by³oby ¿a³osne. ¦wiadczy³oby o moich kompleksach i braku argumentów.

edit: wykazuj±c dobr± wolê - nie ma równie¿ nic przeciwko temu aby Kiarê "uwolniæ" od minusa gdy to samo zrobimy wobec marka324 i uznamy takie wyra¿enia - o chorobie psychicznej danego forumowicza pod jak±kolwiek naukow± nazw± - paranoja/schizofremia/zespól Downa - za dopuszczalne.
Sam zosta³em ukarany gdy cytuj±c "downi" chcia³em unaoczniæ pewien sposób zachowania na tym forum.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 20:05:44 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #537 : Marzec 19, 2010, 20:30:48 »

Ciekawa ta Tolerancja.Zaczynam teraz rozumiec dlaczego tak wiele fajnych osob opuszcza to miejsce.Gdyz stronniczosc jest na na pierwszym miejscu.Szkoda, poniewaz jest tu cale multum fajnych ludzi.Raz jeszcze milego dzionka - Ela

El¿bieto, o nic nie zaczyna tu chodziæ, po prostu ka¿dy przerabia tu swoje lekcje (zadane na to wcielenie). A ¿e nikt nie dzia³a w oderwaniu od innych oraz od swojego egotycznego JA, wiêc dzieje siê jak dzieje. Ci, którzy nie dokoñczyli jeszcze programowej nauki do¶wiadczaj± na sobie skutków niewiedzy o w³asnej osobie (oczywi¶cie niewiedzy cz±stkowej).  Ci, którzy maj± ju¿ to za sob± pozostaj± bezstronnymi obserwatorami. Choæ nawet i bierna obserwacja niesie dodatkow± naukê.

Co siê tyczy „trolli”, wa¿nym jest rozpoznaæ w sobie tê czê¶æ, która lubi trollowaæ, niekoniecznie pisz±c na forach. Istnieje bowiem równie¿ trollowanie mentalne, psychiczne czy emocjonalne,  najczê¶ciej niewidoczne dla tego, co to czyni. Lecz zawsze pojawiaj± siê skutki i… wielkie zdziwienie.
Chcia³abym jeszcze zaznaczyæ, ¿e ka¿da ocena innej osoby jest tak naprawdê ocen± tej czê¶ci siebie, której nie akceptujemy. Bowiem MY jeste¶my pocz±tkiem i koñcem wszystkiego…   

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i mi³ej zabawy na naszym go¶cinnym forum.  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 20:35:29 wys³ane przez ptak » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #538 : Marzec 19, 2010, 21:07:23 »

Pierwsza i podstawowa rzecz;

Nie mam zamiaru i nie bede tlumaczyla sie przed nikim  na tym forum za pisanie czegokolwiek na innym forum. Koniec i kropka.

Jak wam sprawia satysfakcje dodawania mi minusow ( wszak obnizaniem cudzej wartosci wielu podwyzsza swoja)
, to prosze bardzo robcie to.
Milego minusowania.

Mnie to naprawde nie wzrusza.

Nikt nie bedzie decydowal o tym co mi wolno a czego nie na moim forum , jasne? Na szczescie to ja prezetuje moj system wartosci  i ja ustanawiam o jego tam zaistnieniu.

Oczywiscie iz takie postepowanie jak niektorych 'wojownikow" pokazuje ich paranoiczny stosunek do rzeczywistosci na ktora nie maja zadnego wplywu i miec nie beda.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Wiecej o paranoji;

"Paranoja (w obecnej klasyfikacji ICD-10 uporczywe zaburzenia urojeniowe) jest chorob± rozpoznawan± w medycynie do¶æ rzadko, jednak wielu autorów sk³ania siê ku przypuszczeniu, ¿e jest to stan patologiczny wystêpuj±cy znacznie czê¶ciej, ni¿ wynika to z oficjalnych statystyk. Wynika to z tego, ¿e w chorobie tej doznawane przez chorego urojenia s± na tyle prawdopodobne, ¿e otoczenie traktuje to raczej jako ceche charakteru , niz jako chorobe. Mo¿na pokusiæ siê o stwierdzenie, ¿e ka¿dy zna jak±¶ osobê, która ma pewne pogl±dy nie oparte na ¿adnych przes³ankach, które podziela³oby otoczenie i w tych pogl±dach jest niewzruszona. Choæ wszyscy wokó³ uwa¿aj±, ¿e pogl±dy tej osoby s± niezwyk³e, to jednak wskutek czêstego faktu, ¿e cz³owiek ten w³a¶ciwie wype³nia swoje role spo³eczne (pracownika, ojca/matki, kolegi itp.) urojenia paranoiczne nie s± uwa¿ane przez innych za chorobowe.

Reakcja paranoiczna czasem dotyka osoby g³uche i niedos³ysz±ce (zaburzenia homilopatyczne), u których zaburzenie powoduje z³a komunikacja z innymi osobami, niepewno¶æ co do ich intencji. Reakcji sprzyjaj± tak¿e paranoiczne (paranoidalne) cechy osobowo¶ci (zaburzenia osobowo¶ci), sytuacja nag³ego lub przewlek³ego stresu psychologicznego, nadu¿ywanie alkoholu, izolacja (np. wiêzienna, przez barierê jêzykow±, w trakcie samotnych, wielomiesiêcznych wypraw).
"

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_urojeniowe

po raz kolejny janneth  zanim podejmiesz jakoms decyzje czytaj, i to czytaj ze zrozumieniem.

I jeszcze raz pokazalas swoja niewiedze , oraz brak jakiegokolwiek obiektywizmu, ja nikomu , a tym samym artqowi nie odpowiadam na nic na moim foru, czy juz tym razem dotarlo do ciebie? Nie dyskutuje z nikim kogo na forum nie ma. Przenioslam moj post w ktorym wymieniony jest arteq nic wiecej.Czy to az tak trudno zrozumiec?
Po ra ostatni to wyjasniam i oswiadczam iz bede przenosic wszystkie posty , ktore uznam za potrzebne na moim forum.

Prosze o uzasadnienie "bezpodstawne obrazanie innego uzytkownika" janneth .Bo to iz ktos prezetuje takie a nie inne cechy charakteru publicznie a ktos inny okresla je wlasciwa nazwa nie jest bezpodstawnym obrazaniem a stwierdzeniem faktu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 22:22:11 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #539 : Marzec 19, 2010, 22:08:21 »

Kiara, wiesz co... Powiem bez owijania w bawe³nê - nie chce mi siê z Tob± gadaæ. Jak masz jakie¶ pretensje odno¶nie podjêtej przeze mnie decyzji, to zapoznaj siê z regulaminem (przyda Ci siê i tak i tak). Userzy maj± mo¿liwo¶ci kwestionowania decyzji moderatorów (nie poprzez ich nagabywanie). Powodzenia.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 22:09:01 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #540 : Marzec 19, 2010, 22:16:34 »

Kiara, wiesz co... Powiem bez owijania w bawe³nê - nie chce mi siê z Tob± gadaæ. Jak masz jakie¶ pretensje odno¶nie podjêtej przeze mnie decyzji, to zapoznaj siê z regulaminem (przyda Ci siê i tak i tak). Userzy maj± mo¿liwo¶ci kwestionowania decyzji moderatorów (nie poprzez ich nagabywanie). Powodzenia.

Juz chyba jasniej nie mozna napisac iz twoja decyzja jest bezpodstawna , nacechowana tylko osobistym negatywnym stosunkiem do mnie.

Pomimo trzech wczesniejszych  zgloszen roznych bardzo negatywnych zachowan w stosunku do mnie , nie zareagowalas apsolutnie. Nawet nie zadalas sobie trudu na jakom klwiek odpowiedz.
Jezeli taki jest regulamin dla moderatorow to dla mnie dziwny.
Natomiast teraz  , i to poraz kolejny za wszelka cene usilujesz mnie bezpodstawnie pomniejszac minusem. Korzystajac ze sfojej fuinkcji czy wykorzystujac ja? To sliska granica.

Moim zdaniem nie nadajesz sie na moderatora , bo nie potrafisz panowac nad swoimi emocjami , nie potrafisz byc bezstronna , naduzywasz wladzy wydajac werdykty , bez wczesniejszego zweryfikowania tematu.
I to nie jest tylko moje zdanie pisalo o tym kilka osob wczesniej.

Ja uzasadnilam bardzo dobrze znaczenie uzytego slowa.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 22:21:02 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #541 : Marzec 19, 2010, 22:23:54 »

Nie mam zamiaru i nie bede tlumaczyla sie przed nikim  na tym forum za pisanie czegokolwiek na innym forum. Koniec i kropka.
[...]
Nikt nie bedzie decydowal o tym co mi wolno a czego nie na moim forum , jasne?
Takie s³owa wiele mówi± o cz³owieku i jego stosunku do innych. Buta i arogancja - "bêdê robi³ co uwa¿am za stosowne" i nie obchodz± mnie ¿adne zasady. Owszem mo¿na mieæ i takie podej¶cie lecz nie ma ono zbyt wiele wspólnego z szacunkiem, empati± nie mówi±c o mi³o¶ci.

Oczywiscie iz takie postepowanie jak niektorych 'wojownikow" pokazuje ich paranoiczny stosunek do rzeczywistosci na ktora nie maja zadnego wplywu i miec nie beda.
Proszê o podanie kogo mia³a¶ na my¶li. Kogo z tego forum okre¶lasz mianem paranoików? I nie chowaj siê za ogó³. Je¿eli masz na my¶li ogó³ - to w tym równie¿ i mnie, je¿eli jest inaczej to wska¿ kogo mia³a¶ na my¶li. Przed chwil± pogro¿ono Ci palcem za podobny wystêpek, a Ty nadal w to brniesz.

ja nikomu , a tym samym artqowi nie odpowiadam na nic na moim foru, czy juz tym razem dotarlo do ciebie? Nie dyskutuje z nikim kogo na forum nie ma.
Niestety kolejne k³amstwo. Komu w takim razie odpowiadasz w poni¿szym tek¶cie? I czy ta osoba znajduje siê na Twoim forum:

arteq przeciez ja ja nikogo nie namawiam do rozstan, ja mowie o uczciwosci wobec partnera.Mowie rowniez ze nie nalezy na sile zatrzymywac zwiazku , ktory jest tylko formalnoscia i komplikuje ludzkie decyzje zwiazane z przyszlym zyciem. Podkreslilam iz priorytetem jest DECYZJA OBYDWOJGA , byc czy nie razem bez milosci.Odpowiedzialnosc wobec siebie i dzieci pozostaje pomimo rozpadu zwiazku.[...]

Komu? Czy jest tam zarejestrowany u¿ytkownik o nick arteq i czy zada³ jakiekolwiek pytanie czy te¿ umie¶ci³ chocia¿ jeden post do którego mog³aby¶ nawi±zaæ?

Mysle rowniez arteq ze nie przypadkowo jestes na tym forum i kiedys Ty sam zaczniesz bardzo efektywnie niesc pomoc przeksztalcajacej sie swiadomosci  katolikow ufajacym calym sercem Bogu , zranionym przez kler i cala instytucje koscielna. [...]

Na jakim forum jestem? Zamieszczenie takiego postu na "peszer" jednoznacznie wskazuje, ¿e tam jestem. A przecie¿ mnie nie ma.

ps. dodalam wyjasnienie iz jest to moj post przeniesiony z Forum Cheops. Postaram sie nie zapominac o takich szczegolach.
K³amstwem jest równie¿ Twoja powy¿ej zacytowana informacja zamieszczona na tym forum, ¿e umie¶ci³a¶ na peszerze dok³adny opis sk±d te wypowiedzi pochodz±. Nie umie¶ci³a¶ - nie widaæ nic takiego przy po¶cie. K³amiesz.

Bo to iz ktos prezetuje takie a nie inne cechy charakteru publicznie a ktos inny okresla je wlasciwa nazwa nie jest bezpodstawnym obrazaniem a stwierdzeniem faktu.
Jest ró¿nica pomiêdzy domniemanymi cechami charakteru a insynuowaniem choroby psychicznej. Kolosalna ró¿nica. Na podstawie cech charakteru nie diagnozuje siê ¿adnych chorób. Je¿eli oczekujesz wyja¶nieñ to mo¿e zajrzyj do swojego postu w którym domagasz siê ukarania marka324 za ten sam czyn którego Ty dokona³a¶.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #542 : Marzec 19, 2010, 22:33:50 »

Kiara w koñcu za sw± butê i arogancjê zosta³a nagrodzona minusem, co mnie bardzo cieszy U¶miech

Ale nie rozumiem tej afery wokó³ tekstów Kiary na jej w³asnym forum, ona tam jest gospodarzem i mo¿e sobie pisaæ, co tylko chce (nawet najwiêksze bzdury).
Inteluminatis
Go¶æ
« Odpowiedz #543 : Marzec 19, 2010, 23:29:45 »

Mi³o siê czyta ten temat, jednak z drugiej strony to w³a¶nie tego typu sprzeczki s± ¼ród³em nastroju tutejszej atmosfery.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #544 : Marzec 19, 2010, 23:30:33 »

Oczywi¶cie, ¿e mo¿e pisaæ ró¿ne rzeczy ["wszystko" - wed³ug mnie nie jest dopuszczalnym], chodzi mi jedynie o to aby mnie tam nie wkrêca³a w jakikolwiek sposób oraz nie insynuowa³a [tre¶ci± wklejanych postów] ¿e tam w jakikolwiek sposób siê udzielam lub jestem obecny. Tylko tyle. Je¿eli chce siê tam odnie¶æ od którejkolwiek z moich wypowiedzi/zapytañ z tego forum to powinna wyra¼nie to zaznaczyæ - podaj±c link lub datê i precyzyjne miejsce wypowiedzi [forum, w±tek]. Tego wymaga minimum przyzwoito¶ci i takie s± ogólnie przyjête zasady. Nic ponadto nie oczekujê.
« Ostatnia zmiana: Marzec 19, 2010, 23:31:27 wys³ane przez arteq » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #545 : Marzec 19, 2010, 23:36:00 »

Kochani, to jest niesamowite, na naszym forum jest taki nastroj jak w audycji u Matysiakow.
Mnie wysmiano ze sadze kwiatki, ze jestem zbyt mila, komu jest to potrzebne itp. To jest przeokropne.
Nieporozumienia sa ciagle z tymi samymi osobami. Wszyscy sie doskonale znamy i kazdy z nas po takim
dlugim czasie wie dobrze kto jest jaki. Tak naprawde to sie wszyscy tez bardzo lubimy. W momecie, jak pojawi sie jakis obcy jegomosc, i pokazuje ze ma cos do powiedzenia, to nagle slyszy sie jacy to wszyscy jestesmy wspaniali, awantur wcale nie ma, rozumiemy sie wszyscy tip,top. Wieciecie doskonale co kogo
interesuje, ze Rafaela to wlasnie kwiatki, choinki, malowanki, przepisy, utulanki . Rozdaje swoje pozytywne
energie kazdemu kto potrzebuje. Wczesniej bylo mi przykro, jak sie ktos czepial do mnie. Dzisiaj uwazam
ze jak sie komus nie podoba, to niech sie nie patrzy. Rafaela jest poprostu Rafaela. Arteg, jest poprostu
Artek, Kiara jest Kiara. Kiedy wlanczam komputer, to patrze kto jest na forum. Jak spotykam tych dwoje, to wiem ze na forum jest wszystko po staremu. Widze ze tak musi byc. Nikomu nie mozna zamykac buzi, niech
wypowie sie jak to widzi, taka wypowiedz nalezy do osoby ktora sie wypowiada. Ja wiem ze mnie nikt nie
zmusi do czegos co mnie nie interesuje. Najwyzej moge odejsc, tak jak i inni. Przeciez to nic nie zmieni.
Kazdy ma swoje zainteresowania ktore rozwija, uwazalabym za przeokropna sytuacje aby ktos mogl
zmienic tak bardzo zaangazowana Kiare w to co ja interesuje, albo Artka czy Darka. Kazdy z nas ma swoja droge. I tak jest dobrze. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich Rafaela
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #546 : Marzec 20, 2010, 00:16:31 »

m±drze rzecze ta osoba
roztropnie, prawdziwie
i w piasek g³owy nie chowa

tak siê w³a¶nie rzeczy maj±
ten siê z tamtym, tamta z tamt±
wszystko to jest diab³a warte

i wci±¿ siê miele
jak na kazaniu w ko¶ciele

od tysiêcy to ju¿ lat
taki oto wyrasta kwiat

jak ci w oko, ty mi w nos
ja mi³o¶ci±, ty mi cios

ja ci w ucho, a ty¶ g³uchy
ja ciê kocham - ty pierzesz pieluchy! Chichot

i tak dalaj idzie pie¶ñ
ja siê modlê:
basta ! cze¶æ tej pie¶ni, dowidzenia, cze¶æ!

Zawstydzony
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 18:34:39 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #547 : Marzec 20, 2010, 00:20:12 »

arteq z osoba twojego pokroju nie dyskutuje, pisalam o tym pod kazda twoja sposobnoscia zaczepiania mnie.Poproszono mnie  zebym ci nie przypominala tego za kazdym razem.
Ale jak widac jest to niezbedne i bede  stosowala ta zasade  nadal.

Z forumowiczem o nicku arteq nie prowadze ZADNYCH rozmow.

Kiara U¶miech U¶miech

Nalezy odrozniac wyjasnienie od checi rozmow.
Nigdzie nie napisalam iz arteq to Piotr czy  Szawel , To dla mnie bardzo wielkie postacie.

"Paranoja (w obecnej klasyfikacji ICD-10 uporczywe zaburzenia urojeniowe) jest chorob± rozpoznawan± w medycynie do¶æ rzadko, jednak wielu autorów sk³ania siê ku przypuszczeniu, ¿e jest to stan patologiczny wystêpuj±cy znacznie czê¶ciej, ni¿ wynika to z oficjalnych statystyk. Wynika to z tego, ¿e w chorobie tej doznawane przez chorego urojenia s± na tyle prawdopodobne, ¿e otoczenie traktuje to raczej jako ceche charakteru , niz jako chorobe.
"

Kiara
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2010, 12:29:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #548 : Marzec 20, 2010, 01:13:53 »

OK, b±d¼ tylko konsekwentna i nie u¿ywaj w takim razie mojego nicka w postach spoza tego forum. Wybiórcza ta "nierozmowno¶æ".
Okre¶lenie "osoba twojego pokroju" i zwrot grzeczno¶ciowy "Twój/Twojego" z premedytacj± pisany z ma³ej litery - dziwne w wykonaniu osoby tak rozwiniêtej duchowo jak deklarujesz i pa³aj±cej dooko³a mi³o¶ci±. 
Mo¿na siê niestety przekonaæ, ¿e dzielisz osoby na 2 grupy: "zgadzaj±ce siê z Tob±" i pozosta³e, te w³a¶nie "osobliwego pokroju"...
Ka¿dy ma prawo siê wypowiedzieæ i nikt nikogo nie zmusza do rozmowy z kimkolwiek - to oczywiste.
« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2010, 01:14:20 wys³ane przez arteq » Zapisane
Inteluminatis
Go¶æ
« Odpowiedz #549 : Marzec 20, 2010, 03:13:51 »

No i proszê jaka jatka  U¶miech oto w³a¶nie chodzi, to tylko wzbogaca osoby, które jako trzecie w tym uczestnicz±.

Ostatnio jak powsta³ temat o nazwie PRAWDA O KIARZE gdzie to ujawniam, ¿e tak powiem "pokrój mojej osoby od strony Kiary" wtedy tak naprawdê mnie siê oberwa³o za prawdê i ka¿dy odwróci³ te s³owa w moj± stronê.

Przysz³o co do czego to w koñcu okaza³o siê, kto jaki jest tutaj naprawdê i tyczy siê to zarówno Kiary, Arteq, Janneth jak i innych, którzy teraz w tym uczestnicz±  Mrugniêcie

To siê nazywa prawda, która sama wychodzi na jaw
- i ta prawda, zosta³a ju¿ gdzie¶ przedstawiona.

Mrugniêcie

Od teraz mogê czuæ siê spokojnie, a wy tutaj rozstrzygnijcie to po swojemu.

Rzecz jasna jako osoba, pa³aj±ca mi³o¶ci± do wszystkich jak to kto¶ nazwa³, proponujê wam zgodê i zwyczajnie - przebaczenie sobie. Pozostawiam wam to do przemy¶lenia  Mrugniêcie

Kiara pamiêtasz te s³owa? "mamy ciê"  Mrugniêcie
I jest tak ju¿ po raz kolejny, a co do Arteqa, je¶li go kochasz i g³osisz prawdê, która mo¿e mu pomóc i go wyzwoliæ proszê zastosuj swoje nauki i mi³o¶æ na jego osobie. Masz okazjê komu¶ wybaczyæ i sama siê sprawdziæ Mrugniêcie

Arteq.... Ciebie te¿ to siê tyczy.

Proszê Pañstwa w grê wchodzi zwyczajnie co¶ takiego jak Wybaczenie i jest to niewidzialny podpunkt w regulaminie tego forum, który mo¿e sprawiæ, ¿e wszelkie punkty karne znów powróc± na swoje miejsca, a forum odzyska swoj± utracon± warto¶æ, podobnie jak ludzie, którzy z niego korzystaj±.

Mam teraz przepiêknie otwarte pole do dzia³ania - dziêkuje wam za to.

« Ostatnia zmiana: Marzec 20, 2010, 03:28:13 wys³ane przez Inteluminatis » Zapisane
Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: