Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 23:35:17

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 78 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WyraÂź siebie!  (Przeczytany 883240 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« Odpowiedz #1200 : Kwiecień 12, 2011, 20:36:23 »

Rodzice poszli sladem swojego dziecka, aby poszukac powodu zmiany ich dziecka. Oczywiscie uwazaja ze to forum jest bardzo niebezpieczne.
I majÂą niestety racjĂŞ.
ptak
Gość
« Odpowiedz #1201 : Kwiecień 13, 2011, 12:15:55 »

Bycie ciÂągÂłym buforem dla cudzych wyÂładowaĂą psychicznych ma swoje granice i wytrzymaÂłoœÌ. 
Zrozumienie istoty przyjaÂźni jest waÂżne i chyba nie kaÂżdemu dostĂŞpne. 
Kto umie patrzeĂŚ, ten zobaczy wiele.

ÂŻyczĂŞ Ci koliberku spokoju ducha. Poematy uzasadnieĂą i osÂądĂłw raczej Ci go nie zapewniÂą.
One budujÂą tylko i wzmacniajÂą egotyczne struktury czÂłowieka. Ale, by to zrozumieĂŚ,
trzeba wyjœÌ poza nie. Publiczna psychoanaliza, prowadzona w dodatku nierzetelnie, by nie powiedzieÌ k³amliwie,
takÂże tylko umacnia te struktury. I jest ÂżenujÂąca.
Tak samo, jak przenoszenie na innych wÂłasnych stanĂłw mentalno-emocjonalno-uczuciowych. To wielkie nieporozumienie.
ByĂŚ moÂże daje to jakieÂś ukojenie psychice, jednak nie prowadzi do wÂłaÂściwego oglÂądu rzeczywistoÂści. 
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2011, 13:58:31 wysłane przez ptak » Zapisane
pheasant
Gość
« Odpowiedz #1202 : Kwiecień 13, 2011, 13:34:16 »

Witaj, gdzie sie podzial ten sliczny awator.
: pheasant, ja osobiscie mialam nadzieje, ze jak przedsawilas swoje zamierzenia to i temat zostanie rozwiniety. Ja juz duzo razy zwracalam sie do niektorych forumowiczow, aby nie tylko walczyli z czlonkami KK, ale aby sprobowali zapoznac ludzi z ta religia a i praca KK ktora tez czesto jest bardzo pozyteczna dla potrzebujacych. Nie wszystko jest zle, jest tez duzo dobrego.
Przedstawilas sie jako osoba paktykujaca , dlatego mam odwage  zwrocic sie do ciebie abys ten temat ozywila i pobudzila do zycia.  Pozdrawiam cie serdecznie. Rafaela

Witaj Rafaela! ZmieniÂłam avatar, bo stwierdziÂłam Âże nie jest on na miejscu na takim forum. Nie chce Matki BoÂżej mieszaĂŚ w te sprawy, zwÂłaszcza Âże nie wiem czyjÂą wolÂą byÂło abym zawitaÂła na tym forum. StaÂło siĂŞ to przez “przypadek”, ale Âże w Âżyciu nie ma wielkich przypadkĂłw to umieÂściÂłam to sÂłowo w cudzys³ów.
Zgadzam siĂŞ tu z niektĂłrymi sÂłowami koliberka, w skrĂłcie, na to wszystko trzeba mieĂŚ czas.
Bo, taka Bibilia chocia¿by ma ok. 2000 wersów. I ¿eby mieÌ jak¹ tak¹ orientacjê, by wdawaÌ siê w tutejsze dysputy, to trzeba podejœÌ do niej nie jeden raz, bowiem tak mnóstwo tam informacji. A to Twoja wyk³adnia wszak. Kiedy zatem znajdujesz na to wszystko czas? Praca zawodowa, rodzina ( bo rozumiem: Zocha jest ju¿ swobodna), literatura podstawowa i ¿eby jeszcze odnieœÌ siê do w³asnych dogmatów i opinii innych, to trzeba znaÌ te¿ pozycje, z których akurat czerpie informacje oponent.
Rafaela jeÂśli chcesz siĂŞ zapoznaĂŚ bliÂżej z religiÂą katolickÂą to na pewno nie rĂłb tego na tym forum.

Tu na forum, tez uczymy sie duzo. Niedawno, na gg zglosila sie do mnie matka. Przedstawila sie kim jest i poprosila mnie czy moze ze mna porozmawiac. Okazalo sie, ze jej dziecko bywa na naszym forum od dluzszego czasu. Zmienil sie on bardzo, ma 16 lat. Nie spi po nocach, ma ciagly strach, maja ogromny problem z kontaktem z nim. Ostatnio oswiadczyl ze skonczy z soba. Bylam  niesamowicie przerazona. Prawda jest taka , ze niestety ale nalezy troche myslec co sie pisze i jak sie ujmuje jakies tematy. Jestem w kontakcie z ta matka. Z chlopcem jest troche lepiej.
Jest mi bardzo przykro to sÂłyszeĂŚ i niestety spodziewaÂłam siĂŞ takich reakcji. Niestety powinniÂśmy mieĂŚ  ÂświadomoœÌ KTO odwiedza w wiĂŞkszoÂści to forum. WÂłaÂśnie mÂłodzi ludzie, poszukujÂący Prawdy. Z tÂą myÂślÂą postanowiÂłam coÂś napisaĂŚ na tym forum o Bogu. On jest i dziaÂła w naszym Âżyciu!!!
A KTO dziaÂła na tym forum to kaÂżdy moÂże siĂŞ domyÂśleĂŚ, po reakcji tego mÂłodego czÂłowieka. Nie chcĂŞ siĂŞ rozpisywaĂŚ na ten temat bo juÂż ktoÂś mi zarzuciÂł Âże jestem opĂŞtana na temat myÂśli o szatanie.
Jezus powiedziaÂł, Âże poznamy czy coÂś jest dobre czy zÂłe po owocach. No to wiĂŞc mamy tu wÂłaÂśnie ten “owoc” w postaci myÂśli tego mÂłodego czÂłowieka.
A ile jeszcze jest w³aœnie takich m³odych ludzi, którzy pope³niaj¹ samobójstwo i póŸniej nikt nie wie dlaczego??? Chwa³a Bogu ¿e rodzice tego m³odego cz³owieka w porê znaleŸli przyczynê jego zmiany zachowania.
OczywiÂście nie wiemy na ile na tego chÂłopaka oddziaÂływaÂły treÂści z tego forum, ale cos byÂło na rzeczy skoro matka "zaczepiÂła" forumowiczkĂŞ.
OczywiÂście Arteq, Âże treÂści tego forum majÂą ogromne oddziaÂływanie na ludzi, nie tylko mÂłodych.
Jedyne co mogĂŞ teraz poradziĂŚ tej kobiecie-matce to aby modliÂła siĂŞ do Boga a najlepiej razem z synem, a jeszcze lepiej to niech wszyscy razem siĂŞ modlÂą w rodzinie. Niech zwrĂłcÂą siĂŞ do Boga o pomoc. Nikt inny w tym przypadku nie pomoÂże, tylko BĂłg. I proszĂŞ Cie Rafaela abyÂś jej to ode mnie przekazaÂła.
Zaraz mnie pewnie oplujÂą wszyscy anty-koÂścielni na tym forum za to co powyÂżej napisaÂłam. Nikt nie zrozumie mnie bo do tego trzeba mieĂŚ wiare w Boga. I teÂż od nikogo tego zrozumienia nie wymagam.
Wy sobie wierzycie w UFO, a ja wierze w Boga.

OsobiÂście bĂŞdÂąc aÂż a moÂże tylko 3 tyg. na tym forum juÂż mam dosyĂŚ. Ile siĂŞ tu pisze na tym forum o wolnoÂści, ÂświadomoÂści, o sile jaÂźni i o tym Âże mamy w sobie moc, i to my tylko jesteÂśmy sobie w stanie pomĂłc itd. No wiĂŞc ja siĂŞ pytam jak to caÂłe gadanie wasze przekÂłada siĂŞ na Âżycie codzienne???
Piszecie, Âże KoÂśció³ wymyÂśliÂł sobie ró¿ne rzeczy i imputuje je ludziom po to by wzbudziĂŚ w nich strach i  omamiĂŚ. A ja siĂŞ pytam jakie uczucia budzÂą siĂŞ w ludziach po czytaniu tego Forum???
DostaliÂśmy wÂłaÂśnie jeden przykÂład. Czy myÂśli samobojcze majÂą byĂŚ przykÂładem tej wolnoÂści o ktĂłrej piszecie i tej siÂły ktĂłra w nas tkwi??? Czy w ten sposĂłb nasza jaŸù i ÂświadomoœÌ jest nam w stanie pomĂłc??? 

Rafaela
Gość
« Odpowiedz #1203 : Kwiecień 13, 2011, 13:48:54 »

Witaj. Ciesze sie bardzo ze zajelas swoje stanowisko w tej sprawie. Jesli chodzi o tego mlodego czlowieka- to jest on przykladem, jak mlody czlowiek jest podatny i nie potrafi ocenic danej sytuacji. Poczytal jakie to czary mary ludzie posiadaja, i jak wazni sa. Tak wiec zycie codzienne w takim przypadku jest bez wartosci. Maja ochote wychodzic z ciala, spotykac duchy, ogladac UFO , i.t.p. Dlatego juz kilka razy zareagowalam np. w momecie kiedy ukazaly sie zdjecia ludzi  niezywych  i poturbowanych z Iraku, taka podal  informacje wstawiajacy te zdjecia. Uwazam , ze to jest naszym obowiazkiem zwracania uwagi jesli ktos idzie za daleko.
Jak bede miala kontakt z ta matka, to przekaze jej twoje zdanie. Moze byc ze ona sama przeczyta.
Pozdrawiam Cie serdecznie Rafaela
wiki
Gość
« Odpowiedz #1204 : Kwiecień 13, 2011, 14:57:14 »

a moim zdaniem to forum jest jak wiele innych i czy tu się pisze o duchach, wyjściach z ciała, reiki, świadomości nie jest istotne. Po to jest to forum aby dzielić się doświadczeniami i bardzo się ciesze, że są osoby które piszą o tych doświadczaniach, choć ostatnio coraz mniej....
Jak ktoś nie chce czytać, czy doświadczać niech tego nie robi i nie krytykuje, czy teraz mamy wylać dziecko z kąpielą?

ach a może zmienimy tematy na forum? i jego cała zawartość, tylko że większość  użytkowników właśnie tego szuka co tu jest, a jeżeli nie to się dziwię co tu robi...

W necie można znaleźć pełno informacji na powyższe tematy, można ściągnąć za darmo książki z lekcjami jak krok po kroku np wyjść z ciała, jak się uleczyć energia i tak dalej

Nie zgadzam się, że główny wpływ na tego chłopca miało to forum.

Moim zdaniem jest to psychika, zbyt długie przebywanie w sieci lub inne problemy wieku nastoletniego. Jak jest na prawdę któż to wie. Znam osoby, które straciły na chwilę sens życia, bo grały w gry sieciowe przez 5 lub 10 godzin dziennie.

Miałam okazje widzieć dzieciaki z podstawówki, które nie kojarzą na lekcjach bo siedziały przy kompie do pół nocy, widzę wpisy nastolatków z klasy syna o 4 lub 5 nad ranem na naszej klasie. Do jasnej anielki gdzie są rodzice??? czy to wina internetu że istnieje?

Dobrze, że w końcu rodzice się zainteresowali i zauważyli że jest coś nie tak zanim zrobiło się za późno, ale dziecko trzeba obserwować cały czas, przecież jest coś takiego jak historia przeglądanych stron w necie czy programy blokujące dostęp do pewnych stron.

Pozdrawiam:)

edit

dorosła osoba ma wolną wole i na swoja odpowiedzialność tu wchodzi....

a dzieci trzeba pilnować, a to czy się upilnuje to już inna historia.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2011, 15:21:54 wysłane przez wiki » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1205 : Kwiecień 13, 2011, 15:37:19 »

Wiki, bardzo sÂłuszne uwagi, zgadzam siĂŞ z TobÂą.

To nie wina tego, czy innego forum, to nieumiejêtnoœÌ radzenia sobie z w³asn¹ psychik¹. Ale, by wzmocniÌ tê konstrukcjê, potrzebne s¹ ró¿ne doœwiadczenia. Pocz¹tkowo mog¹ one nawet dzia³aÌ destrukcyjnie, jednak zawsze w koùcowym efekcie prowadz¹ do g³êbszego wgl¹du, a tym samym spe³niaj¹ funkcjê transformuj¹c¹. M³ody cz³owiek jeszcze tego nie rozumie, dlatego tak olbrzymie s¹ wahania nastrojów, nie wy³¹czaj¹c depresji.

WaÂżna jest tu wÂłaÂściwa opieka rodzicĂłw i innych osĂłb, jednak nie kontrolujÂąco-blokujaca rozwĂłj.  Rodzice czĂŞsto nie majÂą pojĂŞcia jak wspomagaĂŚ dziecko. Zamiast mu pomĂłc, nierzadko szkodzÂą przekazujÂąc wÂłasne lĂŞki i wzorce. WymuszajÂąc niejednokrotnie wÂłasne wizje odnoÂśnie przyszÂłoÂści dziecka, niekonieczne dla niego samego odpowiednie. Tu potrzebna jest miÂłoœÌ, cierpliwoœÌ, zrozumienie, umiejĂŞtnoœÌ rozmawiania z dzieckiem.

Wspó³czesny œwiat nie u³atwia tego zadania. Powszechny brak czasu, pêd ku wartoœciom materialnym, strach o zabezpieczenie egzystencji rodzinie, to wszystko odbija siê na dzieciach. S¹ skazane niejednokrotnie na samych siebie, jeœli chodzi o rozwój duchowy. St¹d tak wiele potkniêÌ.

koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1206 : Kwiecień 13, 2011, 15:45:37 »

Dla Ptaszka od jednego z moich przyjació³ (Mateusz Pospieszalski)i Justyny Steczkowskiej specjalna odpowiedŸ i dedykacja zarazem:

http://www.youtube.com/watch?v=MjOr9BqPVAA

oraz w przeznakomitym oryginale:

http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU&feature=related

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2011, 15:47:07 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
greta
Gość
« Odpowiedz #1207 : Kwiecień 13, 2011, 15:58:09 »

zgadzam sie z Wami.
Inaczej patrzy na swiat czlowiek nastoletni a inaczej dojrzaly mezczyzna czy kobieta.
Rodzice powinni wiecej uwagi poswiecac swoim dzieciom i tlumaczyc wiele spraw,z ktorymi mlody czlowiek sobie nie radzi.Powinni tez czasami spojrzec w komputer i zorientowac sie jakie strony przeglada jego dziecko.
Osobiscie nie mam nic przeciwko naszemu forum.Kazdy pisze o tym,co go interesuje i ma mozliwosc wymiany swoich wiadomosci z innymi.A to przeciez nie jest niczym zlym.Prawda?
To,ze nie kazdy interesuje sie religia,ale czym innym,nie powinno czlowieka stawiac na bocznych torach.Ja po prostu nie duskutuje w tematach,o ktorych nie mam pojecia,albo mnie nie interesuja,co nie znaczy,ze ludzie ktorzy na nie pisza,sa przeze mnie stawiani gdzies w tyle.Nie!
Kazdy ma prawo do swoich racji,ale kazdy ma tez prawo do nie zgadzania sie z innymi.
Kazdy z nas jest inny i inaczej widzi swiat i jego prablemy,co nie znaczy ze zle!

Caly czas tocza sie dyskusje,czasami nawet bardzo ostre,ale w zwiazku z tym,moim zdaniem,tylko uczymy sie patrzec na swiat oczami innych ludzi.Kontrowersje zawsze byly i beda,tak jak i inne problemy.Ale przeciez zawsze dochodzi do zgody,bo nie ma sensu sie klocic.
Wiele piszemy o milosci do ludzi,do swiata,jestesmy solidarni w kluczowych kwestiach,choc kazdy ma swoje spojrzenie i widzi cos inaczej.

Ja bardzo wiele sie dowiedzialam,na rozne tematy,o ktorych nie mialam pojecia!
Tak wiec nie tylko totalna negacja i krytyka,ale i swiadomy wybor,to jest to.

Bardzo mi przykro z powodu tego mlodego czlowieka,ale to rodzice powinni bardziej
interesowac sie nim.Takie jest moje zdanie.

A moze ten mlody czlowiek sam wejdzie na forum i powie,co go tak zbulwersowalo,
to mysle,ze wszyscy jak tu jestesmy mu pomozemy i wytlumaczymy to,o co mu chodzi
i czego nie rozumie.Moze to byloby dobre.
pheasant
Gość
« Odpowiedz #1208 : Kwiecień 13, 2011, 17:53:35 »

Osobiscie nie mam nic przeciwko naszemu forum.Kazdy pisze o tym,co go interesuje i ma mozliwosc wymiany swoich wiadomosci z innymi.A to przeciez nie jest niczym zlym.Prawda?
To,ze nie kazdy interesuje sie religia,ale czym innym,nie powinno czlowieka stawiac na bocznych torach.Ja po prostu nie duskutuje w tematach,o ktorych nie mam pojecia,albo mnie nie interesuja,co nie znaczy,ze ludzie ktorzy na nie pisza,sa przeze mnie stawiani gdzies w tyle.Nie!
Kazdy ma prawo do swoich racji,ale kazdy ma tez prawo do nie zgadzania sie z innymi.
Kazdy z nas jest inny i inaczej widzi swiat i jego prablemy,co nie znaczy ze zle!
Wiesz co Greta tak siĂŞ zastanawiaÂłam i chyba masz racje w tym zdaniu. Jak kogoÂś interesujÂą takie tematy to jego sprawa. Ale myÂślĂŞ Âże tu powinna byĂŚ jakaÂś zapora wiekowa na tym forum. ÂŻeby dzieciaki tego nie czytaÂły bo treÂści tu zawarte sÂą na prawde dla ludzi dorosÂłych, dojrzaÂłych i o mocnych nerwach.
Jak sÂądzicie??? MoÂże moÂżna by byÂło poprosiĂŚ moderatorĂłw o coÂś takiego???
greta
Gość
« Odpowiedz #1209 : Kwiecień 13, 2011, 17:59:37 »

jestem za.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1210 : Kwiecień 13, 2011, 18:08:33 »

Ale myÂślĂŞ Âże tu powinna byĂŚ jakaÂś zapora wiekowa na tym forum. ÂŻeby dzieciaki tego nie czytaÂły bo treÂści tu zawarte sÂą na prawde dla ludzi dorosÂłych, dojrzaÂłych i o mocnych nerwach.
Jak sÂądzicie??? MoÂże moÂżna by byÂło poprosiĂŚ moderatorĂłw o coÂś takiego???

jedna sprawa,-
jak ktokolwiek wyobraÂża sobie weryfikacjĂŞ np. wieku forumowiczĂłw??
-tak z ciekawoÂści, bo wniosek moÂże i sÂłuszny.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
pheasant
Gość
« Odpowiedz #1211 : Kwiecień 13, 2011, 18:17:43 »

KiedyÂś coÂś takiego byÂło na forum katolik.pl
Przecie¿ to forum mo¿e czytaÌ ka¿dy, a s¹ fora na które mo¿na wejœÌ dopiero po zalogowaniu siê tzn po podaniu jakiœ danych np. nika, miasta, wieku. To ju¿ by by³a jakaœ przeszkoda.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #1212 : Kwiecień 13, 2011, 23:10:37 »

Oh, ile mÂądrych zdaĂą napisano a jedno sprytnie przemycone umkneÂło uwadze

2. Jak juÂż siedzisz po uszy w g*wnie to nie wierzgaj bo siĂŞ utopisz...

edit: bo niby quasiwulgaryzm...

Quasi... powiadasz, niezupeÂłnie;
Wulgaryzm - wyrazy, wyraÂżenia lub zwroty uznawane przez uÂżytkownikĂłw danego jĂŞzyka jako nieprzyzwoite, ordynarne...

NajczĂŞÂściej spotykane wulgaryzmy odnoszÂą siĂŞ do:
...
sfery zaÂłatwiania potrzeb fizjologicznych
wydzielin ciaÂła...

Tak wiec ani niby ani quasi, lecz zwyczajny wulgaryzm, po jakie siega sie gdy brak kulturalnych argumentĂłw, przy przepychania wÂłasnego zdania. Z czego doskonale zdajesz sobie sprawĂŞ, uÂżywajÂąc wstydliwego *

ÂŻe wytykam? Owszem pamietm bowiem jak walczyÂłeÂś (zdaje sie o cofniĂŞcie minusa) poniewaÂż ongedaj uÂżyÂłam sÂłowo 'dziĂłb' wiec chyba mam co ci przypominac. Tym bardziej Âże po twoim ÂświĂŞtym oburzeniu rĂłwnieÂż opuÂściÂłam to forum na jakiÂś czas.

Od tamtego czasu widzê ¿e niewiele sie zmieni³eœ, nadal gotów deptac innych byle b³ysn¹Ì w³asn¹, jak¿e cenion¹ nieskazitelnoœci¹.

Regulamin
Posty stanowi¹ce naruszenie czyjejœ godnoœci bêd¹ sukcesywnie usuwane przez moderacjê. W wypadku wypowiedzi z u¿yciem s³ów powszechnie uznanych za obraŸliwe, autor zostanie ukarany ostrze¿eniem (-1pf).

Nie, bynajmniej nie wnioskuje przyznanie tobie minusika, ani o niesprawiedliwe dodanie takowego dla siebie. Mam nadzieje Âże przyjÂżysz sie swej bÂłyskotliwoÂści, skoro tak bardzo lubisz drapac sie na piedestaÂł, po plecach oponena.

zawierajÂących pomĂłwienia – informacje obarczajÂące niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego). WiadomoœÌ zostanie usuniĂŞta, a moderator zwaÂżywszy na okolicznoÂści oraz ujawnione informacje, moÂże przyznaĂŚ uÂżytkownikowi ostrzeÂżenie (-1pf).

zawieraj¹cych s³owa powszechnie uznane za niecenzuralne (art. 3 Ustawy o jêzyku polskim z dnia 7 paŸdziernika 1999 r.). WiadomoœÌ zostanie usuniêta, a moderator zwa¿ywszy na okolicznoœci i u¿yte s³ownictwo mo¿e przyznaÌ u¿ytkownikowi ostrze¿enie (-1pf).

I pod ÂżadnÂą gwiazdkÂą, nie skryjesz rzeczywistego zamiaru swych postĂłw.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2011, 23:12:59 wysłane przez Enigma » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #1213 : Kwiecień 13, 2011, 23:41:26 »

Stara Enigma, a juÂż siĂŞ "obawiaÂłem", Âże siĂŞ zmieniÂła.
S³owo g**no z tego co pamiêtam nie by³o uznawane na forum za obraŸliwe b¹dŸ wulgarne i nie lecia³y z tego powodu ostrze¿enia - to raz. Dwa - istnieje takie powiedzenie. Wiem, wiem, zaraz us³yszê ¿e istniej¹ powiedzenia strasznie wulgarne i obel¿ywe - zgadza siê, dlatego po 3: zosta³em ostrze¿ony aby tego nie u¿ywaÌ. Po 3,5 - je¿eli i to jest dla Ciebie za ma³o, bo zdepta³em Twoj¹ wra¿liwoœÌ (b¹dŸ nadal tkwi zadra zwi¹zana z dziobem... - mi nie przeszkadza³o), nie ma sprawy - mog¹ mi przyznaÌ minusa, nie bêdê p³aka³, nie bêdê siê odwo³ywa³. U¿ywaj¹c tego dobitnego okreœlenia bra³em takie ewentualne konsekwencje pod uwagê.
JeÂżeli chcesz i uwaÂżasz, Âże masz powody do wytykania - ÂśmiaÂło, Twoje prawo ktĂłrego ani na jotĂŞ nie zamierzam Ci ujmowaĂŚ. Przyznam tylko szczerze, Âże nie pamiĂŞtam dokÂładnie tej sytuacji z dziobem, z "jak chÂłop krowie na miedzy" i owszem. ZresztÂą wracanie do zaistniaÂłych sytuacji nie jest postrzegane przeze mnie jako jakieÂś wytykanie. Nad kaÂżda uwagÂą siĂŞ zastanawiam jako spojrzeniem z boku.

PomĂłwieĂą siĂŞ nie dopuszczam, jeÂżeli masz/cie inne zdanie jest magiczny przycisk "zgÂłoÂś do moderacji"...
Nie jestem nieskazitelny, ba - wrĂŞcz walczĂŞ na tym forum z poglÂądem, Âże czÂłowiek jest nieskazitelny - praktycznie bogiem. PiedestaÂły mnie nie interesujÂą. Z forum CiĂŞ nie wyganiaÂłem wiĂŞc nie zrzucaj wÂłasnych, suwerennych decyzji na mnie.

Za gwiazdkami ani za niczym innym nie skrywam swoich poglÂądĂłw, wypowiedzi czy intencji - ba, wÂłaÂśnie miaÂło mieĂŚ dobitny wydÂźwiĂŞk. Gwiazdka byÂła wstawiona ze wzglĂŞdu na to aby wprost nie kaleczyĂŚ delikatnego wzroku wraÂżliwych forumowiczĂłw.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #1214 : Kwiecień 13, 2011, 23:50:19 »

W necie mo¿na znaleŸÌ pe³no informacji na powy¿sze tematy, mo¿na œci¹gn¹Ì za darmo ksi¹¿ki z lekcjami jak krok po kroku np wyjœÌ z cia³a, jak siê uleczyÌ energia i tak dalej

Nie zgadzam siê, ¿e g³ówny wp³yw na tego ch³opca mia³o to forum.

Moim zdaniem jest to psychika, zbyt d³ugie przebywanie w sieci lub inne problemy wieku nastoletniego. Jak jest na prawdê któ¿ to wie. Znam osoby, które straci³y na chwilê sens ¿ycia, bo gra³y w gry sieciowe przez 5 lub 10 godzin dziennie.

Mia³am okazje widzieÌ dzieciaki z podstawówki, które nie kojarz¹ na lekcjach bo siedzia³y przy kompie do pó³ nocy, widzê wpisy nastolatków z klasy syna o 4 lub 5 nad ranem na naszej klasie. Do jasnej anielki gdzie s¹ rodzice??? czy to wina internetu ¿e istnieje?

Dobrze, ¿e w koùcu rodzice siê zainteresowali i zauwa¿yli ¿e jest coœ nie tak zanim zrobi³o siê za póŸno, ale dziecko trzeba obserwowaÌ ca³y czas, przecie¿ jest coœ takiego jak historia przegl¹danych stron w necie czy programy blokuj¹ce dostêp do pewnych stron.

Wiki zgadzam siê z tob¹ w 100% .Z dzieÌmi trzeba rozmawiaÌ i omawiaÌ np.zagro¿enia p³yn¹ce z internetu ,a nie kupiÌ komputer i pozostawiÌ ich bez opieki .Czasem trzeba zagl¹dn¹Ì im przez ramiê i zainteresowaÌ siê co czytaj¹.
Moje dzieci  i siostrzeniec ,czytajÂą to forum i jakoÂś im nie odbiÂło ,a nasze dyskusje sÂą czasem rĂłwnie gorÂące jak na forum.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #1215 : Kwiecień 13, 2011, 23:56:03 »

Moje dzieci  i siostrzeniec ,czytajÂą to forum i jakoÂś im nie odbiÂło ,a nasze dyskusje sÂą czasem rĂłwnie gorÂące jak na forum.
Z dnia na dzieĂą z pewnoÂściÂą nie. JeÂżeli mogĂŞ mieĂŚ pytanie, dwa:
1. w jakim wieku sÂą
2. czy wierzÂą w opowieÂści ÂŁobos/samcia?
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #1216 : Kwiecień 14, 2011, 07:45:06 »

Zdecydowalam sie opisac ten przypadek ktory mnie spotkal, bo dobrze mi wszedl pod skore. Nie oznacza to,
ze zaraz nalezy zalozyc jakies zabezpieczenie. Opisujac ta historie , mialam na uwadze nas wszystkich.
Nie jest to forum jakies ekstremalne, jednak co wstawiamy na tym forum i jak wygladaja nasze dyskusje, to zalezy od nas kazdego. Nie trzeba duzo, poprostu zwracac na to uwage, aby nasza praca i wymiana mysli byla na poziomie. Przezylismy tu nie jeden raz, kiedy forumowicze dawali sobie ducha w wyrazaniu itp.
Ja nie wytykam nikogo, cenie tutaj wszystkich i tak tez powiedzialam matce. Chlopiec zostal wymeldowany i narazie nie moze wchodzic na zadne forum. Pozdrawiam wszystkich bardzo wiosennie i zycze ladnego slonecznego dnia. Rafaela.
ptak
Gość
« Odpowiedz #1217 : Kwiecień 14, 2011, 12:42:31 »

Coraz czĂŞÂściej mam wraÂżenie, jakby prawdziwe Âżycie wymykaÂło siĂŞ naszemu oglÂądowi i dotykowi.
Niby Âżyjemy, niby coÂś tam myÂślimy, coÂś budujemy (szczegĂłlnie ego), a to wszystko jakieÂś jaÂłowe, niewaÂżne,
wci¹¿ nie to, o co naprawdê chodzi.

Dopiero sztuka, jeœli potrafi siê cz³owiek na ni¹ otworzyÌ, stanowi po³¹czenie z czymœ wiêcej, ni¿ to, czym tu jesteœmy.
Obcowanie z niÂą wyzwala jakiÂś dreszcz biegnÂący z nieokreÂślonych przestrzeni a przenikajÂący duszĂŞ i ciaÂło wibracjami
zdecydowanie innymi niÂż dotychczas nam znane. To coÂś tak wysublimowanego i wyjÂątkowego,
Âże aÂż dech zapiera i porywa duszĂŞ...

I dopada nas niewys³owione szczêœcie, b³ogoœÌ, otwiera siê tysi¹c innych zmys³ów, którymi ch³oniemy to,
co siĂŞ przejawia… niby znane, a jakÂże inne, subtelne i potĂŞÂżne zarazem.
Wnikamy w harmoniê sfer, s³yszymy nies³yszalne i p³aczemy z têsknoty za tym, czego przez chwilê uda siê dotkn¹Ì.
W jakie Âświaty wnikamy, skoro tkwimy w tym Âświecie?

Czyj geniusz zawiera siĂŞ w dÂźwiĂŞkach, barwach i wszelkich doskonaÂłych formach, Âże poraÂża nas tak mocno?

SzczĂŞÂśliwi, ktĂłrych dosiĂŞga niewidzialne, ktĂłrzy potrafiÂą patrzeĂŚ dalej niÂż ich oczy…
… bo sÂą w nas wyspy szczĂŞÂśliwe… peÂłne brzmieĂą doskonaÂłych… i niewaÂżnoÂści spraw ziemskich, mimo, Âże to tu doznajemy siebie…

Czy sztuka, to mi³oœÌ inaczej?
Czy to jĂŞzyk Uniwersum otwierajÂący w nas uÂśpione kanaÂły? 

UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 14, 2011, 12:43:54 wysłane przez ptak » Zapisane
pheasant
Gość
« Odpowiedz #1218 : Kwiecień 14, 2011, 13:11:31 »

Ptaku jakie piĂŞkne sÂłowa!!!
Zamieñ tylko s³owo "sztuka" na BÓG, a zobaczysz jak to piêknie brzmi.
Dopiero BÓG, je¶li potrafi siê cz³owiek na Niego otworzyæ, stanowi po³±czenie z czym¶ wiêcej, ni¿ to, czym tu jeste¶my.
Sama bym tego lepiej nie ujĂŞÂła.
ptak
Gość
« Odpowiedz #1219 : Kwiecień 14, 2011, 13:18:07 »

Pheasnt, nie waÂżne nazwy, waÂżne to, co dziaÂła… moÂże byĂŚ i BĂłg… 

Pozdrawiam  UÂśmiech
pheasant
Gość
« Odpowiedz #1220 : Kwiecień 14, 2011, 13:22:18 »

BĂłg dziaÂła Ptaku, dziaÂła. TakÂże jak widaĂŚ i w Tobie.
east
Gość
« Odpowiedz #1221 : Kwiecień 14, 2011, 15:57:00 »

pheasant napisaÂłaÂś
OsobiÂście bĂŞdÂąc aÂż a moÂże tylko 3 tyg. na tym forum juÂż mam dosyĂŚ. Ile siĂŞ tu pisze na tym forum o wolnoÂści, ÂświadomoÂści, o sile jaÂźni i o tym Âże mamy w sobie moc, i to my tylko jesteÂśmy sobie w stanie pomĂłc itd. No wiĂŞc ja siĂŞ pytam jak to caÂłe gadanie wasze przekÂłada siĂŞ na Âżycie codzienne???

przekÂłada siĂŞ ,oj przekÂłada. Ale nie jest wcale spektakularne, nie ma oÂłtarzy kapiÂących zÂłotem ani zÂłotoustych kierownikĂłw ceremonii w olbrzymich budynkach z zimnego kamienia .. niezrozumiaÂłe prawda?
A w sprawie "przekÂładania siĂŞ"  na Âżycie codzienne , to nie uwaÂżam, Âże jak¹œ tragediÂą jest dojrzewanie mÂłodego czÂłowieka, ktĂłry odkrywa  iÂż Âżycie moÂże byĂŚ inne niÂż mu to wpajano do gÂłowy. Czemu np. taka pedofilia w krk miaÂłaby byĂŚ mniej szokujÂąca niÂż forum PcH ? Czy tutaj pisujÂą sataniÂści, ktĂłrzy gwaÂłcÂą maÂłoletnich, albo coÂś ?

Piszecie, Âże KoÂśció³ wymyÂśliÂł sobie ró¿ne rzeczy i imputuje je ludziom po to by wzbudziĂŚ w nich strach i  omamiĂŚ. A ja siĂŞ pytam jakie uczucia budzÂą siĂŞ w ludziach po czytaniu tego Forum???

Od czytania tego forum w gÂłowie moÂże siĂŞ tak samo poprzestawiaĂŚ jak po przeczytaniu np dziennika Fakt, albo doniesieĂą z plebanii czy innej GW. Nawet na onecie znajdÂą siĂŞ mocniejsze i bardziej krwioÂżercze tematy MrugniĂŞcie
Czasami prawda, gdy dociera do czÂłowieka moÂże szokowaĂŚ. Zadaje on sobie wtedy wiele pytaĂą co moÂże zburzyĂŚ jego wiarĂŞ w System. Czy to jest jednak zÂłe ?
DostaliÂśmy wÂłaÂśnie jeden przykÂład. Czy myÂśli samobojcze majÂą byĂŚ przykÂładem tej wolnoÂści o ktĂłrej piszecie i tej siÂły ktĂłra w nas tkwi??? Czy w ten sposĂłb nasza jaŸù i ÂświadomoœÌ jest nam w stanie pomĂłc??? 

Równie dobrze , przyk³adowo , mo¿na postawiÌ takie pytanie o sens celebracji cierpienia , mêki i œmierci Jezusa. Czy to ma byÌ t¹ wolnoœci¹ ? A jednak w ten sposób , poprzez cierpienie ( w za³o¿eniu doktryny krk ) nastêpuje wyzwolenie. Tak na prawdê czyni to ta sama jaŸù i œwiadomoœÌ, przed któr¹ siê pheasant Twój umys³ tak broni.
Wielu ludzi traci sens ¿ycia , gdy ich ca³y œwiat siê wali. WiêkszoœÌ siê z tego podnosi silniejsza , z czasem nawet zupe³nie odmieniona. WiniÌ za to nale¿y np forum, ludzi, ca³y œwiat ? Zamkn¹Ì dziecko pod kloszem i chuchaÌ naù ? Czy mo¿e lepiej pokazywaÌ ró¿norodnoœÌ jako coœ naturalnego. Bez zak³amywania œwiata, ¿e ma tylko takie barwy, jak mówi¹ i myœl¹ o tym rodzice, szko³a, œrodowisko , rz¹d, czy ustrój polityczny. Bo im mocniej siê kogoœ ochrania pod kloszem, tym póŸniej mocniejsze rozczarowanie, a czasami bywa , ¿e i samobójstwo.
pheasant
Gość
« Odpowiedz #1222 : Kwiecień 14, 2011, 16:29:59 »

pheasant napisaÂłaÂś

przekÂłada siĂŞ ,oj przekÂłada. Ale nie jest wcale spektakularne, nie ma oÂłtarzy kapiÂących zÂłotem ani zÂłotoustych kierownikĂłw ceremonii w olbrzymich budynkach z zimnego kamienia .. niezrozumiaÂłe prawda?
A w sprawie "przekÂładania siĂŞ"  na Âżycie codzienne , to nie uwaÂżam, Âże jak¹œ tragediÂą jest dojrzewanie mÂłodego czÂłowieka, ktĂłry odkrywa  iÂż Âżycie moÂże byĂŚ inne niÂż mu to wpajano do gÂłowy. Czemu np. taka pedofilia w krk miaÂłaby byĂŚ mniej szokujÂąca niÂż forum PcH ? Czy tutaj pisujÂą sataniÂści, ktĂłrzy gwaÂłcÂą maÂłoletnich, albo coÂś ?
Tu nie oto chodzi kto pisuje na tym forum East. Chodzi o to co kto uwaÂża za prawdĂŞ. JeÂśli np czytam na forum, Âże jesteÂśmy kontrolowani przez ufonautĂłw i kaÂżdy czÂłowiek ma bliznĂŞ na nodze, ktĂłrÂą widaĂŚ tylko u 33% ludzi i Âże w dodatku wielu ludzi uwaÂża Âże to prawda to musi to byĂŚ jakiÂś rodzaj wstÂąsu dla czÂłowieka ktĂłry ma 16 lat i co dopiero sobie coÂś tam ukÂłada w gÂłowie.

Od czytania tego forum w gÂłowie moÂże siĂŞ tak samo poprzestawiaĂŚ jak po przeczytaniu np dziennika Fakt, albo doniesieĂą z plebanii czy innej GW. Nawet na onecie znajdÂą siĂŞ mocniejsze i bardziej krwioÂżercze tematy MrugniĂŞcie
Czasami prawda, gdy dociera do czÂłowieka moÂże szokowaĂŚ. Zadaje on sobie wtedy wiele pytaĂą co moÂże zburzyĂŚ jego wiarĂŞ w System. Czy to jest jednak zÂłe ?
Tu siê z Tob¹ nie zgodzê East. W³¹œnie siê powtórze, zale¿y kto co uwa¿a za prawdê. Jeœli mowa o faktach czy nawet donieœniach z plebanii to s¹ fakty. A jeœli mowa o forum to niewiele siê tu opiera na faktach, raczej na tym ¿e ktoœ coœ uwa¿a za prawdê bo ktoœ inny tak napisa³, i to siê ze mn¹ zgadza. Jak sam napisa³eœ w innym w¹tku, nie obchodzi Ciê gdzie i kto napisa³ ewangeliê Tomasza. Wa¿ne ¿e to siê zgadza z Twoim œwiatopogl¹dem.
Równie dobrze , przyk³adowo , mo¿na postawiÌ takie pytanie o sens celebracji cierpienia , mêki i œmierci Jezusa. Czy to ma byÌ t¹ wolnoœci¹ ? A jednak w ten sposób , poprzez cierpienie ( w za³o¿eniu doktryny krk ) nastêpuje wyzwolenie. Tak na prawdê czyni to ta sama jaŸù i œwiadomoœÌ, przed któr¹ siê pheasant Twój umys³ tak broni.
O sensie cierpienia nie bêdê siê tu rozpisywaÌ bo to temat na osobny w¹tek. Otó¿ w³aœnie przez cierpienie nastêpuje wyzwolenie. Przekona³ siê o tym ten kto cierpia³ i kto podda³ siê temu cierpieniu. Cierpienie jest umieraniem dla w³asnego egoizmu i pychy a rodzeniem siê na nowo dla innych ludzi, dla dobra drugiego cz³owieka. To w³aœnie ukazuje nam Jezus umieraj¹c za nas na krzy¿u i powstaj¹c z martwych 3 dnia. Po cierpieniu tu na Ziemi przychodzi wieczna radoœÌ u boku Zbawiciela.
Wielu ludzi traci sens ¿ycia , gdy ich ca³y œwiat siê wali. WiêkszoœÌ siê z tego podnosi silniejsza , z czasem nawet zupe³nie odmieniona. WiniÌ za to nale¿y np forum, ludzi, ca³y œwiat ? Zamkn¹Ì dziecko pod kloszem i chuchaÌ naù ? Czy mo¿e lepiej pokazywaÌ ró¿norodnoœÌ jako coœ naturalnego. Bez zak³amywania œwiata, ¿e ma tylko takie barwy, jak mówi¹ i myœl¹ o tym rodzice, szko³a, œrodowisko , rz¹d, czy ustrój polityczny. Bo im mocniej siê kogoœ ochrania pod kloszem, tym póŸniej mocniejsze rozczarowanie, a czasami bywa , ¿e i samobójstwo
PokazywaÌ dziecku ro¿norodnoœÌ jak najbardziej, Ale trzeba te¿ umieÌ wskazaÌ co z tej ró¿norodnoœci jest dobre a co mo¿e skrzywdziÌ a nawet zabiÌ. Jaki sens ma rodzicielstwo jeœli pokazujemy dziecku ró¿norodnoœÌ tego œwiata nie mówi¹c mu w co powinnien wierzyÌ, co jest prawd¹ lub jak odró¿niaÌ prawdê od fauszu.

Robin
Gość
« Odpowiedz #1223 : Kwiecień 14, 2011, 18:27:49 »

Dobrze Âże nie ma Kiary ( gdzieÂś przepadÂła ) ,bo po przeczytaniu tego wszystkiego chyba by umarÂła  DuÂży uÂśmiech
greta
Gość
« Odpowiedz #1224 : Kwiecień 14, 2011, 18:43:49 »

Zdecydowanie,Kiary brakuje na forum.
Jakos tak ucichlo.Ale miejmy nadzieje,ze jak wroci,to dowiemy sie wielu ciekawych historii,tak jak to tylko Kiara potrafi powiedziec.
Strony: 1 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 [49] 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: