Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:32:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844943 razy)
0 u¿ytkowników i 94 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #975 : Wrzesieñ 13, 2010, 22:06:43 »

Sarah54
Mo¿e tylko potrzebujesz wyja¶nienia, ¿e cyrkiel i wêgielnica znamionuj± budowniczego.
A nie masonow,ktorzy sa i architektami i budowniczymi NWO..?
Pozdrawiam.

Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #976 : Wrzesieñ 14, 2010, 14:20:38 »

To forum jest wyj±tkowa i zamiast Razem budowaæ, niszczymy i tyczy siê to wszystkich którzy pope³niaj± b³êdy, tak¿e i ja. Mo¿e czas aby¶my przestali to robiæ?

Nasz umys³ w Wyobra¼ni mo¿e dokonaæ wszystkiego, potrafimy wyobraziæ sobie rzeczy które uwa¿amy za nie mo¿liwe. Nasz umys³ jest tak zbudowany ¿e my¶l to twór, który ¿yje w³asnym ¿yciem. Czy zamiast wymy¶laæ kolejne "agresywne argumenty" nie lepiej wytworzyæ co¶ co przyniesie korzy¶æ wszystkim?
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 14, 2010, 14:26:00 wys³ane przez Torton » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #977 : Wrzesieñ 16, 2010, 13:06:41 »

Odpowied¼ na post z w±tku "pa³ac kultury...":

Natomiast Ty jako osoba forumowicz krytykujesz i burzysz wszystko wed³ug w³asnego uznania, mo¿e czasem masz racjê ale nie zawsze.
Wyra¿am swoje pogl±dy zawsze t³umacz±c na czym je opieram, gdy siê pomylê (bo to oczywi¶cie zak³adam jako cz³owiek) - znam s³owo "przepraszam" i potrafiê wymówiæ je z podniesionym czo³em. Z moj± wersj± mo¿esz siê zgodziæ lub nie - pe³na dowolno¶æ. Je¿eli chcesz je podwa¿aæ - proszê bardzo, tylko traktuj mnie jak ja Ciebie - u¿ywam argumentów, u¿yj i Ty, podajê konkrety - zrób to samo, ironizujê - ok, dawaj, na Twoje ¿±danie wskazujê co i gdzie napisa³em - podaj i Ty tre¶ci czy miejsca Twojej. Natomiast je¿eli ironia czy g³upawe porady maj± byæ Twoim wy³±cznym argumentem to od razu sobie daruj - po prostu o¶mieszysz siê, o czym mozna siê juz by³o przekonaæ.

To ¿e nie trafi³a z jak±¶ tam dat±, nie znaczy od razu, ¿e w tym w±tku to j± dyskwalifikuje. 

Przesz³o¶æ to nie tera¼niejszo¶æ wiêc sobie daruj takie argumenty. To tak jakby kto¶ teraz Tobie zacz±³ nagabywaæ o wydarzeniach sprzed dziesiêciu laty(Twoich b³êdach) i u¿ywa³ tego w dyskusji jako argument tera¼niejszy.
Nie wypiera³bym siê mojego potkniêcia sprzed ilus tam lat, nie udawa³bym, ¿e tego nie by³o. Je¿eli w oso±dach i wypowiedziach jednak opiera³bym siê na tym samym "patologicznym" ¼ródle które by³o przyczyna moich wpadek móg³bys mówiæ, ¿e siê nie zmieni³em i nadal potykam siê. Oczywi¶cie, ¿e przesz³o¶æ to nie tera¼niejszo¶æ. Jednak Kiara na forum prezentuje dok³adnie tak± sam± postawê. Nadal wypowiada siê kreuj±c na nieomylna i wszechwiedz±c±, nadal ucieka przed merytoryczn± dyskusj± i konkretami.
Gdybys raczy³ czytaæ wypowiedzi forumowiczów bo wiedzia³by¶, ¿e Kiara wszystkie swoje opowie¶ci z tego forum od zawsze opiera na jednym ¼ródle - jej wewnêtrznej "wiedzy"... wiêc "przesz³o¶æ to nie tera¼niejszo¶æ" jest zadnym argumentem w tej sytuacji.

To, ¿e z kim¶ siê nie zgadzam nie oznacza, ¿e chcê burzyæ wszystko dooko³a. Zalezy mi w d±¿eniu do prawdy. Doskonale wiem jak zachowuje siê osoba mówi±ca prawdê - nie kluczy, nie m±ci, nie ucieka, patrzy prosto w oczy. Wiem tak¿e jak rozpoznaæ i wy³apac symptomy gdy kto¶ k³amie lub udaje. Je¿eli kogo¶ z³apa³em na k³amstwie kilka razy mamprawo pow±tpiewaæ w jako¶æ "wiedzy" b±d¼ oczekiwaæ wyjasnieñ.

Je¿eli i to do Ciebie nie dotrze, to wybacz - nie dam rady pro¶ciej i dobitniej zachowuj±c kulturê.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #978 : Wrzesieñ 16, 2010, 15:57:24 »

Wyra¿asz swoje pogl±dy ok. Ale czasami lepiej zostaw co¶ dla siebie, bo nie wnosz± one nic do dyskusji prócz zamêtu, który próbujesz siaæ. I to jest w³a¶nie to niszczenie o którym napisa³em. Mo¿e siê o¶mieszam ale chyba tylko w Twoich oczach, a Twoje zdanie ma³o Mnie interesuje. S± na tym forum osoby, które o wiele bardziej pisz± zrozumiale i potrafi± odró¿niæ A od B i C od A dlatego te¿ nie mam zamiaru siê z Tob± spieraæ.

Wyra¿am opiniê o Twojej postawie tak jak Ty robisz to z ka¿dym innym forumowiczem.

Czytam ka¿d± wypowied¼ uwa¿nie, analizuje i piszê. Wiem co pisze Kiara, nie zgadzam siê z wieloma rzeczami i czasami mo¿na siê dopatrzyæ kilku "rzeczy" ale to nie oznacza, ¿e z powodu tej jednej bêdê skre¶la³ ka¿d± kolejn±.

To tak jakby¶ poszed³ do sadu i na podstawie jednego jab³ka chcia³ stwierdziæ, ¿e kolejne sto to, to samo. Nie! To nie jest to samo, ka¿de siê o siebie ró¿ni choæby odrobinkê, dlatego czasami warto siê zastanowiæ zanim zacznie siê pisaæ tego typu wypowiedzi.

Okej super potrafisz wy³apaæ kto, k³amie, kluczy, manipuluje itd. cieszê siê bardzo, na pewno przyda Ci siê to w ¿yciu ale co to ma do tematu? Gdyby zale¿a³o Ci w d±¿eniu do prawdy wykaza³by¶ siê inna postaw± no ale widocznie ¿ycie tak sprawi³o, ¿e jeste¶ jaki jeste¶ i nie mam zamiaru tego zmieniaæ. Pisz sobie jak chcesz, ja ju¿ powiedzia³em swoje i poda³em Ci argumenty. Natomiast je¿eli Ty ich w tym po¶cie nie widzisz poniewa¿ nie robiê "Cytatów Quote" tak jak Ty, to nic Ci na to nie poradzê.

Ave
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #979 : Wrzesieñ 16, 2010, 17:12:40 »

Nie napisa³em, ¿e wszystko co napisze Kiara jest k³amstwem - napisa³em, ¿e w sytuacjach gdy jej s³owa mo¿na by³o jednoznacznie zweryfikowaæ to okazywa³o siê wtedy, ¿e jej zapewnienia by³y k³amstwem/nie sprawdza³y siê.
Wyrazi³em równie¿ pogl±d, ¿e uciekanie w rozmywanie tematu lub unikanie rzeczowej dyskusji na dany temat najczê¶ciej wró¿y, ¿e przekoloryzowali¶my i boimy siê sprawdzenie lub nie mamy do koñca pojêcia o czym mówimy. Czytaj uwa¿nie co piszê je¿eli ju¿ to oceniasz.

Przyk³ad z jab³kami? Winien wygl±daæ nieco inaczej - jest noc s³yszysz, ¿e na danej jab³once rosn± same najlepsze jab³ka i zdajacy relacjê chce aby¶ wierzy³ na s³owo. Gdy zadajesz rzeczowe pytania unika odpowiedzi. W koñcu masz dostêp do jab³ka - zerwa³e¶ ogl±dasz - zepsute. Wyra¿asz to, pomimo tego nadal s³yszysz, ¿e same dobre s± i w ¿ywe oczy jest Ci wmawiane, ¿e zerwa³e¶ dobre tylko siê nie znasz. Za jaki¶ czas masz mo¿liwo¶æ zerwaæ kolejne - znowu popsute. Stwierdzasz to i s³yszysz w odpowiedzi, ¿e prawdziwy sadownik pozna³by, ¿e s± dobre i nie bêdzie Ci siê t³umaczy³ z jako¶ci jab³ek... i nadal dooko³a rozpowiada...

Pamiêtasz swoje uwagi nt. autora pewnego artyku³u? Otó¿ nie tylko ja by³em zdania, ¿e sie o¶mieszy³e¶. Widzisz, wiem co piszê i biorê za to odpowiedzlno¶æ, dlatego nie muszê potem cichaczem etytowaæ postów skracaj±c je do jednej kropki i wywalaæ do ¶mietnika...
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #980 : Wrzesieñ 16, 2010, 17:24:47 »

Pamiêtasz swoje uwagi nt. autora pewnego artyku³u? Otó¿ nie tylko ja by³em zdania, ¿e sie o¶mieszy³e¶. Widzisz, wiem co piszê i biorê za to odpowiedzlno¶æ, dlatego nie muszê potem cichaczem etytowaæ postów skracaj±c je do jednej kropki i wywalaæ do ¶mietnika...
No i dalej krêcisz to o czym ca³y czas piszê. A ja swoimi s³owami akurat chcia³em nawi±zaæ do aktualnej dyskusji z tematu o pa³acu. Gdzie piszesz uszczypliwe komentarze nie wnosz±ce nic do dyskusji.

"wiem... ale nie powiem..." ¿enada.

Powody tak chêtnego uciekania w mgliste zapewnienia juz wykazywa³em. Rozumiem niechêæ do precyzji bo co konkret to wsypa...

wie?
co¶?
poda?
/spad³em ze sto³ka/

I tak dalej... Ja ju¿ tutaj przystopuje bo widzê, ¿e dyskusja przeradza siê co innego i nie ma to najmniejszego sensu. Rób jak chcesz, ja ju¿ swoje powiedzia³em.

Pozdro
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #981 : Wrzesieñ 22, 2010, 14:21:34 »

EAST

To , ¿e kto¶ ma otwarty umysl i chêtnie siêga do ró¿nych  ¼ródel wiedzy, choæby i ezoterycznej, taki betonowiec jak Ty oczywi¶cie uzna za bzdurê. I dobrze, uwa¿aj sobie, nie szukaj, nie my¶l nawet samodzielnie,bo to dla Ciebie mo¿e  okazaæ siê niebezpieczne. O Kiarê, Tenebraela, Thotala i Tortona jestem spokojny U¶miech

Tak to sobie mo¿esz mówiæ do swoich znajomych a nie do mnie frajerze,
Ty mo¿e masz otwarty umys³? ha,dobre,jeste¶ ca³kowicie za¶lepiony i oderwany od rzeczywisto¶ci,tak samo jak twoi "rozwiniêci duchowo" przyjaciele
Denerwujesz siê,nie³adnie,jako rozwiniêty duchowo powiniene¶ byæ ostoj± spokoju i zrozumienia,ju¿ pomijam latanie i ¶wiecenie w ciemno¶ci Du¿y u¶miech
Ruszy³o ciê,¿e w koñcu kto¶ napisa³ prawdê o takich osobach ja wy?
i bardzo dobrze.
Wiêc buzia na k³ódkê i ciiiichoooo sza.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #982 : Wrzesieñ 22, 2010, 17:37:19 »

O!, widzê ¿e Kamilowa patologia o wiêzienne formy grypserki siê otar³a Du¿y u¶miech
Pewnie za nazwanie kogo¶ frajerem by³by¶ ulubion± zabawk± tych, na których chcesz tak chêtnie wykonywaæ wyroki ¶mierci Mrugniêcie
Rób tak dalej, podobne przyci±ga podobne, mierz si³y na zamiary...

Pozdrawiam prze¶miewczo - Thotal U¶miech
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #983 : Wrzesieñ 22, 2010, 17:59:26 »

Nooo Kamilku, kulturka ¿e hej! Mrugniêcie
Widzisz, ja mam tak± teoriê, w sumie sprawa oczywista ale...
Cz³owiek zdobywa wiedzê nie na zasadzie zapamiêtywania ci±gów znaków czy obrazów. ¯eby poj±æ co¶ czego poj±æ nie mo¿emy musimy najczê¶ciej dokonaæ konfrontacji warto¶ci, które obecnie s± przez nas uznawane z materia³em, który jest dla nas niezrozumia³y. Oczywi¶cie nie dokonamy tego je¶li bêdziemy mieszaæ z b³otem t± now± wiedzê. Je¿eli Ty w ten sposób podchodzisz do nowych, niezrozumia³ych dla Ciebie zagadnieñ to nie chce wiedzieæ jakim poziomem wiedzy Ty dysponujesz.
To jest jak w szkole... na pocz±tku ten wzór matematyczny, czy jego rozwi±zanie te¿ wydaje siê bezsensowne i nielogiczne...

Tutaj na forum, mimo i¿ ka¿dy prezentuje inn± ideologiê, inne warto¶ci czy inne spojrzenie na ¶wiat, to jest jedna rzecz, która nas tutaj ³±czy. Ka¿dy jest g³odny wiedzy. Zdajemy sobie sprawê (chocia¿ s± i tacy, którzy my¶l± ¿e ju¿ wszystko wiedz± ;P) ¿e gdzie¶ tam wszyscy b³±dzimy, szukamy czego¶ czego póki co nie mo¿emy jednoznacznie nazwaæ ale rozmawiamy o tym. Czasami siê sprzeczamy, czasem faktycznie dochodzi do konfliktów, niektórzy mo¿e i maj± napompowane ego... ale zdajemy sobie sprawê ¿e nie têdy droga i staramy siê to wszystko pouk³adaæ. S± na tym ¶wiecie sprawy, które mimo i¿ s± faktem, nie s± dla nas zrozumia³e i po prostu chcieliby¶my wiedzieæ.

Nie, nikogo nie ruszy³a ¿adna prawda, bo ¿adnej prawdy ¿e¶ nie poda³. Jak masz mówiæ o prawdzie skoro jeste¶ kompletnie pusty w tej materii? nie wiesz nic... oderwany od rzeczywisto¶ci? a czym jest wed³ug Ciebie ta rzeczywisto¶æ? Widzisz co¶ poza czubkiem swojego nosa?

To jest forum, tutaj siê dyskutuje, nie miesza ludzi z b³otem. Je¿eli nie masz nic do powiedzenia to daj sobie spokój. Szkoda twojego i naszego czasu na te bluzgi. Nie mówi±c ju¿ o tym ¿e poziomem kultury nie dorastasz tutaj ludziom do piêt wiêc znajd¼ sobie inne forum, na którym bêdzie wskazane obrzucanie siê wulgaryzmami na lewo i prawo. A tymi twoimi "frajerami" nikt siê nie przejmuje, jak ju¿ mówi³em, prezentujesz zbyt niski poziom swojej kultury aby¶ móg³ komu¶ tutaj ubli¿yæ.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #984 : Wrzesieñ 22, 2010, 19:20:42 »

Nie, nikogo nie ruszy³a ¿adna prawda, bo ¿adnej prawdy ¿e¶ nie poda³. Jak masz mówiæ o prawdzie skoro jeste¶ kompletnie pusty w tej materii? nie wiesz nic...

Oczywi¶cie,ze nic nie wiem,bo to wy wiecie wszystko,i to was powinni s³uchaæ inni....
Sorry,ale nie chce mi siê sprzeczaæ z kolejnym uduchowionym dziwakiem;
wybaczysz mi? Z politowaniem

Szkoda twojego i naszego czasu na te bluzgi. Nie mówi±c ju¿ o tym ¿e poziomem kultury nie dorastasz tutaj ludziom do piêt wiêc znajd¼ sobie inne forum, na którym bêdzie wskazane obrzucanie siê wulgaryzmami na lewo i prawo. A tymi twoimi "frajerami" nikt siê nie przejmuje, jak ju¿ mówi³em, prezentujesz zbyt niski poziom swojej kultury aby¶ móg³ komu¶ tutaj ubli¿yæ.

Przypomnê ci,bo mo¿e nie zauwa¿y³e¶ ( lub bardziej prawdopodobne nie chcia³e¶ zauwa¿yæ)
to rozwiniêty duchowo East obrazi³ mnie pierwszy,nazywaj±c mnie betonowcem,
zjawi³ siê w temacie ni st±d ni zow±d , wtr±ci³ siê w dyskusje ( któr± prowadzi³em w kulturalny sposób i argumentowa³em swoje racje) i od razu przyst±pi³ do ataku na mnie,
nie mam zamiaru pozwalaæ na to,¿eby kto¶ mnie obra¿a³,dlatego tak zareagowa³em,
wiêc twoje oskar¿enia,ze obrzucam wulgaryzmami na lewo i prawo innych  i ¿e prezentuje niski poziom kultury s± naci±gane i krzywdz±ce,

Inna rzecz, East jako duchowo rozwiniêty, zamiast wyt³umaczyæ spokojnie osobie duchowo nie rozwiniêtej swoje pogl±dy racje, to zdecydowa³ siê na atak i obra¿anie,
wiec co¶ jest z wami chyba nie tak,
771
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 22, 2010, 19:23:11 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #985 : Wrzesieñ 23, 2010, 09:08:27 »

East w ¿aden sposób Ciê nie obrazi³, natomiast Ty obra¿asz tutaj wszystkich swoim chamskim zachowaniem. Oby dali Ci bana bo mam do¶æ Twojej osoby i nie dlatego ¿e siê nie zgadzamy w pewnych kwestiach ale dlatego ¿e reprezentujesz swoj± postaw± i postêpowaniem agresje, która zmierza do do³ka...

I siê ju¿ tak nie napinaj bo Ci ¿y³ka pêknie od stukania w t± klawiaturê. Id¼ siê przewietrz, pospaceruj poznaj dziewczynê jak±¶ pogadasz to z³agodniejesz.

Kamilu 007 U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2010, 09:09:01 wys³ane przez Torton » Zapisane
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #986 : Wrzesieñ 23, 2010, 11:14:46 »

Kamil, ja tutaj wypowiadam siê na temat twojego ca³okszta³tu. Nie raz ju¿ widzia³em jak rzucasz bluzgami. Tak¿e daruj sobie t± swoj± obronê. Ja tutaj Easta ani nie bronie ani nie oskar¿am... Ty natomiast przeginasz prawie na ka¿dym kroku.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #987 : Wrzesieñ 23, 2010, 12:53:25 »

Do Kamila:

Naubli¿aj nieznajomym i poczuj siê lepszy,
Bo te twoje argumenty to brzmi± jak kompleksy.
To, co reprezentujesz na tym bicie, to bieda.
Lubisz se strzelaæ w stopy? Mo¿e wprowad¼ zmianê:
I skoñcz z tym populizmem, b³agam,
Choæ do twarzy ci pasuje krawat typu szlaban.
Chcesz byæ królem ¿enady? Idziesz dobrym tropem.
Jeszcze trochê i zwolni ci fotel sama Cichopek.
Wmawiaj sobie, ¿e nas pokona taki be³kot.

Reedukacja, najpierw, naucz siê liter,
Kumasz? Nie, bo¶, panie, zwyk³y fajt³apa.
Sancho Pansa mówi³: "Nie", ty siê rozbi³e¶ na wiatrakach.
Panie, daj pan spokój, wagony nienawi¶ci.
Czarne chmury? Moc duszy przepêdzi³a je znad Wis³y.
Kochamy mocno, a ¶wiat naszym przyjacielem.
I sto³eczn± wiosn± z twoich gro¼nych min siê ¶mieje.
Pupy, grasz pup±, pawiu nastroszony,
Bo siê boisz sam siebie i tak wygodniej i¶æ do lustra.
I przyznaæ siê, upa¶æ, b³êdy s± ¼ród³em pokory,
Je¶li masz mózg, a nie pró¿niê, bo wyssa³ go egoizm.
Mamy swój ¶wiat na biegunie od twojego,
Sam odwo³a³e¶ swój udzia³ w tej zabawie.
Stoisz na balkonie jak pierdo³a, co skar¿y mamie.
Baw siê sam, my bez granic miêdzy nami,

m11
Go¶æ
« Odpowiedz #988 : Wrzesieñ 23, 2010, 13:26:25 »

Jakbym s³ysza³ niejakiego Palikota.

m11
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #989 : Wrzesieñ 23, 2010, 13:31:27 »

Jakbym s³ysza³ niejakiego Palikota.

m11

a ty co? pomazaniec pisowski? U¶miech
mo¿na wiele zarzucaæ palikotowi, mo¿na siê spieraæ z form± jego wyrazu ale ten facet ma co¶ do powiedzenia. i nie jest g³upi. w przeciwieñstwie do wielu innych na arenie politycznej - nie wspominaj±c wybranych u¿ytkowników i u¿ytkowniczki tego forum.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2010, 13:32:20 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #990 : Wrzesieñ 23, 2010, 13:44:57 »

S± to urywki z piosenki Parias hip-hop vs Peja.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 23, 2010, 18:35:07 wys³ane przez Torton » Zapisane
m11
Go¶æ
« Odpowiedz #991 : Wrzesieñ 23, 2010, 13:55:39 »

No to niewiele siê pomyli³em Mrugniêcie
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #992 : Wrzesieñ 23, 2010, 18:35:30 »

Co ma Palikot do Molesty, Pelsona i Eldo?
m11
Go¶æ
« Odpowiedz #993 : Wrzesieñ 24, 2010, 07:29:22 »

poziom i typ ekspresji
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #994 : Wrzesieñ 24, 2010, 14:58:10 »

Widocznie nie wiele wiesz o powy¿szych wykonawcach skoro porównujesz ich do Palikota.
Jestem fanem Eldo i jego piosenki mi siê najbli¿ej znane, skoro tak ich porównujesz to mo¿e jakie¶ przyk³ady? Dowody? Czy tylko rzucasz puste s³owa?
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #995 : Wrzesieñ 24, 2010, 16:06:54 »

Widocznie nie wiele wiesz o powy¿szych wykonawcach skoro porównujesz ich do Palikota.
Jestem fanem Eldo i jego piosenki mi siê najbli¿ej znane, skoro tak ich porównujesz to mo¿e jakie¶ przyk³ady? Dowody? Czy tylko rzucasz puste s³owa?

A czy to czasem nie który¶ z twoich ulubieñców na koncercie ze sceny  nie nawo³ywa³ do pobicia ch³opaka ( za pokazanie paluszka) ?
dzieciaku we¼ skoñcz ju¿ swoj± grê,i daj sobie spokój,
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #996 : Wrzesieñ 24, 2010, 16:34:12 »

Nie no teraz to przesadzi³e¶.

Po pierwsze to Peja nawo³ywa³
Po drugie Eldo to nie Peja
Po trzecie wska¿ mi gdzie napisa³em ¿e lubiê Pejê?

Osobi¶cie go nie lubiê za charakter i piosenki. Mówiê o Peji...
Na drugi raz przeczytaj co¶ zanim napiszesz g³upoty.
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #997 : Wrzesieñ 24, 2010, 16:49:21 »

A czy to czasem nie który¶ z twoich ulubieñców na koncercie ze sceny  nie nawo³ywa³ do pobicia ch³opaka ( za pokazanie paluszka) ?
dzieciaku we¼ skoñcz ju¿ swoj± grê,i daj sobie spokój,

Po raz kolejny wrzucanie wszystkiego do jednego wora i kompletny brak wiedzy... mimo to wci±¿ uwa¿asz siê za najm±drzejszego.
Skoñczysz siê wreszcie kompromitowaæ? bo ju¿ mnie brzuszek boli od ¶miechu :>
m11
Go¶æ
« Odpowiedz #998 : Wrzesieñ 25, 2010, 09:46:39 »

wcze¶niej jeszcze

Za bardzo siê chyba unosisz Torton. Jeste¶ fanem jakiego¶ Eldo - proszê bardzo -mi to nie przeszkadza. O czy on jest m±dry, czy g³upi to mnie to nie obchodzi.
Nie widzê te¿ powodu, abym mia³ cokolwiek udowadniaæ tylko dlatego, ¿e tego ¿±dasz. Ale ¿eby¶ siê uspokoi³ to siê odniosê do sytuacji.

A wiêc pierwotnie poinformowa³e¶, ¿e nie jest to Twój tekst lecz tych o którym pisze drugi cytat. Osobi¶cie nie lubiê ani hip-hopu, ani te¿ specjalnie jego wykonawców. A niejaki Peja dzia³a mi w ogóle na nerwy. Pozwól jednak, ¿e powody mojego nielubienia pozostawiê dla siebie.
Odpisa³em ci, ¿e Palikot i tekst tej piosenki to wg mnie podobny "typ i poziom ekspresji". Zauwa¿, ¿e nie odnosi³em siê do zawarto¶ci merytorycznej - rodzaj i si³a ekspresji o tym raczej nie mówi±, prawda?
Zarówno typ i poziom ekspresji Palikota, jak i jakiegokolwiek twórcy tekstu  piosenki, który zamie¶ci³e¶ uwa¿am za bardzo podobny, wrêcz bli¼niaczy.

Oczywi¶cie teraz wiesz, ¿e ten poziom ekspresji mi osobi¶cie nie odpowiada.
Zwa¿ jednak, ¿e wcze¶niej nie mog³e¶ o tym wiedzieæ, poniewa¿ nie wyrazi³em ¿adnej opinii. W zasadzie kto¶ kto lubi Palikota i Pejê, tudzie¿ Parias (?) powinien potraktowaæ mój pierwszy tekst przychylnie, a kto¶ kto nie lubi Palikota albo Pejê albo Parias(?) potraktuje go negatywnie.

Wiêc to co zrobi³e¶ Torton to w psychologii nazywa siê chyba "projekcj±".

m11
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #999 : Wrzesieñ 25, 2010, 10:03:59 »

Przypominasz mi kogo¶...

Nie unoszê siê ale jak widzê ¿e kto¶ manipuluje to muszê zareagowaæ.
Rozumiem o co Ci chodzi, ale nie podoba mi siê forma w jakiej to przedstawi³e¶. A dlaczego?
Z prostego powodu? Ja równie¿ mogê powiedzieæ ¿e poziom Twojej ekspresji jest podobno do Palikota?

I tutaj nie podam Ci ¿adnych przyk³adów porównawczych. Wiêc wyjdzie na to samo jak Ty to zrobi³e¶.
Palikot w ¿aden sposób nie przypomina Eldo. Palikot siê unosi natomiast Eldo jest skromny wiêc jak jasno pokaza³em ¿e i Palikot i Eldo maj± ró¿ne poziomy ekspresji czy jak sobie to tam chcesz nazywaæ.

A to ¿e nie lubisz Hip-Hopu to nie znaczy ¿e masz od razu tak pisaæ, a je¿eli chcesz kogo¶ porównaæ to zrób to rzetelnie bo inaczej wychodzi manipulacja, a tego nie znoszê. Mo¿e traktujê to trochê osobi¶cie ale wiedz ¿e nie bez powodu. Piosenki Eldo nios± przekaz, g³êboki przekaz kto nie potrafi s³uchaæ ten tego nie zrozumie. A w polskich piosenkach jest bardzo ma³o tego typu przes³ania, które sk³ania do refleksji.

Strony: 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: