Kahuna
Gość
|
|
« Odpowiedz #975 : Wrzesień 13, 2010, 22:06:43 » |
|
Sarah54 MoÂże tylko potrzebujesz wyjaÂśnienia, Âże cyrkiel i wĂŞgielnica znamionujÂą budowniczego. A nie masonow,ktorzy sa i architektami i budowniczymi NWO..? Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #976 : Wrzesień 14, 2010, 14:20:38 » |
|
To forum jest wyj¹tkowa i zamiast Razem budowaÌ, niszczymy i tyczy siê to wszystkich którzy pope³niaj¹ b³êdy, tak¿e i ja. Mo¿e czas abyœmy przestali to robiÌ?
Nasz umys³ w WyobraŸni mo¿e dokonaÌ wszystkiego, potrafimy wyobraziÌ sobie rzeczy które uwa¿amy za nie mo¿liwe. Nasz umys³ jest tak zbudowany ¿e myœl to twór, który ¿yje w³asnym ¿yciem. Czy zamiast wymyœlaÌ kolejne "agresywne argumenty" nie lepiej wytworzyÌ coœ co przyniesie korzyœÌ wszystkim?
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2010, 14:26:00 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #977 : Wrzesień 16, 2010, 13:06:41 » |
|
OdpowiedŸ na post z w¹tku "pa³ac kultury...": Natomiast Ty jako osoba forumowicz krytykujesz i burzysz wszystko wed³ug w³asnego uznania, mo¿e czasem masz racjê ale nie zawsze. Wyra¿am swoje pogl¹dy zawsze t³umacz¹c na czym je opieram, gdy siê pomylê (bo to oczywiœcie zak³adam jako cz³owiek) - znam s³owo "przepraszam" i potrafiê wymówiÌ je z podniesionym czo³em. Z moj¹ wersj¹ mo¿esz siê zgodziÌ lub nie - pe³na dowolnoœÌ. Je¿eli chcesz je podwa¿aÌ - proszê bardzo, tylko traktuj mnie jak ja Ciebie - u¿ywam argumentów, u¿yj i Ty, podajê konkrety - zrób to samo, ironizujê - ok, dawaj, na Twoje ¿¹danie wskazujê co i gdzie napisa³em - podaj i Ty treœci czy miejsca Twojej. Natomiast je¿eli ironia czy g³upawe porady maj¹ byÌ Twoim wy³¹cznym argumentem to od razu sobie daruj - po prostu oœmieszysz siê, o czym mozna siê juz by³o przekonaÌ. To ¿e nie trafi³a z jak¹œ tam dat¹, nie znaczy od razu, ¿e w tym w¹tku to j¹ dyskwalifikuje.
Przesz³oœÌ to nie teraŸniejszoœÌ wiêc sobie daruj takie argumenty. To tak jakby ktoœ teraz Tobie zacz¹³ nagabywaÌ o wydarzeniach sprzed dziesiêciu laty(Twoich b³êdach) i u¿ywa³ tego w dyskusji jako argument teraŸniejszy. Nie wypiera³bym siê mojego potkniêcia sprzed ilus tam lat, nie udawa³bym, ¿e tego nie by³o. Je¿eli w oso¹dach i wypowiedziach jednak opiera³bym siê na tym samym "patologicznym" Ÿródle które by³o przyczyna moich wpadek móg³bys mówiÌ, ¿e siê nie zmieni³em i nadal potykam siê. Oczywiœcie, ¿e przesz³oœÌ to nie teraŸniejszoœÌ. Jednak Kiara na forum prezentuje dok³adnie tak¹ sam¹ postawê. Nadal wypowiada siê kreuj¹c na nieomylna i wszechwiedz¹c¹, nadal ucieka przed merytoryczn¹ dyskusj¹ i konkretami. Gdybys raczy³ czytaÌ wypowiedzi forumowiczów bo wiedzia³byœ, ¿e Kiara wszystkie swoje opowieœci z tego forum od zawsze opiera na jednym Ÿródle - jej wewnêtrznej "wiedzy"... wiêc "przesz³oœÌ to nie teraŸniejszoœÌ" jest zadnym argumentem w tej sytuacji. To, ¿e z kimœ siê nie zgadzam nie oznacza, ¿e chcê burzyÌ wszystko dooko³a. Zalezy mi w d¹¿eniu do prawdy. Doskonale wiem jak zachowuje siê osoba mówi¹ca prawdê - nie kluczy, nie m¹ci, nie ucieka, patrzy prosto w oczy. Wiem tak¿e jak rozpoznaÌ i wy³apac symptomy gdy ktoœ k³amie lub udaje. Je¿eli kogoœ z³apa³em na k³amstwie kilka razy mamprawo pow¹tpiewaÌ w jakoœÌ "wiedzy" b¹dŸ oczekiwaÌ wyjasnieù. Je¿eli i to do Ciebie nie dotrze, to wybacz - nie dam rady proœciej i dobitniej zachowuj¹c kulturê.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #978 : Wrzesień 16, 2010, 15:57:24 » |
|
Wyra¿asz swoje pogl¹dy ok. Ale czasami lepiej zostaw coœ dla siebie, bo nie wnosz¹ one nic do dyskusji prócz zamêtu, który próbujesz siaÌ. I to jest w³aœnie to niszczenie o którym napisa³em. Mo¿e siê oœmieszam ale chyba tylko w Twoich oczach, a Twoje zdanie ma³o Mnie interesuje. S¹ na tym forum osoby, które o wiele bardziej pisz¹ zrozumiale i potrafi¹ odró¿niÌ A od B i C od A dlatego te¿ nie mam zamiaru siê z Tob¹ spieraÌ.
WyraÂżam opiniĂŞ o Twojej postawie tak jak Ty robisz to z kaÂżdym innym forumowiczem.
Czytam kaÂżdÂą wypowiedÂź uwaÂżnie, analizuje i piszĂŞ. Wiem co pisze Kiara, nie zgadzam siĂŞ z wieloma rzeczami i czasami moÂżna siĂŞ dopatrzyĂŚ kilku "rzeczy" ale to nie oznacza, Âże z powodu tej jednej bĂŞdĂŞ skreÂślaÂł kaÂżdÂą kolejnÂą.
To tak jakbyœ poszed³ do sadu i na podstawie jednego jab³ka chcia³ stwierdziÌ, ¿e kolejne sto to, to samo. Nie! To nie jest to samo, ka¿de siê o siebie ró¿ni choÌby odrobinkê, dlatego czasami warto siê zastanowiÌ zanim zacznie siê pisaÌ tego typu wypowiedzi.
Okej super potrafisz wy³apaÌ kto, k³amie, kluczy, manipuluje itd. cieszê siê bardzo, na pewno przyda Ci siê to w ¿yciu ale co to ma do tematu? Gdyby zale¿a³o Ci w d¹¿eniu do prawdy wykaza³byœ siê inna postaw¹ no ale widocznie ¿ycie tak sprawi³o, ¿e jesteœ jaki jesteœ i nie mam zamiaru tego zmieniaÌ. Pisz sobie jak chcesz, ja ju¿ powiedzia³em swoje i poda³em Ci argumenty. Natomiast je¿eli Ty ich w tym poœcie nie widzisz poniewa¿ nie robiê "Cytatów Quote" tak jak Ty, to nic Ci na to nie poradzê.
Ave
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #979 : Wrzesień 16, 2010, 17:12:40 » |
|
Nie napisa³em, ¿e wszystko co napisze Kiara jest k³amstwem - napisa³em, ¿e w sytuacjach gdy jej s³owa mo¿na by³o jednoznacznie zweryfikowaÌ to okazywa³o siê wtedy, ¿e jej zapewnienia by³y k³amstwem/nie sprawdza³y siê. Wyrazi³em równie¿ pogl¹d, ¿e uciekanie w rozmywanie tematu lub unikanie rzeczowej dyskusji na dany temat najczêœciej wró¿y, ¿e przekoloryzowaliœmy i boimy siê sprawdzenie lub nie mamy do koùca pojêcia o czym mówimy. Czytaj uwa¿nie co piszê je¿eli ju¿ to oceniasz.
Przyk³ad z jab³kami? Winien wygl¹daÌ nieco inaczej - jest noc s³yszysz, ¿e na danej jab³once rosn¹ same najlepsze jab³ka i zdajacy relacjê chce abyœ wierzy³ na s³owo. Gdy zadajesz rzeczowe pytania unika odpowiedzi. W koùcu masz dostêp do jab³ka - zerwa³eœ ogl¹dasz - zepsute. Wyra¿asz to, pomimo tego nadal s³yszysz, ¿e same dobre s¹ i w ¿ywe oczy jest Ci wmawiane, ¿e zerwa³eœ dobre tylko siê nie znasz. Za jakiœ czas masz mo¿liwoœÌ zerwaÌ kolejne - znowu popsute. Stwierdzasz to i s³yszysz w odpowiedzi, ¿e prawdziwy sadownik pozna³by, ¿e s¹ dobre i nie bêdzie Ci siê t³umaczy³ z jakoœci jab³ek... i nadal dooko³a rozpowiada...
Pamiêtasz swoje uwagi nt. autora pewnego artyku³u? Otó¿ nie tylko ja by³em zdania, ¿e sie oœmieszy³eœ. Widzisz, wiem co piszê i biorê za to odpowiedzlnoœÌ, dlatego nie muszê potem cichaczem etytowaÌ postów skracaj¹c je do jednej kropki i wywalaÌ do œmietnika...
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #980 : Wrzesień 16, 2010, 17:24:47 » |
|
Pamiêtasz swoje uwagi nt. autora pewnego artyku³u? Otó¿ nie tylko ja by³em zdania, ¿e sie oœmieszy³eœ. Widzisz, wiem co piszê i biorê za to odpowiedzlnoœÌ, dlatego nie muszê potem cichaczem etytowaÌ postów skracaj¹c je do jednej kropki i wywalaÌ do œmietnika... No i dalej krêcisz to o czym ca³y czas piszê. A ja swoimi s³owami akurat chcia³em nawi¹zaÌ do aktualnej dyskusji z tematu o pa³acu. Gdzie piszesz uszczypliwe komentarze nie wnosz¹ce nic do dyskusji. "wiem... ale nie powiem..." ¿enada. Powody tak chêtnego uciekania w mgliste zapewnienia juz wykazywa³em. Rozumiem niechêÌ do precyzji bo co konkret to wsypa... wie? coœ? poda? /spad³em ze sto³ka/ I tak dalej... Ja ju¿ tutaj przystopuje bo widzê, ¿e dyskusja przeradza siê co innego i nie ma to najmniejszego sensu. Rób jak chcesz, ja ju¿ swoje powiedzia³em. Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #981 : Wrzesień 22, 2010, 14:21:34 » |
|
EASTTo , ¿e ktoœ ma otwarty umysl i chêtnie siêga do ró¿nych Ÿródel wiedzy, choÌby i ezoterycznej, taki betonowiec jak Ty oczywiœcie uzna za bzdurê. I dobrze, uwa¿aj sobie, nie szukaj, nie myœl nawet samodzielnie,bo to dla Ciebie mo¿e okazaÌ siê niebezpieczne. O Kiarê, Tenebraela, Thotala i Tortona jestem spokojny UœmiechTak to sobie mo¿esz mówiÌ do swoich znajomych a nie do mnie frajerze, Ty mo¿e masz otwarty umys³? ha,dobre,jesteœ ca³kowicie zaœlepiony i oderwany od rzeczywistoœci,tak samo jak twoi "rozwiniêci duchowo" przyjaciele Denerwujesz siê,nie³adnie,jako rozwiniêty duchowo powinieneœ byÌ ostoj¹ spokoju i zrozumienia,ju¿ pomijam latanie i œwiecenie w ciemnoœci Ruszy³o ciê,¿e w koùcu ktoœ napisa³ prawdê o takich osobach ja wy? i bardzo dobrze. Wiêc buzia na k³ódkê i ciiiichoooo sza.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #982 : Wrzesień 22, 2010, 17:37:19 » |
|
O!, widzĂŞ Âże Kamilowa patologia o wiĂŞzienne formy grypserki siĂŞ otarÂła Pewnie za nazwanie kogoÂś frajerem byÂłbyÂś ulubionÂą zabawkÂą tych, na ktĂłrych chcesz tak chĂŞtnie wykonywaĂŚ wyroki Âśmierci RĂłb tak dalej, podobne przyciÂąga podobne, mierz siÂły na zamiary... Pozdrawiam przeÂśmiewczo - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
|
« Odpowiedz #983 : Wrzesień 22, 2010, 17:59:26 » |
|
Nooo Kamilku, kulturka ¿e hej! Widzisz, ja mam tak¹ teoriê, w sumie sprawa oczywista ale... Cz³owiek zdobywa wiedzê nie na zasadzie zapamiêtywania ci¹gów znaków czy obrazów. ¯eby poj¹Ì coœ czego poj¹Ì nie mo¿emy musimy najczêœciej dokonaÌ konfrontacji wartoœci, które obecnie s¹ przez nas uznawane z materia³em, który jest dla nas niezrozumia³y. Oczywiœcie nie dokonamy tego jeœli bêdziemy mieszaÌ z b³otem t¹ now¹ wiedzê. Je¿eli Ty w ten sposób podchodzisz do nowych, niezrozumia³ych dla Ciebie zagadnieù to nie chce wiedzieÌ jakim poziomem wiedzy Ty dysponujesz. To jest jak w szkole... na pocz¹tku ten wzór matematyczny, czy jego rozwi¹zanie te¿ wydaje siê bezsensowne i nielogiczne... Tutaj na forum, mimo i¿ ka¿dy prezentuje inn¹ ideologiê, inne wartoœci czy inne spojrzenie na œwiat, to jest jedna rzecz, która nas tutaj ³¹czy. Ka¿dy jest g³odny wiedzy. Zdajemy sobie sprawê (chocia¿ s¹ i tacy, którzy myœl¹ ¿e ju¿ wszystko wiedz¹ ;P) ¿e gdzieœ tam wszyscy b³¹dzimy, szukamy czegoœ czego póki co nie mo¿emy jednoznacznie nazwaÌ ale rozmawiamy o tym. Czasami siê sprzeczamy, czasem faktycznie dochodzi do konfliktów, niektórzy mo¿e i maj¹ napompowane ego... ale zdajemy sobie sprawê ¿e nie têdy droga i staramy siê to wszystko pouk³adaÌ. S¹ na tym œwiecie sprawy, które mimo i¿ s¹ faktem, nie s¹ dla nas zrozumia³e i po prostu chcielibyœmy wiedzieÌ. Nie, nikogo nie ruszy³a ¿adna prawda, bo ¿adnej prawdy ¿eœ nie poda³. Jak masz mówiÌ o prawdzie skoro jesteœ kompletnie pusty w tej materii? nie wiesz nic... oderwany od rzeczywistoœci? a czym jest wed³ug Ciebie ta rzeczywistoœÌ? Widzisz coœ poza czubkiem swojego nosa? To jest forum, tutaj siê dyskutuje, nie miesza ludzi z b³otem. Je¿eli nie masz nic do powiedzenia to daj sobie spokój. Szkoda twojego i naszego czasu na te bluzgi. Nie mówi¹c ju¿ o tym ¿e poziomem kultury nie dorastasz tutaj ludziom do piêt wiêc znajdŸ sobie inne forum, na którym bêdzie wskazane obrzucanie siê wulgaryzmami na lewo i prawo. A tymi twoimi "frajerami" nikt siê nie przejmuje, jak ju¿ mówi³em, prezentujesz zbyt niski poziom swojej kultury abyœ móg³ komuœ tutaj ubli¿yÌ.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #984 : Wrzesień 22, 2010, 19:20:42 » |
|
Nie, nikogo nie ruszyÂła Âżadna prawda, bo Âżadnej prawdy ÂżeÂś nie podaÂł. Jak masz mĂłwiĂŚ o prawdzie skoro jesteÂś kompletnie pusty w tej materii? nie wiesz nic...
OczywiÂście,ze nic nie wiem,bo to wy wiecie wszystko,i to was powinni sÂłuchaĂŚ inni.... Sorry,ale nie chce mi siĂŞ sprzeczaĂŚ z kolejnym uduchowionym dziwakiem; wybaczysz mi? Szkoda twojego i naszego czasu na te bluzgi. Nie mĂłwiÂąc juÂż o tym Âże poziomem kultury nie dorastasz tutaj ludziom do piĂŞt wiĂŞc znajdÂź sobie inne forum, na ktĂłrym bĂŞdzie wskazane obrzucanie siĂŞ wulgaryzmami na lewo i prawo. A tymi twoimi "frajerami" nikt siĂŞ nie przejmuje, jak juÂż mĂłwiÂłem, prezentujesz zbyt niski poziom swojej kultury abyÂś mĂłgÂł komuÂś tutaj ubliÂżyĂŚ.
PrzypomnĂŞ ci,bo moÂże nie zauwaÂżyÂłeÂś ( lub bardziej prawdopodobne nie chciaÂłeÂś zauwaÂżyĂŚ) to rozwiniĂŞty duchowo East obraziÂł mnie pierwszy,nazywajÂąc mnie betonowcem, zjawiÂł siĂŞ w temacie ni stÂąd ni zowÂąd , wtrÂąciÂł siĂŞ w dyskusje ( ktĂłrÂą prowadziÂłem w kulturalny sposĂłb i argumentowaÂłem swoje racje) i od razu przystÂąpiÂł do ataku na mnie, nie mam zamiaru pozwalaĂŚ na to,Âżeby ktoÂś mnie obraÂżaÂł,dlatego tak zareagowaÂłem, wiĂŞc twoje oskarÂżenia,ze obrzucam wulgaryzmami na lewo i prawo innych i Âże prezentuje niski poziom kultury sÂą naciÂągane i krzywdzÂące, Inna rzecz, East jako duchowo rozwiniĂŞty, zamiast wytÂłumaczyĂŚ spokojnie osobie duchowo nie rozwiniĂŞtej swoje poglÂądy racje, to zdecydowaÂł siĂŞ na atak i obraÂżanie, wiec coÂś jest z wami chyba nie tak, 771
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2010, 19:23:11 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #985 : Wrzesień 23, 2010, 09:08:27 » |
|
East w ¿aden sposób Ciê nie obrazi³, natomiast Ty obra¿asz tutaj wszystkich swoim chamskim zachowaniem. Oby dali Ci bana bo mam doœÌ Twojej osoby i nie dlatego ¿e siê nie zgadzamy w pewnych kwestiach ale dlatego ¿e reprezentujesz swoj¹ postaw¹ i postêpowaniem agresje, która zmierza do do³ka... I siê ju¿ tak nie napinaj bo Ci ¿y³ka pêknie od stukania w t¹ klawiaturê. IdŸ siê przewietrz, pospaceruj poznaj dziewczynê jak¹œ pogadasz to z³agodniejesz. Kamilu 007
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2010, 09:09:01 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
|
« Odpowiedz #986 : Wrzesień 23, 2010, 11:14:46 » |
|
Kamil, ja tutaj wypowiadam siĂŞ na temat twojego caÂłoksztaÂłtu. Nie raz juÂż widziaÂłem jak rzucasz bluzgami. TakÂże daruj sobie tÂą swojÂą obronĂŞ. Ja tutaj Easta ani nie bronie ani nie oskarÂżam... Ty natomiast przeginasz prawie na kaÂżdym kroku.
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #987 : Wrzesień 23, 2010, 12:53:25 » |
|
Do Kamila:
NaubliÂżaj nieznajomym i poczuj siĂŞ lepszy, Bo te twoje argumenty to brzmiÂą jak kompleksy. To, co reprezentujesz na tym bicie, to bieda. Lubisz se strzelaĂŚ w stopy? MoÂże wprowadÂź zmianĂŞ: I skoĂącz z tym populizmem, bÂłagam, ChoĂŚ do twarzy ci pasuje krawat typu szlaban. Chcesz byĂŚ krĂłlem Âżenady? Idziesz dobrym tropem. Jeszcze trochĂŞ i zwolni ci fotel sama Cichopek. Wmawiaj sobie, Âże nas pokona taki beÂłkot.
Reedukacja, najpierw, naucz siê liter, Kumasz? Nie, boœ, panie, zwyk³y fajt³apa. Sancho Pansa mówi³: "Nie", ty siê rozbi³eœ na wiatrakach. Panie, daj pan spokój, wagony nienawiœci. Czarne chmury? Moc duszy przepêdzi³a je znad Wis³y. Kochamy mocno, a œwiat naszym przyjacielem. I sto³eczn¹ wiosn¹ z twoich groŸnych min siê œmieje. Pupy, grasz pup¹, pawiu nastroszony, Bo siê boisz sam siebie i tak wygodniej iœÌ do lustra. I przyznaÌ siê, upaœÌ, b³êdy s¹ Ÿród³em pokory, Jeœli masz mózg, a nie pró¿niê, bo wyssa³ go egoizm. Mamy swój œwiat na biegunie od twojego, Sam odwo³a³eœ swój udzia³ w tej zabawie. Stoisz na balkonie jak pierdo³a, co skar¿y mamie. Baw siê sam, my bez granic miêdzy nami,
|
|
|
|
|
|
|
m11
Gość
|
|
« Odpowiedz #988 : Wrzesień 23, 2010, 13:26:25 » |
|
NaubliÂżaj nieznajomym i poczuj siĂŞ lepszy, Bo te twoje argumenty to brzmiÂą jak kompleksy. To, co reprezentujesz na tym bicie, to bieda. Lubisz se strzelaĂŚ w stopy? MoÂże wprowadÂź zmianĂŞ: I skoĂącz z tym populizmem, bÂłagam, ChoĂŚ do twarzy ci pasuje krawat typu szlaban. Chcesz byĂŚ krĂłlem Âżenady? Idziesz dobrym tropem. Jeszcze trochĂŞ i zwolni ci fotel sama Cichopek. Wmawiaj sobie, Âże nas pokona taki beÂłkot.
Reedukacja, najpierw, naucz siê liter, Kumasz? Nie, boœ, panie, zwyk³y fajt³apa. Sancho Pansa mówi³: "Nie", ty siê rozbi³eœ na wiatrakach. Panie, daj pan spokój, wagony nienawiœci. Czarne chmury? Moc duszy przepêdzi³a je znad Wis³y. Kochamy mocno, a œwiat naszym przyjacielem. I sto³eczn¹ wiosn¹ z twoich groŸnych min siê œmieje. Pupy, grasz pup¹, pawiu nastroszony, Bo siê boisz sam siebie i tak wygodniej iœÌ do lustra. I przyznaÌ siê, upaœÌ, b³êdy s¹ Ÿród³em pokory, Jeœli masz mózg, a nie pró¿niê, bo wyssa³ go egoizm. Mamy swój œwiat na biegunie od twojego, Sam odwo³a³eœ swój udzia³ w tej zabawie. Stoisz na balkonie jak pierdo³a, co skar¿y mamie. Baw siê sam, my bez granic miêdzy nami, Jakbym s³ysza³ niejakiego Palikota. m11
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
|
« Odpowiedz #989 : Wrzesień 23, 2010, 13:31:27 » |
|
Reedukacja, najpierw, naucz siê liter, Kumasz? Nie, boœ, panie, zwyk³y fajt³apa. Sancho Pansa mówi³: "Nie", ty siê rozbi³eœ na wiatrakach. Panie, daj pan spokój, wagony nienawiœci. Czarne chmury? Moc duszy przepêdzi³a je znad Wis³y. Kochamy mocno, a œwiat naszym przyjacielem. I sto³eczn¹ wiosn¹ z twoich groŸnych min siê œmieje. Pupy, grasz pup¹, pawiu nastroszony, Bo siê boisz sam siebie i tak wygodniej iœÌ do lustra. I przyznaÌ siê, upaœÌ, b³êdy s¹ Ÿród³em pokory, Jeœli masz mózg, a nie pró¿niê, bo wyssa³ go egoizm. Mamy swój œwiat na biegunie od twojego, Sam odwo³a³eœ swój udzia³ w tej zabawie. Stoisz na balkonie jak pierdo³a, co skar¿y mamie. Baw siê sam, my bez granic miêdzy nami, Jakbym s³ysza³ niejakiego Palikota. m11 a ty co? pomazaniec pisowski? mo¿na wiele zarzucaÌ palikotowi, mo¿na siê spieraÌ z form¹ jego wyrazu ale ten facet ma coœ do powiedzenia. i nie jest g³upi. w przeciwieùstwie do wielu innych na arenie politycznej - nie wspominaj¹c wybranych u¿ytkowników i u¿ytkowniczki tego forum.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2010, 13:32:20 wysłane przez marek324 »
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #990 : Wrzesień 23, 2010, 13:44:57 » |
|
SÂą to urywki z piosenki Parias hip-hop vs Peja.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2010, 18:35:07 wysłane przez Torton »
|
|
|
|
|
m11
Gość
|
|
« Odpowiedz #991 : Wrzesień 23, 2010, 13:55:39 » |
|
SÂą to urywki z piosenki Parias hip-hop vs Peja. No to niewiele siĂŞ pomyliÂłem
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #992 : Wrzesień 23, 2010, 18:35:30 » |
|
Co ma Palikot do Molesty, Pelsona i Eldo?
|
|
|
|
|
|
|
m11
Gość
|
|
« Odpowiedz #993 : Wrzesień 24, 2010, 07:29:22 » |
|
poziom i typ ekspresji
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #994 : Wrzesień 24, 2010, 14:58:10 » |
|
Widocznie nie wiele wiesz o powyÂższych wykonawcach skoro porĂłwnujesz ich do Palikota. Jestem fanem Eldo i jego piosenki mi siĂŞ najbliÂżej znane, skoro tak ich porĂłwnujesz to moÂże jakieÂś przykÂłady? Dowody? Czy tylko rzucasz puste sÂłowa?
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #995 : Wrzesień 24, 2010, 16:06:54 » |
|
Widocznie nie wiele wiesz o powyÂższych wykonawcach skoro porĂłwnujesz ich do Palikota. Jestem fanem Eldo i jego piosenki mi siĂŞ najbliÂżej znane, skoro tak ich porĂłwnujesz to moÂże jakieÂś przykÂłady? Dowody? Czy tylko rzucasz puste sÂłowa?
A czy to czasem nie ktĂłryÂś z twoich ulubieĂącĂłw na koncercie ze sceny nie nawoÂływaÂł do pobicia chÂłopaka ( za pokazanie paluszka) ? dzieciaku weÂź skoĂącz juÂż swojÂą grĂŞ,i daj sobie spokĂłj,
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #996 : Wrzesień 24, 2010, 16:34:12 » |
|
Nie no teraz to przesadziÂłeÂś.
Po pierwsze to Peja nawoÂływaÂł Po drugie Eldo to nie Peja Po trzecie wskaÂż mi gdzie napisaÂłem Âże lubiĂŞ PejĂŞ?
OsobiÂście go nie lubiĂŞ za charakter i piosenki. MĂłwiĂŞ o Peji... Na drugi raz przeczytaj coÂś zanim napiszesz gÂłupoty.
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
|
« Odpowiedz #997 : Wrzesień 24, 2010, 16:49:21 » |
|
A czy to czasem nie ktĂłryÂś z twoich ulubieĂącĂłw na koncercie ze sceny nie nawoÂływaÂł do pobicia chÂłopaka ( za pokazanie paluszka) ? dzieciaku weÂź skoĂącz juÂż swojÂą grĂŞ,i daj sobie spokĂłj,
Po raz kolejny wrzucanie wszystkiego do jednego wora i kompletny brak wiedzy... mimo to wci¹¿ uwa¿asz siê za najm¹drzejszego. Skoùczysz siê wreszcie kompromitowaÌ? bo ju¿ mnie brzuszek boli od œmiechu :>
|
|
|
|
|
|
|
m11
Gość
|
|
« Odpowiedz #998 : Wrzesień 25, 2010, 09:46:39 » |
|
Jestem fanem Eldo i jego piosenki mi siê najbli¿ej znane, skoro tak ich porównujesz to mo¿e jakieœ przyk³ady? Dowody? Czy tylko rzucasz puste s³owa? wczeœniej jeszcze S¹ to urywki z piosenki Parias hip-hop vs Peja. Za bardzo siê chyba unosisz Torton. Jesteœ fanem jakiegoœ Eldo - proszê bardzo -mi to nie przeszkadza. O czy on jest m¹dry, czy g³upi to mnie to nie obchodzi. Nie widzê te¿ powodu, abym mia³ cokolwiek udowadniaÌ tylko dlatego, ¿e tego ¿¹dasz. Ale ¿ebyœ siê uspokoi³ to siê odniosê do sytuacji. A wiêc pierwotnie poinformowa³eœ, ¿e nie jest to Twój tekst lecz tych o którym pisze drugi cytat. Osobiœcie nie lubiê ani hip-hopu, ani te¿ specjalnie jego wykonawców. A niejaki Peja dzia³a mi w ogóle na nerwy. Pozwól jednak, ¿e powody mojego nielubienia pozostawiê dla siebie. Odpisa³em ci, ¿e Palikot i tekst tej piosenki to wg mnie podobny "typ i poziom ekspresji". Zauwa¿, ¿e nie odnosi³em siê do zawartoœci merytorycznej - rodzaj i si³a ekspresji o tym raczej nie mówi¹, prawda? Zarówno typ i poziom ekspresji Palikota, jak i jakiegokolwiek twórcy tekstu piosenki, który zamieœci³eœ uwa¿am za bardzo podobny, wrêcz bliŸniaczy. Oczywiœcie teraz wiesz, ¿e ten poziom ekspresji mi osobiœcie nie odpowiada. Zwa¿ jednak, ¿e wczeœniej nie mog³eœ o tym wiedzieÌ, poniewa¿ nie wyrazi³em ¿adnej opinii. W zasadzie ktoœ kto lubi Palikota i Pejê, tudzie¿ Parias (?) powinien potraktowaÌ mój pierwszy tekst przychylnie, a ktoœ kto nie lubi Palikota albo Pejê albo Parias(?) potraktuje go negatywnie. Wiêc to co zrobi³eœ Torton to w psychologii nazywa siê chyba "projekcj¹". m11
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
|
« Odpowiedz #999 : Wrzesień 25, 2010, 10:03:59 » |
|
Przypominasz mi kogoÂś...
Nie unoszĂŞ siĂŞ ale jak widzĂŞ Âże ktoÂś manipuluje to muszĂŞ zareagowaĂŚ. Rozumiem o co Ci chodzi, ale nie podoba mi siĂŞ forma w jakiej to przedstawiÂłeÂś. A dlaczego? Z prostego powodu? Ja rĂłwnieÂż mogĂŞ powiedzieĂŚ Âże poziom Twojej ekspresji jest podobno do Palikota?
I tutaj nie podam Ci ¿adnych przyk³adów porównawczych. Wiêc wyjdzie na to samo jak Ty to zrobi³eœ. Palikot w ¿aden sposób nie przypomina Eldo. Palikot siê unosi natomiast Eldo jest skromny wiêc jak jasno pokaza³em ¿e i Palikot i Eldo maj¹ ró¿ne poziomy ekspresji czy jak sobie to tam chcesz nazywaÌ.
A to ¿e nie lubisz Hip-Hopu to nie znaczy ¿e masz od razu tak pisaÌ, a je¿eli chcesz kogoœ porównaÌ to zrób to rzetelnie bo inaczej wychodzi manipulacja, a tego nie znoszê. Mo¿e traktujê to trochê osobiœcie ale wiedz ¿e nie bez powodu. Piosenki Eldo nios¹ przekaz, g³êboki przekaz kto nie potrafi s³uchaÌ ten tego nie zrozumie. A w polskich piosenkach jest bardzo ma³o tego typu przes³ania, które sk³ania do refleksji.
|
|
|
|
|
|
|
|