Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:00:28

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844182 razy)
0 u¿ytkowników i 11 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1525 : Listopad 24, 2011, 14:09:49 »

Cytat: Kiara
Zacytujê w ca³o¶ci post z innego tematu bo od dawna zauwa¿am ca³kowite niezrozumienie i brak odró¿nienia gêsto¶ci , poziomy , wymiary oraz mylenie tych okre¶leñ. A co za tym idzie tworzenie zupe³nie innych odczytów z nimi zwi±zanych.

Mylisz siê Kiaro, zrozumienie i odró¿nianie jest. Tyle, ¿e inne od Twojego.
Ta inno¶æ nie upowa¿nia Ciebie do twierdzeñ, i¿ zrozumienia nie ma. Nie pojmujê, jak mo¿na byæ
tak zadufanym w sobie, by negowaæ rozumienie i wiedzê innych. Takie stawianie rzeczy jest
odpychaj±ce i du¿o mówi o osobie w ten sposób promuj±cej w³asn± wiedzê.
Jest to si³owe narzucanie swoich rozumieñ, „jedynie s³usznej prawdy”. 
Na szczê¶cie prawd jest tyle, ile ¶wiadomo¶ci.

Rozumienia s± równowa¿ne i niepodwa¿alne. Mo¿na dzieliæ siê swoim, ale nie powinno siê
zaprzeczaæ cudzym. Inaczej jest to lekcewa¿enie osób rozumuj±cych inaczej.
Pozwólmy ka¿demu na jego w³asny odczyt, bez s³ownej dyskryminacji.
"My¶liciele", to jedynie jedna z opcji pojmowania rzeczywisto¶ci.

Tyle, w nawi±zaniu do cytatu.

Czy naprawdê kto¶ wymusza na Tobie zmianê swojego zrozumienia na moje?

Je¿eli nie ,( bo ja bynajmniej  tego nie robiê ) , to pozostañ przy swoim bez toczenia wojen.
Ja bynajmniej akceptujê Twoj± inno¶æ ca³kowicie inn± od mojej zostañ przy niej nie korzystaj±c z moich  informacji , które nie s± dla nikogo nakazem ni zakazem  bycia w ich przestrzeni.

I jeszcze jedno moja inno¶æ absolutnie upowa¿nia mnie do przekazu mojej wiedzy tak samo cudza inno¶æ do przekazu czyjej¶ wiedzy,  a co komu bli¿sze i co z kim wibruje i gra ka¿dy wybiera sam.

Pozdrawiam serdecznie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 14:14:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1526 : Listopad 24, 2011, 14:25:34 »

Na szczê¶cie Kiaro, nie jeste¶ w stanie niczego na mnie wymusiæ.
A odnios³am siê jedynie do Twojego sposobu prezentowania swojej wiedzy.
Nie poprzez zaprzeczanie czyjemu¶ rozumieniu powinno siê to czyniæ.
Chyba zgodzisz siê ze mn±?

Równie¿ pozdrawiam serdecznie.  Chichot
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1527 : Listopad 24, 2011, 15:09:10 »

Nie nie zgadzam siê z Twoim twierdzeniem , bo nie jest ono adekwatne do moich intencji , jest Twoim i tylko Twoim rozumieniem ich a nie równoznaczne z nimi.

Bowiem czy¶ innym jest przekaz wiedzy nieprawdziwej ( niezale¿nie od intencji jej przekazywania) a czym¶ innym innym wiedza która jest lub nie jest prawdziwa.

Jednak dyskusje tego typu rozwa¿ania na temat filozofii p³yn±cej z cudzej filozofii to ju¿ zupe³nie inny temat ni¿ "wymiary i gêsto¶ci".
Dobrze jest w ka¿dym temacie wypowiadaæ siê na temat.

Wyrazi³am siê chyba jasno i¿ nie jest moj± intencjom przekonywanie nikogo do niczego? Zatem odkrywczo¶æ typu " na mnie nie wymusisz.... " jest absolutnie bezzasadna , bo nie posiadam chêci wymuszania niczego.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1528 : Listopad 24, 2011, 15:38:44 »

Z czym siê Kiaro nie zgadzasz? Przecie¿ zacytowa³am Ciebie, a tam stoi wyra¼nie,
¿e, cyt.: „od dawna zauwa¿am ca³kowite niezrozumienie i brak odró¿nienia”… wiêc czy¿ nie jest to
zanegowaniem prawdziwo¶ci innego rozumienia ni¿ Twoje? Czy¿ nie jest tak, ¿e bardzo czêsto,
poprzez negacjê cudzego pojmowania podkre¶lasz jedyn± s³uszno¶æ swojej/my¶licielskiej wiedzy?

A to jedynie malutki puzzel. Wszyscy, ze wszystkim co sob± prezentujemy i  wyra¿amy jeste¶my czê¶ci±
wielkiej uk³adanki. I dobrze by³oby nie wynosiæ siê ze swoj± „prawdziwo¶ci±” nad innych.
Bo ka¿dy jest prawdziwy. Ka¿da my¶l, uczucie, równie¿.
Dobrze by³oby te¿ w³asne intencje wyra¿aæ czytelnie, chocia¿ one same mog± byæ
dla wyra¿aj±cego niezbyt czytelne i wówczas wyra¿aj± siê jak we wskazanym wy¿ej przyk³adzie. 
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1529 : Listopad 24, 2011, 15:45:22 »

Koncentracja na przekazanej tre¶ci niweluje brak zrozumienia u¿ytych  s³ów do przekazania tre¶ci.

Nie otoczka a sens w jej wnêtrzu jest istotno¶ci±.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1530 : Listopad 24, 2011, 15:57:49 »

Koncentracja na przekazanej tre¶ci niweluje brak zrozumienia u¿ytych  s³ów do przekazania tre¶ci.

Nie otoczka a sens w jej wnêtrzu jest istotno¶ci±.

Masz racjê, sens we wnêtrzu tre¶ci jest jej istotno¶ci±. Ka¿dej tre¶ci, ka¿dego przekazu.
Po co zatem twierdzenia o cudzym niew³a¶ciwym pojmowaniu i uwypuklaniu w³asnej tre¶ci, jako tej w³a¶ciwej?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1531 : Listopad 24, 2011, 16:11:18 »

Ju¿ napisa³am kilka razy powtórzê po raz kolejny , opieraæ siê nale¿y ( oceniaj±c tre¶æ) na logicznych argumentach a nie wy³±cznie na tre¶ci przekazu.

Ja podwa¿aj±c co¶ u¿ywam  logicznych  argumentów , opieram siê na nich , jak powy¿ej.
Jednak je¿eli komu¶ jest z nimi nie po drodze z jakiego¶ wzglêdu to niech zostanie przy tym co jego zdaniem jest dla niego s³uszne.
To wszystko , naprawdê nie ma o co "kopi kruszyæ" , bowiem ró¿nym ludziom jest bli¿ej z czym¶... , a innym nie.

W ca³ej tej d³ugiej dyskusji nie zaistnia³ ani jeden Twój argument podwa¿aj±cy moje , zatem o co chodzi? O gadaæ by gadaæ? Na to mi naprawdê szkoda czasu.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1532 : Listopad 24, 2011, 16:35:17 »

Nie zaistnia³ ¿aden logiczny argument podwa¿aj±cy Twój przekaz na temat gêsto¶ci tylko dlatego,
gdy¿ dyskusja nie jego dotyczy³a. Wszelkie te podzia³y niewiele mnie interesuj±.
Nie mogê jednak nie zauwa¿aæ, gdy kto¶ próbuje zaw³aszczyæ sobie prawo do jedynie s³usznej prawdy.
I tego dotyczy³a nasza rozmowa.

Ty Kiaro, jak zwykle udajesz, ¿e nie wiesz o co chodzi. I zamiast odpowiedzieæ na proste pytanie,
rozmydlasz temat i wijesz siê. St±d rozwlek³o¶æ. Nie powinno mnie to jednak dziwiæ.
Wszak jeste¶ tak bardzo przewidywalna w swoich wypowiedziach, ¿e rzeczywi¶cie,
chyba szkoda czasu na nasze dysputy.
Niemniej dla innych, to jeszcze jedno spojrzenie… kto w jakiej „gêsto¶ci” operuje…  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1533 : Listopad 24, 2011, 19:38:24 »

Nie zaistnia³ z Twojej strony  ¿aden logiczny argument  gdy¿ zwyczajnie go nie posiadasz , jak zwykle starasz siê zdewarto¶ciowaæ  moj± osobê  miast przedstawiæ w³asn±  inn± wiedzê na temat.
Tak naprawdê to , o,  to chodzi na takich forach by konfrontacjê wiedzy i ¶wiatopogl±dów demonstrowaæ , poszerzaæ  horyzonty  my¶lowe,  a nie o strofowaæ ci±gle innych
Wa¿na jest wiedza , jej argumenty ¶wiadcz±ce o przynajmniej zbli¿aniu siê do prawdy.

No có¿ , ¿eby j± przedstawiæ trzeba ni± dysponowaæ, a jak nie? To pozostaje tylko  awanturnictw i bicie piany o nic , byle tylko zaistnieæ.

Chcesz tak? Mo¿esz , wolna wola , Twój wybór... ja chcia³am tylko pokazaæ  publicznie Twoje reakcje , Twój sposób bycia oraz jak zwykle w kontrastach ze mn± brak jakich kol wiek argumentów dyskusyjnych.

Tylko dlatego kontynuowa³am t± wymianê zdañ , daj±c Ci szansê na  "wy³o¿enie" siê.
Czy zada³a¶ mi chocia¿ jedno proste pytanie zwi±zane z tematem? Czy te¿ tylko  operujesz wy¶wiechtanym sloganem na mój temat , bo chcesz koniecznie pomniejszyæ moj± warto¶æ?
Nie,  nie zada³a¶ ¿adnego pytania prowadzisz awanturê o moje prawa o ograniczanie ich wedle swojego widzi mi siê..
I tyle masz do powiedzenia w temacie " WYMIARY i GÊSTO¦CI" , kto zatem rozmydla temat i blokuje przekaz informacji, kto wije siê by chocia¿ w taki sposób zaistnieæ przez chwilê?

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 20:28:12 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1534 : Listopad 24, 2011, 20:23:12 »

Kiaro, w przeciwieñstwie do Ciebie nie zale¿y mi na jakimkolwiek zaistnieniu w kontek¶cie „wiedzy”.
Nie mam równie¿ aspiracji do bycia wszechwiedz±c± i posiadaj±c± monopol na „prawdê”.
Istniejê na tym forum od wielu lat, podobnie, jak Ty.  I wyra¿am siê na ró¿ne sposoby.

Temat gêsto¶ci mnie nie interesuje a to z prostego powodu, jest nieweryfikowalny, jak i wiele innych zagadnieñ.
Dlatego nie czujê siê upowa¿niona do przedstawiania jakichkolwiek argumentów, bo i co mo¿na przedstawiæ
poza w³asn± wiar± w swoje lub cudze wymys³y?

Tym bardziej mierzi mnie dyskwalifikowanie przez Ciebie innego pojmowania rzeczy. 
Nie raz dawa³a¶ na tym forum dowód takiego podej¶cia. I zawsze koñczy siê awantur± z Twojej strony,
gdy kto¶ zwróci Ci na to uwagê. Oraz nie¶mierteln± mantr± o próbie dyskwalifikacji Ciebie.
A prawda jest taka, ¿e sama siebie najbardziej dyskwalifikujesz.

Oczywi¶cie, dyskusja nasza nie ma zwi±zku z tematem w±tku, dlatego proszê Darka
o przeniesienie jej do „wyra¼ siebie”. 
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #1535 : Listopad 24, 2011, 20:25:30 »

Ptaku zgadzam sie z Toba - chociaz na temat Myslicieli nie moge sie zgodzic z Twoimi odczuciami.Mysliciele  zawsze  mowia,zeby nikogo nie sluchac(nie miec zadnych guru).Mowia tez o tym,ze kazdy powinien wsluchiwac sie tylko w siebie.Kazdy z Nas ma odnalezc "Klucz" - do swojej wlasnej zdeponowanej wiedzy.To co jest dobre dla "Kiara" - nie musi byc dobre dla Mnie czy dla Ciebie.Dlatego nie nalezy bezmyslnie sluchac innych."Kiara" - ma swoja wiedze, na dany moment to jest dobre dla Niej i prawdopodobnie tylko dla Niej.Wcale nie musimy wsluchiwac sie w Jej slowa , jak rowniez w Jej ("Kiara") przekazy.Kazdy ma z Nas swoja wiedze, ktora jest dla kazdego z Nas Najwazniejsza.Dlatego szkoda czasu zwracania uwagi "Kiara" - ta pani nikogo i tak nie poslucha.Przeprasza i nadal robi dokladnie to samo.
"Kiaro" - nie kazdy z Nas urodzil sie po to zeby miec wiedze na kazdy temat.Na wszystko jest miejsce i czas.Nic w zyciu nie dzieje sie bez przyczyny.Pisz to co chcesz - Ty za to odpowiesz - lecz prosze nie ciskaj sie na innych , tylko o to ze maja inne zdanie niz TY.
Pozdrawiam serdecznie - Elzbieta
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1536 : Listopad 24, 2011, 20:55:37 »

Cytat: El¿bieta
Ptaku zgadzam sie z Toba - chociaz na temat Myslicieli nie moge sie zgodzic z Twoimi odczuciami.

El¿bieto, kiedy¶ otrzymywa³am bardzo wiele przekazów od My¶licieli za po¶rednictwem Eli Nowalskiej,
zw³aszcza od PANA.
Jeden z nich by³ szczególny i do dzi¶ zastanawiam siê nad jego znaczeniem oraz czasem realizacji.
Podajê go dos³ownie, tak jak zosta³ mi napisany.

Do Miros³awy:
„Czekasz na BIA£E KWIATY niewinno¶ci. Chcesz je postawiæ na STOLE, W WAZONIE ¯YCIA 
i cieszyæ siê nimi. Ich P£ATKI nigdy nie zaznaj± G£ODU UCZUÆ, nie odejd±.
B±d¼ pewna, ¿e taki BUKIET JEST, ISTNIEJE. Pewnego DNIA nacieszysz nim OCZY.
Opowiadaæ bêdziesz o nim LUDZIOM SZCZʦCIA SPRAGNIONYM.
Bêd± przychodzili do Ciebie po niewinno¶æ, nadziejê, piêkno… „ PAN

El¿bieta Nowalska

Zastanawia mnie równie¿, czy to ten sam PAN, kiarowy Stwórca da³ mi ten przekaz,
skoro ta uwa¿a mnie za androida. Tak przynajmniej kiedy¶ o mnie naplotkowa³a w swojej szlachetno¶ci.
No i czy Stwórca mo¿e siê myliæ?  Du¿y u¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1537 : Listopad 24, 2011, 22:17:43 »

Kiara uwa¿a Ptaka za androida? A to dopiero ciekawo¶æ! ¯e te¿ nie raczy³a mnie nigdy o tym uwiadomiæ. Lubiê takie sensacje. Ku nauce rozró¿nienia, oczywi¶cie? Kto by³ za¶ tym szczê¶ciarzem?  Mrugniêcie

Poza tym Ptak przytacza Cudowny przekaz od My¶licieli jako niezwyk³± wyroczniê, a przecie¿ potêpia ich w czambu³. Sie mi z tego wszystkiego pomiesza³o w g³ówce ma³ej tej. Mrugniêcie Te¿ chcia³bym przyj¶æ po niewinno¶æ, wszak tak jestem z niej wyzuty, o czym z tak± sugestywno¶ci± przekonywa³ innych tutaj, mój Wielki Przyjaciel, podczas niejednej "dysputy" Chichot
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 22:19:31 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #1538 : Listopad 24, 2011, 22:36:27 »

Ptaku - Dziekuje Ci z calego serduszka za to co napisalas.Drobne sprostowanie.Mysliciele nie mowia o Panu "Stworca".Dokladnie wyrazaja sie  "Pan Tego i Tamtego Swiata".Nastepnie jezeli pozwolisz zaufaj   sobie i tylko sobie.Sluchaj Twojej podswiadomosci i swojego Serduszka, nikt nie wie lepiej jak One.To co jest dobre dla "Kiara" nie jest dobre dla Ciebie czy dla Mnie.Nastepnie Mysliciele mowia, zeby przede wszystkim wybaczyc Sobie.Zyc tylko PRAWDA - nie cwierc prawda , nie pol prawda tylko Cala Prawda.To jest naprawde bardzo trudne do zrobienia.Jezeli chodzi o Przekaz od Pana.To TY powinnas sie zastanowic w/g Mnie Kto jest dla Ciebie Wazniejszy (jezeli chodzi o odczucia.Czy jest Ci blizej z "Kiarowym" Stworca czy jest Ci blizej z Panem Tego i Tamtego Swiata.Mysliciele mowia,ze zycie to taki korytarz w ktorym jest multum drzwi.My musimy wybrac te odpowiednie dla Nas.Wcielamy sie ponownie i ponownie az do uzyskania Absolutnego Zbawienia.Niech "Kiara" robi i mowi to co uwaza za sluszne .Pamietaj kazdy bedzie odpowiadal za siebie.Tu na ziemi jest Wolna Wola - Mysliciele Nigdy nie ingeruja w Nasza Wolna Wole.Mowia, ze jedynie pragna uchylic Nam rabka Tajemnicy w/g Mnie to takie swiatelko w tunelu.Nigdy nie powiedzieli "popros czy Poproscie Nas to Wam czy Tobie Powiemy.Natomiast "Kiara" zawsze Powtarza,ze jezeli chcesz cos wiedziec to Popros Mnie.Niech kazdy wyciagnie Wlasne wnioski.Mam nadzieje i bardzo Wierze,ze nie bedzie juz tak Naiwnych ludzi jak Ja w odniesieniu uwierzenia Komus z zewnatrz bardziej jak sobie samej.Niech kazdy zaufa sobie i tylko sobie.Nawet czytajac cokolwiek Pamietajcie - jezeli cokolwiek z Wami nie gra to znaczy , ze nie jest to dla Was.Przynajmniej na dana chwile.Nie ma rowniez dobra i zla tylko.Owszem jest ale to znowu zalezy od tego dlaczego tu zeszlismy w tym wcieleniu.Czyli po jakie doswiadczenia.Mimo tego Nadal nie wolno jest robic nic co jest sprzeczne z zasadami calego Wrzechswiata.
P.S.
Jezeli "Kiara" uwaza Ciebie za Androida to Kim jest Kiara oraz z kad pochodzi?
Pytanie za Tysiac punktow.Ha ha ha
Normalny czlowiek nie potrafi sie zmieniac a Kiara Tak , bardzo tak umie sie zmieniac.Tylko jakie moce z jakiego wymiaru Nakazuja rozmowcy o to by o Wszystko Prosil.Niech kazdy sam sobie odpowie na te pytania.
Pozdrawiam - Ela

Ptaszku Ty Wiesz Najlepiej tak jak i Ja to co jest dla Nas Najlepsze.Nie trac Energii na zbedne sprawy, ktore tak naprade Nie dotycza Ciebie.W ten sposob jest zabierana Energia od Nas.Wlasnie jak sie denerwujemy , zloscimy.Nie mam juz takich problemow.Wiem,ze zlosc pieknosci szkodzi.
Se5rdeczne pozdrowienia i do milusiego Malenki Ptaszku.(Male jest piekne) - Elzbieta
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 22:39:49 wys³ane przez Elzbieta » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1539 : Listopad 24, 2011, 23:44:45 »

El¿bieto, Ela Nowalska równie¿ nigdy nie mówi³a o PANU jako o stwórcy.
Ju¿ dawno temu mia³am podejrzenia (nie raz o tym pisa³am na forum), ¿e pod My¶licieli (tych prawdziwych)
podpiê³y siê inne byty i to one steruj± Kiar±.
Zreszt±, Kiara nigdy jako¶ mi nie pasowa³a do My¶licieli z ksi±¿ek Eli Nowalskiej,
która de facto nigdy nie potwierdzi³a wiarygodno¶ci Kiary.

Nie wiem z jak± przestrzeni± Kiara utrzymuje kontakt. Jedno wiem na pewno, nie po drodze nam razem.
Nie te standardy.

Pozdrawiam serdecznie.  U¶miech
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1540 : Listopad 25, 2011, 00:50:03 »

Moim zadaniem powy¿sze dyskusje posiadaj± wyra¼ne tendencje przekonywania innych do swojego ¶wiatopogl±du.

Wiele wypowiedzianych tutaj ''twierdzeñ'' ¶wiadczy o tym, ¿e  kto¶, komu wszczepiono  przekonania kiedy by³ intelektualnie bezbronny teraz  odtwarza je niczym zdarta p³yta.
Jest to pewien rodzaj indoktrynacji, je¿eli taka p³yta odtwarzana jest w publicznie  w spo³ecznych przestrzeniach.
Tymczasem filozoficzne podej¶cie z za³o¿enia ka¿e rozwijaæ umiejêtno¶æ  krytycznego, samodzielnego my¶lenia, ukazuj±c wiele mo¿liwych odpowiedzi.

Nie dziwiê siê zatem wypowiedziom Ptaka, która buntuje siê w sytuacji, w której KIARA publikuj±c stosy informacji nie potrafi dowie¶æ s³uszno¶ci tez, ktore sama g³osi. Co¶
 Nie mia³ bym nic przeciwko temu, gdyby zdarzy³o siê to raz, lub dwa, ale dzieje siê to raczej bez przerwy.

Po drugiej stronie ekranu wygl±da to tak, ¿e KIARA wypracowa³a sobie jaki¶ swoisty model edukacji spo³ecznej polegaj±cy na prze³adowywaniu
swoich w±tków wiadomo¶ciami, które akurat do jej ¶wiatopogl±du pasuj±
, ale z drugiej strony pozbawione czêsto nawet drobnych  wskazówek co do tego, jak odró¿niaæ twierdzenia zasadne od bezpodstawnych.

Zatem popieram Ptaka, który chyba w swej intencji nie zgadza siê
z pewn± foromowo-literack± indoktrynacj± Kiary, która za pomoc±
pisanego s³owa tworzy rodzaj zawierzenia jakim¶ ''nieomylnym autorytetom'' cytuj±c raczej ich, a nie swoje do¶wiadczenia, a je¿eli ich nie cytuje, to stylizuje czyj±¶ ideologiê poznawcz± po swojemu.

KIARA pisze : wcale nie mam zamiaru nikogo w niczym przykonywaæ, bo  to s± moje warto¶ci.
Wystêpuje tu spory b³±d logiczny. Bo je¿eli nie masz takiego zamiaru to, po co piszesz ?

Rozmawiasz sama z sob± ?

Niemniej jednak nie uwa¿am, ¿e Kiara  postêpuje ¼le rozprzetrzeniaj±c takie, czy inne informacje, jednak¿e pope³nia ona sporo b³êdów g³osz±c niefalsyfikowalne hipotezy, czy twierdzenia pozbawione  empirycznego sensu.

« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 01:03:15 wys³ane przez Astre » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1541 : Listopad 25, 2011, 12:51:27 »

Dla ludzi nie jest problemem to czego nie wiedz± , a  to,  co my¶l± i¿ jest prawd± a ni± nie jest.

Kto¶ m±dry dawno temu tak powiedzia³ a ja tylko potwierdzam te s³owa.

Kiara U¶miech U¶miech

ps.Zawsze w moich wypowiedziach potwierdzam logiczn± s³uszno¶æ moich twierdzeñ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 12:53:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1542 : Listopad 25, 2011, 13:14:05 »

a propos' niefalsyfikalno¶ci:

(...)"Stawianie hipotez oraz wskazywanie popieraj±cych je argumentów jest w nauce rzecz± normaln± i oczywist±. Nie zawsze jednak te hipotezy da siê jednoznacznie zweryfikowaæ, a specyficzny przedmiot badañ psychologii sprawia, ¿e formu³owanie konkluzji badawczych przypomina niekiedy filozoficzn± interpretacjê, nie za¶ naukowy, empiryczny i obiektywny opis. Chocia¿ wielu filozofów nauki, tak jak Popper ca³kowicie odrzuca wszelkie niemo¿liwe do sprawdzenia (niefalsyfikowalne) teorie oko³o naukowe, nale¿y wzi±æ pod uwagê fakt, ¿e niefalsyfikowalno¶æ nie oznacza fa³szywo¶ci. S± jednak takie elementy, bêd±ce raczej filozoficzn± interpretacj±, których formu³a sprawia, ¿e nie mog± zostaæ uznane za naukê – nie oznacza to jednak, ¿e powinny byæ automatycznie odrzucone."(...)

ze strony:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Psychoanaliza

¯e te¿ Szekspirowi siê uda³o ( mo¿e dlatego, ¿e to nie Szekspir by³, a mo¿e sam Sain Germain...) za to, ¿e powiedzia³: i¿ s± rzeczy na niebie i Ziemi, o których siê filozofom nawet  nie ¶ni³o.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1543 : Listopad 25, 2011, 13:25:45 »

Cytat: koliberek
¯e te¿ Szekspirowi siê uda³o ( mo¿e dlatego, ¿e to nie Szekspir by³, a mo¿e sam Sain Germain...) za to, ¿e powiedzia³: i¿ s± rzeczy na niebie i Ziemi, o których siê filozofom nawet  nie ¶ni³o.

To dopowiem jeszcze (gwoli ¶cis³o¶ci), ¿e czasami lêgn± siê w g³owach ludzkich majaki,
o których równie¿ filozofom siê nie ¶ni³o.  Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1544 : Listopad 25, 2011, 13:32:51 »

kreacja ludzkiej my¶li jest nieskoñczona i nieograniczona,-
inaczej byliby¶my jedynie programami.Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1545 : Listopad 25, 2011, 13:43:11 »

s³usznie songo zauwa¿asz, byleby w grê nie wchodzi³y rozliczenia i poni¿ej godno¶ci ataki ad personam, bo szmat³awym bardzo jest kreacja taka... rozumiem, ¿e inkwizytorskie to programy ze ¦redniowiecza jeszcze, ale jest nadzieja, ¿e ich czas skoñczy siê wreszcie!!! Mrugniêcie

U¶miech U¶miech U¶miech

ps. Czy falsyfikowalna jest informacja na temat UFO w Polsce podana w "Ciekawych wiadomo¶ciach", czy to majak jaki? Z tego wniosek, ¿e wszyscy tu wci±¿ majaczymy, indoktrynujemy etc, etc...Niechby poczyta³ nas jaki zdroworozs±dkowiec, albo jaki "normalny"psychiatra. Nawet i by artqa nie oszczêdzili za towarzystwo fantastyczne takie. Na jednej grzêdzie siedzimy i od lat paru nie¼le wszyscy majaczymy....Zdaje siê, ¿e nie tylko Kiara, ale wszyscy "p³onêliby¶my na stosie". Wszystko jest tylko kwesti± odniesienia i priorytetów...
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 15:29:14 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1546 : Listopad 25, 2011, 13:54:59 »

s³usznie songo zauwa¿asz, byleby w grê nie wchodzi³y rozliczenia i poni¿ej godno¶ci ataki ad personam, bo szmat³awym bardzo jest kreacja taka... rozumiem, ¿e inkwizytorskie to programy ze ¦redniowiecza jeszcze, ale jest nadzieja, ¿e ich czas skoñczy siê wreszcie!!! Mrugniêcie

Koliberku, jak to ³atwo zapomina siê o w³asnych niechlubnych, inkwizytorskich przejawach, a tyle tu tego by³o,
ale jak to mówi± o ¼d¼ble i belce?
Równie¿ mam nadziejê, ¿e czas tych programów koñczy siê wreszcie.

No i nale¿y odró¿niaæ krytykê pewnych typów zachowañ od krytyki ad personam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 14:00:45 wys³ane przez ptak » Zapisane
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #1547 : Listopad 25, 2011, 14:10:25 »

To co maja Mysliciele do powiedzenia:
Im wiecej masz w sobie dobra, tym wiekszy jest Twoj rozwoj duchowy.Wraz z postepujacym zwolna rozwojem duchowym powieksza sie aura wokol Twego ciala, stanowiaca myslowe odbicie Twego bytu duchowego na Ziemi.Jest ona efektem Twoich poprzednich zyc i prawdziwym panem Twojego spokoju wewnetrznego, poniewaz broni zlym energiom dostepu do Ciebie.A z kolei im jest ona slabsza, tym bardziej pozwala przedostac sie tym energiom w glab Twojego ciala.Jezeli jest mocna, powoduje ich odpychanie.Poprawianie aury to poprawianie samego siebie.Z aura wiaze sie rowniez pamiec o swojej roli w danym zyciu ziemskim.Im blizej jestes jej realizacji, tym bardziej intensywne sa barwy Twojej aury.Oddalanie sie od tego celu wybiela kolor Twojej aury.

Panem aury jest tylko ten,kto zamiast myslec o tym, co przemijajace, mysli o tym, co jest przyszloscia zycia.
Cytat z ksiazki Elzbiety Nowalskiej "Prawda odkrywana na Nowo" str.75
Serdecznie pozdrawiam - Ela
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 14:11:40 wys³ane przez Elzbieta » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1548 : Listopad 25, 2011, 15:45:52 »

...a to ciekawe spojrzenie! zatem aura siê wybiela, a nie zaczernia, w przypadku gdy schodzi siê z "dobrej" drogi? a znam takich, co siê tak che³pi±, jak± to oni biel ju¿ w aurze maj±. znaczy, ¿e to jest ¼le??? bo ja ¿em se my¶la³ tak: je¶li doprowadzimy do pe³nej Harmonii, to wszystkie spektrum barw, bêd± ¶wieciæ "równo", gdy¿ jednako nasycone bêd± i takie same mieæ proporcje ilo¶ciowe, zatem pojawi siê biel. czy¿bym ¼le se to  we g³ówce posk³ada³? Co¶

co do poprzedniego po¶cika, to trafi³em ¿em w dziesi±tkê. a tak gwoli drobnego wyja¶nienia jeszcze: niektórzy wci±¿ myl± fakt obrony po zaatakowaniu ad personam... ale có¿, dla inkwizytora stos to stos, chyba ¿e najpierw takie "humanitarne podtapianie". jednak¿e godno¶ci zawsze broniæ nale¿y. i potem siê dziwi± inkwizytory takie i z rozpaczy  namiêtnie rw± szaty, jakoby to bardzo pokrzywdzone s± i siê jeszcze do tego publicznie w wniebog³osy dr±.! Chichot

U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 18:39:13 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1549 : Listopad 25, 2011, 16:18:07 »

..ano rw± szaty inkwizytorzy i siê dr± wniebog³osy, jak widaæ i s³ychaæ.  Chichot
Tylko aura jako¶ mizernieje… 
Strony: 1 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: