Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 23:25:36

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 78 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WyraÂź siebie!  (Przeczytany 883237 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1250 : Kwiecień 20, 2011, 23:52:05 »

WiedziaÂłem, Âże  z TobÂą najszybciej siĂŞ dogadam. Najbardziej to obawiam siĂŞ tych "rozwiniĂŞtych" bez ego, etc...etc...Ano, dziĂŞki za furtkĂŞ, obym miaÂł dostatecznÂą moc z niej korzystaĂŚ. AMEN!

Dla Ciebie za to specjalnie, od Nataszy CzarmiĂąskiej i ode mnie przesÂłanie . Nigdy nie miaÂłem wiĂŞkszej przyjació³ki od niej. I moÂże  dlatego takie mam wymagania i siĂŞ czepiam, ale jeÂśli ktoÂś kiedyÂś miaÂł takiego przyjaciela, jak koliberek w jej wielkiej osobie, to zrozumie...

Jutro jest 7-ma rocznica jej  odejÂścia.

Natasza CzarmiĂąska. ProÂśba

http://www.poezja-spiewana.pl/index.php?str=lf&no=1223

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2011, 23:52:43 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1251 : Kwiecień 21, 2011, 22:01:45 »

Koliberku, bardzo mi przykro z powodu twojej przyjació³ki Smutny
A co do wymagaĂą - to bardzo dobrze, Âże sÂą wysokie. Kto chciaÂłby chodziĂŚ, umiejÂąc lataĂŚ?
Czasem mi siê wydaje, ¿e ludzie zbyt pochopnie nazywaj¹ znajomych przyjació³mi.
DziĂŞki za dedykacjĂŞ!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1252 : Kwiecień 23, 2011, 10:59:55 »

DziĂŞkujĂŞ Janneth!

Do dzisiaj nie mogê siê otrz¹sn¹Ì po jej stracie. To nie tylko znakomita aktorka, re¿yserka, pieœniarka, poetka, kompozytorka ( bardziej znana we Francji), ale przede wszystkim wielkiej klasy, empatii cz³owiek. Cudowna matka. Niezast¹piony i wierny przyjaciel. I jedyna kobieta wœród moich znajomych, o której mo¿na powiedzieÌ: ezoteryczka. Kto zna jej ksi¹¿kê Liczby losy, a wolnoœÌ wewnêtrzna, lub bywa³ na jej warsztatach wie, o czym mówiê. Po prostu charyzmatyczna postaÌ pod ka¿dym wzglêdem. Piszê o niej ze ³zami dzisiaj, bo w Wielk¹ Sobotê 2004 r. rozmawia³yœmy i umawia³yœmy siê na spotkanie u mnie, a w czwartek odesz³a. Urodzona jak papie¿ i jeden z moich synów 18 maja. Pozostawi³a po sobie dwójkê wspania³ych i bardzo utalentowanych dzieci.

A oto, co sobie sama wyÂśpiewaÂła:

Kiedy przyjdziesz do mnie biala - Natasza CzarmiĂąska. (18.05.1950 - 22.04.2004)
http://www.youtube.com/watch?v=h9MqEGhWJTg

TĂŞ piosenkĂŞ skomponowaÂła sama  i zadedykowaÂła, na wejÂściu w nowe millenium, koliberkowi:

Ostatnia jednorogini:
http://nataszaczarminskaigrupasfera.mp3.wp.pl/

DedykujĂŞ wszystkim forumowiczom:

ObudÂźmy siĂŞ... - Natasza CzarmiĂąska. z PrzemysÂławem Gintrowskim i Jackiem Kaczmarskim
http://www.youtube.com/watch?v=hMWaOc_PX0A&feature=related

KaÂżda piosenka Nataszy jest przekazem: A to nasza ulubiona, wiĂŞc ÂśpiewaÂłyÂśmy jÂą czĂŞsto razem z naszymi dzieĂŚmi:

CzarmiĂąska-LeÂśmian-Szewczyk
http://www.youtube.com/watch?v=gYO8N3bcy5U

==========================================

Odnoœnie powy¿szego postu jeszcze: link pod "Ostatnia jednorogini" nale¿y przewin¹Ì pod w/w i wspomniany tytu³.

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2011, 19:53:15 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #1253 : Kwiecień 27, 2011, 21:40:29 »

Koliberku- nie wiem dlaczego te filmiki  o tym temacie sa na "Wyraz siebie", czy chcesz w ten sposob cos powiedziec-wyrazic?
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1254 : Kwiecień 28, 2011, 10:58:42 »

Masz racjĂŞ, moÂże Âźle je umieÂściÂłem, bo nie wiedziaÂłem gdzie.  PrzeniosĂŞ wiĂŞc to na osobny temat: Lekki i mocny okultyzm, gdyÂż uwaÂżam, Âże  nie  moÂżna przejœÌ koÂło tego obojĂŞtnie. Co chciaÂłem wyraziĂŚ? Ano swoje zaniepokojenie zjawiskiem na jakie siĂŞ akurat natkn¹³em. Ale moÂże niesÂłusznie siĂŞ niepokojĂŞ... ProszĂŞ wiĂŞc o inne gÂłosy w tej kwestii, ale pod podanym hasÂłem juÂż gdzie indziej...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 11:59:07 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1255 : Kwiecień 28, 2011, 19:52:27 »

posty dotyczÂące zamieszczone przez >koliberek'a< przeniosÂłem do: Lekki i mocny okultyzm, czyli...

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #1256 : Maj 11, 2011, 08:35:01 »

Witaj Thotal !

Jest w roku taki dzien,
w ktorym smutki ida w cien.
Wiec z okazji tego dnia
przeczytaj, czego Ci zycze ja:
duzo zdrowia i radosci,
szczescia w zyciu i milosci,
moc najpiekniejszych wrazen
i spelnienia wszystkich marzen.
Zyj tak, aby kazdy kolejny dzien
byl niesamowity i  wyjatkowy.
Wypelniaj kazda chwile tak,
aby potem wspominac ja z radoscia.
CZERP ENERGIE ZE SLONCA,
z kapiacego deszczu i usmiechu  innych.
Szkaj w sobie sily, entuzjazmu i namietnosci.
Zyj najpiekniej jak umiesz.
Po swojemu spelniaj sie.

Dedykuje Ci ta sliczna piosenke:http://www.youtube.com/watch?v=FdlbmsQXo-k&feature=related

Moc ucalowan w dniu urodzin przesyla Tobie Rafaela
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2011, 08:35:39 wysłane przez Rafaela » Zapisane
greta
Gość
« Odpowiedz #1257 : Maj 11, 2011, 12:20:23 »

Witaj Thotal,
nie umiem zbyt wylewnie skladac zyczen,ale chcialam Tobie w Dniu Twoich urodzin zyczyc spelnienia marzen,duzo zdrowia ,szczescie i milosci i oby to,co ci w duszy gra spelnilo sie rowniez.Serdecznie usciski.Greta
Thotal
Gość
« Odpowiedz #1258 : Maj 11, 2011, 17:42:44 »

Bardzo, bardzo dziĂŞkujĂŞ UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1259 : Maj 14, 2011, 20:27:50 »

Dzisiaj w wielu miastach: "Noc muzeĂłw: WstĂŞp gratis.

A w ubiegÂłym tygodniu odbyÂł siĂŞ w GdaĂąsku i nie tylko, Festiwal FilmĂłw Dokumentalnych.. Prawie tygodniowa uczta. NiewyobraÂżalne przeÂżycia, znakomita "wĂŞdrĂłwka " po caÂłym Âświecie, gdyÂż w repertuarze sÂą filmy z caÂłego Âświata i to bardzo znakomite! MnĂłstwo informacji i przeÂżyĂŚ estetycznych za przysÂłowiowe grosze. Wczorajszy Maraton FilmĂłw "oskarowych", Âświetny, ale Festiwal FilmĂłw Dokumentalnych, to o wiele wiĂŞksze przeÂżycie. JeÂśli nie wyskoczĂŞ do Krakowa(tam bĂŞdzie 23 maja), lub do WrocÂławia, to juÂż czekam na nastĂŞpny.

ptak
Gość
« Odpowiedz #1260 : Maj 21, 2011, 12:45:03 »

WyraÂżam swojÂą tĂŞsknotĂŞ za KiarÂą, krĂłtko i zwiĂŞÂźle…

Kiaro, wróÌ do nas w pe³ni, bo bez Ciebie jakoœ tu markotno!

Z powaÂżaniem, ptak  UÂśmiech   
greta
Gość
« Odpowiedz #1261 : Maj 21, 2011, 13:07:09 »

Juz dawno to zauwazylam,ale nie smialam napomknac.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1262 : Maj 21, 2011, 16:39:04 »

równie¿ do³¹czam siê do petycji Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #1263 : Maj 21, 2011, 19:55:02 »

No tak, tesknimy za Kiara, Elzbieta,   pheasant- cala trojka bardzo bojowa znikla. Czy moze ktos wie co sie stalo z tymi osobami? Ja cieszylabym sie bardzo gdyby powrocily do swoich tematow- a zapowiadalo sie tak ciekawie.........szkoda.
Caluski. Rafaela
east
Gość
« Odpowiedz #1264 : Maj 21, 2011, 22:54:13 »

A moÂże po prostu Kiara wyjechaÂła na jakieÂś swoje wojaÂże po Âświecie. JeÂśli tak to z pewnoÂściÂą siĂŞ odezwie jak wrĂłci. Ona zawsze wraca :] .... MrugniĂŞcie
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1265 : Maj 21, 2011, 22:58:23 »

W Egipcie byÂła juÂż w kwietniu, teraz osoba pewna twierdzi z uporem, Âże przeszÂła na ciemnÂą stronĂŞ. Dla tych, ktĂłrzy twierdzili, Âże byÂła na takowej, to przeszÂła zapewne na tĂŞ jasnÂą.MrugniĂŞcie I gdzie tu prawda? Nie ma na kogo teraz naskakiwaĂŚ? Nudno?!?  MrugniĂŞcie
east
Gość
« Odpowiedz #1266 : Maj 21, 2011, 23:16:33 »

(..)
TĂŞ piosenkĂŞ skomponowaÂła sama  i zadedykowaÂła, na wejÂściu w nowe millenium, koliberkowi:

Ostatnia jednorogini:

Ostatnia Jednorogini postanawia uratowac je, ale Âżeby mĂłc to zrobic musi pozwoliĂŚ zamieniĂŚ siĂŞ czasowo w kobietĂŞ...Powoli zapomina, Âże jest JednoroginiÂą. Gdy pamiĂŞta - w oczach jej widac lasy i drzewa a gdy zapomina ma oczy jak kaÂżdy czÂłowiek. Wreszcie udaje jej sie uwolnic siostry, lecz, gdy wraca do swej postaci JednoroÂżca pamiĂŞĂŚ, Âże byÂła chwiklĂŞ kobietÂą pozostaje i juz nigdy nie bĂŞdzie tak czysta i Âświetlista jak kiedyÂś...

Czemu takim smutkiem i nostalgiÂą , powiedziaÂłbym ÂŚMIERCIÂĄ nawet , te teksty podszyte ?
PamiĂŞĂŚ nie jest przekleĂąstwem, lecz raczej wzbogaceniem nowego wydania samego siebie ...
Czasami ludzie popadajÂą w studniĂŞ bez dna ..bez ÂłaĂącucha DNA MrugniĂŞcie I to ich bez szczĂŞtu wciÂąga ...
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1267 : Maj 22, 2011, 00:03:08 »

CzytaÂłem to i znam doskonale, zatem z peÂłnÂą ÂświadomoÂściÂą to umieÂściÂłem, tylko czemu tak to wytÂłuÂściÂłeÂś, i zostawiÂłeÂś ten najgorszy fragment, a nie rĂłwnieÂż przepiĂŞknÂą legendĂŞ o jednorogini. Co chcesz naprawdĂŞ przez to powiedzieĂŚ? Tak bez ogrĂłdek. Do czego zmierzasz  i co prĂłbujesz sprowokowaĂŚ?

Dla zwiÂązanego z ciaÂłem tylko, tak to moÂże siĂŞ wszystko wydawaĂŚ. Natasza "odwala" kawaÂł dobrej roboty tam. ByÂłem, widziaÂłem....PrzeszÂłoby to wyobraÂżenia niejednego. Poza tym nie jest czymÂś najgorszym owe sÂławetne "memento mori". O resztĂŞ zapytaj Nataszy. Jest to wszak moÂżliwe. JeÂśli Ci tylko DNA pozwoli...to zachĂŞcam. To bĂŞdzie naprawdĂŞ niespodziewanie miÂłe spotkanie.

Pozdrawiam, choĂŚ niezbyt czysty i Âświetlisty, ale najserdeczniej jak umiem. UÂśmiech

koliberek33 Smutny

Ps. Te teksty to jej wczesna twórczoœÌ. I zaledwie maleùki fragmencik jej bogatej osobowoœci. Natasza "póŸniejsza" i nie tylko ta artystyczna, to nieporównywalnie inna postaÌ. Zbyt wielowymiarowa, ¿eby mo¿na j¹ by³o ot, tak zamkn¹Ì j¹ sobie w naszych s³owach. Zachêcam przeczytaÌ jej ksi¹¿kê. Chocia¿ troszkê przybli¿ysz siê do niej. Ale to i tak bêdzie nic, bo najbardziej cz³owiek sprawdza siê w realu wœród najbli¿szych i bezpoœrednio w relacjach. Reszta to bana³y, iluzje i dyrdyma³y.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 00:23:56 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #1268 : Maj 22, 2011, 01:38:35 »

Ja tylko zacytowaÂłem i podkreÂśliÂłem to co na koĂącu z takÂą stanowczoÂściÂą zostaÂło stwierdzone. Nie moje to sÂłowa.
Nie ja prowokujĂŞ. Znam tĂŞ PaniÂą tylko z Twojej, koliberku , inicjatywy , ktĂłra tu umieszcza to co umieszcza.

To co ze mnie wynika zostaÂło zawarte pod cytatem, koliberku. WierzĂŞ w TwojÂą autentycznÂą , emocjonalnÂą wiĂŞÂź z NataszÂą. Skoro tak to na Ciebie podziaÂłaÂło to znaczy , Âże  tak byÂło. A co masz na myÂśli piszÂąc o prowokacji ?
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1269 : Maj 22, 2011, 09:53:02 »

Cytujê wiêkszy fragment, który jest napisany równym tonem, bez jakiegokolwiek emocjonalnego wyró¿nienia i bardziej ani¿eli inne wersy, stanowczego podkreœlenia. To zwyczajna, krótka notatka w formie bezosobowej i neutralnej bardzo opowieœci. Nie ma w tekœcie te¿ wyt³uszczenia. Sadzê zatem, ¿e dosz³o do nadu¿ycia w tej cytacie, któr¹ wy¿ej przedstawi³eœ....wiêc sugeruje to automatycznie manipulacjê, czy te¿ wprost, œwiadom¹ prowokacjê, tylko w³aœnie pytam w jakim celu?...

"Historia opowiada o Ostatniej Jednorogini, która, jak wszystkie Jednoro¿ce opiekuje sie lasami, jest tak czysta i œwietlista, ¿e tylko nieliczni mog¹ j¹ ujrzeÌ a nikt nie mo¿e jej dotkn¹Ì.Wszystkie jej siostry zosta³y uwiêzione przez z³ego czarodzieja w falach morza. Ostatnia Jednorogini postanawia uratowac je, ale ¿eby móc to zrobic musi pozwoliÌ zamieniÌ siê czasowo w kobietê...Powoli zapomina, ¿e jest Jednorogini¹. Gdy pamiêta - w oczach jej widac lasy i drzewa a gdy zapomina ma oczy jak ka¿dy cz³owiek. Wreszcie udaje jej sie uwolnic siostry, lecz, gdy wraca do swej postaci Jednoro¿ca pamiêÌ, ¿e by³a chwiklê kobiet¹ pozostaje i juz nigdy nie bêdzie tak czysta i œwietlista jak kiedyœ..."

MoÂże mĂłj powyÂższy post odniosÂłeÂś do siebie? A broĂą BoÂże, nawet mi do gÂłowy nie przyszÂło odnosiĂŚ siĂŞ personalnie. Kiara atakowana byÂła tak czĂŞsto przez wielu, Âże uwaÂżam to za zbyt ogĂłlny problem, no moÂże Artqowi mĂłgÂłbym daĂŚ tak do zrozumienia, ale TY o ile pamiĂŞtam byÂłeÂś jej kiedyÂś bardzo gorliwym zwolennikiem....

Pozdrawiam wci¹¿ serdecznie.

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 10:04:57 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1270 : Maj 22, 2011, 18:32:24 »

DziĂŞki za TwojÂą tĂŞsknotĂŞ  Ptaku , miÂło moi.

"W Egipcie byÂła juÂż w kwietniu, teraz osoba pewna twierdzi z uporem, Âże przeszÂła na ciemnÂą stronĂŞ. Dla tych, ktĂłrzy twierdzili, Âże byÂła na takowej, to przeszÂła zapewne na tĂŞ jasnÂą.MrugniĂŞcie I gdzie tu prawda? Nie ma na kogo teraz naskakiwaĂŚ? Nudno?!?   MrugniĂŞcie
Koliberek33."

WidzĂŞ iÂż ktoÂś bardzo ochoczo robi mojej osobie  zakulisowÂą "reklamĂŞ" !

East ma racjĂŞ po wyprawie do Egiptu wyjechaÂłam ( kontynuacjĂŞ tamtej)  na dwie nastĂŞpne  , juÂż wrĂłciÂłam , ale jest kolejna przede mnÂą. Przyspieszenie niesamowite i niezmiernie zaskakujÂące !

Z wielu wzglĂŞdĂłw nie dzielĂŞ siĂŞ juÂż moimi  przeÂżyciami z nich.

Nie mam naprawdĂŞ czasu na pisanie na forach , przepraszam zawiedzionych.

Moja etyka i moralnoœÌ  sÂą niezmienne ( to dla strapionych) , wolĂŞ byĂŚ gÂłupcem i frajerem w oczach cudzych niÂż wÂłasnych.
Zatem pozostanĂŞ tÂą ktĂłrÂą byÂłam na drodze wyznaczanej mi przez rytm mojego serca.

Pozdrawiam serdecznie!

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:34:02 wysłane przez Kiara » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1271 : Maj 22, 2011, 18:41:58 »

Ten ktoÂś za bardzo siĂŞ wychyliÂł, to przeprasza, wyrzuciĂŚ moÂże to natychmiast, ale poczuÂł, Âże siĂŞ wtedy Kiara odezwie na pewno i tĂŞsknotĂŞ usatysfakcjonuje niejednÂą. UÂśmiech

Kiaro, podpisujĂŞ siĂŞ z maÂłej litery, jeÂśli chodzi o ÂścisÂłoœÌ, moja wielkoœÌ nie siĂŞga tak dalece jeszcze. JeÂśli juÂż z wielkiej, to dla Âżartu i kpiny z siebie samego. Ale ileÂż moÂżna  z siebie kpiĂŚ?

Pozdrawiam i juÂż wypadam!

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:45:58 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1272 : Maj 22, 2011, 19:09:32 »

koliberku 33 wielkoœÌ litery w podpisie nie jest istotnoœciom w zestawieniu do miary szacunku i godnoœci czyjejœ osoby.

Dobrze mieĂŚ dystans Âżartobliwy do ró¿nych "glorii" na swĂłj temat  , ale dobrze teÂż mieĂŚ szacunek dla siebie i nie traciĂŚ go mimo wszystko....

Serdecznie pozdrawiam  UÂśmiech

Kiara  UÂśmiech UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1273 : Maj 22, 2011, 19:30:23 »

..Âżem go straciÂł, myÂślisz? Pewnie dlatego, Âżem dÂługo na pewne obietnice czekaÂł, czekaÂł i za wiele energii mi ubyÂło... I od razu po szacunku!

Ech, ¿i¿ù kakaja! Tieper mienia nu¿na pieriestrojka mudraja. I snowa i snowa. A Ty Kiara wot ma³adiec!!! Wsio znajesz, kak wsiegda! Wsiewo haroszewo Tiebia! Mnie nada w ugo³ ujti i podumat' nad duszoj mojej, sztoby krasiwa by³a ana... eta nie szutka, eta sieroznyje s³awa!

Pozdrawlaju ja Tiebia, kak mogu
i po tichonieczku uÂże uchaÂżu!

UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:40:49 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #1274 : Maj 22, 2011, 19:58:48 »

To siê egzotycznie zrobi³o - jedni do Egiptu ( i dalej gdzieœ ) inni na wschodni¹ mod³ê .. Mrugniêcie

pazdrawliaju ja was
Strony: 1 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: