Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:50:54

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844348 razy)
0 u¿ytkowników i 70 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
between
Go¶æ
« Odpowiedz #1475 : Pa¼dziernik 25, 2011, 13:11:19 »

Wymijaj±co, bardzo wymijajaco i... standardowo. Nie masz odwago daæ konkretnej odpowiedzi?
Zanim zadasz pytanie to zastanów siê czy jeste¶ w stanie znie¶æ odpowied¼.

Ja Ci odpowiedzia³em, tylko nie zatrybi³e¶ odpowiedzi.
Ale jak to mówi³ pisarz Sofronow - jednemu wystarcz± dwa s³owa a innemu referatu ma³o.

pozdro+wa¶ki dla mi³o¶ników owych
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2011, 13:12:32 wys³ane przez between » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1476 : Pa¼dziernik 25, 2011, 13:43:56 »

Domy¶lam siê odpowiedzi na podstawie Twoich wcze¶niejszych wypowiedzi i pogl±dów, ale nie mam 100% pewno¶ci. Chcia³bym natomiast ju¿ na wstêpie unikn±æ - czêsto w takich przypadkach stosowanych - uników w stylu: "nie to mia³em na my¶li"; "a gdzie tak napisa³em"; "co mi inputujesz".
Odpowied¼ jestem w stanie znie¶æ - jak ju¿ wiele rzeczy na tym forum. W nawi±zaniu do powy¿szego mi równie¿ wystarcz± dwa s³owa, tylko Ty miej minimum odwagi aby je wypowiedzieæ, a nie usi³owaæ wykazywaæ, ¿e problem le¿y po mojej stronie.
between
Go¶æ
« Odpowiedz #1477 : Pa¼dziernik 25, 2011, 15:42:58 »

Ech,
¿e te¿ zachcia³o mi siê bawiæ w subtelno¶ci.

Za³±czony parê postów temu filmik jak ula³ ilustruje po co Arteq zadaje pytania i po co jest mu potrzebna odpowied¼.
My¶lê, ¿e spora czê¶æ czytaj±cych zrozumia³a.

I podobnie jak odpytywany pan na filmiku nie mam ani przyjemno¶ci ani ochoty braæ udzia³u w podobnym quizie ,tyle ¿e pytañ zadawanych przez Arqa.
Quizu pytañ niczego nie wnosz±cych do w±tku, niczego nie wyja¶niaj±cych. I niczemu nie s³u¿±cych.

No, ale skoro subtelno¶ci nie docieraj± i komisja domaga siê odpowiedzi to mogê byæ bardziej dosadny. Ale wola³bym unikn±æ.

I proszê modów o przeniesienie tych niczego nie wnosz±cych postów do odpowiedniego miejsca.

pozdro + wa¶ki dla spragnionych
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2011, 15:46:11 wys³ane przez between » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1478 : Pa¼dziernik 25, 2011, 16:21:29 »

between , komisji chodzi³o o odpowied¼ "paszczow±" Mrugniêcie

A w ogóle to pytania s± tendencyjne ...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1479 : Pa¼dziernik 25, 2011, 18:10:37 »

Cytat: betven
I proszê modów o przeniesienie tych niczego nie wnosz±cych postów do odpowiedniego miejsca.

Mo¿e nie wnosi nic specjalnego do tematu ale jeszcze strzêpkami materii trzyma siê kupy. Mrugniêcie
przyznam, ¿e je¶li dalej pójdziecie w tê stronê, to bêdê ci±³. Smutny

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1480 : Pa¼dziernik 25, 2011, 20:54:25 »

Ale¿ pytanie/odpowied¼ wiele mo¿e powiedzieæ - zw³aszcza o osobie która co¶ chlapnie, a potem wije siê. Ale... trzeba mieæ przys³owiowe jaja ¿eby - albo przeprosiæ, albo jasno wyartyku³owaæ to co siê s±czy³o z ca³± konsekwencj±.   
Jaki jest prawdziwy obraz Twojej wypowiedzi? Ano, uwa¿asz siê za ponadprzeciêtnego, o¶wieconego i z politowaniem patrzysz na pozosta³ych, czyli tych "baranów"... ale z powodu tchórzostwa mówisz pó³s³ówkami i robisz zas³onê dymn±. I nie mlaskaj teraz o jaki¶ quizach - bo nie wyssa³em pytania z palca tylko poprosi³em o wyja¶nienie Twojej opinii/tezy.

je¿eli nie w temacie to proszê o przeniesienie, wola³bym aby nie usuwaæ tego postu.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2011, 20:56:33 wys³ane przez arteq » Zapisane
muukalainen
Go¶æ
« Odpowiedz #1481 : Pa¼dziernik 25, 2011, 21:16:31 »

Ale¿ pytanie/odpowied¼ wiele mo¿e powiedzieæ - zw³aszcza o osobie która co¶ chlapnie, a potem wije siê. Ale... trzeba mieæ przys³owiowe jaja ¿eby - albo przeprosiæ, albo jasno wyartyku³owaæ to co siê s±czy³o z ca³± konsekwencj±.   
Jaki jest prawdziwy obraz Twojej wypowiedzi? Ano, uwa¿asz siê za ponadprzeciêtnego, o¶wieconego i z politowaniem patrzysz na pozosta³ych, czyli tych "baranów"... ale z powodu tchórzostwa mówisz pó³s³ówkami i robisz zas³onê dymn±. I nie mlaskaj teraz o jaki¶ quizach - bo nie wyssa³em pytania z palca tylko poprosi³em o wyja¶nienie Twojej opinii/tezy.

je¿eli nie w temacie to proszê o przeniesienie, wola³bym aby nie usuwaæ tego postu.

co¶ chlapnie
wije siê
trzeba mieæ jaja
co siê s±czy³o
z powodu tchórzostwa mówisz pó³s³ówkami
i nie mlaskaj teraz

przyjacielu i Ty siê okre¶lasz mianem katolika? tyle jadu w jednej wypowiedzi tylko po to, ¿eby dokonaæ w³a¶ciwej oceny osoby? a dokonuj je¶li musisz ale pamiêtaj o szacunku do rozmówcy.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1482 : Pa¼dziernik 25, 2011, 21:21:59 »

Dziêki >muuka< za pomoc.
Koñczymy ofa.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1483 : Pa¼dziernik 25, 2011, 21:32:19 »

je¿eli w czym¶ sk³ama³em - wska¿ mi w czym
je¿eli post zawiera wulgaryzmy b±d¼ wyzwiska - równie¿ je wska¿
je¿eli nie, to dlaczego ¿±dasz ode mnie abym chodzi³ na paluszkach i broñ Bo¿e w jakikolwiek, najmniejszy sposób nie urazi³ Betweena?
Wypowied¼ jest konkretna ale nie niegrzeczna b±d¼ jadowita. W przeciwnieñstwie do postu Betweena nie uciekam miêdzy wiersze i nie nazywam nikogo baranami. Nie wspomnê ju¿, ¿e w pierwszym po¶cie bardzo, bardzo grzecznie i delikatnie poprosi³em o wyja¶nienie.

Je¿eli dla Ciebie u¿yte s³owa s± zbyt konkretne, to mo¿esz sobie wstawiæ uleg³y odpowiednik:
co¶ chlapnie = nieopatrznie wypowie
wije siê = unika odpowiedzi
trzeba mieæ jaja = trzeba mieæ cywiln± odwagê
co siê s±czy³o = mówi³o k±¶liwie/obra¿a³o pomiêdzy wierszami
z powodu tchórzostwa mówisz pó³s³ówkami = boj±c siê/chc±c unikn±æ konsekwencji/odpowiedzialno¶ci za wypowiedziane s³owa unikasz konkretów
i nie mlaskaj teraz = nie manipuluj

teraz ok, poprawno¶æ polityczna jest wystarczaj±ca czy ma byæ wersja "s³odka"?
muukalainen
Go¶æ
« Odpowiedz #1484 : Pa¼dziernik 25, 2011, 22:02:52 »

je¿eli w czym¶ sk³ama³em - wska¿ mi w czym
je¿eli post zawiera wulgaryzmy b±d¼ wyzwiska - równie¿ je wska¿
je¿eli nie, to dlaczego ¿±dasz ode mnie abym chodzi³ na paluszkach i broñ Bo¿e w jakikolwiek, najmniejszy sposób nie urazi³ Betweena?
Wypowied¼ jest konkretna ale nie niegrzeczna b±d¼ jadowita. W przeciwnieñstwie do postu Betweena nie uciekam miêdzy wiersze i nie nazywam nikogo baranami. Nie wspomnê ju¿, ¿e w pierwszym po¶cie bardzo, bardzo grzecznie i delikatnie poprosi³em o wyja¶nienie.

Je¿eli dla Ciebie u¿yte s³owa s± zbyt konkretne, to mo¿esz sobie wstawiæ uleg³y odpowiednik:
co¶ chlapnie = nieopatrznie wypowie
wije siê = unika odpowiedzi
trzeba mieæ jaja = trzeba mieæ cywiln± odwagê
co siê s±czy³o = mówi³o k±¶liwie/obra¿a³o pomiêdzy wierszami
z powodu tchórzostwa mówisz pó³s³ówkami = boj±c siê/chc±c unikn±æ konsekwencji/odpowiedzialno¶ci za wypowiedziane s³owa unikasz konkretów
i nie mlaskaj teraz = nie manipuluj

teraz ok, poprawno¶æ polityczna jest wystarczaj±ca czy ma byæ wersja "s³odka"?

nie podejmujê kwestii k³amstwa
nie mówiê o wulgaryzmach
nie ¿±dam niczego za wyj±tkiem szacunku do rozmówcy
nie chod¼ na paluszkach
nie ura¿aj nikogo bowiem konstruktywna wypowied¼ powinna byæ takiej cechy pozbawiona
wypowied¼ jest jadowita, co mnie bardzo martwi, niestosowne wyra¿enia zosta³y przeze mnie wypunktowane
between nikogo personalnie nie nazywa "baranami", jego wypowied¼ jest nastêpstwem wypowiedzi grety, która widzi ludzko¶æ jako niewolników, z których nieliczna czê¶æ mia³aby pozostaæ, by byæ bezwolnymi niewolnikami. kiedy poprosi³e¶ bardzo grzecznie o wyja¶nienie uzyska³e¶ pe³n± odpowied¼. between nie podpisuje siê pod pomys³em chêci unicestwienia ludzko¶ci, poniewa¿ uwa¿a, ¿e im wiêksza populacja, tym wiêksze efekty jej pracy.
moja wypowied¼ zmierza w³a¶nie ku temu, by zachowaæ szacunek do rozmówcy. errata, któr± obecnie wklejasz znacznie bardziej do Ciebie pasuje, ba nawet bardziej pasuje do wypowiedzi ka¿dej osoby wypowiadaj±cej siê publicznie. przyjmujê j± i oczekujê, ¿e w przysz³o¶ci Twoje wypowiedzi bêd± przede wszystkim merytoryczne, nastêpnie za¶, ¿e dochowasz poprawno¶ci w jako¶ci swoich d±¿eñ do u¶ci¶lenia niejasnych wg Ciebie wypowiedzi rozmówców.
przyczyn±, dla której odst±pili¶my od tematu zasadniczego sta³y siê dociekania maj±ce na celu dokonanie przez Ciebie publicznej oceny betweena, a to ³amie podstawê ka¿dego dialogu. je¶li chcê znaæ opiniê rozmówcy, to pytam, by go nie poni¿yæ, nie uj±æ mu niczego, bo interesuje mnie jego zdanie, nie dokonywanie personalnych ocen. na te, ci którzy koniecznie potrzebuj± znajduj± miejsce w realu.
tyle, je¶li o chodzi o moje zdanie w omawianej, choæ nie na temat g³ówny kwestii.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1485 : Pa¼dziernik 25, 2011, 22:16:12 »

Nie poni¿a³em w ¿aden sposób Betweena. Do ka¿dego rozmówcy na forum podchodzê powa¿nie. Dla mnie bardzo wa¿ne oprócz tre¶ci jakie przedstawia dana osoba jest jej postawa, ca³okszta³t - to pozwala unikn±æ przypadkowych ocen czy wypaczania odbioru sensu przekazu/postu danej osoby.
Bardzo szanujê osoby rzetelne i prawdziwe (nie myliæ z idea³ami), które potrafi± prowadziæ otwart± dyskusjê i gdy paln± jak±¶ g³upotê czy te¿ przejawi± ra¿±cy brak szacunku wobec innych potrafi± przyznaæ siê do wpadki. Rozmydlanie, unikanie jasnych deklaracji i wypowiedzi utrudnia, a czasami wrêcz uniemo¿liwia dyskusjê.
Dochodzê równie¿ do smutnego wniosku, ¿e ¶mia³o mogê - bo jak widzê na to mo¿e byæ przyzwolenie - l¿yæ kogo¶ nazywaj±c np. tymi nieszczêsnymi baranami - beleby siê pilnowa³ i kierowa³ to do pewnej grupy, optymalnie bli¿ej nieokre¶lonej. Gorzej je¿eli chcia³bym w miarê dobitnie (ale ju¿ bez wyzwisk i l¿enia) odnie¶æ siê do takiej postawy. Ok, spróbujê zapamiêtaæ.
Uwa¿am, ¿e nazwanie pomiêdzy wierszami wielu osób mianem baranów przez Betweena nie nosi ¶ladów merytorycznej wypowiedzi. upewniam siê, bo ciê¿ko jest dyskutowaæ z osoba która Ciê z definicji uwa¿a za np. barana. Czym ró¿ni siê to co mówiê/piszê na necie od tego co twierdzê w realu? Zak³adam - byæ mo¿e mylnie - ¿e postawa jest taka sama, no chyba... ¿e kto¶ tutaj kreuje siê na nie-wiadomo kogo.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2011, 22:23:30 wys³ane przez arteq » Zapisane
muukalainen
Go¶æ
« Odpowiedz #1486 : Pa¼dziernik 25, 2011, 23:03:30 »

dobrze, zatem kwestię szacunku wobec rozmówcy uznajemy za równie ważną, jak i treść merytoryczną jego wypowiedzi ale chyba nie zająłeś stanowiska w omawianej sprawie?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2011, 01:00:15 wys³ane przez muukalainen » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1487 : Listopad 10, 2011, 20:26:04 »

Dzisiejszy dzieñ jest dniem bardzo wyj±tkowym dla mnie ( s±dzê i¿ nie tylko dla mnie) zaistnia³y w moim ¿yciu rzeczy cudowne .

T± wyj±tkowo¶æ chcia³a bym uhonorowaæ  piêknem , zatem wybaczam wszystkim którzy skrzywdzi³ mnie kiedykolwiek ( w tym i innych ¿yciach) przytulam was wszystkich do mojego serca i podajê rêkê.

Niech pokój i mi³o¶æ go¶ci w ¶ród Ludzi.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1488 : Listopad 10, 2011, 20:39:55 »

Kiaro, piêkny gest, ale a¿ do dzisiaj d¼wiga³a¶ ciê¿ar niewybaczenia?
Skoro go jednak zrzuci³a¶, dzieñ jest podwójnie wyj±tkowy.
Przybijam pi±chê!!!  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Czy amnestia obejmuje równie¿ przysz³e grzechy?  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2011, 20:46:15 wys³ane przez ptak » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #1489 : Listopad 10, 2011, 22:59:37 »

Racja nalezy zostawic to co byo - Przyszlosc nie lubi bagazu.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1490 : Listopad 11, 2011, 00:40:32 »

zatem wybaczam wszystkim którzy skrzywdzi³ mnie kiedykolwiek ( w tym i innych ¿yciach) przytulam was wszystkich do mojego serca i podajê rêkê.
dobre, dobre...
Kiaro, có¿ za wspania³omy¶lno¶æ. My¶lê, ¿e jeszcze wiêksz± (albo prawdziwym darem serca) by³oby gdyby¶ zaczê³a od... przeprosin i poprosi³a o wybaczenie dla siebie od wszystkich osób które zdarzy³o Ci siê skrzywdziæ... - przynajmniej ja od tego zaczyna³em zostawienie przesz³o¶ci w celu poprawy przysz³o¶ci. Ale co ja tam mogê wiedzieæ.

Jak uda Ci siê zwalczyæ swoj± pychê - to dopiero bêdzie piêkny i radosny dzieñ w Twoim ¿yciu... bo aktualnie to "wybaczenie" zalatuje mi jednak pych±.
Widzia³em w swoim ¿yciu sporo odmian postêpowania ludzi, ale tutaj tego nie czujê. Dlatego wybacz, ale w tym momencie po prostu nie kupujê Twojej deklaracji jako prawdziwej.
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1491 : Listopad 11, 2011, 02:03:13 »

Kiaro, piêkny gest, ale a¿ do dzisiaj d¼wiga³a¶ ciê¿ar niewybaczenia?
Skoro go jednak zrzuci³a¶, dzieñ jest podwójnie wyj±tkowy.
Przybijam pi±chê!!!  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Czy amnestia obejmuje równie¿ przysz³e grzechy?  Mrugniêcie

Jak widaæ siostro -  Kiara nie wie czym jest.... wybaczenie...
Dzwiga³a a¿ o dzisiaj ciê¿ar niewybaczenia i dalej go dzwiga  Co¶
A jest taka wspania³a ksi±¿ka, która omal nie otrzyma³a nagrody Nobla, która milionom ludzi odmieni³a ju¿ ¿ycie i dostêpna jest bez problemu i za darmo w necie -  Coling Tipping  ''Radykalne Wybaczenie''.

No có¿...chcia³oby siê rzec...co komu dane.Bo przypadków  na tym ¶wiecie to raczej chyba nie ma.
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2011, 02:16:37 wys³ane przez Astre » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1492 : Listopad 11, 2011, 05:00:48 »

M±dro¶ci±  jest korzystanie z wiedzy w³asnych  do¶wiadczeñ.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2011, 16:57:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1493 : Listopad 11, 2011, 13:11:48 »

Jak widaæ jedni staraj± pos³ugiwaæ siê m±dro¶ci±, a inni m±dro¶ciom...
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #1494 : Listopad 11, 2011, 13:50:53 »

Jak widaæ jedni staraj± pos³ugiwaæ siê m±dro¶ci±, a inni m±dro¶ciom...

Kolejny faul.

A tak na marginesie, do której grupy kolega siê zaszeregowuje, czym siê stara pos³ugiwaæ? A mo¿e czym innym kolega siê kieruje?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1495 : Listopad 11, 2011, 14:13:32 »

M±dro¶ci± jest nie utrwalaæ w sobie poczucia krzywdy, wówczas i wybaczanie zbêdne.
Reset wszelkich krzywd z dysku pamiêci nie za³atwia sprawy. Trzeba wznie¶æ siê nad siebie samego,
by zrozumieæ zapêtlenia, tak w³asne jaki i cudze. Wówczas przychodzi zrozumienie, ¿e tak naprawdê
nie ma krzywdzenia, jest tylko dzia³anie uwarunkowane posiadan± ¶wiadomo¶ci±.
To my nadajemy znaczenie temu, co nas spotyka. Naj³atwiej jest krzywdziæ siebie samego.
A potem szukaæ winnych.
Ale, czy jest wina? Czy aktualny brak dostêpu do szerszej ¶wiadomo¶ci mo¿na nazwaæ win±?
Wszak wszystko przychodzi w swoim czasie, jak mówi± m±drzy.  Mrugniêcie

Ja tam wolê fruwaæ bez zbêdnych baga¿y, zrzutów "win" i "krzywd" dokonujê na bie¿±co.
Daje to lekko¶æ fruwu.  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Pozdrawia miroptaszek (tak mnie kto¶ ostatnio ochrzci³ i nawet podoba mi siê to)  Chichot
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1496 : Listopad 12, 2011, 00:05:48 »

Kolejny faul.
To, ze kto¶ siê potkn±³ i inna osoba to zauwazy³a nie oznacza automatycznie, ¿e jej w tym "pomog³a". Je¿eli uwa¿asz jednak ¿e to ja faulowa³em to proszê wska¿ mi gdzie i w czym sk³ama³em.

A tak na marginesie, do której grupy kolega siê zaszeregowuje, czym siê stara pos³ugiwaæ? A mo¿e czym innym kolega siê kieruje?
Kocie, i po co to pytanie? Po co pytasz gdy nie oczekujesz odpowiedzi bo... nie ma takiej która mog³aby wp³yn± i zmieniæ na os±d którego dokona³e¶ zanim zada³e¶ pytanie. ¯adna moja wypowied¼ i tak nie zmieni Twojego nastawienia. Poniewa¿ szczerze mnie nienawidzisz bo kiedy¶ pozwoli³em sobie dowie¶æ Twojej naiwno¶ci w pewnych sprawach zwi±zanych z pch (np. temat nibiru), ignorancji w pewnych sprawach zwi±zanych z fizyk±, niedotrzymywaniu danego s³owa czy te¿ wykazaæ, ¿e pewne Twoje zarzuty by³y pomówieniami, a w celach autoobrony ("przecie¿ ja nie mogê takim byæ") winê przerzuci³e¶  na mnie. Obrazi³e¶ siê na mnie ¶miertelnie i zawsze z rado¶ci± bêdziesz próbowa³ mnie uk³uæ i nic tego nie zmieni, przynajmniej do czasu a¿ przeprowadzisz uczciwy i realny os±d w/w sytuacji i zastanowisz siê nad swoj± postaw± w pewnych sytuacjach.
To, ¿e ja zniknê, czy tez Ty siê ukryjesz nic nie zmieni, a chwilowa satysfakcja gdy spróbujesz mi dopiec tylko na chwilê przynosi ulgê, a to za spraw±, ¿e usi³ujesz w ten sposób zaleczaæ objawy/skutki a nie usun±æ przyczynê.

Ale poniewa¿ zadano mi pytanie grzeczno¶æ wymaga aby udzieliæ odpowiedzi. Otó¿ staram siê (pracujê nad tym) aby nale¿eæ do grupy kieruj±cej siê "m±dro¶ci±", chocia¿ uczciwie muszê przyznaæ, ¿e czasami moje czyny - nas czym ubolewam - wygl±da³y jakbym kierowa³ siê "m±dro¶ciom". Jednak nie mia³em nigdy problemów aby do tego siê przyznaæ, przeprosiæ i postaraæ siê naprawiæ.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #1497 : Listopad 12, 2011, 21:53:22 »

Kolejny faul.
To, ze kto¶ siê potkn±³ i inna osoba to zauwazy³a nie oznacza automatycznie, ¿e jej w tym "pomog³a". Je¿eli uwa¿asz jednak ¿e to ja faulowa³em to proszê wska¿ mi gdzie i w czym sk³ama³em.

Kocie, i po co to pytanie? Po co pytasz gdy nie oczekujesz odpowiedzi bo... nie ma takiej która mog³aby wp³yn± i zmieniæ na os±d którego dokona³e¶ zanim zada³e¶ pytanie. ¯adna moja wypowied¼ i tak nie zmieni Twojego nastawienia. Poniewa¿ szczerze mnie nienawidzisz bo kiedy¶ pozwoli³em sobie dowie¶æ Twojej naiwno¶ci w pewnych sprawach zwi±zanych z pch (np. temat nibiru), ignorancji w pewnych sprawach zwi±zanych z fizyk±, niedotrzymywaniu danego s³owa czy te¿ wykazaæ, ¿e pewne Twoje zarzuty by³y pomówieniami, a w celach autoobrony ("przecie¿ ja nie mogê takim byæ") winê przerzuci³e¶  na mnie. Obrazi³e¶ siê na mnie ¶miertelnie i zawsze z rado¶ci± bêdziesz próbowa³ mnie uk³uæ i nic tego nie zmieni, przynajmniej do czasu a¿ przeprowadzisz uczciwy i realny os±d w/w sytuacji i zastanowisz siê nad swoj± postaw± w pewnych sytuacjach.
To, ¿e ja zniknê, czy tez Ty siê ukryjesz nic nie zmieni, a chwilowa satysfakcja gdy spróbujesz mi dopiec tylko na chwilê przynosi ulgê, a to za spraw±, ¿e usi³ujesz w ten sposób zaleczaæ objawy/skutki a nie usun±æ przyczynê.

Ale poniewa¿ zadano mi pytanie grzeczno¶æ wymaga aby udzieliæ odpowiedzi. Otó¿ staram siê (pracujê nad tym) aby nale¿eæ do grupy kieruj±cej siê "m±dro¶ci±", chocia¿ uczciwie muszê przyznaæ, ¿e czasami moje czyny - nas czym ubolewam - wygl±da³y jakbym kierowa³ siê "m±dro¶ciom". Jednak nie mia³em nigdy problemów aby do tego siê przyznaæ, przeprosiæ i postaraæ siê naprawiæ.

To mo¿e inaczej postaram siê rozja¶niæ Tobie moje intencje zawarte w mym po¶cie skierowanym do Ciebie.
Jak zd±¿y³e¶ siê zorientowaæ zapewne, jeste¶ od kilku lat na forum ezoterycznym. Po¶wiêci³e¶ wiele cennego swojego czasu dla tego forum.
Nie wygl±dasz mi na cz³owieka, który z pró¿no¶ci zwyk³ej bezsensownie trawi swój czas. Musi byæ jaka¶ si³a, która Ciebie tu przyci±ga.
Przekonany jestem, ¿e chêæ zdobycia wiedzy z zakresu ezoteryki nie dotyczy Ciebie. Wnioskujê to po tre¶ci Twoich tysiêcy krótszych, b±d¼ d³u¿szych wypowiedzi. Wystarczy je wysortowaæ, by siê w tym upewniæ.
Sposób Twoich komentarzy unaocznia w oczywisty sposób Twoje podej¶cie do ezoteryki.
Drwi±ce i czêsto obel¿ywe wypowiedzi skierowane do niektórych aktywniejszych forumowiczów, nagminnie szyderczy ton, obra¿anie, wykpiwanie, natarczywe domaganie siê wyja¶nieñ i sprostowañ, domaganie siê przeprosin, wypominanie, nie podnosi jako¶ci forum.
Jednym s³owem, to zatruwanie atmosfery.
Przeczytaj sobie post Laguny na temat trollowania w Internecie.
Tam w bardzo zgrabny sposób opisana jest charakterystyka trolla.
My¶lê, ¿e jest to bardzo trafne ujêcie Twojej postawy na tym forum.
Jestem zbulwersowany brakiem reakcji moderatorów, którzy toleruj± tego typu zachowania. Tu chyba wymknê³o siê co¶ spod konTROLI.
Mistrzostwem Polski by³o ukaranie Kiary ujemnym punktem za jej wypowied¼ na innym forum. Nie muszê chyba przypominaæ Tobie, ¿e ten kuriozalny incydent nast±pi³ po Twoich skargach na Kiarê do moderatorów.
Wyobra¼ sobie proszê, ¿e ja wchodzê na jakie¶ forum katolickie i nagminnie wy¶miewam poruszane tam tematy.
A w moim przekonaniu móg³bym siê w tej roli dobrze odnale¼æ.
Ja tego nie robiê. A czy wiesz dlaczego tego nie robiê? Moja tolerancja i szacunek dla grupy ludzi o innych pogl±dach mi uniemo¿liwia takie zachowanie. Jestem tolerancyjny my¶lê a tej cechy u Ciebie chyba brakuje. Jestem przekonany, ¿e tak zachowuj±cego siê forumowicza bez ¿adnych obiekcji wyeliminowa³by¶ z forum. Trollowania tam chyba nie ma.
Tu niestety takie zjawisko jest nagminne.
Wnioski nasuwaj± mi siê jedne. Wydaje mi siê kolego, ¿e robisz to wszystko z obowi±zku. Nie w³asnego, lecz wynikaj±cego z wytycznych.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1498 : Listopad 12, 2011, 23:51:23 »

Kocie, ju¿ pada³y pomówienie pod moim adresem - a które w powy¿szym po¶cie powielasz - ¿e jestem jakoby nas³any na to forum, ¿e mam do spe³nianie tutaj jak±¶ misjê (w domy¶le j±trzenie) i co? Ano nic - tzn. to zwyk³e oszczerstwa, a tezy nikt z oskar¿aj±cych nie potrafi³ nawet w przybli¿eniu dowie¶æ. Co do Kiary - poprosi³em aby z tych oskar¿eñ siê wycofa³ lub ich dowiod³a - tyle.
Mo¿esz sobie wchodziæ gdzie Ci siê ¿ywnie podoba - nie moja to sprawa. Natomiast próbujesz mi przytkn±æ ³atkê wy¶miewacza - nie³adnie, poniewa¿ gdy w co¶ pow±tpiewam to zawsze mówiê dlaczego pi podajê argumenty - tak jak w przypadku naszych pogadanek w temacie nibiru - przypominasz sobie? Wszak deklarowa³e¶ ¿e przedstawisz swoje "precyzyjne" wyliczenia - i co? Ano czeka³e¶ a¿ podam swoje aby pod nie siê podpi±æ wstawiaj±c tylko inne warto¶ci liczbowe (wyssane z palca) - i jak? Przylecia³a ta nibiru czy te¿ nie?

Twoje przekonania (przynajmniej wiêkszo¶æ na tym forum) okaza³y siê mylne... wiêc nie halo gdy powo³ujesz siê na nie jako niezaprzeczalny dowód...
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1499 : Listopad 13, 2011, 22:14:06 »

Arteq - a Ty wci±¿ mnie rozbrajasz Mrugniêcie Gratulujê cierpliwo¶ci, niezmienno¶ci i wszelkiej w tym tonie etcerowo¶ci. Mrugniêcie

A koliberek nie ma nikomu niczego do wybaczenia. Bowiem, ma dok³adnie tylko to, co m±dro¶ci±, mondro¶ci±,  m±dro¶ciom i m±dro¶æom swom sam se przyci±gn±³, wypracowa³.... przeszacowa³, niedoszacowa³ i do ³adu d±¿yæ mu nale¿y.

Dla Kiary 10 listopad by³ ciekawym, radosnym dniem; poczu³a chêæ przebaczenia i to cudowne ¿e podzieli³a siê  z wielk± tutaj ufno¶ci±  i nadziej± na zrozumienie, swoim jasnym i czystym uczuciem. Je¶li uwa¿amy, ¿e mamy przebaczaæ, to zawsze jest co przebaczyæ i czyniæ to nale¿y na tyle czêsto na ile zdarzenia powoduj± taki stan rzeczy.

Dla mnie ten dzieñ, czyli 10 listopad te¿ by³ niezwyk³y. Do¶wiadczy³em takiego ostracyzmu jak nigdy dot±d. Najpierw najbardziej wyrazistej postaci biegunu tzw. "z³a", a wreszcie takiego niewyobra¿alnego przejawu "dobra", w dwie godziny pó¼niej, ¿e prze¿y³em niewyobra¿alny szok. Gdzie ciê¿ar obydwu do¶wiadczeñ idealnie znajdowa³ siê na przeciwstawnych biegunach, co jak nigdy dot±d poruszy³o moje jestestwo do g³êbi, a co najpe³niej u¶wiadomi³em sobie jedenastego w³a¶nie i to nad wyraz intensywnie.

Czyli do¶wiadczy³em  skrajnej wspó³czesnej metody "inkwizycji", a wreszcie tak niesamowitej ¿yczliwo¶ci, zrozumienia, ¿e "b³ogos³awieñstwa" wrêcz, co spowodowa³o w konsekwencji tak potê¿ne oczyszczenie z niesamowitym potokiem ³ez w³±cznie ( i smutku i rado¶ci)  jakiego nigdy nie dozna³em.

Skutek tego taki, ¿e ju¿ te nastêpne dni zaczê³y p³yn±æ  innym spokojnym, obfituj±cym w piêkne wydarzenia i ludzk± ¿yczliwo¶æ torem.

I oby tak dalej, czego ka¿demu serdecznie koliberek ¿yczy.

U¶miech U¶miech U¶miech
Strony: 1 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: