Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:31:33

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 845212 razy)
0 u¿ytkowników i 31 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #925 : Wrzesieñ 06, 2010, 15:10:52 »

To co prezentujecie to ¿enada - pamiêtam jak wyra¿ali¶cie ¶wiête oburzenie gdy w komentarzach dotycz±cych dzia³añ pch nie tytu³owano £obos mianem "Pani", u¿ywano imienia, jego zdrobnienia, czy samego nazwiska - usi³owali¶cie wykazaæ ¿e to nosi znamiona obra¿ania. A¿ tu nagle wulgaryzmy, epitety w stylu "piep...y..." czy "jeb...y..." nie przeszkadzaj± Wam, ba - twierdzicie, ¿e to wolno¶æ wyra¿ania my¶li, a autor jest niewinny. Galopuj±ca hipokryzja.

O kim mówisz? Mówi±c Wy. Równie dobrze mogê powiedzieæ odwrotnie w Twoj± stronê, ¿e to ¿enada... Twoje ¶wiête oburzenie, bo tak siê zachowujesz. Oburzy³e¶ siê jak zaj±c którego ukradli ¿arcie. Wiêc dalej proponuje Ci humorystyczne rozwi±zanie Twoich emocji.

Kreskówki poogl±daj, kawa³y poczytaj. Apropo Waszego oburzenia. Czy ta nazwa strony te¿ Was obra¿a? http://wcipy.pl/  (Ps: polecam zajrzeæ zanim kto¶ zacznie rzucaæ kamieniami)

Przejaskrawiasz wypowiedzi Wiki... i tak dalej...

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2010, 15:11:36 wys³ane przez Torton » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #926 : Wrzesieñ 06, 2010, 15:38:56 »

Niestety raczej nie mo¿esz, bo oprócz s³owa "¿enada" napisa³em dlaczego tak uwa¿am i poda³em konkretny przyk³ad. Jak przekonujê siê, szczytem Twoich mo¿liwo¶ci/chêci s± zagrywki w stylu "zatañcz jak Shakira", "zaj±c któremu ukradli ¿arcie...".

W³a¶nie, widzia³e¶ kiedy¶ jak zachowuje siê zaj±c któremu podprowadzono ¿arcie? Mo¿esz opisaæ? Autentycznie nie mam pojêcia, nigdy nie widzia³em, nigdy nie s³ysza³em.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #927 : Wrzesieñ 06, 2010, 15:41:32 »

To metafora której Ty nie rozumiesz.
¦miaæ mi siê chce Chichot Arteq rozbawi³e¶ Mnie nie¼le... Chichot Chichot
Ja te¿ poda³em Ci przyk³ady.

Shakiro Du¿y u¶miech Chichot
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #928 : Wrzesieñ 06, 2010, 15:54:54 »

Ale¿ ja w³a¶nie pytam o sens/znaczenie tej metafory, bo jeszcze z takow± siê nie spotka³em. Dlatego oczywistym jest, ¿e jej nie rozumiem - mogê siê co najwy¿ej domy¶laæ - co przecie¿ jasno wyartyku³owa³em. Co wobec tego Ciê ¶mieszy? ¯e siê z ni± jeszcze nie spotka³em? (mo¿e wymy¶li³e¶ ja na poczekaniu) Czy mo¿e to, ¿e chcia³bym poszerzyæ swoj± wiedzê aby lepiej rozumieæ Twój jêzyk?

Twierdzisz równie¿, ¿e podawa³e¶ mi jakie¶ przyk³ady, poniewa¿ do tej pory ich autentycznie nie dostrzeg³em czy móg³by¶ wskazaæ jaki¶ cytat?
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #929 : Wrzesieñ 06, 2010, 15:57:45 »

Ju¿ wcze¶niej poda³em Ci cytat i wyja¶nienie.
Chodzi mi po prostu o to ¿e Zachowujecie siê jak ¦wiête Krowy.
Pisz±c zatañcz jak Shakira mia³em na my¶li aby¶ wyluzowa³ bo jeste¶ spiêty.

A ¶mieje siê z ogó³u dyskusji, bo to zaczyna robiæ siê ¶mieszne. Mo¿e jak±¶ telenowele nakrêcimy? Chichot
Ju¿ nawet wiem kto by móg³ zagraæ g³ówn± rolê. Co Wy na to?  Chichot Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2010, 15:58:33 wys³ane przez Torton » Zapisane
banita
Go¶æ
« Odpowiedz #930 : Wrzesieñ 06, 2010, 16:03:47 »

Na g³ówna rolê nie mam czasu ale zawsze mogê byæ statyst± U¶miech

Poni¿ej kilka moich projektów, które realizujê. To dowód na to, ¿e nie mogê graæ g³ównej roli w telenoweli.
http://picasaweb.google.pl/ewasarah/Brygida?authkey=Gv1sRgCIjC-rTyzuiPTQ#
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2010, 16:17:49 wys³ane przez banita » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #931 : Wrzesieñ 06, 2010, 17:16:34 »

Zaczynam siê ju¿ gubiæ: raz g³odne zaj±ce, raz ¶wiête krowy...
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #932 : Wrzesieñ 06, 2010, 17:28:41 »

To banita zagra banitê, zbuntowanego anio³a. Arteq bêdzie sêdzi± g³ówna postaæ Mrugniêcie Zostaniesz porwany przez banitê natomiast ptak bêdzie musia³ uratowaæ artqa  Chichot Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #933 : Wrzesieñ 06, 2010, 17:38:42 »

A kto zagra zaj±ca? Musz± byæ zaj±ce.
I jak to - nie bêdê ¶wiêt± krow±?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #934 : Wrzesieñ 06, 2010, 17:43:37 »

Saro, piêkne s± te Twoje kreacje, z fantazj± i finezj±. Rzeczywi¶cie mo¿na nazwaæ je projektami. Gratulujê!  U¶miech

Co do „olewania” przez ludzi wa¿nych spraw, to nie do koñca jest tak, jak to postrzegasz. Po prostu ka¿dy idzie swoj± drog±. I ka¿dy ma inny czas… ale w duszach czêsto gra podobnie…
Czy banicja jest zatem uzasadniona?  Mrugniêcie

Torton, a jak± rolê przewidzia³e¶ dla siebie?  Du¿y u¶miech
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #935 : Wrzesieñ 06, 2010, 17:51:37 »

A kto zagra zaj±ca? Musz± byæ zaj±ce.
I jak to - nie bêdê ¶wiêt± krow±?

To potem arteq, to potem Chichot ew. mo¿emy stworzyæ rolê ¶wiêtego sêdziego  Jêzyk
Ja zostanê kamerzyst± Mrugniêcie kto¶ to wkoñcu musi nakrêciæ.
banita
Go¶æ
« Odpowiedz #936 : Wrzesieñ 06, 2010, 19:26:15 »

I tu zaczynamy mieæ przeczucie, ¿e istnienie kana³, gdzie nasze d³onie do siebie pasuj±. Arteq- mój nr rêkawiczki to 13...
Je¶li Twoja d³oñ jest wiêksza, czy to przeszkoda, ¿eby moja w Twojej czu³a siê dobrze?
Poczucie humoru, to naturalny stan wspó³istnienia i wspó³tworzenia.

Pragnê podzieliæ siê z Wami Wa¿n± spraw±. Ptaszek mówi o drodze w³asnej wolno¶ci. Nie ma w tym niczego niew³a¶ciwego. To stan Suwerenno¶ci. Ale Ptaszku wy³±cz siê z ¿ycia wszystkich ludzi, których znasz...
Te¿ bêdziesz Suwerenny( znaczy niepodleg³y, niezawistny)
Jednak pe³ni± suwerenno¶ci w nowych czasach jest stan Suwereno-Integralno¶ci.
To stan w³asnej niezale¿no¶ci po³±czony trwale z niezale¿no¶ci± innych przez ³±cze Mi³o¶ci Bezwarunkowej.
Czy¿ nie o tym przez wiele miesiêcy pisa³a Kiara?

P.s.Kiedy gatunek funkcjonuje z poziomu ¶wiadomo¶ci duszy, czyli tego co WingMakers nazywaj± Suwereno-Integralno¶ci±, to jest on w stanie formowaæ czasoprzestrzeñ, tak i¿ mo¿e on asystowaæ wcze¶niejszym etapom ludzko¶ci. Jest to trochê podobne do doros³ego, który potrafi³ cofn±æ siê w czasoprzestrzeni, i podpowiadaæ idee lub wgl±dy ze swojej doros³ej perspektywy, umys³owi i sercu swojego cia³a, kiedy by³o ono jeszcze dzieckiem. Jego dzieciêca czê¶æ postrzega³aby te my¶li i idee jako co¶ oryginalnego, co¶ w³asnego, i , w pewnym sensie, takie w³a¶nie s±, mimo ¿e pochodz± od przysz³ej wersji tej osoby.

Przecie¿ Ona ma racjê...

P.s. W±¿ poch³aniaj±cy w³asny ogon- symbol dla wtajemniczonych i my¶l±cych...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2010, 19:56:03 wys³ane przez banita » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #937 : Wrzesieñ 06, 2010, 20:46:52 »

Cytat: Chanell
Temat zamykam ,uwa¿am ¿e jest zbêdny.Wyra¿aæ swoje zdanie mo¿ecie w tym temacie  http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3966.875

Dziêkujê >Chanell< U¶miech,
jednak pozwoli³em sobie zmieniæ Tw± decyzjê, za co przepraszam.
Co prawda stosujemy na naszym forum zasadê, ze nie tworzymy w±tków dotycz±cych bezpo¶rednio forumowiczów - kilka takich juz zamknêli¶my - jednak w tym przypadku i jako, ¿e dotyczy to mnie, nie mam nic przeciw by funkcjonowa³ on dalej. Chcê podkre¶liæ, ¿e czyniê ten wyj±tek tylko w odniesieniu do tego w±tku, czyli do mnie, wszystkie inne w±tki tego typu dalej bêd± eliminowane.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
banita
Go¶æ
« Odpowiedz #938 : Wrzesieñ 06, 2010, 21:31:19 »

A propos kszta³towania czasoprzestrzeni- czy nie dziwicie siê, ¿e niektóre z przepowiedni siê nie spe³niaj± (patrz Nibiru)...

Cieszcie siê, czy jeste¶cie zawiedzeni???
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2010, 21:33:34 wys³ane przez banita » Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #939 : Wrzesieñ 08, 2010, 20:33:47 »

Coraz bardziej Mnie siê to wszystko podoba...

Burdel jednym s³owem... Tak siê zastanawiam czy dobrze by³o przypomnieæ Dariuszowi o pewnym punkcie w regulaminie(aby wynagrodziæ moderatorów).

Albo kto¶ pisze mi ¿e spamuje tworz±c nowe w±tku. Tak jak zrobi³a to Janneth. Bo wed³ug niej mam wszystkie wrzucaæ do jednego tematu. To czemu nie stworzycie osobnego dzia³u? A potem jeszcze macie do Mnie pretensje. Jako prosty u¿ytkownik/forumowicz nie bêdê siedzia³ i szuka³ podobnego tematu nie wiadomo ile ¿eby w koñcu to wiedzieæ, gdzie wrzuciæ. Jako¶ na innych forach nie spotka³em siê z tym problemem, tylko tutaj.

W dodatku w temacie o FN "Szara Prawda" chanell na czerwono dopisa³a mi ¿e ten post pasuje kompletnie gdzie indziej... Wg. przeczyta³a¶ tamten post? Czy mo¿e zobaczy³a¶ i ahh... to walne sobie czerwonym mazakiem.

Do Janusza nic nie mam, stara siê chyba byæ najbardziej neutralny wzglêdem wszystkich i nie jest stronniczy, tak jak robi± to Janneth i Chanell. Je¿eli jeste¶cie moderatorami to przyjmijcie moj± krytykê aby co¶ zmieniæ, nie chcê z nikim siê wadziæ. Tylko powiedzieæ co my¶lê o obecnej sytuacji.

Gdyby mi siê nie podoba³o ocenianie moich postaw na tym forum i chcia³bym tego unikn±æ to po prostu odszed³bym st±d.
Co do Ciebie arteq wszêdzie siê pojawiasz, czêsto piszesz nie na temat i siê czepiasz, prowokujesz, oceniasz wszystko i wszystkich mo¿e chcesz naprawiæ w ten sposób w³asne b³êdy z przesz³o¶ci? Nie wiem. Tym bardziej nie dam CI tej satysfakcji i nie odejdê z forum. A Ty tutaj co robisz? Skoro wed³ug Ciebie wiêkszo¶æ forumowiczów ³¿e, k³amie i tak dalej to co tutaj jeszcze robisz? Przecie¿ to takie z³e dla Ciebie miejsce. A mo¿e chcesz wprowadziæ swoje sêdziwe zasady, aby kontrolowaæ ludzi przez internet.

PS: Swoj± rodzinê te¿ tak traktujesz? Wspó³czujê dzieciom je¿eli takowe masz, poniewa¿ wpajanie zasad na si³ê prowadzi do odwrotnego skutku.

Proponuje Ci terapiê. Poszukaj psychologa, na pewno który¶ pomo¿e odpowiedzieæ CI na Twoje problemy.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 08, 2010, 20:34:18 wys³ane przez Torton » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #940 : Wrzesieñ 08, 2010, 20:46:48 »

Do Janusza nic nie mam, stara siê chyba byæ najbardziej neutralny wzglêdem wszystkich i nie jest stronniczy, tak jak robi± to Janneth i Chanell. Je¿eli jeste¶cie moderatorami to przyjmijcie moj± krytykê aby co¶ zmieniæ, nie chcê z nikim siê wadziæ.

Okay... Przyjê³am twoj± krytykê. Strasznie mi g³upio, ¿e dbam o porz±dek na forum Smutny Nie mogê obiecaæ, ¿e to ulegnie zmianie.
Tym bardziej, ¿e w³a¶nie z³ama³e¶ kolejny punkt regulaminu:
- zastrze¿enia dotycz±ce dzia³añ moderatorów u¿ytkownik zobowi±zany jest zg³osiæ bezpo¶rednio do
  administratora (poprzez prywatn± wiadomo¶æ). Wszelkie inne próby, tj. rozpoczynanie nowego
  tematu bêd± usuwane i ignorowane.

Mrugniêcie I nie piszê tego na czerwono. Ba! Nawet nie na niebiesko. Potraktuj jako ¿arty. W koñcu na innym forum z czym¶ takim siê raczej nie spotkasz...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 08, 2010, 20:53:22 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #941 : Wrzesieñ 08, 2010, 20:49:23 »

Temat "Masz co¶ do mnie?" zosta³ zamkniêty.
Wszelkie spory na forum wynikaj± zawsze z ró¿nic miêdzy nami.
Te ró¿nice mo¿emy przedyskutowaæ tutaj. W sposób kulturalny, bez zbêdnych wyzwisk i szyderstw (wszystkie posty z nieodpowiednimi zachowaniami zostan± usuniête).
To bêdzie miejsce, w którym ka¿dy z nas bêdzie szanowa³ czas swoich rozmówców.
Nie bêdzie ono s³u¿yæ wzajemnemu ocenianiu, a poznawaniu.
¯yczê nam wszystkim, ¿eby to siê uda³o.

To po co stworzy³a¶ ten temat? Hmm?
Niez³a hipokryzja.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #942 : Wrzesieñ 08, 2010, 21:16:14 »

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #943 : Wrzesieñ 09, 2010, 00:18:11 »

Jako prosty u¿ytkownik/forumowicz nie bêdê siedzia³ i szuka³ podobnego tematu nie wiadomo ile ¿eby w koñcu to wiedzieæ, gdzie wrzuciæ. Jako¶ na innych forach nie spotka³em siê z tym problemem, tylko tutaj.
"Siedzenie i szukanie" jest Twoim obowi±zkiem jako u¿ytkownika - stanowi to jeden z zapisów regulaminu. Aby znacznie skróciæ Twoje "¶lêczenie" jest opcja "szukaj". Nieprawd± jest tak¿e, ¿e takowy wymóg jest ewenementem na tej stronie - taka zasada obowi±zuje na wiêkszo¶ci forów. Ba³aganiarstwa nie mo¿na t³umaczyæ wygodnictwem. Je¿eli co¶ jest dla Ciebie niejasne zapytaj moda/admina lub zadaj forumowiczom pytanie w odpowiednim w±tku - z pewno¶ci± otrzymasz wyczerpuj±ce wyja¶nienia. Próbowa³e¶ chocia¿ raz tak zrobiæ?

Tym bardziej nie dam CI tej satysfakcji i nie odejdê z forum. A Ty tutaj co robisz? Skoro wed³ug Ciebie wiêkszo¶æ forumowiczów ³¿e, k³amie i tak dalej to co tutaj jeszcze robisz? Przecie¿ to takie z³e dla Ciebie miejsce.
Ale¿ nie oczekujê ¿e opu¶cisz forum - wskaza³em jedno z rozwi±zañ dla Twoich cierpieñ. To, ¿e jeste¶ uzale¿niony od tego forum ju¿ wiem - cyklicznie odchodzisz i powracasz... pod nowym nickiem. Pod tym ju¿ kilkukrotnie tak¿e siê ¿egna³e¶...
Po co jestem? To forum to wspania³e studium ludzkich charakterów i zachowañ. Na ich bazie mog³aby powstaæ niejedna magisterka, a i na doktorat co¶ znalaz³oby siê. Jestem tutaj po to aby siê uczyæ - uczyæ ludzkich zachowañ, motywów. Uodparniaæ siê na manipulacje, k³amstwa, oszustwa, wyczulaæ na nie. Jestem w koñcu równie¿ po to aby rewidowaæ swoje pogl±dy, wiedzê, informacje - upewniaæ siê na ile siê sprawdzaj±, na ile s± s³uszne.
Chcia³em równie¿ unaoczniæ drug±/prawdziw± stronê pch i unaoczniæ ludziom jak pozwalaj± siê wodziæ za nos, przestrzec przed ³atwowierno¶ci±. Wiele osób przejrza³o na oczy - dziêki wielu uwagom forumowiczów.
Gdybym uwa¿a³, ¿e mi tutaj tak ¼le - odszed³bym bez ³zawych po¿egnañ. Co nie oznacza, ¿e jako forumowicz nie mogê wymagaæ traktowania zgodnie z regulaminem i wskazywaæ na ewentualne odstêpstwa.

PS: Swoj± rodzinê te¿ tak traktujesz? Wspó³czujê dzieciom je¿eli takowe masz, poniewa¿ wpajanie zasad na si³ê prowadzi do odwrotnego skutku.
Mam takie same pogl±dy w realu jak i na tym forum. Nie zawsze z nimi ³atwo ¿yæ, lecz sprawdzaj± siê, a owoce warte nawet jeszcze wiêkszego wysi³ku.
Na temat rodziny /¿ony/dzieci/ chêtnie z Tob± porozmawiam lecz mo¿e wpierw doro¶nij i "za³atw" sobie swoj± - wtedy bêdzie nam ³atwiej rozmawiaæ i wymieniaæ pogl±dy.

Proponuje Ci terapiê. Poszukaj psychologa, na pewno który¶ pomo¿e odpowiedzieæ CI na Twoje problemy.
Bêdê zobowiazany je¿eli sprecyzujesz jakie to problemy mam - mile widziane jakie¶ argumenty/dowody. No i na jak± terapiê powinienem siê za³apaæ - czego ma dotyczyæ - gdybym chcia³ siê zapisaæ mog± mnie o to zapytaæ. Gdybym wtedy odpowiedzia³: "nie wiem, taki nastolatek Torton mi to zalecia³" mogliby mnie nie potraktowaæ powa¿nie i zlaæ... a tego chyba nie chcieliby¶my, prawda?
[/quote]
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #944 : Wrzesieñ 09, 2010, 07:22:39 »

Forum o podobnej tematyce jak choæby paranormalne.pl

Tam gdy wchodzê na stronê widzê co, gdzie i jak mam wrzucaæ. I nie ma tam takich w±tko-dzia³ów jak tutaj... Moim postem chcia³em wskazaæ absurd tego forum i nie doskona³o¶æ.

Ale¿ nie oczekujê ¿e opu¶cisz forum - wskaza³em jedno z rozwi±zañ dla Twoich cierpieñ. To, ¿e jeste¶ uzale¿niony od tego forum ju¿ wiem - cyklicznie odchodzisz i powracasz... pod nowym nickiem. Pod tym ju¿ kilkukrotnie tak¿e siê ¿egna³e¶...

Cierpieæ nie cierpiê  U¶miech Mam siê bardzo dobrze, natomiast Ciebie boli to, ¿e kto¶ móg³ zmieniæ nick itd. poniewa¿ jest to wbrew Twoim zasadom... Twoim, nie moim...

Na temat rodziny /¿ony/dzieci/ chêtnie z Tob± porozmawiam lecz mo¿e wpierw doro¶nij i "za³atw" sobie swoj± - wtedy bêdzie nam ³atwiej rozmawiaæ i wymieniaæ pogl±dy.
Oj... Trafi³em w sedno. Moja rodzina ma siê bardzo dobrze jako¶ nikt nie narzeka. Mrugniêcie

Twoje problemy polegaj± na uparto¶ci zasad i widzenie ¶wiata w jednym kolorze albo to czarnym albo to bia³ym. Czasami zauwa¿am ¿e mamy podobne pogl±dy co do nie których forumowiczów ale siê z wiêkszo¶ci± Twoich s³ów nie zgadzam poniewa¿ mijasz siê z prawd±.
Czepiasz siê ptaka, wiki i kogo tylko popadnie gdy nie spe³nia ta osoba Twoich kryteriów zasad...
Czyli prosto mówi±c masz co¶ do ka¿dego, kto nie pasuje do Twojej wizji ¶wiata nawet gdy temu komu¶ zupe³nie o co innego chodzi³o.

Natomiast zarzucanie mi uzale¿nienia to kiepskie trafienie. Sam siedzisz tutaj bardzo d³ugo wiêc lepiej spójrz na siebie ani¿eli na innych.

EDIT:
I jeszcze dopowiem ¿e najwiêkszym najwiêkszym b³êdem patrzenia przez Twój ¶wiat, by³a ocena PHI. Wrzuci³ link bez komentarza, a Ty od razu go oceni³e¶(niby po wcze¶niejszych wypowiedziach PHI - wska¿ je). Nie jestem obroñc± PHI ale po prostu Ty zamiast widzieæ tylko patrzysz. Zrozumiesz to jak chcesz...

Tak samo Mój link... Typowa reakcja wiêc radzê siê zastanowiæ czy przypadkiem ju¿ Ciê jakie¶ doktryny nie zmanipulowa³y.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2010, 07:36:26 wys³ane przez Torton » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #945 : Wrzesieñ 09, 2010, 08:17:27 »

Mam siê bardzo dobrze, natomiast Ciebie boli to, ¿e kto¶ móg³ zmieniæ nick itd. poniewa¿ jest to wbrew Twoim zasadom... Twoim, nie moim...
Zapewniam, ¿e to mnie nie boli. Masz racjê - nasze zasady co do brania odpowiedzialno¶ci za s³owa i tchórzliwe ucieczki gdy zbieraj± siê chmury nad g³ow± s± diametralnie ró¿ne.

Oj... Trafi³em w sedno. Moja rodzina ma siê bardzo dobrze jako¶ nikt nie narzeka. Mrugniêcie
W nic nie trafi³e¶. Powiedzia³em tylko, ¿e bêdzie nam ³atwiej rozmawiaæ gdy bêdziesz mia³ ¿onê, dzieci, gdy bêdziesz ponosi³ za nich odpowiedzialno¶æ - byc mo¿e wtedy przejrzysz na niektóre sprawy. Moje dzieci chocia¿ maj± po³owê Twoich lat, nie uciekaj± od odpowiedzialno¶ci, nie k³ami± pomimo ¶wiadomo¶ci ewentualnych konsekwencji.

Twoje problemy polegaj± na uparto¶ci zasad i widzenie ¶wiata w jednym kolorze albo to czarnym albo to bia³ym.
Ale jakie problemy? Tak, mam jasne zasady i potrafiê ich broniæ, argumentowaæ dlaczego moim zdaniem s± s³uszne.

ale siê z wiêkszo¶ci± Twoich s³ów nie zgadzam poniewa¿ mijasz siê z prawd±.
To powa¿ny zarzut. Proszê wobec tego o wskaznie konkretnych miejsc - optymalnie w formie cytatów - w których to zarzucasz mi k³amstwo.

Czepiasz siê ptaka, wiki i kogo tylko popadnie gdy nie spe³nia ta osoba Twoich kryteriów zasad... Czyli prosto mówi±c masz co¶ do ka¿dego, kto nie pasuje do Twojej wizji ¶wiata nawet gdy temu komu¶ zupe³nie o co innego chodzi³o.
Nie jest to czepianie siê. Dyskutujê z ich pogl±dami i opiniami, uzasadniam swoje wypowiedzi. Gdybym uwa¿a³, ¿e ich s± lepsze niz moje to "przesiad³bym siê". Nikogo nie zmuszam aby kierowa³ siê moimi zasadami. Ka¿dy mo¿e zachwalaæ swoje. Spotykaj±c kogo¶ z forum w realu nie odwróci³bym siê.

I jeszcze dopowiem ¿e najwiêkszym najwiêkszym b³êdem patrzenia przez Twój ¶wiat, by³a ocena PHI. Wrzuci³ link bez komentarza, a Ty od razu go oceni³e¶(niby po wcze¶niejszych wypowiedziach PHI - wska¿ je). 
Ju¿ to obszernie wyja¶nia³em. Wcze¶niejsze wypowiedzi Phi? Zobacz za co mia³ wcze¶niejsze ostrze¿enia...
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #946 : Wrzesieñ 09, 2010, 08:39:15 »

Ju¿ to obszernie wyja¶nia³em. Wcze¶niejsze wypowiedzi Phi? Zobacz za co mia³ wcze¶niejsze ostrze¿enia...

Nie interesuje Mnie jego przesz³o¶æ. Ludzie siê gubi± zamiast patrzeæ na to tu i teraz, patrz±c przez pryzmat przesz³o¶ci i przysz³o¶ci.
Naprawdê ja ju¿ Ci wszystko wyja¶ni³em skoro nie potrafisz tego zrozumieæ i nie dostrzegasz argumentów to nie Mój problem.
Ewidentnie dla Mnie nie jeste¶ autorytetem, a tym bardziej wiarygodnym cz³owiek. Forumowy imperator to Twoja postawa. Tak jak Ty narzucasz innym ¿e maj± tak±, owak±, srak± postawê tak i jak mogê Tobie narzuciæ postawê wed³ug Twojego toku my¶lenia.(Pomy¶l Mrugniêcie)
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #947 : Wrzesieñ 09, 2010, 09:11:07 »

Ch³opcze, to we¼ siê zdecyduj albo spisuj sobie swoje posty bo zaczynasz siê gubiæ w swoich ¿±daniach. Najpierw sugerujesz, ¿e ocenia³em zachowanie Phi na bazie jednego epizodu, gdy odpisujê, ¿e zrobi³em to na podstawie jego d³ugofalowej niezmiennej postawy, za¿ada³es abym wskaza³ te wypowiedzi - ok, rozumiem. Gdy to zrobi³em - odes³a³em do konkretów - s³yszê, ¿e Ciê to nie obchodzi... Mia³e¶ nadziejê, ¿e rzuci³em s³owa na wiatr, ¿e nie bêdê w stanie dowie¶æ? A teraz wycofujesz siê z podkulonym ogonem ale próbujesz siê jeszcze rzucaæ.
Argumenty dostzregam ale nie widzê ich zasadno¶ci.

Nie mieniê siê dla nikogo wzorem, nie oczekujê, ¿e bêdê autorytetem - ta dzia³ka na forum jest juz mocno obstawiona.

. Tak jak Ty narzucasz innym ¿e maj± tak±, owak±, srak± postawê tak i jak mogê Tobie narzuciæ postawê wed³ug Twojego toku my¶lenia.(Pomy¶l Mrugniêcie)
Nie narzucam - wyra¿am swoj± opiniê, tak jak inni mog± wyra¿ac swoj± na mój temat. Przeceniasz swoje umiejêtno¶ci - gdy wyra¿am opiniê w temacie zachowañ b±d¼ pogl±dów innych potrafiê j± uzasadniæ, Ty natomiast rzucasz co najwy¿ej domys³ami, których nie potrafisz dowie¶æ - st±d propozycje aby np. tañczyæ.

Dlatego w ¶wietle powy¿szego, nadal czekam na jasne dowody/cytaty którymi potwierdzisz rzucone zarzut o dopuszczanie siê przeze mnie k³amstwa.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #948 : Wrzesieñ 09, 2010, 09:17:48 »

Nie narzucam
Z Twoich postów
Widzisz Phi, pomimo nienawi¶ci jak± darzysz "katoli" i zarzucania im braku tolerancji powiniene¶ byæ wdziêczni, ¿e mieszkasz w¶ród nich.

Wiêc jak na pewno niczego nie narzucasz?

Zada³em pytanie o precyzyjnie ¼ród³o przekazów. Nie odpowiedzia³e¶ bezpo¶rednio tylko zamie¶ci³e¶ cytat - nie wiem czy mogê traktowaæ to jako odpowied¼.

Masz tam odpowied¼, a zacytowa³em j± poniewa¿ doszed³em do wniosku ¿e nie wchodzi³e¶ na stronkê któr± poda³em, tam jest napisana wiadomo¶æ, któr± ja napisa³em aby wszyscy wiedzieli i odpowiada Ci prosto na pytanie. Ty natomiast nie potrafisz dostrzec nawet tak prostych rzeczy.

Staruszku.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #949 : Wrzesieñ 09, 2010, 09:30:21 »

Sztywno¶æ i ¶wiêto¶æ zasad/pogl±dów nie rokuje dobrze dla ich posiadacza.
Grozi to utkniêciem na d³ugi czas w niemocy wzniesienia siê na wy¿szy poziom czucia i rozumienia. Zablokowana zostaje empatia,
cz³owiek niezdolny jest do akceptacji inno¶ci. Zostaje odciêty od przep³ywu twórczej my¶li i energii Wszech¶wiata.
Patrz±c nie widzi, kochaj±c nie kocha. Umiera za ¿ycia…
Strony: 1 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 [38] 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: