Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1025 : Listopad 16, 2010, 13:18:26 » |
|
Kiaro, mam pytanie - czy mieszkasz/urodziÂłaÂś siĂŞ w Polsce?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1026 : Listopad 16, 2010, 13:36:22 » |
|
Zdaje siĂŞ, intensywnie mĂłwiÂłeÂś o nie tÂłumieniu uczuĂŚ, emocji, wiĂŞc nie czyĂą tego i pozwĂłl wyraziĂŚ mi mojÂą opiniĂŞ. A jeÂślibym naprawdĂŞ wpadÂł w emocje, to co uczyniÂłbyÂś mi bracie? Tyle tu obelÂżywoÂści padaÂło, a czemu to koliberkowi nie wolno, co?
Tak... oczywiœcie mówi³em o niet³umieniu uczuÌ i emocji, ale chyba zupe³nie mylisz pojêcia... Wiêc, aby sta³o siê jasne...to co niejasne... Cytat : ''Wyra¿amy swoje uczucia i emocje, aby wszyscy wokó³ dowiedzieli siê, dlaczego czujemy siê Ÿle, by pokazaÌ innym, jacy to s¹ niedobrzy (tym, którzy, wedle naszego mniemania, s¹ odpowiedzialni za nasze uczucia). Takie postêpowanie nazywa siê "radzeniem sobie z sytuacj¹ przez aktywn¹ ekspresjê". Jest to niew³aœciwa ekspresja i nie ma nic wspólnego ze œwiadomoœci¹.
Jest to, w istocie, zachowanie ucieczkowe i uzaleÂżnione''Na czym polega problem ? Polega on na tym, Âże to wszystko co opisujesz wywoÂłaÂło u Ciebie uczucia i emocje.A poniewaÂż te uczucia i emocje zaburzyÂły na chwilĂŞ TwojÂą psychicznÂą homeostazĂŞ, zakwalifikowaÂłaÂś (ÂłeÂś) je po prostu jako niekorzystne. A skoro ''niekorzystne'', niezbyt dobre, czy niewÂłaÂściwe zareagowaÂłaÂś na nie - odrzuceniem..., czyli stÂłumieniem... A poniewaÂż nie mogÂą one pozostaĂŚ w zamkniĂŞciu na zawsze, wiĂŞc ''wypÂływajÂą'' na powierzchniĂŞ, aby z nimi coÂś zrobiĂŚ ! ZrobiĂŚ oznacza pozwoliĂŚ im, aby byÂły...takie jakie sÂą, czyli fizycznie je puÂściĂŚ...niech sobie przelecÂą.... A one przelecÂą wtedy i tylko wtedy, jeÂżeli swoje wÂłasne emocje, poczucia krzywd i podobne temu rzeczy przestaniesz osÂądzaĂŚ, poniewaÂż osÂądzasz sama siebie jako czêœÌ swojej wÂłasnej osobowoÂści.... Co dalej ? Dalej to, to, Âże TwĂłj wewnĂŞtrzny ''gabinet ministrĂłw'' (Ego) mĂłwi -NIE, bo przecieÂż to lub tamto byÂło krzywdzÂące, wiĂŞc ¿¹da odwetu... chcÂąc swoje wÂłasne uczucia i emocje ''zamordowaĂŚ''. StÂąd Koliberkowi nie pozostaÂło nic innego, tylko, wylaĂŚ je z siebie, to co sam uznaÂł za negatywne i przelaĂŚ je na papier. Tylko, Âże jest to bierna ekspresja, ktĂłra nie rozwiÂązuje niczego i jak napisaÂł Colin Sisson, w przytoczonym cytacie jest zachowaniem ucieczkowym. Czy tak ma wyglÂądaĂŚ ta Twoja lekcja ? na dyskryminowaniu swoich wÂłasnych uczuĂŚ i emocji.....i obwinianie za tÂą dyskryminacjĂŞ innych ludzi... ? Tak wÂłaÂśnie ona w tej chwili wyglÂąda...... Pytanie koĂącowe brzmi : czy urodziliÂśmy po to, aby tak postĂŞpowaĂŚ ? A skoro uwarzasz Koliberku, Âże tutaj nauczam, czyli Twoja wewnĂŞtrzna rada ministrĂłw (Ego), mĂłwi...Hej... zostaw mnie, bo ja chce ÂżyĂŚ w centrum swoich problemĂłw, bo one mi siĂŞ strasznie podobojÂą to w takim razie zastosujĂŞ siĂŞ do wytycznych Twojego ministerstwa i jest to mĂłj ostatni gÂłos w powyÂższym temacie... Silver, napisaÂłeÂś niezmiernie mÂądry post i pisz tak dalej, bo moÂże to byĂŚ bardzo pomocne tym, ktĂłrzy nie radzÂą sobie z wÂłasnymi emocjami. Tak to wÂłaÂśnie wyglÂąda, osÂądzamy innych za wÂłasne niskie uczucia i emocje, a to my sami je produkujemy. I tylko my sami moÂżemy je zneutralizowaĂŚ. Wymaga to jednak zastanowienia siĂŞ nad sobÂą i zrozumienia, dlaczego i jaka czêœÌ nas tak szaleje, raniÂąc przy okazji innych. Co w nas doprowadza do tego, Âże manipulujemy, oczerniamy i Âświadomie zadajemy bĂłl? Tylko, Âże ten bĂłl umiejscawia siĂŞ przede wszystkim we wÂłasnym sercu, powoli je rozwalajÂąc. Przejawia siĂŞ to na planie fizycznym chorobami serca, zawaÂłami, ÂśmierciÂą. Sami siebie zabijamy zwalajÂąc na innych. A to nie inni sÂą winni Twoich chorĂłb. To Twoje nieradzenie z sobÂą CiĂŞ zabija. Sam zaburzasz wÂłasnÂą energetykĂŞ, destabilizujÂąc harmoniĂŞ ze Âświatem. Bardzo proste w teorii, trochĂŞ trudniejsze w praktyce. Ale przecieÂż po to sÂą upadki, by powstaĂŚ i iœÌ dalej. PowstaĂŚ, znaczy zrozumieĂŚ. Kiaro, Twoja odpowiedÂź Âświadczy o g³êbokim niezrozumieniu tego, co napisaÂł Silver. Twoje EGO wci¹¿ domaga siĂŞ gratyfikacji. Piszesz o prawie przyczyny i skutku. Zatem, dlaczego tak wiele zbierasz? Dlaczego wci¹¿ jesteÂś atakowana? No tak, to inni sÂą winni, niedojrzali, niewiedzÂący, nieradzÂący sobie itd. Có¿… Silver, nie zaprzestawaj w pisaniu. Twoje teksty sÂą ciekawe, mÂądre i prawdziwe. Nie zraÂżaj siĂŞ krytykÂą. To tylko cudze emocje. Z wielkÂą przyjemnoÂściÂą Ciebie czytam.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1027 : Listopad 16, 2010, 14:35:42 » |
|
PamiĂŞtasz Ptaku mĂłj spĂłr z Januszem. A nawet spĂłr z Leszkiem, gdzie w koĂącu zostaÂłem wyrzucony z www.swietageometria.plAle dzisiaj sporu nie ma. NIE Âżyjemy juÂż tym co byÂło, bo to co byÂło juÂż byÂło, a teraz jest TERAZ. TERAZ, czyli chwila obecna - to kolejny, niezwykÂły moment do przeÂżycia.....! Sporu NIE MA - poniewaÂż uÂświadomiÂłem sobie najzwyklejszy w Âświecie fakt, Âże za swoje emocje obwiniÂłem innych ludzi.... Tylko z jakiej racji ?...! Uff..jaka ulga popatrzeĂŚ sobie prosto w oczy i przyznaĂŚ siĂŞ do swoich wÂłasnych iluzji i projekcji, zamiast obwiniaĂŚ za nie innych ludzi. W istocie obwiniaĂŚ i osÂądzaĂŚ swoje wÂłasne emocje.WalczyĂŚ ze swoim wÂłasnym doÂświadczeniem...! Jest to prosto z Âżycia wziĂŞty przykÂład integracji, gdzie ZROZUMIENIE dziejÂących siĂŞ procesĂłw powoduje od nich uwolnienie.................. Nie ma juÂż Âżadnych zadr w sercu, nie ma juÂż niczego - Janusz, Leszek i Ya jesteÂśmy wolni, jesteÂśmy przyjació³mi i biegniemy dalej...... Mamy zbyt wiele do zrobienia, aby upajaĂŚ siĂŞ tym co byÂło wynikiem wÂłasnych iluzji i projekcji, a na dodatek jeszcze wnosiĂŚ jeszcze jakieÂś traumy z przeszÂłoÂści w chwilĂŞ obecnÂą. Poszukiwanie gratyfikacji, wskazywanie, rozliczanie (bo to i tamto) etc. to nic innego...!, tylko Âżycie poza chwilÂą obecnÂą i uruchamianie procesĂłw Karmy, poniewaÂż KARMA istnieje TYLKO i Wy³¹cznie poza chwilÂą obecnÂą ! TERAZ - to wolnoœÌ, TERAZ, to szczĂŞÂście, TERAZ, to radoœÌ, chyba, Âże komuÂś bardzo po drodze trzymaĂŚ rozmaite ''zadry'' w sercu i ÂżyĂŚ wspomnieniami z przeszÂłoÂści to jego wybĂłr.Ale raczej to NIE wybĂłr, to - nieÂświadomoœÌ... Bo czy Âświadomi ludzie, ranili by siĂŞ w JAKIKOLWIEK SPOSĂB nawzajem ? NIE ! Reszta w doskonaÂłym wykÂładzie Eckharta Tholle ..! http://www.youtube.com/watch?v=4F7EGKFVqpk
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 14:45:08 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1028 : Listopad 16, 2010, 15:14:10 » |
|
PamiĂŞtasz Ptaku mĂłj spĂłr z Januszem. A nawet spĂłr z Leszkiem, gdzie w koĂącu zostaÂłem wyrzucony z www.swietageometria.pl No jak mam nie pamiĂŞtaĂŚ? ToÂż aÂż caÂła galaktyka drÂżaÂła w posadach.  Teraz, to tylko lokalne trzĂŞsienia ziemi mamy na tym niezaleÂżnym forum i niezaleÂżnym polu jednostkowej ÂświadomoÂści a raczej nieÂświadomoÂści. Ale po to tu przecieÂż jesteÂśmy, by odpadaÂły stopniowo wszelkie niedoskonaÂłoÂści. RadowaĂŚ siĂŞ nam trzeba, Âże Âżyjemy, Âże Âświat tak cudnie skonstruowany. ÂŻe ptaki ÂśpiewajÂą, kwiaty pachnÂą, ludzie uÂśmiechajÂą siĂŞ do siebie (poza Âżarciem siĂŞ, oczywiÂście), a nawet kochajÂą, poza wszelkimi uwarunkowaniami.  RadoœÌ tak wiele daje… i ileÂż drĂłg otwiera… Pozdrawiam CiĂŞ braciszku serdecznie, wysoko siĂŞ wzbiÂłeÂś!
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1029 : Listopad 16, 2010, 15:39:28 » |
|
Witam,
========
No dobra... Z innej beczki:
Kto to jest sook? bo wiem, ze niektozy go kojarzÂą (lub tak im sie wydaje)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1030 : Listopad 16, 2010, 15:43:00 » |
|
Tak urodzilam sie w Polsce , nie mieszkam w Polsce na stale , ale bywam bardzo czesto. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 15:43:13 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1031 : Listopad 16, 2010, 15:47:21 » |
|
No dobra... Z innej beczki:
Kto to jest sook? bo wiem, ze niektozy go kojarzÂą (lub tak im sie wydaje)
A co, zostaÂł podmieniony? PoznaÂłam kiedyÂś soooka osobiÂście, ale czy to ten sam, to nie wiem. MoÂże powinnam zadaĂŚ parĂŞ pytaĂą kontrolnych? Co Ty na to, soook? 
|
|
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1032 : Listopad 16, 2010, 15:50:23 » |
|
soook: krotko i na temat jakis konkretny "ktos"  soook kim jestes?? 
|
|
|
|
|
|
|
soook
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1033 : Listopad 16, 2010, 17:04:31 » |
|
A kto to jest , soook ? Ptaku pytania kontrolne . CzyÂżby inter vio .. Kto i komu , mĂłwiĂŚ ma , kim jest ? KonfesjonaÂł ? Co z tego deklarowania , jak chwiejny charakter .SpowiednikĂłw . Jak wiedza siĂŞga , czy ktoÂś wie o Pomocniku Moralnym ? Wiatry nastrojĂłw szargajÂą piszÂącymi . Kreacja . Czytelniku Drogi , czytaj i po-myÂśl o wszystkich zdaniach pisanych tutaj pod literami . soook . To co napisaÂłem . SzczĂŞÂścia
|
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1035 : Listopad 16, 2010, 17:55:56 » |
|
Soook, chyba nie dotknĂŞÂłam CiĂŞ tym Âżartem?
JeÂśli tak, to przepraszam. Ptak
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1036 : Listopad 16, 2010, 19:19:25 » |
|
Tak urodzilam sie w Polsce , nie mieszkam w Polsce na stale , ale bywam bardzo czesto. Kiara  Pytam bo to co robisz z jêzykiem polskim przechodzi ludzkie pojêcie. Tak wiem, odpisa³aœ mi ju¿ kiedyœ ¿e jeœli mam tak¹ ochotê to mogê zg³osiÌ to do administracji, w¹tpiê jednak aby to by³ temat, którym administracja powinna siê zajmowaÌ (chyba ¿e siê mylê). Wczeœniej jeszcze da³o siê to prze³kn¹Ì ale teraz... widzê ¿e z wypowiedzi na wypowiedŸ jest co raz gorzej. Wyka¿ proszê odrobinê szacunku dla mojego jêzyka ojczystego (bo widzê ¿e Ty raczej siê z nim nie uto¿samiasz) i zacznij zwracaÌ wiêksz¹ uwagê na swoj¹ pisowniê. Ja rozumiem ¿e mo¿na pope³niaÌ b³êdy ale w tym przypadku œmia³o mogê powiedzieÌ ¿e niejeden przedszkolak potrafi³by pos³ugiwaÌ siê poprawniej pisan¹ polszczyzn¹.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1037 : Listopad 16, 2010, 19:40:11 » |
|
Tak urodzilam sie w Polsce , nie mieszkam w Polsce na stale , ale bywam bardzo czesto. Kiara  Pytam bo to co robisz z jêzykiem polskim przechodzi ludzkie pojêcie. Tak wiem, odpisa³aœ mi ju¿ kiedyœ ¿e jeœli mam tak¹ ochotê to mogê zg³osiÌ to do administracji, w¹tpiê jednak aby to by³ temat, którym administracja powinna siê zajmowaÌ (chyba ¿e siê mylê). Wczeœniej jeszcze da³o siê to prze³kn¹Ì ale teraz... widzê ¿e z wypowiedzi na wypowiedŸ jest co raz gorzej. Wyka¿ proszê odrobinê szacunku dla mojego jêzyka ojczystego (bo widzê ¿e Ty raczej siê z nim nie uto¿samiasz) i zacznij zwracaÌ wiêksz¹ uwagê na swoj¹ pisowniê. Ja rozumiem ¿e mo¿na pope³niaÌ b³êdy ale w tym przypadku œmia³o mogê powiedzieÌ ¿e niejeden przedszkolak potrafi³by pos³ugiwaÌ siê poprawniej pisan¹ polszczyzn¹. Przykro mi , ale albo bedziesz czytal mnie i tolerowal moja pisownie , albo zrezygnuj z czytania moich postow. Jest jaka jest na razie nie mam mozliwosci jej zmienic. Jezeli admin uzna ze nie mam prawa z nia uczestniczyc w forum zabanuje mnie na stale. To wszystko co moge Ci odpowiedziec. Moze miast patrzec na zestaw liter , odczytuj moje mysli , bo one tak naprawde sa waniejsze od graficznych znakow umownie uznanych za wlasciwe lub nie. Szczerze mowiac mnie nie przeszkadzaja bledy pisane innych ludzi.Osoby nie posiadajace kompleksow nie wyszukuja sposobow demonstrowania ich eksponujac niedoskonalosci innych. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 19:43:13 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1038 : Listopad 16, 2010, 19:42:22 » |
|
a ja myslalam ze to dysleksja dysgrafia.... "takom samom" no to raczej jest chyba taka sprawa jak wyzej ale pewnosci nie mam
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1039 : Listopad 16, 2010, 19:47:41 » |
|
dla mnie nie ma znaczenia jak tekst jest napisany,z bledami czy nie.Jak rozumiem co jest napisane,to nie ma znaczenia czy z bledami czy nie. A tak mowiac miedzy nami ,chcesz zademonstrowac swoja doskonalosc? Nie sadz innych,zebys sam nie byl sadzony!
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1040 : Listopad 16, 2010, 19:54:31 » |
|
Moze miast patrzec na zestaw liter , odczytuj moje mysli , bo one tak naprawde sa waniejsze od graficznych znakow umownie uznanych za wlasciwe lub nie. Jedno wynika z drugiego... jeœli chcesz wyra¿aÌ swoje myœli to musisz pisaÌ. Umowne? Jest takie brzydkie powiedzenie... "gdyby by³o wszystko jedno to by pies d*** szczeka³". Nie po to cz³owiek uczy siê sztuki komunikacji abym ja musia³ póŸniej 3 razy czytaÌ jedno twoje zdanie aby zrozumieÌ o co Ci w ogóle chodzi. Ja bardzo chêtnie czytam twoje posty, choÌ nie zawsze siê z Tob¹ zgadzam, wiêc tym bardziej torturujesz mnie na ka¿dym kroku. Pamiêtaj ¿e wypowiadasz siê na forum, piszesz tak na dobr¹ sprawê do wszystkich lub chocia¿by w obecnoœci wszystkich... to te¿ do czegoœ zobowi¹zuje. Nie widzê te¿ problemu aby wzi¹Ì w ³apki s³ownik jêzyka polskiego i przestudiowaÌ go dog³êbnie... co dla Ciebie, jako osoby nastawionej na szeroko pojêty rozwój nie powinno stanowiÌ wiêkszego problemu. Doskonalimy siê, nie? Chyba ¿e siê mylê...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 20:34:35 wysłane przez Szmer »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1041 : Listopad 16, 2010, 20:18:52 » |
|
a ja myslalam ze to dysleksja dysgrafia.... "takom samom" no to raczej jest chyba taka sprawa jak wyzej ale pewnosci nie mam
Tak masz racje wlasnie tak , zamiescilam post z tym zagadnieniem zwiazany w tematach o mozgu. Czlowiek inteligetny wyciaga wnioski szybko. Dzieki dziewczyny. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 20:19:05 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1042 : Listopad 16, 2010, 20:28:51 » |
|
purattu, to nazywa sie byc kreatywnym.
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1043 : Listopad 16, 2010, 20:46:12 » |
|
Tak masz racje wlasnie tak , zamiescilam post z tym zagadnieniem zwiazany w tematach o mozgu. Czlowiek inteligetny wyciaga wnioski szybko. Dzieki dziewczyny. Kiara  Ani dysleksja ani dysgrafia nie jest w ¿aden sposób zwi¹zana z pope³nianiem masy byków. Widzê ¿e jak nie macie nic do powiedzenia do rzucacie s³owami, których znaczenia nawet nie znacie. Wiecie jak ja to nazywam? Lenistwo... a jeœli mamy byÌ dok³adni to twoim problemem w tym przypadku mo¿e byÌ Dysortografia. Ehh... szkoda s³ów po prostu. Czlowiek inteligetny wyciaga wnioski szybko. Cz³owiek inteligentny wie o czym mówi/pisze...
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1044 : Listopad 16, 2010, 20:58:50 » |
|
Mam takie pytanie - czy móg³by mnie ktoœ oœwieciÌ i wyjaœniÌ czy sugerowanie komuœ barku inteligencji czy te¿ stwierdzenie, ¿e ma kompleksy bo raczy zwróciÌ jak¹œ uwagê jest ocenianiem osoby czy te¿ nie?
Temat pisowni by³ ju¿ poruszany na tym forum. Nadal obstajê przy stanowisku, ¿e pope³nianie du¿ej iloœci ra¿¹cych b³êdów w postach przy aktualnych mo¿liwoœciach technicznych jest lenistwem i niedbalstwem. Wklejenie napisanego tekstu do worda, który to podkreœli b³êdy i zaproponuje poprawn¹ pisowniê - trwa kilka sekund, poprawki w zale¿noœci od d³ugoœci tekstu 1-2 minuty. Mo¿na skorzystaÌ z funkcji niektórych przegl¹darek które podkreœlaj¹ wadliwy tekst na bie¿¹co. Dla mnie osobiœcie zarówno forma jak i treœÌ u¿ytych s³ów œwiadczy o pisz¹cym je cz³owieku oraz tym czy szanuje odbiorców. Skoro nie forma jest wa¿na lecz g³ówne przes³anie to dlaczego nie stosowaÌ np. wulgaryzmów, wszak nie zas³oni¹ przes³ania.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #1045 : Listopad 16, 2010, 22:23:36 » |
|
Skoro nie forma jest wa¿na lecz g³ówne przes³anie to dlaczego nie stosowaÌ np. wulgaryzmów, wszak nie zas³oni¹ przes³ania. Ba, jeszcze ten przekaz uwypukl¹.  Niie ¿artujê z Ciebie >Kiaro<, ale faktem jest, ze mo¿na sobie pomóc. Poza wspomnianym przez >arteq'a< Wordem jest jeszcze ³atwiejszy sposób, pisa³em ju¿ o tym i wiem o czym mówiê, bo sam tego u¿ywam.  Wystarczy zainstalowaÌ polsk¹ wersjê tego programu: http://www.google.pl/firefox?client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl:officialO tyle lepsze to od Worda, ¿e poprzez niego wchodzisz w ... np. nasze forum i jeœli chce siê coœ napisaÌ to na ten tychmiast pokazuje co jest nie ten tego. Podkreœla czerwonym szlaczkiem. Naprawdê pomaga. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1046 : Listopad 16, 2010, 23:29:08 » |
|
Owszem moze i dobry sposob , ale malo skuteczny przy uzywaniu innej niz polska klawiatury, mam zainstalowany, podkresla mi wszystko prawie. Dziekuje za rade. Wyjscie mimo wszystko jest jedno , albo tolerancja , albo wyrzucenie mnie z forum z tego powodu. Wybor nalezy do was. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2010, 23:30:26 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1047 : Listopad 16, 2010, 23:47:26 » |
|
Wyjscie mimo wszystko jest jedno , albo tolerancja , albo wyrzucenie mnie z forum z tego powodu. Wybor nalezy do was. No tak, oczywiœcie... najlepiej czarne/bia³e i uciekaÌ od tematu. Wystarczy minimum wysi³ku aby w wiêkszoœci pozbyÌ siê problemu i sprawiÌ aby twoje wypowiedzi by³y zrozumia³e dla innych u¿ytkowników tego forum. Tu nie chodzi o polskie znaki tylko o brak znajomoœci podstaw pisowni s³ów. Je¿eli masz problem z dysortografi¹ to wiesz dobrze ¿e b³êdy pope³niasz, mo¿esz przeczytaÌ swój post, który w³aœnie napisa³aœ i wy³apaÌ te "babole". Jako ciekawostkê podam... mi te¿ kiedyœ mówili ¿e mam dysortografiê i dysgrafiê... zamiast u¿alaÌ siê nad tym i zmuszaÌ ludzi do tortur po prostu popracowa³em troszeczkê nad tym i b³êdów praktycznie w ogóle nie pope³niam i piszê wyraŸnie. Jak piszê posta (na przyk³ad tego, którego w³aœnie czytasz) to wiedz ¿e po tym jak przelejê swoje myœli na te okienko do wpisywania treœci to zanim wcisnê "Wyœlij" czytam swojego posta w celu sprawdzenia czy wszystko co napisa³em jest logiczne i poprawne. Wiêc nie wiem w czym tkwi problem. Dodatkowo zaznaczê ¿e na co dzieù korzystam z wielu aplikacji gdzie polskich znaków nie ma i mimo i¿ tych znaków nie korzystam to piszê poprawnie ka¿de s³owo. Przecie¿ widzisz chyba co piszesz? Tolerancja? dla czego? dla lenistwa?
|
|
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1048 : Listopad 16, 2010, 23:55:21 » |
|
a-k-c-e-p-t-a-c-j-a nie da sie zmienic innych mozna zmienic siebie lub jesli nie mozna siebie w calosci to mozna samo nastawienie  mozna poczytac cos np: znacie to? http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Talbot_%28author%29
|
|
|
|
|
|
|
Szmer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1049 : Listopad 17, 2010, 00:20:24 » |
|
a-k-c-e-p-t-a-c-j-a nie da sie zmienic innych mozna zmienic siebie lub jesli nie mozna siebie w calosci to mozna samo nastawienie MrugniĂŞcie
Mo¿na zmieniÌ... a ja wiem to z pierwszej rêki. Tu nie chodzi o zmianê kogoœ, ka¿dy mo¿e zmieniÌ siebie, poprawiÌ siebie a inni mog¹ w tym pomóc. Natomiast jeœli ktoœ gardzi pomoc¹ i uwa¿a siê za najm¹drzejszego to faktycznie... nic tutaj konstruktywnego nikt nie zdzia³a. Akceptacja? czyli co? na wszystko mam siê godziÌ? dam sobie wejœÌ na g³owê ca³emu œwiatu bo komuœ jest tak wygodniej? A dla mnie jêzyk polski to kwestia bardzo wa¿na i szkoda ¿e nie widzisz ¿e ktoœ kaleczy i mój jêzyk i mnie samego. Akceptacja... pff. Nie zamierzam niczego akceptowaÌ... tym bardziej nie w sytuacji gdy ktoœ tym gardzi albo zmusza mnie abym siê z tym pogodzi³. Skoro ktoœ nie zna polskiego to niech idzie na forum, na którym u¿ytkownicy wypowiadaj¹ siê w innym jêzyku. Znam te¿ angielski, niemiecki i japoùski... jak ktoœ chce to chêtnie z nim podyskutuje w tych jêzykach je¿eli ma problem z jêzykiem polskim.
|
|
|
|
|
|
|
|