Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 23:35:16

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 78 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WyraÂź siebie!  (Przeczytany 883240 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #600 : Marzec 23, 2010, 17:30:18 »

Do wiadomoÂści wszystkich zainteresowanych:

Wszystkie posty urÂągajÂące dobrym obyczajom, wyraÂżajÂące obraÂźliwy stosunek do rozmĂłwcy, wyÂśmiewajÂące czyjÂś punkt widzenia, rozbijajÂące rzeczowÂą dyskusjĂŞ, bĂŞdĂŞ usuwaÂł bez informowania autora.
W œmietniku mog¹ oni sobie poczytaÌ swoje teksty i sami oceniÌ ich wartoœÌ merytoryczn¹.

Janneth,
dziwiĂŞ siĂŞ, Âże nie zauwaÂżasz trolowania i jako moderator nie pilnujesz porzÂądku, tylko okopaÂłaÂś siĂŞ ze swoimi pupilkami na barykadzie chamstwa i zÂłych obyczajĂłw.
ÂŻyczĂŞ powodzenia.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #601 : Marzec 23, 2010, 17:37:23 »

Zobacz profil   Odp: WyraÂź siebie!
« Odpowiedz #593 : Marzec 23, 2010, 01:27:07 » 

--------------------------------------------------------------------------------

Kahuna- My sie nie znamy (niby).Wiem duzo na Twoj temat.Zastanawiam sie dlaczego Masz tak negatywny stosunek do Chanell???
To jest na-prawde super Kobietka, kolezanka - plus , plus, plus
Kahuna cytat
Czytanie ze zrozumieniem tez, jak widac, u Ciebie na bakier,
Powiedz dlaczego dolujesz innych?
Elzbieta - o dolowaniu kogokolwiek(jak to Ty nazywasz)nie ma w ogole mowy i nie
miesci sie to w moich intencjach.Jesli jednak chanell zle odbiera i interpretuje posty
forumowiczow, pomawia i oczernia,ze moja rola na tym forum jest sianie zamieszania, bo
ktos mi za to placi i zbijam na tym kase,to kto tu kogo doluje.Tymbardziej,ze nie robi tego z pozycji zwyklego uzytkownika tego forum lecz jako moderatorka , a wiec osoby,ktora wziela na siebie odpowiedzialnosc trzymania porzadku,bycia obiektywnym a nie przyczyna kolejnej sprzeczki.Do chanell nie mam negatywnego stosunku i jesli ktos nie rozumie na czym polega moderowanie,to powinien odejsc.Gdyby chanell udowodnila,ze ma racje lub zdobyla sie na przeprosiny...nie byloby sprawy.A tak..kolejna sprzeczka,
i z czyjego powodu..?Nie mojego,na pewno.
Za wyrazy milosci dziekuje,oby nie byly pustoslowiem.
Pozdrawiam.

janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #602 : Marzec 23, 2010, 17:39:45 »

Do wiadomoÂści wszystkich zainteresowanych:

Wszystkie posty urÂągajÂące dobrym obyczajom, wyraÂżajÂące obraÂźliwy stosunek do rozmĂłwcy, wyÂśmiewajÂące czyjÂś punkt widzenia, rozbijajÂące rzeczowÂą dyskusjĂŞ, bĂŞdĂŞ usuwaÂł bez informowania autora.
W œmietniku mog¹ oni sobie poczytaÌ swoje teksty i sami oceniÌ ich wartoœÌ merytoryczn¹.

Nie podoba mi siĂŞ twoje do tego podejÂście. UÂżytkownik MA PRAWO wiedzieĂŚ, czym zawiniÂł publikujÂąc posta o takiej a nie innej treÂści.
Powinieœ informowaÌ go o powodzie usuniêcia takiej wypowiedzi. A jeœli ju¿ usuwasz wiadomoœci z moich dzia³ów, to proszê - przynajmniej mnie o tym poinformuj. Powód jest prosty jak drut - nie chcê ¿ebyœ stawia³ mnie w tak nieprzyjemnej sytuacji.
Wiesz doskonale, ¿e nie ma informacji w œmietniku kto usun¹³ post. A wiêc móg³ to byÌ ka¿dy z modów. Ty decydujesz siê w usuwanych postach nie dodawaÌ powodów? Moim zdaniem pope³niasz b³¹d i nie zamierzam tego tak zostawiÌ. Krótka notka przynajmniej Thotal.
To jest maksymalnie 5 s³ów.

"Usun¹³em, bo .... - Thotal"

Nie musisz k³ód mnie i innym pod nogi rzucaÌ. A jeœli a¿ tak ciê¿ko idzie ci wspó³praca, to mnie naprawdê rêce opadaj¹. Bo widze, ¿e to nie lenistwo tylko zwyk³a chêÌ dzia³ania innym na nerwy.

I jeszcze jedno - trolowanie zauwaÂżam, bardzo czĂŞsto, niestety - twoje.

EDIT: Thotal, krĂłtki przykÂład, akurat Marka.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4910.msg57342#msg57342
Nie kosztowa³o mnie to wiêcej ni¿ 10 sekund roboty. A ani u¿ytkownik, ani nikt inny nie bêdzie siê zastanawia³ kto usun¹³ i dlaczego.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 17:44:54 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #603 : Marzec 23, 2010, 17:48:12 »

Janneth,
wyrzuĂŚ kaÂżdy mĂłj tekst nie na temat (przyznajĂŞ, czasami mnie Âświerzbi Âżeby powiedzieĂŚ coÂś wesoÂłego, ale nie obraÂżam, nie doÂłujĂŞ, nie nĂŞkam dziesiÂątkami zÂłoÂśliwych docinkĂłw).

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #604 : Marzec 23, 2010, 18:17:17 »

Janneth,
dziwiĂŞ siĂŞ, Âże nie zauwaÂżasz trolowania i jako moderator nie pilnujesz porzÂądku, tylko okopaÂłaÂś siĂŞ ze swoimi pupilkami na barykadzie chamstwa i zÂłych obyczajĂłw.
ÂŻyczĂŞ powodzenia.

Pozdrawiam - Thotal

Dariusz,powyzsza uwaga Thotala zapewne nie jest chamstwem i nie uraga sceptykom
i krytykom PCH/MF,ktorzy wraz z Janneth "okopali sie na barykadzie chamstwa i zlych
obyczajaow"...CoÂś.

« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 18:18:09 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #605 : Marzec 23, 2010, 20:03:24 »

Panowie, to forum  ma sluzyc rozwojowi duchowemu, a nie bojowemu. To jest najwazniejsze zdanie, wezcie sobie to gleboko do serca, przemyslcie. Taki nastroj jaki tu ciagle panuje, nie sprzyja ani troche rozwojowi
duchowemu. Czlowiek ktory jest napelniony gorycza, zloscia , zawiscia- nie jest dobrym doradca i mysle ze nie jest to dobra droga aby cokolwiek osiagnac. To jest wiadome, ze kazdy z nas ma swoje zapatrywania. Jednak
sposob dyskusji, wymiany pogladow powinien odbywac sie na odpowiednim poziomie. Prosze to wziasc
pod uwage. To my tutaj twozymy to forum.

Pozdrawiam Rafaela
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #606 : Marzec 23, 2010, 20:08:33 »

Tak  czasami jak tu wchodze to wydaje Mi sie , ze Jestem w przeczkolu u starszakow.Tak jak napisala Rafaela.Zgadzam sie z Nia w  stu procentach.Potrzebny jest spokuj , zrozumienie oraz tolerancja.To My tworzymy to Forum.Milusiego dzionka - Ela
ptak
Gość
« Odpowiedz #607 : Marzec 23, 2010, 20:16:24 »

Jak Âłatwo kochaĂŚ podobnych sobie, jak trudno „odszczepieĂącĂłw”…  DuÂży uÂśmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #608 : Marzec 23, 2010, 20:34:21 »

Ptaszku, to nie chodzi o milosc do odszczepiencow, to chodzi o niepozwolenie aby odszczepiency  rujnowali ciagle to forum. Podoba Ci sie to co sie dzieje juz od przynajmniej pol roku. Ciagle walcze o spokoj.
Uwazam ze tu kazdy z nas powinien miec swoje miejsce. Czy to jest zle?
Na forum mamy bardzo wartosciowych ludzi i co sie dzieje. Ciagle organizowane zamieszania rujnuja wszystko.
Ja juz postanowilam, ze jesli sie ten caly kram nie uspokoi, to odchodze. Wyrazilam sie tu na "Wyraz siebie"
wystarczajaco. Ja przyszlam na inne forum, nie takie jakie jest obecnie. Pozdrawiam Rafaela
east
Gość
« Odpowiedz #609 : Marzec 23, 2010, 20:59:47 »

Pró¿no szukaÌ spokoju Rafaelo , gdy tyle siê wokó³ dzieje. Spokój to najcenniejsza sprawa, ale znaleŸÌ j¹ mo¿esz jedynie, gdy siê wyciszysz.
Ja wiem ,Âże ludzie tu ró¿ni, haÂłaÂśliwi, niektĂłrzy usiÂłujÂą zwrĂłciĂŚ na siebie uwagĂŞ zamieszaniem, celowo uÂżywajÂą takich zwrotĂłw, aby sprowokowaĂŚ ferment. Tym samym naginajÂą cienkÂą granicĂŞ przyzwoitoÂści, poza ktĂłrÂą Âłatwo wpaœÌ w trolowanie. Niestety moim zdaniem trzeba liczyĂŚ siĂŞ z tym, Âże coraz wiĂŞcej takich bĂŞdzie siĂŞ logowaÂło na to forum. Trzeba byĂŚ wewnĂŞtrznie bardzo spĂłjnym i twardym, aby wytrzymaĂŚ taki napĂłr i nie oglÂądajÂąc siĂŞ na trola ( definiowanego wedÂług wÂłasnych zasad ) prowadziĂŚ rzeczowe dyskusje z innymi.  ÂŻaÂłujĂŞ ,Âże nie ma tu na forum opcji "IGNORUJ", ktĂłrÂą kaÂżdy user mĂłgÂłby zastosowaĂŚ wobec innego uÂżytkownika, z ktĂłrym nie ma ochoty dyskutowaĂŚ , ani nawet czytaĂŚ jego postĂłw. Tym samym sprawa by siĂŞ bardzo uproÂściÂła i w sposĂłb naturalny taka osoba straciÂłaby adwersarzy do swoich rozrĂłb.  Ostatecznie jednak, opcja IGNORUJ jest dostĂŞpna kaÂżdemu z poziomu wÂłasnego umysÂłu. Nie chcĂŞ - nie zasilam, nie rozmawiam, ignorujĂŞ. Proste. 
A co do forum, to teÂż niezÂła szkoÂła porozumienia ( albo nie-porozumienia ). Chcemy ksztaÂłtowaĂŚ rzeczywistoœÌ ? zacznijmy od tu i teraz.  To forum nigdy nie bĂŞdzie takie jak kiedyÂś - na szczĂŞÂście. Bowiem wszystko w Âżyciu ulega przemianie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:00:28 wysłane przez east » Zapisane
gosc5690
Gość
« Odpowiedz #610 : Marzec 23, 2010, 21:17:05 »

rafaela:
"Panowie, to forum  ma sluzyc rozwojowi duchowemu, a nie bojowemu. To jest najwazniejsze zdanie, wezcie sobie to gleboko do serca, przemyslcie."

Bzdura. To forum ma sÂłuÂżyĂŚ rozpowszechnianiu, informowaniu oraz dyskusji na temat kwestii zwiÂązanych z Projektem Cheops, z przepowiedniami, zagroÂżeniami i prĂłbami ratowania Âświata, jakie sÂą przez Ăłw projekt sÂą opisywane, wyznawane, proponowane itd, itp.

OczywiÂście pomijam poboczne tematy o muzyce, filmach, zdjĂŞciach z tĂŞczÂą itd.

JeÂśli wiĂŞc juÂż z tego zdamy sobie sprawĂŞ, kaÂżdy sam sobie rozwaÂży, czy owe kwestie (ÂściÂśle zwiÂązane z PCH) sÂą wg danej osoby prawdziwe, czy moÂże wÂątpliwe, lub teÂż dyskusyjne, a moÂże wrĂŞcz totalnie bzdurne.

BiorÂąc pod uwagĂŞ, Âże ja osobiÂście skÂłaniam siĂŞ ku ostatniemu twierdzeniu (Âże jest to STEK BZDUR - nibiru upadki religii itd), bĂŞdĂŞ pisaÂł, Âże stekiem bzdur to jest, Âże wrĂŞcz szkodliwe jest rozpowszechnianie tak idiotycznych tez. A dlaczego bĂŞdĂŞ o tym pisaÂł? Patrz >>> mĂłj pierwszy post w temacie o Nibiru.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:17:22 wysłane przez gosc5690 » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #611 : Marzec 23, 2010, 21:28:12 »

Ptaszku, to nie chodzi o milosc do odszczepiencow, to chodzi o niepozwolenie aby odszczepiency  rujnowali ciagle to forum. Podoba Ci sie to co sie dzieje juz od przynajmniej pol roku. Ciagle walcze o spokoj.
Uwazam ze tu kazdy z nas powinien miec swoje miejsce. Czy to jest zle?
Na forum mamy bardzo wartosciowych ludzi i co sie dzieje. Ciagle organizowane zamieszania rujnuja wszystko.
Ja juz postanowilam, ze jesli sie ten caly kram nie uspokoi, to odchodze. Wyrazilam sie tu na "Wyraz siebie"
wystarczajaco. Ja przyszlam na inne forum, nie takie jakie jest obecnie. Pozdrawiam Rafaela

AleÂż wÂłaÂśnie chodzi o miÂłoœÌ… do kaÂżdego… bo taka jest miÂłoœÌ… wszechobejmujÂąca…
Ona nie klasyfikuje, nie dzieli na lepszy, gorszy.
Czy ktoÂś rujnuje to forum? Ja tego nie widzĂŞ. Za to widzĂŞ walkĂŞ, ktĂłra rujnuje walczÂących.
Sama Rafalelo przyznajesz, Âże ciÂągle walczysz o spokĂłj.  I jakie sÂą efekty?
W koùcu, jak stwierdzasz bêdziesz musia³a odejœÌ. Pytanie, dlaczego bêdziesz musia³a? Kto Ciê do tego zmusza?
ÂŚmiem twierdziĂŚ, Âże to nasze Ega zmuszajÂą do ró¿nych posuniĂŞĂŚ, do walki, do ucieczki, do nietolerancji, do nie kochania „odszczepieĂącĂłw”, bo majÂą inne poglÂądy, bo wyraÂżajÂą siĂŞ nie tak, jak byÂśmy sobie Âżyczyli, bo wydaje siĂŞ nam, Âże nas obraÂżajÂą…
Tylko dlaczego czujemy siĂŞ obraÂżeni? Czy to na pewno wina tych innych?
Poza tym zawsze jest akcja i reakcja…
Przypisano tu niektĂłrym ró¿ne Âłatki… troli, burzycieli forum, chamĂłw, itp., itd.
A tak naprawdĂŞ chodzi o nieakceptacjĂŞ innoÂści szeroko i wÂąsko pojĂŞtej.
Czy Ci napiêtnowani naprawdê tak bardzo ró¿ni¹ siê od pozosta³ych? Poza tym, ¿e maj¹ inne zdanie na niektóre kwestie i nie obawiaj¹ siê tego wyra¿aÌ wprost, mo¿e czasami zbyt emocjonalnie? Czy ktoœ kogoœ mo¿e zmusiÌ do rozmowy, gdy ta nie odpowiada?

Nie czujĂŞ siĂŞ tu w jakikolwiek sposĂłb obraÂżana i nawet lubiĂŞ tych wszystkich „opozycjonistĂłw”. StanowiÂą oni niezbĂŞdnÂą przeciwwagĂŞ… a Âże sÂą „niegrzeczni”?  DuÂży uÂśmiech To ich problem…  A czy pozostali, to ÂświĂŞci?  MrugniĂŞcie Przynajmniej ja ÂświĂŞtÂą nie jestem… i nie mam zamiaru takÂą byĂŚ…
To tyle, na razie.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie  UÂśmiech
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #612 : Marzec 23, 2010, 21:35:55 »

Gosciu!
Zycze Ci duzego zadowolenia i dobrego osobistego rozwoju. Walczysz z tymi bzdurami ciagle z tymi samymi osobami ktore nie maja zadnego wplywu na to co sie dzieje na swiecie, czy na PCH. Poznales nas wszystkich, czego oczekujesz, ze najlepsi ludzie poprostu odejda. O to Ci chodzi, narazie jestem przy zdrowych zmyslach i zdaje sobie sprawe z celow jakimi sie kierujesz. Ja tez jestem sceptyczna w wielu wypadkach, ale to jest moja osobista sprawa. Dzisiejsze czasy sa tak niesamowite ze tylko spokoj  i rozwaga nas wszystkich uratuje, ale napewno nie wojny i klutnie. Nie wyobrazam sobie miec kogos takiego w domu, kto bez ustanku jest ustawiony
przeciwko calemu swiatu. Trzeba troche tez pracowac nad soba. Ostre slowa przestaly juz dzialac, bo sie ich uzywa drodzy panowie jak powszedni chleb. Jest duzo do poprawienia, do naprawienia, ale do tego potrzeba
opanowania , spokoju i taktu. Znacie cos takiego ? Wymadrzac sie potrafi kazdy, rujnowac tez jak nie fizycznie
to psychicznie, ale naprawde wziasc w reke cos i poprowadzic tak jak trzeba to takich tu nie ma. Nawet ludzie
z tego forum, ktorzy naprawde reprezetowali soba klase, sa dzisiaj tez wciagnieci w przykrosci. Musze przyznac
ze dobrze Wam to wychodzi.

Ps. Ja nie mam nic przeciwko opozycjonistom, tylko prosze z klasa.
      To prawda, kazdy z nas ma prawo wyboru, nie zamiezam tu nikogo wychowywac, ale mam prawo
       do kozystania z tego forum . Nie jestem jedyna osoba ktora prosi o zakonczenie robienia zametu,
       bo uwazam ze ta dzialalnosc rujnuje to forum.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:44:25 wysłane przez Rafaela » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #613 : Marzec 23, 2010, 21:56:11 »

Dlatego Rafaelo ze jest wlasnie tak, Ty nie odchodz , pisz mile posty , napelnione cieplem. Jak sie komus to nie podoba ( bo zaduzo o miloci) niech idzie na forum , na ktorym dyskutuje sie o wulgarnosci i chamstwie. Co go tu trzyma?

Wyjdz z tego dzialu na ktorym nasze trole lza innych i nie zagladsaj tu.A oni niech sobie uzywaja.

Pokazuja tylko i wylacznie siebie , wlasne ograniczenia.

Zobacz , piekne slonce , spiewaja ptaki ,kwitna juz magnolie.Czy warto tracic czas i energie na odpowiadanie na ich posty?

Rafaelo cieplutkie buziaczki i przytulenia.
Dla Ciebie cudne kwitnace juz u mnie fioleczki.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Silver
Gość
« Odpowiedz #614 : Marzec 23, 2010, 22:07:23 »

Hmm...widzĂŞ, Âże trafiÂłem na e-mocjonalnÂą burzĂŞ.
Takie pytanie retoryczne ? zastanawiam siĂŞ wÂłaÂśnie dlaczego tak siĂŞ dzieje, Âże :  nikt mnie tu nie obraÂża, nie doÂłuje, nie nĂŞka, nie krzywdzi..... itd....itp....
WiĂŞc nie czujĂŞ siĂŞ obraÂżony, pokrzywdzony, nĂŞkany przez kogoÂś. UÂśmiech
WÂłaÂśnie dlatego, Âże.... odreagowaÂłem w sobie wzorzec : pokrzywdzonego dziecka.

« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:18:04 wysłane przez Silver » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #615 : Marzec 23, 2010, 22:08:53 »

Ptak napisaÂła 
"Nie czujĂŞ siĂŞ tu w jakikolwiek sposĂłb obraÂżana i nawet lubiĂŞ tych wszystkich „opozycjonistĂłw”. StanowiÂą oni niezbĂŞdnÂą przeciwwagĂŞ… a Âże sÂą „niegrzeczni”?   To ich problem…  A czy pozostali, to ÂświĂŞci?   Przynajmniej ja ÂświĂŞtÂą nie jestem… i nie mam zamiaru takÂą byĂŚ… "
Rozumiem o co chodzi, ale równoczeœnie nie chcia³bym dawaÌ zielonego œwiat³a tym wszystkim "niegrzecznym" tylko dlatego, ¿e ze swojego punktu widzenia i tak uznajê ich za równych sobie, godnych szacunku i mi³oœci. Ludzie maj¹ tendencjê do wykorzystywania przywilejów , a czêsto nie rozumiej¹, ¿e wolnoœÌ wyra¿ania swojego zdania to przywilej wolnej duszy. W efekcie naginaj¹ swoje uprawnienie na maksa bez ogl¹dania siê na dobre obyczaje oraz wra¿liwoœÌ innych ludzi wcale nie uwa¿aj¹c tego za swój problem.
Ja teÂż ÂświĂŞty nie jestem i dlatego wÂłaÂśnie bĂŞdĂŞ protestowaĂŚ wtedy , kiedy taki ktoÂś dotrze do granicy mojej tolerancji. To nawet nie jest kwestia wytrzymaÂłoÂści wÂłasnego ego, ale granica godnoÂści jako ludzkiej istoty . Nie tylko jeÂśli chodzi o mojÂą istotĂŞ, ale LUDZKÂĄ IstotĂŞ ogĂłlnie. Bycie opozycjonistÂą , a chamem moÂże siĂŞ niektĂłrym co mniej wraÂżliwym typom zupeÂłnie rozjeÂżdÂżaĂŚ , ale kiedy widzĂŞ jak niektĂłrzy co bardziej wraÂżliwi uÂżytkownicy cierpiÂą z powodu naruszenia ich wraÂżliwoÂści to czujĂŞ, Âże zostaÂło popeÂłnione naruszenie czyjejÂś godnoÂści, czyjejÂś granicy, czyjejÂś nietykalnoÂści.  I to jest bardzo nie halo.
Nawet, jeÂśli ktoÂś uwaÂża, Âże PCh to kpina Âżart itede i za punkt honoru postawiÂł sobie walkĂŞ z wartoÂściami , ktĂłre Projekt niesie ( sesje, przepowiednie, i tak dalej ) to powinien wzi¹Ì pod uwagĂŞ to ,Âże ludzie majÂą prawo do wyboru takich, a nie innych iluzji.  Nie zareagujÂą na ostrzeÂżenie - to ich wybĂłr. SparzÂą siĂŞ - to teÂż ich wybĂłr. Ale czy warto raniĂŚ z tego powodu czyjeÂś poczucie godnoÂści ?

Tylko dlaczego czujemy siĂŞ obraÂżeni? Czy to na pewno wina tych innych?
Œwietne pytanie. Ja osobiœcie wpierw analizujê uczucie, które we mnie wzbudzi czyjaœ "obraza". Co we mnie zadrga³o, co powoduje, ¿e krew uderza do g³owy i chcê oddaÌ adwersarzowi ciêt¹ ripost¹ ? Czêsto po takiej analizie pojawia siê uœmiech od ucha do ucha. Ju¿ wiem co mnie boli, co mnie stresuje, a przecie¿ takie coœ tylko mnie dotyka wiêc jakby sam sobie to robiê. Ju¿ mogê na to machn¹Ì rêk¹, to ju¿ nie boli .
 Z drugiej strony, uwaÂżam, trzeba reagowaĂŚ na obrazĂŞ ,choĂŚby dlatego, aby daĂŚ szansĂŞ adwersarzowi na wÂłasne przepracowanie nieuÂświadomionych, byĂŚ moÂże , zachowaĂą. Zawsze jest szansa, Âże druga osoba zrozumie swĂłj b³¹d. Zrozumie go dla siebie, a nie dla mojej satysfakcji. Ja juÂż swojÂą osiÂągn¹³em, bo przepracowaÂłem "obrazĂŞ" w sobie.

Autentycznie miaÂłem kiedyÂś takÂą sytuacjĂŞ ÂżyciowÂą, ze najpierw bez powodu zostaÂłem pobity, a potem przeproszony przez agresora , ktĂłry wobec mojej stoickiej postawy wypaliÂł swojÂą wewnĂŞtrznÂą agresjĂŞ przemieniajÂąc jÂą w zdumienie. To byÂło jego dziaÂłanie w afekcie, a ja siĂŞ po prostu napatoczyÂłem, ale dziĂŞki mojej postawie udaÂło mu siĂŞ zrozumieĂŚ bezsens wÂłasnego zachowania i zostaliÂśmy kumplami ostatecznie ( to historia w olbrzymim skrĂłcie ). StaÂło siĂŞ coÂś takiego, Âże wobec tego doÂświadczenia  bĂłl staÂł siĂŞ czymÂś zupeÂłnie nieistotnym a ego zmalaÂło do roli narzĂŞdzia. To byÂło niezwykÂłe doÂświadczenie.

Silver napisaÂł :
Takie pytanie retoryczne ? zastanawiam siĂŞ wÂłaÂśnie dlaczego tak siĂŞ dzieje, Âże :  nikt mnie nie obraÂża, nie doÂłuje, nie nĂŞka, nie krzywdzi..... itd....itp....

Bo jesteÂś "ÂświniÂą" gruboskurnÂą nie do przebicia ?   DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
Nie no Âżart hehe w tonie, ktĂłry mĂŞskie "wrodzone" chamstwo potrafi tolerowaĂŚ ( nie stosowaĂŚ na kobietach MrugniĂŞcie )
A co by daÂło obraÂżanie Ciebie, gdy po Tobie wszystko spÂływa Silver ?
Niezorientowanym podpowiem, Âże nienawidzĂŞ jak mnie Silver zmusza do myÂślenia  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:15:48 wysłane przez east » Zapisane
gosc5690
Gość
« Odpowiedz #616 : Marzec 23, 2010, 22:11:38 »

Gosciu!
Zycze Ci duzego zadowolenia i dobrego osobistego rozwoju. Walczysz z tymi bzdurami ciagle z tymi samymi osobami ktore nie maja zadnego wplywu na to co sie dzieje na swiecie, czy na PCH. Poznales nas wszystkich, czego oczekujesz, ze najlepsi ludzie poprostu odejda. O to Ci chodzi, narazie jestem przy zdrowych zmyslach i zdaje sobie sprawe z celow jakimi sie kierujesz. Ja tez jestem sceptyczna w wielu wypadkach, ale to jest moja osobista sprawa. Dzisiejsze czasy sa tak niesamowite ze tylko spokoj  i rozwaga nas wszystkich uratuje, ale napewno nie wojny i klutnie. Nie wyobrazam sobie miec kogos takiego w domu, kto bez ustanku jest ustawiony
przeciwko calemu swiatu. Trzeba troche tez pracowac nad soba. Ostre slowa przestaly juz dzialac, bo sie ich uzywa drodzy panowie jak powszedni chleb. Jest duzo do poprawienia, do naprawienia, ale do tego potrzeba
opanowania , spokoju i taktu. Znacie cos takiego ? Wymadrzac sie potrafi kazdy, rujnowac tez jak nie fizycznie
to psychicznie, ale naprawde wziasc w reke cos i poprowadzic tak jak trzeba to takich tu nie ma. Nawet ludzie
z tego forum, ktorzy naprawde reprezetowali soba klase, sa dzisiaj tez wciagnieci w przykrosci. Musze przyznac
ze dobrze Wam to wychodzi.

Ps. Ja nie mam nic przeciwko opozycjonistom, tylko prosze z klasa.
      To prawda, kazdy z nas ma prawo wyboru, nie zamiezam tu nikogo wychowywac, ale mam prawo
       do kozystania z tego forum . Nie jestem jedyna osoba ktora prosi o zakonczenie robienia zametu,
       bo uwazam ze ta dzialalnosc rujnuje to forum.

DuÂżo pisania, ale 3/4 tego tekstu to tekst "obok" meritum. No ale to mniej istotne.
Istotnym natomiast jest to, ¿e Ty chyba celowo nie staraszsiê zrozumieÌ jak¿e sk¹din¹d prostych pobudek, dla których tu cokolwiek piszê. Có¿... ile¿ mo¿na to t³umaczyÌ.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #617 : Marzec 23, 2010, 22:18:40 »

Jako Âże jest to wÂątek o wyraÂżaniu siebie, wiĂŞc pozwolĂŞ sobie na wyraÂżenie siebie.
UwaÂżam, iÂż robicie "burzĂŞ w szklance wody", czy teÂż "widÂły z igÂły".
Jest to otwarte forum i kaÂżdy ma tu prawo zabraĂŚ gÂłos, przedstawiĂŚ swĂłj punkt widzenia. Oczywistym jest, Âże jak wszĂŞdzie, tak i tu obowiÂązujÂą pewne zasady, w naszym przypadku okreÂślone w tym miejscu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?board=9.0

Chcia³bym zwróciÌ uwagê, ¿e nie jest to "koœció³kowe" forum, gdzie bêdziemy klepaÌ siê po plecach, w ramach poparcia.
Oczywiœcie regulamin wszystkiego nie ujmie, i dlatego wa¿nym jest kierowanie siê dobrym smakiem, kultur¹. Zdarzaj¹ siê sytuacje, w których nie zawsze mo¿na ukaraÌ forumowicza, bo akurat nie z³ama³ jakiegoœ punktu regulaminu, ale mimo to przegi¹³. W takim przypadku mo¿na inaczej ustosunkowaÌ siê do niego. Jak? Niejednokrotnie ju¿ by³o to wskazywane na forum, ignorujmy takiego, ale jakbyœmy zapominali o tej zasadzie. Wolimy wszczynaÌ awantury, wylewaÌ pretensje, oskar¿aÌ o to czy tamto, wszystkich, tylko nie siebie.
Oczywistym jest, ze moÂżemy "minusowaĂŚ" na lewo i prawo, banowaĂŚ, bo ktoÂś w jakiÂś sposĂłb nie pasuje do naszego ÂświatopoglÂądu (nie chcĂŞ przez to powiedzieĂŚ, Âże nie bĂŞdziemy stosowaĂŚ tych metod), jednak nie tĂŞdy droga.
Mówimy o rozwoju duchowym. Bardzo siê cieszê, ze to forum s³u¿y temu celowi, jest to g³ówny przyczynek mego tu pobytu, jednak czy "g³askanie siê" i eliminowanie przeciwnoœci rzeczywiœcie temu s³u¿y? Moim, skromnym zdaniem, jest to popadanie z jednej skrajnoœci w drug¹.
WydoroÂślejmy wreszcie!

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
ptak
Gość
« Odpowiedz #618 : Marzec 23, 2010, 22:31:29 »

Dariuszu, bo tu jak w Sejmie, jest lewica, prawica i centrum… wiĂŞc musi siĂŞ dziaĂŚ…  DuÂży uÂśmiech
Silver
Gość
« Odpowiedz #619 : Marzec 23, 2010, 22:44:45 »

Bo jesteÂś "ÂświniÂą" gruboskurnÂą nie do przebicia ?   DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
Nie no Âżart hehe w tonie, ktĂłry mĂŞskie "wrodzone" chamstwo potrafi tolerowaĂŚ ( nie stosowaĂŚ na kobietach MrugniĂŞcie )
A co by daÂło obraÂżanie Ciebie, gdy po Tobie wszystko spÂływa Silver ?
Niezorientowanym podpowiem, Âże nienawidzĂŞ jak mnie Silver zmusza do myÂślenia  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

OczywiÂście, Âże jestem gruboskĂłrnÂą ÂświniÂą i wcale siĂŞ tego nie wypieram.
Jestem teÂż osÂłem, gÂłupcem i idiotÂą itp.
TeÂż zgadzam siĂŞ, Âże wszystko po mnie spÂływa.
Ca³¹ prawdê napisa³eœ East.

Co Wam powiem na koniec tych.... rozgrywek ego.
Czy jakakolwiek przykra uwaga mo¿e zrujnowaÌ moje w³asne szczêœcie, moj¹ w³asn¹ prawdê, moj¹ w³asn¹ to¿samoœÌ ?
Czy moje wÂłasne szczĂŞÂście moÂże zaleÂżeĂŚ od innych ludzi, tym bardziej od przykrych uwag i innych gÂłupot.
OczywiÂście, Âże nie moÂże.
WiĂŞc o co  chodzi ?
Heh.... jesteÂście niesamowicie  zabawni. UÂśmiech

dobranoc MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:46:04 wysłane przez Silver » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #620 : Marzec 23, 2010, 23:07:16 »

OczywiÂście, Âże jestem gruboskĂłrnÂą ÂświniÂą i wcale siĂŞ tego nie wypieram.
Jestem teÂż osÂłem, gÂłupcem i idiotÂą itp.
TeÂż zgadzam siĂŞ, Âże wszystko po mnie spÂływa.
Ca³¹ prawdê napisa³eœ East.

Co Wam powiem na koniec tych.... rozgrywek ego.
Czy jakakolwiek przykra uwaga mo¿e zrujnowaÌ moje w³asne szczêœcie, moj¹ w³asn¹ prawdê, moj¹ w³asn¹ to¿samoœÌ ?
Czy moje wÂłasne szczĂŞÂście moÂże zaleÂżeĂŚ od innych ludzi, tym bardziej od przykrych uwag i innych gÂłupot.
OczywiÂście, Âże nie moÂże.
WiĂŞc o co  chodzi ?
Heh.... jesteÂście niesamowicie  zabawni. UÂśmiech

dobranoc MrugniĂŞcie

Pytanie tylko, dokÂąd siĂŞga taka odpornoœÌ? Czy nie koĂączy siĂŞ ona wraz z nadepniĂŞciem na bardziej bolesny odcisk?  DuÂży uÂśmiech

MiÂłych snĂłw  UÂśmiech
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #621 : Marzec 23, 2010, 23:33:39 »

Marku 324.
Twoja ostatnia wypowiedÂź stwierdzajÂąca,Âże - ''to forum
w wiĂŞkszoÂści wypadkĂłw to zlepek kÂłamstw,spekulacji,
domniemaĂą a dopiero na samym koĂącu w najmniejszym
stopniu faktĂłw'' - jest delikatnie mĂłwiÂąc nietaktowna. Szok
Tak¿e lekcewa¿¹ce przez Ciebie podejœcie do niektórych forumowiczów,a ostatnio
nawet moderatorów œwiadczy o tym,¿e bardziej zale¿y Tobie na wprowadzeniu tutaj ''dodatkowo'' atmosfery k³ótni i nieporozumieù ni¿ spokojnej wymiany myœli.
Dlatego aby zapanowaÂł u Nas Âład i harmonia,logiczne jest,Âże usuwane sÂą do tzw Âśmietnika,prowokujÂące do niesnaskĂłw posty.
marek324
Gość
« Odpowiedz #622 : Marzec 24, 2010, 12:28:56 »

Marku 324.
Twoja ostatnia wypowiedÂź stwierdzajÂąca,Âże - ''to forum
w wiĂŞkszoÂści wypadkĂłw to zlepek kÂłamstw,spekulacji,
domniemaĂą a dopiero na samym koĂącu w najmniejszym
stopniu faktĂłw'' - jest delikatnie mĂłwiÂąc nietaktowna. Szok
Tak¿e lekcewa¿¹ce przez Ciebie podejœcie do niektórych forumowiczów,a ostatnio
nawet moderatorów œwiadczy o tym,¿e bardziej zale¿y Tobie na wprowadzeniu tutaj ''dodatkowo'' atmosfery k³ótni i nieporozumieù ni¿ spokojnej wymiany myœli.
Dlatego aby zapanowaÂł u Nas Âład i harmonia,logiczne jest,Âże usuwane sÂą do tzw Âśmietnika,prowokujÂące do niesnaskĂłw posty.

Janusz,
nie masz racji pisz¹c ¿e moja subiektywna ocena tego forum jest jak to ujo³eœ "delikatnie mówi¹c nietaktowna". W moim odczuciu jest wyrazem mojej oceny o zawartych tu treœciach. Ró¿nych teœciach, st¹d ró¿norodny i szeroki aspekt mojej oceny.
Upatrujê siê ogromniej analogii do popularyzowanych tu pogl¹dów z wczorajszym "expresem reporterów" poœwiêconemu cudownej metodzie leczenia raka w chinach. kto ogl¹da³ ten wie o czym mówiê. niby cudowna metoda, zapewniaj¹ca 100% uleczalnoœÌ tylko ponoÌ, bo i to nie zosta³o udowodnione - na iluœ tam polaków którzy zg³osili siê do kliniki prze¿y³a tylko jedna osoba z polski. ton¹cy brzytwy siê chwyta i wierzy w niestworzone rzeczy - bo taka jest natura ludzka i to niepodlega dyskusji, bo ka¿dy chce ¿yÌ i o to ¿ycie bêdzie walczy³, co nie zmienia faktu skutecznoœci stosowanych tam metod.
podobnie tutal, dowodĂłw brak, przpowiednie siĂŞ nie sparwdzajÂą a ty zarzucasz mi brak taktu. wygodny sposĂłb odwrĂłcenia nurtu rozmowy, co i tak nie zmieni pÂłynÂących z niej wnioskĂłw.

a z lekcewa¿eniem forumowiczów czy te¿ moderatorów nie przesadzaj. stwierdzenie ¿e ktoœ siê nie nadaje do powie¿onej mu roli jest stwierdzeniem faktu. nie widze w takim stwierdzeniu niczego lekcewa¿¹cego. to ¿e nie zgadzam siê czyimœ stanowiskiem nie znaczy ¿e go lekcewa¿ê czy obra¿am, a jeœli tak to odbiera to powinien siê zastanowiÌ czy to rzeczywiœcie ze mn¹ jest coœ nie tak, czy z nim samym i zani¿on¹ samoocen¹.
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 12:37:36 wysłane przez marek324 » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #623 : Marzec 24, 2010, 12:53:48 »

Niestety, Janusz ma racje i wie o czym mowi. Wypowiedz jest na poziomie i bardzo taktowna. Dziekuje
Janusz, prosze o wiecej. Rafaela
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 12:55:12 wysłane przez Rafaela » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #624 : Marzec 24, 2010, 23:33:11 »

Panie Marku 324.
JeÂśli jakaÂś potrawa Âźle wpÂływa na mĂłj organizm i powoduje
jego zatrucie,to jej spoÂżywanie pozostawiam tym,ktĂłrym
ona nie szkodzi,a sam w celu ochrony swojego zdrowia
i samopoczucia,zmieniam poprostu menu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 23:44:53 wysłane przez janusz » Zapisane
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: