Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:12:19

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844665 razy)
0 u¿ytkowników i 88 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1275 : Maj 22, 2011, 20:01:10 »

Na wszystko jest w³a¶ciwy czas , na mnogo¶æ z³a i nieprawo¶ci jak i na piêkno i dobro , które nieodzownie po nich nastêpuj±.

Wytrwa³o¶æ w cierpliwo¶ci i cierpliwo¶æ w wytrwa³o¶ci!

Kiara U¶miech U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1276 : Maj 22, 2011, 20:10:14 »

Bolszoje spasiba! Dziekujê bardzo!

Pozdrawiam:

koliberek33 U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1277 : Maj 22, 2011, 20:40:03 »

Im serdeczniejszy jest czlowiek,tym dalej znajduje sie na drodze odnalezienia siebie.

Pozdrawiam Rafaela
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1278 : Maj 22, 2011, 21:44:00 »

Cytat: Kiara
Dziêki za Twoj± têsknotê  Ptaku , mi³o moi.

Mi jeszcze milej, ale dzi¶ wiêcej nie napiszê, bom po imprezie urodzinowej u Alicji i w g³owie szumi od nadmiaru wina.
Dlatego, by g³upot nie pisaæ powiem tylko, ¿e kocham Was wszystkich! 
I to jest prawda szczera. Jak to dobrze i cudownie ludzi kochaæ!
Koliberka, nicponia te¿ kocham!  Chichot
Ech... ¿i¼ñ moja...  U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1279 : Maj 22, 2011, 22:20:26 »

O¿esz Ty Patku!

We w g³owie siê Ci przewróci³o,
¿e wreszcie zrobi³o siê mi³o!.

A pód¼¿e TY do mnie, a winem Ciê uraczê,
to mi mi³o¶c tete  a' tete wreszcie jak trzeba wygdaczesz

Spróbuj na trze¼wo zapomnieæ o tym,
po piórach oberwiesz i nie my¶l, ¿e obsypiê z³otem! Mrugniêcie

Alicjê serdecznie uca³uj, ¿yczenia ode mnie z³ó¿
szkoda, ¿e miê tam nie ma, ale to Ptak narozrabia³ Chichot

mówi siê zatem có¿...wózek niech toczy siê dalej
a Ty Mi³a nalej Ptakowi, proszê jeszcze nalej Chichot

Mo¿e jeszcze co us³yszê mi³ego, ¿em siê stêskni³
nie ukrywam ja tego!

I tak oto sta³ siê cud: Ptaszysko koliberka lubi
dlatego od lat tak siê  z nim czubi... U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:21:57 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #1280 : Maj 22, 2011, 22:28:16 »

Kiaro!
Mialysmy umowe,ze Ja sie nie bede odzywala na temat Twojej osoby do mometu az Ty sie nie bedziesz odzywala  tu na forum.Widze jednak,ze nie potrafilas dotrzymac  danego slowa.Dlatego i Ja jestem zwolniona z danego Twoim kaplanka  jak rowniez i Tobie slowa.Bardzo Cie prosze , przestan pisac na temat milosci, gdyz nie wiesz co to znaczy.Jedno co umiesz do perfekcji to wykorzystywac ludzi, oraz robic im z muzgu wode.Udawalo Ci sie to do pewnego mometu  rowniez i  w  stosunku do mojej osoby.Chwala Panu za to , ze kurtyna spadla w Egipcie.W danym momecie Jestem wolnym  czlowiekiem , chociaz w/g Ciebie czlowiekiem o niskiej energii. Wczesniej Mi mowilas , ze Moja energia sie zwieksza poniewaz mam z Toba kontakt.Ja i moja rodzina jak rowniez moi przyjaciele uwazamy inaczej.Nie mam ochoty na zadne kontakty z Toba , jak rowniez z Twoja "herezja".Bylas w Warszawie w domu mojego Brata dlatego wiem i to bardzo dobrze kim Jestes i co soba reprezentujesz.Jezeli chcesz uslyszec jeszcze wiecej to bardzo prosze wypowiadaj sie na tym forum, Ja wowczas napisze Wszystko to co wiem.Zapewniam Cie ( chociaz Ty juz wiesz na co Mnie stac - a stac jest Mnie na napisanie calej prawdy o Tobie).Dlatego radzilabym Ci trzymania sie Naszej umowy, poniewaz to bedzie Najlepsze wyjscie dla Ciebie.Pozdrowienia dla Wszystkich milusiego dzionka - Elzbieta
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2011, 22:30:55 wys³ane przez Elzbieta » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1281 : Maj 22, 2011, 22:48:54 »

Koliberku, wytrze¼wiæ najpierw muszê, potem pogadamy. 
El¿bieto, w szoku jestem, có¿ to za zmiany?
A w ogóle idê spaæ!

Dobranoc i mi³ych snów Wszystkim  U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1282 : Maj 22, 2011, 23:07:26 »

Amen! U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1283 : Maj 23, 2011, 05:30:48 »

Pierwsza i podstawowa sprawa  , z nikim nie zawiera³am ¿adnej umowy o niepisaniu na ¿adnym forum!
To chyba kto¶ inny komu¶ innemu dawa³ s³owo na pozostawienie swoich domniemañ  na mój temat do roku 2012.
Bynajmniej moje na nim pisanie  nie mam z tym nic wspólnego.
Nikt mnie niczym zastrasza³ i szanta¿owa³ nie bêdzie  , jestem wolnym Cz³owiekiem  i nie uda siê nikomu manipulowaæ moj± wol±!
I zamykaæ mi buzi swoimi nakazami.

Sprawy osobiste i niespe³nione  cudze oczekiwania maj± swoje miejsce do wynurzeñ.
Zakulisowych plotek na mój temat jest wystarczaj±co du¿o , ludzi  którzy s± nimi zainteresowani równie¿. Zatem powodzenia.
Ja publicznie moich  refleksji opisywaæ nie bêdê bo uwa¿am to za osobist± niegodno¶æ , czas zrobi swoje niezale¿nie od niczyich insynuacji.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Temat uwa¿am za zamkniêty.

Na szczê¶cie w tych opisywanych wydarzeniach bra³y udzia³ równie¿ inne osoby ( neutralne) , które maj± zupe³nie inne odbiory i inne refleksje , oraz inne wysnu³y wnioski.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 06:10:01 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1284 : Maj 23, 2011, 09:22:26 »

El¿bieto, jestem zaskoczony, bo widzia³êm jak Ciebie zmanipulowano, omotano, zrobiono wodê z mózgu - moje posty o tym mówi±ce s± jescz na tym forum. Pamiêtam jak za¿arcie walczy³a¶ ze mn± gdy o¶mieli³em siê na krytykê niektórych zachowañ Kiary. My¶la³em, ¿e z Twoim powrotem do rzeczywistego ogl±du sprawy bêdzie du¿o, du¿o gorzej. Cieszê siê, ¿e kto¶ z Twoich bliskich, rodziny czy znajomych by³ na tyle silny i zdeterminowany, ¿e walczy³ o Ciebie. Cieszê siê, ¿e kolejnej osobie uda³o siê przejrzeæ na oczy i wychodzi prawda na jaw.

Kiaro, to nie s± zakulisowe plotki - El¿bieta mia³a na tyle odwagi aby powiedzieæ Ci to wprost, w oczy, publicznie, a nie mrucz±c co¶ za¶ciankowo. To, ¿e bêdziesz chcia³a uci±æ terozmowê/dyskusjê na wszelkie mo¿liwe sposoby jestem przekonany... Widaæ Twoja pycha Ciê znowu zgubi³a, pokrzy¿owa³a plany, my¶la³±¶ zapewne, ¿e El¿bieta jest ju¿ na tyle urobiona i zmanipulowana przez Twoj± "wyj±tkowo¶æ i zdlono¶æ nauczania", ¿e bêdzie ¶lepo pos³uszna i bezkrytycznie wpatrzona. Zapewne nie docenia³a¶ tak¿e determinacji jej bliskich i - podejrzewam - si³y modlitwy.

Co do "niegodno¶ci" to za ni± uwa¿am manipulacjê lud¼mi i wmawianie im k³amstw. Co¶ wyjazdy wycieczkow Ci nie s³u¿± - otwieraj± ludziom oczy. I jakie¿ to typowe - najpierw wmawianie wysokiej energii, wyj±tkowo¶ci, misji, etc. a w przypadku gdy kto¶ przejrzy i siê wycofuje - automatycznie jest z³y, niegodny i o niskich wibracjach - jako ¿ywo przypomina mi to zagrywki samcia z jaskó³kami, szczególnie by³ymi czy te¿ wst±pieniem do mafii czy sekty.

El¿bieto, Twoja decyzja, Twoje ¿ycie lecz zapewne wiesz, ¿e Twoje do¶wiadczenia i prze¿yta sytuacja mo¿e ochroniæ innych, przestrzec.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 09:24:44 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1285 : Maj 23, 2011, 10:18:42 »

I jak tu nie wierzyæ w obroty sfer niebieskich? Szczególnie w te po³ówkowe (jednak nie po³owiczne) o 180 stopni?   Chichot

Racjê mia³ s³ynny filozof g³osz±c, ¿e wszystko p³ynie i przemija. Od siebie dodam, i¿ koñce ¶wiatów i iluzji równie¿…   
Ale, je¶li wszystko p³ynie po okrêgu, to dok±d zmierzamy? Pozostaje tylko wierzyæ we wznosz±c± ¶wiêt± spiralê,
nie mniej ¶wiêtej geometrii… 

Pozdrawiam w ci±g³ym ¶wiêtowaniu, ptak  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 10:20:25 wys³ane przez ptak » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1286 : Maj 23, 2011, 10:39:36 »

Wiecie co,przykro czytac te wszystkie "informacje".
Jezeli Elzbieta ma cos do Kiary,to niech jej to powie,ale nie na forum!
Sa to ich osobiste sprawy!
Caly czas piszecie o milosci,wzajemnym zrozumieniu i poszanowaniu itd.itp.a jak tylko sie pojawiaja inne tresci,to co?Sloma wylazi z butow.Wstyd!
Wieczne "a nie mowilem",zwlaszcza w wykonaniu artqa.
Nie interesuja mnie osobiste sprawy innych ludzi.Kazdy ma glowe na swoim miejscu i wolna wole i to od niego zalezy,co z tym zrobi.
Ja osobiscie,chcialabym czytajac to forum,jak najwiecej sie dowiedziec nowych,innych informacji.Spojrzec na nie,z mojego punktu widzenia,wybrac dla siebie to,co jest dla mnie najlepsze.Ale nie ma miejsca w tym wszystkim,na czytanie a tym bardziej na osadzanie,czyichs osobistych spraw!
Kazdy z nas ma prawo sie mylic,wyciagac bledne wnioski i robic zle!Ale na Boga,nie sadzmy innych nasza miarka!
Ledwo ktos napisal,ze bez Kiary jest na forum nudno,a juz prosze,co sie dzieje?
Zdecydujcie sie:chcecie Kiary czy nie?!
Jezeli tak,to dajcie jej powiedziec,co ma do powiedzenia,polemizujcie z nia,sprzeczajcie sie,ale niech to na jakies ludzkie formy!
Jezeli nie chcecie,zeby dalej pisala,to po prostu jej o tym powiedzcie,a nie czyncie chwytow ponizej pasa!

Szkoda,ze tak sie to wszystko odwrocilo.
Nie zamierzam brac w tym udzialu.

Ale wiesz Elu,to Twoje "milusiego dzionka",jakos nie pasuje do tego ,co napisalas powyzej.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1287 : Maj 23, 2011, 12:54:52 »

Ale co Ciê uwiera Greto? Czy to, ¿e to moje "a nie mówi³em" ma solidne postawy? Przecie¿ gdy wcze¶niej co¶ wskazujê jako naganne, nieprawdziwe, k³amliwe czêsto zostajê spychany ró¿nymi fochami, pokrzykiwaniami, czy wy¶miewaniem - ok, wiêc spokojnie czekam na rozwój wypadków. Kiedy ju¿ czas zaczyna weryfikowaæ zgodnie z moimi wcze¶niejszymi przewidywaniami, wskazaniami dane rzeczy wtedy mam prawo przypomnieæ, ¿e przestrzega³em przed takim rozmojem wypadków czy prawdziwym obliczem pewnych spraw. Zamiast "a nie mówi³em" mo¿esz sobie wstawiæ "po owocach ich poznacie", a pewne rzeczy widzê juzna etapie zawi±zek tych owoców i mówiê "to cieprkie" na co s³yszê "co siê czepiasz, bêd± s³odziutkie i soczyste". Znam ju¿ z do¶wiadczenia pewne zagrywki i sposoby prób manipulacji, czesto rozpoznajê je intuicj±ju¿ po kilku odczytach, tak by³o m.in.: z Baldurem Mory, z jego kolejnymi ods³onami - gdy siê oburza³ gdy to zauwa¿y³em, z zapowiedziami (bardzo licznymi) pch, ""wiedz±" i "proroctwami" Kiary, ucieczk± niektórych forumowiczów...

Mnie nie interesuj± pewne prywatne sprawy forumowiczów - np. w co siê ubieraj±, z kim chc± spêdzaæ czas, jak spêdzaj± wolny czas, etc. Natomiast interesuj± mnie sprawy które mówi± o rzetelno¶ci i wiarygodno¶ci danego forumowicza, bo to ma bezpo¶rednie prze³o¿enie na rzetelno¶æ i wiarygodno¶æ przekazywanych informacji. Wiêc to w takim przypadku ju¿ nie jest tak "prywatnie osobiste". Po to jest forum aby prezentowaæ tezy, pogl±dy i je oceniaæ, w tak¿e rzeczowo krytykowaæ czy wykazywaæ ich nieprawdziwo¶æ. Wydaje mi siê Greto, ¿e w swoim po¶cie/wnisku ¿±dasz jakiego¶ swoistego listu ¿elaznego dla Kiary. 

Tak, ka¿dy ma prawo siê myliæ, lecz pomimo licznych wpadek nadal kreowaæ siêna osob±  nieomyln± ju¿ nie przystoi.
Co do bytno¶ci b±d¼ nie innych forumowiczów - nie mam ¿adych ci±got aby kogokolwiek wykluczaæ. Ka¿dy ma prawo siê wypowiedzieæ i napisaæ w dowolnym temacie (pomimo, ¿e niektórzy forumowicze mieli ju¿ takie pomys³y - na wy³±czno¶æ) co my¶l±. Zawsze tak twierdzi³em i nie zamierzam nikogo blokowaæ - chyba wystarczaj±co jasno siê wyrazi³em.
Prosi³bym jedynie o odpowiedzialnosæ za wypowiadane s³owa.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1288 : Maj 23, 2011, 13:00:32 »

No tak. Uwazam ze powinno sie mowic na rozne tematy, a to po to, aby ktos kto ma zle zamiary wobec innej osoby wiedzial
ze jego czyn nie bedzie tajemnica. Wlasnie "Wyraz siebie" jest miejscem na takie wypowiedzi. Czesto sie dzieje, ze ofiary
milcza- komu to ma sluzyc?. To dobrze ze Ela ma odwage na glos powiedziec co jej sie przytrafilo. Ela jest osoba bardzo otwarta i to dobrze. Cenie ludzi za ich otwartosc, to jest jedyna droga do prawdy, ktora tu nam wszystkim chce opowiedziec.
Ludzie w internecie przedstawiaja sie czesto  za osoby z ktorymi sami nie maja nic wspolnego /moze marzenia aby taka byc/.
Duzo przykrych historii sie zdaza, a ofiary musza cierpiec. Dlatego uwazam ze to dobrze ze zdazaja sie ludzie ktorzy mowia stop.
Pozdrowienia. Rafaela.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1289 : Maj 23, 2011, 14:15:03 »

Arteq,nie mnie nie uwiera.Przepraszam jezeli tak to odebrales.
Uwazam ,po prostu,ze osobiste sprawy ludzi,nie powinny byc roztrzasane na forum publicznym.
Koniec.Kropka.
Jezeli zauwazyles cos niepokojacego,w manipulacji innymi ludzmi,to rowniez powinienes zasygnalizowac to ale na priv.Tak uwazam.
Skoro jednak temat "Wyraz siebie"zrobil sie plotkarski i ludzie wylewaja swoje zale,to ja w tym nie chce uczestniczyc.Nie bede komentowac,ani nikogo rozliczac ani radzic,co powinno sie zrobic w danej sytuacji a co nie.
Jezeli ktos chce sie z koms przyjaznic,a pozniej jezeli ta przyjazn nie wypali wylewa wszystko na forum publiczne,to jest to dla mnie nie fair.Powinnismy ponosic skutki swoich blednych decyzji osobiscie,a nie czekac na utulenie w potrzebie.
Czy ja,rozpisuje sie o moich nieudanych przyjazniach?Nie!Bo ,co to kogo obchodzi!
Uwazam,ze kazdy z nas powinien tak sobie dobierac przyjaciol,zeby bylo to dobre i z pozytkiem dla nas.Wtedy brak jest jakichkolwiek problemow z ta przyjaznia.

Jeszcze raz przepraszam,jezeli kogos urazilam.Nie bede sie wiecej wypowiadac w takich wlasnie sprawach.
Jak najbardziej jestem odpowiedzialna za wypowiadanie swoich slow.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1290 : Maj 23, 2011, 14:51:53 »

Greto, ok. Poproszê aby¶ tytu³em przeprowadzenia do¶wiadczenia przeanalizowa³a temat znajomo¶æi El¿bieta - Kiara przy kilku nieco odmiennych za³o¿eniach:
1. to nie by³a ¿adna przyja¼ñ
2. jedna ze stron zosta³a z premedytacj± zmanipulowana i oszukana
3. jedna ze stron - ta sama co w pkt. 2 manipulowa³a - od pocz±tku udawa³a inn± ni¿ ma to miejsce w rzecywisto¶ci aby wzbudziæ zaufanie.

Greto, zadam jeszcze jedno pytanie: czy np. informacje o osobie która oszukuje innych, dzia³a na ich szkodê manipuluj±c, nale¿y schwaæ g³êboko pod dywan czy mo¿e ostrzec innych aby nie dali siê wmanipulowaæ vel skrzywdziæ? Wielokrotnie przekona³êm siê, ¿e gdy kto¶ oszukuje, k³amie to bardzo zale¿y mu aby rozmowa nie by³a otwarta i wiele robi aby rozmyæ temat, a w ostateczno¶ci strzeliæ focah i np. zamkn±æ usta. Unikaj± konkretów i jasno¶ci.

Greto, je¿eli mam co¶ do powiedzenia to mówiê w oczy a nie pok±tnie po privach, i ze mn± mo¿na tak¿e w ten sam sposób. Szczególnie je¿eli dotyczy to spraw bêd±cych moim publicznym dzia³aniem. Pisz±c o odpowiedzialno¶ci za s³owa /w sensie jej braku/ nie mia³em na my¶li Ciebie - tak dla jasno¶ci.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #1291 : Maj 23, 2011, 20:08:18 »

Arteq,nie bede wiecej nic komentowac.Przepraszam.Rozumiem,ale jak powiedzialam,to nie moja sprawa.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1292 : Maj 23, 2011, 20:21:07 »

Greto, El¿bieta broni³a kiedy¶ Kiary dok³adnie w ten sam sposób, w jaki teraz ty to robisz. Historia lubi siê powtarzaæ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1293 : Maj 23, 2011, 20:30:27 »

Osobi¶cie uwa¿am, ¿e post >El¿biety< jest wystarczaj±cym znacznikiem. Roztrz±sanie tego na forum nie ma sensu, a ka¿dy zainteresowany mo¿e uzyskaæ wiêcej informacji na pw.
Przys³owie mówi "wysz³o szyd³o z worka". M±dre powiedzonko, ale nie znaczy to, ¿e owe szyd³o ma dziurawiæ nasze forum.
No i uwa¿am, ¿e dla jasno¶ci i uczciwo¶ci ka¿dy zainteresowany poznaniem tej sprawy dok³adniej - oczywi¶cie poprzez pw - zechcia³ zaczerpn±æ jêzyka z obu ¼róde³.
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 20:31:08 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1294 : Maj 23, 2011, 21:02:07 »

Darku, czy chcia³by¶ byæ s±dzony przez s±d niejawny, bez Twego udzia³u i mo¿liwo¶ci obrony?
W dodatku z przylepion± publicznie etykietk± pt. „wysz³o szyd³o z worka”?
Pomy¶l.
Bo osobi¶cie, nie widzê w tym uczciwo¶ci.

« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2011, 21:04:44 wys³ane przez ptak » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #1295 : Maj 23, 2011, 21:05:31 »

Tak, wywlekanie spraw osobisto-prywatnych na forum jest ¿enuj±ce.

A ten taniec arteqa z rado¶ci to poprostu dno.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1296 : Maj 23, 2011, 21:07:54 »

Niby tak, ale jakkolwiek post±pimy i tak nie bêdzie to wszystkich zadowala³o.
No i publiczne roztrz±sanie tego typu sprawy mo¿e rozpêtaæ burzê, która wielu mo¿e zniesmaczyæ.
No  przepraszam,pos³u¿y³em siê tym przys³owiem nie w celu ferowania wyroku a by jako¶ przenie¶æ ca³o¶æ nadchodz±cej burzy na pw, widzê jednak, ¿e inaczej to zabrzmia³o za co najmocniej wszystkich  przepraszam.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1297 : Maj 23, 2011, 21:16:17 »

Zgadzam siê z Ptakiem i nie nazywa³abym tego, co powiedzia³a El¿bieta, sprawami prywatnymi. O ile intuicja mnie nie zawodzi, to ma to wiele wspólnego z "dzia³alno¶ci±" Kiary na naszym forum. A skoro sama zainteresowana tak chêtnie siê z nami swoimi pasjami przez lata dzieli³a, to co jej teraz stanê³o na przeszkodzie? Czemu nagle pieczêtuje je mianem "tajne"? Tutaj znalaz³a/pozna³a El¿bietê i tutaj j± do siebie przekona³a. A co z tego wysz³o? Póki co, to tylko Ela wie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Ró¿owa
Go¶æ
« Odpowiedz #1298 : Maj 23, 2011, 21:53:38 »

Pozwalam sobie na moj± wypowied¼ w oparciu o wieloletni± znajomo¶æ z Kiar±, wzajemne zrozumienie i wspólny odbiór tematów. Dopiero bezpo¶redni kontakt ujawnia blisko¶æ albo oddalenie, jest sprawdzianem nawi±zanej ³±czno¶ci. Nie zawsze siê to udaje. To ja wyst±pi³am z pro¶b± do El¿biety o zachowanie ciszy na Forum odno¶nie naszego wspólnego pobytu i spraw wynik³ych w Egipcie. Absolutnie nie by³o mowy o tym by Kiara ca³kowicie zaprzesta³a pisania tutaj. Przypuszczam, ¿e jest to wynikiem innego odbioru i zrozumienia mojej pro¶by do El¿biety.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1299 : Maj 23, 2011, 23:39:52 »

Dlaczego uwa¿asz Enigmo, ¿e tañczê z rado¶ci? Nie tañczê, ale fakt, cieszy mnie, ¿e kto¶ by³ w stanie przejrzeæ na oczy i wyrwaæ siê spod tych "opiekuñczych" skrzyde³. Nie tañczê, bo mam ¶wiadomo¶æ co musia³a przechodziæ osoba, a szczególnie jej bliscy, zanim oprzytomnia³a. Dlaczego pewne w±tki nie uwa¿am za "prywatno-osobiste" ju¿ wyja¶nia³em. Przecie¿ sprawa dotyczy wiarygodno¶ci tego co "nauczyciele", w tym i Kiara publicznie, i to z takim mozo³em nauczaj± tutaj od wielu lat. Postawa wiele mówi na temat tego co dana osoba g³osi - na temat wiarygodno¶ci tego. Wystarczy po prostu byæ spostrzegawczym i cierpliwie czekaæ na owoce vel kolejne ods³ony. Nikt nie jest w stanie ok³amywaæ przez d³u¿szy okres czasu bez wpadek czy nawet czê¶ciowego odkrywania prawdziwego oblicza. Dlatego idê o zak³ad, ¿e mogê wymieniæ kilka tematów których Kiara bêdzie unika³a jak ognia z uzasadnionej obawy przed zdemaskowaniem - porusza³em je na tym forum, oczywi¶cie samemu daj±c przyk³ad i udzielaj±c uprzednio - celem zachêty - wyja¶nieñ na dany temat, np. ¼ród³o utrzymania /ale nie jego wielko¶æ, warto¶æ/.

Mo¿e nie wszyscy ju¿ pamiêtaj±, ale mi utkwi³a w g³owie pewna, mocno paniczna reakcja Kiary na s³owa niejakiego Leszka, który - zapewne doprowadzony do ostateczno¶ci postaw± Kiary, która sz³a w zaparte - powiedzia³ "skoro tak, to przedstawiê pewne zdjêcia /czy wypowied¼ innej osoby/". Pamiêtam jak zaraz pad³y zarzuty o próbê szanta¿u lecz... nie podnosi³a ju¿ kwestii wiarygodno¶ci jego "wersji".

Spoko, nie bójcie siê, ¿e Kiara zniknie, co najwy¿ej we¼mie na przeczekanie, przynajmniej do czasu a¿ zdo³a wymy¶liæ jakie¶ antidotum - to stara metoda. Jednak ka¿da godzina milczenia dzia³a wybitnie na jej niekorzy¶æ i zapewne jest tego ¶wiadoma. Sytuacja jest jednak dla niej powa¿na - jak rozumiem jest naoczny ¶wiadek i nie da siê tak ³atwo wykrêciæ. Oczywi¶cie mo¿e byæ próba o¶mieszenia, zdyskredytowania samej osoby skoro nie da siê dyskutowaæ z faktami - ale teraz by³oby to bardzo widoczne. "Posi³ki" jak widaæ ju¿ nadci±gaj±, ale du¿o mówi bardzo stonowana forma wypowiedzi - próba ³agodzenia skutku, a nie zasadno¶æ przyczyny. Przypuszczam, ¿e i Ty Greto zaczynasz siê zastanawiaæ...

Odnoszê równie¿ wra¿enie, ¿e niektórzy z aktywnych forumowiczów mogliby tak¿e opowiedzieæ swoje podobne przygody lecz tkwi± w jakim¶ dziwnym pacie /nie myliæ z paktem/ z Kiar±, a w niektórych przypadkach wrêcz szachu...

Naprawdê ciekaw jestem dalszego rozwoju sytuacji, spokojnie czekam bo widzê, ¿e pierwsze owoce zaczynaj± byæ widoczne, dojrzewaj±.
Strony: 1 ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 [52] 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: