Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 11:52:47

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 78 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WyraÂź siebie!  (Przeczytany 850419 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1525 : Listopad 24, 2011, 14:09:49 »

Cytat: Kiara
Zacytujê w ca³oœci post z innego tematu bo od dawna zauwa¿am ca³kowite niezrozumienie i brak odró¿nienia gêstoœci , poziomy , wymiary oraz mylenie tych okreœleù. A co za tym idzie tworzenie zupe³nie innych odczytów z nimi zwi¹zanych.

Mylisz siê Kiaro, zrozumienie i odró¿nianie jest. Tyle, ¿e inne od Twojego.
Ta innoœÌ nie upowa¿nia Ciebie do twierdzeù, i¿ zrozumienia nie ma. Nie pojmujê, jak mo¿na byÌ
tak zadufanym w sobie, by negowaĂŚ rozumienie i wiedzĂŞ innych. Takie stawianie rzeczy jest
odpychajÂące i duÂżo mĂłwi o osobie w ten sposĂłb promujÂącej wÂłasnÂą wiedzĂŞ.
Jest to siÂłowe narzucanie swoich rozumieĂą, „jedynie sÂłusznej prawdy”. 
Na szczĂŞÂście prawd jest tyle, ile ÂświadomoÂści.

Rozumienia sÂą rĂłwnowaÂżne i niepodwaÂżalne. MoÂżna dzieliĂŚ siĂŞ swoim, ale nie powinno siĂŞ
zaprzeczaĂŚ cudzym. Inaczej jest to lekcewaÂżenie osĂłb rozumujÂących inaczej.
PozwĂłlmy kaÂżdemu na jego wÂłasny odczyt, bez sÂłownej dyskryminacji.
"MyÂśliciele", to jedynie jedna z opcji pojmowania rzeczywistoÂści.

Tyle, w nawiÂązaniu do cytatu.

Czy naprawdĂŞ ktoÂś wymusza na Tobie zmianĂŞ swojego zrozumienia na moje?

JeÂżeli nie ,( bo ja bynajmniej  tego nie robiĂŞ ) , to pozostaĂą przy swoim bez toczenia wojen.
Ja bynajmniej akceptujĂŞ TwojÂą innoœÌ caÂłkowicie innÂą od mojej zostaĂą przy niej nie korzystajÂąc z moich  informacji , ktĂłre nie sÂą dla nikogo nakazem ni zakazem  bycia w ich przestrzeni.

I jeszcze jedno moja innoœÌ absolutnie upowaÂżnia mnie do przekazu mojej wiedzy tak samo cudza innoœÌ do przekazu czyjejÂś wiedzy,  a co komu bliÂższe i co z kim wibruje i gra kaÂżdy wybiera sam.

Pozdrawiam serdecznie.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 14:14:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1526 : Listopad 24, 2011, 14:25:34 »

Na szczĂŞÂście Kiaro, nie jesteÂś w stanie niczego na mnie wymusiĂŚ.
A odniosÂłam siĂŞ jedynie do Twojego sposobu prezentowania swojej wiedzy.
Nie poprzez zaprzeczanie czyjemuÂś rozumieniu powinno siĂŞ to czyniĂŚ.
Chyba zgodzisz siĂŞ ze mnÂą?

RĂłwnieÂż pozdrawiam serdecznie.  Chichot
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1527 : Listopad 24, 2011, 15:09:10 »

Nie nie zgadzam siĂŞ z Twoim twierdzeniem , bo nie jest ono adekwatne do moich intencji , jest Twoim i tylko Twoim rozumieniem ich a nie rĂłwnoznaczne z nimi.

Bowiem czyÂś innym jest przekaz wiedzy nieprawdziwej ( niezaleÂżnie od intencji jej przekazywania) a czymÂś innym innym wiedza ktĂłra jest lub nie jest prawdziwa.

Jednak dyskusje tego typu rozwaÂżania na temat filozofii pÂłynÂącej z cudzej filozofii to juÂż zupeÂłnie inny temat niÂż "wymiary i gĂŞstoÂści".
Dobrze jest w kaÂżdym temacie wypowiadaĂŚ siĂŞ na temat.

Wyrazi³am siê chyba jasno i¿ nie jest moj¹ intencjom przekonywanie nikogo do niczego? Zatem odkrywczoœÌ typu " na mnie nie wymusisz.... " jest absolutnie bezzasadna , bo nie posiadam chêci wymuszania niczego.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #1528 : Listopad 24, 2011, 15:38:44 »

Z czym siĂŞ Kiaro nie zgadzasz? PrzecieÂż zacytowaÂłam Ciebie, a tam stoi wyraÂźnie,
Âże, cyt.: „od dawna zauwaÂżam caÂłkowite niezrozumienie i brak odró¿nienia”… wiĂŞc czyÂż nie jest to
zanegowaniem prawdziwoÂści innego rozumienia niÂż Twoje? CzyÂż nie jest tak, Âże bardzo czĂŞsto,
poprzez negacjê cudzego pojmowania podkreœlasz jedyn¹ s³usznoœÌ swojej/myœlicielskiej wiedzy?

A to jedynie malutki puzzel. Wszyscy, ze wszystkim co sobÂą prezentujemy i  wyraÂżamy jesteÂśmy czĂŞÂściÂą
wielkiej ukÂładanki. I dobrze byÂłoby nie wynosiĂŚ siĂŞ ze swojÂą „prawdziwoÂściÂą” nad innych.
Bo kaÂżdy jest prawdziwy. KaÂżda myÂśl, uczucie, rĂłwnieÂż.
Dobrze byÂłoby teÂż wÂłasne intencje wyraÂżaĂŚ czytelnie, chociaÂż one same mogÂą byĂŚ
dla wyraÂżajÂącego niezbyt czytelne i wĂłwczas wyraÂżajÂą siĂŞ jak we wskazanym wyÂżej przykÂładzie. 
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1529 : Listopad 24, 2011, 15:45:22 »

Koncentracja na przekazanej treÂści niweluje brak zrozumienia uÂżytych  s³ów do przekazania treÂści.

Nie otoczka a sens w jej wnĂŞtrzu jest istotnoÂściÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #1530 : Listopad 24, 2011, 15:57:49 »

Koncentracja na przekazanej treÂści niweluje brak zrozumienia uÂżytych  s³ów do przekazania treÂści.

Nie otoczka a sens w jej wnĂŞtrzu jest istotnoÂściÂą.

Masz racjĂŞ, sens we wnĂŞtrzu treÂści jest jej istotnoÂściÂą. KaÂżdej treÂści, kaÂżdego przekazu.
Po co zatem twierdzenia o cudzym niewÂłaÂściwym pojmowaniu i uwypuklaniu wÂłasnej treÂści, jako tej wÂłaÂściwej?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1531 : Listopad 24, 2011, 16:11:18 »

Ju¿ napisa³am kilka razy powtórzê po raz kolejny , opieraÌ siê nale¿y ( oceniaj¹c treœÌ) na logicznych argumentach a nie wy³¹cznie na treœci przekazu.

Ja podwaÂżajÂąc coÂś uÂżywam  logicznych  argumentĂłw , opieram siĂŞ na nich , jak powyÂżej.
Jednak jeÂżeli komuÂś jest z nimi nie po drodze z jakiegoÂś wzglĂŞdu to niech zostanie przy tym co jego zdaniem jest dla niego sÂłuszne.
To wszystko , naprawdê nie ma o co "kopi kruszyÌ" , bowiem ró¿nym ludziom jest bli¿ej z czymœ... , a innym nie.

W caÂłej tej dÂługiej dyskusji nie zaistniaÂł ani jeden TwĂłj argument podwaÂżajÂący moje , zatem o co chodzi? O gadaĂŚ by gadaĂŚ? Na to mi naprawdĂŞ szkoda czasu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #1532 : Listopad 24, 2011, 16:35:17 »

Nie zaistniaÂł Âżaden logiczny argument podwaÂżajÂący TwĂłj przekaz na temat gĂŞstoÂści tylko dlatego,
gdyÂż dyskusja nie jego dotyczyÂła. Wszelkie te podziaÂły niewiele mnie interesujÂą.
Nie mogĂŞ jednak nie zauwaÂżaĂŚ, gdy ktoÂś prĂłbuje zawÂłaszczyĂŚ sobie prawo do jedynie sÂłusznej prawdy.
I tego dotyczyÂła nasza rozmowa.

Ty Kiaro, jak zwykle udajesz, Âże nie wiesz o co chodzi. I zamiast odpowiedzieĂŚ na proste pytanie,
rozmydlasz temat i wijesz siê. St¹d rozwlek³oœÌ. Nie powinno mnie to jednak dziwiÌ.
Wszak jesteÂś tak bardzo przewidywalna w swoich wypowiedziach, Âże rzeczywiÂście,
chyba szkoda czasu na nasze dysputy.
Niemniej dla innych, to jeszcze jedno spojrzenie… kto w jakiej „gĂŞstoÂści” operuje…  DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1533 : Listopad 24, 2011, 19:38:24 »

Nie zaistniaÂł z Twojej strony  Âżaden logiczny argument  gdyÂż zwyczajnie go nie posiadasz , jak zwykle starasz siĂŞ zdewartoÂściowaĂŚ  mojÂą osobĂŞ  miast przedstawiĂŚ wÂłasnÂą  innÂą wiedzĂŞ na temat.
Tak naprawdĂŞ to , o,  to chodzi na takich forach by konfrontacjĂŞ wiedzy i ÂświatopoglÂądĂłw demonstrowaĂŚ , poszerzaĂŚ  horyzonty  myÂślowe,  a nie o strofowaĂŚ ciÂągle innych
WaÂżna jest wiedza , jej argumenty ÂświadczÂące o przynajmniej zbliÂżaniu siĂŞ do prawdy.

No có¿ , Âżeby jÂą przedstawiĂŚ trzeba niÂą dysponowaĂŚ, a jak nie? To pozostaje tylko  awanturnictw i bicie piany o nic , byle tylko zaistnieĂŚ.

Chcesz tak? MoÂżesz , wolna wola , TwĂłj wybĂłr... ja chciaÂłam tylko pokazaĂŚ  publicznie Twoje reakcje , TwĂłj sposĂłb bycia oraz jak zwykle w kontrastach ze mnÂą brak jakich kol wiek argumentĂłw dyskusyjnych.

Tylko dlatego kontynuowaÂłam tÂą wymianĂŞ zdaĂą , dajÂąc Ci szansĂŞ na  "wyÂłoÂżenie" siĂŞ.
Czy zadaÂłaÂś mi chociaÂż jedno proste pytanie zwiÂązane z tematem? Czy teÂż tylko  operujesz wyÂświechtanym sloganem na mĂłj temat , bo chcesz koniecznie pomniejszyĂŚ mojÂą wartoœÌ?
Nie,  nie zadaÂłaÂś Âżadnego pytania prowadzisz awanturĂŞ o moje prawa o ograniczanie ich wedle swojego widzi mi siĂŞ..
I tyle masz do powiedzenia w temacie " WYMIARY i GÊSTO¦CI" , kto zatem rozmydla temat i blokuje przekaz informacji, kto wije siê by chocia¿ w taki sposób zaistnieæ przez chwilê?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 20:28:12 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1534 : Listopad 24, 2011, 20:23:12 »

Kiaro, w przeciwieĂąstwie do Ciebie nie zaleÂży mi na jakimkolwiek zaistnieniu w kontekÂście „wiedzy”.
Nie mam rĂłwnieÂż aspiracji do bycia wszechwiedzÂącÂą i posiadajÂącÂą monopol na „prawdĂŞ”.
IstniejĂŞ na tym forum od wielu lat, podobnie, jak Ty.  I wyraÂżam siĂŞ na ró¿ne sposoby.

Temat gĂŞstoÂści mnie nie interesuje a to z prostego powodu, jest nieweryfikowalny, jak i wiele innych zagadnieĂą.
Dlatego nie czujĂŞ siĂŞ upowaÂżniona do przedstawiania jakichkolwiek argumentĂłw, bo i co moÂżna przedstawiĂŚ
poza wÂłasnÂą wiarÂą w swoje lub cudze wymysÂły?

Tym bardziej mierzi mnie dyskwalifikowanie przez Ciebie innego pojmowania rzeczy. 
Nie raz dawaÂłaÂś na tym forum dowĂłd takiego podejÂścia. I zawsze koĂączy siĂŞ awanturÂą z Twojej strony,
gdy ktoÂś zwrĂłci Ci na to uwagĂŞ. Oraz nieÂśmiertelnÂą mantrÂą o prĂłbie dyskwalifikacji Ciebie.
A prawda jest taka, Âże sama siebie najbardziej dyskwalifikujesz.

OczywiÂście, dyskusja nasza nie ma zwiÂązku z tematem wÂątku, dlatego proszĂŞ Darka
o przeniesienie jej do „wyraÂź siebie”. 
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #1535 : Listopad 24, 2011, 20:25:30 »

Ptaku zgadzam sie z Toba - chociaz na temat Myslicieli nie moge sie zgodzic z Twoimi odczuciami.Mysliciele  zawsze  mowia,zeby nikogo nie sluchac(nie miec zadnych guru).Mowia tez o tym,ze kazdy powinien wsluchiwac sie tylko w siebie.Kazdy z Nas ma odnalezc "Klucz" - do swojej wlasnej zdeponowanej wiedzy.To co jest dobre dla "Kiara" - nie musi byc dobre dla Mnie czy dla Ciebie.Dlatego nie nalezy bezmyslnie sluchac innych."Kiara" - ma swoja wiedze, na dany moment to jest dobre dla Niej i prawdopodobnie tylko dla Niej.Wcale nie musimy wsluchiwac sie w Jej slowa , jak rowniez w Jej ("Kiara") przekazy.Kazdy ma z Nas swoja wiedze, ktora jest dla kazdego z Nas Najwazniejsza.Dlatego szkoda czasu zwracania uwagi "Kiara" - ta pani nikogo i tak nie poslucha.Przeprasza i nadal robi dokladnie to samo.
"Kiaro" - nie kazdy z Nas urodzil sie po to zeby miec wiedze na kazdy temat.Na wszystko jest miejsce i czas.Nic w zyciu nie dzieje sie bez przyczyny.Pisz to co chcesz - Ty za to odpowiesz - lecz prosze nie ciskaj sie na innych , tylko o to ze maja inne zdanie niz TY.
Pozdrawiam serdecznie - Elzbieta
ptak
Gość
« Odpowiedz #1536 : Listopad 24, 2011, 20:55:37 »

Cytat: ElÂżbieta
Ptaku zgadzam sie z Toba - chociaz na temat Myslicieli nie moge sie zgodzic z Twoimi odczuciami.

ElÂżbieto, kiedyÂś otrzymywaÂłam bardzo wiele przekazĂłw od MyÂślicieli za poÂśrednictwem Eli Nowalskiej,
zwÂłaszcza od PANA.
Jeden z nich byÂł szczegĂłlny i do dziÂś zastanawiam siĂŞ nad jego znaczeniem oraz czasem realizacji.
PodajĂŞ go dosÂłownie, tak jak zostaÂł mi napisany.

Do MirosÂławy:
„Czekasz na BIAÂŁE KWIATY niewinnoÂści. Chcesz je postawiĂŚ na STOLE, W WAZONIE ÂŻYCIA 
i cieszyæ siê nimi. Ich P£ATKI nigdy nie zaznaj± G£ODU UCZUÆ, nie odejd±.
BÂądÂź pewna, Âże taki BUKIET JEST, ISTNIEJE. Pewnego DNIA nacieszysz nim OCZY.
Opowiadaæ bêdziesz o nim LUDZIOM SZCZʦCIA SPRAGNIONYM.
BĂŞdÂą przychodzili do Ciebie po niewinnoœÌ, nadziejĂŞ, piĂŞkno… „ PAN

ElÂżbieta Nowalska

Zastanawia mnie rĂłwnieÂż, czy to ten sam PAN, kiarowy StwĂłrca daÂł mi ten przekaz,
skoro ta uwaÂża mnie za androida. Tak przynajmniej kiedyÂś o mnie naplotkowaÂła w swojej szlachetnoÂści.
No i czy StwĂłrca moÂże siĂŞ myliĂŚ?  DuÂży uÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1537 : Listopad 24, 2011, 22:17:43 »

Kiara uwaÂża Ptaka za androida? A to dopiero ciekawoœÌ! ÂŻe teÂż nie raczyÂła mnie nigdy o tym uwiadomiĂŚ. LubiĂŞ takie sensacje. Ku nauce rozró¿nienia, oczywiÂście? Kto byÂł zaÂś tym szczĂŞÂściarzem?  MrugniĂŞcie

Poza tym Ptak przytacza Cudowny przekaz od Myœlicieli jako niezwyk³¹ wyroczniê, a przecie¿ potêpia ich w czambu³. Sie mi z tego wszystkiego pomiesza³o w g³ówce ma³ej tej. Mrugniêcie Te¿ chcia³bym przyjœÌ po niewinnoœÌ, wszak tak jestem z niej wyzuty, o czym z tak¹ sugestywnoœci¹ przekonywa³ innych tutaj, mój Wielki Przyjaciel, podczas niejednej "dysputy" Chichot
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 22:19:31 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #1538 : Listopad 24, 2011, 22:36:27 »

Ptaku - Dziekuje Ci z calego serduszka za to co napisalas.Drobne sprostowanie.Mysliciele nie mowia o Panu "Stworca".Dokladnie wyrazaja sie  "Pan Tego i Tamtego Swiata".Nastepnie jezeli pozwolisz zaufaj   sobie i tylko sobie.Sluchaj Twojej podswiadomosci i swojego Serduszka, nikt nie wie lepiej jak One.To co jest dobre dla "Kiara" nie jest dobre dla Ciebie czy dla Mnie.Nastepnie Mysliciele mowia, zeby przede wszystkim wybaczyc Sobie.Zyc tylko PRAWDA - nie cwierc prawda , nie pol prawda tylko Cala Prawda.To jest naprawde bardzo trudne do zrobienia.Jezeli chodzi o Przekaz od Pana.To TY powinnas sie zastanowic w/g Mnie Kto jest dla Ciebie Wazniejszy (jezeli chodzi o odczucia.Czy jest Ci blizej z "Kiarowym" Stworca czy jest Ci blizej z Panem Tego i Tamtego Swiata.Mysliciele mowia,ze zycie to taki korytarz w ktorym jest multum drzwi.My musimy wybrac te odpowiednie dla Nas.Wcielamy sie ponownie i ponownie az do uzyskania Absolutnego Zbawienia.Niech "Kiara" robi i mowi to co uwaza za sluszne .Pamietaj kazdy bedzie odpowiadal za siebie.Tu na ziemi jest Wolna Wola - Mysliciele Nigdy nie ingeruja w Nasza Wolna Wole.Mowia, ze jedynie pragna uchylic Nam rabka Tajemnicy w/g Mnie to takie swiatelko w tunelu.Nigdy nie powiedzieli "popros czy Poproscie Nas to Wam czy Tobie Powiemy.Natomiast "Kiara" zawsze Powtarza,ze jezeli chcesz cos wiedziec to Popros Mnie.Niech kazdy wyciagnie Wlasne wnioski.Mam nadzieje i bardzo Wierze,ze nie bedzie juz tak Naiwnych ludzi jak Ja w odniesieniu uwierzenia Komus z zewnatrz bardziej jak sobie samej.Niech kazdy zaufa sobie i tylko sobie.Nawet czytajac cokolwiek Pamietajcie - jezeli cokolwiek z Wami nie gra to znaczy , ze nie jest to dla Was.Przynajmniej na dana chwile.Nie ma rowniez dobra i zla tylko.Owszem jest ale to znowu zalezy od tego dlaczego tu zeszlismy w tym wcieleniu.Czyli po jakie doswiadczenia.Mimo tego Nadal nie wolno jest robic nic co jest sprzeczne z zasadami calego Wrzechswiata.
P.S.
Jezeli "Kiara" uwaza Ciebie za Androida to Kim jest Kiara oraz z kad pochodzi?
Pytanie za Tysiac punktow.Ha ha ha
Normalny czlowiek nie potrafi sie zmieniac a Kiara Tak , bardzo tak umie sie zmieniac.Tylko jakie moce z jakiego wymiaru Nakazuja rozmowcy o to by o Wszystko Prosil.Niech kazdy sam sobie odpowie na te pytania.
Pozdrawiam - Ela

Ptaszku Ty Wiesz Najlepiej tak jak i Ja to co jest dla Nas Najlepsze.Nie trac Energii na zbedne sprawy, ktore tak naprade Nie dotycza Ciebie.W ten sposob jest zabierana Energia od Nas.Wlasnie jak sie denerwujemy , zloscimy.Nie mam juz takich problemow.Wiem,ze zlosc pieknosci szkodzi.
Se5rdeczne pozdrowienia i do milusiego Malenki Ptaszku.(Male jest piekne) - Elzbieta
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2011, 22:39:49 wysłane przez Elzbieta » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1539 : Listopad 24, 2011, 23:44:45 »

ElÂżbieto, Ela Nowalska rĂłwnieÂż nigdy nie mĂłwiÂła o PANU jako o stwĂłrcy.
JuÂż dawno temu miaÂłam podejrzenia (nie raz o tym pisaÂłam na forum), Âże pod MyÂślicieli (tych prawdziwych)
podpiĂŞÂły siĂŞ inne byty i to one sterujÂą KiarÂą.
Zreszt¹, Kiara nigdy jakoœ mi nie pasowa³a do Myœlicieli z ksi¹¿ek Eli Nowalskiej,
ktĂłra de facto nigdy nie potwierdziÂła wiarygodnoÂści Kiary.

Nie wiem z jakÂą przestrzeniÂą Kiara utrzymuje kontakt. Jedno wiem na pewno, nie po drodze nam razem.
Nie te standardy.

Pozdrawiam serdecznie.  UÂśmiech
Astre
Gość
« Odpowiedz #1540 : Listopad 25, 2011, 00:50:03 »

Moim zadaniem powyÂższe dyskusje posiadajÂą wyraÂźne tendencje przekonywania innych do swojego ÂświatopoglÂądu.

Wiele wypowiedzianych tutaj ''twierdzeĂą'' Âświadczy o tym, Âże  ktoÂś, komu wszczepiono  przekonania kiedy byÂł intelektualnie bezbronny teraz  odtwarza je niczym zdarta pÂłyta.
Jest to pewien rodzaj indoktrynacji, jeÂżeli taka pÂłyta odtwarzana jest w publicznie  w spoÂłecznych przestrzeniach.
Tymczasem filozoficzne podejÂście z zaÂłoÂżenia kaÂże rozwijaĂŚ umiejĂŞtnoœÌ  krytycznego, samodzielnego myÂślenia, ukazujÂąc wiele moÂżliwych odpowiedzi.

Nie dziwiê siê zatem wypowiedziom Ptaka, która buntuje siê w sytuacji, w której KIARA publikuj¹c stosy informacji nie potrafi dowieœÌ s³usznoœci tez, ktore sama g³osi. Coœ
 Nie miaÂł bym nic przeciwko temu, gdyby zdarzyÂło siĂŞ to raz, lub dwa, ale dzieje siĂŞ to raczej bez przerwy.

Po drugiej stronie ekranu wyglÂąda to tak, Âże KIARA wypracowaÂła sobie jakiÂś swoisty model edukacji spoÂłecznej polegajÂący na przeÂładowywaniu
swoich wÂątkĂłw wiadomoÂściami, ktĂłre akurat do jej ÂświatopoglÂądu pasujÂą
, ale z drugiej strony pozbawione czĂŞsto nawet drobnych  wskazĂłwek co do tego, jak odró¿niaĂŚ twierdzenia zasadne od bezpodstawnych.

Zatem popieram Ptaka, ktĂłry chyba w swej intencji nie zgadza siĂŞ
z pewnÂą foromowo-literackÂą indoktrynacjÂą Kiary, ktĂłra za pomocÂą
pisanego s³owa tworzy rodzaj zawierzenia jakimœ ''nieomylnym autorytetom'' cytuj¹c raczej ich, a nie swoje doœwiadczenia, a je¿eli ich nie cytuje, to stylizuje czyj¹œ ideologiê poznawcz¹ po swojemu.

KIARA pisze : wcale nie mam zamiaru nikogo w niczym przykonywaĂŚ, bo  to sÂą moje wartoÂści.
Wystêpuje tu spory b³¹d logiczny. Bo je¿eli nie masz takiego zamiaru to, po co piszesz ?

Rozmawiasz sama z sobÂą ?

Niemniej jednak nie uwaÂżam, Âże Kiara  postĂŞpuje Âźle rozprzetrzeniajÂąc takie, czy inne informacje, jednakÂże popeÂłnia ona sporo b³êdĂłw gÂłoszÂąc niefalsyfikowalne hipotezy, czy twierdzenia pozbawione  empirycznego sensu.

« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 01:03:15 wysłane przez Astre » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1541 : Listopad 25, 2011, 12:51:27 »

Dla ludzi nie jest problemem to czego nie wiedzÂą , a  to,  co myÂślÂą iÂż jest prawdÂą a niÂą nie jest.

KtoÂś mÂądry dawno temu tak powiedziaÂł a ja tylko potwierdzam te sÂłowa.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps.Zawsze w moich wypowiedziach potwierdzam logiczn¹ s³usznoœÌ moich twierdzeù.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 12:53:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1542 : Listopad 25, 2011, 13:14:05 »

a propos' niefalsyfikalnoÂści:

(...)"Stawianie hipotez oraz wskazywanie popierajÂących je argumentĂłw jest w nauce rzeczÂą normalnÂą i oczywistÂą. Nie zawsze jednak te hipotezy da siĂŞ jednoznacznie zweryfikowaĂŚ, a specyficzny przedmiot badaĂą psychologii sprawia, Âże formuÂłowanie konkluzji badawczych przypomina niekiedy filozoficznÂą interpretacjĂŞ, nie zaÂś naukowy, empiryczny i obiektywny opis. ChociaÂż wielu filozofĂłw nauki, tak jak Popper caÂłkowicie odrzuca wszelkie niemoÂżliwe do sprawdzenia (niefalsyfikowalne) teorie okoÂło naukowe, naleÂży wzi¹Ì pod uwagĂŞ fakt, Âże niefalsyfikowalnoœÌ nie oznacza faÂłszywoÂści. SÂą jednak takie elementy, bĂŞdÂące raczej filozoficznÂą interpretacjÂą, ktĂłrych formuÂła sprawia, Âże nie mogÂą zostaĂŚ uznane za naukĂŞ – nie oznacza to jednak, Âże powinny byĂŚ automatycznie odrzucone."(...)

ze strony:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Psychoanaliza

ÂŻe teÂż Szekspirowi siĂŞ udaÂło ( moÂże dlatego, Âże to nie Szekspir byÂł, a moÂże sam Sain Germain...) za to, Âże powiedziaÂł: iÂż sÂą rzeczy na niebie i Ziemi, o ktĂłrych siĂŞ filozofom nawet  nie ÂśniÂło.

ptak
Gość
« Odpowiedz #1543 : Listopad 25, 2011, 13:25:45 »

Cytat: koliberek
ÂŻe teÂż Szekspirowi siĂŞ udaÂło ( moÂże dlatego, Âże to nie Szekspir byÂł, a moÂże sam Sain Germain...) za to, Âże powiedziaÂł: iÂż sÂą rzeczy na niebie i Ziemi, o ktĂłrych siĂŞ filozofom nawet  nie ÂśniÂło.

To dopowiem jeszcze (gwoli ÂścisÂłoÂści), Âże czasami lĂŞgnÂą siĂŞ w gÂłowach ludzkich majaki,
o ktĂłrych rĂłwnieÂż filozofom siĂŞ nie ÂśniÂło.  Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #1544 : Listopad 25, 2011, 13:32:51 »

kreacja ludzkiej myÂśli jest nieskoĂączona i nieograniczona,-
inaczej bylibyÂśmy jedynie programami.MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1545 : Listopad 25, 2011, 13:43:11 »

sÂłusznie songo zauwaÂżasz, byleby w grĂŞ nie wchodziÂły rozliczenia i poniÂżej godnoÂści ataki ad personam, bo szmatÂławym bardzo jest kreacja taka... rozumiem, Âże inkwizytorskie to programy ze ÂŚredniowiecza jeszcze, ale jest nadzieja, Âże ich czas skoĂączy siĂŞ wreszcie!!! MrugniĂŞcie

UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

ps. Czy falsyfikowalna jest informacja na temat UFO w Polsce podana w "Ciekawych wiadomoœciach", czy to majak jaki? Z tego wniosek, ¿e wszyscy tu wci¹¿ majaczymy, indoktrynujemy etc, etc...Niechby poczyta³ nas jaki zdroworozs¹dkowiec, albo jaki "normalny"psychiatra. Nawet i by artqa nie oszczêdzili za towarzystwo fantastyczne takie. Na jednej grzêdzie siedzimy i od lat paru nieŸle wszyscy majaczymy....Zdaje siê, ¿e nie tylko Kiara, ale wszyscy "p³onêlibyœmy na stosie". Wszystko jest tylko kwesti¹ odniesienia i priorytetów...
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 15:29:14 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1546 : Listopad 25, 2011, 13:54:59 »

sÂłusznie songo zauwaÂżasz, byleby w grĂŞ nie wchodziÂły rozliczenia i poniÂżej godnoÂści ataki ad personam, bo szmatÂławym bardzo jest kreacja taka... rozumiem, Âże inkwizytorskie to programy ze ÂŚredniowiecza jeszcze, ale jest nadzieja, Âże ich czas skoĂączy siĂŞ wreszcie!!! MrugniĂŞcie

Koliberku, jak to Âłatwo zapomina siĂŞ o wÂłasnych niechlubnych, inkwizytorskich przejawach, a tyle tu tego byÂło,
ale jak to mĂłwiÂą o ÂźdÂźble i belce?
RĂłwnieÂż mam nadziejĂŞ, Âże czas tych programĂłw koĂączy siĂŞ wreszcie.

No i nale¿y odró¿niaÌ krytykê pewnych typów zachowaù od krytyki ad personam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 14:00:45 wysłane przez ptak » Zapisane
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #1547 : Listopad 25, 2011, 14:10:25 »

To co maja Mysliciele do powiedzenia:
Im wiecej masz w sobie dobra, tym wiekszy jest Twoj rozwoj duchowy.Wraz z postepujacym zwolna rozwojem duchowym powieksza sie aura wokol Twego ciala, stanowiaca myslowe odbicie Twego bytu duchowego na Ziemi.Jest ona efektem Twoich poprzednich zyc i prawdziwym panem Twojego spokoju wewnetrznego, poniewaz broni zlym energiom dostepu do Ciebie.A z kolei im jest ona slabsza, tym bardziej pozwala przedostac sie tym energiom w glab Twojego ciala.Jezeli jest mocna, powoduje ich odpychanie.Poprawianie aury to poprawianie samego siebie.Z aura wiaze sie rowniez pamiec o swojej roli w danym zyciu ziemskim.Im blizej jestes jej realizacji, tym bardziej intensywne sa barwy Twojej aury.Oddalanie sie od tego celu wybiela kolor Twojej aury.

Panem aury jest tylko ten,kto zamiast myslec o tym, co przemijajace, mysli o tym, co jest przyszloscia zycia.
Cytat z ksiazki Elzbiety Nowalskiej "Prawda odkrywana na Nowo" str.75
Serdecznie pozdrawiam - Ela
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 14:11:40 wysłane przez Elzbieta » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #1548 : Listopad 25, 2011, 15:45:52 »

...a to ciekawe spojrzenie! zatem aura siĂŞ wybiela, a nie zaczernia, w przypadku gdy schodzi siĂŞ z "dobrej" drogi? a znam takich, co siĂŞ tak cheÂłpiÂą, jakÂą to oni biel juÂż w aurze majÂą. znaczy, Âże to jest Âźle??? bo ja Âżem se myÂślaÂł tak: jeÂśli doprowadzimy do peÂłnej Harmonii, to wszystkie spektrum barw, bĂŞdÂą ÂświeciĂŚ "rĂłwno", gdyÂż jednako nasycone bĂŞdÂą i takie same mieĂŚ proporcje iloÂściowe, zatem pojawi siĂŞ biel. czyÂżbym Âźle se to  we g³ówce poskÂładaÂł? CoÂś

co do poprzedniego poÂścika, to trafiÂłem Âżem w dziesiÂątkĂŞ. a tak gwoli drobnego wyjaÂśnienia jeszcze: niektĂłrzy wci¹¿ mylÂą fakt obrony po zaatakowaniu ad personam... ale có¿, dla inkwizytora stos to stos, chyba Âże najpierw takie "humanitarne podtapianie". jednakÂże godnoÂści zawsze broniĂŚ naleÂży. i potem siĂŞ dziwiÂą inkwizytory takie i z rozpaczy  namiĂŞtnie rwÂą szaty, jakoby to bardzo pokrzywdzone sÂą i siĂŞ jeszcze do tego publicznie w wniebogÂłosy drÂą.! Chichot

UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2011, 18:39:13 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #1549 : Listopad 25, 2011, 16:18:07 »

..ano rwÂą szaty inkwizytorzy i siĂŞ drÂą wniebogÂłosy, jak widaĂŚ i sÂłychaĂŚ.  Chichot
Tylko aura jakoÂś mizernieje… 
Strony: 1 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: