Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:25:54

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844849 razy)
0 u¿ytkowników i 89 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #775 : Lipiec 02, 2010, 23:44:55 »

Dobrze, sproboje tak jak piszesz i bede modyfikowal tak jak illuminaci to robia na genach ludzkich, i zwierzecych zreszta. Juz i tak sie do tego regulaminu przystosowoje za bardzo ale zalezy mi bardzo na tym poniewaz nie wpadlem tutaj przypadkowo.
Nie dziekuj bo i tak na moje pytania nie odpowiadasz tylko sprzatasz to co Ci pasuje. Nie wiem kto tutaj nie ma respektu do drugiego.
Pozdrawiam.

Dziêkujê U¶miech Bêdê wdziêczna..

Skoro temat tego forum wiarze sie z tym ze czlowiek rowna sie Boga to dlaczego niektorzy sa poniewierani gorzej niz zwierzeta?

Za ma³o czasu tu spêdzi³e¶, ¿eby mówiæ to z pe³nym przekonaniem Chichot

A pozatym wole byc wesolym niz klamca.

I tak trzymaj.
Za malo czasu to Ty chyba spedzilas na tym swiecie zeby ludzi uczyc prawdy...moim zdaniem, ale przeciez moje zdanie sie nie liczy tylko Twoje ;-)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2010, 23:48:58 wys³ane przez mani » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #776 : Lipiec 03, 2010, 07:35:09 »

Mani,
nic siê nie przejmuj, fsb rz±dzi, a my dalej latamy Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #777 : Lipiec 03, 2010, 10:15:27 »

Cytat: janneth
Taka ocena czyjego¶ postêpowania równa jest temu, co nazywasz warto¶ciowaniem, czyli systemowi punktowania.
Bo to nie ma nic wspolnego z wartosciowaniem - to s± OCENY, bardzij lub mniej zaowalowane.
Cytat: ptak
Wychodzi na to, nie da siê uciec od ludzkiego warto¶ciowania

Kiedys za³ozy³em watek,
ktory dosc jasno pokazuje rozróznienie tych ZJAWSK (ocena-a-wartosciowanie).

Ale najwyrazniej nikomu nie chcia³o sie tego poj±æ,
a nie wierze by by³o to takie skomplikowane, wiec racze konstatuje iz macie to w dupie...
co skutkuje nieustannym traceniem pradu na niepotrzebne sie_scierania.

Naprawde polecam ten watek (nie wiem, gdzie on jest teraz)
Cytat: mani
Mam nadzieje ze sie teraz bardziej odprezycie i bedzie wtedy lepsza atmosfera.
Ja tez mam taka nadzieje.
Ale mam te¿ 100% pewno¶ci, ze nie bedzie to mo¿liwe,
dopóki nie przyjdzie uswiadomienie i rozumienie/pojmowanie tych "niuansów".

To Wasz problem - jak d³ugo bêdziecie siê upieraæ przy robieniu sobie krzywdy.. i innym,
drog± TEGO w³a¶nie nieujmowania powy¿szego zagadnienia. To problem spo³eczny i systemowy.
[/size]

================================================================

Cytat: janeth
No to skoro ¿e¶my siê ju¿ ze sob± zapoznali, to zapytam tylko czy przeprosisz za nies³uszne oszczerstwo je¶li udowodniê, ¿e twój temat nie zosta³ usuniêty, a jedynie scalony z innym...

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.msg62351#msg62351

Aaa... I przepraszam je¶li by³am zbyt mi³a. Rzadko mi siê to zdarze i pewnie dlatego nie wychodzi
Pewnie dlatego.
Mrugniêcie))) no no.. A to sie porobi³o na tym forum. Niemoge Du¿y u¶miech)

Cytat: janeth
to zastanów siê co robisz wysnuwaj±c tak pochopne wnioski. Nie bêdzie on twoim adwokatem, a prokuratorem.
G³upota jest sadzic ze ma sie zagwarantowane chody u bogi, bo moze boga lubi wielokrotne zwroty akcji Mrugniêcie
No chyba, ze samemu uwaza sie za boga..  Rozumiem, ze ma u siebie chody zatem.
Ja te¿ U SIEBIE mam.

Cytat: rafaela
To z illuminatami, to mi sie podoba. Powiem szczerze, ze jestem Ci wdzieczna jesli myslales tak tez o mnie.
A tak nawiasem... co stanowi³oby znaczeniowo przeciwieñstwo s³owa:
iluminacja - po polsku: Roz¶wietlenie
?
..bo to od tego znaczenia: iluminaci - roz¶wietlacze  ..zdajesiê.

Czyli - poprawcie mnie, jesli myle znaczenia - przeciwieñstwem byliby...   
zciemniacze?, czy "ciemniacy"?

..macie jakies (etymo-logicznie umocowane) propozycje?..

zaznaczam, ze mowie tu o znaczeniu s³owa - a nie o jakichs konkretnych postaciach,
czy grupach, które sobie moga je przypisywac

================================

Skoro temat tego forum wiarze sie z tym ze czlowiek rowna sie Boga to dlaczego niektorzy sa poniewierani gorzej niz zwierzeta?
Za ma³o czasu tu spêdzi³e¶, ¿eby mówiæ to z pe³nym przekonaniem

..bo niektórzy nie dostaj± zwierzêtom do piêt.
A przeciez w sprawie zwierz±t wci±z jest tyle do zrobienia,
wiec tym bardziej - to, co 'im do piêt nie siega' - zapewne nieco poczeka jeszcze,
zanim pojmie (co sobie samo robi)
..i przestanie siê Samo-Poniewieraæ w swoim bezwzglêdnie otêpia³ym amoku.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2010, 10:54:26 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #778 : Lipiec 03, 2010, 10:31:23 »

wiecie ze z tego nic nie wynika? U¶miech
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #779 : Lipiec 03, 2010, 10:46:55 »

wiecie ze z tego nic nie wynika?
..jak sobie ¿yczysz!

(to cenna informacja)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2010, 10:53:47 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #780 : Lipiec 03, 2010, 13:01:58 »

Za malo czasu to Ty chyba spedzilas na tym swiecie zeby ludzi uczyc prawdy...moim zdaniem, ale przeciez moje zdanie sie nie liczy tylko Twoje ;-)
Czy mo¿esz siê podzieliæ z nami informacj± ile to lat ma Janneth? -bo jak widze z Twojego posta to doskonale siê orientujesz...
No i ile Ty?
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #781 : Lipiec 03, 2010, 16:19:18 »

Arteq- b±d¼ gentlemanem- tam jest "chyba"...

A swoj± drog±, dlaczego cz³owiek nie poka¿e swojej twarzy, tylko zas³ania siê avatarem i nie ujawnia swoich danych, bo przecie¿ ma prawo do zachowania anonimowo¶ci lecz nie koniecznie mo¿e je stosowaæ. Czego siê boi? Swojego "brata"?
Jest taka dobra rada, by przebywaæ tam, gdzie nam dobrze. Gdzie jest dobry rezonans miêdzy lud¿mi na zasadzie kamertonu. Czêsto u¿ytkownicy "stali" chc± zmieniæ nowego cz³onka forum zamiast postaraæ siê o jakiekolwiek wyrównanie rezonansu. To nie jest takie trudne. Mo¿na przys³uchiwaæ siê takiej osobie, poznawaæ j±, zrozumieæ motywacje i wej¶æ w takie interakcje, gdzie zrozumienie zadzia³a, jak szach i mat U¶miech i to w obie strony...
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #782 : Lipiec 03, 2010, 20:06:09 »

Nie ma co uciekaæ za s³owo "chyba" - doskonale wiem jakie by³y intencje, i jak mo¿na odwracaæ kota ogonem, nie dla mnie takie zagrywki.
Sarah, za du¿o czasu i wysi³ku po¶wiêci³em aby mieæ inny rezonans ni¿ ten spójny z niektórymi zachowaniami/pogl±dami/postawami.
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #783 : Lipiec 03, 2010, 21:21:02 »

Wspó³cze¶nie tworz±cy siê nowy ludzki gatunek nazwany przeze mnie Homo Sapiens Heartus rozszerza swój okr±g dzia³ania tworz±c energetyczne systemy otwarte, dostêpne ludzkiej ¶wiadomo¶ci zbiorowej a st±d i ka¿dej jednostce, czy tego jest ¶wiadoma, czy nie.
Tak wiêc i na tym forum nowa energia jest widoczna coraz bardziej U¶miech

P.s. Mam nadziejê, ¿e zgadzamy siê w swoim wnêtrzu, co do definicji rezonansu...
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #784 : Lipiec 04, 2010, 07:00:40 »

Cytat: Sarah
gdzie zrozumienie zadzia³a, jak szach i mat  i to w obie strony...
Sarah,w szachy gram juz od dziecka i wiem,ze szach i mat,to koncowy ruch wygrywajacy partie,
ale nigdy nie przyszlo by mi do glowy,ze to ma cos wspolnego z "zadzialaniem zrozumienia" w obydwie strony.Wiem,ze nosze inny skafander,ale moze mnie oswiecisz o co tu "biega"..?
Wspó³cze¶nie tworz±cy siê nowy ludzki gatunek nazwany przeze mnie Homo Sapiens Heartus rozszerza swój okr±g dzia³ania tworz±c energetyczne systemy otwarte, dostêpne ludzkiej ¶wiadomo¶ci zbiorowej a st±d i ka¿dej jednostce, czy tego jest ¶wiadoma, czy nie.
Toto jakies(nie mowiac,ze dziwolag) po..tego..laciny i angielskiego,...uwazam,ze ma duze szanse na wiekopomne zadomowienie sie w Wikipedii.Brawo Sarah.
Ach,.i jeszcze jedno..kamerton,to nie zaden rezonator dzwieku i nie ma czegos takiego jak
"zasada kamertonu",lecz takie widelki,ktore po pobudzeniu wydaja dzwiek o okreslonej czestotliwosci(np:a =440 hz),do ktorego dostraja sie instrumenty muzyczne - patrz,Wikipedia.
Rezonowac miedzy soba moga jedynie instrumenty,ciala,pomieszczenia,uklady elektroniczne,ktore sa nastrojone na ta sama czestotliwosc,z ktorych jeden jest pobudzony i wydaje dzwiek,a inne moga rezonowac,czyli na zasadzie rezonansu,byc pobudzone przez zrodlo.Mozesz mi wierzyc,znam sie na tym doskonale.Widac,ze masz wielki"talent" do beztroskiej "tfurczosci".Bawi mnie to.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 19:07:15 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #785 : Lipiec 04, 2010, 07:41:15 »

Kahuna-
jeste¶ m±drzejszy od Wikipedii Cool
Szach i mat w obie stron, to ¿artobliwa analogia do sprzê¿enia serc dwojga ludzi, gdzie na tym poziomie nie ma zwyciêzcy a jest zrozumienie...
Homo Sapiens Heartus to ¿art s³owny Du¿y u¶miech...
Kamerton- i tu ju¿ bez ¿artu- to wibracja Pierwszego ¬ród³a do której powoli dostrajaj± siê ludzkie istoty na drodze swojej ewolucji. Dostrajaj±c siê do tego Kamertonu , dostrajaj± siê ³agodnie do siebie samych.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #786 : Lipiec 04, 2010, 09:14:30 »

1.Jest takie proste slowo gdzie nie ma zwyciezcy - sytuacja patowa,a nie zadne zrozumienie.
2.Homo Sapiens Heartus- lepiej nie zartuj w ten sposob,bo sie osmieszasz podajac tego typu definicje,jak wyzej..
3.Kamerton to kamerton - nie zaden rezonator..i nie wibracja Pierwszego Zrodla.. a wiec przed wypisywaniem kolejnych bzdur,lepiej zagladnac do slownika etymologicznego aby upewnic sie,co dane slowo znaczy.
4.Jesli jednak bardzo chcesz,aby inni forumowicze zrozumieli to,co chcesz wyrazic w swoich postach,to pod kazdym z nich umiesc jakies dodatkowe objasnienia typu:toto znaczy tamto,tamto
to jest zart,zartowalam a to jest na serio ..itp..itd..i wtedy wszystko bedzie "jasne" no i bedzie to jakis ewenement w pisaniu postow..?A nuz sie przyjmie?A nie odwracanie kota do gory ogonem po naszych "interakcjach" - co to znaczy?Brrr.. ufff..zawily ten jezyk"polski"w wydaniu Sarah 57...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 09:15:45 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #787 : Lipiec 04, 2010, 10:54:06 »

Dziêki za komplement.
Nadrób, proszê, poczucie humoru i podci±gnij siê z wyobra¼ni.

P.s. Po co w takim razie Twój kin, skoro nie licuje on z "analitycznym, naukowym i merytorycznym  umys³em"?
Newton, Da Vinci, Jung, (¿e wymieniê tych trzech) byli wizjonerami o nieprzeciêtnej wyobra¼ni...
(nawi±zuj±c do Leonarda, w  piêtnastym wieku jeszcze nie latano samolotami Z³y)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 11:04:10 wys³ane przez sarah54 » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #788 : Lipiec 04, 2010, 12:22:15 »

Oj licuje,i to dobrze, ale Ty o tym nie mozesz wiedziec.Newton,Da Vinci i Jung..co za zbieranina..to Twoje kroliki z cylindra..?Hmmm..Ptaki juz dawno lataly mimo,ze byly ciezsze od powietrza.Jesli chodzi o moj kin 21,to jestem Czerwonym Galaktycznym Smokiem,ze skrzydelkami -
podobno.Ogona u siebie nie zauwazylem.Czy smoki maja ogony?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 12:24:34 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #789 : Lipiec 04, 2010, 13:16:07 »

No i zadzia³a³o Szok
Wyobra¼nia i poczucie humoru zdecydowanie na miejscu...

P.s. To nie by³a manipulacja, tylko delikatna sugestia.
      Ilo¶æ ostatnich krêgów w krêgos³upie mamy tak± sam±.

"KIN 21 - Czerwony Galaktyczny Smok

Dzi¶ zaufam boskiemu prowadzeniu i nie poczujê siê niczyj± ofiar±. Wszystko, co robi³em w ¿yciu, by³o w³a¶ciwe, nawet kiedy pope³nia³em b³êdy. B³êdy nale¿± do mojego przeznaczenia. Dziêki nim uczê siê rozró¿niaæ dobro i z³o, gorycz i s³odycz, rozkosz i cierpienie. Dzi¶ otoczê opiek± s³abszych, niekochanych i b³±dz±cych. ¯ycie wska¿e mi, od kogo zacz±æ. "

Winno byæ dodane: otoczê opiek± starszych...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 16:28:51 wys³ane przez sarah54 » Zapisane
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #790 : Lipiec 04, 2010, 20:48:09 »

Wpadlem przypadkowo na regulamin tego forum i czytajac jego poczatek odechcialo mi sie niszczyc wzroku aby czytac dalej. Oto dwa zdania ktore mnie jakos od niego odzucily: "Najwy¿szym i niepodwa¿alnym prawem na forum jest g³os administratora. Demokracja nie ma zastosowania." Nie bede tego komentowal ale powinniscie sie zastanowic nad tym poniewaz to jest najwiekszy przyklad dyktatury ludzkiej. Oczewiscie to tylko moje "widzenie swiata" jak to mi juz napisano. Wolnosc ktora tutaj mamy jest tylko iluzja i w dodatku tymczasowa.
Pozdrawiam serdecznie.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 21:01:28 wys³ane przez mani » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #791 : Lipiec 04, 2010, 21:24:31 »

Nie przejmuj siê Mani U¶miech,
nie tylko Ty nie zgadzasz siê z form± dominacji tu na tym forum, jest wiele osób, którym nie podoba siê sposób manipulowania lud¼mi za pomoc± plusów, minusów i przerzucania postów do innych tematów by zdezorientowaæ zainteresowanych niewygodnym tematem.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #792 : Lipiec 04, 2010, 22:40:38 »

Czy mo¿esz siê podzieliæ z nami informacj± ile to lat ma Janneth? -bo jak widze z Twojego posta to doskonale siê orientujesz...
No i ile Ty?
Witam.
Sorki ze Ci wczesniej nie odpowiedzialem arteq z powodu nieobecnosci. Wiec odpowiedz moja bedzie taka, ze po pierwsze brak tej informacji na jej profilu, a po drugie widac po zdjeciu ktorego uzywa. Drapiezniki zazwyczaj zyja krotko :-) A co do mojego wieku to prosze zobaczyc na moj profil, pisze czarno na bialym, nawet daltonista powinien zobaczyc.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2010, 23:53:17 wys³ane przez mani » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #793 : Lipiec 04, 2010, 22:46:08 »

Nie to ¿ebym jako¶ szczególnie siê czepia³, ale z kontekstu Twojej wypowiedzi wynika, ¿e wiesz ile lat ma Janneth, nawet na tym opar³e¶ argumentacjê swojej tezy, ¿e ma o pewnych rzeczach ma³e pojêcie - w³a¶nie ze wzglêdu na wiek... 

Skoro jednak nie wiesz ile ma lat... to wypowied¼/zarzut/os±d jest po prostu ¿enuj±cy i wiele mówi o Twojej "rzetelno¶ci".
mani
Go¶æ
« Odpowiedz #794 : Lipiec 04, 2010, 23:04:39 »

Nie to ¿ebym jako¶ szczególnie siê czepia³, ale z kontekstu Twojej wypowiedzi wynika, ¿e wiesz ile lat ma Janneth, nawet na tym opar³e¶ argumentacjê swojej tezy, ¿e ma o pewnych rzeczach ma³e pojêcie - w³a¶nie ze wzglêdu na wiek... 

Skoro jednak nie wiesz ile ma lat... to wypowied¼/zarzut/os±d jest po prostu ¿enuj±cy i wiele mówi o Twojej "rzetelno¶ci".
Nie mow ze nie bo wiesz ze jest odwrotnie. Nie wiem jakie ma dokladnie pojecie, kazdy ma swoje tylko ze to od wieku nie zalezy. Dzieci na przyklad maja wiele lepsze pojecie niz niektorzy dorosli. A tak w ogole to nie ja sie czepialem Jej wieku tylko Ona tego ze ja tutaj za malo czasu spedzilem. Pozatym mysle ze ona potrafi sie bronic sama, a nic mi na ten temat nie wspominala kiedy zesmy sie juz co nieco dogadali. To nie to bylo dla Ciebie zenujace tylko ja nim jestem, przyznaj. A jezeli kogos zenuje to co pisze to niech do mnie napisze, prosze, jestem otwarty kazdemu. Pozatym moja rzetelnosc jest prawdziwa i nikt mi jeszcze do tej pory o niej nie wspominal, tylko Ty.
Pozdrawiam
P.S: A zreszta nie wiem dlaczego zawsze jak Ci odpowiem na jakies pytanie to zaraz zmieniasz temat aby mi tylko miec cos do wypomnienia i mowic ze ludzie mowia. A nawet jezeli tak by mialo byc to mi nie przeszkadza poniewaz i tak wszyscy do mnie nie napisza.

===========================

Tak sobie czytam i jak widze w jakie rozmowy sie mieszaja moderatorzy i administratorzy to mi sie az wierzyc nie chce ze Oni spelniaja takie funkcje. Ostatnio rozmawialem na ten temat z kumplem ktory zna sie nieograniczono na temat informatyki i niekiedy wpada tu jako gosc. Pozatym dzieki tej osoby zapisalem sie tutaj. Kiedy mi zaczal opowiadac co sie tutaj naczytal zakonczyl na tym aby zamknac ten forum. Jemu odpowiedzialem: "Zartujesz, przeciez jezeli zamkniesz ten forum duzo ludzi wpadnie w ciemno i nie dowiedza sie nigdy prawdy." On mi odpowiedzial na to: "Jezeli Ty myslisz ze tam do niej dopuszczaja to sie grubo mylisz." Powiedzialem: "Moze sie myle moze nie, w kazdym razie ja mysle ze trzeba to zalatwic dyplomatycznie poniewaz to cobys zrobil zblizaloby sie dyktatorstwa." Obrazil sie na poczatku ze go do dyktatora porownoje ale pozniej przyznal mi racje. Niekiedy sie zastanawiam czy gdybym sam byl taki dobry jak On czy bym tego nie zrobil, bo naprawde mozna tu oglupiec i zostac zniecheconym do wszystkiego. Mam prosbe do wszystkich ktorzy to przyczytaja, lecz wiem ze wszyscy nie zrozumieja tego moim mysleniem, poniewaz kazdy mysli po swojemu. Przestancie sie klucic o byle co, ktore nawet nie jest warte klutni i roznych wyzwisk. Kiedy dzis tutaj sie gryziecie wzajemnie, jak bedziecie reagowac wtedy kiedy bedzie gorzej? Oczywiscie, mnie to tez obowiazuje poniewaz jestem tylko czlowiekiem, jak kazdy z nas. Mysle ze zamiast sie z kims klucic to juz chyba go lepiej ignorowac, lecz to tez nie najlepsze wyjscie. Mysle tez ze dopuki moderatorzy i administratorzy nie zmienia pogladow co do swoich obowiazkow na tym forum to do niczego pozytywnego nie dojdzie, bo to przeciez Oni powinni pokazywac przyklad. Nie miejcie mi to za zle bo was wcale nie proboje obwinic o cokolwiek tylko wam proboje wytlumaczyc jak nie dojsc do chaosu na tym forum.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;-)

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 18:55:33 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #795 : Lipiec 05, 2010, 07:15:19 »

Nie by³em i nie jestem niczyim adwokatem i zawsze wypowiadam siê we w³asnym imieniu - to tyle w kwestii pewnych wyja¶nieñ.
Przy³apany na nierzetelno¶ci, zaczynasz siê wiæ, kluczyæ - brniesz w to dalej i zaczynasz nawet zaprzeczaæ wypowiedzianym wcze¶niej swoim w³asnym s³owom, tezom. Dalej lecisz ju¿ standardowo - z braku argumentów, pomimo wcze¶niejszej deklaracji o udzieleniu odpowiedzi, niby odpowiadasz ale bez odpowiedzi... Robisz tak aby broniæ swój wizerunek lecz wszelkie zabiegi przynosz± odwrotny efekt, a to za spraw± tego, ¿e na si³ê chcesz dorobiæ teoriê do zaistnia³ych faktów. Zamiast wcze¶niej pomy¶leæ co¶ chlapn±³e¶ i teraz zamiast wprost siê do tego przyznaæ jak przyzwoita osoba, krêcisz.
Swoje uwagi co do Twojej rzetelno¶ci popar³em konkretnymi przyk³adami i cytatami. 

Mogê równie¿ przychyliæ siê do sugestii Janneth, ¿e za ma³o czasu spêdzi³e¶ na forum aby uwa¿aæ siê za starego wyjadacza, ba - nie przyswoi³e¶ w miarê podstawowych zasad. Widaæ to nawet po permanentnym pisaniu posta pod postem, pretensjach, ¿e przenosz± Ci posty/w±tki do bardziej odpowiednich dzia³ów.

Zanim zacz±³em siê wypowiadaæ na tym forum  np. w kwestii tre¶ci sesji wpierw wszystkie dostêpne uwa¿nie przeczyta³em, równie¿ szereg wypowiedzi innych forumowiczów, ¿e o regulaminie nie wspomnê. Równie¿ za nim zamie¶ci³em pewne uwagi co do Twoich wypowiedzi - wcze¶niej wszystkie je przeczyta³em.

Tyle ode mnie.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #796 : Lipiec 05, 2010, 08:23:18 »

...
Przy³apany na nierzetelno¶ci, zaczynasz siê wiæ, kluczyæ - brniesz w to dalej i zaczynasz nawet zaprzeczaæ wypowiedzianym wcze¶niej swoim w³asnym s³owom, tezom. Dalej lecisz ju¿ standardowo - z braku argumentów, pomimo wcze¶niejszej deklaracji o udzieleniu odpowiedzi, niby odpowiadasz ale bez odpowiedzi... Robisz tak aby broniæ swój wizerunek lecz wszelkie zabiegi przynosz± odwrotny efekt, a to za spraw± tego, ¿e na si³ê chcesz dorobiæ teoriê do zaistnia³ych faktów. Zamiast wcze¶niej pomy¶leæ co¶ chlapn±³e¶ i teraz zamiast wprost siê do tego przyznaæ jak przyzwoita osoba, krêcisz
....

Arteq - popieram, w³a¶nie opisa³e¶ co¶, co mo¿na czêsto zauwa¿yæ u osób zajmuj±cych siê polityk± w naszym kraju (celowo nie nazywam ich politykami). ¦miaæ mi siê chcê, jak widzê, jak sztabowcy siê wij± t³umacz±c, co ich szefunio mia³ na my¶li, zamiast powiedzieæ, ¿e go¶ciu po prostu co¶ g³upio chlapn±³.
Niestety czasem to mo¿na spotkaæ na tym forum równie¿. Ja w takim przypadku pasujê i staram siê unikaæ niepotrzebnego ruchu na forum i wchodzenia w pyskówki.

Erystyka i retoryka - jestem mocno za tym, ¿eby te przedmioty by³y nauczane w szko³ach.

PS. Aha i jeszcze jedno, nie jestem dinozaurem tego forum, nie mam nawet 100 na koncie, tak¿e mo¿na mnie ¶mia³o leszczyæ.  Zachêcam !!!   Afro

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #797 : Lipiec 05, 2010, 09:08:17 »

Arteq U¶miech rzadko siê z toba zgadzam ,ale teraz w 100 %  Po przeczytaniu tego ,poprostu rêce mi opad³y
Mysle tez ze dopuki moderatorzy i administratorzy nie zmienia pogladow co do swoich obowiazkow na tym forum to do niczego pozytywnego nie dojdzie, bo to przeciez Oni powinni pokazywac przyklad. Nie miejcie mi to za zle bo was wcale nie proboje obwinic o cokolwiek tylko wam proboje wytlumaczyc jak nie dojsc do chaosu na tym forum.

Wydaje mi siê mani ¿e chaos wprowadzi³e¶ osobi¶cie ,pisz±c post pod postem,w dodatku nie na temat w±tku i w nie odpowiednim dziale ,dodaj±c pracy moderatorom Szok  próbujesz nas zastraszyæ ? - pisz±c ¿e twój kolega chce nam zamkn±æ forum  Szok

Moze napisz nam jakie maj± wed³ug ciebie obowiazki moderatorzy i administrator ,bo mo¿e my zyjemy w nie¶wiadomo¶ci ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2010, 09:20:36 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #798 : Lipiec 05, 2010, 10:39:13 »

Oczywistym jest, ¿e ludzie funkcjonuj± na ró¿nych poziomach intelektualnych, emocjonalnych, uczuciowych. Ka¿dy jest inny i to piêkne. Jednak nie ka¿dy bêdzie rezonowa³ z ka¿dym, bo po prostu tak siê nie da. Owszem, przy du¿ej empatii mo¿na zbli¿yæ siê do rozmówcy, jednak rozmowa taka nie bêdzie satysfakcjonuj±ca, gdy s± ró¿ne pojmowania  ¶wiata i wyra¿ania siebie. Czêsto pojawiaj± siê wówczas nieporozumienia, ¿ale i pretensje, przynajmniej z jednej ze stron.

Czy jest zatem sens traciæ czas i energiê na udowadnianie czegokolwiek, gdy rozmówca nie jest otwarty i brak mu najzwyklejszej tolerancji na inny punkt widzenia? Ja w takich przypadkach na ogó³ pasujê, b±d¼ w ogóle nie wchodzê w dyskusjê. Nie z ka¿dym da siê dochodziæ do konstruktywnych wniosków i nie z ka¿dym nam po drodze, choæ mo¿na darzyæ tak± osobê sympati±. 
To tak ogólnie, bez personalnych odniesieñ. 

Pozdrawiam  U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #799 : Lipiec 05, 2010, 11:03:28 »

Masz racjê  Ptaszku U¶miech ja ju¿ odpuszczam nie mam si³y ,czasem poglady innych zamiast nas czego¶ nauczyæ ,odstraszaj± i ty doskonale wiesz co mam na mysli  Mrugniêcie Du¿y u¶miech
Pozdrawiam serdecznie

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: