Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:56:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844439 razy)
0 u¿ytkowników i 100 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #875 : Sierpieñ 06, 2010, 23:04:24 »

No w³a¶nie zachowanie na forum, przez internet czêsto zdarzaj± siê b³êdy w komunikacji. Nie mam dwóch twarzy, tak¿e jestem sob±, zmiana nicków... Hmmm bo lubiê u¿ywaæ nazw postaci ze swojej w³asnej twórczo¶ci.

Oczywi¶cie dopu¶ci³em siê wielu b³êdów ale czy Ty ich nie pope³niasz? Czy czasami nie przesadzasz? Zbyt mocno? Nachalnie? Nie chcê wskazywaæ co konkretnie bo zrobi siê z tego dyskusja na ca³± stronê ale ka¿dy cz³owiek pope³nia b³êdy po to aby siê uczyæ. Nie usprawiedliwiam siê tym, tylko mówiê jak jest.

Mogê siê przyznaæ ¿e mia³em na tym forum kilka kont, które kasowa³em. Pierwszym by³ Mora, Andaren, Milon, £owca, Gandalf no i teraz Torton. Tak¿e kiedy¶ tam zrobi³em jakie¶ konto niezbyt pamiêtam nazwê ale kto¶ je usun±³. Tyle.

Co do przyjació³ na tym forum. Nie mam takich ewentualnie jest kilka osób, które wykaza³y siê dobroci± ducha i mogê to okre¶liæ jako wirtualna przyja¼ñ jakkolwiek to niech ka¿dy rozumie wed³ug w³asnego umys³u.

A teraz czas spaæ. Dobranoc
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 06, 2010, 23:05:19 wys³ane przez Torton » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #876 : Sierpieñ 06, 2010, 23:16:15 »

Torton, nie napadam na Ciebie i nie zamierzam obra¿aæ. Dzielê siê tylko swoimi spostrze¿eniami, opini±, tak samo jak i Ty i inni forumowicze mog± zrobiæ to w stosunku do mnie.
Chcia³bym jedynie aby¶ siê zastanowi³ czy mo¿esz sam sobie odpowiedzieæ - po co to robi³e¶.
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #877 : Sierpieñ 06, 2010, 23:37:01 »

I tego akurat nie rozumiem: ja mogê zmieniaæ nawet swoje pogl±dy na ró¿ne tematy, ale nie czujê wewnêtrznego "przymusu", ¿eby zmieniaæ "nicka"! Doktor Jackyl i Mister Hayd?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #878 : Sierpieñ 07, 2010, 00:09:16 »

* Dr Jekyll i Mr Hyde  Mrugniêcie
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #879 : Sierpieñ 07, 2010, 00:18:14 »

Doktor D¿ekil i Mister Hajt.

Tak to lecia³o!! U¶miech Mrugniêcie
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #880 : Sierpieñ 07, 2010, 09:57:38 »

Ja sobie sam potrafiê odpowied¼ na to wszystko i ¿eby dalej nie przed³u¿aæ na ten temat zachowam swoje my¶li dla siebie.

I dalej apeluje o jak±kolwiek odpowied¼ w dziale "Og³oszenia porz±dkowe. Pytania." administracji forum.

Pozdro
Torton
east
Go¶æ
« Odpowiedz #881 : Sierpieñ 07, 2010, 10:30:51 »

S³uchajcie, a co to ma do rzeczy, ¿e cz³owiek zmienia sobie nicka ? To nie jest identyfikator typu PESEL, ¿eby go przylepiæ raz na ca³e ¿ycie.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #882 : Sierpieñ 07, 2010, 10:38:49 »

no właśnie east ma racje,- liczy się zawartość!
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 07, 2010, 10:38:57 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #883 : Sierpieñ 07, 2010, 15:15:53 »

S³uchajcie, a co to ma do rzeczy, ¿e cz³owiek zmienia sobie nicka ?
Powody East, powód takich zmian - je¿eli ma to byæ ucieczka przed odpowiedzialno¶ci±, to zmienia postaæ rzeczy.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #884 : Sierpieñ 07, 2010, 20:34:39 »

Tyle ¿e Mora/Torton siê przyzna³ do zmiany nicków, a na dodatek wszystkie je wymieni³. To co to za ucieczka, jak mo¿esz go zawsze zidentyfikowaæ ? Powody pewnie jakie¶ ma , ale nie musi siê spowiadaæ. To intymna sprawa.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #885 : Sierpieñ 07, 2010, 21:54:50 »

Nie rozumiemy siê. Po pierwsze Mora przybywaj±c pod now± bander± wcale o tym nie informowa³, pewne zbie¿no¶ci zauwa¿yli niektórzy z forumowiczów i dawali temu wyraz. Przyzna³ siê gdy mu to udowodniono - wtedy zbytniej ³aski nie robi³...  Ucieczka by³a - naopowiada³, ponapisywa³ i w koñcu - nawymy¶la³, a gdy na horyzoncie pojawia³y siê konsekwencje takiego zachowania bra³ nogi za pas...
Chyba nikomu nie muszê t³umaczyæ, ¿e ¿ycie nie jest bezmy¶ln± i beztrosk± zabaw±. Najczê¶ciej za swoje czyny ponosi siê konsekwencje - im wcze¶niej Mora siê o tym przekona tym lepiej dla niego. Forum to zabawka, lecz gdy na nim nabierze z³udnego przekonania, ¿e mo¿na robiæ jak siê chce a w razie zagro¿enia konsekwencjami przycupn±æ za miedz± by po chwili wróciæ pod innym nickiem/to¿samo¶ci± to konsekwencje takiej z³udy w realnym ¶wiecie mog± byæ op³akane.

W aktualnym ¶wiecie dostrzegam permanentne wyreklamowywanie siê od odpowiedzialno¶ci...
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #886 : Sierpieñ 09, 2010, 14:10:30 »

Nie pamiêtam Ciê z twojej poprzedniej egzystencji na tym forum (nie jestem jakim¶ starym wyjadaczem tutaj) ale zaczynam rozumieæ sk±d takie uprzedzenie do twojej osoby starszych u¿ytkowników. Podpisujê siê pod tym co o Tobie siê naczyta³em.

Ciebie Szmer jak i Arteq tylko staæ na uprzedzenia, kompletny brak argumentów i zrozumienia. Podsumowa³em tamt± dyskusjê i nie zarzucê sobie niczego, broni³em swojego zdania.

Tak po za tym nie mi³o s³yszeæ mimo tego, ¿e prowadzi³em normaln± rozmowê ¿e jestem siewcom negatywnych emocji.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 09, 2010, 14:10:48 wys³ane przez Torton » Zapisane
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #887 : Sierpieñ 09, 2010, 15:03:22 »

Twoim problemem jest to ¿e tylko Ty widzisz swoje zachowanie jako normalne. Inni twojego pogl±du niestety nie podzielaj±. To ¿e mamy ró¿ne pogl±dy nie oznacza ¿e nie mo¿emy rozmawiaæ. Niestety ani ja, ani wielu innych u¿ytkowników tego forum nie jest w stanie nawi±zaæ z Tob± ¿adnego porozumienia. Nie miej do nas pretensji tylko zastanów siê nad samym sob±. Inni jako¶ mog± ze sob± rozmawiaæ... z Tob± niestety jest problem, nie dostrzegasz tego?

Co do uprzedzeñ... jak zwykle nie zrozumia³e¶ o czym pisa³em. Ty chyba nie czytasz postów, wybierasz ze 2,3 s³owa i tego siê trzymasz. Dodatkowo ca³y czas zarzucamy Ciebie ca³ym stosem argumentów, których Ty w ogóle nie dostrzegasz. O swoich uprzedzeniach nie pisa³em wcze¶niej dopóki nie wyrobi³em sobie w³asnego zdania. Wiêc nie wiem o jakich uprzedzeniach Ty piszesz.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #888 : Sierpieñ 09, 2010, 16:26:17 »

Moim skromnym zdaniem boli Cie to, ¿e znowu pisze na tym forum i za wszelk± cenê szukasz okazji aby dowaliæ. Przyzna³em Ci w tamtym w±tku racjê, a Ty dalej swoje jak dziecko które nie dosta³a jedzenia. Nie na¿ar³e¶ siê ju¿ wystarczaj±co?
Dlaczego mia³oby mnie boleæ to, ¿e piszesz na forum? Po to jest forum aby forumowicze wyra¿ali swoje pogl±dy. Nie mam nic przeciwko temu aby¶ pisa³ na forum, natomiast ju¿ mam pewne zastrze¿enia - które wyra¼nie artyku³ujê i popieram stosownymi cytatami - w kwestii pewnych form i tre¶ci tych wypowiedzi. A dowalasz sam sobie...
Zamiast argumentów - których brak zarzucasz innym - u¿ywasz pokrzykiwañ, du¿ej rozmiaru czcionki i koloru czerwonego.

W kwestii u¿ywania pewnych obra¼liwych okre¶leñ oraz braku czytania ze zrozumieniem w temacie "zmiana daty pojawienia siê nibiru" chyba nies³usznie sobie przypisujesz pewne zachowania. To nie Ty przyzna³e¶ siê sam z siebie do b³êdu lecz po prostu Ci to udowodniono. Pomimo tego rzucasz siê w z³o¶ci, czego dowodem mo¿e byæ u¿yte s³owo "na¿ar³e¶ siê". Nie ¿ywiê siê Twoimi potkniêciami, lecz chcê uzmys³owiæ pewne zachowania.

Poniewa¿ Szmer tak siê zachowuje piszê wyra¼nie i przez pó³ tej strony próbujê mu wyja¶niæ co¶, a on nic nie rozumie. Wiêc Wybacz za okre¶lenie g³upi Ty po prostu nic nie rozumiesz z moich wypowiedzi.
Da³e¶ ju¿ dowody, ¿e to Ty miewasz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. My¶lê, ¿e du¿o lepiej bêdzie wyja¶niaæ gdy zamiast pokrzykiwañ, obra¿ania siê po prostu zaczniesz u¿ywaæ argumentów, cytatów.

Co do nagabywania z tego co mi wiadomo nie jeste¶ moderatorem tego forum wiêc co Ci do tego?
Uwagi: patrz powy¿ej. Ju¿ pisa³em, ¿e ka¿dy z forumowiczów ma prawo wypowiadaæ siê i komentowaæ wypowiedzi innych. Czy dlatego wypowiadasz siê tym tonem i w ten sposób bo znowu wskazano Ci bezzasadno¶æ pewnych Twoich opinii? To jest Twój argument - "co Ci do tego"?

Gdzie napisa³em ¿e inni musz± podzielaæ moja wiarê?
Wynika to zarówno z kontekstu Twoich wypowiedzi jak i reakcji gdy kto¶ rzeczowo i spokojnie wskazuje dlaczego jego zdaniem nie masz racji.

Tak ale gdy kto¶ ignoruje zg³oszenia to trzeba siê zastanowiæ czy Ci moderatorzy maj± jakikolwiek sens. Wczoraj bodaj¿e widzia³em Janusza który jest moderatorem tego dzia³u, chyba nawet napisa³ on wiadomo¶æ a na informacje któr± zg³osi³em nikt nie raczy³ odpowiedzieæ. Wiêc?
Wiêc powodów mo¿e byæ klika. Mo¿e Janusz mia³ tylko kilka minut, a na podjecie obiektywnej i zasadnej decyzji potrzeba nieco wiêcej czasu - aby uwa¿nie przeczytaæ kilka postów? Mo¿e chce skonsultowaæ siê z innymi modami/adminem?

Lepiej siê uszczypnij zanim co¶ napiszesz.
Szczypaæ siê nie muszê. Zawsze zanim co¶ napiszê to siê zastanowiê. Dlatego czyta³em i obserwowa³em Twoje liczne posty i dopiero po prawie setnym wyrazi³em swoje spostrze¿enie, ¿e schemat Twojego dotychczasowego zachowania siê powtarza.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #889 : Sierpieñ 09, 2010, 23:47:44 »

Tak ale gdy kto¶ ignoruje zg³oszenia to trzeba siê zastanowiæ czy Ci moderatorzy maj± jakikolwiek sens. Wczoraj bodaj¿e widzia³em Janusza który jest moderatorem tego dzia³u, chyba nawet napisa³ on wiadomo¶æ a na informacje któr± zg³osi³em nikt nie raczy³ odpowiedzieæ. Wiêc?

Torton ,dosta³am twoja skargê na Szmera ,przegl±dnê³am ca³y w±tek i nie znalaz³am nic co mog³oby ciê obraziæ ,dlatego uzna³am ¿e nie bêdê  ingerowaæ w dziale podleg³ym Januszowi i Janneth .W³asciwie to by³am pewna ¿e bêd± takiego samego zdania jak ja.Natomiast tobie mo¿na zarzuciæ ze nazwa³e¶ Szmera g³upim ,ale to ju¿ zosta³o wja¶nione.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #890 : Sierpieñ 10, 2010, 10:48:37 »

Nie zale¿nie od tego kto ma jakie podgl±dy, to Ty ci±gle próbujesz ze mnie zrobiæ debila.
Wiêc zacznê jeszcze raz i to ostatni, bo jest sto wa¿niejszych rzeczy ni¿ Twoje widzi mi siê.

Oto link do strony kana³u YouTube w³asnowierców a coraz jest ich wiêcej.
http://www.youtube.com/user/apostazjapl
Wyt³umaczenie. Dlaczego nazwa³em ¿e jest to kana³ w³asnowierców poniewa¿ gdyby¶ uwa¿nie ogl±da³ filmiki tam znajduj±ce siê doszed³ by¶ do wniosku ¿e wystêpuje w nich w³a¶ciciel portalu w³asnowiercow. Ale¿ oczywi¶cie Ty musia³e¶ wszystko przekrêciæ, bo poczu³e¶ urazê, Ego zabola³o.

Torton, tak Ciebie obserwujê i mam wra¿enie ¿e nabijasz sobie tylko posty odgrzewaj±c stare kotlety... bez urazy.
Co do twojego linka YT, wyja¶nij mi proszê jaki zwi±zek ma grupa osób, która podda³a siê apostazji z w³asnowiercami, terminem, który ja osobi¶cie uwa¿am za kompletn± bzdurê, terminem, który nie istnieje, jest jakim¶ wyssanym z palca wymys³em, terminem który zosta³ ju¿ tutaj w dosadny sposób skomentowany przez Janneth.

Ja równie¿ podda³em siê apostazji, nie jestem osob± wierz±c± ale te¿ nie uwa¿am siebie za Ateistê. Jestem sob±... nie lubiê kiedy jestem przez kogokolwiek zaliczany do jakiejkolwiek grupy przynale¿nej (lub te¿ nie) jakiej¶ religii.

Mam jednak nadzieje ¿e to siê jednak nie zmieni i temat nadal pozostanie nieaktywny bo sam podmiot tego tematu... nie istnieje.

Wiêc pos³uchaj kolego, co rozumiesz przez nabijanie postów? Co do podkre¶lonego na pocz±tku tekstu to masz wyja¶nienie powy¿ej napisane. Co do tekstu sko¶nego. To ¿e wed³ug Ciebie termin ten jest bzdur± ma siê nijak do rzeczywisto¶ci skoro jest kilku set w³asnowierców? Wiêc jak? Bardzo siê tutaj oburzy³e¶.
I teraz najwa¿niejszego chodzi o tekst pogrubiony i podkre¶lony na koñcu. Gdzie jest napisane ¿e nazwa³em Ciê w³asnowiercom? Skoro wszystko zosta³y wyja¶nione jak ma³emu dziecku? Nawi±za³em tylko do kana³u na YT poniewa¿ jest to kana³ w³asnowierców(ogl±daj filmiki ze zrozumieniem) którzy s± apostatami w czê¶ci. Nie ma nigdzie powiedziane ¿e wszyscy apostaci to w³asnowiercy. Wiêc do jasnej cholery czego nie rozumiesz?!

Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #891 : Sierpieñ 10, 2010, 11:07:53 »

Uwa¿asz ¿e skoro jedna (niech bêdzie nawet kilka) osoba jest "w³asnowierc±" to daje Ci to prawo do wrzucania wszystkich uczestników do jednego wora? A co Ty na to ¿e ja te¿ w takim spotkaniu uczestniczy³em? Dalej uwa¿asz ¿e nie nazywasz mnie w³asnowierc±?

Jeszcze raz powtarzam - materia³y, które przedstawi³e¶ nie odnosz± siê do w³asnowierców. To jest tylko i wy³±cznie twój wyimaginowany pogl±d wynikaj±cy z kompletnej niewiedzy na ten temat. Nabijasz w³a¶nie posty w ten sposób bo masz wiele do powiedzenia w ka¿dym temacie na tym forum, problem polega tylko na tym ¿e wyra¿asz swoje opinie, których nie podpierasz kompletnie ¿adnymi dowodami albo zaprzeczasz temu co zosta³o ju¿ wcze¶niej wyja¶nione, zaprzeczasz bo nie zapoznajesz siê z problemem.

Wiêc do jasnej cholery czego nie rozumiesz?!
I po co te nerwy?

Torton, chcia³bym aby¶my, za porozumieniem stron (Chichot) zakoñczyli dyskusjê na ten temat bo przyznam ¿e nie dojdziemy do porozumienia i zaczyna mnie mêczyæ ju¿ ta dyskusja. Nie musisz odpisywaæ na to powy¿ej bo i tak wiem co napiszesz i ju¿ znam twój pogl±d i tok rozumowania.

Licz siê jednak z tym ¿e bêdê ripostowa³ Ciê w innych tematach bo znalaz³em ju¿ wiele absurdów w twoich postach, co zapewne ju¿ zauwa¿y³e¶ Mrugniêcie
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #892 : Sierpieñ 10, 2010, 12:28:43 »

To zmienia postaæ rzeczy, dlaczego na samym pocz±tku nie powiedzia³e¶ ¿e by³e¶ na tym spotkaniu? Tak trudno napisaæ? Czy tylko chodzi³o Ci o oto aby siê na kim¶ wy¿yæ?

Wyimaginowane s± Twoje wypowiedzi nie podparte ¿adnym dowodami. Od pocz±tku mogli¶my wyja¶niæ sobie wszystko ale Ty czeka³e¶, na co? Na to aby w ostatniej chwili mi dowaliæ?

Nie jeste¶ dla mnie partnerem do rozmów poniewa¿ nie wykazujesz poszanowania dla drugiego cz³owieka, robi±c ze mnie debila. Gratuluje uda³o osi±gn±æ Ci siê swój cel teraz niech Twoje Ego jest zaspokojone.

Ave
Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #893 : Sierpieñ 10, 2010, 12:44:58 »

Nie jeste¶ dla mnie partnerem do rozmów poniewa¿ nie wykazujesz poszanowania dla drugiego cz³owieka, robi±c ze mnie debila.

Wydaje mi siê ¿e sam z siebie zrobi³e¶.Szmer i tak ma do ciebie cierpliwo¶æ. Ludzie ... jestes na forum 10 dni i juz masz  107 postów i ty mówisz ¿e nie nabijasz  Szok Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 10, 2010, 12:46:04 wys³ane przez Robin » Zapisane
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #894 : Sierpieñ 10, 2010, 12:56:56 »

Nie jeste¶ dla mnie partnerem do rozmów poniewa¿ nie wykazujesz poszanowania dla drugiego cz³owieka, robi±c ze mnie debila. Gratuluje uda³o osi±gn±æ Ci siê swój cel teraz niech Twoje Ego jest zaspokojone.

To Ty powiedzia³e¶...
To czy ja by³em na tym spotkaniu czy nie, nie ma tutaj ¿adnego znaczenia... znaczenie ma to ¿e w³a¶nie nie znasz wszystkich osób z tego spotkania (wypowiedzia³e¶ siê o jednej) ale mimo to, wszystkich uczestników wrzuci³e¶ do jednego wora. I z tym od pocz±tku naszej dyskusji siê nie zgadza³em i stara³em Ci siê to ca³y czas u¶wiadomiæ.
¯e nie napisa³em o mojej obecno¶ci na takim spotkaniu? A co to ma znaczyæ... mam afiszowaæ siê ze swoim ¿yciem prywatnym bo Ty sobie tego ¿yczysz? bo nie potrafisz w inny sposób poj±æ podstawowych zasad wyci±gania logicznych wniosków?

Moj± intencj± nie by³o robienie z Ciebie "debila". Celem by³o doj¶cie do jakiego¶ porozumienia, fakt chyba siê uda³o. Chocia¿ sposobu w jaki to siê odby³o nie zaliczam do przyjemnych zarówno dla mnie jak i dla Ciebie.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #895 : Sierpieñ 10, 2010, 13:23:17 »

I tak mecz na ringu bokserskim w najlepsze trwa, ega walcz± zajadle a ch³opacy spijaæ musz± pianê. I wygl±da na to, ¿e wcale im to piwo nie smakuje. Mo¿e czas dogadaæ siê na poziomie uczuæ i serc? Po co byæ zak³adnikiem w³asnego ego?
Zapewne teraz jedno z nich rzuci siê na mnie, bo w³a¿ê na cudzy teren a czyni to moje ja¶nie o¶wiecone… ale có¿… i tak widzê w ch³opakach ich prawdziwe istno¶ci…
Chromoliæ ega!  Du¿y u¶miech
U¿y³abym bardziej dosadnego okre¶lenia, ale damie nie wypada…  Chichot
No i jeszcze ma³e spostrze¿enie. Ego szmera, jak sama nazwa wskazuje jest bardziej ciche, bo tylko szemrze… przez to bardziej przyjazne ¶rodowisku…
Opinia jest moj± w³asn± i wcale nie musi byæ obiektywna. 

Pozdrawiam  U¶miech
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #896 : Sierpieñ 10, 2010, 13:37:39 »

Ahrgrrrrrrrrr!!! Rzucam siê na Ciebie! Chichot
Có¿ mogê powiedzieæ... 100% racji, jak to siê mówi, co cie nie zabije to cie wzmocni, drugi raz tego b³êdu nie pope³niê i zajad³ej dyskusji wiêcej nie bêdê podjudza³ Mrugniêcie Jeszcze siê zdenerwujê, osiwiejê i co wtedy bêdzie Mrugniêcie
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #897 : Wrzesieñ 05, 2010, 22:20:43 »

Darek, to jest s³abe.
 Zarzuciles mi caly szereg wykroczen,
(pomijam, ze d¿anet juz mi da³a minus za ocene stanu umyslowego, jako zdebilenie),
ale ja nie pope³ni³em ¯ADNEG z tych wykroczen, za jakie mnie ukarales,
wiec na ZleCEIE ARTQA dopusciles sie bezprawia.
:

>Phirioori<, za z³amanie regulaminu, wg mnie w 4 punktach, tj:
  zwalczane bêd± wszelkie przejawy chamstwa i obra¿ania u¿ytkowników. Posty stanowi±ce
  naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z
  u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).

Nie mogem  u¿yc s³owa, powszechnie uznanego a obrazliwe, bo
WOGOLE NIC NIE NAPISA£EM w tych postach na forum, ktore podlega regulaminowi.
poda³em linki do pewnych szczerych wypowiedzi poza forum, ktore sa interesujace i powszechne w codziennym zyciu ludzi.
link jest taki, jaki jest
-nie bede wprowadzac cenzury. Bo zaprzeczylbym idei dyskusji, jaka realizuje forum. Ponadto nie jestem cenzorem.

- obra¿aj±cych inne narodowo¶ci, rasy i religie (art. 194-196 i art. 257 Kodeksu karnego oraz art. 23
   Kodeksu cywilnego). Moderator winien zareagowaæ przyznaj±c u¿ytkownikowi -1pf.
WOGOLE NIC NIE NAPISA£EM na forum, ktore podlega regulaminowi. Wiec nie moglem nikogo obrazic.

- propaguj±cych totalitarny ustrój pañstwa lub nawo³uj±cych do nienawi¶ci na tle ró¿nic
   narodowo¶ciowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze wzglêdu na bezwyznaniowo¶æ
   (art. 256 Kodeksu karnego). Moderator winien zareagowaæ przyznaj±c u¿ytkownikowi -1pf
WOGOLE NIC NIE NAPISA£EM na forum, ktore podlega regulaminowi. , Zreszta artykol linkowany tez nienawoluje do nienawisci, ale wyraza szczere odczucia autora. Chyba by³ juz bardzo zdenerwowany.
Chcesz mnie karac za to,¿e ktos sie zdenerwowa³, bo se miarka przebra³a??
Moim skromnym zdaniem to jakies ocipienie.

- zawieraj±cych s³owa powszechnie uznane za niecenzuralne (art. 3 Ustawy o jêzyku polskim z dnia 7
   pa¼dziernika 1999 r.). Wiadomo¶æ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci i
   u¿yte s³ownictwo mo¿e przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf).

link w istocie zawieral takie slowa,
dlatego proponuje dla odmiany tylko cenzuralne s³owa
http://tinyurl.com/powszechnie-cenzuralne-only
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #898 : Wrzesieñ 05, 2010, 22:51:21 »

W takim razie podpowiem Wam jak dokopaæ dowolnej osobie bêd± bezkarnym - je¿eli zgodzimy siê z argumentacj± PHI, jego umywaniem r±k i robieniem minki niewini±tka. "Atrakcyjno¶æ" tego rozwi±zania polega na tym, ¿e mo¿ecie u¿ywaæ wulgaryzmów, epitetów jakie ¿ywnie siê Wam podobaj±. Dobra, lecimy.

Krok 1.
Zak³adacie lub prosicie np. znajomego aby za³o¿y³ stronê www dotycz±c± zagadnienia którym chcecie siê zaj±æ.

Krok 2.
Wylewacie tam ¿ó³æ któr± "musicie" hamowaæ na forum...

Krok 3.
Umieszczacie linki do strony z wyzwiskami, na forum na którym musicie siê hamowaæ.

Gdy kto¶ w wyniku Waszych dzia³añ zaprotestuje i okre¶li zamieszczone linki jako ³ami±ce regulamin (nawo³ywanie do nienawi¶ci, l¿enie, wulgaryzmy) robicie minkê niewini±tka i stwierdzacie "to wszak nie moje s³owa, kto¶ musia³ siê zdenerwowaæ i napisa³ prawdê...".

Niestety numer Phi jak widaæ nie przeszed³ z kilku powodów, jak przypuszczam:
1. ju¿ w samej tre¶ci linków widniej± wulgaryzmy
2. ju¿ sama tre¶æ linków jest l¿eniem i nawo³ywaniem do agresji/nienawi¶ci
[chyba nikt nie powie ¿e epitety w stylu "jeb..y ..." czy "pier...y"... nawo³uj± do spokoju i mi³o¶ci]
3. na forum ju¿ zosta³o przetestowane [w tym i na mnie - cytowa³em wtedy nomen-omen s³owa Phi], ¿e umieszczenie cytatu nie zwalnia od odpowiedzialno¶ci za jego tre¶æ... Ponosimy po prostu odpowiedzialno¶æ za propagowane, przekazywane tre¶ci bez wzglêdu na formê tego przekazu. Link to nic innego jak forma cytatu.

Zamieszczenie linków nawo³uj±cych do nienawi¶ci, l¿±cych bez s³owa negatywnego komentarza odno¶nie ich tre¶ci jest niczym innym jak swoistym propagowaniem. W tym przypadku upewnia mnie w tym wcze¶niej wyra¿ane pogl±dy Phi w temacie zwi±zanym z katolicyzmem.

K³amstwem jest równie¿ zarzut o stosowanie przeze mnie wobec Darka jakichkolwiek manipulacjach - nie wspominaj±c o hipnotycznych. Phi zebra³e¶ po prostu to co rozsiewa³e¶, a teraz miotasz siê.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 05, 2010, 22:55:16 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #899 : Wrzesieñ 06, 2010, 00:06:21 »

phirioori
pomijam, ze d¿anet juz mi da³a minus za ocene stanu umyslowego, jako zdebilenie),

Janneth i tak poblazliwie dala ci za malo,bo powinien byc ban na miesiac lub na zawsze.To,ze poslugujesz sie pierdolonymi linkami i nie napisales ani jednego slowa obrazajacego,to nie usprawiedliwienie, a to samo,co bys ty sam napisal na ten temat...chojrak,zaslaniajacy sie wypowiedziami innych chojrakow..Widac,ze grasz w ch... z forumowiczami i administracja tego forum.Powiem krotko - zdajac sobie jednoczesnie sprawe z konsekwencji za uzywanie obrazliwych slow - spierdalaj z tego forum!Masz swoje strony na ktorych mozesz sie obnazac i wyrazac dowoli.Go there.Akysz!Tutaj nie potrzebujemy zdeblonych.Chciales takiego slownictwa,to masz ode mnie...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2010, 00:31:10 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
Strony: 1 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 [36] 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: