pheasant
Gość
|
|
« Odpowiedz #1125 : Kwiecień 08, 2011, 10:54:47 » |
|
Ty ''WY'' katolicy forujecie tu prawdĂŞ o ''Bogu'' jako jedenego z idola fori, o ktĂłrych mĂłwiÂł F.Bacon A tak troszeczkĂŞ prostrzym jĂŞzykiem Silver to o co chodzi??? Co to idola fori???
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #1126 : Kwiecień 08, 2011, 11:04:23 » |
|
Silver - nie zaozy³em ANI JEDNEGO w¹tku zwi¹zanego/poœwiêconemu KK/KRK czy nawet Jezusowi, bo uwa¿am, ¿e to nie jest g³ówn¹ tematyk¹ forum. Je¿eli ju¿ powsta³y to pozwalam sobie czasami w nich wypowiedzieÌ - dlatego zarzuty o jakieœ szczególne propagowanie KK przeze mnie na tym forum s¹ chybione. Co do cenzora - równiez pud³o, nikomu nie zabrania³em wypowiedzi w ¿adnym z tematów, mo¿e mylisz mnie z Kiar¹? Prosi³em jedynie o brak wulgaryzmów i oszczerstw - tyle. Na forum prezentujê swoje pogl¹dy na dane kwestie, pokazujê swoje zycie i jakie mam w nim zasady, wytyczne.
Ciekawe, Âże zawsze mowa o przepychanka pojawia siĂŞ w chwili gdy wskazane jest czyjeÂś kÂłamstwo czy manipulacja.
Uczciwie zawsze przyznajê, gdy czegoœ nie wiem, uczciwie przyznajê, ¿e pewnych rzeczy nie jestem w stanie udowodniÌ, bo to... wiara. Dlatego niegdy nie musia³em uciekaÌ siê do k³amstw czy manipulacji aby "udowadniaÌ" swoje tezy czy "pokonaÌ" w dyskusji oponentów, brzydzê sie tym. Gdy siê pomyli³em nie mia³em problemów z przyznaniem siê do tego, tak samo jak ze s³owem "przepraszam". Nie kreujê siê na osobê któr¹ nie jestem. Dlatego nie musia³em póŸniej siê tego wstydziÌ swoich s³ów i rozmywaÌ je potem. Jestem po prostu prawdziwy ze wszystkimi swoimi wadami jak i mocnymi stronami.
Co powiedzia³eœ i z jakiego powodu - widaÌ po postach. Wiêcej nie bêdê Ci "dokucza³" bo to by³oby jak popychanie le¿¹cego. Dla mnie straci³es bardzo wiele z wiarygodnoœci i rzetelnoœci. Za innych siê nie wypowiadam, ka¿dy ma rozum to sam wyci¹gnie wnioski. Dziêkujê.
edit: Tak, Pheasant, jestem praktykujÂącym katolikiem. To powszechnie wiadomo na forum, dlaczego miaÂłbym to ukrywaĂŚ? bo widzĂŞ, Âże jesteÂś zdziwiona?
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 11:20:46 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
pheasant
Gość
|
|
« Odpowiedz #1127 : Kwiecień 08, 2011, 11:09:53 » |
|
Nie staÌ Ciê na m¹drzejsz¹ konkluzjê ni¿ to wszystko œciema, tylko dlatego ¿e Ciê nie przekona³y ?...! Jeœli Silver chodzi Ci o m¹drzejsze konkluzje z mojej strony to mogê siê podpisaÌ pod spostrze¿eniami Artka na ten temat. Wiêc nie bêdê powielaÌ s³ów które ju¿ tu pad³y.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #1128 : Kwiecień 08, 2011, 11:50:48 » |
|
Jak zrozumiaÂłam, szczegĂłlnie z tego co napisaÂł Arteq (wczeÂśniej modyfikacji twojego posta nie dostrzegÂłam),
Co to znaczy wed³ug Ciebie modyfikacje posta ? Modyfikacja posta polega³a na dopisaniu jednej drobnej osobistej refleksji na samym koùcu posta. Przeszkadza to komuœ ? To na pocz¹tek wrzuci³eœ sam cytat, nie podpisuj¹c, ¿e jest cytatem, nie wstawiaj¹c tak¿e tych s³ów w cudzys³ów (to taki znacznik, ¿e nie przypisujesz sobie autorstwa tego, o czym piszesz - po¿yteczna sprawa, gdy nie chcesz zostaÌ pos¹dzony o kradzie¿ czy manipulacjê).
Przecie¿ by³o od samego pocz¹tku i jest napisane w nag³ówku Cyt : A skoro cytujê, nie ma takiego obowi¹zku wstawiania w cudzys³ów. Mo¿e byÌ, ale nie musi. I afery by pewnie ¿adnej nie by³o, gdybyœ po pierwszej wypowiedzi Sventera, wyjaœni³ nie tylko to, ¿e nie jesteœ rzeczonym ksiêdzem, a wysili³ siê tak¿e o sprostowanie, ¿e jest to cytat z powieœci literackiej, poda³ jej tytu³ i autora. Ty jednak brn¹³eœ w zaparte i z ka¿d¹ kolejn¹ wypowiedzi¹ uczciwy cz³owiek na twoim miejscu, wyt³umaczy³by pochodzenie s³ów, które uzna³ na tyle interesuj¹ce, by zapocz¹tkowaÌ nad nimi dyskusjê.
S³usznie.Tylko zauwa¿, ¿e po napisaniu posta i wyjaœnieniu Sventerowi wy³¹czy³em zaraz komputer i nie przeczyta³em ju¿ ¿adnych wypowiedzi, które siê poŸniej po nim posypa³y... Dopiero dzisiaj ich przeczyta³em i potwierdzi³em, ¿e jest to Cytat i sk¹d. Twoje zachowanie mnie ani ziêbi, ani parzy. Ot, nie widzê w nim ¿adnej ró¿nicy od tego kim by³eœ i tego kim bêdziesz. Nawet w przysz³ych wcieleniach Równie¿ nie widzê ¿adnej ró¿nicy w tym kim bêdziesz w przyszy³ych wcieleniach i co taszczysz w swoim ewolucyjnym genomie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 11:54:18 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
|
« Odpowiedz #1129 : Kwiecień 08, 2011, 11:55:14 » |
|
Nie, Ptaku.Na poczatku to nie byl cytat i taka nierzetelnosc ze strony Silvera powoduje sluszne choc nieprzyjemne reperkusje.Przyznam sie,ze nie spodziewalem sie tego po starym wyjadaczu forumowym. No ale jesli Silver sobie lekce i wazy wiarygodnosc i zaufanie..Jego broszka. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
|
« Odpowiedz #1130 : Kwiecień 08, 2011, 12:07:46 » |
|
ie rozumiem dlaczego tak cie¿ko Wam przyznac siê do omylnoœci, Artku napisz o kogo Ci chodzi pisz¹c WY? nie czepiam siê tylko tak z ciekawoœci pytam. Pozdrawiam:) edit zabrzmia³o My katolicy - nie kluczymy, nie k³amiemy.......... Wy niekatolicy - krêcicie, nie przyznajecie siê do b³êdów........... mo¿e siê mylê ale tak to odczyta³am...... edit swoj¹ drog¹ dziwna ta nagonka na Silvera, trzeba czekaÌ, bo ka¿dy mo¿e siê potkn¹Ì, a wtedy trzeba mu przykopaÌ ¿eby siê nie podniós³, moralnoœÌ jak moralnoœÌ tylko czyja? Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 12:13:38 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #1131 : Kwiecień 08, 2011, 12:11:41 » |
|
Ptaku, osobiÂście chodziÂło mi oprĂłcz "cytatu" rĂłwnieÂż o wypowiedÂź Silvera na temat reinkarnacji. Jego posty wyraÂźnie wskazujÂą, Âże skÂłamaÂł w jednym z nich - w pierwszym twierdziÂł, Âże zna tylko 2 poprzednie wcielenia bo reszta jest niedostĂŞpna, zablokowana, a w kolejnym - jako argument przeczÂący mojej tezie powiedziaÂł, Âże byÂł niewolnikiem, czyli kolejne wcielenie. WedÂług mnie dopuÂściÂł siĂŞ tego aby zbiĂŚ moje argumenty/tezĂŞ. Taki sposĂłb dyskusji i argumentacji jest ÂżaÂłosny...
edit: Wiki, chêtnie wyjaœniê. Pisz¹c "Wy" mia³em na mysli grupê osób która twierdzi, ¿e KK to jedno wielkie/lub g³ównie manipulanctwo, wodzenie "owiec" za nos, k³amstwa i niewiele ma wspólnego z rozwojem duchowym. Domyœlam siê, ¿e oczekujesz konkretnych nicków, ok: na tym forum do tej grupy mogê zaliczyÌ (aktywnych u¿ytkowników) np. Kiarê, Thotala, Phirioori-ego, Silvera, Sventera we wszystkich jego ods³onach, El¿bietê (od Kiary), w pewnym stopniu Enigmê, Sobka.
Nigdy nie dzieliÂłem i nie zamierzam dzieliĂŚ Âświata na katolicy - reszta, tym bardziej daleki jestem od stwierdzeĂą, Âże katolicy sÂą cacy, ich przeciwnicy Âźli. Niestety katolicy, a Âścslej osoby za nich uwaÂżajace siĂŞ - rĂłwnieÂż kÂłamiÂą, kradnÂą, oszukujÂą, manipulujÂą.
MyÂślĂŞ, Âże teraz jest klarownie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 12:21:46 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #1132 : Kwiecień 08, 2011, 12:12:30 » |
|
Nie, Ptaku.Na poczatku to nie byl cytat i taka nierzetelnosc ze strony Silvera powoduje sluszne choc nieprzyjemne reperkusje.Przyznam sie,ze nie spodziewalem sie tego po starym wyjadaczu forumowym. No ale jesli Silver sobie lekce i wazy wiarygodnosc i zaufanie..Jego broszka. Pozdrawiam.
Oto kolejny ''sĂŞdzia sprawiedliwy'' co za ''dobre'' wynagradza a za zÂłe karze. Najpierw napisz co dla Ciebie znaczy poczÂątek ? Nawet nie czytaÂłeÂś mojego postu w trakcie jego pisania, bo trwaÂł zaledwie kilka minut, albo i tyle nie poniewaÂż przekopiowaÂłem tekst wprost z Biuletynu Racjonalista. I widziaÂłem kto czytaÂł zaraz po jego wyÂświetleniu ! CzytaÂła Greta, Sventer, Rafaealla i kilku goÂści.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 12:12:48 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #1133 : Kwiecień 08, 2011, 12:21:19 » |
|
Kahuna, nie byÂł to cytat? To co to byÂło? Czy ma jakieÂś znaczenie, jakÂą formĂŞ przybraÂła myÂśl? Silver nie napisaÂł nigdzie, Âże to jego wÂłasne doÂświadczenie. WrzuciÂł po prostu pewnÂą treœÌ. Ku przemyÂśleniu. I we mnie treœÌ ta zapadÂła g³êboko, bo poczuÂłam dramatyzm przeÂżyĂŚ kapÂłana. SzczegĂłlnie mocno uderzyÂło mnie zdanie (chyba juÂż silvera), cyt: „A potem zrozumiaÂłem, Âże nie ma nic gorszego niÂż ÂświadomoœÌ, ktĂłra umiera. ÂŚwiadomoœÌ... wÂłasnego serca....”I nad tym warto siĂŞ g³êbiej zastanowiĂŚ. By czasem nie staÂło siĂŞ tak, Âże nasza ÂświadomoœÌ ulegnie rozproszeniu, gdy nie speÂłni pewnych parametrĂłw. O tym wczeÂśniej caÂłkiem sporo pisaÂł silver, tylko jakoÂś nikt nie zwraca uwagi na treÂści waÂżne, a czepiamy siĂŞ rzeczy nieistotnych. WaÂżniejsza jest ocena osoby od zbawiennej myÂśli… CeniĂŞ silvera za jego wkÂład w rozwĂłj ÂświadomoÂści. Za jego wielkie serce i otwarty umysÂł. Czy w tym temacie on kogoÂś obraziÂł? Czy czyjeÂś ega poczuÂły siĂŞ dotkniĂŞte? JeÂśli tak, to czym?
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #1134 : Kwiecień 08, 2011, 12:28:28 » |
|
Taki sposĂłb dyskusji i argumentacji jest ÂżaÂłosny...
¯a³osny jest te¿ œwiatopogl¹d poznawczy, który nie potrafi za³o¿yÌ na forum ani jednego ciekawego, inspiruj¹cego tematu, niepotrafi zachêciÌ i czytelników i poprowadziÌ dyskusjê, tylko polega na ci¹g³ych i tych samych stwierdzeniach le¿¹cych w dwóch kategoriach - "prawdziwoœci" i "fa³szywoœci" .
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 12:28:53 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #1135 : Kwiecień 08, 2011, 12:29:44 » |
|
Wiki, ¿adna nagonka. Ze swojej strony zauwa¿y³em, ¿e pewien schemat siê powtórzy³. Oczywiœcie ka¿dy mo¿e siê potkn¹Ì i to doskonale rozumiem, jednak nie ka¿dy trwa w tym i idzie w zaparte. Co do przykopywania ju¿ siê wypowiedzia³em. Nie nawo³ujê do wytykania palcami, nie nawo³ujê do bojkotu - wyrazi³em swój pogl¹d, ¿e dla mnie osobiœcie straci³ wiele na wiarygodnoœci i rzetelnoœci (i w zwi¹zku z tym rónie¿ pewne jego informacje, m.in. te które chcia³ uwiarygodniÌ uciekaj¹c siê do k³amstwa), wyt³umaczy³em dlaczego, popar³em odpowiednimi cytatami. Mia³em nadziejê, ¿e osoby które twierdz¹/przekazuj¹, ¿e maj¹ wiêksz¹ œwiadomœÌ, rozwój nie uciekaj¹ siê do takich zagraù.
Nie czujĂŞ do niego zÂłoÂści czy pogardy. Nie odwrĂłciÂłbym siĂŞ od niego na ulicy. Nie noszĂŞ negatywnych emocji w stosunku do niego. Mi krzywdy Âżadnej nie zrobiÂł.
edit: Silver, jeÂżeli dla Ciebie jest ÂżaÂłosny to ok. W pewnych sprawach preferujemy inne poglÂądy i zachowania. Na forum przeglÂądam ciekawiÂące mnie informacje, staram siĂŞ pozyskiwaĂŚ inny kÂąt spojrzenia. Czy aby rozmawiaĂŚ o literaturze trzeba samemu byĂŚ pisarzem? Czy dyskusja w tym zakresie nie-pisarzy staje siĂŞ z automatu ÂżaÂłosna? WolĂŞ siĂŞ powstrzymac od zakÂładania "ciekawego" wÂątku w ktĂłrym to miaÂłbym kÂłamac czy manipulowaĂŚ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 12:35:00 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #1136 : Kwiecień 08, 2011, 12:36:40 » |
|
Wiki, chêtnie wyjaœniê. Pisz¹c "Wy" mia³em na mysli grupê osób która twierdzi, ¿e KK to jedno wielkie/lub g³ównie manipulanctwo, wodzenie "owiec" za nos, k³amstwa i niewiele ma wspólnego z rozwojem duchowym. Domyœlam siê, ¿e oczekujesz konkretnych nicków, ok: na tym forum do tej grupy mogê zaliczyÌ (aktywnych u¿ytkowników) np. Kiarê, Thotala, Phirioori-ego, Silvera, Sventera we wszystkich jego ods³onach, El¿bietê (od Kiary), w pewnym stopniu Enigmê, Sobka. Artqu, zapomnia³eœ jeszcze mnie umieœciÌ na czarnej liœcie. Co do inkarnacji silvera, to mo¿e sobie przypomnia³ po twoim poœcie o kolejnej? Sk¹d wiesz, ¿e k³ama³ i ¿e takie mia³ intencje? Znasz ju¿ jego winy?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #1137 : Kwiecień 08, 2011, 12:41:20 » |
|
To Âżadna czarna lista.
Ptak, daj spokĂłj z tym "przypomnieniem" sobie, bÂądÂźmy powaÂżni, proszĂŞ, nie traktuj mnie jak skoĂączonego idioty. Nie chodzi tutaj o Âśniadanie sprzed miesiÂąca... To Âże kaÂłmaÂł wynika jasno z postĂłw, co do intencji - wyraÂźnie napisaÂłem, Âże sÂą to moje przypuszczenia, a dlaczego wielce prawdopodobne jak zaÂłoÂżyÂłem - podaÂłem argumenty.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #1138 : Kwiecień 08, 2011, 12:41:34 » |
|
Co to znaczy wedÂług Ciebie modyfikacje posta ?
To jest modyfikacja posta: Ostatnia zmiana: KwiecieĂą 07, 2011, 20:06:04 wysÂłane przez Silver
A od momentu rozpoczêcia tematu do momentu tej¿e zmiany zd¹¿y³eœ siê zorientowaÌ, w jaki sposób chocia¿by Sventer twoj¹ wypowiedŸ odebra³. Inna sprawa, ¿e ja osobiœcie w ¿yciu nie pos¹dzi³abym ciê o bycie ksiêdzem, czy te¿ sposób formu³owania myœli jak w przekazanym cytacie czy tym bardziej o doœwiadczenia, jakie ten¿e opisuje. I st¹d te¿ moja dociekliwoœÌ odnoœnie Ÿród³a. Modyfikacja posta polega³a na dopisaniu jednej drobnej osobistej refleksji na samym koùcu posta. Przeszkadza to komuœ ?
Czy aby na pewno na koĂącu? I widziaÂłem kto czytaÂł zaraz po jego wyÂświetleniu ! CzytaÂła Greta, Sventer, Rafaealla i kilku goÂści.
NiechÂże siĂŞ wymienieni wypowiedzÂą, czy byÂła informacja o cytacie, czy teÂż nie. A odnoÂśnie twojej wzglĂŞdem Kahuny ironii: ''sĂŞdzia sprawiedliwy''
to sk¹d pewnoœÌ, ¿e nie by³ jednym z odwiedzaj¹cych temat anonimowo goœci? Ty te¿ przecie¿ mog³eœ jako goœÌ czytaÌ, wiêc wymigiwanie siê: S³usznie.Tylko zauwa¿, ¿e po napisaniu posta i wyjaœnieniu Sventerowi wy³¹czy³em zaraz komputer i nie przeczyta³em ju¿ ¿adnych wypowiedzi, które siê poŸniej po nim posypa³y...
nie jest dla mnie ¿adnym wyt³umaczeniem. Nie siedzia³am te¿ obok, ¿eby "zauwa¿yÌ, ¿e wy³¹czy³eœ komputer". No, ale w jednym przynajmniej siê zgadzamy: Równie¿ nie widzê ¿adnej ró¿nicy w tym kim bêdziesz w przyszy³ych wcieleniach i co taszczysz w swoim ewolucyjnym genomie.
Naszej jednomyÂślnoÂści przysÂłuÂżyÂł siĂŞ twĂłj brak wiary we mnie i mĂłj w reinkarnacjĂŞ. Dalej dokÂładaĂŚ juÂż nie zamierzam. KaÂżdy post w tym niemerytorycznym temacie o fikcyjnym niedoszÂłym ksiĂŞdzu-geju stanowi cegieÂłkĂŞ do wybudowania trzech dodatnich pf-Ăłw!
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #1139 : Kwiecień 08, 2011, 12:47:08 » |
|
jak mówi, stare, m¹dre przys³owie pszczó³: nie ma tego "z³ego" co by na dobre nie wysz³o ;]
edit: a ja tam, chêtnie do³o¿ê Silverowi cegie³kê, skoro ja nie potrafiê rozkrêciÌ w¹tku to niech chocia¿ on ma...
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2011, 12:48:42 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
pheasant
Gość
|
|
« Odpowiedz #1140 : Kwiecień 08, 2011, 18:31:44 » |
|
Wiki, chêtnie wyjaœniê. Pisz¹c "Wy" mia³em na mysli grupê osób która twierdzi, ¿e KK to jedno wielkie/lub g³ównie manipulanctwo, wodzenie "owiec" za nos, k³amstwa i niewiele ma wspólnego z rozwojem duchowym. Domyœlam siê, ¿e oczekujesz konkretnych nicków, ok: na tym forum do tej grupy mogê zaliczyÌ (aktywnych u¿ytkowników) np. Kiarê, Thotala, Phirioori-ego, Silvera, Sventera we wszystkich jego ods³onach, El¿bietê (od Kiary), w pewnym stopniu Enigmê, Sobka. Artqu, zapomnia³eœ jeszcze mnie umieœciÌ na czarnej liœcie. Jakoœ w/w osoby nie chc¹ wejœÌ ze mn¹ w polemikê i podaÌ konkretnych dowodów na to ¿e tak jest. Silver coœ tam próbowa³, ale ju¿ mu minê³o. Thotal te¿, ale zamilk. Sventera to ju¿ nie wspomnê. Obra¿aÌ jest ³atwo, ale podaÌ konkretne fakty popieraj¹ce w/w tezy??? Jakoœ ³atwo siê rozwodziÌ nad fragmentem tektu, który w dodatku jest fikcj¹. £atwo snuÌ wizjê niczym nieograniczonej œwiadomoœci. Ale jak to siê ma do codziennego ¿ycia??? Silver zarzuca, ¿e niektórzy nie umiej¹ poprowadziÌ dyskusji. Ja nic nie poradze, ¿e osoby nie chc¹ rozmawiaÌ.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
|
« Odpowiedz #1141 : Kwiecień 09, 2011, 12:20:28 » |
|
Grzezniesz Silver coraz glebiej.Otoz widzialem Twojego posta zaraz po ukazaniu sie.Mam taki zwyczaj,ze nigdy nie loguje sie gdy czytam nowe forumowe posty.Loguje sie wowczas,gdy mam cos gotowego do przekazania i wtedy robie copy i paste.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #1142 : Kwiecień 09, 2011, 18:49:55 » |
|
Grzezniesz Silver coraz glebiej.Otoz widzialem Twojego posta zaraz po ukazaniu sie.Mam taki zwyczaj,ze nigdy nie loguje sie gdy czytam nowe forumowe posty.Loguje sie wowczas,gdy mam cos gotowego do przekazania i wtedy robie copy i paste.
Tylko kto w to uwierzy ?...! Teraz teÂż robiÂłeÂś copy i paste piszÂąc ten tekst ? Pozatem po co za kaÂżdym razem wpisywaĂŚ login i hasÂło jak moÂżna zapamiĂŞtaĂŚ ? To tylko strata czasu i nic wiĂŞcej ! Silver zarzuca, Âże niektĂłrzy nie umiejÂą poprowadziĂŚ dyskusji. Ja nic nie poradze, Âże osoby nie chcÂą rozmawiaĂŚ.
WejdÂź na forum racjonalista.pl tam znajdziesz miliony chĂŞtnych do rozmowy. Daj znaĂŚ, Âże siĂŞ tam zarejstrowaÂłaÂś jako np : Pheasant to ja CiĂŞ odnajdĂŞ i porozmawiamy. Bo tu jakieÂś ciĂŞÂżkie energie panujÂą. Tam jakoÂś mi siĂŞ pisze o wiele Âłatwiej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2011, 19:00:15 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #1143 : Kwiecień 09, 2011, 21:42:11 » |
|
Tylko kto w to uwierzy ?...!
Ja mu w to uwierzĂŞ! I uwierzĂŞ teÂż Rafaeli, ktĂłra to samo podtrzymuje i Sventerowi, ktĂłrego pierwsza wypowiedÂź rĂłwnieÂż to samo sugeruje. Pozatem po co za kaÂżdym razem wpisywaĂŚ login i hasÂło jak moÂżna zapamiĂŞtaĂŚ ? To tylko strata czasu i nic wiĂŞcej !
Ja równie¿ najczêœciej wchodzê jako goœÌ. Komputer dzia³a 24 na dobê, jest wiele sytuacji, gdy ktoœ mo¿e przed nim usi¹œÌ. To zabezpieczenie. Za ka¿dym razem loginu i has³a wpisywaÌ te¿ nie trzeba. Do takich rzeczy s³u¿y odpowiednia funkcja w przegl¹darkach. WejdŸ na forum racjonalista.pl tam znajdziesz miliony chêtnych do rozmowy. Daj znaÌ, ¿e siê tam zarejstrowa³aœ jako np : Pheasant to ja Ciê odnajdê i porozmawiamy. Bo tu jakieœ ciê¿kie energie panuj¹. Tam jakoœ mi siê pisze o wiele ³atwiej.
Jakie to wygodne! Podwin¹Ì ogon i uciec...
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #1144 : Kwiecień 09, 2011, 22:18:24 » |
|
Ale gor¹cy temat a ile krzyków z powodu jednego cytatu (btw równie¿ i w innych tematach prosi³am o podawanie Ÿróde³, bo takowe 'tajemne' pisanie staje sie niedobrym obyczajem - dzieki Janneth) Poziom zainteresowania potwierdza tylko fakt, ¿e cytat chywta gdzieœ g³êboko, a podtytu³ 'Powieœc Homokap³ana' wprost informuje ¿e dotyka tematu tabu, co zreszt¹ ³adnie widac po wzbudzonemu oburzeniu Doprafdy brzydka manipulacja edit: Wiki, chêtnie wyjaœniê. Pisz¹c "Wy" mia³em na mysli grupê osób która twierdzi, ¿e KK to jedno wielkie/lub g³ównie manipulanctwo, wodzenie "owiec" za nos, k³amstwa i niewiele ma wspólnego z rozwojem duchowym. Domyœlam siê, ¿e oczekujesz konkretnych nicków, ok: na tym forum do tej grupy mogê zaliczyÌ (aktywnych u¿ytkowników) np. Kiarê, Thotala, Phirioori-ego, Silvera, Sventera we wszystkich jego ods³onach, El¿bietê (od Kiary), w pewnym stopniu Enigmê, Sobka.
Ojej to i ja jestem na owej liÂście, a nieÂładnie wskazywac palcem. WidzĂŞ Âże arteq juÂż zapomniaÂł jak dawnymi czasy zdarzaÂło mi sie stawac w obronie Dekalogu (nawet tej wersji katolickiej - okrojonej), kiedy przykazania te atakowane byÂły za samo uÂżyte w nich sÂłowo 'Nie'. No ale to byÂły dawne czasy i faktycznie dziÂś bliÂżej mi ogĂłlnie pojmowanej wspĂłlnoty chrzeÂścijan (oczywiÂście za wolnoÂśc w propagowaniu i wymianie poglÂądĂłw) niÂż do Watykanu. No chyba Âże nastapiÂłby kiedyÂś Ăłw czas iÂżby stolica Âświatowego zepsucia, otwarÂła dla naukowcĂłw archiwa swojej biblioteki szczegĂłlnie zaÂś ksiÂąg wymienionych na indeksie pism zakazanych. Bo zakazanych tematĂłw w KK mamy dostatek co nie jest juÂż ÂżadnÂą tajemnicÂą, ba nawet zwykÂła powieÂśc (czysta fikcja) potrafi wzbudzic szczere oburzenie, a przeciez miaÂła skÂłonic do refleksji. Cyt czytelnika " Z przeczytanego fragmentu wnoszĂŞ, iÂż jest niezwykle refleksyjna, skÂłaniajÂąca do myÂślenia, pobudzajÂąca wyobraÂźniĂŞ. Autentyczna. I autentycznie temat trafia w sedno, myÂślĂŞ Âże niedÂługo mogÂą ukazac sie kolejne takie tytuÂły skoro wzbudzajÂą tak Âżywe emocje. Pewnie nieprĂŞdko jako wspomnienia autora podpisane z imienia i nazwiska. Byc moÂże wpierw pisane pod pseudonimem jako powieÂśc i 'fikcja literacka'
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #1145 : Kwiecień 09, 2011, 23:44:25 » |
|
Ja mu w to uwierzĂŞ! I uwierzĂŞ teÂż Rafaeli, ktĂłra to samo podtrzymuje i Sventerowi, ktĂłrego pierwsza wypowiedÂź rĂłwnieÂż to samo sugeruje.
Wierz w co chcesz. Kogo to wogóle obchodzi w co Ty wierzysz ? Z pewnoœci¹ nie mnie ! Co Rafaela i Sventer podtrzymuje ? Niech siê osobiœcie wypowiedz¹ na ten temat ? Jakie to wygodne! Podwin¹Ì ogon i uciec...
Jesteœ inwazyjna psychologicznie co widaÌ tutaj wyraŸnie po stylizacji na pewn¹ zajadliwoœÌ ! Dalej... robisz w powa¿nym w¹tku ba³agan wnosz¹c do niego nic nie znacz¹ce komentarze i odgrzewaj¹c na nowo coœ co zosta³o tutaj ju¿ zakoùczone. Nie chcesz rozumieÌ - nie komentuj. Wiêc zadziwia mnie Twoje banalizowanie. Widocznie na tyle Ciê staÌ. Ps. Enigma.Nie dziêkuj Janneth, bo ta kokieteryjnoœÌ jest niczym nie uzasadniona. Temat rzuci³em zdecydowanie pogl¹dowo sk³aniaj¹c do pewnych przemyœleù jeœli kogoœ to wogóle zainteresuje ? Nie jest przecie¿ a¿ tak ogromnie wa¿ne kto napisa³, ale do czego odnosi³a siê ta literacka treœÌ. Nie napisa³em Ÿród³a pochodzenia, ale de facto chyba raczej nikt z nas nie zna bli¿ej tego autora - Lucasa L. Grabeel'a. Czyli jego nazwisko nic nam po prostu wiele nie mówi. Oczywiœcie wzi¹³em jak najbardziej pod uwagê fakt, ¿e mo¿e ktoœ zapytaÌ jeœli bêdzie zainteresowany o nazwisko autora, wiêc go podam, bo to przecie nie jest ¿adna tajemnica i Ty oto zapyta³aœ, tylko zapyta³aœ ju¿ póŸniej, gdzie jak mam zwyczaj siedzieÌ d³u¿ej na necie, ale w tym dniu akurat po oko³o kilkunastu minutach po opublikowaniu posta wy³¹czy³em komputer. Wiêc ten ca³y bunt o brak podania autora tekstu jest relatywnie œmieszny.Bo w sumie nie chodzi nam tutaj wszystkim kto napisa³ (jak go zw¹, tak zw¹), tylko do czego odnosi³a siê treœÌ - jako upadek, lub zagubienie cz³owieka.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2011, 00:12:43 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #1146 : Kwiecień 10, 2011, 06:48:54 » |
|
Nikt nie chciaÂł zauwaÂżyĂŚ upadku czÂłowieka, skopali za to narratora, bo niewygodne wieÂści niĂłsÂł Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #1147 : Kwiecień 10, 2011, 10:57:07 » |
|
Nikt nie chciaÂł zauwaÂżyĂŚ upadku czÂłowieka, skopali za to narratora, bo niewygodne wieÂści niĂłsÂł Pozdrawiam - Thotal Ale, by zauwaÂżyĂŚ upadek czÂłowieka, trzeba najpierw dostrzec wÂłasny upadek. A to bolesne. Nie bÂądÂźmy maÂłostkowi, na podobieĂąstwo naszych bogĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #1148 : Kwiecień 10, 2011, 15:35:13 » |
|
...Oczywiœcie wzi¹³em jak najbardziej pod uwagê fakt, ¿e mo¿e ktoœ zapytaÌ jeœli bêdzie zainteresowany o nazwisko autora, wiêc go podam, bo to przecie nie jest ¿adna tajemnica i Ty oto zapyta³aœ... No nie tak by³o, nie pyta³am o nazwisko autora (personalizacja nie bardzo mnie interesuje) lecz : Hm, a ten cytat wyznania kap³aùskiego, to sk¹d pochodzi? Post jest nieedytowany, mo¿na sprawdzic. Chodzi³o mi o jakiegoœ linka do Ÿród³a, czy jest to rozmowa z inego forum, wywiad, dokument, a mo¿e coœ z prozy? Czym innym bedzie przecie¿ treœÌ reporta¿u, a czym innym wiersz. Po za tym mankamentem treœÌ zaciekawi³a mnie (jak napisa³am), a przecie¿ autorowi o to chodzi³o. Nie podaj¹c Ÿród³a, zmyli³eœ na wstepie nielicho Sventera. Myœle wiêc ¿e jest za co Janneth podziêkowaÌ. ...tylko zapyta³aœ ju¿ póŸniej, gdzie jak mam zwyczaj siedzieÌ d³u¿ej na necie, ale w tym dniu akurat po oko³o kilkunastu minutach po opublikowaniu posta wy³¹czy³em komputer... Ok, no to jest wyjaœnione. A zwyczaj podawania Ÿróde³ w tocz¹cych sie sporach, dla szanuj¹cych sie sie moli forumowych, winien byÌ uwzglêdniany jako nieod³¹czna czêœÌ takowej dysputy. (jak amen w pacierzu)
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #1149 : Kwiecień 10, 2011, 19:31:11 » |
|
Wpadam w tê diaboliczn¹ maszynkê, tj wszechw³adny internet, coraz rzadziej. Z racji obowi¹zku ju¿ prawie tylko i czasem zajrzê gdzie niegdzie na "stare œmieci", choÌ niektórzy myœl¹, a poniektórzy to siê mo¿e i nawet ciesz¹, ¿e skoro taki ma³y, to pewnie ten koliberek gdzieœ po drodze wzi¹³ i zdech³, bo mo¿e mu serce pêk³o z tego fruwania tu i tam; a on siê ma coraz to lepiej, im mniej siedzi przed internetem. I choÌ zagl¹da³ czasem i czyta³, to co mu na bie¿¹co wpad³o w oko, bo do ty³u siê cofaÌ nie lubi i pisa³, przez co mo¿e niejednego tutaj obrazi³, nie znaj¹c tematu ca³ego; to tym razem za³apa³ siê, gdy¿ "Wyznania kap³aùskie" to jakoœ tak piekielnie kusz¹cy temat , ¿e koliberek nawet zada³ sobie trud cofniêcia siê i przeczytania go w ca³oœci. Konkluzja? Wpadka ka¿demu zdarzyÌ siê mo¿e. Wa¿ne jednak jak¹ potem wyka¿e siê postawê. Pyta³em kiedyœ Silvera, czy studiowa³ POP (Psychologiê Zorientowan¹ na Proces) I o ile dobrze pamiêtam, to siê specjalnie chyba nie przyzna³ do tego. A szkoda, ¿e teraz, bo mnie jako absolwenta tego nadzwyczaj fascynuj¹cego kierunku, a dotycz¹cego odkrywania rzeczywistoœci wsobnej i dooko³osobnej, absolutnie nie cieszy taka arogancka, pe³na butnej pychy i napastliwoœci postawa kolegi "popowca". A zaczê³o siê to ju¿ nieco wczeœniej, o ile pamiêtam. A jak wiem, nie tego naucza³ Arnold Mindell i inni. Proszê w tak¹ wizytówkê nie wierzyÌ. Bo ju¿ siê ca³y p³oniê! http://proces.xtr.pl/ etc... Nie piszê po to, ¿eby atakowaÌ, ani z powodu jakichkolwiek uprzedzeù, czy ew. starych rozliczeù. Poprzez bywanie tak rzadkie tutaj, mam za du¿y dystans do ka¿dego, ale s¹ to jednak niezaprzeczalne fakty. Myœlê, ¿e ludzie dlatego tak zdecydowanie zareagowali, gdy¿: " komu wiele dano..." I nie ma znaczenia dla mnie fakt, czy ktoœ jest katolikiem, czy ktokolwiek innym... I dla przyk³adu nierzadko przyznajê np. Artqowi racjê, a czasem ostro z nim argumentujê. Nie ma znaczenia kto w jakim jest miejscu, gdy¿ ma do tego pe³ne prawo, ale jak¹ w swojej odmiennoœci wykazuje postawê i jak my na to reagujemy. Tym razem Arteq i nie tylko on, ma uzasadnione argumenty, które zosta³y potraktowane wrogo i tendencyjnie. I nie pomo¿e ¿aden adwokat diab³a, jeœli brakuje najzwyczajniej pokory i szacunku do innych, tudzie¿ do Wiedzy. Mo¿e nie powinienem tak¿e siê tu wym¹drzaÌ, ale Silver szkoda by by³o, ¿ebyœ w niwecz obróci³ tyle cennych zdaù, które tu umieszcza³eœ. W tej chwili jesteœ absolutnie niewiarygodny. A koliberek napisa³ po to, by zaprzeczyÌ, i¿ kierunek "Psychologia zorientowana na Proces" pozwala swoim adeptom na takie postawy. Zdaje siê, ¿e pora Ci Silverze na Superwizjê? Ps. Gwoli bycia obiektywnym, to mam jeszcze na koniec pytanie do wszystkich "arqtków" i nie "artqów" tudzie¿, czy przestudiowali np. podstawow¹ wyk³adniê ich dogmatu, tj. chocia¿by Bibliê. Bo koliberek znowu zabra³ siê za ni¹ tak na powa¿nie, i za trochê innych publikacji te¿, gdy¿ zawstydzi³ siê bardzo swoim dyletantyzmem, który w du¿ej mierze pog³êbia³a mu, ta zbyt d³ugo trwaj¹ca internetowa przygoda. koliberek po 33- kroÌ dyletant-cik!
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2011, 21:13:44 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|