koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1250 : Kwiecień 20, 2011, 23:52:05 » |
|
Wiedzia³em, ¿e z Tob¹ najszybciej siê dogadam. Najbardziej to obawiam siê tych "rozwiniêtych" bez ego, etc...etc...Ano, dziêki za furtkê, obym mia³ dostateczn¹ moc z niej korzystaÌ. AMEN! Dla Ciebie za to specjalnie, od Nataszy Czarmiùskiej i ode mnie przes³anie . Nigdy nie mia³em wiêkszej przyjació³ki od niej. I mo¿e dlatego takie mam wymagania i siê czepiam, ale jeœli ktoœ kiedyœ mia³ takiego przyjaciela, jak koliberek w jej wielkiej osobie, to zrozumie... Jutro jest 7-ma rocznica jej odejœcia. Natasza Czarmiùska. Proœbahttp://www.poezja-spiewana.pl/index.php?str=lf&no=1223
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2011, 23:52:43 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #1251 : Kwiecień 21, 2011, 22:01:45 » |
|
Koliberku, bardzo mi przykro z powodu twojej przyjació³ki A co do wymagaù - to bardzo dobrze, ¿e s¹ wysokie. Kto chcia³by chodziÌ, umiej¹c lataÌ? Czasem mi siê wydaje, ¿e ludzie zbyt pochopnie nazywaj¹ znajomych przyjació³mi. Dziêki za dedykacjê!
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1252 : Kwiecień 23, 2011, 10:59:55 » |
|
Dziêkujê Janneth! Do dzisiaj nie mogê siê otrz¹sn¹Ì po jej stracie. To nie tylko znakomita aktorka, re¿yserka, pieœniarka, poetka, kompozytorka ( bardziej znana we Francji), ale przede wszystkim wielkiej klasy, empatii cz³owiek. Cudowna matka. Niezast¹piony i wierny przyjaciel. I jedyna kobieta wœród moich znajomych, o której mo¿na powiedzieÌ: ezoteryczka. Kto zna jej ksi¹¿kê Liczby losy, a wolnoœÌ wewnêtrzna, lub bywa³ na jej warsztatach wie, o czym mówiê. Po prostu charyzmatyczna postaÌ pod ka¿dym wzglêdem. Piszê o niej ze ³zami dzisiaj, bo w Wielk¹ Sobotê 2004 r. rozmawia³yœmy i umawia³yœmy siê na spotkanie u mnie, a w czwartek odesz³a. Urodzona jak papie¿ i jeden z moich synów 18 maja. Pozostawi³a po sobie dwójkê wspania³ych i bardzo utalentowanych dzieci. A oto, co sobie sama wyœpiewa³a: Kiedy przyjdziesz do mnie biala - Natasza Czarmiùska. (18.05.1950 - 22.04.2004)http://www.youtube.com/watch?v=h9MqEGhWJTgTê piosenkê skomponowa³a sama i zadedykowa³a, na wejœciu w nowe millenium, koliberkowi: Ostatnia jednorogini:http://nataszaczarminskaigrupasfera.mp3.wp.pl/Dedykujê wszystkim forumowiczom: ObudŸmy siê... - Natasza Czarmiùska. z Przemys³awem Gintrowskim i Jackiem Kaczmarskimhttp://www.youtube.com/watch?v=hMWaOc_PX0A&feature=relatedKa¿da piosenka Nataszy jest przekazem: A to nasza ulubiona, wiêc œpiewa³yœmy j¹ czêsto razem z naszymi dzieÌmi: Czarmiùska-Leœmian-Szewczykhttp://www.youtube.com/watch?v=gYO8N3bcy5U========================================== Odnoœnie powy¿szego postu jeszcze: link pod "Ostatnia jednorogini" nale¿y przewin¹Ì pod w/w i wspomniany tytu³. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2011, 19:53:15 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1253 : Kwiecień 27, 2011, 21:40:29 » |
|
Koliberku- nie wiem dlaczego te filmiki o tym temacie sa na "Wyraz siebie", czy chcesz w ten sposob cos powiedziec-wyrazic?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1254 : Kwiecień 28, 2011, 10:58:42 » |
|
Masz racjê, mo¿e Ÿle je umieœci³em, bo nie wiedzia³em gdzie. Przeniosê wiêc to na osobny temat: Lekki i mocny okultyzm, gdy¿ uwa¿am, ¿e nie mo¿na przejœÌ ko³o tego obojêtnie. Co chcia³em wyraziÌ? Ano swoje zaniepokojenie zjawiskiem na jakie siê akurat natkn¹³em. Ale mo¿e nies³usznie siê niepokojê... Proszê wiêc o inne g³osy w tej kwestii, ale pod podanym has³em ju¿ gdzie indziej...
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2011, 11:59:07 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #1255 : Kwiecień 28, 2011, 19:52:27 » |
|
posty dotyczÂące zamieszczone przez >koliberek'a< przeniosÂłem do: Lekki i mocny okultyzm, czyli...
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1256 : Maj 11, 2011, 08:35:01 » |
|
Witaj Thotal !
Jest w roku taki dzien, w ktorym smutki ida w cien. Wiec z okazji tego dnia przeczytaj, czego Ci zycze ja: duzo zdrowia i radosci, szczescia w zyciu i milosci, moc najpiekniejszych wrazen i spelnienia wszystkich marzen. Zyj tak, aby kazdy kolejny dzien byl niesamowity i wyjatkowy. Wypelniaj kazda chwile tak, aby potem wspominac ja z radoscia. CZERP ENERGIE ZE SLONCA, z kapiacego deszczu i usmiechu innych. Szkaj w sobie sily, entuzjazmu i namietnosci. Zyj najpiekniej jak umiesz. Po swojemu spelniaj sie.
Dedykuje Ci ta sliczna piosenke:http://www.youtube.com/watch?v=FdlbmsQXo-k&feature=related
Moc ucalowan w dniu urodzin przesyla Tobie Rafaela
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2011, 08:35:39 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1257 : Maj 11, 2011, 12:20:23 » |
|
Witaj Thotal, nie umiem zbyt wylewnie skladac zyczen,ale chcialam Tobie w Dniu Twoich urodzin zyczyc spelnienia marzen,duzo zdrowia ,szczescie i milosci i oby to,co ci w duszy gra spelnilo sie rowniez.Serdecznie usciski.Greta
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1258 : Maj 11, 2011, 17:42:44 » |
|
Bardzo, bardzo dziĂŞkujĂŞ 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1259 : Maj 14, 2011, 20:27:50 » |
|
Dzisiaj w wielu miastach: "Noc muzeĂłw: WstĂŞp gratis.
A w ubiegÂłym tygodniu odbyÂł siĂŞ w GdaĂąsku i nie tylko, Festiwal FilmĂłw Dokumentalnych.. Prawie tygodniowa uczta. NiewyobraÂżalne przeÂżycia, znakomita "wĂŞdrĂłwka " po caÂłym Âświecie, gdyÂż w repertuarze sÂą filmy z caÂłego Âświata i to bardzo znakomite! MnĂłstwo informacji i przeÂżyĂŚ estetycznych za przysÂłowiowe grosze. Wczorajszy Maraton FilmĂłw "oskarowych", Âświetny, ale Festiwal FilmĂłw Dokumentalnych, to o wiele wiĂŞksze przeÂżycie. JeÂśli nie wyskoczĂŞ do Krakowa(tam bĂŞdzie 23 maja), lub do WrocÂławia, to juÂż czekam na nastĂŞpny.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1260 : Maj 21, 2011, 12:45:03 » |
|
WyraÂżam swojÂą tĂŞsknotĂŞ za KiarÂą, krĂłtko i zwiĂŞÂźle… Kiaro, wróÌ do nas w peÂłni, bo bez Ciebie jakoÂś tu markotno! Z powaÂżaniem, ptak
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1261 : Maj 21, 2011, 13:07:09 » |
|
Juz dawno to zauwazylam,ale nie smialam napomknac.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #1262 : Maj 21, 2011, 16:39:04 » |
|
WyraÂżam swojÂą tĂŞsknotĂŞ za KiarÂą, krĂłtko i zwiĂŞÂźle… Kiaro, wróÌ do nas w peÂłni, bo bez Ciebie jakoÂś tu markotno! Z powaÂżaniem, ptak rĂłwnieÂż do³¹czam siĂŞ do petycji 
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1263 : Maj 21, 2011, 19:55:02 » |
|
No tak, tesknimy za Kiara, Elzbieta, pheasant- cala trojka bardzo bojowa znikla. Czy moze ktos wie co sie stalo z tymi osobami? Ja cieszylabym sie bardzo gdyby powrocily do swoich tematow- a zapowiadalo sie tak ciekawie.........szkoda. Caluski. Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1264 : Maj 21, 2011, 22:54:13 » |
|
A moÂże po prostu Kiara wyjechaÂła na jakieÂś swoje wojaÂże po Âświecie. JeÂśli tak to z pewnoÂściÂą siĂŞ odezwie jak wrĂłci. Ona zawsze wraca :] .... 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1265 : Maj 21, 2011, 22:58:23 » |
|
W Egipcie byÂła juÂż w kwietniu, teraz osoba pewna twierdzi z uporem, Âże przeszÂła na ciemnÂą stronĂŞ. Dla tych, ktĂłrzy twierdzili, Âże byÂła na takowej, to przeszÂła zapewne na tĂŞ jasnÂą.  I gdzie tu prawda? Nie ma na kogo teraz naskakiwaĂŚ? Nudno?!? 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1266 : Maj 21, 2011, 23:16:33 » |
|
Ostatnia Jednorogini postanawia uratowac je, ale Âżeby mĂłc to zrobic musi pozwoliĂŚ zamieniĂŚ siĂŞ czasowo w kobietĂŞ...Powoli zapomina, Âże jest JednoroginiÂą. Gdy pamiĂŞta - w oczach jej widac lasy i drzewa a gdy zapomina ma oczy jak kaÂżdy czÂłowiek. Wreszcie udaje jej sie uwolnic siostry, lecz, gdy wraca do swej postaci JednoroÂżca pamiĂŞĂŚ, Âże byÂła chwiklĂŞ kobietÂą pozostaje i juz nigdy nie bĂŞdzie tak czysta i Âświetlista jak kiedyÂś...http://nataszaczarminskaigrupasfera.mp3.wp.pl/Czemu takim smutkiem i nostalgiÂą , powiedziaÂłbym ÂŚMIERCIÂĄ nawet , te teksty podszyte ? PamiĂŞĂŚ nie jest przekleĂąstwem, lecz raczej wzbogaceniem nowego wydania samego siebie ... Czasami ludzie popadajÂą w studniĂŞ bez dna ..bez ÂłaĂącucha DNA  I to ich bez szczĂŞtu wciÂąga ...
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1267 : Maj 22, 2011, 00:03:08 » |
|
Czyta³em to i znam doskonale, zatem z pe³n¹ œwiadomoœci¹ to umieœci³em, tylko czemu tak to wyt³uœci³eœ, i zostawi³eœ ten najgorszy fragment, a nie równie¿ przepiêkn¹ legendê o jednorogini. Co chcesz naprawdê przez to powiedzieÌ? Tak bez ogródek. Do czego zmierzasz i co próbujesz sprowokowaÌ? Dla zwi¹zanego z cia³em tylko, tak to mo¿e siê wszystko wydawaÌ. Natasza "odwala" kawa³ dobrej roboty tam. By³em, widzia³em....Przesz³oby to wyobra¿enia niejednego. Poza tym nie jest czymœ najgorszym owe s³awetne "memento mori". O resztê zapytaj Nataszy. Jest to wszak mo¿liwe. Jeœli Ci tylko DNA pozwoli...to zachêcam. To bêdzie naprawdê niespodziewanie mi³e spotkanie. Pozdrawiam, choÌ niezbyt czysty i œwietlisty, ale najserdeczniej jak umiem.  koliberek33  Ps. Te teksty to jej wczesna twórczoœÌ. I zaledwie maleùki fragmencik jej bogatej osobowoœci. Natasza "póŸniejsza" i nie tylko ta artystyczna, to nieporównywalnie inna postaÌ. Zbyt wielowymiarowa, ¿eby mo¿na j¹ by³o ot, tak zamkn¹Ì j¹ sobie w naszych s³owach. Zachêcam przeczytaÌ jej ksi¹¿kê. Chocia¿ troszkê przybli¿ysz siê do niej. Ale to i tak bêdzie nic, bo najbardziej cz³owiek sprawdza siê w realu wœród najbli¿szych i bezpoœrednio w relacjach. Reszta to bana³y, iluzje i dyrdyma³y.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 00:23:56 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1268 : Maj 22, 2011, 01:38:35 » |
|
Ja tylko zacytowaÂłem i podkreÂśliÂłem to co na koĂącu z takÂą stanowczoÂściÂą zostaÂło stwierdzone. Nie moje to sÂłowa. Nie ja prowokujĂŞ. Znam tĂŞ PaniÂą tylko z Twojej, koliberku , inicjatywy , ktĂłra tu umieszcza to co umieszcza.
To co ze mnie wynika zostaÂło zawarte pod cytatem, koliberku. WierzĂŞ w TwojÂą autentycznÂą , emocjonalnÂą wiĂŞÂź z NataszÂą. Skoro tak to na Ciebie podziaÂłaÂło to znaczy , Âże tak byÂło. A co masz na myÂśli piszÂąc o prowokacji ?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1269 : Maj 22, 2011, 09:53:02 » |
|
Cytujê wiêkszy fragment, który jest napisany równym tonem, bez jakiegokolwiek emocjonalnego wyró¿nienia i bardziej ani¿eli inne wersy, stanowczego podkreœlenia. To zwyczajna, krótka notatka w formie bezosobowej i neutralnej bardzo opowieœci. Nie ma w tekœcie te¿ wyt³uszczenia. Sadzê zatem, ¿e dosz³o do nadu¿ycia w tej cytacie, któr¹ wy¿ej przedstawi³eœ....wiêc sugeruje to automatycznie manipulacjê, czy te¿ wprost, œwiadom¹ prowokacjê, tylko w³aœnie pytam w jakim celu?...
"Historia opowiada o Ostatniej Jednorogini, która, jak wszystkie Jednoro¿ce opiekuje sie lasami, jest tak czysta i œwietlista, ¿e tylko nieliczni mog¹ j¹ ujrzeÌ a nikt nie mo¿e jej dotkn¹Ì.Wszystkie jej siostry zosta³y uwiêzione przez z³ego czarodzieja w falach morza. Ostatnia Jednorogini postanawia uratowac je, ale ¿eby móc to zrobic musi pozwoliÌ zamieniÌ siê czasowo w kobietê...Powoli zapomina, ¿e jest Jednorogini¹. Gdy pamiêta - w oczach jej widac lasy i drzewa a gdy zapomina ma oczy jak ka¿dy cz³owiek. Wreszcie udaje jej sie uwolnic siostry, lecz, gdy wraca do swej postaci Jednoro¿ca pamiêÌ, ¿e by³a chwiklê kobiet¹ pozostaje i juz nigdy nie bêdzie tak czysta i œwietlista jak kiedyœ..."
MoÂże mĂłj powyÂższy post odniosÂłeÂś do siebie? A broĂą BoÂże, nawet mi do gÂłowy nie przyszÂło odnosiĂŚ siĂŞ personalnie. Kiara atakowana byÂła tak czĂŞsto przez wielu, Âże uwaÂżam to za zbyt ogĂłlny problem, no moÂże Artqowi mĂłgÂłbym daĂŚ tak do zrozumienia, ale TY o ile pamiĂŞtam byÂłeÂś jej kiedyÂś bardzo gorliwym zwolennikiem....
Pozdrawiam wci¹¿ serdecznie.
koliberek33
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 10:04:57 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1270 : Maj 22, 2011, 18:32:24 » |
|
WyraÂżam swojÂą tĂŞsknotĂŞ za KiarÂą, krĂłtko i zwiĂŞÂźle… Kiaro, wróÌ do nas w peÂłni, bo bez Ciebie jakoÂś tu markotno! Z powaÂżaniem, ptak DziĂŞki za TwojÂą tĂŞsknotĂŞ Ptaku , miÂło moi. "W Egipcie byÂła juÂż w kwietniu, teraz osoba pewna twierdzi z uporem, Âże przeszÂła na ciemnÂą stronĂŞ. Dla tych, ktĂłrzy twierdzili, Âże byÂła na takowej, to przeszÂła zapewne na tĂŞ jasnÂą.MrugniĂŞcie I gdzie tu prawda? Nie ma na kogo teraz naskakiwaĂŚ? Nudno?!?  Koliberek33." WidzĂŞ iÂż ktoÂś bardzo ochoczo robi mojej osobie zakulisowÂą "reklamĂŞ" ! East ma racjĂŞ po wyprawie do Egiptu wyjechaÂłam ( kontynuacjĂŞ tamtej) na dwie nastĂŞpne , juÂż wrĂłciÂłam , ale jest kolejna przede mnÂą. Przyspieszenie niesamowite i niezmiernie zaskakujÂące ! Z wielu wzglĂŞdĂłw nie dzielĂŞ siĂŞ juÂż moimi przeÂżyciami z nich. Nie mam naprawdĂŞ czasu na pisanie na forach , przepraszam zawiedzionych. Moja etyka i moralnoœÌ sÂą niezmienne ( to dla strapionych) , wolĂŞ byĂŚ gÂłupcem i frajerem w oczach cudzych niÂż wÂłasnych. Zatem pozostanĂŞ tÂą ktĂłrÂą byÂłam na drodze wyznaczanej mi przez rytm mojego serca. Pozdrawiam serdecznie! Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:34:02 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1271 : Maj 22, 2011, 18:41:58 » |
|
Ten ktoœ za bardzo siê wychyli³, to przeprasza, wyrzuciÌ mo¿e to natychmiast, ale poczu³, ¿e siê wtedy Kiara odezwie na pewno i têsknotê usatysfakcjonuje niejedn¹. Kiaro, podpisujê siê z ma³ej litery, jeœli chodzi o œcis³oœÌ, moja wielkoœÌ nie siêga tak dalece jeszcze. Jeœli ju¿ z wielkiej, to dla ¿artu i kpiny z siebie samego. Ale ile¿ mo¿na z siebie kpiÌ? Pozdrawiam i ju¿ wypadam! koliberek33
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 18:45:58 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1272 : Maj 22, 2011, 19:09:32 » |
|
koliberku 33 wielkoœÌ litery w podpisie nie jest istotnoœciom w zestawieniu do miary szacunku i godnoœci czyjejœ osoby. Dobrze mieÌ dystans ¿artobliwy do ró¿nych "glorii" na swój temat , ale dobrze te¿ mieÌ szacunek dla siebie i nie traciÌ go mimo wszystko.... Serdecznie pozdrawiam  Kiara
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1273 : Maj 22, 2011, 19:30:23 » |
|
..¿em go straci³, myœlisz? Pewnie dlatego, ¿em d³ugo na pewne obietnice czeka³, czeka³ i za wiele energii mi uby³o... I od razu po szacunku! Ech, ¿i¿ù kakaja! Tieper mienia nu¿na pieriestrojka mudraja. I snowa i snowa. A Ty Kiara wot ma³adiec!!! Wsio znajesz, kak wsiegda! Wsiewo haroszewo Tiebia! Mnie nada w ugo³ ujti i podumat' nad duszoj mojej, sztoby krasiwa by³a ana... eta nie szutka, eta sieroznyje s³awa! Pozdrawlaju ja Tiebia, kak mogu i po tichonieczku u¿e ucha¿u! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:40:49 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1274 : Maj 22, 2011, 19:58:48 » |
|
To siê egzotycznie zrobi³o - jedni do Egiptu ( i dalej gdzieœ ) inni na wschodni¹ mod³ê ..  pazdrawliaju ja was
|
|
|
|
|
|
|
|