Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 04:51:13

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 843628 razy)
0 u¿ytkowników i 38 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1200 : Kwiecieñ 12, 2011, 20:36:23 »

Rodzice poszli sladem swojego dziecka, aby poszukac powodu zmiany ich dziecka. Oczywiscie uwazaja ze to forum jest bardzo niebezpieczne.
I maj± niestety racjê.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1201 : Kwiecieñ 13, 2011, 12:15:55 »

Bycie ci±g³ym buforem dla cudzych wy³adowañ psychicznych ma swoje granice i wytrzyma³o¶æ. 
Zrozumienie istoty przyja¼ni jest wa¿ne i chyba nie ka¿demu dostêpne. 
Kto umie patrzeæ, ten zobaczy wiele.

¯yczê Ci koliberku spokoju ducha. Poematy uzasadnieñ i os±dów raczej Ci go nie zapewni±.
One buduj± tylko i wzmacniaj± egotyczne struktury cz³owieka. Ale, by to zrozumieæ,
trzeba wyj¶æ poza nie. Publiczna psychoanaliza, prowadzona w dodatku nierzetelnie, by nie powiedzieæ k³amliwie,
tak¿e tylko umacnia te struktury. I jest ¿enuj±ca.
Tak samo, jak przenoszenie na innych w³asnych stanów mentalno-emocjonalno-uczuciowych. To wielkie nieporozumienie.
Byæ mo¿e daje to jakie¶ ukojenie psychice, jednak nie prowadzi do w³a¶ciwego ogl±du rzeczywisto¶ci. 
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2011, 13:58:31 wys³ane przez ptak » Zapisane
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #1202 : Kwiecieñ 13, 2011, 13:34:16 »

Witaj, gdzie sie podzial ten sliczny awator.
: pheasant, ja osobiscie mialam nadzieje, ze jak przedsawilas swoje zamierzenia to i temat zostanie rozwiniety. Ja juz duzo razy zwracalam sie do niektorych forumowiczow, aby nie tylko walczyli z czlonkami KK, ale aby sprobowali zapoznac ludzi z ta religia a i praca KK ktora tez czesto jest bardzo pozyteczna dla potrzebujacych. Nie wszystko jest zle, jest tez duzo dobrego.
Przedstawilas sie jako osoba paktykujaca , dlatego mam odwage  zwrocic sie do ciebie abys ten temat ozywila i pobudzila do zycia.  Pozdrawiam cie serdecznie. Rafaela

Witaj Rafaela! Zmieni³am avatar, bo stwierdzi³am ¿e nie jest on na miejscu na takim forum. Nie chce Matki Bo¿ej mieszaæ w te sprawy, zw³aszcza ¿e nie wiem czyj± wol± by³o abym zawita³a na tym forum. Sta³o siê to przez “przypadek”, ale ¿e w ¿yciu nie ma wielkich przypadków to umie¶ci³am to s³owo w cudzys³ów.
Zgadzam siê tu z niektórymi s³owami koliberka, w skrócie, na to wszystko trzeba mieæ czas.
Bo, taka Bibilia chocia¿by ma ok. 2000 wersów. I ¿eby mieæ jak± tak± orientacjê, by wdawaæ siê w tutejsze dysputy, to trzeba podej¶æ do niej nie jeden raz, bowiem tak mnóstwo tam informacji. A to Twoja wyk³adnia wszak. Kiedy zatem znajdujesz na to wszystko czas? Praca zawodowa, rodzina ( bo rozumiem: Zocha jest ju¿ swobodna), literatura podstawowa i ¿eby jeszcze odnie¶æ siê do w³asnych dogmatów i opinii innych, to trzeba znaæ te¿ pozycje, z których akurat czerpie informacje oponent.
Rafaela je¶li chcesz siê zapoznaæ bli¿ej z religi± katolick± to na pewno nie rób tego na tym forum.

Tu na forum, tez uczymy sie duzo. Niedawno, na gg zglosila sie do mnie matka. Przedstawila sie kim jest i poprosila mnie czy moze ze mna porozmawiac. Okazalo sie, ze jej dziecko bywa na naszym forum od dluzszego czasu. Zmienil sie on bardzo, ma 16 lat. Nie spi po nocach, ma ciagly strach, maja ogromny problem z kontaktem z nim. Ostatnio oswiadczyl ze skonczy z soba. Bylam  niesamowicie przerazona. Prawda jest taka , ze niestety ale nalezy troche myslec co sie pisze i jak sie ujmuje jakies tematy. Jestem w kontakcie z ta matka. Z chlopcem jest troche lepiej.
Jest mi bardzo przykro to s³yszeæ i niestety spodziewa³am siê takich reakcji. Niestety powinni¶my mieæ  ¶wiadomo¶æ KTO odwiedza w wiêkszo¶ci to forum. W³a¶nie m³odzi ludzie, poszukuj±cy Prawdy. Z t± my¶l± postanowi³am co¶ napisaæ na tym forum o Bogu. On jest i dzia³a w naszym ¿yciu!!!
A KTO dzia³a na tym forum to ka¿dy mo¿e siê domy¶leæ, po reakcji tego m³odego cz³owieka. Nie chcê siê rozpisywaæ na ten temat bo ju¿ kto¶ mi zarzuci³ ¿e jestem opêtana na temat my¶li o szatanie.
Jezus powiedzia³, ¿e poznamy czy co¶ jest dobre czy z³e po owocach. No to wiêc mamy tu w³a¶nie ten “owoc” w postaci my¶li tego m³odego cz³owieka.
A ile jeszcze jest w³a¶nie takich m³odych ludzi, którzy pope³niaj± samobójstwo i pó¼niej nikt nie wie dlaczego??? Chwa³a Bogu ¿e rodzice tego m³odego cz³owieka w porê znale¼li przyczynê jego zmiany zachowania.
Oczywi¶cie nie wiemy na ile na tego ch³opaka oddzia³ywa³y tre¶ci z tego forum, ale cos by³o na rzeczy skoro matka "zaczepi³a" forumowiczkê.
Oczywi¶cie Arteq, ¿e tre¶ci tego forum maj± ogromne oddzia³ywanie na ludzi, nie tylko m³odych.
Jedyne co mogê teraz poradziæ tej kobiecie-matce to aby modli³a siê do Boga a najlepiej razem z synem, a jeszcze lepiej to niech wszyscy razem siê modl± w rodzinie. Niech zwróc± siê do Boga o pomoc. Nikt inny w tym przypadku nie pomo¿e, tylko Bóg. I proszê Cie Rafaela aby¶ jej to ode mnie przekaza³a.
Zaraz mnie pewnie opluj± wszyscy anty-ko¶cielni na tym forum za to co powy¿ej napisa³am. Nikt nie zrozumie mnie bo do tego trzeba mieæ wiare w Boga. I te¿ od nikogo tego zrozumienia nie wymagam.
Wy sobie wierzycie w UFO, a ja wierze w Boga.

Osobi¶cie bêd±c a¿ a mo¿e tylko 3 tyg. na tym forum ju¿ mam dosyæ. Ile siê tu pisze na tym forum o wolno¶ci, ¶wiadomo¶ci, o sile ja¼ni i o tym ¿e mamy w sobie moc, i to my tylko jeste¶my sobie w stanie pomóc itd. No wiêc ja siê pytam jak to ca³e gadanie wasze przek³ada siê na ¿ycie codzienne???
Piszecie, ¿e Ko¶ció³ wymy¶li³ sobie ró¿ne rzeczy i imputuje je ludziom po to by wzbudziæ w nich strach i  omamiæ. A ja siê pytam jakie uczucia budz± siê w ludziach po czytaniu tego Forum???
Dostali¶my w³a¶nie jeden przyk³ad. Czy my¶li samobojcze maj± byæ przyk³adem tej wolno¶ci o której piszecie i tej si³y która w nas tkwi??? Czy w ten sposób nasza ja¼ñ i ¶wiadomo¶æ jest nam w stanie pomóc??? 

Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1203 : Kwiecieñ 13, 2011, 13:48:54 »

Witaj. Ciesze sie bardzo ze zajelas swoje stanowisko w tej sprawie. Jesli chodzi o tego mlodego czlowieka- to jest on przykladem, jak mlody czlowiek jest podatny i nie potrafi ocenic danej sytuacji. Poczytal jakie to czary mary ludzie posiadaja, i jak wazni sa. Tak wiec zycie codzienne w takim przypadku jest bez wartosci. Maja ochote wychodzic z ciala, spotykac duchy, ogladac UFO , i.t.p. Dlatego juz kilka razy zareagowalam np. w momecie kiedy ukazaly sie zdjecia ludzi  niezywych  i poturbowanych z Iraku, taka podal  informacje wstawiajacy te zdjecia. Uwazam , ze to jest naszym obowiazkiem zwracania uwagi jesli ktos idzie za daleko.
Jak bede miala kontakt z ta matka, to przekaze jej twoje zdanie. Moze byc ze ona sama przeczyta.
Pozdrawiam Cie serdecznie Rafaela
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #1204 : Kwiecieñ 13, 2011, 14:57:14 »

a moim zdaniem to forum jest jak wiele innych i czy tu się pisze o duchach, wyjściach z ciała, reiki, świadomości nie jest istotne. Po to jest to forum aby dzielić się doświadczeniami i bardzo się ciesze, że są osoby które piszą o tych doświadczaniach, choć ostatnio coraz mniej....
Jak ktoś nie chce czytać, czy doświadczać niech tego nie robi i nie krytykuje, czy teraz mamy wylać dziecko z kąpielą?

ach a może zmienimy tematy na forum? i jego cała zawartość, tylko że większość  użytkowników właśnie tego szuka co tu jest, a jeżeli nie to się dziwię co tu robi...

W necie można znaleźć pełno informacji na powyższe tematy, można ściągnąć za darmo książki z lekcjami jak krok po kroku np wyjść z ciała, jak się uleczyć energia i tak dalej

Nie zgadzam się, że główny wpływ na tego chłopca miało to forum.

Moim zdaniem jest to psychika, zbyt długie przebywanie w sieci lub inne problemy wieku nastoletniego. Jak jest na prawdę któż to wie. Znam osoby, które straciły na chwilę sens życia, bo grały w gry sieciowe przez 5 lub 10 godzin dziennie.

Miałam okazje widzieć dzieciaki z podstawówki, które nie kojarzą na lekcjach bo siedziały przy kompie do pół nocy, widzę wpisy nastolatków z klasy syna o 4 lub 5 nad ranem na naszej klasie. Do jasnej anielki gdzie są rodzice??? czy to wina internetu że istnieje?

Dobrze, że w końcu rodzice się zainteresowali i zauważyli że jest coś nie tak zanim zrobiło się za późno, ale dziecko trzeba obserwować cały czas, przecież jest coś takiego jak historia przeglądanych stron w necie czy programy blokujące dostęp do pewnych stron.

Pozdrawiam:)

edit

dorosła osoba ma wolną wole i na swoja odpowiedzialność tu wchodzi....

a dzieci trzeba pilnować, a to czy się upilnuje to już inna historia.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2011, 15:21:54 wys³ane przez wiki » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1205 : Kwiecieñ 13, 2011, 15:37:19 »

Wiki, bardzo s³uszne uwagi, zgadzam siê z Tob±.

To nie wina tego, czy innego forum, to nieumiejêtno¶æ radzenia sobie z w³asn± psychik±. Ale, by wzmocniæ tê konstrukcjê, potrzebne s± ró¿ne do¶wiadczenia. Pocz±tkowo mog± one nawet dzia³aæ destrukcyjnie, jednak zawsze w koñcowym efekcie prowadz± do g³êbszego wgl±du, a tym samym spe³niaj± funkcjê transformuj±c±. M³ody cz³owiek jeszcze tego nie rozumie, dlatego tak olbrzymie s± wahania nastrojów, nie wy³±czaj±c depresji.

Wa¿na jest tu w³a¶ciwa opieka rodziców i innych osób, jednak nie kontroluj±co-blokujaca rozwój.  Rodzice czêsto nie maj± pojêcia jak wspomagaæ dziecko. Zamiast mu pomóc, nierzadko szkodz± przekazuj±c w³asne lêki i wzorce. Wymuszaj±c niejednokrotnie w³asne wizje odno¶nie przysz³o¶ci dziecka, niekonieczne dla niego samego odpowiednie. Tu potrzebna jest mi³o¶æ, cierpliwo¶æ, zrozumienie, umiejêtno¶æ rozmawiania z dzieckiem.

Wspó³czesny ¶wiat nie u³atwia tego zadania. Powszechny brak czasu, pêd ku warto¶ciom materialnym, strach o zabezpieczenie egzystencji rodzinie, to wszystko odbija siê na dzieciach. S± skazane niejednokrotnie na samych siebie, je¶li chodzi o rozwój duchowy. St±d tak wiele potkniêæ.

koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1206 : Kwiecieñ 13, 2011, 15:45:37 »

Dla Ptaszka od jednego z moich przyjació³ (Mateusz Pospieszalski)i Justyny Steczkowskiej specjalna odpowied¼ i dedykacja zarazem:

http://www.youtube.com/watch?v=MjOr9BqPVAA

oraz w przeznakomitym oryginale:

http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU&feature=related

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2011, 15:47:07 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1207 : Kwiecieñ 13, 2011, 15:58:09 »

zgadzam sie z Wami.
Inaczej patrzy na swiat czlowiek nastoletni a inaczej dojrzaly mezczyzna czy kobieta.
Rodzice powinni wiecej uwagi poswiecac swoim dzieciom i tlumaczyc wiele spraw,z ktorymi mlody czlowiek sobie nie radzi.Powinni tez czasami spojrzec w komputer i zorientowac sie jakie strony przeglada jego dziecko.
Osobiscie nie mam nic przeciwko naszemu forum.Kazdy pisze o tym,co go interesuje i ma mozliwosc wymiany swoich wiadomosci z innymi.A to przeciez nie jest niczym zlym.Prawda?
To,ze nie kazdy interesuje sie religia,ale czym innym,nie powinno czlowieka stawiac na bocznych torach.Ja po prostu nie duskutuje w tematach,o ktorych nie mam pojecia,albo mnie nie interesuja,co nie znaczy,ze ludzie ktorzy na nie pisza,sa przeze mnie stawiani gdzies w tyle.Nie!
Kazdy ma prawo do swoich racji,ale kazdy ma tez prawo do nie zgadzania sie z innymi.
Kazdy z nas jest inny i inaczej widzi swiat i jego prablemy,co nie znaczy ze zle!

Caly czas tocza sie dyskusje,czasami nawet bardzo ostre,ale w zwiazku z tym,moim zdaniem,tylko uczymy sie patrzec na swiat oczami innych ludzi.Kontrowersje zawsze byly i beda,tak jak i inne problemy.Ale przeciez zawsze dochodzi do zgody,bo nie ma sensu sie klocic.
Wiele piszemy o milosci do ludzi,do swiata,jestesmy solidarni w kluczowych kwestiach,choc kazdy ma swoje spojrzenie i widzi cos inaczej.

Ja bardzo wiele sie dowiedzialam,na rozne tematy,o ktorych nie mialam pojecia!
Tak wiec nie tylko totalna negacja i krytyka,ale i swiadomy wybor,to jest to.

Bardzo mi przykro z powodu tego mlodego czlowieka,ale to rodzice powinni bardziej
interesowac sie nim.Takie jest moje zdanie.

A moze ten mlody czlowiek sam wejdzie na forum i powie,co go tak zbulwersowalo,
to mysle,ze wszyscy jak tu jestesmy mu pomozemy i wytlumaczymy to,o co mu chodzi
i czego nie rozumie.Moze to byloby dobre.
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #1208 : Kwiecieñ 13, 2011, 17:53:35 »

Osobiscie nie mam nic przeciwko naszemu forum.Kazdy pisze o tym,co go interesuje i ma mozliwosc wymiany swoich wiadomosci z innymi.A to przeciez nie jest niczym zlym.Prawda?
To,ze nie kazdy interesuje sie religia,ale czym innym,nie powinno czlowieka stawiac na bocznych torach.Ja po prostu nie duskutuje w tematach,o ktorych nie mam pojecia,albo mnie nie interesuja,co nie znaczy,ze ludzie ktorzy na nie pisza,sa przeze mnie stawiani gdzies w tyle.Nie!
Kazdy ma prawo do swoich racji,ale kazdy ma tez prawo do nie zgadzania sie z innymi.
Kazdy z nas jest inny i inaczej widzi swiat i jego prablemy,co nie znaczy ze zle!
Wiesz co Greta tak siê zastanawia³am i chyba masz racje w tym zdaniu. Jak kogo¶ interesuj± takie tematy to jego sprawa. Ale my¶lê ¿e tu powinna byæ jaka¶ zapora wiekowa na tym forum. ¯eby dzieciaki tego nie czyta³y bo tre¶ci tu zawarte s± na prawde dla ludzi doros³ych, dojrza³ych i o mocnych nerwach.
Jak s±dzicie??? Mo¿e mo¿na by by³o poprosiæ moderatorów o co¶ takiego???
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1209 : Kwiecieñ 13, 2011, 17:59:37 »

jestem za.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1210 : Kwiecieñ 13, 2011, 18:08:33 »

Ale my¶lê ¿e tu powinna byæ jaka¶ zapora wiekowa na tym forum. ¯eby dzieciaki tego nie czyta³y bo tre¶ci tu zawarte s± na prawde dla ludzi doros³ych, dojrza³ych i o mocnych nerwach.
Jak s±dzicie??? Mo¿e mo¿na by by³o poprosiæ moderatorów o co¶ takiego???

jedna sprawa,-
jak ktokolwiek wyobra¿a sobie weryfikacjê np. wieku forumowiczów??
-tak z ciekawo¶ci, bo wniosek mo¿e i s³uszny.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #1211 : Kwiecieñ 13, 2011, 18:17:43 »

Kiedy¶ co¶ takiego by³o na forum katolik.pl
Przecie¿ to forum mo¿e czytaæ ka¿dy, a s± fora na które mo¿na wej¶æ dopiero po zalogowaniu siê tzn po podaniu jaki¶ danych np. nika, miasta, wieku. To ju¿ by by³a jaka¶ przeszkoda.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #1212 : Kwiecieñ 13, 2011, 23:10:37 »

Oh, ile m±drych zdañ napisano a jedno sprytnie przemycone umkne³o uwadze

2. Jak ju¿ siedzisz po uszy w g*wnie to nie wierzgaj bo siê utopisz...

edit: bo niby quasiwulgaryzm...

Quasi... powiadasz, niezupe³nie;
Wulgaryzm - wyrazy, wyra¿enia lub zwroty uznawane przez u¿ytkowników danego jêzyka jako nieprzyzwoite, ordynarne...

Najczê¶ciej spotykane wulgaryzmy odnosz± siê do:
...
sfery za³atwiania potrzeb fizjologicznych
wydzielin cia³a...

Tak wiec ani niby ani quasi, lecz zwyczajny wulgaryzm, po jakie siega sie gdy brak kulturalnych argumentów, przy przepychania w³asnego zdania. Z czego doskonale zdajesz sobie sprawê, u¿ywaj±c wstydliwego *

¯e wytykam? Owszem pamietm bowiem jak walczy³e¶ (zdaje sie o cofniêcie minusa) poniewa¿ ongedaj u¿y³am s³owo 'dziób' wiec chyba mam co ci przypominac. Tym bardziej ¿e po twoim ¶wiêtym oburzeniu równie¿ opu¶ci³am to forum na jaki¶ czas.

Od tamtego czasu widzê ¿e niewiele sie zmieni³e¶, nadal gotów deptac innych byle b³ysn±æ w³asn±, jak¿e cenion± nieskazitelno¶ci±.

Regulamin
Posty stanowi±ce naruszenie czyjej¶ godno¶ci bêd± sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obra¼liwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).

Nie, bynajmniej nie wnioskuje przyznanie tobie minusika, ani o niesprawiedliwe dodanie takowego dla siebie. Mam nadzieje ¿e przyj¿ysz sie swej b³yskotliwo¶ci, skoro tak bardzo lubisz drapac sie na piedesta³, po plecach oponena.

zawieraj±cych pomówienia – informacje obarczaj±ce niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). Wiadomo¶æ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci oraz ujawnione informacje, mo¿e przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf).

zawieraj±cych s³owa powszechnie uznane za niecenzuralne (art. 3 Ustawy o jêzyku polskim z dnia 7 pa¼dziernika 1999 r.). Wiadomo¶æ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okoliczno¶ci i u¿yte s³ownictwo mo¿e przyznaæ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf).

I pod ¿adn± gwiazdk±, nie skryjesz rzeczywistego zamiaru swych postów.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 13, 2011, 23:12:59 wys³ane przez Enigma » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1213 : Kwiecieñ 13, 2011, 23:41:26 »

Stara Enigma, a ju¿ siê "obawia³em", ¿e siê zmieni³a.
S³owo g**no z tego co pamiêtam nie by³o uznawane na forum za obra¼liwe b±d¼ wulgarne i nie lecia³y z tego powodu ostrze¿enia - to raz. Dwa - istnieje takie powiedzenie. Wiem, wiem, zaraz us³yszê ¿e istniej± powiedzenia strasznie wulgarne i obel¿ywe - zgadza siê, dlatego po 3: zosta³em ostrze¿ony aby tego nie u¿ywaæ. Po 3,5 - je¿eli i to jest dla Ciebie za ma³o, bo zdepta³em Twoj± wra¿liwo¶æ (b±d¼ nadal tkwi zadra zwi±zana z dziobem... - mi nie przeszkadza³o), nie ma sprawy - mog± mi przyznaæ minusa, nie bêdê p³aka³, nie bêdê siê odwo³ywa³. U¿ywaj±c tego dobitnego okre¶lenia bra³em takie ewentualne konsekwencje pod uwagê.
Je¿eli chcesz i uwa¿asz, ¿e masz powody do wytykania - ¶mia³o, Twoje prawo którego ani na jotê nie zamierzam Ci ujmowaæ. Przyznam tylko szczerze, ¿e nie pamiêtam dok³adnie tej sytuacji z dziobem, z "jak ch³op krowie na miedzy" i owszem. Zreszt± wracanie do zaistnia³ych sytuacji nie jest postrzegane przeze mnie jako jakie¶ wytykanie. Nad ka¿da uwag± siê zastanawiam jako spojrzeniem z boku.

Pomówieñ siê nie dopuszczam, je¿eli masz/cie inne zdanie jest magiczny przycisk "zg³o¶ do moderacji"...
Nie jestem nieskazitelny, ba - wrêcz walczê na tym forum z pogl±dem, ¿e cz³owiek jest nieskazitelny - praktycznie bogiem. Piedesta³y mnie nie interesuj±. Z forum Ciê nie wygania³em wiêc nie zrzucaj w³asnych, suwerennych decyzji na mnie.

Za gwiazdkami ani za niczym innym nie skrywam swoich pogl±dów, wypowiedzi czy intencji - ba, w³a¶nie mia³o mieæ dobitny wyd¼wiêk. Gwiazdka by³a wstawiona ze wzglêdu na to aby wprost nie kaleczyæ delikatnego wzroku wra¿liwych forumowiczów.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #1214 : Kwiecieñ 13, 2011, 23:50:19 »

W necie mo¿na znale¼æ pe³no informacji na powy¿sze tematy, mo¿na ¶ci±gn±æ za darmo ksi±¿ki z lekcjami jak krok po kroku np wyj¶æ z cia³a, jak siê uleczyæ energia i tak dalej

Nie zgadzam siê, ¿e g³ówny wp³yw na tego ch³opca mia³o to forum.

Moim zdaniem jest to psychika, zbyt d³ugie przebywanie w sieci lub inne problemy wieku nastoletniego. Jak jest na prawdê któ¿ to wie. Znam osoby, które straci³y na chwilê sens ¿ycia, bo gra³y w gry sieciowe przez 5 lub 10 godzin dziennie.

Mia³am okazje widzieæ dzieciaki z podstawówki, które nie kojarz± na lekcjach bo siedzia³y przy kompie do pó³ nocy, widzê wpisy nastolatków z klasy syna o 4 lub 5 nad ranem na naszej klasie. Do jasnej anielki gdzie s± rodzice??? czy to wina internetu ¿e istnieje?

Dobrze, ¿e w koñcu rodzice siê zainteresowali i zauwa¿yli ¿e jest co¶ nie tak zanim zrobi³o siê za pó¼no, ale dziecko trzeba obserwowaæ ca³y czas, przecie¿ jest co¶ takiego jak historia przegl±danych stron w necie czy programy blokuj±ce dostêp do pewnych stron.

Wiki zgadzam siê z tob± w 100% .Z dzieæmi trzeba rozmawiaæ i omawiaæ np.zagro¿enia p³yn±ce z internetu ,a nie kupiæ komputer i pozostawiæ ich bez opieki .Czasem trzeba zagl±dn±æ im przez ramiê i zainteresowaæ siê co czytaj±.
Moje dzieci  i siostrzeniec ,czytaj± to forum i jako¶ im nie odbi³o ,a nasze dyskusje s± czasem równie gor±ce jak na forum.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1215 : Kwiecieñ 13, 2011, 23:56:03 »

Moje dzieci  i siostrzeniec ,czytaj± to forum i jako¶ im nie odbi³o ,a nasze dyskusje s± czasem równie gor±ce jak na forum.
Z dnia na dzieñ z pewno¶ci± nie. Je¿eli mogê mieæ pytanie, dwa:
1. w jakim wieku s±
2. czy wierz± w opowie¶ci £obos/samcia?
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1216 : Kwiecieñ 14, 2011, 07:45:06 »

Zdecydowalam sie opisac ten przypadek ktory mnie spotkal, bo dobrze mi wszedl pod skore. Nie oznacza to,
ze zaraz nalezy zalozyc jakies zabezpieczenie. Opisujac ta historie , mialam na uwadze nas wszystkich.
Nie jest to forum jakies ekstremalne, jednak co wstawiamy na tym forum i jak wygladaja nasze dyskusje, to zalezy od nas kazdego. Nie trzeba duzo, poprostu zwracac na to uwage, aby nasza praca i wymiana mysli byla na poziomie. Przezylismy tu nie jeden raz, kiedy forumowicze dawali sobie ducha w wyrazaniu itp.
Ja nie wytykam nikogo, cenie tutaj wszystkich i tak tez powiedzialam matce. Chlopiec zostal wymeldowany i narazie nie moze wchodzic na zadne forum. Pozdrawiam wszystkich bardzo wiosennie i zycze ladnego slonecznego dnia. Rafaela.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1217 : Kwiecieñ 14, 2011, 12:42:31 »

Coraz czê¶ciej mam wra¿enie, jakby prawdziwe ¿ycie wymyka³o siê naszemu ogl±dowi i dotykowi.
Niby ¿yjemy, niby co¶ tam my¶limy, co¶ budujemy (szczególnie ego), a to wszystko jakie¶ ja³owe, niewa¿ne,
wci±¿ nie to, o co naprawdê chodzi.

Dopiero sztuka, je¶li potrafi siê cz³owiek na ni± otworzyæ, stanowi po³±czenie z czym¶ wiêcej, ni¿ to, czym tu jeste¶my.
Obcowanie z ni± wyzwala jaki¶ dreszcz biegn±cy z nieokre¶lonych przestrzeni a przenikaj±cy duszê i cia³o wibracjami
zdecydowanie innymi ni¿ dotychczas nam znane. To co¶ tak wysublimowanego i wyj±tkowego,
¿e a¿ dech zapiera i porywa duszê...

I dopada nas niewys³owione szczê¶cie, b³ogo¶æ, otwiera siê tysi±c innych zmys³ów, którymi ch³oniemy to,
co siê przejawia… niby znane, a jak¿e inne, subtelne i potê¿ne zarazem.
Wnikamy w harmoniê sfer, s³yszymy nies³yszalne i p³aczemy z têsknoty za tym, czego przez chwilê uda siê dotkn±æ.
W jakie ¶wiaty wnikamy, skoro tkwimy w tym ¶wiecie?

Czyj geniusz zawiera siê w d¼wiêkach, barwach i wszelkich doskona³ych formach, ¿e pora¿a nas tak mocno?

Szczê¶liwi, których dosiêga niewidzialne, którzy potrafi± patrzeæ dalej ni¿ ich oczy…
… bo s± w nas wyspy szczê¶liwe… pe³ne brzmieñ doskona³ych… i niewa¿no¶ci spraw ziemskich, mimo, ¿e to tu doznajemy siebie…

Czy sztuka, to mi³o¶æ inaczej?
Czy to jêzyk Uniwersum otwieraj±cy w nas u¶pione kana³y? 

U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 14, 2011, 12:43:54 wys³ane przez ptak » Zapisane
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #1218 : Kwiecieñ 14, 2011, 13:11:31 »

Ptaku jakie piêkne s³owa!!!
Zamieñ tylko s³owo "sztuka" na BÓG, a zobaczysz jak to piêknie brzmi.
Dopiero BÓG, je¶li potrafi siê cz³owiek na Niego otworzyæ, stanowi po³±czenie z czym¶ wiêcej, ni¿ to, czym tu jeste¶my.
Sama bym tego lepiej nie ujê³a.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1219 : Kwiecieñ 14, 2011, 13:18:07 »

Pheasnt, nie wa¿ne nazwy, wa¿ne to, co dzia³a… mo¿e byæ i Bóg… 

Pozdrawiam  U¶miech
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #1220 : Kwiecieñ 14, 2011, 13:22:18 »

Bóg dzia³a Ptaku, dzia³a. Tak¿e jak widaæ i w Tobie.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1221 : Kwiecieñ 14, 2011, 15:57:00 »

pheasant napisa³a¶
Osobi¶cie bêd±c a¿ a mo¿e tylko 3 tyg. na tym forum ju¿ mam dosyæ. Ile siê tu pisze na tym forum o wolno¶ci, ¶wiadomo¶ci, o sile ja¼ni i o tym ¿e mamy w sobie moc, i to my tylko jeste¶my sobie w stanie pomóc itd. No wiêc ja siê pytam jak to ca³e gadanie wasze przek³ada siê na ¿ycie codzienne???

przek³ada siê ,oj przek³ada. Ale nie jest wcale spektakularne, nie ma o³tarzy kapi±cych z³otem ani z³otoustych kierowników ceremonii w olbrzymich budynkach z zimnego kamienia .. niezrozumia³e prawda?
A w sprawie "przek³adania siê"  na ¿ycie codzienne , to nie uwa¿am, ¿e jak±¶ tragedi± jest dojrzewanie m³odego cz³owieka, który odkrywa  i¿ ¿ycie mo¿e byæ inne ni¿ mu to wpajano do g³owy. Czemu np. taka pedofilia w krk mia³aby byæ mniej szokuj±ca ni¿ forum PcH ? Czy tutaj pisuj± satani¶ci, którzy gwa³c± ma³oletnich, albo co¶ ?

Piszecie, ¿e Ko¶ció³ wymy¶li³ sobie ró¿ne rzeczy i imputuje je ludziom po to by wzbudziæ w nich strach i  omamiæ. A ja siê pytam jakie uczucia budz± siê w ludziach po czytaniu tego Forum???

Od czytania tego forum w g³owie mo¿e siê tak samo poprzestawiaæ jak po przeczytaniu np dziennika Fakt, albo doniesieñ z plebanii czy innej GW. Nawet na onecie znajd± siê mocniejsze i bardziej krwio¿ercze tematy Mrugniêcie
Czasami prawda, gdy dociera do cz³owieka mo¿e szokowaæ. Zadaje on sobie wtedy wiele pytañ co mo¿e zburzyæ jego wiarê w System. Czy to jest jednak z³e ?
Dostali¶my w³a¶nie jeden przyk³ad. Czy my¶li samobojcze maj± byæ przyk³adem tej wolno¶ci o której piszecie i tej si³y która w nas tkwi??? Czy w ten sposób nasza ja¼ñ i ¶wiadomo¶æ jest nam w stanie pomóc??? 

Równie dobrze , przyk³adowo , mo¿na postawiæ takie pytanie o sens celebracji cierpienia , mêki i ¶mierci Jezusa. Czy to ma byæ t± wolno¶ci± ? A jednak w ten sposób , poprzez cierpienie ( w za³o¿eniu doktryny krk ) nastêpuje wyzwolenie. Tak na prawdê czyni to ta sama ja¼ñ i ¶wiadomo¶æ, przed któr± siê pheasant Twój umys³ tak broni.
Wielu ludzi traci sens ¿ycia , gdy ich ca³y ¶wiat siê wali. Wiêkszo¶æ siê z tego podnosi silniejsza , z czasem nawet zupe³nie odmieniona. Winiæ za to nale¿y np forum, ludzi, ca³y ¶wiat ? Zamkn±æ dziecko pod kloszem i chuchaæ nañ ? Czy mo¿e lepiej pokazywaæ ró¿norodno¶æ jako co¶ naturalnego. Bez zak³amywania ¶wiata, ¿e ma tylko takie barwy, jak mówi± i my¶l± o tym rodzice, szko³a, ¶rodowisko , rz±d, czy ustrój polityczny. Bo im mocniej siê kogo¶ ochrania pod kloszem, tym pó¼niej mocniejsze rozczarowanie, a czasami bywa , ¿e i samobójstwo.
pheasant
Go¶æ
« Odpowiedz #1222 : Kwiecieñ 14, 2011, 16:29:59 »

pheasant napisa³a¶

przek³ada siê ,oj przek³ada. Ale nie jest wcale spektakularne, nie ma o³tarzy kapi±cych z³otem ani z³otoustych kierowników ceremonii w olbrzymich budynkach z zimnego kamienia .. niezrozumia³e prawda?
A w sprawie "przek³adania siê"  na ¿ycie codzienne , to nie uwa¿am, ¿e jak±¶ tragedi± jest dojrzewanie m³odego cz³owieka, który odkrywa  i¿ ¿ycie mo¿e byæ inne ni¿ mu to wpajano do g³owy. Czemu np. taka pedofilia w krk mia³aby byæ mniej szokuj±ca ni¿ forum PcH ? Czy tutaj pisuj± satani¶ci, którzy gwa³c± ma³oletnich, albo co¶ ?
Tu nie oto chodzi kto pisuje na tym forum East. Chodzi o to co kto uwa¿a za prawdê. Je¶li np czytam na forum, ¿e jeste¶my kontrolowani przez ufonautów i ka¿dy cz³owiek ma bliznê na nodze, któr± widaæ tylko u 33% ludzi i ¿e w dodatku wielu ludzi uwa¿a ¿e to prawda to musi to byæ jaki¶ rodzaj wst±su dla cz³owieka który ma 16 lat i co dopiero sobie co¶ tam uk³ada w g³owie.

Od czytania tego forum w g³owie mo¿e siê tak samo poprzestawiaæ jak po przeczytaniu np dziennika Fakt, albo doniesieñ z plebanii czy innej GW. Nawet na onecie znajd± siê mocniejsze i bardziej krwio¿ercze tematy Mrugniêcie
Czasami prawda, gdy dociera do cz³owieka mo¿e szokowaæ. Zadaje on sobie wtedy wiele pytañ co mo¿e zburzyæ jego wiarê w System. Czy to jest jednak z³e ?
Tu siê z Tob± nie zgodzê East. W³±¶nie siê powtórze, zale¿y kto co uwa¿a za prawdê. Je¶li mowa o faktach czy nawet donie¶niach z plebanii to s± fakty. A je¶li mowa o forum to niewiele siê tu opiera na faktach, raczej na tym ¿e kto¶ co¶ uwa¿a za prawdê bo kto¶ inny tak napisa³, i to siê ze mn± zgadza. Jak sam napisa³e¶ w innym w±tku, nie obchodzi Ciê gdzie i kto napisa³ ewangeliê Tomasza. Wa¿ne ¿e to siê zgadza z Twoim ¶wiatopogl±dem.
Równie dobrze , przyk³adowo , mo¿na postawiæ takie pytanie o sens celebracji cierpienia , mêki i ¶mierci Jezusa. Czy to ma byæ t± wolno¶ci± ? A jednak w ten sposób , poprzez cierpienie ( w za³o¿eniu doktryny krk ) nastêpuje wyzwolenie. Tak na prawdê czyni to ta sama ja¼ñ i ¶wiadomo¶æ, przed któr± siê pheasant Twój umys³ tak broni.
O sensie cierpienia nie bêdê siê tu rozpisywaæ bo to temat na osobny w±tek. Otó¿ w³a¶nie przez cierpienie nastêpuje wyzwolenie. Przekona³ siê o tym ten kto cierpia³ i kto podda³ siê temu cierpieniu. Cierpienie jest umieraniem dla w³asnego egoizmu i pychy a rodzeniem siê na nowo dla innych ludzi, dla dobra drugiego cz³owieka. To w³a¶nie ukazuje nam Jezus umieraj±c za nas na krzy¿u i powstaj±c z martwych 3 dnia. Po cierpieniu tu na Ziemi przychodzi wieczna rado¶æ u boku Zbawiciela.
Wielu ludzi traci sens ¿ycia , gdy ich ca³y ¶wiat siê wali. Wiêkszo¶æ siê z tego podnosi silniejsza , z czasem nawet zupe³nie odmieniona. Winiæ za to nale¿y np forum, ludzi, ca³y ¶wiat ? Zamkn±æ dziecko pod kloszem i chuchaæ nañ ? Czy mo¿e lepiej pokazywaæ ró¿norodno¶æ jako co¶ naturalnego. Bez zak³amywania ¶wiata, ¿e ma tylko takie barwy, jak mówi± i my¶l± o tym rodzice, szko³a, ¶rodowisko , rz±d, czy ustrój polityczny. Bo im mocniej siê kogo¶ ochrania pod kloszem, tym pó¼niej mocniejsze rozczarowanie, a czasami bywa , ¿e i samobójstwo
Pokazywaæ dziecku ro¿norodno¶æ jak najbardziej, Ale trzeba te¿ umieæ wskazaæ co z tej ró¿norodno¶ci jest dobre a co mo¿e skrzywdziæ a nawet zabiæ. Jaki sens ma rodzicielstwo je¶li pokazujemy dziecku ró¿norodno¶æ tego ¶wiata nie mówi±c mu w co powinnien wierzyæ, co jest prawd± lub jak odró¿niaæ prawdê od fauszu.

Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #1223 : Kwiecieñ 14, 2011, 18:27:49 »

Dobrze ¿e nie ma Kiary ( gdzie¶ przepad³a ) ,bo po przeczytaniu tego wszystkiego chyba by umar³a  Du¿y u¶miech
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1224 : Kwiecieñ 14, 2011, 18:43:49 »

Zdecydowanie,Kiary brakuje na forum.
Jakos tak ucichlo.Ale miejmy nadzieje,ze jak wroci,to dowiemy sie wielu ciekawych historii,tak jak to tylko Kiara potrafi powiedziec.
Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: