Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 05:06:33

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843729 razy)
0 u¿ytkowników i 38 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #600 : Marzec 23, 2010, 17:30:18 »

Do wiadomo¶ci wszystkich zainteresowanych:

Wszystkie posty ur±gaj±ce dobrym obyczajom, wyra¿aj±ce obra¼liwy stosunek do rozmówcy, wy¶miewaj±ce czyj¶ punkt widzenia, rozbijaj±ce rzeczow± dyskusjê, bêdê usuwa³ bez informowania autora.
W ¶mietniku mog± oni sobie poczytaæ swoje teksty i sami oceniæ ich warto¶æ merytoryczn±.

Janneth,
dziwiê siê, ¿e nie zauwa¿asz trolowania i jako moderator nie pilnujesz porz±dku, tylko okopa³a¶ siê ze swoimi pupilkami na barykadzie chamstwa i z³ych obyczajów.
¯yczê powodzenia.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #601 : Marzec 23, 2010, 17:37:23 »

Zobacz profil   Odp: Wyra¼ siebie!
« Odpowiedz #593 : Marzec 23, 2010, 01:27:07 » 

--------------------------------------------------------------------------------

Kahuna- My sie nie znamy (niby).Wiem duzo na Twoj temat.Zastanawiam sie dlaczego Masz tak negatywny stosunek do Chanell???
To jest na-prawde super Kobietka, kolezanka - plus , plus, plus
Kahuna cytat
Czytanie ze zrozumieniem tez, jak widac, u Ciebie na bakier,
Powiedz dlaczego dolujesz innych?
Elzbieta - o dolowaniu kogokolwiek(jak to Ty nazywasz)nie ma w ogole mowy i nie
miesci sie to w moich intencjach.Jesli jednak chanell zle odbiera i interpretuje posty
forumowiczow, pomawia i oczernia,ze moja rola na tym forum jest sianie zamieszania, bo
ktos mi za to placi i zbijam na tym kase,to kto tu kogo doluje.Tymbardziej,ze nie robi tego z pozycji zwyklego uzytkownika tego forum lecz jako moderatorka , a wiec osoby,ktora wziela na siebie odpowiedzialnosc trzymania porzadku,bycia obiektywnym a nie przyczyna kolejnej sprzeczki.Do chanell nie mam negatywnego stosunku i jesli ktos nie rozumie na czym polega moderowanie,to powinien odejsc.Gdyby chanell udowodnila,ze ma racje lub zdobyla sie na przeprosiny...nie byloby sprawy.A tak..kolejna sprzeczka,
i z czyjego powodu..?Nie mojego,na pewno.
Za wyrazy milosci dziekuje,oby nie byly pustoslowiem.
Pozdrawiam.

janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #602 : Marzec 23, 2010, 17:39:45 »

Do wiadomo¶ci wszystkich zainteresowanych:

Wszystkie posty ur±gaj±ce dobrym obyczajom, wyra¿aj±ce obra¼liwy stosunek do rozmówcy, wy¶miewaj±ce czyj¶ punkt widzenia, rozbijaj±ce rzeczow± dyskusjê, bêdê usuwa³ bez informowania autora.
W ¶mietniku mog± oni sobie poczytaæ swoje teksty i sami oceniæ ich warto¶æ merytoryczn±.

Nie podoba mi siê twoje do tego podej¶cie. U¿ytkownik MA PRAWO wiedzieæ, czym zawini³ publikuj±c posta o takiej a nie innej tre¶ci.
Powinie¶ informowaæ go o powodzie usuniêcia takiej wypowiedzi. A je¶li ju¿ usuwasz wiadomo¶ci z moich dzia³ów, to proszê - przynajmniej mnie o tym poinformuj. Powód jest prosty jak drut - nie chcê ¿eby¶ stawia³ mnie w tak nieprzyjemnej sytuacji.
Wiesz doskonale, ¿e nie ma informacji w ¶mietniku kto usun±³ post. A wiêc móg³ to byæ ka¿dy z modów. Ty decydujesz siê w usuwanych postach nie dodawaæ powodów? Moim zdaniem pope³niasz b³±d i nie zamierzam tego tak zostawiæ. Krótka notka przynajmniej Thotal.
To jest maksymalnie 5 s³ów.

"Usun±³em, bo .... - Thotal"

Nie musisz k³ód mnie i innym pod nogi rzucaæ. A je¶li a¿ tak ciê¿ko idzie ci wspó³praca, to mnie naprawdê rêce opadaj±. Bo widze, ¿e to nie lenistwo tylko zwyk³a chêæ dzia³ania innym na nerwy.

I jeszcze jedno - trolowanie zauwa¿am, bardzo czêsto, niestety - twoje.

EDIT: Thotal, krótki przyk³ad, akurat Marka.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=4910.msg57342#msg57342
Nie kosztowa³o mnie to wiêcej ni¿ 10 sekund roboty. A ani u¿ytkownik, ani nikt inny nie bêdzie siê zastanawia³ kto usun±³ i dlaczego.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 17:44:54 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #603 : Marzec 23, 2010, 17:48:12 »

Janneth,
wyrzuæ ka¿dy mój tekst nie na temat (przyznajê, czasami mnie ¶wierzbi ¿eby powiedzieæ co¶ weso³ego, ale nie obra¿am, nie do³ujê, nie nêkam dziesi±tkami z³o¶liwych docinków).

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #604 : Marzec 23, 2010, 18:17:17 »

Janneth,
dziwiê siê, ¿e nie zauwa¿asz trolowania i jako moderator nie pilnujesz porz±dku, tylko okopa³a¶ siê ze swoimi pupilkami na barykadzie chamstwa i z³ych obyczajów.
¯yczê powodzenia.

Pozdrawiam - Thotal

Dariusz,powyzsza uwaga Thotala zapewne nie jest chamstwem i nie uraga sceptykom
i krytykom PCH/MF,ktorzy wraz z Janneth "okopali sie na barykadzie chamstwa i zlych
obyczajaow"...Co¶.

« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 18:18:09 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #605 : Marzec 23, 2010, 20:03:24 »

Panowie, to forum  ma sluzyc rozwojowi duchowemu, a nie bojowemu. To jest najwazniejsze zdanie, wezcie sobie to gleboko do serca, przemyslcie. Taki nastroj jaki tu ciagle panuje, nie sprzyja ani troche rozwojowi
duchowemu. Czlowiek ktory jest napelniony gorycza, zloscia , zawiscia- nie jest dobrym doradca i mysle ze nie jest to dobra droga aby cokolwiek osiagnac. To jest wiadome, ze kazdy z nas ma swoje zapatrywania. Jednak
sposob dyskusji, wymiany pogladow powinien odbywac sie na odpowiednim poziomie. Prosze to wziasc
pod uwage. To my tutaj twozymy to forum.

Pozdrawiam Rafaela
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #606 : Marzec 23, 2010, 20:08:33 »

Tak  czasami jak tu wchodze to wydaje Mi sie , ze Jestem w przeczkolu u starszakow.Tak jak napisala Rafaela.Zgadzam sie z Nia w  stu procentach.Potrzebny jest spokuj , zrozumienie oraz tolerancja.To My tworzymy to Forum.Milusiego dzionka - Ela
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #607 : Marzec 23, 2010, 20:16:24 »

Jak ³atwo kochaæ podobnych sobie, jak trudno „odszczepieñców”…  Du¿y u¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #608 : Marzec 23, 2010, 20:34:21 »

Ptaszku, to nie chodzi o milosc do odszczepiencow, to chodzi o niepozwolenie aby odszczepiency  rujnowali ciagle to forum. Podoba Ci sie to co sie dzieje juz od przynajmniej pol roku. Ciagle walcze o spokoj.
Uwazam ze tu kazdy z nas powinien miec swoje miejsce. Czy to jest zle?
Na forum mamy bardzo wartosciowych ludzi i co sie dzieje. Ciagle organizowane zamieszania rujnuja wszystko.
Ja juz postanowilam, ze jesli sie ten caly kram nie uspokoi, to odchodze. Wyrazilam sie tu na "Wyraz siebie"
wystarczajaco. Ja przyszlam na inne forum, nie takie jakie jest obecnie. Pozdrawiam Rafaela
east
Go¶æ
« Odpowiedz #609 : Marzec 23, 2010, 20:59:47 »

Pró¿no szukaæ spokoju Rafaelo , gdy tyle siê wokó³ dzieje. Spokój to najcenniejsza sprawa, ale znale¼æ j± mo¿esz jedynie, gdy siê wyciszysz.
Ja wiem ,¿e ludzie tu ró¿ni, ha³a¶liwi, niektórzy usi³uj± zwróciæ na siebie uwagê zamieszaniem, celowo u¿ywaj± takich zwrotów, aby sprowokowaæ ferment. Tym samym naginaj± cienk± granicê przyzwoito¶ci, poza któr± ³atwo wpa¶æ w trolowanie. Niestety moim zdaniem trzeba liczyæ siê z tym, ¿e coraz wiêcej takich bêdzie siê logowa³o na to forum. Trzeba byæ wewnêtrznie bardzo spójnym i twardym, aby wytrzymaæ taki napór i nie ogl±daj±c siê na trola ( definiowanego wed³ug w³asnych zasad ) prowadziæ rzeczowe dyskusje z innymi.  ¯a³ujê ,¿e nie ma tu na forum opcji "IGNORUJ", któr± ka¿dy user móg³by zastosowaæ wobec innego u¿ytkownika, z którym nie ma ochoty dyskutowaæ , ani nawet czytaæ jego postów. Tym samym sprawa by siê bardzo upro¶ci³a i w sposób naturalny taka osoba straci³aby adwersarzy do swoich rozrób.  Ostatecznie jednak, opcja IGNORUJ jest dostêpna ka¿demu z poziomu w³asnego umys³u. Nie chcê - nie zasilam, nie rozmawiam, ignorujê. Proste. 
A co do forum, to te¿ niez³a szko³a porozumienia ( albo nie-porozumienia ). Chcemy kszta³towaæ rzeczywisto¶æ ? zacznijmy od tu i teraz.  To forum nigdy nie bêdzie takie jak kiedy¶ - na szczê¶cie. Bowiem wszystko w ¿yciu ulega przemianie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:00:28 wys³ane przez east » Zapisane
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #610 : Marzec 23, 2010, 21:17:05 »

rafaela:
"Panowie, to forum  ma sluzyc rozwojowi duchowemu, a nie bojowemu. To jest najwazniejsze zdanie, wezcie sobie to gleboko do serca, przemyslcie."

Bzdura. To forum ma s³u¿yæ rozpowszechnianiu, informowaniu oraz dyskusji na temat kwestii zwi±zanych z Projektem Cheops, z przepowiedniami, zagro¿eniami i próbami ratowania ¶wiata, jakie s± przez ów projekt s± opisywane, wyznawane, proponowane itd, itp.

Oczywi¶cie pomijam poboczne tematy o muzyce, filmach, zdjêciach z têcz± itd.

Je¶li wiêc ju¿ z tego zdamy sobie sprawê, ka¿dy sam sobie rozwa¿y, czy owe kwestie (¶ci¶le zwi±zane z PCH) s± wg danej osoby prawdziwe, czy mo¿e w±tpliwe, lub te¿ dyskusyjne, a mo¿e wrêcz totalnie bzdurne.

Bior±c pod uwagê, ¿e ja osobi¶cie sk³aniam siê ku ostatniemu twierdzeniu (¿e jest to STEK BZDUR - nibiru upadki religii itd), bêdê pisa³, ¿e stekiem bzdur to jest, ¿e wrêcz szkodliwe jest rozpowszechnianie tak idiotycznych tez. A dlaczego bêdê o tym pisa³? Patrz >>> mój pierwszy post w temacie o Nibiru.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:17:22 wys³ane przez gosc5690 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #611 : Marzec 23, 2010, 21:28:12 »

Ptaszku, to nie chodzi o milosc do odszczepiencow, to chodzi o niepozwolenie aby odszczepiency  rujnowali ciagle to forum. Podoba Ci sie to co sie dzieje juz od przynajmniej pol roku. Ciagle walcze o spokoj.
Uwazam ze tu kazdy z nas powinien miec swoje miejsce. Czy to jest zle?
Na forum mamy bardzo wartosciowych ludzi i co sie dzieje. Ciagle organizowane zamieszania rujnuja wszystko.
Ja juz postanowilam, ze jesli sie ten caly kram nie uspokoi, to odchodze. Wyrazilam sie tu na "Wyraz siebie"
wystarczajaco. Ja przyszlam na inne forum, nie takie jakie jest obecnie. Pozdrawiam Rafaela

Ale¿ w³a¶nie chodzi o mi³o¶æ… do ka¿dego… bo taka jest mi³o¶æ… wszechobejmuj±ca…
Ona nie klasyfikuje, nie dzieli na lepszy, gorszy.
Czy kto¶ rujnuje to forum? Ja tego nie widzê. Za to widzê walkê, która rujnuje walcz±cych.
Sama Rafalelo przyznajesz, ¿e ci±gle walczysz o spokój.  I jakie s± efekty?
W koñcu, jak stwierdzasz bêdziesz musia³a odej¶æ. Pytanie, dlaczego bêdziesz musia³a? Kto Ciê do tego zmusza?
¦miem twierdziæ, ¿e to nasze Ega zmuszaj± do ró¿nych posuniêæ, do walki, do ucieczki, do nietolerancji, do nie kochania „odszczepieñców”, bo maj± inne pogl±dy, bo wyra¿aj± siê nie tak, jak by¶my sobie ¿yczyli, bo wydaje siê nam, ¿e nas obra¿aj±…
Tylko dlaczego czujemy siê obra¿eni? Czy to na pewno wina tych innych?
Poza tym zawsze jest akcja i reakcja…
Przypisano tu niektórym ró¿ne ³atki… troli, burzycieli forum, chamów, itp., itd.
A tak naprawdê chodzi o nieakceptacjê inno¶ci szeroko i w±sko pojêtej.
Czy Ci napiêtnowani naprawdê tak bardzo ró¿ni± siê od pozosta³ych? Poza tym, ¿e maj± inne zdanie na niektóre kwestie i nie obawiaj± siê tego wyra¿aæ wprost, mo¿e czasami zbyt emocjonalnie? Czy kto¶ kogo¶ mo¿e zmusiæ do rozmowy, gdy ta nie odpowiada?

Nie czujê siê tu w jakikolwiek sposób obra¿ana i nawet lubiê tych wszystkich „opozycjonistów”. Stanowi± oni niezbêdn± przeciwwagê… a ¿e s± „niegrzeczni”?  Du¿y u¶miech To ich problem…  A czy pozostali, to ¶wiêci?  Mrugniêcie Przynajmniej ja ¶wiêt± nie jestem… i nie mam zamiaru tak± byæ…
To tyle, na razie.
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie  U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #612 : Marzec 23, 2010, 21:35:55 »

Gosciu!
Zycze Ci duzego zadowolenia i dobrego osobistego rozwoju. Walczysz z tymi bzdurami ciagle z tymi samymi osobami ktore nie maja zadnego wplywu na to co sie dzieje na swiecie, czy na PCH. Poznales nas wszystkich, czego oczekujesz, ze najlepsi ludzie poprostu odejda. O to Ci chodzi, narazie jestem przy zdrowych zmyslach i zdaje sobie sprawe z celow jakimi sie kierujesz. Ja tez jestem sceptyczna w wielu wypadkach, ale to jest moja osobista sprawa. Dzisiejsze czasy sa tak niesamowite ze tylko spokoj  i rozwaga nas wszystkich uratuje, ale napewno nie wojny i klutnie. Nie wyobrazam sobie miec kogos takiego w domu, kto bez ustanku jest ustawiony
przeciwko calemu swiatu. Trzeba troche tez pracowac nad soba. Ostre slowa przestaly juz dzialac, bo sie ich uzywa drodzy panowie jak powszedni chleb. Jest duzo do poprawienia, do naprawienia, ale do tego potrzeba
opanowania , spokoju i taktu. Znacie cos takiego ? Wymadrzac sie potrafi kazdy, rujnowac tez jak nie fizycznie
to psychicznie, ale naprawde wziasc w reke cos i poprowadzic tak jak trzeba to takich tu nie ma. Nawet ludzie
z tego forum, ktorzy naprawde reprezetowali soba klase, sa dzisiaj tez wciagnieci w przykrosci. Musze przyznac
ze dobrze Wam to wychodzi.

Ps. Ja nie mam nic przeciwko opozycjonistom, tylko prosze z klasa.
      To prawda, kazdy z nas ma prawo wyboru, nie zamiezam tu nikogo wychowywac, ale mam prawo
       do kozystania z tego forum . Nie jestem jedyna osoba ktora prosi o zakonczenie robienia zametu,
       bo uwazam ze ta dzialalnosc rujnuje to forum.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 21:44:25 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #613 : Marzec 23, 2010, 21:56:11 »

Dlatego Rafaelo ze jest wlasnie tak, Ty nie odchodz , pisz mile posty , napelnione cieplem. Jak sie komus to nie podoba ( bo zaduzo o miloci) niech idzie na forum , na ktorym dyskutuje sie o wulgarnosci i chamstwie. Co go tu trzyma?

Wyjdz z tego dzialu na ktorym nasze trole lza innych i nie zagladsaj tu.A oni niech sobie uzywaja.

Pokazuja tylko i wylacznie siebie , wlasne ograniczenia.

Zobacz , piekne slonce , spiewaja ptaki ,kwitna juz magnolie.Czy warto tracic czas i energie na odpowiadanie na ich posty?

Rafaelo cieplutkie buziaczki i przytulenia.
Dla Ciebie cudne kwitnace juz u mnie fioleczki.

Kiara U¶miech U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #614 : Marzec 23, 2010, 22:07:23 »

Hmm...widzê, ¿e trafi³em na e-mocjonaln± burzê.
Takie pytanie retoryczne ? zastanawiam siê w³a¶nie dlaczego tak siê dzieje, ¿e :  nikt mnie tu nie obra¿a, nie do³uje, nie nêka, nie krzywdzi..... itd....itp....
Wiêc nie czujê siê obra¿ony, pokrzywdzony, nêkany przez kogo¶. U¶miech
W³a¶nie dlatego, ¿e.... odreagowa³em w sobie wzorzec : pokrzywdzonego dziecka.

« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:18:04 wys³ane przez Silver » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #615 : Marzec 23, 2010, 22:08:53 »

Ptak napisa³a 
"Nie czujê siê tu w jakikolwiek sposób obra¿ana i nawet lubiê tych wszystkich „opozycjonistów”. Stanowi± oni niezbêdn± przeciwwagê… a ¿e s± „niegrzeczni”?   To ich problem…  A czy pozostali, to ¶wiêci?   Przynajmniej ja ¶wiêt± nie jestem… i nie mam zamiaru tak± byæ… "
Rozumiem o co chodzi, ale równocze¶nie nie chcia³bym dawaæ zielonego ¶wiat³a tym wszystkim "niegrzecznym" tylko dlatego, ¿e ze swojego punktu widzenia i tak uznajê ich za równych sobie, godnych szacunku i mi³o¶ci. Ludzie maj± tendencjê do wykorzystywania przywilejów , a czêsto nie rozumiej±, ¿e wolno¶æ wyra¿ania swojego zdania to przywilej wolnej duszy. W efekcie naginaj± swoje uprawnienie na maksa bez ogl±dania siê na dobre obyczaje oraz wra¿liwo¶æ innych ludzi wcale nie uwa¿aj±c tego za swój problem.
Ja te¿ ¶wiêty nie jestem i dlatego w³a¶nie bêdê protestowaæ wtedy , kiedy taki kto¶ dotrze do granicy mojej tolerancji. To nawet nie jest kwestia wytrzyma³o¶ci w³asnego ego, ale granica godno¶ci jako ludzkiej istoty . Nie tylko je¶li chodzi o moj± istotê, ale LUDZK¡ Istotê ogólnie. Bycie opozycjonist± , a chamem mo¿e siê niektórym co mniej wra¿liwym typom zupe³nie rozje¿d¿aæ , ale kiedy widzê jak niektórzy co bardziej wra¿liwi u¿ytkownicy cierpi± z powodu naruszenia ich wra¿liwo¶ci to czujê, ¿e zosta³o pope³nione naruszenie czyjej¶ godno¶ci, czyjej¶ granicy, czyjej¶ nietykalno¶ci.  I to jest bardzo nie halo.
Nawet, je¶li kto¶ uwa¿a, ¿e PCh to kpina ¿art itede i za punkt honoru postawi³ sobie walkê z warto¶ciami , które Projekt niesie ( sesje, przepowiednie, i tak dalej ) to powinien wzi±æ pod uwagê to ,¿e ludzie maj± prawo do wyboru takich, a nie innych iluzji.  Nie zareaguj± na ostrze¿enie - to ich wybór. Sparz± siê - to te¿ ich wybór. Ale czy warto raniæ z tego powodu czyje¶ poczucie godno¶ci ?

Tylko dlaczego czujemy siê obra¿eni? Czy to na pewno wina tych innych?
¦wietne pytanie. Ja osobi¶cie wpierw analizujê uczucie, które we mnie wzbudzi czyja¶ "obraza". Co we mnie zadrga³o, co powoduje, ¿e krew uderza do g³owy i chcê oddaæ adwersarzowi ciêt± ripost± ? Czêsto po takiej analizie pojawia siê u¶miech od ucha do ucha. Ju¿ wiem co mnie boli, co mnie stresuje, a przecie¿ takie co¶ tylko mnie dotyka wiêc jakby sam sobie to robiê. Ju¿ mogê na to machn±æ rêk±, to ju¿ nie boli .
 Z drugiej strony, uwa¿am, trzeba reagowaæ na obrazê ,choæby dlatego, aby daæ szansê adwersarzowi na w³asne przepracowanie nieu¶wiadomionych, byæ mo¿e , zachowañ. Zawsze jest szansa, ¿e druga osoba zrozumie swój b³±d. Zrozumie go dla siebie, a nie dla mojej satysfakcji. Ja ju¿ swoj± osi±gn±³em, bo przepracowa³em "obrazê" w sobie.

Autentycznie mia³em kiedy¶ tak± sytuacjê ¿yciow±, ze najpierw bez powodu zosta³em pobity, a potem przeproszony przez agresora , który wobec mojej stoickiej postawy wypali³ swoj± wewnêtrzn± agresjê przemieniaj±c j± w zdumienie. To by³o jego dzia³anie w afekcie, a ja siê po prostu napatoczy³em, ale dziêki mojej postawie uda³o mu siê zrozumieæ bezsens w³asnego zachowania i zostali¶my kumplami ostatecznie ( to historia w olbrzymim skrócie ). Sta³o siê co¶ takiego, ¿e wobec tego do¶wiadczenia  ból sta³ siê czym¶ zupe³nie nieistotnym a ego zmala³o do roli narzêdzia. To by³o niezwyk³e do¶wiadczenie.

Silver napisa³ :
Takie pytanie retoryczne ? zastanawiam siê w³a¶nie dlaczego tak siê dzieje, ¿e :  nikt mnie nie obra¿a, nie do³uje, nie nêka, nie krzywdzi..... itd....itp....

Bo jeste¶ "¶wini±" gruboskurn± nie do przebicia ?   Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Nie no ¿art hehe w tonie, który mêskie "wrodzone" chamstwo potrafi tolerowaæ ( nie stosowaæ na kobietach Mrugniêcie )
A co by da³o obra¿anie Ciebie, gdy po Tobie wszystko sp³ywa Silver ?
Niezorientowanym podpowiem, ¿e nienawidzê jak mnie Silver zmusza do my¶lenia  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:15:48 wys³ane przez east » Zapisane
gosc5690
Go¶æ
« Odpowiedz #616 : Marzec 23, 2010, 22:11:38 »

Gosciu!
Zycze Ci duzego zadowolenia i dobrego osobistego rozwoju. Walczysz z tymi bzdurami ciagle z tymi samymi osobami ktore nie maja zadnego wplywu na to co sie dzieje na swiecie, czy na PCH. Poznales nas wszystkich, czego oczekujesz, ze najlepsi ludzie poprostu odejda. O to Ci chodzi, narazie jestem przy zdrowych zmyslach i zdaje sobie sprawe z celow jakimi sie kierujesz. Ja tez jestem sceptyczna w wielu wypadkach, ale to jest moja osobista sprawa. Dzisiejsze czasy sa tak niesamowite ze tylko spokoj  i rozwaga nas wszystkich uratuje, ale napewno nie wojny i klutnie. Nie wyobrazam sobie miec kogos takiego w domu, kto bez ustanku jest ustawiony
przeciwko calemu swiatu. Trzeba troche tez pracowac nad soba. Ostre slowa przestaly juz dzialac, bo sie ich uzywa drodzy panowie jak powszedni chleb. Jest duzo do poprawienia, do naprawienia, ale do tego potrzeba
opanowania , spokoju i taktu. Znacie cos takiego ? Wymadrzac sie potrafi kazdy, rujnowac tez jak nie fizycznie
to psychicznie, ale naprawde wziasc w reke cos i poprowadzic tak jak trzeba to takich tu nie ma. Nawet ludzie
z tego forum, ktorzy naprawde reprezetowali soba klase, sa dzisiaj tez wciagnieci w przykrosci. Musze przyznac
ze dobrze Wam to wychodzi.

Ps. Ja nie mam nic przeciwko opozycjonistom, tylko prosze z klasa.
      To prawda, kazdy z nas ma prawo wyboru, nie zamiezam tu nikogo wychowywac, ale mam prawo
       do kozystania z tego forum . Nie jestem jedyna osoba ktora prosi o zakonczenie robienia zametu,
       bo uwazam ze ta dzialalnosc rujnuje to forum.

Du¿o pisania, ale 3/4 tego tekstu to tekst "obok" meritum. No ale to mniej istotne.
Istotnym natomiast jest to, ¿e Ty chyba celowo nie staraszsiê zrozumieæ jak¿e sk±din±d prostych pobudek, dla których tu cokolwiek piszê. Có¿... ile¿ mo¿na to t³umaczyæ.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #617 : Marzec 23, 2010, 22:18:40 »

Jako ¿e jest to w±tek o wyra¿aniu siebie, wiêc pozwolê sobie na wyra¿enie siebie.
Uwa¿am, i¿ robicie "burzê w szklance wody", czy te¿ "wid³y z ig³y".
Jest to otwarte forum i ka¿dy ma tu prawo zabraæ g³os, przedstawiæ swój punkt widzenia. Oczywistym jest, ¿e jak wszêdzie, tak i tu obowi±zuj± pewne zasady, w naszym przypadku okre¶lone w tym miejscu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?board=9.0

Chcia³bym zwróciæ uwagê, ¿e nie jest to "ko¶ció³kowe" forum, gdzie bêdziemy klepaæ siê po plecach, w ramach poparcia.
Oczywi¶cie regulamin wszystkiego nie ujmie, i dlatego wa¿nym jest kierowanie siê dobrym smakiem, kultur±. Zdarzaj± siê sytuacje, w których nie zawsze mo¿na ukaraæ forumowicza, bo akurat nie z³ama³ jakiego¶ punktu regulaminu, ale mimo to przegi±³. W takim przypadku mo¿na inaczej ustosunkowaæ siê do niego. Jak? Niejednokrotnie ju¿ by³o to wskazywane na forum, ignorujmy takiego, ale jakby¶my zapominali o tej zasadzie. Wolimy wszczynaæ awantury, wylewaæ pretensje, oskar¿aæ o to czy tamto, wszystkich, tylko nie siebie.
Oczywistym jest, ze mo¿emy "minusowaæ" na lewo i prawo, banowaæ, bo kto¶ w jaki¶ sposób nie pasuje do naszego ¶wiatopogl±du (nie chcê przez to powiedzieæ, ¿e nie bêdziemy stosowaæ tych metod), jednak nie têdy droga.
Mówimy o rozwoju duchowym. Bardzo siê cieszê, ze to forum s³u¿y temu celowi, jest to g³ówny przyczynek mego tu pobytu, jednak czy "g³askanie siê" i eliminowanie przeciwno¶ci rzeczywi¶cie temu s³u¿y? Moim, skromnym zdaniem, jest to popadanie z jednej skrajno¶ci w drug±.
Wydoro¶lejmy wreszcie!

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #618 : Marzec 23, 2010, 22:31:29 »

Dariuszu, bo tu jak w Sejmie, jest lewica, prawica i centrum… wiêc musi siê dziaæ…  Du¿y u¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #619 : Marzec 23, 2010, 22:44:45 »

Bo jeste¶ "¶wini±" gruboskurn± nie do przebicia ?   Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Nie no ¿art hehe w tonie, który mêskie "wrodzone" chamstwo potrafi tolerowaæ ( nie stosowaæ na kobietach Mrugniêcie )
A co by da³o obra¿anie Ciebie, gdy po Tobie wszystko sp³ywa Silver ?
Niezorientowanym podpowiem, ¿e nienawidzê jak mnie Silver zmusza do my¶lenia  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Oczywi¶cie, ¿e jestem gruboskórn± ¶wini± i wcale siê tego nie wypieram.
Jestem te¿ os³em, g³upcem i idiot± itp.
Te¿ zgadzam siê, ¿e wszystko po mnie sp³ywa.
Ca³± prawdê napisa³e¶ East.

Co Wam powiem na koniec tych.... rozgrywek ego.
Czy jakakolwiek przykra uwaga mo¿e zrujnowaæ moje w³asne szczê¶cie, moj± w³asn± prawdê, moj± w³asn± to¿samo¶æ ?
Czy moje w³asne szczê¶cie mo¿e zale¿eæ od innych ludzi, tym bardziej od przykrych uwag i innych g³upot.
Oczywi¶cie, ¿e nie mo¿e.
Wiêc o co  chodzi ?
Heh.... jeste¶cie niesamowicie  zabawni. U¶miech

dobranoc Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 22:46:04 wys³ane przez Silver » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #620 : Marzec 23, 2010, 23:07:16 »

Oczywi¶cie, ¿e jestem gruboskórn± ¶wini± i wcale siê tego nie wypieram.
Jestem te¿ os³em, g³upcem i idiot± itp.
Te¿ zgadzam siê, ¿e wszystko po mnie sp³ywa.
Ca³± prawdê napisa³e¶ East.

Co Wam powiem na koniec tych.... rozgrywek ego.
Czy jakakolwiek przykra uwaga mo¿e zrujnowaæ moje w³asne szczê¶cie, moj± w³asn± prawdê, moj± w³asn± to¿samo¶æ ?
Czy moje w³asne szczê¶cie mo¿e zale¿eæ od innych ludzi, tym bardziej od przykrych uwag i innych g³upot.
Oczywi¶cie, ¿e nie mo¿e.
Wiêc o co  chodzi ?
Heh.... jeste¶cie niesamowicie  zabawni. U¶miech

dobranoc Mrugniêcie

Pytanie tylko, dok±d siêga taka odporno¶æ? Czy nie koñczy siê ona wraz z nadepniêciem na bardziej bolesny odcisk?  Du¿y u¶miech

Mi³ych snów  U¶miech
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #621 : Marzec 23, 2010, 23:33:39 »

Marku 324.
Twoja ostatnia wypowied¼ stwierdzaj±ca,¿e - ''to forum
w wiêkszo¶ci wypadków to zlepek k³amstw,spekulacji,
domniemañ a dopiero na samym koñcu w najmniejszym
stopniu faktów'' - jest delikatnie mówi±c nietaktowna. Szok
Tak¿e lekcewa¿±ce przez Ciebie podej¶cie do niektórych forumowiczów,a ostatnio
nawet moderatorów ¶wiadczy o tym,¿e bardziej zale¿y Tobie na wprowadzeniu tutaj ''dodatkowo'' atmosfery k³ótni i nieporozumieñ ni¿ spokojnej wymiany my¶li.
Dlatego aby zapanowa³ u Nas ³ad i harmonia,logiczne jest,¿e usuwane s± do tzw ¶mietnika,prowokuj±ce do niesnasków posty.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #622 : Marzec 24, 2010, 12:28:56 »

Marku 324.
Twoja ostatnia wypowied¼ stwierdzaj±ca,¿e - ''to forum
w wiêkszo¶ci wypadków to zlepek k³amstw,spekulacji,
domniemañ a dopiero na samym koñcu w najmniejszym
stopniu faktów'' - jest delikatnie mówi±c nietaktowna. Szok
Tak¿e lekcewa¿±ce przez Ciebie podej¶cie do niektórych forumowiczów,a ostatnio
nawet moderatorów ¶wiadczy o tym,¿e bardziej zale¿y Tobie na wprowadzeniu tutaj ''dodatkowo'' atmosfery k³ótni i nieporozumieñ ni¿ spokojnej wymiany my¶li.
Dlatego aby zapanowa³ u Nas ³ad i harmonia,logiczne jest,¿e usuwane s± do tzw ¶mietnika,prowokuj±ce do niesnasków posty.

Janusz,
nie masz racji pisz±c ¿e moja subiektywna ocena tego forum jest jak to ujo³e¶ "delikatnie mówi±c nietaktowna". W moim odczuciu jest wyrazem mojej oceny o zawartych tu tre¶ciach. Ró¿nych te¶ciach, st±d ró¿norodny i szeroki aspekt mojej oceny.
Upatrujê siê ogromniej analogii do popularyzowanych tu pogl±dów z wczorajszym "expresem reporterów" po¶wiêconemu cudownej metodzie leczenia raka w chinach. kto ogl±da³ ten wie o czym mówiê. niby cudowna metoda, zapewniaj±ca 100% uleczalno¶æ tylko ponoæ, bo i to nie zosta³o udowodnione - na ilu¶ tam polaków którzy zg³osili siê do kliniki prze¿y³a tylko jedna osoba z polski. ton±cy brzytwy siê chwyta i wierzy w niestworzone rzeczy - bo taka jest natura ludzka i to niepodlega dyskusji, bo ka¿dy chce ¿yæ i o to ¿ycie bêdzie walczy³, co nie zmienia faktu skuteczno¶ci stosowanych tam metod.
podobnie tutal, dowodów brak, przpowiednie siê nie sparwdzaj± a ty zarzucasz mi brak taktu. wygodny sposób odwrócenia nurtu rozmowy, co i tak nie zmieni p³yn±cych z niej wniosków.

a z lekcewa¿eniem forumowiczów czy te¿ moderatorów nie przesadzaj. stwierdzenie ¿e kto¶ siê nie nadaje do powie¿onej mu roli jest stwierdzeniem faktu. nie widze w takim stwierdzeniu niczego lekcewa¿±cego. to ¿e nie zgadzam siê czyim¶ stanowiskiem nie znaczy ¿e go lekcewa¿ê czy obra¿am, a je¶li tak to odbiera to powinien siê zastanowiæ czy to rzeczywi¶cie ze mn± jest co¶ nie tak, czy z nim samym i zani¿on± samoocen±.
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 12:37:36 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #623 : Marzec 24, 2010, 12:53:48 »

Niestety, Janusz ma racje i wie o czym mowi. Wypowiedz jest na poziomie i bardzo taktowna. Dziekuje
Janusz, prosze o wiecej. Rafaela
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 12:55:12 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #624 : Marzec 24, 2010, 23:33:11 »

Panie Marku 324.
Je¶li jaka¶ potrawa ¼le wp³ywa na mój organizm i powoduje
jego zatrucie,to jej spo¿ywanie pozostawiam tym,którym
ona nie szkodzi,a sam w celu ochrony swojego zdrowia
i samopoczucia,zmieniam poprostu menu.
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2010, 23:44:53 wys³ane przez janusz » Zapisane
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: