Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:52:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844375 razy)
0 u¿ytkowników i 88 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1150 : Kwiecieñ 10, 2011, 19:52:06 »

Wiecie co, czego wlasciwie chcecie od Sylvera. Sprawa zostala prawie od reki wyjasniona, a gary ciagle sie gotuja. To jest bardzo przykre, na tym forum ja tez przezylam bardzo niemila sytuacje, i wiem co moze czuc Sylver. Uwazam , ze czas najwyzszy zakonczyc to sciganie, on nic takiego  nie zrobil aby ciagle sie zajmowac ta sprawa i rozdrapywac rane, zostawcie go wyzdrowienia.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1151 : Kwiecieñ 10, 2011, 21:05:00 »

W przeciwieñstwie do Ciebie Szanowna Rafaelo, dok³adnie wiemy ( przynajmniej koliberek Mrugniêcie ) czego chcemy. To nie jest przeciwko Silverowi, co tu napisane, ale to jest dla Silvera. My¶lê, ¿e jest na tyle m±dry i to zauwa¿y. Jak z Tob± by³o, nie wiem...Czy zauwa¿y³a¶, czy jeszcze nie...

Pozdrawiam U¶miech

koliberek33 i....
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2011, 21:09:08 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1152 : Kwiecieñ 10, 2011, 21:56:01 »

Poziom zainteresowania potwierdza tylko fakt, ¿e cytat chywta gdzie¶ g³êboko, a podtytu³ 'Powie¶c Homokap³ana' wprost informuje ¿e dotyka tematu tabu, co zreszt± ³adnie widac po wzbudzonemu oburzeniu  Mrugniêcie Doprafdy brzydka manipulacja 
Dla mnie nie jest tematem tabu, w ¿aden sposób nie oburza mnie za³o¿enie takowego w±tku. Nie pasuje mi jednak to, ¿e Silver uciek³ siê do manipulacji prezentuj±c w taki a nie inny sposób tre¶æ - nieco inaczej prowadzi siê dyskusjê gdy dotyczy fikcji literackiej, a w nieco odmienny gdy dotyczy faktów. Jak dla mnie Silver uciekaj±c siê do manipulacji próbowa³ skierowaæ temat na pewne z góry za³o¿one tory. 
Nie pasuje mi równie¿ druga rzecz której Silver siê dopu¶ci³, a mianowicie k³amstwa. By³em mocno zaskoczony takim perfidnym zachowaniem z jego strony, bo w wielu postach kreowa³ siebie na osobê mocno obeznan± w wielu tematach i w zwi±zku z tym woln±/wyzwolon± od pewnych przywar. Nie wspomnê, ¿e jawnie krytykowa³ i oburza³ siê na... manipulacje i k³amstwa. A tutaj nagle sam do tego uciek³ i to w celu aby "udowodniæ", ¿e to co twierdzi jest prawd±. W ten sposób próbowa³ o¶mieszyæ/wybiæ argumenty z rêki wspó³dyskutanta.
I to mi Rafaelo nie odpowiada, bardzo nie odpowiada. Z tej sytuacji mo¿na by³o wyj¶æ na wiele sposobów zachowuj±c przy tym resztki przyzwoito¶ci, lecz Silver wybra³ najgorszy z nich - brn±³ w zaparte i reagowa³ z³o¶ci±, agresj±. Mam nadziejê, ¿e jasno siê wyrazi³em.

Ojej to i ja jestem na owej li¶cie, a nie³adnie wskazywac palcem. Widzê ¿e arteq ju¿ zapomnia³ jak dawnymi czasy zdarza³o mi sie stawac w obronie Dekalogu (nawet tej wersji katolickiej - okrojonej),
Nie, nie zapomnia³em Enigmo. Pamiêtam wiele z Twoich wypowiedzi, zauwa¿, ¿e w odniesieniu do Ciebie napisa³em "w pewnym stopniu"... Zadano mi pytanie, konkretne. Gdybym u¿y³ ogólnego okre¶lenia grupy osób zarzucono by mi kluczenie. Uwa¿a³em za rzetelne aby podaæ konkretne nicki bo takowe mia³em na my¶li, zapewne o to poproszono by mnie pó¼niej.

Silver, je¿eli nie interesuj± Ciê odpowiedzi to po zadajesz pytania? W tym konkretnym przypadku widzê, ¿e mia³y pos³u¿yæ za tarczê, ale okaza³o siê, ¿e jednak kto¶ odpowiedzia³ twierdz±co - i wtedy agresja, tupanie nogami "a kogo to obchodzi!"
Dlaczego miotasz siê i próbujesz na innych przerzuciæ odpowiedzialno¶æ za to czego siê sam dopu¶ci³e¶? Bo w gruzach leg³ Twój wizerunek jaki nam stara³e¶ siê przedstawiæ? No ucierpia³, dosyæ mocno, ale dlaczego na w³asne ¿yczenie szargasz go jeszcze bardziej?

aha, 50 post w w±tku, dajcie Silverowi punkty za ciekawy w±tek. Nie mówiê tego z³o¶liwie, w±tek naprawdê ciekawy - studium ludzkiej psychiki, kreowania i upadku wizerunku. "PR a rzetelno¶æ i uczciwo¶æ"
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #1153 : Kwiecieñ 10, 2011, 22:33:40 »

W przeciwieñstwie do Ciebie Szanowna Rafaelo, dok³adnie wiemy ( przynajmniej koliberek Mrugniêcie ) czego chcemy.

Tak dywagowaæ mo¿na bez koñca...

Cieszê siê, ¿e zrozumia³ mnie Pan ''Koliberek'' wzglêdnie w³a¶ciwie. Choæ nie do koñca zgadzam siê z tezami, które przedstawi³. To podej¶cie o którym pisze jest mi znane. Jest ono przedstawiane w ró¿nych naukach i filozofiach i NIE jest odzwierciedlaniem ¿adnej prawdy, lecz sam± filozofi±. Wiêc jak pójdzie siê jeszcze dalej to zobaczy siê, ¿e to co subiektywne i obiektywne zazêbia siê i jednocze¶nie rozdziela. A¿eby doj¶æ do ¶wiadomo¶ci, o której wspomina (POP) potrzebna jest wiedza. Bez wiedzy nie ma ¶wiadomo¶ci. Wiedzê natomiast buduje siê poprzez zbieranie do¶wiadczeñ w systemach wzorców postrzegania.Jezeli przygl±dniemy siê bli¿ej to zobaczymy, ¿e Wszech¶wiat jest tak urz±dzony, ¿e nie wa¿ne s± rodzaje wzorców. Wa¿ne jest do¶wiadczenie prowadz±ce do wiedzy, a ta z kolei do ¶wiadomo¶ci.To to co tutaj piszemy jest tylko pewnym ma³ym okienkiem pokazuj±cym jeden z aspektów wzorców.
 Dla wielu ludzi czytanie takich rozpraw jest bod¼cem do rozwoju. W naszym systemie postrzegania s± to bod¼ce konieczne. Bez nich cz³owiek nigdy nie dojdzie do wiedzy. Wiedza sama go nie opanuje. Dlatego nale¿y pisaæ co¶ co czasami zmusza do my¶lenia, a to prowadzi do ¶wiadomo¶ci, bez wzglêdu jakie posiada znamiona prawdy.

Szkoda, ¿e Koliberek taki poszukuj±cy, ale nie zauwa¿y³, ¿e istniej± pewne si³y, które tylko czyhaj± na jakie¶ dyplomatyczne potkniêcie. Nie radzê, wiêc ryzykowaæ tutaj publicznie pewnych tematów.
Zapraszam zatem na priv wszystkich zainteresowanych, bo nie wszystko
da siê wyg³osiæ publicznie.
My¶lê, ¿e Koliberek mnie zrozumia³ o co mi g³êbiej chodzi....

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1154 : Kwiecieñ 10, 2011, 22:38:48 »

Cytat: koliberek
absolutnie nie cieszy  taka arogancka, pe³na butnej pychy i napastliwo¶ci postawa kolegi "popowca". A zaczê³o siê to ju¿ nieco wcze¶niej, o ile pamiêtam.
Tym razem Arteq i nie tylko on, ma uzasadnione argumenty, które zosta³y potraktowane wrogo i tendencyjnie. I nie pomo¿e ¿aden adwokat diab³a, je¶li brakuje najzwyczajniej pokory i szacunku do innych, tudzie¿ do Wiedzy.
Mo¿e nie powinienem tak¿e siê tu wym±drzaæ, ale Silver szkoda by by³o, ¿eby¶ w niwecz obróci³ tyle cennych zdañ, które tu umieszcza³e¶. W tej chwili jeste¶ absolutnie niewiarygodny. A koliberek napisa³ po to, by zaprzeczyæ, i¿ kierunek "Psychologia zorientowana na Proces" pozwala swoim adeptom na takie postawy. Zdaje siê, ¿e pora Ci Silverze na Superwizjê?

Je¿eli proces „uzdrawiania” polegaæ ma na publicznym strzelaniu do „chorego” z amunicji tak ciê¿kiego kalibru, to nale¿a³oby siê zastanowiæ nad tym, kto tu wymaga leczenia. I komu przyda³aby siê Superwizja?
Jak¿e czêsto pod przykrywk± duchowo¶ci i pomocy bli¼niemu, panoszy siê zwyczajne, os±dzaj±ce EGO. Warto czasami popatrzeæ, co pokazuje w³asne lustro.  U¶miech

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1155 : Kwiecieñ 10, 2011, 22:56:35 »

Nazywaæ wypowiedziane z premedytacj± k³amstwo "dyplomatycznym potkniêciem.."  jakie¿ to... dyplomatyczne i szczeniackie. I nie trzeba baæ siê poruszaæ tutaj tematów, byle nie manipulowaæ i nie k³amaæ - proste i skuteczne.

edit: Ptak, tak dla jasno¶ci sytuacji dla mnie, czy utrzymujesz z Silverem jakiekolwiek pozaforumowe kontakty? To by wyja¶nia³o pewne postawy... KWAiO
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2011, 23:09:50 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1156 : Kwiecieñ 10, 2011, 23:16:04 »

Jednych wieszaj± za k³amstwo, drugich za prawdê, a ¶wiat wci±¿ opiera siê na winie. Jakie¿ to chrze¶cijañskie.  U¶miech

Co do kontaktów prywatnych, to z wieloma u¿ytkownikami je utrzymujê.  Z silverem równie¿, chocia¿ sporadyczne.
Nie ma to jednak wiêkszego wp³ywu na to, co piszê.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1157 : Kwiecieñ 10, 2011, 23:28:47 »

I nadjecha³ rycerz... ups... ksiê¿niczka na bia³ym koniu...

Ptak i to Twoje argumenty? (nie mam ¿alu, bo postawa nie do obrony wprost). Ta próba uderzenia w "chrze¶cijañsk± nutkê" ma wyreklamowaæ Silvera? Jakie¿ to infantylne i schematyczne (Silver nie napisa³ Ci, ¿e ju¿ tego próbowa³?)
Czy chrze¶cijañstwo zabrania/piêtnuje d±¿enie do prawdy? Ostrzeganie przed fa³szem? Patrzenie na owoce dzia³alno¶ci? Troskê aby nie daæ siê zmanipulowaæ czy og³upiæ?

Wydaje mi siê jednak, ¿e Silver zapomnia³ o 2 prostych, ch³opskich, ale jak¿e cennych zasadach:
1. Nie z³api± Ciê na k³amstwie gdy... nie bêdziesz k³ama³.
2. Jak ju¿ siedzisz po uszy w g*wnie to nie wierzgaj bo siê utopisz...

edit: bo niby quasiwulgaryzm...
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 10, 2011, 23:34:33 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1158 : Kwiecieñ 10, 2011, 23:44:27 »

A szkoda, ¿e nie ma ju¿ rycerzy (chocia¿ jednego znam  U¶miech), bo wówczas zamiast nêkania
za marne k³amstwo by³aby uczciwa walka na ¶mieræ i ¿ycie.  Du¿y u¶miech

Arteq, od niczego nie chcê silvera reklamowaæ. Je¶li k³ama³, to jego problem.
Natomiast problemem wielu jest palenie na stosach grzeszników. A co z empati±, wybaczaniem,
o mi³o¶ci ju¿ nie wspomnê.
Os±d i wina maj± znaczyæ drogê ku w³asnemu zbawieniu?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1159 : Kwiecieñ 10, 2011, 23:56:29 »

Jakie nêkanie? I nieco niezrêczne mówiæ o uczciwej walce w kontek¶cie do sytuacji z wypowiedziami Silvera... Ja mówiê wprost, z otwart± przy³bic±.

Ale¿ ja osobi¶cie nie mam mu czego wybaczaæ. Mnie nie oszuka³ - bo i tak mu nie wierzy³em, zanim przypieczêtowa³ to k³amstwem. Widzia³em wiele oznak ju¿ wcze¶niej - ta by³a po prostu namacalna. Nikogo nie chcê paliæ i odwodzê innych od tego.
Widzisz, dla mnie to k³amstwo nie jest marne i mo¿e o to ca³e to "halo". A dlaczego? Bo ono mia³o podeprzeæ, uwiarygodniæ czy wrêcz udowodniæ prawdziwo¶æ tego w co Silver wierzy, tego co usilnie przekazuje, tego do czego przekonuje i zachêca.
Je¿eli ja mia³bym swoj± wiarê czy dowodzenie jej zasadno¶ci opieraæ na k³amstwie to by³bym ¿a³osny i wypalony, pusty... Czym ró¿ni³bym siê wtedy od takiej np. £obos, której udowadniam manipulacje i k³amstwa?

Wbrew temu co sugerujesz uwa¿am, ¿e to nie tylko wy³±cznie jego problem, bo problem dotyczy równie¿ osób które mu np. uwierzy³y. Czy¿ nie bierze za nie odpowiedzialno¶ci?
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2011, 00:05:08 wys³ane przez arteq » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #1160 : Kwiecieñ 11, 2011, 00:16:54 »

I nadjecha³ rycerz... ups... ksiê¿niczka na bia³ym koniu...

Ptak i to Twoje argumenty? (nie mam ¿alu, bo postawa nie do obrony wprost). Ta próba uderzenia w "chrze¶cijañsk± nutkê" ma wyreklamowaæ Silvera? Jakie¿ to infantylne i schematyczne (Silver nie napisa³ Ci, ¿e ju¿ tego próbowa³?)
Czy chrze¶cijañstwo zabrania/piêtnuje d±¿enie do prawdy? Ostrzeganie przed fa³szem? Patrzenie na owoce dzia³alno¶ci? Troskê aby nie daæ siê zmanipulowaæ czy og³upiæ?

Wydaje mi siê jednak, ¿e Silver zapomnia³ o 2 prostych, ch³opskich, ale jak¿e cennych zasadach:
1. Nie z³api± Ciê na k³amstwie gdy... nie bêdziesz k³ama³.
2. Jak ju¿ siedzisz po uszy w g*wnie to nie wierzgaj bo siê utopisz...

edit: bo niby quasiwulgaryzm...

Zdecydowanie atakujesz personalnie ludzi.
Zarzucasz im k³amstwo, szczeniackie zachowania i ubierasz w zawaluowane formy, w których to niby ja próbujê uderzyæ w chrze¶cijañsk± nutê.

Za te personalne fanatyczne adwarsarskie ataki zg³aszam do administracji forum
o zaintersowanie siê tym elementem, który nie potrafi napisaæ jednego rozs±dnego, by nie wspomnieæ m±drego postu, tylko wlaz³ tu jak wieprz do ¿³obu i wytyka ludziom k³amstwa.

Jeszcze raz zwracam siê do administracji forum o zrobienie porz±dku z tymi personalnymi atakami ludzi.
W±tek jest o ''Wyznaniach kap³añskich'', a temat co widaæ i s³ychaæ dotyczy szczeniackich infantylnych i k³amliwych moich zachowañ.
Je¿eli administracja jest ¶lepa to zostan± uruchomione machnizmy
do powo³ania innych adminów i modów.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2011, 00:17:25 wys³ane przez Silver » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1161 : Kwiecieñ 11, 2011, 00:28:18 »

Arteq, jak mo¿na braæ odpowiedzialno¶æ za wiarê innych? To by przeczy³o zasadzie wolnej woli.
Poza tym, w jaki sposób zamieszczony przez silvera cytat mia³by podpieraæ, uwiarygodniaæ,
czy wrêcz udowadniaæ to wszystko, w co on wierzy? Nie stosujesz tu przypadkiem "odpowiedniej"
psychotechniki?

No i nie szkoda Ci ¿ycia na ci±g³e udowadnianie innym k³amstw? Czy z tego bêdziesz rozliczany?
Czy mo¿e raczej z mi³o¶ci i mi³osierdzia?  U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1162 : Kwiecieñ 11, 2011, 00:29:39 »

Ka¿de k³amstwo o którym wspomina³em na forum, udowodni³em cytatami z postów autorów tych¿e. Tak jak najbardziej personalnie - poda³em i autora i tekst.
I je¿eli ju¿ ciskasz siê o tematu w±tku to du¿o bardziej poprawny by³by "Wyznania kap³añskie w... fikcji literackiej".

Jeszcze nie¶mia³o zapytam czy pod personalne ataki podci±gasz równie¿ okre¶lenia w stylu "element" b±d¼ "wieprz"?
Jako¶ wcze¶niej równie¿ nie przeszkadza³o Ci niby tworzenie offtopa - gdy mia³e¶ nadziejê na wyreklamowanie siê, rozmycie.

edit:
Ptaku, ale¿ mo¿na braæ odpowiedzialno¶æ za to co innym usi³uje siê w³o¿yæ do g³owy, do czego przekonaæ. Czy¿ nie to zarzucacie ksiê¿om? ¯e g³osz±c naukê KK, k³ami±, manipuluj± i wodz± za nos ¶lepe owce? Przytoczyæ zapiski z forum? Nie wiem jak Ty czy Silver ale ja czujê siê jak najbardziej odpowiedzialny za wypowiedziane s³owa i to co ewentualnie czyni± w ¿yciu innych, szczególnie ukazywanie ¶cie¿ki. Tutaj nie mówiê o zamieszczonym "cytacie" Silvera - mam na my¶li zapewnienia o reinkarnacji w nawi±zaniu do jego zapewnieñ o do¶wiadczonych reinkarnacjach.

Co mi da udowadnianie k³amstw? To, ¿e nie dajê siê ok³amywaæ i wyczulam siê na takowe próby. To, ¿e uczê siê rozpoznawaæ intencje i odró¿niaæ prawdê od fa³szu. My¶lê, ¿e to bardzo wa¿ne. 

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2011, 00:38:11 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1163 : Kwiecieñ 11, 2011, 00:37:13 »

Silver, z tym elementem i wieprzem, nie³adnie zabrzmia³o… panuj nad emocjami...  Smutny

Cytat: Arteq
edit:
Ptaku, ale¿ mo¿na braæ odpowiedzialno¶æ za to co innym usi³uje siê w³o¿yæ do g³owy, do czego przekonaæ. Czy¿ nie to zarzucacie ksiê¿om? ¯e g³osz±c naukê KK, k³ami±, manipuluj± i wodz± za nos ¶lepe owce? Przytoczyæ zapiski z forum? Nie wiem jak Ty czy Silver ale ja czujê siê jak najbardziej odpowiedzialny za wypowiedziane s³owa i to co ewentualnie czyni± w ¿yciu innych, szczególnie ukazywanie ¶cie¿ki.

To wci±¿ jest odpowiedzialno¶æ za w³asne s³owa i intencje, a nie za wiarê i ¿ycie innych.
Ka¿dy wybiera w co chce wierzyæ. Nawet, je¶li jest to wybór nie¶wiadomy.
No i ka¿da dusza przyci±ga potrzebne jej do¶wiadczenia.

Chyba jednak zbyt pó¼na ju¿ pora na dalsz± dyskusjê.  U¶miech
Dobranoc

Scali³am posty. Janneth.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2011, 01:08:24 wys³ane przez janneth » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #1164 : Kwiecieñ 11, 2011, 03:41:41 »

Silver, po takich argumentach z "elementem", "wieprzem"i posadzaniu nas o klamstwa w obronie wlasnego tylka moge powiedziec tylko,ze jestes arogant,cham i bezczelny.Straciles u mnie szacunek i wiarygodnosc.Ostrzegalem przed tym zebys nie pograzal sie?Taki uswiadomiony,doswiadczony anty-ego-wiec ,przekonany przez zludne iluzje  n/t ego, pada  ofiara wlasnego,prawdziwego ja.Kamikaze sa na swiecie.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2011, 05:43:01 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #1165 : Kwiecieñ 11, 2011, 07:16:33 »

Dziêkuje Atrqu za odpowied¼:) choæ i siebie spodziewa³am siê na li¶cie U¶miech

Wiecie co, czego wlasciwie chcecie od Sylvera. Sprawa zostala prawie od reki wyjasniona, a gary ciagle sie gotuja. To jest bardzo przykre, na tym forum ja tez przezylam bardzo niemila sytuacje, i wiem co moze czuc Sylver. Uwazam , ze czas najwyzszy zakonczyc to sciganie, on nic takiego  nie zrobil aby ciagle sie zajmowac ta sprawa i rozdrapywac rane, zostawcie go wyzdrowienia.

Rafaelo, chodzi o k³amstwo z poprzednimi wcieleniami ( ja to tak odbieram, ¿e najbardziej o to)
szczerze powiem, ¿e dla mnie tez jest to niedopuszczalne.....

my¶la³am, ¿e to szybko siê wyja¶ni i w tej chwili nie rozumiem Silvera po co to dalej ci±gnie.....

wystarczy odpowiedzieæ dlaczego tak napisa³.

a wyznania kap³añskie przecie¿ s± w Hyde parku, sama uwieszam du¿o cytatów i my¶lê, ¿e ka¿dy mo¿e siê potkn±æ nie umieszczaj±c linka czy cytatu, sama nie jestem pewna czy we wszystkich cytatach to zrobi³am, ka¿dy mo¿e siê potkn±æ... uwa¿am tez, ¿e umieszczaj±c cytat nie podpisuje siê pod tym co siê umieszcza, tylko daje informacje dla innych o tym, ¿e mo¿na widzieæ problem z innej strony .

Pozdrawiam:)

cigar
Go¶æ
« Odpowiedz #1166 : Kwiecieñ 11, 2011, 09:03:29 »

Silver zgrywasz o¶wieconego a nie znasz podstawowych zasad. Dobre obyczaje nakazuj± by w przypadku cytowania podaæ ¼ród³o. Tego nie zrobi³e¶ wiec nie dziw siê reakcjom. Nie wnikam w Twoje intencje ale to by³ b³±d. Po co broniæ przegranej sprawy? Twoje zachowanie  jest nie do przyjêcia i negatywnie rzutuje na to co do tej pory pisa³e¶. Czasem by³o ca³kiem ca³kiem. Czy tak trudno przyznaæ siê do b³edu? No ale trzeba miec w sobie to co¶...     
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1167 : Kwiecieñ 11, 2011, 09:19:00 »

Sa tacy ¿e bez podania ¼ród³a, wogóle nie s± w stanie cokolwiek powiedziec i do tego szczerze pragn± aby to by³o
norm± dla wszystkich. Powo³uj± siê nawet na religiê, naukê czy jakie¶ rzekome "zasady". Wspania³y ¶wiat.  U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1168 : Kwiecieñ 11, 2011, 10:57:21 »

Có¿, szczytem ignorancji jest arogancja - podkre¶lam: my¶l w³asna, choæ tak ma³o oryginalna.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1169 : Kwiecieñ 11, 2011, 11:11:12 »

Sa tacy ¿e bez podania ¼ród³a, wogóle nie s± w stanie cokolwiek powiedziec i do tego szczerze pragn± aby to by³o
norm± dla wszystkich. Powo³uj± siê nawet na religiê, naukê czy jakie¶ rzekome "zasady". Wspania³y ¶wiat.  U¶miech

Acentaur, trafne spostrze¿enie. A dzieje siê tak, bo nie ka¿dy potrafi czerpaæ z siebie.
Ludzie o du¿ym poziomie strachu, niepewno¶ci i niewiary w siebie, wol± cudze przemy¶lenia i nawet podporz±dkowanie siê prawu stanowionemu przez innych, ni¿ poleganie na sobie.
W tym upatrywaæ mo¿na przyczyn niemo¿no¶ci wyrwania siê cz³owieka spod w³adzy tych, którzy potrafi± to wykorzystaæ dla swoich celów. Dlatego ludzko¶æ, to wci±¿ stado prowadzone na rze¼, oczywi¶cie w du¿ym uproszczeniu.

Zbyt ma³o jeszcze jednostek ¶wiadomych siebie. Zbyt wiele wiary w bóstwa (tak naprawdê wiara w biblijnego, osobowego Boga, przekierowuje na nie¶wiadome oddawanie czci i energii bogom). To ich kamufla¿, niezauwa¿alny dla ¶lepo wierz±cych. Ca³a nasza ziemska historia, tworzenie religii ma do¶æ czytelne oblicze dla patrz±cego i my¶l±cego samodzielnie.

Niestety, tysi±ce lat zniewalania i indoktrynacji wyko¶lawi³y ludzkie psychiki. Teraz cz³owiek na ogó³ pozbawiony jest swojej podmiotowo¶ci, rozpaczliwie czepia siê ¶wiata zewnêtrznego. A prêty „z³otej klatki” w postaci religii, wszelkich norm i ograniczeñ wci±¿ trzymaj±.

I siedzi cz³owiek, niczym z³apany szympans w klatce, karmiony papk± i tworz±cy papkê psycho-intelektualn±. Gdzie podzia³a siê kreatywno¶æ i twórczo¶æ, na jak± powinno staæ istotê duchow±? Przecie¿ duch, to bezkresna ¶wiadomo¶æ, a nie jej w±ski wycinek. 

Na szczê¶cie s± zwiastuny nowego, odstaj±cego od „normy”…  U¶miech

Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #1170 : Kwiecieñ 11, 2011, 11:20:24 »

Silver, po takich argumentach z "elementem", "wieprzem"i posadzaniu nas o klamstwa w obronie wlasnego tylka moge powiedziec tylko,ze jestes arogant,cham i bezczelny.Straciles u mnie szacunek i wiarygodnosc.Ostrzegalem przed tym zebys nie pograzal sie?Taki uswiadomiony,doswiadczony anty-ego-wiec ,przekonany przez zludne iluzje  n/t ego, pada  ofiara wlasnego,prawdziwego ja.Kamikaze sa na swiecie.

Nigdzie nie u¿y³em na tym forum wobec nikogo takich s³ów.
Nigdzie i nigdy nie pos±dza³em nikogo, oto, ¿e jest k³amc±, lub, ¿e szczeniacko siê zachowuje. 
Moje ¿adne wypowiedzi nie odnosi³y siê równie¿ do Ciebie.
Dlaczego wiêc publicznie nazywasz mnie hamem ?...!
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1171 : Kwiecieñ 11, 2011, 11:52:35 »

Silver, po takich argumentach z "elementem", "wieprzem"i posadzaniu nas o klamstwa w obronie wlasnego tylka moge powiedziec tylko,ze jestes arogant,cham i bezczelny.
Nigdzie nie u¿y³em na tym forum wobec nikogo takich s³ów.

yyyyy...Co¶?, a to co:

ataki zg³aszam do administracji forum
o zaintersowanie siê tym elementem, który nie potrafi napisaæ jednego rozs±dnego, by nie wspomnieæ m±drego postu, tylko wlaz³ tu jak wieprz do ¿³obu i wytyka ludziom k³amstwa.

Jeszcze raz zwracam siê do administracji forum o zrobienie porz±dku z tymi personalnymi atakami ludzi.

To wobec kogo u¿y³e¶ okre¶leñ "element" i "wieprz"? Kogo ukarania siê domagasz? Bo forumowiczów o nicku "element" czy "wieprz" na forum nie ma - sprawdzi³em, a je¿eli to okre¶lenia, epitety okre¶laj±ce/kierowane do jakiego¶ forumowicza, to czym innym to jest niz atakami personalnymi, to tego bardzo niskich lotów... I do tego p³aczesz, ¿e jakie¶ ataki personalne Ciebie niby dotykaj±. Do tego straszysz adminów w stylu "albo zrobicie jak chcê, albo usunê Was..."
Dla jasno¶ci: chocia¿ jak niektórzy sugeruj± jestem nie¶wiadomy, wierzê w jakies bóstwa i to slepo, to okre¶lenia typu wieprz, czy element ca³kowicie po mnie sp³ywaj±.

Ptak, to w koñcu kto ucieka w k³amstwa? Ludzie przepe³nieni strachem czy te¿ wolni? W koñcu wobec tego kto tu jest strachliwy, niepewny tego co mówi, tego w co wierzy, a kto ¶wiadomy swojego jestestwa? I czyim kamufla¿em jest k³amstwo, manipulacja?

Je¿eli otwarto¶æ, szczero¶æ, prawdomówno¶c, rzetelno¶æ, zdolno¶æ do wypowiedzenia s³owa "przepraszam" czy przyznanie siê do b³êdu jest wynikiem indoktrynacji, zniewolenia licz±cego tysi±ce lat to... cieszê siê, ¿e jestem "zniewolony" i nie nale¿ê do "o¶wieconych i ¶wiadomych" którzy w celu utrzymania/obrony swoich "niezmanipulowanych prawd" uciekaj± siê do k³amstwa. A przy³apani na tym miotaj± siê by w koñcu rzucaæ epitetami.     
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #1172 : Kwiecieñ 11, 2011, 12:08:41 »

eżeli otwartość, szczerość, prawdomównośc, rzetelność, zdolność do wypowiedzenia słowa "przepraszam" czy przyznanie się do błędu jest wynikiem indoktrynacji, zniewolenia liczącego tysiące lat to... cieszę się, że jestem "zniewolony" i nie należę do "oświeconych i świadomych" którzy w celu utrzymania/obrony swoich "niezmanipulowanych prawd" uciekają się do kłamstwa. A przyłapani na tym miotają się by w końcu rzucać epitetami.    

Artqu proszę o nie generalizowanie, to że jest osoba która nie wyznaje Twoich zasad , kłamie, obraża innych forumowiczów nie czyni z " jaśnie oświeconych" ( mniemam, że wymienionych powyżej), od razu takimi samymi kłamcami itd....

Pozdrawiam:)
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 11, 2011, 12:09:14 wys³ane przez wiki » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1173 : Kwiecieñ 11, 2011, 12:16:05 »

Jestem jak najdalszy od generalizowania. Je¿eli tak to mo¿e zostaæ odebrane tp przepraszam, nie to by³o moim zamiarem. Dlatego s³owa o¶wiecony i ¶wiadomy umie¶ci³em w cudzys³owiu, aby by³o wiadomo, ¿e chodzi mi o osoby które tylko kreuj± siê na takowe, nak³±daj± tak± maskê bardziej lub mniej ¶wiadomie.
Nawi±zujê w tym rzecz jasna do postu Ptaka i zawartych tam podmiotów...
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1174 : Kwiecieñ 11, 2011, 12:20:04 »

Có¿, wszyscy jako ludzie pope³niamy b³êdy.
Bardzo wspó³czujê ka¿demu, kto zapêtli³ siê we w³asne rozgrywki ego/e/tyczne. Jednak nie potêpiam
i trzymam kciuki za poradzenie sobie z problemem.

Osobi¶cie, nie pochwalam niektórych zachowañ silvera i czasami pisa³am o tym na forum,
niemniej nie chcê siê skupiaæ na jego potkniêciach. S³u¿± one doskonaleniu w³asnej istoty, wiêc to wa¿ny element drogi.

Potrafiê oddzieliæ g³oszone idee od do¶wiadczanych wzlotów i upadków.
Potrafiê obdarzyæ mi³o¶ci± i wspó³czuciem osobê do¶wiadczaj±c± samej siebie.
I od pogardy oraz z³ego s³owa zawsze wa¿niejsza bêdzie pomocna d³oñ. Inaczej ¶wiat nie ma szans.
Strony: 1 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: