Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #925 : Wrzesień 06, 2010, 15:10:52 » |
|
To co prezentujecie to ¿enada - pamiêtam jak wyra¿aliœcie œwiête oburzenie gdy w komentarzach dotycz¹cych dzia³aù pch nie tytu³owano £obos mianem "Pani", u¿ywano imienia, jego zdrobnienia, czy samego nazwiska - usi³owaliœcie wykazaÌ ¿e to nosi znamiona obra¿ania. A¿ tu nagle wulgaryzmy, epitety w stylu "piep...y..." czy "jeb...y..." nie przeszkadzaj¹ Wam, ba - twierdzicie, ¿e to wolnoœÌ wyra¿ania myœli, a autor jest niewinny. Galopuj¹ca hipokryzja. O kim mówisz? Mówi¹c Wy. Równie dobrze mogê powiedzieÌ odwrotnie w Twoj¹ stronê, ¿e to ¿enada... Twoje œwiête oburzenie, bo tak siê zachowujesz. Oburzy³eœ siê jak zaj¹c którego ukradli ¿arcie. Wiêc dalej proponuje Ci humorystyczne rozwi¹zanie Twoich emocji. Kreskówki poogl¹daj, kawa³y poczytaj. Apropo Waszego oburzenia. Czy ta nazwa strony te¿ Was obra¿a? http://wcipy.pl/ (Ps: polecam zajrzeÌ zanim ktoœ zacznie rzucaÌ kamieniami) Przejaskrawiasz wypowiedzi Wiki... i tak dalej...
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 15:11:36 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #926 : Wrzesień 06, 2010, 15:38:56 » |
|
Niestety raczej nie moÂżesz, bo oprĂłcz sÂłowa "Âżenada" napisaÂłem dlaczego tak uwaÂżam i podaÂłem konkretny przykÂład. Jak przekonujĂŞ siĂŞ, szczytem Twoich moÂżliwoÂści/chĂŞci sÂą zagrywki w stylu "zataĂącz jak Shakira", "zajÂąc ktĂłremu ukradli Âżarcie...".
WÂłaÂśnie, widziaÂłeÂś kiedyÂś jak zachowuje siĂŞ zajÂąc ktĂłremu podprowadzono Âżarcie? MoÂżesz opisaĂŚ? Autentycznie nie mam pojĂŞcia, nigdy nie widziaÂłem, nigdy nie sÂłyszaÂłem.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #927 : Wrzesień 06, 2010, 15:41:32 » |
|
To metafora ktĂłrej Ty nie rozumiesz. ÂŚmiaĂŚ mi siĂŞ chce  Arteq rozbawiÂłeÂś Mnie nieÂźle...  Ja teÂż podaÂłem Ci przykÂłady. Shakiro 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #928 : Wrzesień 06, 2010, 15:54:54 » |
|
AleÂż ja wÂłaÂśnie pytam o sens/znaczenie tej metafory, bo jeszcze z takowÂą siĂŞ nie spotkaÂłem. Dlatego oczywistym jest, Âże jej nie rozumiem - mogĂŞ siĂŞ co najwyÂżej domyÂślaĂŚ - co przecieÂż jasno wyartykuÂłowaÂłem. Co wobec tego CiĂŞ Âśmieszy? ÂŻe siĂŞ z niÂą jeszcze nie spotkaÂłem? (moÂże wymyÂśliÂłeÂś ja na poczekaniu) Czy moÂże to, Âże chciaÂłbym poszerzyĂŚ swojÂą wiedzĂŞ aby lepiej rozumieĂŚ TwĂłj jĂŞzyk?
Twierdzisz rĂłwnieÂż, Âże podawaÂłeÂś mi jakieÂś przykÂłady, poniewaÂż do tej pory ich autentycznie nie dostrzegÂłem czy mĂłgÂłbyÂś wskazaĂŚ jakiÂś cytat?
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #929 : Wrzesień 06, 2010, 15:57:45 » |
|
Ju¿ wczeœniej poda³em Ci cytat i wyjaœnienie. Chodzi mi po prostu o to ¿e Zachowujecie siê jak Œwiête Krowy. Pisz¹c zataùcz jak Shakira mia³em na myœli abyœ wyluzowa³ bo jesteœ spiêty. A œmieje siê z ogó³u dyskusji, bo to zaczyna robiÌ siê œmieszne. Mo¿e jak¹œ telenowele nakrêcimy?  Ju¿ nawet wiem kto by móg³ zagraÌ g³ówn¹ rolê. Co Wy na to? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 15:58:33 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
banita
Gość
|
 |
« Odpowiedz #930 : Wrzesień 06, 2010, 16:03:47 » |
|
Na g³ówna rolê nie mam czasu ale zawsze mogê byÌ statyst¹  Poni¿ej kilka moich projektów, które realizujê. To dowód na to, ¿e nie mogê graÌ g³ównej roli w telenoweli. http://picasaweb.google.pl/ewasarah/Brygida?authkey=Gv1sRgCIjC-rTyzuiPTQ#
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 16:17:49 wysłane przez banita »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #931 : Wrzesień 06, 2010, 17:16:34 » |
|
Zaczynam siĂŞ juÂż gubiĂŚ: raz gÂłodne zajÂące, raz ÂświĂŞte krowy...
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #932 : Wrzesień 06, 2010, 17:28:41 » |
|
To banita zagra banitê, zbuntowanego anio³a. Arteq bêdzie sêdzi¹ g³ówna postaÌ  Zostaniesz porwany przez banitê natomiast ptak bêdzie musia³ uratowaÌ artqa 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #933 : Wrzesień 06, 2010, 17:38:42 » |
|
A kto zagra zajÂąca? MuszÂą byĂŚ zajÂące. I jak to - nie bĂŞdĂŞ ÂświĂŞtÂą krowÂą?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #934 : Wrzesień 06, 2010, 17:43:37 » |
|
Saro, piĂŞkne sÂą te Twoje kreacje, z fantazjÂą i finezjÂą. RzeczywiÂście moÂżna nazwaĂŚ je projektami. GratulujĂŞ!  Co do „olewania” przez ludzi waÂżnych spraw, to nie do koĂąca jest tak, jak to postrzegasz. Po prostu kaÂżdy idzie swojÂą drogÂą. I kaÂżdy ma inny czas… ale w duszach czĂŞsto gra podobnie… Czy banicja jest zatem uzasadniona? Torton, a jakÂą rolĂŞ przewidziaÂłeÂś dla siebie? 
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #935 : Wrzesień 06, 2010, 17:51:37 » |
|
A kto zagra zajÂąca? MuszÂą byĂŚ zajÂące. I jak to - nie bĂŞdĂŞ ÂświĂŞtÂą krowÂą? To potem arteq, to potem  ew. moÂżemy stworzyĂŚ rolĂŞ ÂświĂŞtego sĂŞdziego  Ja zostanĂŞ kamerzystÂą  ktoÂś to wkoĂącu musi nakrĂŞciĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
banita
Gość
|
 |
« Odpowiedz #936 : Wrzesień 06, 2010, 19:26:15 » |
|
I tu zaczynamy mieÌ przeczucie, ¿e istnienie kana³, gdzie nasze d³onie do siebie pasuj¹. Arteq- mój nr rêkawiczki to 13... Jeœli Twoja d³où jest wiêksza, czy to przeszkoda, ¿eby moja w Twojej czu³a siê dobrze? Poczucie humoru, to naturalny stan wspó³istnienia i wspó³tworzenia.
Pragnê podzieliÌ siê z Wami Wa¿n¹ spraw¹. Ptaszek mówi o drodze w³asnej wolnoœci. Nie ma w tym niczego niew³aœciwego. To stan Suwerennoœci. Ale Ptaszku wy³¹cz siê z ¿ycia wszystkich ludzi, których znasz... Te¿ bêdziesz Suwerenny( znaczy niepodleg³y, niezawistny) Jednak pe³ni¹ suwerennoœci w nowych czasach jest stan Suwereno-Integralnoœci. To stan w³asnej niezale¿noœci po³¹czony trwale z niezale¿noœci¹ innych przez ³¹cze Mi³oœci Bezwarunkowej. Czy¿ nie o tym przez wiele miesiêcy pisa³a Kiara?
P.s.Kiedy gatunek funkcjonuje z poziomu œwiadomoœci duszy, czyli tego co WingMakers nazywaj¹ Suwereno-Integralnoœci¹, to jest on w stanie formowaÌ czasoprzestrzeù, tak i¿ mo¿e on asystowaÌ wczeœniejszym etapom ludzkoœci. Jest to trochê podobne do doros³ego, który potrafi³ cofn¹Ì siê w czasoprzestrzeni, i podpowiadaÌ idee lub wgl¹dy ze swojej doros³ej perspektywy, umys³owi i sercu swojego cia³a, kiedy by³o ono jeszcze dzieckiem. Jego dzieciêca czêœÌ postrzega³aby te myœli i idee jako coœ oryginalnego, coœ w³asnego, i , w pewnym sensie, takie w³aœnie s¹, mimo ¿e pochodz¹ od przysz³ej wersji tej osoby.
PrzecieÂż Ona ma racjĂŞ...
P.s. W¹¿ poch³aniaj¹cy w³asny ogon- symbol dla wtajemniczonych i myœl¹cych...
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 19:56:03 wysłane przez banita »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #937 : Wrzesień 06, 2010, 20:46:52 » |
|
DziĂŞkujĂŞ >Chanell<  , jednak pozwoliÂłem sobie zmieniĂŚ TwÂą decyzjĂŞ, za co przepraszam. Co prawda stosujemy na naszym forum zasadĂŞ, ze nie tworzymy wÂątkĂłw dotyczÂących bezpoÂśrednio forumowiczĂłw - kilka takich juz zamknĂŞliÂśmy - jednak w tym przypadku i jako, Âże dotyczy to mnie, nie mam nic przeciw by funkcjonowaÂł on dalej. ChcĂŞ podkreÂśliĂŚ, Âże czyniĂŞ ten wyjÂątek tylko w odniesieniu do tego wÂątku, czyli do mnie, wszystkie inne wÂątki tego typu dalej bĂŞdÂą eliminowane.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
banita
Gość
|
 |
« Odpowiedz #938 : Wrzesień 06, 2010, 21:31:19 » |
|
A propos ksztaÂłtowania czasoprzestrzeni- czy nie dziwicie siĂŞ, Âże niektĂłre z przepowiedni siĂŞ nie speÂłniajÂą (patrz Nibiru)...
Cieszcie siĂŞ, czy jesteÂście zawiedzeni???
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2010, 21:33:34 wysłane przez banita »
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #939 : Wrzesień 08, 2010, 20:33:47 » |
|
Coraz bardziej Mnie siê to wszystko podoba... Burdel jednym s³owem... Tak siê zastanawiam czy dobrze by³o przypomnieÌ Dariuszowi o pewnym punkcie w regulaminie(aby wynagrodziÌ moderatorów). Albo ktoœ pisze mi ¿e spamuje tworz¹c nowe w¹tku. Tak jak zrobi³a to Janneth. Bo wed³ug niej mam wszystkie wrzucaÌ do jednego tematu. To czemu nie stworzycie osobnego dzia³u? A potem jeszcze macie do Mnie pretensje. Jako prosty u¿ytkownik/forumowicz nie bêdê siedzia³ i szuka³ podobnego tematu nie wiadomo ile ¿eby w koùcu to wiedzieÌ, gdzie wrzuciÌ. Jakoœ na innych forach nie spotka³em siê z tym problemem, tylko tutaj. W dodatku w temacie o FN "Szara Prawda" chanell na czerwono dopisa³a mi ¿e ten post pasuje kompletnie gdzie indziej... Wg. przeczyta³aœ tamten post? Czy mo¿e zobaczy³aœ i ahh... to walne sobie czerwonym mazakiem. Do Janusza nic nie mam, stara siê chyba byÌ najbardziej neutralny wzglêdem wszystkich i nie jest stronniczy, tak jak robi¹ to Janneth i Chanell. Je¿eli jesteœcie moderatorami to przyjmijcie moj¹ krytykê aby coœ zmieniÌ, nie chcê z nikim siê wadziÌ. Tylko powiedzieÌ co myœlê o obecnej sytuacji. Gdyby mi siê nie podoba³o ocenianie moich postaw na tym forum i chcia³bym tego unikn¹Ì to po prostu odszed³bym st¹d. Co do Ciebie arteq wszêdzie siê pojawiasz, czêsto piszesz nie na temat i siê czepiasz, prowokujesz, oceniasz wszystko i wszystkich mo¿e chcesz naprawiÌ w ten sposób w³asne b³êdy z przesz³oœci? Nie wiem. Tym bardziej nie dam CI tej satysfakcji i nie odejdê z forum. A Ty tutaj co robisz? Skoro wed³ug Ciebie wiêkszoœÌ forumowiczów ³¿e, k³amie i tak dalej to co tutaj jeszcze robisz? Przecie¿ to takie z³e dla Ciebie miejsce. A mo¿e chcesz wprowadziÌ swoje sêdziwe zasady, aby kontrolowaÌ ludzi przez internet. PS: Swoj¹ rodzinê te¿ tak traktujesz? Wspó³czujê dzieciom je¿eli takowe masz, poniewa¿ wpajanie zasad na si³ê prowadzi do odwrotnego skutku. Proponuje Ci terapiê. Poszukaj psychologa, na pewno któryœ pomo¿e odpowiedzieÌ CI na Twoje problemy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2010, 20:34:18 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #940 : Wrzesień 08, 2010, 20:46:48 » |
|
Do Janusza nic nie mam, stara siĂŞ chyba byĂŚ najbardziej neutralny wzglĂŞdem wszystkich i nie jest stronniczy, tak jak robiÂą to Janneth i Chanell. JeÂżeli jesteÂście moderatorami to przyjmijcie mojÂą krytykĂŞ aby coÂś zmieniĂŚ, nie chcĂŞ z nikim siĂŞ wadziĂŚ.
Okay... Przyjê³am twoj¹ krytykê. Strasznie mi g³upio, ¿e dbam o porz¹dek na forum  Nie mogê obiecaÌ, ¿e to ulegnie zmianie. Tym bardziej, ¿e w³aœnie z³ama³eœ kolejny punkt regulaminu: - zastrze¿enia dotycz¹ce dzia³aù moderatorów u¿ytkownik zobowi¹zany jest zg³osiÌ bezpoœrednio do administratora (poprzez prywatn¹ wiadomoœÌ). Wszelkie inne próby, tj. rozpoczynanie nowego tematu bêd¹ usuwane i ignorowane.  I nie piszê tego na czerwono. Ba! Nawet nie na niebiesko. Potraktuj jako ¿arty. W koùcu na innym forum z czymœ takim siê raczej nie spotkasz...
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2010, 20:53:22 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #941 : Wrzesień 08, 2010, 20:49:23 » |
|
Temat "Masz coœ do mnie?" zosta³ zamkniêty. Wszelkie spory na forum wynikaj¹ zawsze z ró¿nic miêdzy nami. Te ró¿nice mo¿emy przedyskutowaÌ tutaj. W sposób kulturalny, bez zbêdnych wyzwisk i szyderstw (wszystkie posty z nieodpowiednimi zachowaniami zostan¹ usuniête). To bêdzie miejsce, w którym ka¿dy z nas bêdzie szanowa³ czas swoich rozmówców. Nie bêdzie ono s³u¿yÌ wzajemnemu ocenianiu, a poznawaniu. ¯yczê nam wszystkim, ¿eby to siê uda³o.
To po co stworzyÂłaÂś ten temat? Hmm? NiezÂła hipokryzja.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #942 : Wrzesień 08, 2010, 21:16:14 » |
|
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #943 : Wrzesień 09, 2010, 00:18:11 » |
|
Jako prosty u¿ytkownik/forumowicz nie bêdê siedzia³ i szuka³ podobnego tematu nie wiadomo ile ¿eby w koùcu to wiedzieÌ, gdzie wrzuciÌ. Jakoœ na innych forach nie spotka³em siê z tym problemem, tylko tutaj. "Siedzenie i szukanie" jest Twoim obowi¹zkiem jako u¿ytkownika - stanowi to jeden z zapisów regulaminu. Aby znacznie skróciÌ Twoje "œlêczenie" jest opcja "szukaj". Nieprawd¹ jest tak¿e, ¿e takowy wymóg jest ewenementem na tej stronie - taka zasada obowi¹zuje na wiêkszoœci forów. Ba³aganiarstwa nie mo¿na t³umaczyÌ wygodnictwem. Je¿eli coœ jest dla Ciebie niejasne zapytaj moda/admina lub zadaj forumowiczom pytanie w odpowiednim w¹tku - z pewnoœci¹ otrzymasz wyczerpuj¹ce wyjaœnienia. Próbowa³eœ chocia¿ raz tak zrobiÌ? Tym bardziej nie dam CI tej satysfakcji i nie odejdê z forum. A Ty tutaj co robisz? Skoro wed³ug Ciebie wiêkszoœÌ forumowiczów ³¿e, k³amie i tak dalej to co tutaj jeszcze robisz? Przecie¿ to takie z³e dla Ciebie miejsce. Ale¿ nie oczekujê ¿e opuœcisz forum - wskaza³em jedno z rozwi¹zaù dla Twoich cierpieù. To, ¿e jesteœ uzale¿niony od tego forum ju¿ wiem - cyklicznie odchodzisz i powracasz... pod nowym nickiem. Pod tym ju¿ kilkukrotnie tak¿e siê ¿egna³eœ... Po co jestem? To forum to wspania³e studium ludzkich charakterów i zachowaù. Na ich bazie mog³aby powstaÌ niejedna magisterka, a i na doktorat coœ znalaz³oby siê. Jestem tutaj po to aby siê uczyÌ - uczyÌ ludzkich zachowaù, motywów. UodparniaÌ siê na manipulacje, k³amstwa, oszustwa, wyczulaÌ na nie. Jestem w koùcu równie¿ po to aby rewidowaÌ swoje pogl¹dy, wiedzê, informacje - upewniaÌ siê na ile siê sprawdzaj¹, na ile s¹ s³uszne. Chcia³em równie¿ unaoczniÌ drug¹/prawdziw¹ stronê pch i unaoczniÌ ludziom jak pozwalaj¹ siê wodziÌ za nos, przestrzec przed ³atwowiernoœci¹. Wiele osób przejrza³o na oczy - dziêki wielu uwagom forumowiczów. Gdybym uwa¿a³, ¿e mi tutaj tak Ÿle - odszed³bym bez ³zawych po¿egnaù. Co nie oznacza, ¿e jako forumowicz nie mogê wymagaÌ traktowania zgodnie z regulaminem i wskazywaÌ na ewentualne odstêpstwa. PS: Swoj¹ rodzinê te¿ tak traktujesz? Wspó³czujê dzieciom je¿eli takowe masz, poniewa¿ wpajanie zasad na si³ê prowadzi do odwrotnego skutku. Mam takie same pogl¹dy w realu jak i na tym forum. Nie zawsze z nimi ³atwo ¿yÌ, lecz sprawdzaj¹ siê, a owoce warte nawet jeszcze wiêkszego wysi³ku. Na temat rodziny /¿ony/dzieci/ chêtnie z Tob¹ porozmawiam lecz mo¿e wpierw doroœnij i "za³atw" sobie swoj¹ - wtedy bêdzie nam ³atwiej rozmawiaÌ i wymieniaÌ pogl¹dy. Proponuje Ci terapiê. Poszukaj psychologa, na pewno któryœ pomo¿e odpowiedzieÌ CI na Twoje problemy. Bêdê zobowiazany je¿eli sprecyzujesz jakie to problemy mam - mile widziane jakieœ argumenty/dowody. No i na jak¹ terapiê powinienem siê za³apaÌ - czego ma dotyczyÌ - gdybym chcia³ siê zapisaÌ mog¹ mnie o to zapytaÌ. Gdybym wtedy odpowiedzia³: "nie wiem, taki nastolatek Torton mi to zalecia³" mogliby mnie nie potraktowaÌ powa¿nie i zlaÌ... a tego chyba nie chcielibyœmy, prawda? [/quote]
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #944 : Wrzesień 09, 2010, 07:22:39 » |
|
Forum o podobnej tematyce jak choÌby paranormalne.pl Tam gdy wchodzê na stronê widzê co, gdzie i jak mam wrzucaÌ. I nie ma tam takich w¹tko-dzia³ów jak tutaj... Moim postem chcia³em wskazaÌ absurd tego forum i nie doskona³oœÌ. Ale¿ nie oczekujê ¿e opuœcisz forum - wskaza³em jedno z rozwi¹zaù dla Twoich cierpieù. To, ¿e jesteœ uzale¿niony od tego forum ju¿ wiem - cyklicznie odchodzisz i powracasz... pod nowym nickiem. Pod tym ju¿ kilkukrotnie tak¿e siê ¿egna³eœ... CierpieÌ nie cierpiê  Mam siê bardzo dobrze, natomiast Ciebie boli to, ¿e ktoœ móg³ zmieniÌ nick itd. poniewa¿ jest to wbrew Twoim zasadom... Twoim, nie moim... Na temat rodziny /¿ony/dzieci/ chêtnie z Tob¹ porozmawiam lecz mo¿e wpierw doroœnij i "za³atw" sobie swoj¹ - wtedy bêdzie nam ³atwiej rozmawiaÌ i wymieniaÌ pogl¹dy. Oj... Trafi³em w sedno. Moja rodzina ma siê bardzo dobrze jakoœ nikt nie narzeka.  Twoje problemy polegaj¹ na upartoœci zasad i widzenie œwiata w jednym kolorze albo to czarnym albo to bia³ym. Czasami zauwa¿am ¿e mamy podobne pogl¹dy co do nie których forumowiczów ale siê z wiêkszoœci¹ Twoich s³ów nie zgadzam poniewa¿ mijasz siê z prawd¹. Czepiasz siê ptaka, wiki i kogo tylko popadnie gdy nie spe³nia ta osoba Twoich kryteriów zasad... Czyli prosto mówi¹c masz coœ do ka¿dego, kto nie pasuje do Twojej wizji œwiata nawet gdy temu komuœ zupe³nie o co innego chodzi³o. Natomiast zarzucanie mi uzale¿nienia to kiepskie trafienie. Sam siedzisz tutaj bardzo d³ugo wiêc lepiej spójrz na siebie ani¿eli na innych. EDIT: I jeszcze dopowiem ¿e najwiêkszym najwiêkszym b³êdem patrzenia przez Twój œwiat, by³a ocena PHI. Wrzuci³ link bez komentarza, a Ty od razu go oceni³eœ(niby po wczeœniejszych wypowiedziach PHI - wska¿ je). Nie jestem obroùc¹ PHI ale po prostu Ty zamiast widzieÌ tylko patrzysz. Zrozumiesz to jak chcesz... Tak samo Mój link... Typowa reakcja wiêc radzê siê zastanowiÌ czy przypadkiem ju¿ Ciê jakieœ doktryny nie zmanipulowa³y.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2010, 07:36:26 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #945 : Wrzesień 09, 2010, 08:17:27 » |
|
Mam siê bardzo dobrze, natomiast Ciebie boli to, ¿e ktoœ móg³ zmieniÌ nick itd. poniewa¿ jest to wbrew Twoim zasadom... Twoim, nie moim... Zapewniam, ¿e to mnie nie boli. Masz racjê - nasze zasady co do brania odpowiedzialnoœci za s³owa i tchórzliwe ucieczki gdy zbieraj¹ siê chmury nad g³ow¹ s¹ diametralnie ró¿ne. Oj... Trafi³em w sedno. Moja rodzina ma siê bardzo dobrze jakoœ nikt nie narzeka. W nic nie trafi³eœ. Powiedzia³em tylko, ¿e bêdzie nam ³atwiej rozmawiaÌ gdy bêdziesz mia³ ¿onê, dzieci, gdy bêdziesz ponosi³ za nich odpowiedzialnoœÌ - byc mo¿e wtedy przejrzysz na niektóre sprawy. Moje dzieci chocia¿ maj¹ po³owê Twoich lat, nie uciekaj¹ od odpowiedzialnoœci, nie k³ami¹ pomimo œwiadomoœci ewentualnych konsekwencji. Twoje problemy polegaj¹ na upartoœci zasad i widzenie œwiata w jednym kolorze albo to czarnym albo to bia³ym. Ale jakie problemy? Tak, mam jasne zasady i potrafiê ich broniÌ, argumentowaÌ dlaczego moim zdaniem s¹ s³uszne. ale siê z wiêkszoœci¹ Twoich s³ów nie zgadzam poniewa¿ mijasz siê z prawd¹. To powa¿ny zarzut. Proszê wobec tego o wskaznie konkretnych miejsc - optymalnie w formie cytatów - w których to zarzucasz mi k³amstwo. Czepiasz siê ptaka, wiki i kogo tylko popadnie gdy nie spe³nia ta osoba Twoich kryteriów zasad... Czyli prosto mówi¹c masz coœ do ka¿dego, kto nie pasuje do Twojej wizji œwiata nawet gdy temu komuœ zupe³nie o co innego chodzi³o. Nie jest to czepianie siê. Dyskutujê z ich pogl¹dami i opiniami, uzasadniam swoje wypowiedzi. Gdybym uwa¿a³, ¿e ich s¹ lepsze niz moje to "przesiad³bym siê". Nikogo nie zmuszam aby kierowa³ siê moimi zasadami. Ka¿dy mo¿e zachwalaÌ swoje. Spotykaj¹c kogoœ z forum w realu nie odwróci³bym siê. I jeszcze dopowiem ¿e najwiêkszym najwiêkszym b³êdem patrzenia przez Twój œwiat, by³a ocena PHI. Wrzuci³ link bez komentarza, a Ty od razu go oceni³eœ(niby po wczeœniejszych wypowiedziach PHI - wska¿ je). Ju¿ to obszernie wyjaœnia³em. Wczeœniejsze wypowiedzi Phi? Zobacz za co mia³ wczeœniejsze ostrze¿enia...
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #946 : Wrzesień 09, 2010, 08:39:15 » |
|
Ju¿ to obszernie wyjaœnia³em. Wczeœniejsze wypowiedzi Phi? Zobacz za co mia³ wczeœniejsze ostrze¿enia... Nie interesuje Mnie jego przesz³oœÌ. Ludzie siê gubi¹ zamiast patrzeÌ na to tu i teraz, patrz¹c przez pryzmat przesz³oœci i przysz³oœci. Naprawdê ja ju¿ Ci wszystko wyjaœni³em skoro nie potrafisz tego zrozumieÌ i nie dostrzegasz argumentów to nie Mój problem. Ewidentnie dla Mnie nie jesteœ autorytetem, a tym bardziej wiarygodnym cz³owiek. Forumowy imperator to Twoja postawa. Tak jak Ty narzucasz innym ¿e maj¹ tak¹, owak¹, srak¹ postawê tak i jak mogê Tobie narzuciÌ postawê wed³ug Twojego toku myœlenia.(Pomyœl  )
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #947 : Wrzesień 09, 2010, 09:11:07 » |
|
Ch³opcze, to weŸ siê zdecyduj albo spisuj sobie swoje posty bo zaczynasz siê gubiÌ w swoich ¿¹daniach. Najpierw sugerujesz, ¿e ocenia³em zachowanie Phi na bazie jednego epizodu, gdy odpisujê, ¿e zrobi³em to na podstawie jego d³ugofalowej niezmiennej postawy, za¿ada³es abym wskaza³ te wypowiedzi - ok, rozumiem. Gdy to zrobi³em - odes³a³em do konkretów - s³yszê, ¿e Ciê to nie obchodzi... Mia³eœ nadziejê, ¿e rzuci³em s³owa na wiatr, ¿e nie bêdê w stanie dowieœÌ? A teraz wycofujesz siê z podkulonym ogonem ale próbujesz siê jeszcze rzucaÌ. Argumenty dostzregam ale nie widzê ich zasadnoœci. Nie mieniê siê dla nikogo wzorem, nie oczekujê, ¿e bêdê autorytetem - ta dzia³ka na forum jest juz mocno obstawiona. . Tak jak Ty narzucasz innym ¿e maj¹ tak¹, owak¹, srak¹ postawê tak i jak mogê Tobie narzuciÌ postawê wed³ug Twojego toku myœlenia.(Pomyœl  ) Nie narzucam - wyra¿am swoj¹ opiniê, tak jak inni mog¹ wyra¿ac swoj¹ na mój temat. Przeceniasz swoje umiejêtnoœci - gdy wyra¿am opiniê w temacie zachowaù b¹dŸ pogl¹dów innych potrafiê j¹ uzasadniÌ, Ty natomiast rzucasz co najwy¿ej domys³ami, których nie potrafisz dowieœÌ - st¹d propozycje aby np. taùczyÌ. Dlatego w œwietle powy¿szego, nadal czekam na jasne dowody/cytaty którymi potwierdzisz rzucone zarzut o dopuszczanie siê przeze mnie k³amstwa.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #948 : Wrzesień 09, 2010, 09:17:48 » |
|
Nie narzucam Z Twoich postĂłw Widzisz Phi, pomimo nienawiÂści jakÂą darzysz "katoli" i zarzucania im braku tolerancji powinieneÂś byĂŚ wdziĂŞczni, Âże mieszkasz wÂśrĂłd nich. WiĂŞc jak na pewno niczego nie narzucasz? ZadaÂłem pytanie o precyzyjnie ÂźrĂłdÂło przekazĂłw. Nie odpowiedziaÂłeÂś bezpoÂśrednio tylko zamieÂściÂłeÂś cytat - nie wiem czy mogĂŞ traktowaĂŚ to jako odpowiedÂź.
Masz tam odpowiedŸ, a zacytowa³em j¹ poniewa¿ doszed³em do wniosku ¿e nie wchodzi³eœ na stronkê któr¹ poda³em, tam jest napisana wiadomoœÌ, któr¹ ja napisa³em aby wszyscy wiedzieli i odpowiada Ci prosto na pytanie. Ty natomiast nie potrafisz dostrzec nawet tak prostych rzeczy. Staruszku.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #949 : Wrzesień 09, 2010, 09:30:21 » |
|
SztywnoœÌ i ÂświĂŞtoœÌ zasad/poglÂądĂłw nie rokuje dobrze dla ich posiadacza. Grozi to utkniĂŞciem na dÂługi czas w niemocy wzniesienia siĂŞ na wyÂższy poziom czucia i rozumienia. Zablokowana zostaje empatia, czÂłowiek niezdolny jest do akceptacji innoÂści. Zostaje odciĂŞty od przepÂływu twĂłrczej myÂśli i energii WszechÂświata. PatrzÂąc nie widzi, kochajÂąc nie kocha. Umiera za Âżycia…
|
|
|
|
|
|
|
|