Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #600 : Marzec 23, 2010, 17:30:18 » |
|
Do wiadomoœci wszystkich zainteresowanych: Wszystkie posty ur¹gaj¹ce dobrym obyczajom, wyra¿aj¹ce obraŸliwy stosunek do rozmówcy, wyœmiewaj¹ce czyjœ punkt widzenia, rozbijaj¹ce rzeczow¹ dyskusjê, bêdê usuwa³ bez informowania autora. W œmietniku mog¹ oni sobie poczytaÌ swoje teksty i sami oceniÌ ich wartoœÌ merytoryczn¹. Janneth, dziwiê siê, ¿e nie zauwa¿asz trolowania i jako moderator nie pilnujesz porz¹dku, tylko okopa³aœ siê ze swoimi pupilkami na barykadzie chamstwa i z³ych obyczajów. ¯yczê powodzenia. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #601 : Marzec 23, 2010, 17:37:23 » |
|
Zobacz profil Odp: WyraÂź siebie! « Odpowiedz #593 : Marzec 23, 2010, 01:27:07 »
--------------------------------------------------------------------------------
Kahuna- My sie nie znamy (niby).Wiem duzo na Twoj temat.Zastanawiam sie dlaczego Masz tak negatywny stosunek do Chanell??? To jest na-prawde super Kobietka, kolezanka - plus , plus, plus Kahuna cytat Czytanie ze zrozumieniem tez, jak widac, u Ciebie na bakier, Powiedz dlaczego dolujesz innych? Elzbieta - o dolowaniu kogokolwiek(jak to Ty nazywasz)nie ma w ogole mowy i nie miesci sie to w moich intencjach.Jesli jednak chanell zle odbiera i interpretuje posty forumowiczow, pomawia i oczernia,ze moja rola na tym forum jest sianie zamieszania, bo ktos mi za to placi i zbijam na tym kase,to kto tu kogo doluje.Tymbardziej,ze nie robi tego z pozycji zwyklego uzytkownika tego forum lecz jako moderatorka , a wiec osoby,ktora wziela na siebie odpowiedzialnosc trzymania porzadku,bycia obiektywnym a nie przyczyna kolejnej sprzeczki.Do chanell nie mam negatywnego stosunku i jesli ktos nie rozumie na czym polega moderowanie,to powinien odejsc.Gdyby chanell udowodnila,ze ma racje lub zdobyla sie na przeprosiny...nie byloby sprawy.A tak..kolejna sprzeczka, i z czyjego powodu..?Nie mojego,na pewno. Za wyrazy milosci dziekuje,oby nie byly pustoslowiem. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #602 : Marzec 23, 2010, 17:39:45 » |
|
Do wiadomoÂści wszystkich zainteresowanych:
Wszystkie posty ur¹gaj¹ce dobrym obyczajom, wyra¿aj¹ce obraŸliwy stosunek do rozmówcy, wyœmiewaj¹ce czyjœ punkt widzenia, rozbijaj¹ce rzeczow¹ dyskusjê, bêdê usuwa³ bez informowania autora. W œmietniku mog¹ oni sobie poczytaÌ swoje teksty i sami oceniÌ ich wartoœÌ merytoryczn¹.
Nie podoba mi siê twoje do tego podejœcie. U¿ytkownik MA PRAWO wiedzieÌ, czym zawini³ publikuj¹c posta o takiej a nie innej treœci. Powinieœ informowaÌ go o powodzie usuniêcia takiej wypowiedzi. A jeœli ju¿ usuwasz wiadomoœci z moich dzia³ów, to proszê - przynajmniej mnie o tym poinformuj. Powód jest prosty jak drut - nie chcê ¿ebyœ stawia³ mnie w tak nieprzyjemnej sytuacji. Wiesz doskonale, ¿e nie ma informacji w œmietniku kto usun¹³ post. A wiêc móg³ to byÌ ka¿dy z modów. Ty decydujesz siê w usuwanych postach nie dodawaÌ powodów? Moim zdaniem pope³niasz b³¹d i nie zamierzam tego tak zostawiÌ. Krótka notka przynajmniej Thotal. To jest maksymalnie 5 s³ów. "Usun¹³em, bo .... - Thotal" Nie musisz k³ód mnie i innym pod nogi rzucaÌ. A jeœli a¿ tak ciê¿ko idzie ci wspó³praca, to mnie naprawdê rêce opadaj¹. Bo widze, ¿e to nie lenistwo tylko zwyk³a chêÌ dzia³ania innym na nerwy. I jeszcze jedno - trolowanie zauwa¿am, bardzo czêsto, niestety - twoje. EDIT: Thotal, krótki przyk³ad, akurat Marka. http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4910.msg57342#msg57342Nie kosztowa³o mnie to wiêcej ni¿ 10 sekund roboty. A ani u¿ytkownik, ani nikt inny nie bêdzie siê zastanawia³ kto usun¹³ i dlaczego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 17:44:54 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #603 : Marzec 23, 2010, 17:48:12 » |
|
Janneth, wyrzuĂŚ kaÂżdy mĂłj tekst nie na temat (przyznajĂŞ, czasami mnie Âświerzbi Âżeby powiedzieĂŚ coÂś wesoÂłego, ale nie obraÂżam, nie doÂłujĂŞ, nie nĂŞkam dziesiÂątkami zÂłoÂśliwych docinkĂłw). Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #604 : Marzec 23, 2010, 18:17:17 » |
|
Janneth, dziwiĂŞ siĂŞ, Âże nie zauwaÂżasz trolowania i jako moderator nie pilnujesz porzÂądku, tylko okopaÂłaÂś siĂŞ ze swoimi pupilkami na barykadzie chamstwa i zÂłych obyczajĂłw. ÂŻyczĂŞ powodzenia.
Pozdrawiam - Thotal Dariusz,powyzsza uwaga Thotala zapewne nie jest chamstwem i nie uraga sceptykom i krytykom PCH/MF,ktorzy wraz z Janneth "okopali sie na barykadzie chamstwa i zlych obyczajaow"...  .
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 18:18:09 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #605 : Marzec 23, 2010, 20:03:24 » |
|
Panowie, to forum ma sluzyc rozwojowi duchowemu, a nie bojowemu. To jest najwazniejsze zdanie, wezcie sobie to gleboko do serca, przemyslcie. Taki nastroj jaki tu ciagle panuje, nie sprzyja ani troche rozwojowi duchowemu. Czlowiek ktory jest napelniony gorycza, zloscia , zawiscia- nie jest dobrym doradca i mysle ze nie jest to dobra droga aby cokolwiek osiagnac. To jest wiadome, ze kazdy z nas ma swoje zapatrywania. Jednak sposob dyskusji, wymiany pogladow powinien odbywac sie na odpowiednim poziomie. Prosze to wziasc pod uwage. To my tutaj twozymy to forum.
Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #606 : Marzec 23, 2010, 20:08:33 » |
|
Tak czasami jak tu wchodze to wydaje Mi sie , ze Jestem w przeczkolu u starszakow.Tak jak napisala Rafaela.Zgadzam sie z Nia w stu procentach.Potrzebny jest spokuj , zrozumienie oraz tolerancja.To My tworzymy to Forum.Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #607 : Marzec 23, 2010, 20:16:24 » |
|
Jak Âłatwo kochaĂŚ podobnych sobie, jak trudno „odszczepieĂącĂłw”… 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #608 : Marzec 23, 2010, 20:34:21 » |
|
Ptaszku, to nie chodzi o milosc do odszczepiencow, to chodzi o niepozwolenie aby odszczepiency rujnowali ciagle to forum. Podoba Ci sie to co sie dzieje juz od przynajmniej pol roku. Ciagle walcze o spokoj. Uwazam ze tu kazdy z nas powinien miec swoje miejsce. Czy to jest zle? Na forum mamy bardzo wartosciowych ludzi i co sie dzieje. Ciagle organizowane zamieszania rujnuja wszystko. Ja juz postanowilam, ze jesli sie ten caly kram nie uspokoi, to odchodze. Wyrazilam sie tu na "Wyraz siebie" wystarczajaco. Ja przyszlam na inne forum, nie takie jakie jest obecnie. Pozdrawiam Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #609 : Marzec 23, 2010, 20:59:47 » |
|
Pró¿no szukaÌ spokoju Rafaelo , gdy tyle siê wokó³ dzieje. Spokój to najcenniejsza sprawa, ale znaleŸÌ j¹ mo¿esz jedynie, gdy siê wyciszysz. Ja wiem ,¿e ludzie tu ró¿ni, ha³aœliwi, niektórzy usi³uj¹ zwróciÌ na siebie uwagê zamieszaniem, celowo u¿ywaj¹ takich zwrotów, aby sprowokowaÌ ferment. Tym samym naginaj¹ cienk¹ granicê przyzwoitoœci, poza któr¹ ³atwo wpaœÌ w trolowanie. Niestety moim zdaniem trzeba liczyÌ siê z tym, ¿e coraz wiêcej takich bêdzie siê logowa³o na to forum. Trzeba byÌ wewnêtrznie bardzo spójnym i twardym, aby wytrzymaÌ taki napór i nie ogl¹daj¹c siê na trola ( definiowanego wed³ug w³asnych zasad ) prowadziÌ rzeczowe dyskusje z innymi. ¯a³ujê ,¿e nie ma tu na forum opcji "IGNORUJ", któr¹ ka¿dy user móg³by zastosowaÌ wobec innego u¿ytkownika, z którym nie ma ochoty dyskutowaÌ , ani nawet czytaÌ jego postów. Tym samym sprawa by siê bardzo uproœci³a i w sposób naturalny taka osoba straci³aby adwersarzy do swoich rozrób. Ostatecznie jednak, opcja IGNORUJ jest dostêpna ka¿demu z poziomu w³asnego umys³u. Nie chcê - nie zasilam, nie rozmawiam, ignorujê. Proste. A co do forum, to te¿ niez³a szko³a porozumienia ( albo nie-porozumienia ). Chcemy kszta³towaÌ rzeczywistoœÌ ? zacznijmy od tu i teraz. To forum nigdy nie bêdzie takie jak kiedyœ - na szczêœcie. Bowiem wszystko w ¿yciu ulega przemianie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:00:28 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #610 : Marzec 23, 2010, 21:17:05 » |
|
rafaela: "Panowie, to forum ma sluzyc rozwojowi duchowemu, a nie bojowemu. To jest najwazniejsze zdanie, wezcie sobie to gleboko do serca, przemyslcie."
Bzdura. To forum ma sÂłuÂżyĂŚ rozpowszechnianiu, informowaniu oraz dyskusji na temat kwestii zwiÂązanych z Projektem Cheops, z przepowiedniami, zagroÂżeniami i prĂłbami ratowania Âświata, jakie sÂą przez Ăłw projekt sÂą opisywane, wyznawane, proponowane itd, itp.
OczywiÂście pomijam poboczne tematy o muzyce, filmach, zdjĂŞciach z tĂŞczÂą itd.
JeÂśli wiĂŞc juÂż z tego zdamy sobie sprawĂŞ, kaÂżdy sam sobie rozwaÂży, czy owe kwestie (ÂściÂśle zwiÂązane z PCH) sÂą wg danej osoby prawdziwe, czy moÂże wÂątpliwe, lub teÂż dyskusyjne, a moÂże wrĂŞcz totalnie bzdurne.
BiorÂąc pod uwagĂŞ, Âże ja osobiÂście skÂłaniam siĂŞ ku ostatniemu twierdzeniu (Âże jest to STEK BZDUR - nibiru upadki religii itd), bĂŞdĂŞ pisaÂł, Âże stekiem bzdur to jest, Âże wrĂŞcz szkodliwe jest rozpowszechnianie tak idiotycznych tez. A dlaczego bĂŞdĂŞ o tym pisaÂł? Patrz >>> mĂłj pierwszy post w temacie o Nibiru.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:17:22 wysłane przez gosc5690 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #611 : Marzec 23, 2010, 21:28:12 » |
|
Ptaszku, to nie chodzi o milosc do odszczepiencow, to chodzi o niepozwolenie aby odszczepiency rujnowali ciagle to forum. Podoba Ci sie to co sie dzieje juz od przynajmniej pol roku. Ciagle walcze o spokoj. Uwazam ze tu kazdy z nas powinien miec swoje miejsce. Czy to jest zle? Na forum mamy bardzo wartosciowych ludzi i co sie dzieje. Ciagle organizowane zamieszania rujnuja wszystko. Ja juz postanowilam, ze jesli sie ten caly kram nie uspokoi, to odchodze. Wyrazilam sie tu na "Wyraz siebie" wystarczajaco. Ja przyszlam na inne forum, nie takie jakie jest obecnie. Pozdrawiam Rafaela
AleÂż wÂłaÂśnie chodzi o miÂłoœÌ… do kaÂżdego… bo taka jest miÂłoœÌ… wszechobejmujÂąca… Ona nie klasyfikuje, nie dzieli na lepszy, gorszy. Czy ktoÂś rujnuje to forum? Ja tego nie widzĂŞ. Za to widzĂŞ walkĂŞ, ktĂłra rujnuje walczÂących. Sama Rafalelo przyznajesz, Âże ciÂągle walczysz o spokĂłj. I jakie sÂą efekty? W koĂącu, jak stwierdzasz bĂŞdziesz musiaÂła odejœÌ. Pytanie, dlaczego bĂŞdziesz musiaÂła? Kto CiĂŞ do tego zmusza? ÂŚmiem twierdziĂŚ, Âże to nasze Ega zmuszajÂą do ró¿nych posuniĂŞĂŚ, do walki, do ucieczki, do nietolerancji, do nie kochania „odszczepieĂącĂłw”, bo majÂą inne poglÂądy, bo wyraÂżajÂą siĂŞ nie tak, jak byÂśmy sobie Âżyczyli, bo wydaje siĂŞ nam, Âże nas obraÂżajÂą… Tylko dlaczego czujemy siĂŞ obraÂżeni? Czy to na pewno wina tych innych? Poza tym zawsze jest akcja i reakcja… Przypisano tu niektĂłrym ró¿ne Âłatki… troli, burzycieli forum, chamĂłw, itp., itd. A tak naprawdĂŞ chodzi o nieakceptacjĂŞ innoÂści szeroko i wÂąsko pojĂŞtej. Czy Ci napiĂŞtnowani naprawdĂŞ tak bardzo ró¿niÂą siĂŞ od pozostaÂłych? Poza tym, Âże majÂą inne zdanie na niektĂłre kwestie i nie obawiajÂą siĂŞ tego wyraÂżaĂŚ wprost, moÂże czasami zbyt emocjonalnie? Czy ktoÂś kogoÂś moÂże zmusiĂŚ do rozmowy, gdy ta nie odpowiada? Nie czujĂŞ siĂŞ tu w jakikolwiek sposĂłb obraÂżana i nawet lubiĂŞ tych wszystkich „opozycjonistĂłw”. StanowiÂą oni niezbĂŞdnÂą przeciwwagĂŞ… a Âże sÂą „niegrzeczni”?  To ich problem… A czy pozostali, to ÂświĂŞci?  Przynajmniej ja ÂświĂŞtÂą nie jestem… i nie mam zamiaru takÂą byĂŚ… To tyle, na razie. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie 
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #612 : Marzec 23, 2010, 21:35:55 » |
|
Gosciu! Zycze Ci duzego zadowolenia i dobrego osobistego rozwoju. Walczysz z tymi bzdurami ciagle z tymi samymi osobami ktore nie maja zadnego wplywu na to co sie dzieje na swiecie, czy na PCH. Poznales nas wszystkich, czego oczekujesz, ze najlepsi ludzie poprostu odejda. O to Ci chodzi, narazie jestem przy zdrowych zmyslach i zdaje sobie sprawe z celow jakimi sie kierujesz. Ja tez jestem sceptyczna w wielu wypadkach, ale to jest moja osobista sprawa. Dzisiejsze czasy sa tak niesamowite ze tylko spokoj i rozwaga nas wszystkich uratuje, ale napewno nie wojny i klutnie. Nie wyobrazam sobie miec kogos takiego w domu, kto bez ustanku jest ustawiony przeciwko calemu swiatu. Trzeba troche tez pracowac nad soba. Ostre slowa przestaly juz dzialac, bo sie ich uzywa drodzy panowie jak powszedni chleb. Jest duzo do poprawienia, do naprawienia, ale do tego potrzeba opanowania , spokoju i taktu. Znacie cos takiego ? Wymadrzac sie potrafi kazdy, rujnowac tez jak nie fizycznie to psychicznie, ale naprawde wziasc w reke cos i poprowadzic tak jak trzeba to takich tu nie ma. Nawet ludzie z tego forum, ktorzy naprawde reprezetowali soba klase, sa dzisiaj tez wciagnieci w przykrosci. Musze przyznac ze dobrze Wam to wychodzi.
Ps. Ja nie mam nic przeciwko opozycjonistom, tylko prosze z klasa. To prawda, kazdy z nas ma prawo wyboru, nie zamiezam tu nikogo wychowywac, ale mam prawo do kozystania z tego forum . Nie jestem jedyna osoba ktora prosi o zakonczenie robienia zametu, bo uwazam ze ta dzialalnosc rujnuje to forum.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:44:25 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #613 : Marzec 23, 2010, 21:56:11 » |
|
Dlatego Rafaelo ze jest wlasnie tak, Ty nie odchodz , pisz mile posty , napelnione cieplem. Jak sie komus to nie podoba ( bo zaduzo o miloci) niech idzie na forum , na ktorym dyskutuje sie o wulgarnosci i chamstwie. Co go tu trzyma? Wyjdz z tego dzialu na ktorym nasze trole lza innych i nie zagladsaj tu.A oni niech sobie uzywaja. Pokazuja tylko i wylacznie siebie , wlasne ograniczenia. Zobacz , piekne slonce , spiewaja ptaki ,kwitna juz magnolie.Czy warto tracic czas i energie na odpowiadanie na ich posty? Rafaelo cieplutkie buziaczki i przytulenia. Dla Ciebie cudne kwitnace juz u mnie fioleczki. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #614 : Marzec 23, 2010, 22:07:23 » |
|
Hmm...widzĂŞ, Âże trafiÂłem na e-mocjonalnÂą burzĂŞ. Takie pytanie retoryczne ? zastanawiam siĂŞ wÂłaÂśnie dlaczego tak siĂŞ dzieje, Âże : nikt mnie tu nie obraÂża, nie doÂłuje, nie nĂŞka, nie krzywdzi..... itd....itp.... WiĂŞc nie czujĂŞ siĂŞ obraÂżony, pokrzywdzony, nĂŞkany przez kogoÂś. WÂłaÂśnie dlatego, Âże.... odreagowaÂłem w sobie wzorzec : pokrzywdzonego dziecka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:18:04 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #615 : Marzec 23, 2010, 22:08:53 » |
|
Ptak napisaÂła "Nie czujĂŞ siĂŞ tu w jakikolwiek sposĂłb obraÂżana i nawet lubiĂŞ tych wszystkich „opozycjonistĂłw”. StanowiÂą oni niezbĂŞdnÂą przeciwwagĂŞ… a Âże sÂą „niegrzeczni”? To ich problem… A czy pozostali, to ÂświĂŞci? Przynajmniej ja ÂświĂŞtÂą nie jestem… i nie mam zamiaru takÂą byĂŚ… "
Rozumiem o co chodzi, ale równoczeœnie nie chcia³bym dawaÌ zielonego œwiat³a tym wszystkim "niegrzecznym" tylko dlatego, ¿e ze swojego punktu widzenia i tak uznajê ich za równych sobie, godnych szacunku i mi³oœci. Ludzie maj¹ tendencjê do wykorzystywania przywilejów , a czêsto nie rozumiej¹, ¿e wolnoœÌ wyra¿ania swojego zdania to przywilej wolnej duszy. W efekcie naginaj¹ swoje uprawnienie na maksa bez ogl¹dania siê na dobre obyczaje oraz wra¿liwoœÌ innych ludzi wcale nie uwa¿aj¹c tego za swój problem. Ja te¿ œwiêty nie jestem i dlatego w³aœnie bêdê protestowaÌ wtedy , kiedy taki ktoœ dotrze do granicy mojej tolerancji. To nawet nie jest kwestia wytrzyma³oœci w³asnego ego, ale granica godnoœci jako ludzkiej istoty . Nie tylko jeœli chodzi o moj¹ istotê, ale LUDZK¥ Istotê ogólnie. Bycie opozycjonist¹ , a chamem mo¿e siê niektórym co mniej wra¿liwym typom zupe³nie rozje¿d¿aÌ , ale kiedy widzê jak niektórzy co bardziej wra¿liwi u¿ytkownicy cierpi¹ z powodu naruszenia ich wra¿liwoœci to czujê, ¿e zosta³o pope³nione naruszenie czyjejœ godnoœci, czyjejœ granicy, czyjejœ nietykalnoœci. I to jest bardzo nie halo. Nawet, jeœli ktoœ uwa¿a, ¿e PCh to kpina ¿art itede i za punkt honoru postawi³ sobie walkê z wartoœciami , które Projekt niesie ( sesje, przepowiednie, i tak dalej ) to powinien wzi¹Ì pod uwagê to ,¿e ludzie maj¹ prawo do wyboru takich, a nie innych iluzji. Nie zareaguj¹ na ostrze¿enie - to ich wybór. Sparz¹ siê - to te¿ ich wybór. Ale czy warto raniÌ z tego powodu czyjeœ poczucie godnoœci ? Tylko dlaczego czujemy siê obra¿eni? Czy to na pewno wina tych innych?
Œwietne pytanie. Ja osobiœcie wpierw analizujê uczucie, które we mnie wzbudzi czyjaœ "obraza". Co we mnie zadrga³o, co powoduje, ¿e krew uderza do g³owy i chcê oddaÌ adwersarzowi ciêt¹ ripost¹ ? Czêsto po takiej analizie pojawia siê uœmiech od ucha do ucha. Ju¿ wiem co mnie boli, co mnie stresuje, a przecie¿ takie coœ tylko mnie dotyka wiêc jakby sam sobie to robiê. Ju¿ mogê na to machn¹Ì rêk¹, to ju¿ nie boli . Z drugiej strony, uwa¿am, trzeba reagowaÌ na obrazê ,choÌby dlatego, aby daÌ szansê adwersarzowi na w³asne przepracowanie nieuœwiadomionych, byÌ mo¿e , zachowaù. Zawsze jest szansa, ¿e druga osoba zrozumie swój b³¹d. Zrozumie go dla siebie, a nie dla mojej satysfakcji. Ja ju¿ swoj¹ osi¹gn¹³em, bo przepracowa³em "obrazê" w sobie. Autentycznie mia³em kiedyœ tak¹ sytuacjê ¿yciow¹, ze najpierw bez powodu zosta³em pobity, a potem przeproszony przez agresora , który wobec mojej stoickiej postawy wypali³ swoj¹ wewnêtrzn¹ agresjê przemieniaj¹c j¹ w zdumienie. To by³o jego dzia³anie w afekcie, a ja siê po prostu napatoczy³em, ale dziêki mojej postawie uda³o mu siê zrozumieÌ bezsens w³asnego zachowania i zostaliœmy kumplami ostatecznie ( to historia w olbrzymim skrócie ). Sta³o siê coœ takiego, ¿e wobec tego doœwiadczenia ból sta³ siê czymœ zupe³nie nieistotnym a ego zmala³o do roli narzêdzia. To by³o niezwyk³e doœwiadczenie. Silver napisa³ : Takie pytanie retoryczne ? zastanawiam siê w³aœnie dlaczego tak siê dzieje, ¿e : nikt mnie nie obra¿a, nie do³uje, nie nêka, nie krzywdzi..... itd....itp.... Bo jesteœ "œwini¹" gruboskurn¹ nie do przebicia ?  Nie no ¿art hehe w tonie, który mêskie "wrodzone" chamstwo potrafi tolerowaÌ ( nie stosowaÌ na kobietach  ) A co by da³o obra¿anie Ciebie, gdy po Tobie wszystko sp³ywa Silver ? Niezorientowanym podpowiem, ¿e nienawidzê jak mnie Silver zmusza do myœlenia 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:15:48 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
gosc5690
Gość
|
 |
« Odpowiedz #616 : Marzec 23, 2010, 22:11:38 » |
|
Gosciu! Zycze Ci duzego zadowolenia i dobrego osobistego rozwoju. Walczysz z tymi bzdurami ciagle z tymi samymi osobami ktore nie maja zadnego wplywu na to co sie dzieje na swiecie, czy na PCH. Poznales nas wszystkich, czego oczekujesz, ze najlepsi ludzie poprostu odejda. O to Ci chodzi, narazie jestem przy zdrowych zmyslach i zdaje sobie sprawe z celow jakimi sie kierujesz. Ja tez jestem sceptyczna w wielu wypadkach, ale to jest moja osobista sprawa. Dzisiejsze czasy sa tak niesamowite ze tylko spokoj i rozwaga nas wszystkich uratuje, ale napewno nie wojny i klutnie. Nie wyobrazam sobie miec kogos takiego w domu, kto bez ustanku jest ustawiony przeciwko calemu swiatu. Trzeba troche tez pracowac nad soba. Ostre slowa przestaly juz dzialac, bo sie ich uzywa drodzy panowie jak powszedni chleb. Jest duzo do poprawienia, do naprawienia, ale do tego potrzeba opanowania , spokoju i taktu. Znacie cos takiego ? Wymadrzac sie potrafi kazdy, rujnowac tez jak nie fizycznie to psychicznie, ale naprawde wziasc w reke cos i poprowadzic tak jak trzeba to takich tu nie ma. Nawet ludzie z tego forum, ktorzy naprawde reprezetowali soba klase, sa dzisiaj tez wciagnieci w przykrosci. Musze przyznac ze dobrze Wam to wychodzi.
Ps. Ja nie mam nic przeciwko opozycjonistom, tylko prosze z klasa. To prawda, kazdy z nas ma prawo wyboru, nie zamiezam tu nikogo wychowywac, ale mam prawo do kozystania z tego forum . Nie jestem jedyna osoba ktora prosi o zakonczenie robienia zametu, bo uwazam ze ta dzialalnosc rujnuje to forum.
Du¿o pisania, ale 3/4 tego tekstu to tekst "obok" meritum. No ale to mniej istotne. Istotnym natomiast jest to, ¿e Ty chyba celowo nie staraszsiê zrozumieÌ jak¿e sk¹din¹d prostych pobudek, dla których tu cokolwiek piszê. Có¿... ile¿ mo¿na to t³umaczyÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #617 : Marzec 23, 2010, 22:18:40 » |
|
Jako ¿e jest to w¹tek o wyra¿aniu siebie, wiêc pozwolê sobie na wyra¿enie siebie. Uwa¿am, i¿ robicie "burzê w szklance wody", czy te¿ "wid³y z ig³y". Jest to otwarte forum i ka¿dy ma tu prawo zabraÌ g³os, przedstawiÌ swój punkt widzenia. Oczywistym jest, ¿e jak wszêdzie, tak i tu obowi¹zuj¹ pewne zasady, w naszym przypadku okreœlone w tym miejscu: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?board=9.0Chcia³bym zwróciÌ uwagê, ¿e nie jest to "koœció³kowe" forum, gdzie bêdziemy klepaÌ siê po plecach, w ramach poparcia. Oczywiœcie regulamin wszystkiego nie ujmie, i dlatego wa¿nym jest kierowanie siê dobrym smakiem, kultur¹. Zdarzaj¹ siê sytuacje, w których nie zawsze mo¿na ukaraÌ forumowicza, bo akurat nie z³ama³ jakiegoœ punktu regulaminu, ale mimo to przegi¹³. W takim przypadku mo¿na inaczej ustosunkowaÌ siê do niego. Jak? Niejednokrotnie ju¿ by³o to wskazywane na forum, ignorujmy takiego, ale jakbyœmy zapominali o tej zasadzie. Wolimy wszczynaÌ awantury, wylewaÌ pretensje, oskar¿aÌ o to czy tamto, wszystkich, tylko nie siebie. Oczywistym jest, ze mo¿emy "minusowaÌ" na lewo i prawo, banowaÌ, bo ktoœ w jakiœ sposób nie pasuje do naszego œwiatopogl¹du (nie chcê przez to powiedzieÌ, ¿e nie bêdziemy stosowaÌ tych metod), jednak nie têdy droga. Mówimy o rozwoju duchowym. Bardzo siê cieszê, ze to forum s³u¿y temu celowi, jest to g³ówny przyczynek mego tu pobytu, jednak czy "g³askanie siê" i eliminowanie przeciwnoœci rzeczywiœcie temu s³u¿y? Moim, skromnym zdaniem, jest to popadanie z jednej skrajnoœci w drug¹. Wydoroœlejmy wreszcie!
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #618 : Marzec 23, 2010, 22:31:29 » |
|
Dariuszu, bo tu jak w Sejmie, jest lewica, prawica i centrum… wiĂŞc musi siĂŞ dziaĂŚ… 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #619 : Marzec 23, 2010, 22:44:45 » |
|
Bo jesteœ "œwini¹" gruboskurn¹ nie do przebicia ?  Nie no ¿art hehe w tonie, który mêskie "wrodzone" chamstwo potrafi tolerowaÌ ( nie stosowaÌ na kobietach  ) A co by da³o obra¿anie Ciebie, gdy po Tobie wszystko sp³ywa Silver ? Niezorientowanym podpowiem, ¿e nienawidzê jak mnie Silver zmusza do myœlenia  Oczywiœcie, ¿e jestem gruboskórn¹ œwini¹ i wcale siê tego nie wypieram. Jestem te¿ os³em, g³upcem i idiot¹ itp. Te¿ zgadzam siê, ¿e wszystko po mnie sp³ywa. Ca³¹ prawdê napisa³eœ East. Co Wam powiem na koniec tych.... rozgrywek ego. Czy jakakolwiek przykra uwaga mo¿e zrujnowaÌ moje w³asne szczêœcie, moj¹ w³asn¹ prawdê, moj¹ w³asn¹ to¿samoœÌ ? Czy moje w³asne szczêœcie mo¿e zale¿eÌ od innych ludzi, tym bardziej od przykrych uwag i innych g³upot. Oczywiœcie, ¿e nie mo¿e. Wiêc o co chodzi ? Heh.... jesteœcie niesamowicie zabawni.  dobranoc 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:46:04 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #620 : Marzec 23, 2010, 23:07:16 » |
|
Oczywiœcie, ¿e jestem gruboskórn¹ œwini¹ i wcale siê tego nie wypieram. Jestem te¿ os³em, g³upcem i idiot¹ itp. Te¿ zgadzam siê, ¿e wszystko po mnie sp³ywa. Ca³¹ prawdê napisa³eœ East. Co Wam powiem na koniec tych.... rozgrywek ego. Czy jakakolwiek przykra uwaga mo¿e zrujnowaÌ moje w³asne szczêœcie, moj¹ w³asn¹ prawdê, moj¹ w³asn¹ to¿samoœÌ ? Czy moje w³asne szczêœcie mo¿e zale¿eÌ od innych ludzi, tym bardziej od przykrych uwag i innych g³upot. Oczywiœcie, ¿e nie mo¿e. Wiêc o co chodzi ? Heh.... jesteœcie niesamowicie zabawni.  dobranoc  Pytanie tylko, dok¹d siêga taka odpornoœÌ? Czy nie koùczy siê ona wraz z nadepniêciem na bardziej bolesny odcisk?  Mi³ych snów 
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #621 : Marzec 23, 2010, 23:33:39 » |
|
Marku 324. Twoja ostatnia wypowiedŸ stwierdzaj¹ca,¿e - ''to forum w wiêkszoœci wypadków to zlepek k³amstw,spekulacji, domniemaù a dopiero na samym koùcu w najmniejszym stopniu faktów'' - jest delikatnie mówi¹c nietaktowna.  Tak¿e lekcewa¿¹ce przez Ciebie podejœcie do niektórych forumowiczów,a ostatnio nawet moderatorów œwiadczy o tym,¿e bardziej zale¿y Tobie na wprowadzeniu tutaj ''dodatkowo'' atmosfery k³ótni i nieporozumieù ni¿ spokojnej wymiany myœli. Dlatego aby zapanowa³ u Nas ³ad i harmonia,logiczne jest,¿e usuwane s¹ do tzw œmietnika,prowokuj¹ce do niesnasków posty.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #622 : Marzec 24, 2010, 12:28:56 » |
|
Marku 324. Twoja ostatnia wypowiedŸ stwierdzaj¹ca,¿e - ''to forum w wiêkszoœci wypadków to zlepek k³amstw,spekulacji, domniemaù a dopiero na samym koùcu w najmniejszym stopniu faktów'' - jest delikatnie mówi¹c nietaktowna.  Tak¿e lekcewa¿¹ce przez Ciebie podejœcie do niektórych forumowiczów,a ostatnio nawet moderatorów œwiadczy o tym,¿e bardziej zale¿y Tobie na wprowadzeniu tutaj ''dodatkowo'' atmosfery k³ótni i nieporozumieù ni¿ spokojnej wymiany myœli. Dlatego aby zapanowa³ u Nas ³ad i harmonia,logiczne jest,¿e usuwane s¹ do tzw œmietnika,prowokuj¹ce do niesnasków posty. Janusz, nie masz racji pisz¹c ¿e moja subiektywna ocena tego forum jest jak to ujo³eœ "delikatnie mówi¹c nietaktowna". W moim odczuciu jest wyrazem mojej oceny o zawartych tu treœciach. Ró¿nych teœciach, st¹d ró¿norodny i szeroki aspekt mojej oceny. Upatrujê siê ogromniej analogii do popularyzowanych tu pogl¹dów z wczorajszym "expresem reporterów" poœwiêconemu cudownej metodzie leczenia raka w chinach. kto ogl¹da³ ten wie o czym mówiê. niby cudowna metoda, zapewniaj¹ca 100% uleczalnoœÌ tylko ponoÌ, bo i to nie zosta³o udowodnione - na iluœ tam polaków którzy zg³osili siê do kliniki prze¿y³a tylko jedna osoba z polski. ton¹cy brzytwy siê chwyta i wierzy w niestworzone rzeczy - bo taka jest natura ludzka i to niepodlega dyskusji, bo ka¿dy chce ¿yÌ i o to ¿ycie bêdzie walczy³, co nie zmienia faktu skutecznoœci stosowanych tam metod. podobnie tutal, dowodów brak, przpowiednie siê nie sparwdzaj¹ a ty zarzucasz mi brak taktu. wygodny sposób odwrócenia nurtu rozmowy, co i tak nie zmieni p³yn¹cych z niej wniosków. a z lekcewa¿eniem forumowiczów czy te¿ moderatorów nie przesadzaj. stwierdzenie ¿e ktoœ siê nie nadaje do powie¿onej mu roli jest stwierdzeniem faktu. nie widze w takim stwierdzeniu niczego lekcewa¿¹cego. to ¿e nie zgadzam siê czyimœ stanowiskiem nie znaczy ¿e go lekcewa¿ê czy obra¿am, a jeœli tak to odbiera to powinien siê zastanowiÌ czy to rzeczywiœcie ze mn¹ jest coœ nie tak, czy z nim samym i zani¿on¹ samoocen¹.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 12:37:36 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #623 : Marzec 24, 2010, 12:53:48 » |
|
Niestety, Janusz ma racje i wie o czym mowi. Wypowiedz jest na poziomie i bardzo taktowna. Dziekuje Janusz, prosze o wiecej. Rafaela
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 12:55:12 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #624 : Marzec 24, 2010, 23:33:11 » |
|
Panie Marku 324. JeÂśli jakaÂś potrawa Âźle wpÂływa na mĂłj organizm i powoduje jego zatrucie,to jej spoÂżywanie pozostawiam tym,ktĂłrym ona nie szkodzi,a sam w celu ochrony swojego zdrowia i samopoczucia,zmieniam poprostu menu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 23:44:53 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
|