arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #825 : Lipiec 29, 2010, 21:10:09 » |
|
Nie rozumiem tego co napisa³eœ, a raczej adresata w mojej osobie. Przecie¿ napisa³em - wolna wola, byle szanowaÌ w niej drugiego cz³owieka - to chyba rozs¹dne i moralne/etyczne. Nie wiem równie¿ dlaczego moj¹ wiarê uto¿samiasz sztywno z zasilaniem instytucji - jak rozumiem KRK. Staram siê cechowaÌ ¿yw¹ wiar¹ a nie instytucjonaln¹ - to raz. Dwa - na jakiej podstawie twierdzisz, ¿e KK/KRK podaje tylko czêœÌ prawdy [któr¹ dysponuje?], czy mam rozumieÌ, ¿e Ty posiadasz ca³a prawdê? Tak wypada³oby aby rzetelnie móc wypowiedzieÌ siê, ¿e ktoœ opowiada tylko o niej czêœciowo/ukrywa. To jak a jest ta "ca³a" prawda? Widzisz, gdy staram siê uzyskaÌ coœ wiêcej w jej temacie od osób z tego forum które to zapewniaj¹, ¿e j¹ znaj¹ - zawsze, ostatecznie zostajê z niczym - a to nie chc¹ rozmawiaÌ, a to nie chc¹ wyjaœniaÌ, a to nie maj¹ na to czasu, a to w koùcu ich argumentacja/dowody siê rw¹...
Nie wypowiadam siĂŞ za Janneth, ale z tego co pamiĂŞtam to na tym forum wielokrotnie deklarowaÂła siĂŞ jako osoba niewierzÂąca, przynajmniej zgodnie z KK/KRK...
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #826 : Lipiec 30, 2010, 08:18:06 » |
|
Arteq napisa³em tak, bo widzê, ¿e robi siê jak¹œ nagonkê na sarah54 na podstawie tego, co pisze ona i czuje. To , co ona wyra¿a jest dla niej w³aœciwe i tak siê tym cieszy pewnie, ¿e a¿ musi siê tym podzieliÌ. Owszem napisa³eœ - wolna wola , byle szanowaÌ w niej drugiego cz³owieka - ale jednoczeœnie przytakn¹³eœ janneth, zgadzaj¹c siê tym samym na przedstawienie sarah54 jako manipulantki. Tak odebra³em poni¿sze: Lipiec 29, 2010, 11:55:54 Wolna wola... jedni mog¹ chodziÌ, inni mog¹ odwodziÌ pozosta³ych od tego, problem nastêpuje wtedy gdy zaczyna siê u¿ywaÌ si³y lub innych "sztuczek" - nagannych moralnie w celu osi¹gniêcia w³asnych wizji.
janneth :O takich mówisz? ( cytuj¹c sarah54 ) Lipiec 28, 2010, 21:36:14 ...zasilanie organizacji religijnych mo¿ecie przerwaÌ ... Znaj¹c mechanizmy energetyczne wierzeù i systemy energetyczne organizacji ró¿nego typu, pozwoli³am sobie na sugestiê. Gdybym chcia³a nawo³ywaÌ do opuszczenia koœcio³ów i wyznaù, pos³u¿y³abym siê innym zdaniem, np. ..przerwijcie wreszcie to zasilanie organizacji religijnych..." a Ty siê z tym zgodzi³eœ post ni¿ej. To ja ju¿ nie wiem jak ona ma siê broniÌ przed oszczerstwami o u¿ywanie manipulacji. Przypomina to trochê nagonkê na czarownice i s¹d Inkwizycji - cokolwiek powiesz, zostanie u¿yte przeciwko Tobie. Filozofia KRK to nie jest moja prawda. Argumenty polemizuj¹ce z ni¹ przedstawia wiele odmian chrzeœcijaùstwa, które przecie¿ jednolite nie jest. Ka¿de z nich ma swój kawa³ek prawdy, lub po prostu inaczej prawdê postrzega i to od ludzi zale¿y z czym siê zechc¹ uto¿samiÌ. I w porz¹dku, tak ma byÌ, ró¿norodnoœÌ to podstawa, gorzej, jeœli w imiê w³asnej prawdy cz³owiek zaczyna wt³aczaÌ drugiego w swoje ramki. I tylko to chcia³em wyraziÌ swoim postem. Ja posiadam swoj¹ prawdê, dla mnie na teraz najlepsz¹ z mo¿liwych. Nie jest ona negacj¹ czyjejkolwiek prawdy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 20:39:59 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #827 : Lipiec 30, 2010, 09:31:37 » |
|
East-cieszĂŞ siĂŞ, Âże mogÂłam poznaĂŚ TwojÂą postawĂŞ.
To forum sÂłuÂży takÂże do podnoszenia naszej wspĂłlnej ÂświadomoÂści . KaÂżdy zakres Waszej wiedzy jest waÂżny i pasuje do ukÂładanki czÂłowiek-Âżycie-ziemia-wszechÂświat.
To forum moÂże posÂłuÂżyĂŚ rĂłwnieÂż, jako platforma do zmiany modelu behawioralnych postaw.
Forum Kod Czasu nie wykorzystaÂło tej moÂżliwoÂści i mimo ogromnej wiedzy i poÂświĂŞconego czasu pozostaÂło tylko w formie archiwum, jeÂśli ktoÂś zgraÂł sobie treÂści na dysk.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #828 : Lipiec 30, 2010, 10:31:50 » |
|
W takim razie dla caÂłkowitego wyjaÂśnienia sytuacji: KaÂżdy ma prawo do wÂłasnego zdania i odczuĂŚ (i to wyraziÂłem) - wedle moich nie ufam Sarah54, ale nie dysponujĂŞ dowodami pozwalajacymi mi stwierdziĂŚ, Âże jest manipulantkÂą. PiszÂąc o manipulacji i 'pomagierach" miaÂłem na myÂśli innÂą forumowiczkĂŞ - KiarĂŞ, w jej przypadku mogĂŞ wykazaĂŚ to na podstawie niektĂłrych z jej postĂłw...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #829 : Lipiec 30, 2010, 10:33:50 » |
|
Dziwna to moralnoœÌ kalego, arteq i janneth , w której z jednej strony samemu siê zasila instytucjê podaj¹c¹ ca³y czas tylko czêœciow¹ prawdê,bazuj¹c¹ na nieœwiadomoœci, a z drugiej strony piêtnuje siê cz³owieka - sarach54 - za jej sposób widzenia œwiata, tak, jakby to ona dopuszcza³a siê manipulacji, niedopowiedzeù i k³amstw.[/u]
To¿ to jakaœ kpina! Nie spotka³am siê jeszcze na tym forum z wiêkszymi objawiami piêtnowania jak tymi stosowanymi wobec katolików! Nie wiem jak to mo¿liwe, by w dzisejszych czasach, przy, jak to mówicie "wysoce rozwiniêtej œwiadomoœci" tak wielce inteligentnemu, empatycznemu i och-ach cz³owiekowi przysz³o do g³owy piêtnowanie jakiejœ tam "czêœciowo tylko prawdê pokazuj¹cej i bazuj¹cej na nieœwiadomoœci" religii! Jeœli tak s³aba w korzeniach ju¿ wiara ma upaœÌ przy jego wszech-majestacie, to wyginie tak samo jak fauna i flora, którym cz³owiek miejsce istnienia zabiera. Rós³ by taki jeden z drugim w moich oczach z aprobat¹ obserwuj¹c nie upadek, a rozwój religii! W przeciwnym wypadku, gdy istota mianuj¹ca siebie sam¹ jako istotê wielce ju¿ œwiadom¹, dopuszcza siê twierdzeù, których ja jako malutki cz³owieczek zauwa¿yÌ w stanie nie jestem (a wiêc nie przyjmê jej prawd do œwiadomoœci, tak jak i pewnie 90% innych jeszcze przez ni¹ nie przekonanych osób), to mam odwagê powiedzieÌ, ¿e jej starania i tak pójd¹ na marne! Nie ma tu piêtnowania East! Jest racjonalna oczywistoœÌ, któr¹ ty chcia³byœ widzieÌ inaczej... A odnoœnie twoich spekulacji jakobym zasila³a instytucjê KRK, to mnie obojêtne jest co na mój temat myœlisz. Dopóki tylko myœlisz... Ale jeœli ju¿ swoje myœli masz odwagê wypowiedzieÌ na forum publicznym, to podaj na to jakikolwiek dowód. Dodam tylko, ¿e nie trzeba byÌ policjantem, by popieraÌ przepisy ruchu drogowego, wiec daruj sobie wszelkie tego typu insynuacje. Czarno na bia³ym wska¿ miejsce, w którym mia³abym ochotê siê przed tob¹ b¹dŸ u¿ytkownikami otworzyÌ i powiedzia³abym, ¿e jestem katoliczk¹. Ró¿nica miêdzy tymi wylewaj¹cymi ¿ó³Ì nie-katolikami, a mn¹ jest taka, ¿e mnie istnienie tego wyznania naprawdê w niczym nie wadzi. Jeœli jednak widzê tak ogromn¹ dezaprobatê dla niego i w³aœnie jak to nazwa³eœ - piêtnowanie wierz¹cych (dla mnie ca³kowicie niepoparte ¿adnymi racjonalnymi powodami), to nie omieszkam stan¹Ì w ich obronie. Jakbyœ mia³ jeszcze jakieœ w¹tpliwoœci, zapraszam do zapoznania siê z nasz¹ polsk¹ konstytucj¹ (choÌ powinieneœ j¹ doskonale znaÌ studiuj¹c prawa cz³owieka), a chocia¿by z regulaminem naszego forum i dok³adniej mówi¹c jego punktem dotycz¹cycm wypowiedzi: - propaguj¹cych totalitarny ustrój paùstwa lub nawo³uj¹cych do nienawiœci na tle ró¿nic narodowoœciowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze wzglêdu na bezwyznaniowoœÌ (art. 256 Kodeksu karnego). Moderator winien zareagowaÌ przyznaj¹c u¿ytkownikowi -1pf. Sarah nie dopuœci³a siê naturalnie niczego za co powinna zostaÌ ukarana. Ale ilekroÌ nie bêdziemy reagowac na takie zachowania, to drobymi kroczkami z ³atwoœci¹ pokonamy granicê dobrego smaku i do nawo³ywania do nienawiœci na tle wyznaniowym dojdziemy bardzo prêdko. Tolerancja ma byÌ obustronna!
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 10:35:23 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #830 : Lipiec 30, 2010, 10:59:12 » |
|
Ja posiadam swoj¹ prawdê, dla mnie na teraz najlepsz¹ z mo¿liwych. Nie jest ona negacj¹ czyjejkolwiek prawdy. East, ale¿ jest, czego da³eœ dowód pisz¹c: Dziwna to moralnoœÌ kalego, arteq i [...], w której z jednej strony samemu siê zasila instytucjê podaj¹c¹ ca³y czas tylko czêœciow¹ prawdê,bazuj¹c¹ na nieœwiadomoœci [...] Tym samym zarzucasz mi œwiadom¹ i dobrowoln¹ wspó³pracê z manipulantami - tym samym przyk³adanie rêki do tego, by zaraz potem pisaÌ o mentalnoœci/moralnoœci Kalego... Tym bardziej dziwne, ¿e owszem - bêd¹c cz³onkiem wspólnoty KRK pietnujê niektóre z zachowaù jego cz³onków, nie udajê, ¿e nie widzê. Widzê, ¿e bazuj¹c na nagannych zachowaniach niektórych z osób z KRK - które to zachowania sa przeciez sprzeczne z nauczaniem KRK - pozwoli³eœ sobie na zinstytucjonizowanie osób i wrzucenie do jednego worka razem z patologiami... Wobec takiego Twojego os¹du poprosi³em o wyjaœnienie/wskazanie jaka jest ca³oœÌ prawdy [bo skoro z tak¹ pewnoœci¹ wypowiadasz siê, ¿e przekazywana jest wy³acznie jej czêœÌ...] - i zgodnie z tym o czym pod tymi s³owami napisa³em - standardowo nie doczeka³em siê czegoœ w miarê precyzyjnego - same suche stwierdzenia i ogólniki. Je¿eli natomiast Ty posiadasz swój "kawa³ek" prawdy to czy zasadne by³oby okreslenie Twojej postawy w analogiczny sposób jak dokona³es tego wobec mnie? Czy mo¿e wtedy us³ysza³bym s³owa o kolejnej nagonce? No i takie mocne s³owa u¿yte przez Ciebie w poœcie - "oszczerstwa" - czy by³bys sk³onny podaÌ konkretne miejsce w którym dopuszczam siê wobec Sarah54 oszczerstwa?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #831 : Lipiec 30, 2010, 11:03:19 » |
|
Prawie kaÂżdy dziaÂła wg jakiegoÂś programu. Jedni wg doktryn KRK, inni wg dyrektyw masoĂąskich… moÂżna by mnoÂżyĂŚ te wszystkie indoktrynujÂące nas ideologie. W tym wszystkim musi jeszcze znaleŸÌ siĂŞ miejsce na wÂłasne postrzeganie Âświata, wÂłasne poczucie sprawiedliwoÂści, wÂłasne rozliczanie siĂŞ z sobÂą (nie ze Âświatem)… czy kaÂżdego na to staĂŚ? CaÂłkowicie wolnych strzelcĂłw jest naprawdĂŞ niewielu. Tolerancja, to spojrzenie z wyÂższego puÂłapu ÂświadomoÂści… im wyÂżej, tym wiĂŞkszy jej zakres… 
|
|
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #832 : Lipiec 30, 2010, 12:24:16 » |
|
Ptaku-prawda, wolnoœÌ,mi³oœÌ to has³a. Na obecnym etapie œwiadomoœci przewa¿aj¹ca czêœÌ ludzi potrzebuje autorytetów i liderów. I taki stan potrwa jeszcze wiele lat.Instytucje koœcielne spe³niaj¹ te potrzeby. Szko³y rozwoju duchowego równie¿. Przy czym ró¿ni liderzy dobrze zarabiaj¹. Wypowiedzia³am siê w tym temacie, co spowodowa³o wiele ciekawych wypowiedzi z Waszej strony. Proszê, b¹dŸcie uczciwi i powiedzcie, kto z Was nie potrzebuje autorytetów i liderów we wszystkich aspektach swojego ¿ycia? Konstytucja,to te¿ autorytet, któr¹ przez wieki tworzyli i poprawiali ludzie bêd¹cy autorytetami a tak¿e liderami (politycznymi) 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #833 : Lipiec 30, 2010, 12:36:28 » |
|
Moim autorytetem jest Jezus Chrystus. W "instytucji koÂścielnej" nie szukam osĂłb-autorytetĂłw. Nie ma i nie byÂło na Âświecie czÂłowieka ktĂłrym chciaÂłbym siĂŞ staĂŚ. Owszem, sÂą pewne cechy czy tez zachowania w postawach pewnych osĂłb ktĂłrymi chciaÂłbym siĂŞ cechowaĂŚ, lecz nie na zasadzie caÂłoÂści postaci.
ale to chyba bardziej pasuje do wÂątku "wyraÂź siebie"...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #834 : Lipiec 30, 2010, 13:07:54 » |
|
KiedyÂś pewnie potrzebowaÂłam autorytetĂłw, dziÂś wĂŞdrujĂŞ samotnie… i ze wszystkimi jednoczeÂśnie… 
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #835 : Lipiec 30, 2010, 14:41:55 » |
|
ProszĂŞ, bÂądÂźcie uczciwi i powiedzcie, kto z Was nie potrzebuje autorytetĂłw i liderĂłw we wszystkich aspektach swojego Âżycia? Saro, masz racjĂŞ prawie kaÂżdy potrzebuje autorytetu, tylko dlaczego? ze strachu ? staram siĂŞ nie sÂłuchaĂŚ autorytetĂłw ale siebie...( moÂże sÂłuchaĂŚ to zÂłe sÂłowo, wysÂłuchuje czĂŞsto, poniewaÂż juÂż od wczesnych lat interesowaÂłam siĂŞ religiami i szukaÂłam tam czegoÂś co pociÂąga masy, na szczĂŞÂście lub nie, nie znalazÂłam w Âżadnej tych ciÂągĂłw, ktĂłre by nie porwaÂły na dÂłuÂżej niÂż kilka miesiĂŞcy).. czy to dobrze? nie wiem, ale jest coraz mniej strachu we mnie, mierzi mnie kaÂżda prĂłba narzucenia mi czegoÂś, szczegĂłlnie narzucenia myÂślenia jak wszyscy....tÂłumaczenie Âże tak myÂślÂą i robiÂą wszyscy bo tradycja, bo tak wypada jest dla mnie .. brak mi odpowiedniego sÂłowa.. coÂś z brakiem zrumienia, lenistwem, gÂłupotÂą, bezmyÂślnoÂściÂą, strachem? ... moÂże z tym wszystkim po trochu.... Pozdrawiam serdecznie:))
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #836 : Lipiec 30, 2010, 15:14:44 » |
|
ludzie nie mogÂący ÂżyĂŚ bez autorytetĂłw/liderĂłw sÂą bardzo zagubionymi mÂłodymi duszami.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #837 : Lipiec 30, 2010, 15:47:49 » |
|
Songo- z jakiej "wiĂŞkszej caÂłoÂści" jest ten cytat? Jakiego autorytetu, z ktĂłrym siĂŞ zgadzasz?
Termin "m³oda dusza" jest wprowadzeniem w b³¹d... Esencj¹ duszy jest œwiat³o, które nie podlega czasowi(nawet temu niewyobra¿alnie d³ugiemu).
Jeœli myœlisz o ,œwiadomoœci inkarnacyjnej, to chcê Ci powiedzieÌ, ¿e mo¿esz,jako œwiadomoœÌ istnieÌ w przesz³oœci, teraŸniejszoœci i przysz³oœci. Tak, poza Twoj¹ tu na ziemi ograniczon¹ pamiêci¹ istniejesz w wielu wcieleniach naraz...
Tu i teraz jest dla Twojej ÂświadomoÂści duszy najlepszy moment na doÂświadczanie czasu i przestrzeni "oczami" Pierwotnego ÂŹrĂłdÂła.ktĂłrego jesteÂś czĂŞÂściÂą, ze wszystkimi tego moÂżliwoÂściami i konsekwencjami.
To, co napisaÂłam jest powodem,dla ktĂłrego religie nie upadnÂą znienacka ale przejdÂą transformacjĂŞ spowodowanÂą powolnÂą zmianÂą w globalnej ÂświadomoÂści Homo Sapiens a takÂże stopniowym podnoszeniem ÂświadomoÂści kaÂżdej jednostki, poniewaÂż czÂłowiek jest zdolny do wyciÂągania logicznych wnioskĂłw ze swojego postĂŞpowania, jako gatunku.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #838 : Lipiec 30, 2010, 16:18:30 » |
|
to moja prywatna koncepcja- jak widzisz nie muszĂŞ siĂŞ posiÂłkowaĂŚ "autorytetami" Âżeby coÂś napisaĂŚ!
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #839 : Lipiec 30, 2010, 16:37:15 » |
|
to moja prywatna koncepcja- jak widzisz nie muszĂŞ siĂŞ posiÂłkowaĂŚ "autorytetami" Âżeby coÂś napisaĂŚ!
S³owo ''autorytet'' nie jest tu jakimkolwiek dobrym okreœleniem, nawet w cudzys³owiu. Raczej... jesteœmy tu wszyscy nawzajem uczniami i nauczycielami..... Najlepszym nauczycielem, jest zawsze ten który ''rujnuje'' Twoje ¿ycie. A szybko pojawi¹ siê Ci, którzy zrujnuj¹ Ci ¿ycie jeœli nie kochasz siebie i masz niskie poczucie swojej wartoœci ! Prêdzej, czy poŸniej Wszechœwiat odpowiada Ci tym samym. Odpowie, czym jest Twój w³asny system wartoœci przejawiony jako interpersonalny stosunek do samego Siebie. Pytanie z psychologii ? Dlaczego tylu na œwiecie jest ¿ebraków ? OdpowiedŸ : Poniewa¿ Ci ludzie uwa¿aj¹, ¿e nie zas³uguj¹ w swym ¿yciu na bogactwo, dostatek, a przys³uguje to innym, lepszym od nich. G³ówna przyczyna takiego myœlenia : spo³eczne, lub rodzinne zaprogramowanie. Ktoœ powiedzia³ m³odemu jeszcze cz³owiekowi, ¿e on nie jest wiele wart, przecie¿ inni s¹ lepsi, m¹drzejsi, bardziej wykszta³eceni etc... I on w to uwierzy³ ! Uwierzy³, bo ten ktoœ robi¹c mu pranie mózgu u¿y³ argumentów i porównaù. I ten wspania³y jak ka¿dy cz³owiek sta³ siê... ¿ebrakiem.Dziœ mo¿e siedzi pod jakimœ sklepem i prosi o kilka z³otych. Ale ta lekcja, to bardzo cenna lekcja. Upad³, ale podnosi siê. W koùcu dowiaduje siê, ¿e on jak i bez wyj¹tku ka¿dy zas³uguje w swym ¿yciu na - WSZYSTKO CO TYLKO NAJLEPSZE. Gdy to sobie wpe³ni uzmys³owi, od tej chwili powoli lecz z determinacj¹ przestaje byÌ - ¿ebrakiem.  Ale co najwa¿niejsze : ''¿ebrak'' poprzez swój (''upadek'' - doœwiadczenie) uczy siê, jednej niezwyk³ej rzeczy.To on uczy siê i to on stajê siê wpe³ni œwiadomy tego, ¿e nie tylko on zas³uguje w swym ¿yciu na wszystko co najlepsze, ale równie¿ doskonale rozumie, ¿e WSZYSCY zas³uguj¹ w swym ¿yciu na wszystko co najlepsze. Dlatego, ¿e jest najlepszym tego przyk³adem ! Oto uczniowie i nauczyciele. A autorytety - to spo³eczne slogany. Polecam fascynuj¹ca ksi¹¿kê : Dr. Nathaniel Branden - ''SzeœÌ filarów poczucia swojej wartoœci''.Jest to podstawowa lektura, aby przeczytaÌ, zrozumieÌ, a dopiero potem wyruszyÌ w Œwiat... Pytanie ? Czy np. dr.Nathaniel Branden jest ''autorytem ? Nie,... jest on tylko przekaŸnikiem wiedzy, doœwiadczeù, umiejêtnoœci.... Ebooka, tej ksi¹¿ki nie ma na necie - trzeba szukaÌ w ró¿nych ksiêgarniach. pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 17:42:23 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #840 : Lipiec 30, 2010, 17:07:22 » |
|
Gdy to sobie wpeÂłni uzmysÂłowi, od tej chwili powoli lecz z determinacjÂą przestaje byĂŚ - Âżebrakiem. No chyba, Âże tak spodobaÂło mu siĂŞ to Âżebracze Âżycie, Âże ani myÂśli z niego wychodziĂŚ… ale wtedy jest Âświadomym Âżebrakiem… czĂŞsto teÂż bogatym…  A poza tym zgadzam siĂŞ z TobÂą caÂłkowicie co do autorytetĂłw… Pozdr 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #841 : Lipiec 30, 2010, 17:16:21 » |
|
Gdy to sobie wpeÂłni uzmysÂłowi, od tej chwili powoli lecz z determinacjÂą przestaje byĂŚ - Âżebrakiem. No chyba, Âże tak spodobaÂło mu siĂŞ to Âżebracze Âżycie, Âże ani myÂśli z niego wychodziĂŚ… ale wtedy jest Âświadomym Âżebrakiem… czĂŞsto teÂż bogatym…  A poza tym zgadzam siĂŞ z TobÂą caÂłkowicie co do autorytetĂłw… Pozdr  Wielu ÂżebrakĂłw staÂło siĂŞ bogatymi, wielu bogatych staÂło siĂŞ Âżebrakami. W jednym i drugim przypadku nie ma to wiele wspĂłlnego z samym czÂłowiekim jego piĂŞknem i wielowymiarowym istnieniem, lecz ma za to bardzo wiele wspĂłlnego z tym jak jedni i drudzy projktowali swoje Âżycie. Niemniej warto wpeÂłni uzmysÂłowiĂŚ sobie to i zrozumieĂŚ, Âże Wszyscy zasÂługujemy na Wszystko co tylko w Âżyciu najlepsze.Wszystko oznacza - WSZYSTKO.pozdrawiam kosmicznych ''wĂŞdrowcĂłw''
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 17:36:54 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #842 : Lipiec 30, 2010, 17:18:56 » |
|
Songo-dlaczego pos³ugujesz siê kursyw¹?  Silwer-doœwiadczasz dobrobytu? Myœlê o pieni¹dzach i dostatnim ¿yciu. Arteq- autorytet Jezusa jest dla mnie równie¿ autorytetem moralnym. Jednak maj¹c do dyspozycji s³owa, które przetrwa³y o Nim w kanonie pism postanowi³am dawno temu poddaÌ je wprowadzeniu w czyny z autentycznym pragnieniem woli i umys³u. Trzeba by³o wielu doœwiadczeù, by rozebraÌ stare schematy myœlowe, jak równie¿ doœwiadczalnie sprawdziÌ zafa³szowanie nauk. Nie odby³o siê to bez analizy nauk innych znakomitych przedstawicieli ludzkoœci z dzisiejszymi twórcami psychologii pozytywnej w³¹cznie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 17:25:47 wysłane przez sarah54 »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #843 : Lipiec 30, 2010, 17:29:38 » |
|
Songo-dlaczego pos³ugujesz siê kursyw¹?  Silwer-doœwiadczasz dobrobytu? Myœlê o pieni¹dzach i dostatnim ¿yciu. Pieni¹dze nie s¹ celem.Pieni¹dze s¹ tylko œrodkiem. Celem moim jest tylko œwiadoma ewolucja, która pozwoli mi podj¹Ì odpowiedzialn¹ pracê nad rozwojem wszechœwiata. Tudzie¿ przerabiam te¿ lekcjê spo³ecznego zaprogramowania czytaj... (prania mózgów), które raczy³o mnie obdarowaÌ fa³szem, ¿e inni zas³uguj¹ na to lub tamto, a Ya - Nie. St¹d pojawiaj¹ siê codziennie lekcje, które bacznie obserwujê i prostujê, czyli uwalniam siê od poczucia '' archetypu ofiary''. Có¿ za wspania³a przygoda uwalniaÌ siê od fa³szu i przestaÌ odgrywaÌ role tego - kim nie jestem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 17:38:38 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #844 : Lipiec 30, 2010, 18:36:24 » |
|
Songo-dlaczego pos³ugujesz siê kursyw¹?  dla urozmaicenia,- to jeszcze cytacik z Vismaya-i- a propos tematu: "Okres Kali Yugi zamyka Wielki Cykl, docieramy do punktu 0, intuicyjnie wyczuwamy innoœÌ sytuacji. Nie trudno siê domyœleÌ, ¿e œwiat iluzji musi siê poddaÌ. Chaos jaki wytworzy³ siê na Ziemi nie wniesie nic dobrego w najbli¿sz¹ przysz³oœÌ, Satya Yuga nie wpuœci do swojego królestwa cienia brudu. Stare programy musz¹ siê przewartoœciowaÌ na wszystkich polach; wkrótce ich gra dobiegnie koùca, ju¿ trac¹ swoj¹ wa¿noœÌ w œwiecie egocentrycznej w³adzy. Chwiej¹ siê struktury gospodarcze, polityczne, finansowe, nie s¹ stabilne programy wiary, ideologie. LudzkoœÌ kieruje bieg ¿ycia na inne tory czyni¹c przy tym wielki chaos."
|
|
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #845 : Lipiec 30, 2010, 18:53:32 » |
|
LudzkoœÌ kieruje, owszem...
Czy Vismaya mĂłwi takÂże o Tobie, Songo? Czy to sÂą sÂłowa WiesÂławy, ktĂłre cytujesz?
Silver-w tej rzeczywistoœci pieni¹dze s¹ energi¹, która zapewnia fizyczne ¿ycie, tak bardzo potrzebne nam uznanie bliskich, wykszta³cenie naszych dzieci i godnoœÌ osobist¹. IloœÌ tych œrodków, nawet optymalna powoduje, ¿e dobrze wygl¹damy i dobrze siê czujemy. Mo¿emy te¿ realizowaÌ nasze marzenia i tworzyÌ lepszy œwiat rzeczywisty wokó³ nas... daruj¹c to, co powy¿ej innym ludziom.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 19:15:44 wysłane przez sarah54 »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #846 : Lipiec 30, 2010, 19:26:18 » |
|
no raczej i tyczy siĂŞ wszystkich- jakieÂś 7mld. dusz nie inkarnowaÂło siĂŞ na tym Âświecie teraz dla hecy,- tylko Âżeby byĂŚ Âświadkami wielkiego zamkniĂŞcia cyklu. pozdr.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #847 : Sierpień 01, 2010, 20:36:39 » |
|
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #848 : Sierpień 01, 2010, 21:45:29 » |
|
Sarah54 Silver-w tej rzeczywistoœci pieni¹dze s¹ energi¹, która zapewnia fizyczne ¿ycie, tak bardzo potrzebne nam uznanie bliskich, wykszta³cenie naszych dzieci i godnoœÌ osobist¹. Jest to bardzo bliskie obecnej rzeczywistosci,ale czyz nie jest absurdem urodzic sie na tej Planecie i jeszcze placic za to,ze sie zyje..?Pieniadz to diabelska sztuczka i wymyslono go po to,aby nas uzaleznic,ujarzmic i na dodatek,zantagonizowac iloscia jego posiadania. Wymiana dobr i zapewnienie kazdemu codziennych potrzeb moze odbywac sie bez udzialu pieniadza, na zasadzie:farmer produkuje zywnosc i obdziela nia nas,a my obdzielamy farmera wszystkim,czego on potrzebuje, oprocz zywnosci..itp..itd..(nie mylic z komunizmem,ktorego nigdy nie bylo).Co do tego,ze "pieniadze sa energia,ktora zapewnia nam zycie"- mam duze watpliwosci.To zantagonizowani iloscia posiadania pieniedzy ludzie produkuja energie,ktora karmia tych,ktorzy ten pieniadz wymyslili;jesli chcemy byc bardziej precyzyjni. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #849 : Sierpień 01, 2010, 22:09:58 » |
|
Ten uczynny "farmer" to potrzebuje traktora i jeszcze paru rzeczy, które mo¿e mu dostarczyÌ fabrykant, zatrudniaj¹cy i wyzyskuj¹cy robotnika. I znowu jesteœmy przy pieni¹dzach  . Niestety, Sarah ma du¿o racji. Dla zdecydowanej wiêkszoœci z nas, trudno zaspokoiÌ swoje podstawowe potrzeby bez mamony. Jak¿e wiele bym da³ ¿eby jutro nie iœÌ do pracy. Tylko co z "ko³aczem"? 
|
|
|
|
|
|
|
|