Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:39:48

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 845062 razy)
0 u¿ytkowników i 107 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1250 : Kwiecieñ 20, 2011, 23:52:05 »

Wiedzia³em, ¿e  z Tob± najszybciej siê dogadam. Najbardziej to obawiam siê tych "rozwiniêtych" bez ego, etc...etc...Ano, dziêki za furtkê, obym mia³ dostateczn± moc z niej korzystaæ. AMEN!

Dla Ciebie za to specjalnie, od Nataszy Czarmiñskiej i ode mnie przes³anie . Nigdy nie mia³em wiêkszej przyjació³ki od niej. I mo¿e  dlatego takie mam wymagania i siê czepiam, ale je¶li kto¶ kiedy¶ mia³ takiego przyjaciela, jak koliberek w jej wielkiej osobie, to zrozumie...

Jutro jest 7-ma rocznica jej  odej¶cia.

Natasza Czarmiñska. Pro¶ba

http://www.poezja-spiewana.pl/index.php?str=lf&no=1223

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 20, 2011, 23:52:43 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1251 : Kwiecieñ 21, 2011, 22:01:45 »

Koliberku, bardzo mi przykro z powodu twojej przyjació³ki Smutny
A co do wymagañ - to bardzo dobrze, ¿e s± wysokie. Kto chcia³by chodziæ, umiej±c lataæ?
Czasem mi siê wydaje, ¿e ludzie zbyt pochopnie nazywaj± znajomych przyjació³mi.
Dziêki za dedykacjê!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1252 : Kwiecieñ 23, 2011, 10:59:55 »

Dziêkujê Janneth!

Do dzisiaj nie mogê siê otrz±sn±æ po jej stracie. To nie tylko znakomita aktorka, re¿yserka, pie¶niarka, poetka, kompozytorka ( bardziej znana we Francji), ale przede wszystkim wielkiej klasy, empatii cz³owiek. Cudowna matka. Niezast±piony i wierny przyjaciel. I jedyna kobieta w¶ród moich znajomych, o której mo¿na powiedzieæ: ezoteryczka. Kto zna jej ksi±¿kê Liczby losy, a wolno¶æ wewnêtrzna, lub bywa³ na jej warsztatach wie, o czym mówiê. Po prostu charyzmatyczna postaæ pod ka¿dym wzglêdem. Piszê o niej ze ³zami dzisiaj, bo w Wielk± Sobotê 2004 r. rozmawia³y¶my i umawia³y¶my siê na spotkanie u mnie, a w czwartek odesz³a. Urodzona jak papie¿ i jeden z moich synów 18 maja. Pozostawi³a po sobie dwójkê wspania³ych i bardzo utalentowanych dzieci.

A oto, co sobie sama wy¶piewa³a:

Kiedy przyjdziesz do mnie biala - Natasza Czarmiñska. (18.05.1950 - 22.04.2004)
http://www.youtube.com/watch?v=h9MqEGhWJTg

Tê piosenkê skomponowa³a sama  i zadedykowa³a, na wej¶ciu w nowe millenium, koliberkowi:

Ostatnia jednorogini:
http://nataszaczarminskaigrupasfera.mp3.wp.pl/

Dedykujê wszystkim forumowiczom:

Obud¼my siê... - Natasza Czarmiñska. z Przemys³awem Gintrowskim i Jackiem Kaczmarskim
http://www.youtube.com/watch?v=hMWaOc_PX0A&feature=related

Ka¿da piosenka Nataszy jest przekazem: A to nasza ulubiona, wiêc ¶piewa³y¶my j± czêsto razem z naszymi dzieæmi:

Czarmiñska-Le¶mian-Szewczyk
http://www.youtube.com/watch?v=gYO8N3bcy5U

==========================================

Odno¶nie powy¿szego postu jeszcze: link pod "Ostatnia jednorogini" nale¿y przewin±æ pod w/w i wspomniany tytu³.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 25, 2011, 19:53:15 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1253 : Kwiecieñ 27, 2011, 21:40:29 »

Koliberku- nie wiem dlaczego te filmiki  o tym temacie sa na "Wyraz siebie", czy chcesz w ten sposob cos powiedziec-wyrazic?
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1254 : Kwiecieñ 28, 2011, 10:58:42 »

Masz racjê, mo¿e ¼le je umie¶ci³em, bo nie wiedzia³em gdzie.  Przeniosê wiêc to na osobny temat: Lekki i mocny okultyzm, gdy¿ uwa¿am, ¿e  nie  mo¿na przej¶æ ko³o tego obojêtnie. Co chcia³em wyraziæ? Ano swoje zaniepokojenie zjawiskiem na jakie siê akurat natkn±³em. Ale mo¿e nies³usznie siê niepokojê... Proszê wiêc o inne g³osy w tej kwestii, ale pod podanym has³em ju¿ gdzie indziej...
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 28, 2011, 11:59:07 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1255 : Kwiecieñ 28, 2011, 19:52:27 »

posty dotycz±ce zamieszczone przez >koliberek'a< przenios³em do: Lekki i mocny okultyzm, czyli...

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1256 : Maj 11, 2011, 08:35:01 »

Witaj Thotal !

Jest w roku taki dzien,
w ktorym smutki ida w cien.
Wiec z okazji tego dnia
przeczytaj, czego Ci zycze ja:
duzo zdrowia i radosci,
szczescia w zyciu i milosci,
moc najpiekniejszych wrazen
i spelnienia wszystkich marzen.
Zyj tak, aby kazdy kolejny dzien
byl niesamowity i  wyjatkowy.
Wypelniaj kazda chwile tak,
aby potem wspominac ja z radoscia.
CZERP ENERGIE ZE SLONCA,
z kapiacego deszczu i usmiechu  innych.
Szkaj w sobie sily, entuzjazmu i namietnosci.
Zyj najpiekniej jak umiesz.
Po swojemu spelniaj sie.

Dedykuje Ci ta sliczna piosenke:http://www.youtube.com/watch?v=FdlbmsQXo-k&feature=related

Moc ucalowan w dniu urodzin przesyla Tobie Rafaela
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2011, 08:35:39 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1257 : Maj 11, 2011, 12:20:23 »

Witaj Thotal,
nie umiem zbyt wylewnie skladac zyczen,ale chcialam Tobie w Dniu Twoich urodzin zyczyc spelnienia marzen,duzo zdrowia ,szczescie i milosci i oby to,co ci w duszy gra spelnilo sie rowniez.Serdecznie usciski.Greta
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #1258 : Maj 11, 2011, 17:42:44 »

Bardzo, bardzo dziêkujê U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1259 : Maj 14, 2011, 20:27:50 »

Dzisiaj w wielu miastach: "Noc muzeów: Wstêp gratis.

A w ubieg³ym tygodniu odby³ siê w Gdañsku i nie tylko, Festiwal Filmów Dokumentalnych.. Prawie tygodniowa uczta. Niewyobra¿alne prze¿ycia, znakomita "wêdrówka " po ca³ym ¶wiecie, gdy¿ w repertuarze s± filmy z ca³ego ¶wiata i to bardzo znakomite! Mnóstwo informacji i prze¿yæ estetycznych za przys³owiowe grosze. Wczorajszy Maraton Filmów "oskarowych", ¶wietny, ale Festiwal Filmów Dokumentalnych, to o wiele wiêksze prze¿ycie. Je¶li nie wyskoczê do Krakowa(tam bêdzie 23 maja), lub do Wroc³awia, to ju¿ czekam na nastêpny.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1260 : Maj 21, 2011, 12:45:03 »

Wyra¿am swoj± têsknotê za Kiar±, krótko i zwiê¼le…

Kiaro, wróæ do nas w pe³ni, bo bez Ciebie jako¶ tu markotno!

Z powa¿aniem, ptak  U¶miech   
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1261 : Maj 21, 2011, 13:07:09 »

Juz dawno to zauwazylam,ale nie smialam napomknac.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1262 : Maj 21, 2011, 16:39:04 »

równie¿ do³±czam siê do petycji Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1263 : Maj 21, 2011, 19:55:02 »

No tak, tesknimy za Kiara, Elzbieta,   pheasant- cala trojka bardzo bojowa znikla. Czy moze ktos wie co sie stalo z tymi osobami? Ja cieszylabym sie bardzo gdyby powrocily do swoich tematow- a zapowiadalo sie tak ciekawie.........szkoda.
Caluski. Rafaela
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1264 : Maj 21, 2011, 22:54:13 »

A mo¿e po prostu Kiara wyjecha³a na jakie¶ swoje woja¿e po ¶wiecie. Je¶li tak to z pewno¶ci± siê odezwie jak wróci. Ona zawsze wraca :] .... Mrugniêcie
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1265 : Maj 21, 2011, 22:58:23 »

W Egipcie by³a ju¿ w kwietniu, teraz osoba pewna twierdzi z uporem, ¿e przesz³a na ciemn± stronê. Dla tych, którzy twierdzili, ¿e by³a na takowej, to przesz³a zapewne na tê jasn±.Mrugniêcie I gdzie tu prawda? Nie ma na kogo teraz naskakiwaæ? Nudno?!?  Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1266 : Maj 21, 2011, 23:16:33 »

(..)
Tê piosenkê skomponowa³a sama  i zadedykowa³a, na wej¶ciu w nowe millenium, koliberkowi:

Ostatnia jednorogini:

Ostatnia Jednorogini postanawia uratowac je, ale ¿eby móc to zrobic musi pozwoliæ zamieniæ siê czasowo w kobietê...Powoli zapomina, ¿e jest Jednorogini±. Gdy pamiêta - w oczach jej widac lasy i drzewa a gdy zapomina ma oczy jak ka¿dy cz³owiek. Wreszcie udaje jej sie uwolnic siostry, lecz, gdy wraca do swej postaci Jednoro¿ca pamiêæ, ¿e by³a chwiklê kobiet± pozostaje i juz nigdy nie bêdzie tak czysta i ¶wietlista jak kiedy¶...

Czemu takim smutkiem i nostalgi± , powiedzia³bym ¦MIERCI¡ nawet , te teksty podszyte ?
Pamiêæ nie jest przekleñstwem, lecz raczej wzbogaceniem nowego wydania samego siebie ...
Czasami ludzie popadaj± w studniê bez dna ..bez ³añcucha DNA Mrugniêcie I to ich bez szczêtu wci±ga ...
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1267 : Maj 22, 2011, 00:03:08 »

Czyta³em to i znam doskonale, zatem z pe³n± ¶wiadomo¶ci± to umie¶ci³em, tylko czemu tak to wyt³u¶ci³e¶, i zostawi³e¶ ten najgorszy fragment, a nie równie¿ przepiêkn± legendê o jednorogini. Co chcesz naprawdê przez to powiedzieæ? Tak bez ogródek. Do czego zmierzasz  i co próbujesz sprowokowaæ?

Dla zwi±zanego z cia³em tylko, tak to mo¿e siê wszystko wydawaæ. Natasza "odwala" kawa³ dobrej roboty tam. By³em, widzia³em....Przesz³oby to wyobra¿enia niejednego. Poza tym nie jest czym¶ najgorszym owe s³awetne "memento mori". O resztê zapytaj Nataszy. Jest to wszak mo¿liwe. Je¶li Ci tylko DNA pozwoli...to zachêcam. To bêdzie naprawdê niespodziewanie mi³e spotkanie.

Pozdrawiam, choæ niezbyt czysty i ¶wietlisty, ale najserdeczniej jak umiem. U¶miech

koliberek33 Smutny

Ps. Te teksty to jej wczesna twórczo¶æ. I zaledwie maleñki fragmencik jej bogatej osobowo¶ci. Natasza "pó¼niejsza" i nie tylko ta artystyczna, to nieporównywalnie inna postaæ. Zbyt wielowymiarowa, ¿eby mo¿na j± by³o ot, tak zamkn±æ j± sobie w naszych s³owach. Zachêcam przeczytaæ jej ksi±¿kê. Chocia¿ troszkê przybli¿ysz siê do niej. Ale to i tak bêdzie nic, bo najbardziej cz³owiek sprawdza siê w realu w¶ród najbli¿szych i bezpo¶rednio w relacjach. Reszta to bana³y, iluzje i dyrdyma³y.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 00:23:56 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1268 : Maj 22, 2011, 01:38:35 »

Ja tylko zacytowa³em i podkre¶li³em to co na koñcu z tak± stanowczo¶ci± zosta³o stwierdzone. Nie moje to s³owa.
Nie ja prowokujê. Znam tê Pani± tylko z Twojej, koliberku , inicjatywy , która tu umieszcza to co umieszcza.

To co ze mnie wynika zosta³o zawarte pod cytatem, koliberku. Wierzê w Twoj± autentyczn± , emocjonaln± wiê¼ z Natasz±. Skoro tak to na Ciebie podzia³a³o to znaczy , ¿e  tak by³o. A co masz na my¶li pisz±c o prowokacji ?
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1269 : Maj 22, 2011, 09:53:02 »

Cytujê wiêkszy fragment, który jest napisany równym tonem, bez jakiegokolwiek emocjonalnego wyró¿nienia i bardziej ani¿eli inne wersy, stanowczego podkre¶lenia. To zwyczajna, krótka notatka w formie bezosobowej i neutralnej bardzo opowie¶ci. Nie ma w tek¶cie te¿ wyt³uszczenia. Sadzê zatem, ¿e dosz³o do nadu¿ycia w tej cytacie, któr± wy¿ej przedstawi³e¶....wiêc sugeruje to automatycznie manipulacjê, czy te¿ wprost, ¶wiadom± prowokacjê, tylko w³a¶nie pytam w jakim celu?...

"Historia opowiada o Ostatniej Jednorogini, która, jak wszystkie Jednoro¿ce opiekuje sie lasami, jest tak czysta i ¶wietlista, ¿e tylko nieliczni mog± j± ujrzeæ a nikt nie mo¿e jej dotkn±æ.Wszystkie jej siostry zosta³y uwiêzione przez z³ego czarodzieja w falach morza. Ostatnia Jednorogini postanawia uratowac je, ale ¿eby móc to zrobic musi pozwoliæ zamieniæ siê czasowo w kobietê...Powoli zapomina, ¿e jest Jednorogini±. Gdy pamiêta - w oczach jej widac lasy i drzewa a gdy zapomina ma oczy jak ka¿dy cz³owiek. Wreszcie udaje jej sie uwolnic siostry, lecz, gdy wraca do swej postaci Jednoro¿ca pamiêæ, ¿e by³a chwiklê kobiet± pozostaje i juz nigdy nie bêdzie tak czysta i ¶wietlista jak kiedy¶..."

Mo¿e mój powy¿szy post odnios³e¶ do siebie? A broñ Bo¿e, nawet mi do g³owy nie przysz³o odnosiæ siê personalnie. Kiara atakowana by³a tak czêsto przez wielu, ¿e uwa¿am to za zbyt ogólny problem, no mo¿e Artqowi móg³bym daæ tak do zrozumienia, ale TY o ile pamiêtam by³e¶ jej kiedy¶ bardzo gorliwym zwolennikiem....

Pozdrawiam wci±¿ serdecznie.

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 10:04:57 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1270 : Maj 22, 2011, 18:32:24 »

Dziêki za Twoj± têsknotê  Ptaku , mi³o moi.

"W Egipcie by³a ju¿ w kwietniu, teraz osoba pewna twierdzi z uporem, ¿e przesz³a na ciemn± stronê. Dla tych, którzy twierdzili, ¿e by³a na takowej, to przesz³a zapewne na tê jasn±.Mrugniêcie I gdzie tu prawda? Nie ma na kogo teraz naskakiwaæ? Nudno?!?   Mrugniêcie
Koliberek33."

Widzê i¿ kto¶ bardzo ochoczo robi mojej osobie  zakulisow± "reklamê" !

East ma racjê po wyprawie do Egiptu wyjecha³am ( kontynuacjê tamtej)  na dwie nastêpne  , ju¿ wróci³am , ale jest kolejna przede mn±. Przyspieszenie niesamowite i niezmiernie zaskakuj±ce !

Z wielu wzglêdów nie dzielê siê ju¿ moimi  prze¿yciami z nich.

Nie mam naprawdê czasu na pisanie na forach , przepraszam zawiedzionych.

Moja etyka i moralno¶æ  s± niezmienne ( to dla strapionych) , wolê byæ g³upcem i frajerem w oczach cudzych ni¿ w³asnych.
Zatem pozostanê t± któr± by³am na drodze wyznaczanej mi przez rytm mojego serca.

Pozdrawiam serdecznie!

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:34:02 wys³ane przez Kiara » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1271 : Maj 22, 2011, 18:41:58 »

Ten kto¶ za bardzo siê wychyli³, to przeprasza, wyrzuciæ mo¿e to natychmiast, ale poczu³, ¿e siê wtedy Kiara odezwie na pewno i têsknotê usatysfakcjonuje niejedn±. U¶miech

Kiaro, podpisujê siê z ma³ej litery, je¶li chodzi o ¶cis³o¶æ, moja wielko¶æ nie siêga tak dalece jeszcze. Je¶li ju¿ z wielkiej, to dla ¿artu i kpiny z siebie samego. Ale ile¿ mo¿na  z siebie kpiæ?

Pozdrawiam i ju¿ wypadam!

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:45:58 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1272 : Maj 22, 2011, 19:09:32 »

koliberku 33 wielko¶æ litery w podpisie nie jest istotno¶ciom w zestawieniu do miary szacunku i godno¶ci czyjej¶ osoby.

Dobrze mieæ dystans ¿artobliwy do ró¿nych "glorii" na swój temat  , ale dobrze te¿ mieæ szacunek dla siebie i nie traciæ go mimo wszystko....

Serdecznie pozdrawiam  U¶miech

Kiara  U¶miech U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1273 : Maj 22, 2011, 19:30:23 »

..¿em go straci³, my¶lisz? Pewnie dlatego, ¿em d³ugo na pewne obietnice czeka³, czeka³ i za wiele energii mi uby³o... I od razu po szacunku!

Ech, ¿i¿ñ kakaja! Tieper mienia nu¿na pieriestrojka mudraja. I snowa i snowa. A Ty Kiara wot ma³adiec!!! Wsio znajesz, kak wsiegda! Wsiewo haroszewo Tiebia! Mnie nada w ugo³ ujti i podumat' nad duszoj mojej, sztoby krasiwa by³a ana... eta nie szutka, eta sieroznyje s³awa!

Pozdrawlaju ja Tiebia, kak mogu
i po tichonieczku u¿e ucha¿u!

U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:40:49 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1274 : Maj 22, 2011, 19:58:48 »

To siê egzotycznie zrobi³o - jedni do Egiptu ( i dalej gdzie¶ ) inni na wschodni± mod³ê .. Mrugniêcie

pazdrawliaju ja was
Strony: 1 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: