Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1150 : Kwiecień 10, 2011, 19:52:06 » |
|
Wiecie co, czego wlasciwie chcecie od Sylvera. Sprawa zostala prawie od reki wyjasniona, a gary ciagle sie gotuja. To jest bardzo przykre, na tym forum ja tez przezylam bardzo niemila sytuacje, i wiem co moze czuc Sylver. Uwazam , ze czas najwyzszy zakonczyc to sciganie, on nic takiego nie zrobil aby ciagle sie zajmowac ta sprawa i rozdrapywac rane, zostawcie go wyzdrowienia.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1151 : Kwiecień 10, 2011, 21:05:00 » |
|
W przeciwieĂąstwie do Ciebie Szanowna Rafaelo, dokÂładnie wiemy ( przynajmniej koliberek  ) czego chcemy. To nie jest przeciwko Silverowi, co tu napisane, ale to jest dla Silvera. MyÂślĂŞ, Âże jest na tyle mÂądry i to zauwaÂży. Jak z TobÂą byÂło, nie wiem...Czy zauwaÂżyÂłaÂś, czy jeszcze nie... Pozdrawiam  koliberek33 i....
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2011, 21:09:08 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1152 : Kwiecień 10, 2011, 21:56:01 » |
|
Poziom zainteresowania potwierdza tylko fakt, ¿e cytat chywta gdzieœ g³êboko, a podtytu³ 'Powieœc Homokap³ana' wprost informuje ¿e dotyka tematu tabu, co zreszt¹ ³adnie widac po wzbudzonemu oburzeniu  Doprafdy brzydka manipulacja Dla mnie nie jest tematem tabu, w ¿aden sposób nie oburza mnie za³o¿enie takowego w¹tku. Nie pasuje mi jednak to, ¿e Silver uciek³ siê do manipulacji prezentuj¹c w taki a nie inny sposób treœÌ - nieco inaczej prowadzi siê dyskusjê gdy dotyczy fikcji literackiej, a w nieco odmienny gdy dotyczy faktów. Jak dla mnie Silver uciekaj¹c siê do manipulacji próbowa³ skierowaÌ temat na pewne z góry za³o¿one tory. Nie pasuje mi równie¿ druga rzecz której Silver siê dopuœci³, a mianowicie k³amstwa. By³em mocno zaskoczony takim perfidnym zachowaniem z jego strony, bo w wielu postach kreowa³ siebie na osobê mocno obeznan¹ w wielu tematach i w zwi¹zku z tym woln¹/wyzwolon¹ od pewnych przywar. Nie wspomnê, ¿e jawnie krytykowa³ i oburza³ siê na... manipulacje i k³amstwa. A tutaj nagle sam do tego uciek³ i to w celu aby "udowodniÌ", ¿e to co twierdzi jest prawd¹. W ten sposób próbowa³ oœmieszyÌ/wybiÌ argumenty z rêki wspó³dyskutanta. I to mi Rafaelo nie odpowiada, bardzo nie odpowiada. Z tej sytuacji mo¿na by³o wyjœÌ na wiele sposobów zachowuj¹c przy tym resztki przyzwoitoœci, lecz Silver wybra³ najgorszy z nich - brn¹³ w zaparte i reagowa³ z³oœci¹, agresj¹. Mam nadziejê, ¿e jasno siê wyrazi³em. Ojej to i ja jestem na owej liœcie, a nie³adnie wskazywac palcem. Widzê ¿e arteq ju¿ zapomnia³ jak dawnymi czasy zdarza³o mi sie stawac w obronie Dekalogu (nawet tej wersji katolickiej - okrojonej), Nie, nie zapomnia³em Enigmo. Pamiêtam wiele z Twoich wypowiedzi, zauwa¿, ¿e w odniesieniu do Ciebie napisa³em "w pewnym stopniu"... Zadano mi pytanie, konkretne. Gdybym u¿y³ ogólnego okreœlenia grupy osób zarzucono by mi kluczenie. Uwa¿a³em za rzetelne aby podaÌ konkretne nicki bo takowe mia³em na myœli, zapewne o to poproszono by mnie póŸniej. Silver, je¿eli nie interesuj¹ Ciê odpowiedzi to po zadajesz pytania? W tym konkretnym przypadku widzê, ¿e mia³y pos³u¿yÌ za tarczê, ale okaza³o siê, ¿e jednak ktoœ odpowiedzia³ twierdz¹co - i wtedy agresja, tupanie nogami "a kogo to obchodzi!" Dlaczego miotasz siê i próbujesz na innych przerzuciÌ odpowiedzialnoœÌ za to czego siê sam dopuœci³eœ? Bo w gruzach leg³ Twój wizerunek jaki nam stara³eœ siê przedstawiÌ? No ucierpia³, dosyÌ mocno, ale dlaczego na w³asne ¿yczenie szargasz go jeszcze bardziej? aha, 50 post w w¹tku, dajcie Silverowi punkty za ciekawy w¹tek. Nie mówiê tego z³oœliwie, w¹tek naprawdê ciekawy - studium ludzkiej psychiki, kreowania i upadku wizerunku. "PR a rzetelnoœÌ i uczciwoœÌ"
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1153 : Kwiecień 10, 2011, 22:33:40 » |
|
W przeciwieùstwie do Ciebie Szanowna Rafaelo, dok³adnie wiemy ( przynajmniej koliberek  ) czego chcemy. Tak dywagowaÌ mo¿na bez koùca... Cieszê siê, ¿e zrozumia³ mnie Pan ''Koliberek'' wzglêdnie w³aœciwie. ChoÌ nie do koùca zgadzam siê z tezami, które przedstawi³. To podejœcie o którym pisze jest mi znane. Jest ono przedstawiane w ró¿nych naukach i filozofiach i NIE jest odzwierciedlaniem ¿adnej prawdy, lecz sam¹ filozofi¹. Wiêc jak pójdzie siê jeszcze dalej to zobaczy siê, ¿e to co subiektywne i obiektywne zazêbia siê i jednoczeœnie rozdziela. A¿eby dojœÌ do œwiadomoœci, o której wspomina (POP) potrzebna jest wiedza. Bez wiedzy nie ma œwiadomoœci. Wiedzê natomiast buduje siê poprzez zbieranie doœwiadczeù w systemach wzorców postrzegania.Jezeli przygl¹dniemy siê bli¿ej to zobaczymy, ¿e Wszechœwiat jest tak urz¹dzony, ¿e nie wa¿ne s¹ rodzaje wzorców. Wa¿ne jest doœwiadczenie prowadz¹ce do wiedzy, a ta z kolei do œwiadomoœci.To to co tutaj piszemy jest tylko pewnym ma³ym okienkiem pokazuj¹cym jeden z aspektów wzorców. Dla wielu ludzi czytanie takich rozpraw jest bodŸcem do rozwoju. W naszym systemie postrzegania s¹ to bodŸce konieczne. Bez nich cz³owiek nigdy nie dojdzie do wiedzy. Wiedza sama go nie opanuje. Dlatego nale¿y pisaÌ coœ co czasami zmusza do myœlenia, a to prowadzi do œwiadomoœci, bez wzglêdu jakie posiada znamiona prawdy. Szkoda, ¿e Koliberek taki poszukuj¹cy, ale nie zauwa¿y³, ¿e istniej¹ pewne si³y, które tylko czyhaj¹ na jakieœ dyplomatyczne potkniêcie. Nie radzê, wiêc ryzykowaÌ tutaj publicznie pewnych tematów. Zapraszam zatem na priv wszystkich zainteresowanych, bo nie wszystko da siê wyg³osiÌ publicznie. Myœlê, ¿e Koliberek mnie zrozumia³ o co mi g³êbiej chodzi....
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1154 : Kwiecień 10, 2011, 22:38:48 » |
|
absolutnie nie cieszy taka arogancka, peÂłna butnej pychy i napastliwoÂści postawa kolegi "popowca". A zaczĂŞÂło siĂŞ to juÂż nieco wczeÂśniej, o ile pamiĂŞtam. Tym razem Arteq i nie tylko on, ma uzasadnione argumenty, ktĂłre zostaÂły potraktowane wrogo i tendencyjnie. I nie pomoÂże Âżaden adwokat diabÂła, jeÂśli brakuje najzwyczajniej pokory i szacunku do innych, tudzieÂż do Wiedzy. MoÂże nie powinienem takÂże siĂŞ tu wymÂądrzaĂŚ, ale Silver szkoda by byÂło, ÂżebyÂś w niwecz obrĂłciÂł tyle cennych zdaĂą, ktĂłre tu umieszczaÂłeÂś. W tej chwili jesteÂś absolutnie niewiarygodny. A koliberek napisaÂł po to, by zaprzeczyĂŚ, iÂż kierunek "Psychologia zorientowana na Proces" pozwala swoim adeptom na takie postawy. Zdaje siĂŞ, Âże pora Ci Silverze na SuperwizjĂŞ? JeÂżeli proces „uzdrawiania” polegaĂŚ ma na publicznym strzelaniu do „chorego” z amunicji tak ciĂŞÂżkiego kalibru, to naleÂżaÂłoby siĂŞ zastanowiĂŚ nad tym, kto tu wymaga leczenia. I komu przydaÂłaby siĂŞ Superwizja? JakÂże czĂŞsto pod przykrywkÂą duchowoÂści i pomocy bliÂźniemu, panoszy siĂŞ zwyczajne, osÂądzajÂące EGO. Warto czasami popatrzeĂŚ, co pokazuje wÂłasne lustro. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1155 : Kwiecień 10, 2011, 22:56:35 » |
|
NazywaĂŚ wypowiedziane z premedytacjÂą kÂłamstwo "dyplomatycznym potkniĂŞciem.." jakieÂż to... dyplomatyczne i szczeniackie. I nie trzeba baĂŚ siĂŞ poruszaĂŚ tutaj tematĂłw, byle nie manipulowaĂŚ i nie kÂłamaĂŚ - proste i skuteczne.
edit: Ptak, tak dla jasnoÂści sytuacji dla mnie, czy utrzymujesz z Silverem jakiekolwiek pozaforumowe kontakty? To by wyjaÂśniaÂło pewne postawy... KWAiO
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2011, 23:09:50 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1156 : Kwiecień 10, 2011, 23:16:04 » |
|
Jednych wieszaj¹ za k³amstwo, drugich za prawdê, a œwiat wci¹¿ opiera siê na winie. Jakie¿ to chrzeœcijaùskie.  Co do kontaktów prywatnych, to z wieloma u¿ytkownikami je utrzymujê. Z silverem równie¿, chocia¿ sporadyczne. Nie ma to jednak wiêkszego wp³ywu na to, co piszê.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1157 : Kwiecień 10, 2011, 23:28:47 » |
|
I nadjechaÂł rycerz... ups... ksiĂŞÂżniczka na biaÂłym koniu...
Ptak i to Twoje argumenty? (nie mam ¿alu, bo postawa nie do obrony wprost). Ta próba uderzenia w "chrzeœcijaùsk¹ nutkê" ma wyreklamowaÌ Silvera? Jakie¿ to infantylne i schematyczne (Silver nie napisa³ Ci, ¿e ju¿ tego próbowa³?) Czy chrzeœcijaùstwo zabrania/piêtnuje d¹¿enie do prawdy? Ostrzeganie przed fa³szem? Patrzenie na owoce dzia³alnoœci? Troskê aby nie daÌ siê zmanipulowaÌ czy og³upiÌ?
Wydaje mi siĂŞ jednak, Âże Silver zapomniaÂł o 2 prostych, chÂłopskich, ale jakÂże cennych zasadach: 1. Nie zÂłapiÂą CiĂŞ na kÂłamstwie gdy... nie bĂŞdziesz kÂłamaÂł. 2. Jak juÂż siedzisz po uszy w g*wnie to nie wierzgaj bo siĂŞ utopisz...
edit: bo niby quasiwulgaryzm...
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2011, 23:34:33 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1158 : Kwiecień 10, 2011, 23:44:27 » |
|
A szkoda, Âże nie ma juÂż rycerzy (chociaÂż jednego znam  ), bo wĂłwczas zamiast nĂŞkania za marne kÂłamstwo byÂłaby uczciwa walka na ÂśmierĂŚ i Âżycie. Arteq, od niczego nie chcĂŞ silvera reklamowaĂŚ. JeÂśli kÂłamaÂł, to jego problem. Natomiast problemem wielu jest palenie na stosach grzesznikĂłw. A co z empatiÂą, wybaczaniem, o miÂłoÂści juÂż nie wspomnĂŞ. OsÂąd i wina majÂą znaczyĂŚ drogĂŞ ku wÂłasnemu zbawieniu?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1159 : Kwiecień 10, 2011, 23:56:29 » |
|
Jakie nĂŞkanie? I nieco niezrĂŞczne mĂłwiĂŚ o uczciwej walce w kontekÂście do sytuacji z wypowiedziami Silvera... Ja mĂłwiĂŞ wprost, z otwartÂą przyÂłbicÂą.
Ale¿ ja osobiœcie nie mam mu czego wybaczaÌ. Mnie nie oszuka³ - bo i tak mu nie wierzy³em, zanim przypieczêtowa³ to k³amstwem. Widzia³em wiele oznak ju¿ wczeœniej - ta by³a po prostu namacalna. Nikogo nie chcê paliÌ i odwodzê innych od tego. Widzisz, dla mnie to k³amstwo nie jest marne i mo¿e o to ca³e to "halo". A dlaczego? Bo ono mia³o podeprzeÌ, uwiarygodniÌ czy wrêcz udowodniÌ prawdziwoœÌ tego w co Silver wierzy, tego co usilnie przekazuje, tego do czego przekonuje i zachêca. Je¿eli ja mia³bym swoj¹ wiarê czy dowodzenie jej zasadnoœci opieraÌ na k³amstwie to by³bym ¿a³osny i wypalony, pusty... Czym ró¿ni³bym siê wtedy od takiej np. £obos, której udowadniam manipulacje i k³amstwa?
Wbrew temu co sugerujesz uwa¿am, ¿e to nie tylko wy³¹cznie jego problem, bo problem dotyczy równie¿ osób które mu np. uwierzy³y. Czy¿ nie bierze za nie odpowiedzialnoœci?
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 00:05:08 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1160 : Kwiecień 11, 2011, 00:16:54 » |
|
I nadjechaÂł rycerz... ups... ksiĂŞÂżniczka na biaÂłym koniu...
Ptak i to Twoje argumenty? (nie mam ¿alu, bo postawa nie do obrony wprost). Ta próba uderzenia w "chrzeœcijaùsk¹ nutkê" ma wyreklamowaÌ Silvera? Jakie¿ to infantylne i schematyczne (Silver nie napisa³ Ci, ¿e ju¿ tego próbowa³?) Czy chrzeœcijaùstwo zabrania/piêtnuje d¹¿enie do prawdy? Ostrzeganie przed fa³szem? Patrzenie na owoce dzia³alnoœci? Troskê aby nie daÌ siê zmanipulowaÌ czy og³upiÌ?
Wydaje mi siĂŞ jednak, Âże Silver zapomniaÂł o 2 prostych, chÂłopskich, ale jakÂże cennych zasadach: 1. Nie zÂłapiÂą CiĂŞ na kÂłamstwie gdy... nie bĂŞdziesz kÂłamaÂł. 2. Jak juÂż siedzisz po uszy w g*wnie to nie wierzgaj bo siĂŞ utopisz...
edit: bo niby quasiwulgaryzm...
Zdecydowanie atakujesz personalnie ludzi. Zarzucasz im k³amstwo, szczeniackie zachowania i ubierasz w zawaluowane formy, w których to niby ja próbujê uderzyÌ w chrzeœcijaùsk¹ nutê. Za te personalne fanatyczne adwarsarskie ataki zg³aszam do administracji forum o zaintersowanie siê tym elementem, który nie potrafi napisaÌ jednego rozs¹dnego, by nie wspomnieÌ m¹drego postu, tylko wlaz³ tu jak wieprz do ¿³obu i wytyka ludziom k³amstwa. Jeszcze raz zwracam siê do administracji forum o zrobienie porz¹dku z tymi personalnymi atakami ludzi. W¹tek jest o ''Wyznaniach kap³aùskich'', a temat co widaÌ i s³ychaÌ dotyczy szczeniackich infantylnych i k³amliwych moich zachowaù. Je¿eli administracja jest œlepa to zostan¹ uruchomione machnizmy do powo³ania innych adminów i modów.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 00:17:25 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1161 : Kwiecień 11, 2011, 00:28:18 » |
|
Arteq, jak mo¿na braÌ odpowiedzialnoœÌ za wiarê innych? To by przeczy³o zasadzie wolnej woli. Poza tym, w jaki sposób zamieszczony przez silvera cytat mia³by podpieraÌ, uwiarygodniaÌ, czy wrêcz udowadniaÌ to wszystko, w co on wierzy? Nie stosujesz tu przypadkiem "odpowiedniej" psychotechniki? No i nie szkoda Ci ¿ycia na ci¹g³e udowadnianie innym k³amstw? Czy z tego bêdziesz rozliczany? Czy mo¿e raczej z mi³oœci i mi³osierdzia? 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1162 : Kwiecień 11, 2011, 00:29:39 » |
|
KaÂżde kÂłamstwo o ktĂłrym wspominaÂłem na forum, udowodniÂłem cytatami z postĂłw autorĂłw tychÂże. Tak jak najbardziej personalnie - podaÂłem i autora i tekst. I jeÂżeli juÂż ciskasz siĂŞ o tematu wÂątku to duÂżo bardziej poprawny byÂłby "Wyznania kapÂłaĂąskie w... fikcji literackiej".
Jeszcze nieÂśmiaÂło zapytam czy pod personalne ataki podciÂągasz rĂłwnieÂż okreÂślenia w stylu "element" bÂądÂź "wieprz"? JakoÂś wczeÂśniej rĂłwnieÂż nie przeszkadzaÂło Ci niby tworzenie offtopa - gdy miaÂłeÂś nadziejĂŞ na wyreklamowanie siĂŞ, rozmycie.
edit: Ptaku, ale¿ mo¿na braÌ odpowiedzialnoœÌ za to co innym usi³uje siê w³o¿yÌ do g³owy, do czego przekonaÌ. Czy¿ nie to zarzucacie ksiê¿om? ¯e g³osz¹c naukê KK, k³ami¹, manipuluj¹ i wodz¹ za nos œlepe owce? PrzytoczyÌ zapiski z forum? Nie wiem jak Ty czy Silver ale ja czujê siê jak najbardziej odpowiedzialny za wypowiedziane s³owa i to co ewentualnie czyni¹ w ¿yciu innych, szczególnie ukazywanie œcie¿ki. Tutaj nie mówiê o zamieszczonym "cytacie" Silvera - mam na myœli zapewnienia o reinkarnacji w nawi¹zaniu do jego zapewnieù o doœwiadczonych reinkarnacjach.
Co mi da udowadnianie k³amstw? To, ¿e nie dajê siê ok³amywaÌ i wyczulam siê na takowe próby. To, ¿e uczê siê rozpoznawaÌ intencje i odró¿niaÌ prawdê od fa³szu. Myœlê, ¿e to bardzo wa¿ne.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 00:38:11 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1163 : Kwiecień 11, 2011, 00:37:13 » |
|
Silver, z tym elementem i wieprzem, nieÂładnie zabrzmiaÂło… panuj nad emocjami...  edit: Ptaku, aleÂż moÂżna braĂŚ odpowiedzialnoœÌ za to co innym usiÂłuje siĂŞ wÂłoÂżyĂŚ do gÂłowy, do czego przekonaĂŚ. CzyÂż nie to zarzucacie ksiĂŞÂżom? ÂŻe gÂłoszÂąc naukĂŞ KK, kÂłamiÂą, manipulujÂą i wodzÂą za nos Âślepe owce? PrzytoczyĂŚ zapiski z forum? Nie wiem jak Ty czy Silver ale ja czujĂŞ siĂŞ jak najbardziej odpowiedzialny za wypowiedziane sÂłowa i to co ewentualnie czyniÂą w Âżyciu innych, szczegĂłlnie ukazywanie ÂścieÂżki. To wci¹¿ jest odpowiedzialnoœÌ za wÂłasne sÂłowa i intencje, a nie za wiarĂŞ i Âżycie innych. KaÂżdy wybiera w co chce wierzyĂŚ. Nawet, jeÂśli jest to wybĂłr nieÂświadomy. No i kaÂżda dusza przyciÂąga potrzebne jej doÂświadczenia. Chyba jednak zbyt póŸna juÂż pora na dalszÂą dyskusjĂŞ.  Dobranoc ScaliÂłam posty. Janneth.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 01:08:24 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1164 : Kwiecień 11, 2011, 03:41:41 » |
|
Silver, po takich argumentach z "elementem", "wieprzem"i posadzaniu nas o klamstwa w obronie wlasnego tylka moge powiedziec tylko,ze jestes arogant,cham i bezczelny.Straciles u mnie szacunek i wiarygodnosc.Ostrzegalem przed tym zebys nie pograzal sie?Taki uswiadomiony,doswiadczony anty-ego-wiec ,przekonany przez zludne iluzje n/t ego, pada ofiara wlasnego,prawdziwego ja.Kamikaze sa na swiecie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 05:43:01 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1165 : Kwiecień 11, 2011, 07:16:33 » |
|
Dziêkuje Atrqu za odpowiedŸ:) choÌ i siebie spodziewa³am siê na liœcie  Wiecie co, czego wlasciwie chcecie od Sylvera. Sprawa zostala prawie od reki wyjasniona, a gary ciagle sie gotuja. To jest bardzo przykre, na tym forum ja tez przezylam bardzo niemila sytuacje, i wiem co moze czuc Sylver. Uwazam , ze czas najwyzszy zakonczyc to sciganie, on nic takiego nie zrobil aby ciagle sie zajmowac ta sprawa i rozdrapywac rane, zostawcie go wyzdrowienia. Rafaelo, chodzi o k³amstwo z poprzednimi wcieleniami ( ja to tak odbieram, ¿e najbardziej o to) szczerze powiem, ¿e dla mnie tez jest to niedopuszczalne..... myœla³am, ¿e to szybko siê wyjaœni i w tej chwili nie rozumiem Silvera po co to dalej ci¹gnie..... wystarczy odpowiedzieÌ dlaczego tak napisa³. a wyznania kap³aùskie przecie¿ s¹ w Hyde parku, sama uwieszam du¿o cytatów i myœlê, ¿e ka¿dy mo¿e siê potkn¹Ì nie umieszczaj¹c linka czy cytatu, sama nie jestem pewna czy we wszystkich cytatach to zrobi³am, ka¿dy mo¿e siê potkn¹Ì... uwa¿am tez, ¿e umieszczaj¹c cytat nie podpisuje siê pod tym co siê umieszcza, tylko daje informacje dla innych o tym, ¿e mo¿na widzieÌ problem z innej strony . Pozdrawiam:)
|
|
|
|
|
|
|
cigar
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1166 : Kwiecień 11, 2011, 09:03:29 » |
|
Silver zgrywasz oœwieconego a nie znasz podstawowych zasad. Dobre obyczaje nakazuj¹ by w przypadku cytowania podaÌ Ÿród³o. Tego nie zrobi³eœ wiec nie dziw siê reakcjom. Nie wnikam w Twoje intencje ale to by³ b³¹d. Po co broniÌ przegranej sprawy? Twoje zachowanie jest nie do przyjêcia i negatywnie rzutuje na to co do tej pory pisa³eœ. Czasem by³o ca³kiem ca³kiem. Czy tak trudno przyznaÌ siê do b³edu? No ale trzeba miec w sobie to coœ...
|
|
|
|
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #1167 : Kwiecień 11, 2011, 09:19:00 » |
|
Sa tacy Âże bez podania ÂźrĂłdÂła, wogĂłle nie sÂą w stanie cokolwiek powiedziec i do tego szczerze pragnÂą aby to byÂło normÂą dla wszystkich. PowoÂłujÂą siĂŞ nawet na religiĂŞ, naukĂŞ czy jakieÂś rzekome "zasady". WspaniaÂły Âświat. 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1168 : Kwiecień 11, 2011, 10:57:21 » |
|
Có¿, szczytem ignorancji jest arogancja - podkreœlam: myœl w³asna, choÌ tak ma³o oryginalna.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1169 : Kwiecień 11, 2011, 11:11:12 » |
|
Sa tacy Âże bez podania ÂźrĂłdÂła, wogĂłle nie sÂą w stanie cokolwiek powiedziec i do tego szczerze pragnÂą aby to byÂło normÂą dla wszystkich. PowoÂłujÂą siĂŞ nawet na religiĂŞ, naukĂŞ czy jakieÂś rzekome "zasady". WspaniaÂły Âświat.  Acentaur, trafne spostrzeÂżenie. A dzieje siĂŞ tak, bo nie kaÂżdy potrafi czerpaĂŚ z siebie. Ludzie o duÂżym poziomie strachu, niepewnoÂści i niewiary w siebie, wolÂą cudze przemyÂślenia i nawet podporzÂądkowanie siĂŞ prawu stanowionemu przez innych, niÂż poleganie na sobie. W tym upatrywaĂŚ moÂżna przyczyn niemoÂżnoÂści wyrwania siĂŞ czÂłowieka spod wÂładzy tych, ktĂłrzy potrafiÂą to wykorzystaĂŚ dla swoich celĂłw. Dlatego ludzkoœÌ, to wci¹¿ stado prowadzone na rzeÂź, oczywiÂście w duÂżym uproszczeniu. Zbyt maÂło jeszcze jednostek Âświadomych siebie. Zbyt wiele wiary w bĂłstwa (tak naprawdĂŞ wiara w biblijnego, osobowego Boga, przekierowuje na nieÂświadome oddawanie czci i energii bogom). To ich kamuflaÂż, niezauwaÂżalny dla Âślepo wierzÂących. CaÂła nasza ziemska historia, tworzenie religii ma doœÌ czytelne oblicze dla patrzÂącego i myÂślÂącego samodzielnie. Niestety, tysiÂące lat zniewalania i indoktrynacji wykoÂślawiÂły ludzkie psychiki. Teraz czÂłowiek na ogó³ pozbawiony jest swojej podmiotowoÂści, rozpaczliwie czepia siĂŞ Âświata zewnĂŞtrznego. A prĂŞty „zÂłotej klatki” w postaci religii, wszelkich norm i ograniczeĂą wci¹¿ trzymajÂą. I siedzi czÂłowiek, niczym zÂłapany szympans w klatce, karmiony papkÂą i tworzÂący papkĂŞ psycho-intelektualnÂą. Gdzie podziaÂła siĂŞ kreatywnoœÌ i twĂłrczoœÌ, na jakÂą powinno staĂŚ istotĂŞ duchowÂą? PrzecieÂż duch, to bezkresna ÂświadomoœÌ, a nie jej wÂąski wycinek. Na szczĂŞÂście sÂą zwiastuny nowego, odstajÂącego od „normy”… 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1170 : Kwiecień 11, 2011, 11:20:24 » |
|
Silver, po takich argumentach z "elementem", "wieprzem"i posadzaniu nas o klamstwa w obronie wlasnego tylka moge powiedziec tylko,ze jestes arogant,cham i bezczelny.Straciles u mnie szacunek i wiarygodnosc.Ostrzegalem przed tym zebys nie pograzal sie?Taki uswiadomiony,doswiadczony anty-ego-wiec ,przekonany przez zludne iluzje n/t ego, pada ofiara wlasnego,prawdziwego ja.Kamikaze sa na swiecie.
Nigdzie nie u¿y³em na tym forum wobec nikogo takich s³ów. Nigdzie i nigdy nie pos¹dza³em nikogo, oto, ¿e jest k³amc¹, lub, ¿e szczeniacko siê zachowuje. Moje ¿adne wypowiedzi nie odnosi³y siê równie¿ do Ciebie. Dlaczego wiêc publicznie nazywasz mnie hamem ?...!
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1171 : Kwiecień 11, 2011, 11:52:35 » |
|
Silver, po takich argumentach z "elementem", "wieprzem"i posadzaniu nas o klamstwa w obronie wlasnego tylka moge powiedziec tylko,ze jestes arogant,cham i bezczelny. Nigdzie nie u¿y³em na tym forum wobec nikogo takich s³ów. yyyyy...  ?, a to co: ataki zg³aszam do administracji forum o zaintersowanie siê tym elementem, który nie potrafi napisaÌ jednego rozs¹dnego, by nie wspomnieÌ m¹drego postu, tylko wlaz³ tu jak wieprz do ¿³obu i wytyka ludziom k³amstwa.
Jeszcze raz zwracam siê do administracji forum o zrobienie porz¹dku z tymi personalnymi atakami ludzi. To wobec kogo u¿y³eœ okreœleù "element" i "wieprz"? Kogo ukarania siê domagasz? Bo forumowiczów o nicku "element" czy "wieprz" na forum nie ma - sprawdzi³em, a je¿eli to okreœlenia, epitety okreœlaj¹ce/kierowane do jakiegoœ forumowicza, to czym innym to jest niz atakami personalnymi, to tego bardzo niskich lotów... I do tego p³aczesz, ¿e jakieœ ataki personalne Ciebie niby dotykaj¹. Do tego straszysz adminów w stylu "albo zrobicie jak chcê, albo usunê Was..." Dla jasnoœci: chocia¿ jak niektórzy sugeruj¹ jestem nieœwiadomy, wierzê w jakies bóstwa i to slepo, to okreœlenia typu wieprz, czy element ca³kowicie po mnie sp³ywaj¹. Ptak, to w koùcu kto ucieka w k³amstwa? Ludzie przepe³nieni strachem czy te¿ wolni? W koùcu wobec tego kto tu jest strachliwy, niepewny tego co mówi, tego w co wierzy, a kto œwiadomy swojego jestestwa? I czyim kamufla¿em jest k³amstwo, manipulacja? Je¿eli otwartoœÌ, szczeroœÌ, prawdomównoœc, rzetelnoœÌ, zdolnoœÌ do wypowiedzenia s³owa "przepraszam" czy przyznanie siê do b³êdu jest wynikiem indoktrynacji, zniewolenia licz¹cego tysi¹ce lat to... cieszê siê, ¿e jestem "zniewolony" i nie nale¿ê do "oœwieconych i œwiadomych" którzy w celu utrzymania/obrony swoich "niezmanipulowanych prawd" uciekaj¹ siê do k³amstwa. A przy³apani na tym miotaj¹ siê by w koùcu rzucaÌ epitetami.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1172 : Kwiecień 11, 2011, 12:08:41 » |
|
eżeli otwartość, szczerość, prawdomównośc, rzetelność, zdolność do wypowiedzenia słowa "przepraszam" czy przyznanie się do błędu jest wynikiem indoktrynacji, zniewolenia liczącego tysiące lat to... cieszę się, że jestem "zniewolony" i nie należę do "oświeconych i świadomych" którzy w celu utrzymania/obrony swoich "niezmanipulowanych prawd" uciekają się do kłamstwa. A przyłapani na tym miotają się by w końcu rzucać epitetami. Artqu proszę o nie generalizowanie, to że jest osoba która nie wyznaje Twoich zasad , kłamie, obraża innych forumowiczów nie czyni z " jaśnie oświeconych" ( mniemam, że wymienionych powyżej), od razu takimi samymi kłamcami itd.... Pozdrawiam:)
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2011, 12:09:14 wysłane przez wiki »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1173 : Kwiecień 11, 2011, 12:16:05 » |
|
Jestem jak najdalszy od generalizowania. Je¿eli tak to mo¿e zostaÌ odebrane tp przepraszam, nie to by³o moim zamiarem. Dlatego s³owa oœwiecony i œwiadomy umieœci³em w cudzys³owiu, aby by³o wiadomo, ¿e chodzi mi o osoby które tylko kreuj¹ siê na takowe, nak³¹daj¹ tak¹ maskê bardziej lub mniej œwiadomie. Nawi¹zujê w tym rzecz jasna do postu Ptaka i zawartych tam podmiotów...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1174 : Kwiecień 11, 2011, 12:20:04 » |
|
Có¿, wszyscy jako ludzie pope³niamy b³êdy. Bardzo wspó³czujê ka¿demu, kto zapêtli³ siê we w³asne rozgrywki ego/e/tyczne. Jednak nie potêpiam i trzymam kciuki za poradzenie sobie z problemem.
Osobiœcie, nie pochwalam niektórych zachowaù silvera i czasami pisa³am o tym na forum, niemniej nie chcê siê skupiaÌ na jego potkniêciach. S³u¿¹ one doskonaleniu w³asnej istoty, wiêc to wa¿ny element drogi.
Potrafiê oddzieliÌ g³oszone idee od doœwiadczanych wzlotów i upadków. Potrafiê obdarzyÌ mi³oœci¹ i wspó³czuciem osobê doœwiadczaj¹c¹ samej siebie. I od pogardy oraz z³ego s³owa zawsze wa¿niejsza bêdzie pomocna d³où. Inaczej œwiat nie ma szans.
|
|
|
|
|
|
|
|