Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 04:41:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843575 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #1025 : Listopad 16, 2010, 13:18:26 »

Kiaro, mam pytanie - czy mieszkasz/urodzi³a¶ siê w Polsce?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1026 : Listopad 16, 2010, 13:36:22 »

Zdaje siê, intensywnie mówi³e¶ o nie t³umieniu uczuæ, emocji, wiêc nie czyñ tego i pozwól wyraziæ mi moj± opiniê. A je¶libym naprawdê wpad³ w emocje, to co uczyni³by¶ mi bracie? Tyle tu obel¿ywo¶ci pada³o, a czemu to koliberkowi nie wolno, co?

Tak... oczywi¶cie mówi³em o niet³umieniu uczuæ i emocji, ale chyba zupe³nie mylisz pojêcia...
Wiêc, aby sta³o siê jasne...to co niejasne...

Cytat :

''Wyra¿amy swoje uczucia i emocje, aby wszyscy wokó³ dowiedzieli siê, dlaczego czujemy siê ¼le, by pokazaæ innym, jacy to s± niedobrzy (tym, którzy, wedle naszego mniemania, s± odpowiedzialni za nasze uczucia). Takie postêpowanie nazywa siê "radzeniem sobie z sytuacj± przez aktywn± ekspresjê". Jest to niew³a¶ciwa ekspresja i nie ma nic wspólnego ze ¶wiadomo¶ci±.

Jest to, w istocie, zachowanie ucieczkowe i uzale¿nione''

Na czym polega problem ? Polega on  na tym, ¿e to wszystko co opisujesz
wywo³a³o u Ciebie uczucia i emocje.A poniewa¿ te uczucia i emocje zaburzy³y na chwilê Twoj± psychiczn± homeostazê, zakwalifikowa³a¶ (³e¶) je po prostu jako niekorzystne. A skoro ''niekorzystne'', niezbyt dobre, czy niew³a¶ciwe zareagowa³a¶ na nie - odrzuceniem..., czyli st³umieniem...
A poniewa¿ nie mog± one pozostaæ w zamkniêciu na zawsze, wiêc ''wyp³ywaj±'' na powierzchniê, aby z nimi co¶ zrobiæ !
Zrobiæ oznacza pozwoliæ im, aby by³y...takie jakie s±, czyli fizycznie je pu¶ciæ...niech sobie przelec±....
A one przelec± wtedy i tylko wtedy, je¿eli swoje w³asne emocje, poczucia krzywd i podobne temu rzeczy przestaniesz os±dzaæ, poniewa¿ os±dzasz sama siebie jako czê¶æ swojej w³asnej osobowo¶ci....

Co dalej ? Dalej to, to, ¿e Twój wewnêtrzny ''gabinet ministrów'' (Ego)
mówi -NIE, bo przecie¿ to lub tamto by³o krzywdz±ce, wiêc ¿±da odwetu...
chc±c swoje w³asne uczucia i emocje ''zamordowaæ''.

St±d Koliberkowi nie pozosta³o nic innego, tylko,
wylaæ je z siebie, to co sam uzna³ za negatywne i przelaæ je na papier.
Tylko, ¿e jest to bierna ekspresja, która nie rozwi±zuje niczego i jak napisa³ Colin Sisson, w przytoczonym cytacie jest zachowaniem ucieczkowym.
Czy tak ma wygl±daæ ta Twoja lekcja ? na dyskryminowaniu swoich w³asnych uczuæ i emocji.....i obwinianie za t± dyskryminacjê innych ludzi... ?

Tak w³a¶nie ona w tej chwili wygl±da......
Pytanie koñcowe brzmi : czy urodzili¶my po to, aby tak postêpowaæ ?

A skoro uwarzasz Koliberku, ¿e tutaj nauczam, czyli Twoja wewnêtrzna rada ministrów (Ego), mówi...Hej... zostaw mnie, bo ja chce ¿yæ w centrum swoich problemów, bo one mi siê strasznie podoboj± to w takim razie zastosujê siê do wytycznych Twojego ministerstwa i jest to mój ostatni g³os w powy¿szym temacie...

Silver, napisa³e¶ niezmiernie m±dry post i pisz tak dalej, bo mo¿e to byæ bardzo pomocne tym, którzy nie radz± sobie z w³asnymi emocjami.

Tak to w³a¶nie wygl±da, os±dzamy innych za w³asne niskie uczucia i emocje, a to my sami je produkujemy. I tylko my sami mo¿emy je zneutralizowaæ. Wymaga to jednak zastanowienia siê nad sob± i zrozumienia, dlaczego i jaka czê¶æ nas tak szaleje, rani±c przy okazji innych. Co w nas doprowadza do tego, ¿e manipulujemy, oczerniamy i ¶wiadomie zadajemy ból? Tylko, ¿e ten ból umiejscawia siê przede wszystkim we w³asnym sercu, powoli je rozwalaj±c.
Przejawia siê to na planie fizycznym chorobami serca, zawa³ami, ¶mierci±.

Sami siebie zabijamy zwalaj±c na innych. A to nie inni s± winni Twoich chorób. To Twoje nieradzenie z sob± Ciê zabija. Sam zaburzasz w³asn± energetykê, destabilizuj±c harmoniê ze ¶wiatem.
Bardzo proste w teorii, trochê trudniejsze w praktyce. Ale przecie¿ po to s± upadki, by powstaæ i i¶æ dalej. Powstaæ, znaczy zrozumieæ.

Kiaro, Twoja odpowied¼ ¶wiadczy o g³êbokim niezrozumieniu tego, co napisa³ Silver. Twoje EGO wci±¿ domaga siê gratyfikacji. Piszesz o prawie przyczyny i skutku. Zatem, dlaczego tak wiele zbierasz? Dlaczego wci±¿ jeste¶ atakowana?

No tak, to inni s± winni, niedojrzali, niewiedz±cy, nieradz±cy sobie itd. Có¿…

Silver, nie zaprzestawaj w pisaniu. Twoje teksty s± ciekawe, m±dre i prawdziwe. Nie zra¿aj siê krytyk±. To tylko cudze emocje. Z wielk± przyjemno¶ci± Ciebie czytam.

Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #1027 : Listopad 16, 2010, 14:35:42 »

Pamiêtasz Ptaku mój spór z Januszem. A nawet spór z Leszkiem, gdzie w koñcu zosta³em wyrzucony z www.swietageometria.pl
Ale dzisiaj sporu nie ma. NIE ¿yjemy ju¿ tym co by³o, bo to co by³o ju¿ by³o, a teraz jest TERAZ. TERAZ, czyli chwila obecna - to kolejny, niezwyk³y moment do prze¿ycia.....!
Sporu  NIE MA - poniewa¿ u¶wiadomi³em sobie najzwyklejszy w ¶wiecie fakt, ¿e za swoje emocje obwini³em innych ludzi....
Tylko z jakiej racji ?...!
Uff..jaka ulga popatrzeæ sobie prosto w oczy i przyznaæ siê do swoich w³asnych iluzji i projekcji, zamiast obwiniaæ za nie innych ludzi. W istocie obwiniaæ i os±dzaæ swoje w³asne emocje.Walczyæ ze swoim w³asnym do¶wiadczeniem...!

Jest to prosto z ¿ycia wziêty przyk³ad integracji, gdzie ZROZUMIENIE dziej±cych siê procesów powoduje od nich uwolnienie..................
Nie ma ju¿ ¿adnych zadr w sercu, nie ma ju¿ niczego - Janusz, Leszek i Ya jeste¶my wolni, jeste¶my przyjació³mi i biegniemy dalej......

Mamy zbyt wiele do zrobienia, aby upajaæ siê tym co by³o wynikiem w³asnych iluzji i projekcji, a na dodatek jeszcze wnosiæ jeszcze jakie¶ traumy z przesz³o¶ci w chwilê obecn±.

Poszukiwanie gratyfikacji, wskazywanie, rozliczanie (bo to i tamto) etc. to nic innego...!,  tylko ¿ycie poza chwil± obecn± i uruchamianie procesów Karmy, poniewa¿  KARMA  istnieje TYLKO i Wy³±cznie poza chwil± obecn± !

TERAZ - to wolno¶æ, TERAZ, to szczê¶cie, TERAZ, to rado¶æ, chyba, ¿e komu¶ bardzo po drodze trzymaæ rozmaite ''zadry'' w sercu i ¿yæ wspomnieniami z przesz³o¶ci to jego wybór.Ale raczej to NIE wybór, to - nie¶wiadomo¶æ...
Bo czy ¶wiadomi ludzie, ranili by siê w JAKIKOLWIEK SPOSÓB nawzajem ?
NIE !

Reszta w doskona³ym wyk³adzie Eckharta Tholle ..!  Mrugniêcie

http://www.youtube.com/watch?v=4F7EGKFVqpk

« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 14:45:08 wys³ane przez Silver » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1028 : Listopad 16, 2010, 15:14:10 »

Cytat: Silver
  Pamiêtasz Ptaku mój spór z Januszem. A nawet spór z Leszkiem, gdzie w koñcu zosta³em wyrzucony z www.swietageometria.pl

No jak mam nie pamiêtaæ? To¿ a¿ ca³a galaktyka dr¿a³a w posadach.  Du¿y u¶miech
Teraz, to tylko lokalne trzêsienia ziemi mamy na tym niezale¿nym forum i niezale¿nym polu jednostkowej ¶wiadomo¶ci a raczej nie¶wiadomo¶ci.

Ale po to tu przecie¿ jeste¶my, by odpada³y stopniowo wszelkie niedoskona³o¶ci.
Radowaæ siê nam trzeba, ¿e ¿yjemy, ¿e ¶wiat tak cudnie skonstruowany. ¯e ptaki ¶piewaj±, kwiaty pachn±, ludzie u¶miechaj± siê do siebie (poza ¿arciem siê, oczywi¶cie), a nawet kochaj±, poza wszelkimi uwarunkowaniami.  Chichot
Rado¶æ tak wiele daje… i ile¿ dróg otwiera… 

Pozdrawiam Ciê braciszku serdecznie, wysoko siê wzbi³e¶! 
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #1029 : Listopad 16, 2010, 15:39:28 »

Witam,

========

No dobra... Z innej beczki:

Kto to jest sook? bo wiem, ze niektozy go kojarz± (lub tak im sie wydaje)
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1030 : Listopad 16, 2010, 15:43:00 »

Tak urodzilam sie w Polsce , nie mieszkam w Polsce na stale , ale bywam bardzo czesto.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 15:43:13 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1031 : Listopad 16, 2010, 15:47:21 »

No dobra... Z innej beczki:

Kto to jest sook? bo wiem, ze niektozy go kojarz± (lub tak im sie wydaje)

A co, zosta³ podmieniony?

Pozna³am kiedy¶ soooka osobi¶cie, ale czy to ten sam, to nie wiem.
Mo¿e powinnam zadaæ parê pytañ kontrolnych?
Co Ty na to, soookChichot
purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #1032 : Listopad 16, 2010, 15:50:23 »

soook: krotko i na temat
jakis konkretny "ktos" Mrugniêcie
soook kim jestes?? Mrugniêcie
soook
Go¶æ
« Odpowiedz #1033 : Listopad 16, 2010, 17:04:31 »

A kto to jest , soook ?
   Ptaku pytania kontrolne . Czy¿by inter vio ..
       Kto i komu , mówiæ ma , kim jest ? Konfesjona³ ?
       Co z tego deklarowania , jak chwiejny charakter .Spowiedników .
       Jak wiedza siêga , czy kto¶ wie o Pomocniku
       Moralnym ? Wiatry nastrojów szargaj± pisz±cymi .
       Kreacja .
       Czytelniku Drogi , czytaj i po-my¶l o wszystkich zdaniach
       pisanych tutaj pod literami . soook . To co napisa³em .

Szczê¶cia  U¶miech

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1034 : Listopad 16, 2010, 17:11:42 »

Alez wie  wie ... i to nie malo.

czasami wcale nie trzeba czytac.

pytania....

zdarzenia...

kreacja....

http://www.youtube.com/watch?v=6JYK2ptn3do

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1035 : Listopad 16, 2010, 17:55:56 »

Soook, chyba nie dotknê³am Ciê tym ¿artem?

Je¶li tak, to przepraszam.  Ptak
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #1036 : Listopad 16, 2010, 19:19:25 »

Tak urodzilam sie w Polsce , nie mieszkam w Polsce na stale , ale bywam bardzo czesto.

Kiara U¶miech U¶miech

Pytam bo to co robisz z jêzykiem polskim przechodzi ludzkie pojêcie. Tak wiem, odpisa³a¶ mi ju¿ kiedy¶ ¿e je¶li mam tak± ochotê to mogê zg³osiæ to do administracji, w±tpiê jednak aby to by³ temat, którym administracja powinna siê zajmowaæ (chyba ¿e siê mylê). Wcze¶niej jeszcze da³o siê to prze³kn±æ ale teraz... widzê ¿e z wypowiedzi na wypowied¼ jest co raz gorzej. Wyka¿ proszê odrobinê szacunku dla mojego jêzyka ojczystego (bo widzê ¿e Ty raczej siê z nim nie uto¿samiasz) i zacznij zwracaæ wiêksz± uwagê na swoj± pisowniê. Ja rozumiem ¿e mo¿na pope³niaæ b³êdy ale w tym przypadku ¶mia³o mogê powiedzieæ ¿e niejeden przedszkolak potrafi³by pos³ugiwaæ siê poprawniej pisan± polszczyzn±.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1037 : Listopad 16, 2010, 19:40:11 »

Kiara U¶miech U¶miech

Pytam bo to co robisz z jêzykiem polskim przechodzi ludzkie pojêcie. Tak wiem, odpisa³a¶ mi ju¿ kiedy¶ ¿e je¶li mam tak± ochotê to mogê zg³osiæ to do administracji, w±tpiê jednak aby to by³ temat, którym administracja powinna siê zajmowaæ (chyba ¿e siê mylê). Wcze¶niej jeszcze da³o siê to prze³kn±æ ale teraz... widzê ¿e z wypowiedzi na wypowied¼ jest co raz gorzej. Wyka¿ proszê odrobinê szacunku dla mojego jêzyka ojczystego (bo widzê ¿e Ty raczej siê z nim nie uto¿samiasz) i zacznij zwracaæ wiêksz± uwagê na swoj± pisowniê. Ja rozumiem ¿e mo¿na pope³niaæ b³êdy ale w tym przypadku ¶mia³o mogê powiedzieæ ¿e niejeden przedszkolak potrafi³by pos³ugiwaæ siê poprawniej pisan± polszczyzn±.

Przykro mi , ale albo bedziesz czytal mnie i tolerowal moja pisownie , albo zrezygnuj z czytania moich postow.

Jest jaka jest  na razie nie mam mozliwosci jej zmienic.

Jezeli admin uzna ze nie mam prawa z nia uczestniczyc w forum zabanuje mnie na stale.

To wszystko co moge Ci odpowiedziec.

Moze miast patrzec na zestaw liter , odczytuj moje mysli , bo one tak naprawde sa waniejsze od graficznych znakow umownie uznanych za wlasciwe lub nie.

Szczerze mowiac mnie nie przeszkadzaja bledy pisane innych ludzi.Osoby nie posiadajace kompleksow nie wyszukuja sposobow demonstrowania ich eksponujac niedoskonalosci innych.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 19:43:13 wys³ane przez Kiara » Zapisane
purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #1038 : Listopad 16, 2010, 19:42:22 »

a ja myslalam ze to dysleksja dysgrafia....
"takom samom" no to raczej jest chyba taka sprawa jak wyzej
ale pewnosci nie mam
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1039 : Listopad 16, 2010, 19:47:41 »

dla mnie nie ma znaczenia jak tekst jest napisany,z bledami czy nie.Jak rozumiem co jest napisane,to nie ma znaczenia czy z bledami czy nie.
A tak mowiac miedzy nami ,chcesz zademonstrowac swoja doskonalosc?
Nie sadz innych,zebys sam nie byl sadzony!
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #1040 : Listopad 16, 2010, 19:54:31 »

Moze miast patrzec na zestaw liter , odczytuj moje mysli , bo one tak naprawde sa waniejsze od graficznych znakow umownie uznanych za wlasciwe lub nie.
Jedno wynika z drugiego... je¶li chcesz wyra¿aæ swoje my¶li to musisz pisaæ. Umowne? Jest takie brzydkie powiedzenie... "gdyby by³o wszystko jedno to by pies d*** szczeka³". Nie po to cz³owiek uczy siê sztuki komunikacji abym ja musia³ pó¼niej 3 razy czytaæ jedno twoje zdanie aby zrozumieæ o co Ci w ogóle chodzi.
Ja bardzo chêtnie czytam twoje posty, choæ nie zawsze siê z Tob± zgadzam, wiêc tym bardziej torturujesz mnie na ka¿dym kroku. Pamiêtaj ¿e wypowiadasz siê na forum, piszesz tak na dobr± sprawê do wszystkich lub chocia¿by w obecno¶ci wszystkich... to te¿ do czego¶ zobowi±zuje. Nie widzê te¿ problemu aby wzi±æ w ³apki s³ownik jêzyka polskiego i przestudiowaæ go dog³êbnie... co dla Ciebie, jako osoby nastawionej na szeroko pojêty rozwój nie powinno stanowiæ wiêkszego problemu. Doskonalimy siê, nie? Chyba ¿e siê mylê...
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 20:34:35 wys³ane przez Szmer » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1041 : Listopad 16, 2010, 20:18:52 »

ale pewnosci nie mam

Tak masz racje wlasnie tak , zamiescilam post z tym zagadnieniem zwiazany w tematach o mozgu. Czlowiek inteligetny wyciaga wnioski szybko.

Dzieki dziewczyny.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 20:19:05 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1042 : Listopad 16, 2010, 20:28:51 »

purattu, to nazywa sie byc kreatywnym.
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #1043 : Listopad 16, 2010, 20:46:12 »

ale pewnosci nie mam

Tak masz racje wlasnie tak , zamiescilam post z tym zagadnieniem zwiazany w tematach o mozgu. Czlowiek inteligetny wyciaga wnioski szybko.

Dzieki dziewczyny.

Kiara U¶miech U¶miech

Ani dysleksja ani dysgrafia nie jest w ¿aden sposób zwi±zana z pope³nianiem masy byków. Widzê ¿e jak nie macie nic do powiedzenia do rzucacie s³owami, których znaczenia nawet nie znacie. Wiecie jak ja to nazywam? Lenistwo... a je¶li mamy byæ dok³adni to twoim problemem w tym przypadku mo¿e byæ Dysortografia. Ehh... szkoda s³ów po prostu.

Czlowiek inteligetny wyciaga wnioski szybko.
Cz³owiek inteligentny wie o czym mówi/pisze...
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1044 : Listopad 16, 2010, 20:58:50 »

Mam takie pytanie - czy móg³by mnie kto¶ o¶wieciæ i wyja¶niæ czy sugerowanie komu¶ barku inteligencji czy te¿ stwierdzenie, ¿e ma kompleksy bo raczy zwróciæ jak±¶ uwagê jest ocenianiem osoby czy te¿ nie?

Temat pisowni by³ ju¿ poruszany na tym forum. Nadal obstajê przy stanowisku, ¿e pope³nianie du¿ej ilo¶ci ra¿±cych b³êdów w postach przy aktualnych mo¿liwo¶ciach technicznych jest lenistwem i niedbalstwem. Wklejenie napisanego tekstu do worda, który to podkre¶li b³êdy i zaproponuje poprawn± pisowniê - trwa kilka sekund, poprawki w zale¿no¶ci od d³ugo¶ci tekstu 1-2 minuty. Mo¿na skorzystaæ z funkcji niektórych przegl±darek które podkre¶laj± wadliwy tekst na bie¿±co. Dla mnie osobi¶cie zarówno forma jak i tre¶æ u¿ytych s³ów ¶wiadczy o pisz±cym je cz³owieku oraz tym czy szanuje odbiorców. Skoro nie forma jest wa¿na lecz g³ówne przes³anie to dlaczego nie stosowaæ np. wulgaryzmów, wszak nie zas³oni± przes³ania. 
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1045 : Listopad 16, 2010, 22:23:36 »

Cytat: arteq
Skoro nie forma jest wa¿na lecz g³ówne przes³anie to dlaczego nie stosowaæ np. wulgaryzmów, wszak nie zas³oni± przes³ania. 

Ba, jeszcze ten przekaz uwypukl±. Du¿y u¶miech Mrugniêcie

Niie ¿artujê z Ciebie >Kiaro<, ale faktem jest, ze mo¿na sobie pomóc. Poza wspomnianym przez >arteq'a< Wordem jest jeszcze ³atwiejszy sposób, pisa³em ju¿ o tym i wiem o czym mówiê, bo sam tego u¿ywam. Du¿y u¶miech
Wystarczy zainstalowaæ polsk± wersjê tego programu:

http://www.google.pl/firefox?client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:official

O tyle lepsze to od Worda, ¿e poprzez niego wchodzisz w ... np. nasze forum i je¶li chce siê co¶ napisaæ to na ten tychmiast pokazuje co jest nie ten tego. Podkre¶la czerwonym szlaczkiem. Naprawdê pomaga. Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1046 : Listopad 16, 2010, 23:29:08 »

Owszem moze i dobry sposob , ale malo skuteczny przy uzywaniu innej niz polska klawiatury, mam zainstalowany, podkresla mi wszystko prawie.

Dziekuje za rade.

Wyjscie mimo wszystko jest jedno , albo tolerancja , albo wyrzucenie mnie z forum z tego powodu.
Wybor nalezy do was.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 23:30:26 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #1047 : Listopad 16, 2010, 23:47:26 »

Wyjscie mimo wszystko jest jedno , albo tolerancja , albo wyrzucenie mnie z forum z tego powodu.
Wybor nalezy do was.

No tak, oczywi¶cie... najlepiej czarne/bia³e i uciekaæ od tematu. Wystarczy minimum wysi³ku aby w wiêkszo¶ci pozbyæ siê problemu i sprawiæ aby twoje wypowiedzi by³y zrozumia³e dla innych u¿ytkowników tego forum. Tu nie chodzi o polskie znaki tylko o brak znajomo¶ci podstaw pisowni s³ów. Je¿eli masz problem z dysortografi± to wiesz dobrze ¿e b³êdy pope³niasz, mo¿esz przeczytaæ swój post, który w³a¶nie napisa³a¶ i wy³apaæ te "babole". Jako ciekawostkê podam... mi te¿ kiedy¶ mówili ¿e mam dysortografiê i dysgrafiê... zamiast u¿alaæ siê nad tym i zmuszaæ ludzi do tortur po prostu popracowa³em troszeczkê nad tym i b³êdów praktycznie w ogóle nie pope³niam i piszê wyra¼nie. Jak piszê posta (na przyk³ad tego, którego w³a¶nie czytasz) to wiedz ¿e po tym jak przelejê swoje my¶li na te okienko do wpisywania tre¶ci to zanim wcisnê "Wy¶lij" czytam swojego posta w celu sprawdzenia czy wszystko co napisa³em jest logiczne i poprawne. Wiêc nie wiem w czym tkwi problem. Dodatkowo zaznaczê ¿e na co dzieñ korzystam z wielu aplikacji gdzie polskich znaków nie ma i mimo i¿ tych znaków nie korzystam to piszê poprawnie ka¿de s³owo. Przecie¿ widzisz chyba co piszesz? Tolerancja? dla czego? dla lenistwa?
purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #1048 : Listopad 16, 2010, 23:55:21 »

a-k-c-e-p-t-a-c-j-a
nie da sie zmienic innych
mozna zmienic siebie
lub jesli nie mozna siebie w calosci to mozna samo nastawienie Mrugniêcie

mozna poczytac cos np:
znacie to?
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Talbot_%28author%29

Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #1049 : Listopad 17, 2010, 00:20:24 »

a-k-c-e-p-t-a-c-j-a
nie da sie zmienic innych
mozna zmienic siebie
lub jesli nie mozna siebie w calosci to mozna samo nastawienie Mrugniêcie
Mo¿na zmieniæ... a ja wiem to z pierwszej rêki. Tu nie chodzi o zmianê kogo¶, ka¿dy mo¿e zmieniæ siebie, poprawiæ siebie a inni mog± w tym pomóc. Natomiast je¶li kto¶ gardzi pomoc± i uwa¿a siê za najm±drzejszego to faktycznie... nic tutaj konstruktywnego nikt nie zdzia³a. Akceptacja? czyli co? na wszystko mam siê godziæ? dam sobie wej¶æ na g³owê ca³emu ¶wiatu bo komu¶ jest tak wygodniej? A dla mnie jêzyk polski to kwestia bardzo wa¿na i szkoda ¿e nie widzisz ¿e kto¶ kaleczy i mój jêzyk i mnie samego. Akceptacja... pff. Nie zamierzam niczego akceptowaæ... tym bardziej nie w sytuacji gdy kto¶ tym gardzi albo zmusza mnie abym siê z tym pogodzi³. Skoro kto¶ nie zna polskiego to niech idzie na forum, na którym u¿ytkownicy wypowiadaj± siê w innym jêzyku. Znam te¿ angielski, niemiecki i japoñski... jak kto¶ chce to chêtnie z nim podyskutuje w tych jêzykach je¿eli ma problem z jêzykiem polskim.
Strony: 1 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 [42] 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: