Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:00:09

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844181 razy)
0 u¿ytkowników i 11 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1550 : Listopad 25, 2011, 16:32:54 »

...gorzej jest, jak nie ma co mizernieæ... Mrugniêcie  Chichot Mrugniêcie

no, z nikim nie uwielbiam tak gadaæ jak z oryginalnym, choæ  nieokre¶lonym wci±¿, bo bez to¿samo¶ci ( awatar patrz!) Ptakiem. Chyba, ¿e to bocian jednak jest, bo na feniksa, ani koliberka nie wygl±da raczej... Chichot

Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1551 : Listopad 25, 2011, 16:43:30 »

Bo widzisz koliberku, ptak zawiera w sobie wszystkie gatunki.
Po co wiêc mi identyfikowaæ siê z jednym, jak mogê ze wszystkimi?

Czy¿ nie podobnie czyni Stwórca/Wszech¶wiadomo¶æ?   Du¿y u¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1552 : Listopad 25, 2011, 18:33:40 »

...to ¿e¶ poszybowa³ Wielki Ptaku!  Afro Co tam, w takim odniesieniu, jaka¶ tam megalomania!!! Rozumiem, ¿e jako pierwszy jeste¶ na li¶cie Wy¿szej Szko³y Jazdy, a koliberek my¶la³, ¿e zd±¿y siê tam przed Tob± umie¶ciæ. Chichot

...mimo wszystko, to najpierw warto zidentyfikowaæ siê dobrze z tym jednym gatunkiem ( i te¿ za szeroko powiedziane), bo jeszcze "normalni psychiatrzy" o Morbus Bleuleri, pos±dziæ nas mog±. Mrugniêcie Mrugniêcie Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2011, 10:53:28 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1553 : Listopad 25, 2011, 19:27:10 »

Cytat: koliberek
...mimo wszystko, to najpierw warto zidentyfikowaæ siê dobrze z tym jednym gatunkiem ( i te¿ za szeroko powiedziane), bo jeszcze "normalni psychiatrzy" o Morbus Bleuleri, Ciê pos±dz±.     

Nie mnie chyba powinna niepokoiæ opinia „normalnych psychiatrów”? Ja tam ze stwórc±,
ani innymi bytami nie gadam. Za to z sob± i owszem, ale to chyba w normie i wrêcz zalecane?
I czego siê ptaka czepiasz, skoro dziób i ogon masz w³asny?  Chichot
Raczej u siebie szukaj tych morbusów bleuleriusów.  Mrugniêcie
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #1554 : Listopad 25, 2011, 20:14:51 »

...ju¿ nie ma interesuj±cych kontaktów? tych w kapturach tak¿e?  ;)a to i dobrze, albo i nie. ja ¿em nigdy nie gada³ z takowymi, ale teraz czytam poruszaj±c± ksi±¿kê Betty Shine:"Moje ¿ycie jako medium". ta siê dopiero nagada³a z owymi i dziêki temu uleczy³a mnóstwo ludzi. fascynuj±ca postaæ i jej nadzwyczajne do¶wiadczenia, oraz kontakty z "drug± stron±". ksi±¿ka jest tak prosto, jasno i wiarygodnie napisana, ¿e czyta siê jednym tchem.

Wyobra¼ sobie Ptaku, ¿e jest ona w naszej Zaspowej bibliotece i szereg innych podobnych. zakres tematyki piêknie siê poszerzy³...oddam j± wkrótce, to bêdzie do poczytania. wiem, ¿e Ciê to zainteresuje. je¶li, oczywi¶cie, nie poczytasz informacji tej za ingerencjê i wymuszanie pos³uszeñstwa. Du¿y u¶miech

A koliberek by³ widaæ u nienormalnego psychiatry, bo go precz od siebie pogoni³. a czasem ró¿ne "morbusy' siê przydaj±, jak Tobie niegdy¶. niejeden tak w³a¶nie od wojska siê wzi±³ i wykpi³...

a pozdrawia Mrugniêcie

Koliberek Trzydziesty Trzeci,  ¿eby Ci ra¼niej, Ptaku Wielogatunkowy, by³o!

U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2011, 10:54:26 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #1555 : Styczeñ 12, 2012, 13:39:47 »

>PHI<,
w±tek o Solidarno¶ci >> ju¿ istnieje.
Czy nie mo¿na by³oby tam kontynuowaæ tego tematu?

NIE -  bo pomimo u¿ycia tego samego s³owa - temat jest odmienny.

Ten, który linkujesz jest o zwi±zkach zawodowych i  okreslonych machinacjach politycznych, które pos³uguj± sie tym s³owem. A tak¿e o ro¿nych 'pomocowych' zjawiskach.

Tutaj natomiast jest w±tek ETYMOLOGICZNY, zwiazany
z pierwotnym sensem i znaczeniem s³owa - które pó¼niej wtórnie uzyskuje ró¿norakie 'echo' w wymiarach mentalnym, spolecznym i fizycznym.

W watku tym zaproponowa³em dyskusjê o istocie sensu zwiazanej z pierwotnym etymologicznie znaczeniem.
Specjalnie zaznaczylem równie¿ - czego temat nie dotyczy,
a NAWYKOWO i POTOCZNIE mo¿e byæ kojarzony w automaty¼mie mentalnym.
(czyli np. wspomniany przez Ciebie link).

========================

Edit:
Dosta³em te¿ wiadomo¶æ o okre¶lonej tre¶ci od Janusza:
"Na forum nie trzeba prowadziæ akcji u¶wiadamiaj±cej w pana stylu, ludzie swoje wiedz± i nie s± naiwnymi g³upcami i pajacykami.
                              Moderator Janusz."

Panie januszu,
jest pan bardziej ateqski od arteqa
Mam prawo dzieliæ siê swoim pogl±dem na dowoln± sprawê - po to jest forum.
Nie jest to zadna "akcja u¶wiadamiaj±ca" - a pozycja w dyskusji na okreslony temat.

Nigdzie nie uzywam tutaj ani obelg ani wulgaryzmów. Prosze wskazac, gdzie
rzekomo u¿y³em okre¶lenia ¿e ludzie s± "g³upcami"Co¶Co¶

Prosze o usuniêcie bezprawnego minusa i jeszcze raz przyjrzenie siê regulaminowi
oraz tre¶ci.

Wspomina³em jedynie, ¿e w moim odbiorze
ró¿ne osoby bezrefleksyjnie daj± siê manipulowac ró¿nego rodzaju sloganami - co czyni je postaciami marionetkowymi, pajacami (nie wsensie obelgi, a w wyrazie funkcjonalnosci - s± sterowani jak marionetki, pajacyki).

Przyk³adowo osoba która bezmy¶lnie cytuje i projektuje na mnie
wskazania i sugestie  zapodane(opcj± monitu) przez podmioty,
którym nie wsmak dos³owno¶æ
z jak± okreslam to co postrzegam
- jest w³asnie przyk³adem odddzia³ywañ marionetkowych.

Przeciez nie mozna siê obrazaæ za nazwanie maszynki,  ze jak siê poci±gnie za sznurek,
to ten sznurek na drugim koñcu siê przesunie. Czy sznurek mo¿e siê obraziæ za to ¿e jest sznurkiem? A Choho³ ¿e jest choho³em?
..no chyba ¿e bardzo nie lubi sznurków i Choholów.
Ale ja przeciez nie muszê siê dopasowaæ do wszystkich upodobañ wszystkich tera¼niejszych i przysz³ych userów forum - do czego chce mnie tu kto¶ ingerencyjnie zmusiæ i przymusic. TO WYMUSZENIE JEST!

Przecie¿ kazdy mo¿e mieæ swój poglad - ja mam taki.
Ale zeby mnie tak perfidn± metoda zmuszaæ do innego - to dopiero brak smaku!

Nie ¿yczê sobie takich prób "mnie_wychowywania_na_sw±_mod³ê".  Poprostu!

Swoja drog± - to wyra¼ne wskazanie na brak argumentu w dyskusji i próby zakulisowego zamykania ust czy manipulowania przebiegiem dyskusji.

Nieustannie spotykam sie tu naginaniem regulaminu przez pryzmat OBRA¬LIWO¦CI.
Jednoczesnie personalnie jestem nieustannie POMAWIANY I ATAKOWANY przez te same osoby które manipuluj± ow± przestrzeni± naginania regulaminu.
(to niby drobiazg - ale stworzenie z tego normy spo³ecznej jest symptomatyczne)

Czasy cenzury i zastraszania juz minê³³y!
A tu ciagle kto¶ mnie usi³uje karaæ za zdecydowane pogl±dy i jednoznaczne dosadne definicje.

Rozumiem ze s± informacje, które w oczy kol± - ale ja nikogo nie zmuszam do czytania
moich spostrzezeñ.
Rozumiem tez ¿e dosadno¶c czy jednoznaczno¶æ niektórych wniosków nnie pozostawia przestrzeni dla manipulacji, co musi byæ wyj±tkowo dotkliwe dla okre¶lonych osób, które za nimi stoj± - lub s± fizycznym choho³em tych¿e.

Skandalem jest tez uzurpacja do moderacji czyich¶ pogladów, czy
pomówienia o obsesje. Niestety okreslone fakty wychodza na jaw i cenzura zadna tego nie zatrzyma - a jedynie przyspieszy.

Jednoczesny jest tu brak argumentów innej strony by poprzeæ sie faktami alternatywnymi.

Prosze zobaczyc - jak temat jest tu 'rozpuszczany' - a temat jest istotny.
Jednak¿e zawsze znajdzie sie kto¶, kto uwa¿a siê za osobê uprawnion± do
sprowadzania go do kwesti podtrzymywania czyjego¶ poczucia warto¶ci.
(które najwyra¼niej musi manipulowaæ ca³ym otoczeniem - by udowadniaæ swoja w±tpliw± zasadno¶æ)

Oczywi¶cie, ¿e okreslenie pewnych postaw pajacowaniem nie jest zbytnim pochlebstwem, ale nie jestem tu by komu¶ wciskaæ wazelinê - jak zapewne zyczy³aby sobie czê¶æ userów i janusz.

Dostalem tez informacjê takowa:
"powtarzaj±ce siê u pana cyklicznie obra¼liwe sformu³owania dotycz±ce tej grupy religijnej s± jak powracaj±ca obsesja."

Jest to zwyk³a prosta projekcja -  w³asnie niezgodna z regulaminem.
Otóz nie istnieje co¶ takiego jak "sformu³owanie obra¼liwe" - bo to ludzie sa obra¼liwi bardziej lub mniej. To osobniki sa przeczulone lub maj± obsesje na ró¿nych punktach.. np tej czy innej religii.

Prosze ³askawie zauwa¿yæ, ze odnosze siê tu do faktów historycznych.
I wymieni³em tutaj chrze¶cijañstwo, bo akurat taka by³a(i jak widaæ jest) historia.
To raczej ktos tu ma obsesjê na punkcie utrzymywania okreslonego poziomu fa³szu i ob³udy.

Tu pozwolê sobie wtr±ciæ zacytowaæ pewn± wypowied¼:
Pewien Pan powiedzia³: "¿eby pokonaæ naród wystarczy odebraæ mu jego historiê", jego przodek Karol Magni do spó³ki z Basileusami Bizantyjskimi i Papiestwem napisali historiê 'femina-k³amstw' wielkiemu narodowi Chorwatów alias Awarów - w³asnie po to by zniszczyæ ten naród

..bo to inny aspekt tej samej historii.
Ja siê zastanawiam tylko nad rol± sloganu solidarno¶ci we wspó³czesnym konserwowaniu owych k³amstw i oszustw.

Ale stanowczo siê przeciwstawiam takiemu procederowi, by czyje¶ przeczulenia
by³y jak±kolwiek przes³an± do manipulowania swobod± wypowiedzi !!!!
Bo przekraczacie Panowie tutaj ju¿ zatwardzia³± komunê!

Nieustannie stosujecie tu ataki personalne na kurierów przynosz±cych wiadomo¶ci
które komus nie przypad³y do gustu. Nieustanna ocena kurierów.

Januszowi dedykuje jego w³asn± wypowied¼:
"Przypominanie o regulaminie w pana przypadku te¿ nic nie daje, dlatego po raz ostatni dajê ostrze¿enie w postaci punktu ujemnego za poni¿szy tekst"

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 12, 2012, 15:01:50 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1556 : Styczeñ 12, 2012, 17:27:11 »

Cytat: east
Woda, zw³aszcza s³ona,  ma spor± pojemno¶æ informacyjn± (patrz homeopatia). I kiedy woda paruje, to ca³a informacja pozostaje w kryszta³ach soli, jak wspomnia³em.

£zy s± s³one. Krystalizuj± siê w nich krzywda/ból lub szczê¶cie/b³ogo¶æ oraz ca³a po¶rednio¶æ
na skali prze¿ywania, doznañ, odczuæ… duch wyp³ukuje z cia³a  esencjê… jak my¶lisz, po co?

(Darowanemu koniowi nie zagl±da siê w zêby  )

Bo najczê¶ciej darowany koñ ma chore zêby…  Mrugniêcie

Zatem DAR SOLI to jakby obdarowanie ,powierzenie zakodowanej ,cennej informacji. Przekazanie jej dalej i dbanie o to, by siê rozprzestrzenia³a nietkniêta.

Sól, to silna kondensacja informacji, w takim stanie stê¿enia – ‘trucizna’.
Potrzebna jest woda (klucz dostêpu) z jej w³a¶ciwo¶ci± przemiany, by odczytaæ, przyj±æ i podaæ dalej.
Ju¿ jako warto¶æ, czysty DAR…
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1557 : Styczeñ 12, 2012, 20:17:23 »

Phi, lecisz straszn± hipokryzj±. Opcjê "dosadnego wyra¿ania" rezerwujesz wy³±cznie dla siebie, bo gdy kto¶ zechce wyraziæ siê nieco dosadniej (lecz jeszcze du¿o l¿ej ni¿ Ty) nie zgadzaj±c siê z prezentowanymi przez Ciebie pogl±dami - to pierwszy lecisz z p³aczem na skargê.
Przypomina mi to rozkapryszone dziecko z piaskownicy - stara siê robiæ z³o¶liwie innym dzieciom na przekór, przezywa je, wy¶miewa, a gdy spotyka opór to biegnie z p³aczem do pani: "plose Pani, a one to mnie pokaza³y jêzyk..." A gdy nauczycielka zwraca Ci uwagê, ¿e to Ty prowokujesz i zaczynasz swary, to lament, ¿e spotyka Ciê galopuj±ca niesprawiedliwo¶æ. I tak cyklicznie...
Doro¶nij w koñcu.

Ju¿ na tym forum da³em dowód, ¿e u¿ywaj±c Twoich w³asnych s³ów i cytatów (zmieniaj±c jedynie podmiot) otrzyma siê skargê/ostrze¿enie/minusa na taki post. Móg³bym to zrobiæ jeszcze wiele razy - u¿ywaj±c coraz to innych "wstawek" z Twoich ró¿nych postów, ale po co? Wywo³ywa³o to bêdzie niezdrow± atmosferê na forum, a Ty i tak za ka¿dym razem z p³aczem bêdziesz pisa³ jaka to Ciê znowu krzywda spotka³a...

Tyle.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #1558 : Styczeñ 12, 2012, 21:04:53 »

Phi, lecisz straszn± hipokryzj±. Opcjê "dosadnego wyra¿ania" rezerwujesz wy³±cznie dla siebie, bo gdy kto¶ zechce wyraziæ siê nieco dosadniej (lecz jeszcze du¿o l¿ej ni¿ Ty) nie zgadzaj±c siê z prezentowanymi przez Ciebie pogl±dami - to pierwszy lecisz z p³aczem na skargê.
Przypomina mi to rozkapryszone dziecko z piaskownicy - stara siê robiæ z³o¶liwie innym dzieciom na przekór, przezywa je, wy¶miewa, a gdy spotyka opór to biegnie z p³aczem do pani: "plose Pani, a one to mnie pokaza³y jêzyk..." A gdy nauczycielka zwraca Ci uwagê, ¿e to Ty prowokujesz i zaczynasz swary, to lament, ¿e spotyka Ciê galopuj±ca niesprawiedliwo¶æ. I tak cyklicznie...
Doro¶nij w koñcu.

Ju¿ na tym forum da³em dowód, ¿e u¿ywaj±c Twoich w³asnych s³ów i cytatów (zmieniaj±c jedynie podmiot) otrzyma siê skargê/ostrze¿enie/minusa na taki post. Móg³bym to zrobiæ jeszcze wiele razy - u¿ywaj±c coraz to innych "wstawek" z Twoich ró¿nych postów, ale po co? Wywo³ywa³o to bêdzie niezdrow± atmosferê na forum, a Ty i tak za ka¿dym razem z p³aczem bêdziesz pisa³ jaka to Ciê znowu krzywda spotka³a...

Tyle.

PHI
arteq ma racjê,a temat który za³ozy³e¶ sam " rozmy³e¶" wypisuj±c nie uzasadnione skargi na Janusza,który nota bene mia³ racjê daj±c ci minusa.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 12, 2012, 21:05:15 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1559 : Styczeñ 12, 2012, 21:30:01 »

Woda, zw³aszcza s³ona,  ma spor± pojemno¶æ informacyjn± (patrz homeopatia). I kiedy woda paruje, to ca³a informacja pozostaje w kryszta³ach soli, jak wspomnia³em.

£zy s± s³one. Krystalizuj± siê w nich krzywda/ból lub szczê¶cie/b³ogo¶æ oraz ca³a po¶rednio¶æ
na skali prze¿ywania, doznañ, odczuæ… duch wyp³ukuje z cia³a  esencjê… jak my¶lisz, po co?
Bo CIê kocha ? Ja nie wiem ,dr¿e na sam± my¶l "PO CO ?" Ty siêgasz dalej ,znacznie dalej . Jakbym potrafi³ tam siêgn±æ, to bym odpowiedzia³. Mo¿e mi siê uda.... kto wie
. U¶miech

Zatem DAR SOLI to jakby obdarowanie ,powierzenie zakodowanej ,cennej informacji. Przekazanie jej dalej i dbanie o to, by siê rozprzestrzenia³a nietkniêta.

Sól, to silna kondensacja informacji, w takim stanie stê¿enia – ‘trucizna’.
Niekoniecznie trucizna. Dopiero roztwór soli jest trucizn± w niektórych przypadkach. Sama sól , to kryszta³ do polizania Mrugniêcie "polizaæ" wystarczy w stopniu wystarczaj±cym dla poznania.

Potrzebna jest woda (klucz dostêpu) z jej w³a¶ciwo¶ci± przemiany, by odczytaæ, przyj±æ i podaæ dalej.
Ju¿ jako warto¶æ, czysty DAR…
Oczywi¶cie TAK. Woda to czysty DAR. Jest jak ta¶ma magnetofonowa - zgrywa informacjê i przenosi j± dalej - odtwarza ,kiedy jest to potrzebne. To jest w³a¶nie DAR.

Chichot
Kwantowy klucz. Oby ten w³a¶ciwy

janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #1560 : Styczeñ 12, 2012, 22:00:07 »

Szanowny Phi je¶li co¶ Pana ''Boli'' to nie znaczy, ¿e wszyscy ''Solidarnie'' bêdziemy razem, na t± sam± mod³ê odczuwali ten sam ''ból''. Cenzurowanie chrze¶cijan i wrzucanie ich wszystkich do jednego ''worka'' pe³nego destrukcyjnych, absurdalnych, ''nie¶wiadomych bycia, naiwnych pajacyków'', to wed³ug pana ''jedyna'', ''zdrowa'' i ''prawid³owa'' ocena sytuacji tej wiary. Oczywi¶cie ma Pan prawo do ''takich'' swoich pogl±dów i definicji, ale rol± ''choho³a'' na tym forum jest i bêdzie przeciwstawienie siê ³amaniu wyznaczonych tutaj zasad i norm regulaminu. Wiêc proszê  nie pouczaæ moderatorów co maj± a czego nie maj± czyniæ. Je¶li Pañska ''swoboda'' wypowiedzi i misja kuriera przynosz±cego ''u¶wiadamiaj±ce'' wiadomo¶ci ma byæ prowadzona w takim stylu jak dotychczas, czyli prowokowaniu i obra¿aniu innych, to nie liczy³bym na ''CUD'' i natychmiastow± zmianê ''upodobañ'' wszystkich tera¼niejszych i przysz³ych moderatorów.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 12, 2012, 22:15:33 wys³ane przez janusz » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #1561 : Styczeñ 12, 2012, 22:19:15 »

p³acz ponoæ oczyszcza z toksyn, a ³zy s± s³one- to tak¿e katarsis dla duszy,-
za du¿o soli ¼le, brak to pewna ¶mieræ.

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1562 : Styczeñ 12, 2012, 23:06:35 »

Wracamy do my¶li przewodniej albo zamykam ten kram.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #1563 : Styczeñ 13, 2012, 16:49:49 »

Jeste¶cie doprawdy zabawni z tymi projekcjami (janusz i arteq) - jak dzieci.

Oczywi¶cie ma Pan prawo do ''takich'' swoich pogl±dów i definicji, ale rol± ''choho³a'' na tym forum jest i bêdzie przeciwstawienie siê ³amaniu wyznaczonych tutaj zasad i norm regulaminu.
Niestety widze tu lekko¶æ w jego ³amaniu.

Przeciez gdyby chodzi³o na prawdê o jak±¶ wrazliwo¶c czy delikatno¶æ formy,
przy jednoczesnym zachowaniu sensu i znaczenia kwestii - to zamiast wlepiac mi jakies idiotyczne kije i marchewki czy inne karniaki i landrynki:

Po prostu zaproponowa³by¶ jakies inne sformu³owanie, które zachowa sens zjawiska - a nie spowoduje przewrazliwionych reakcji (zw³aszcza, ¿e jak mówisz-¶wiadomo¶c zjawisk jest)

Ale Ty wolisz byæ przed³uzeniem projekcji okre¶lonych userów i wciskasz mi tê ciemnotê z uporem.
tu jest tendencja do nieustannego pouczania (dlatego odbicie tego¿ Cie tak zabola³o).

Wiêc chodzi tu chyba raczej o istotê rzeczy  - nie o formê?

¯e jednak pewne mechanizmy maj± zostac g³êboko schowane i ukryte?

Kto z tego czerpie satysfakcjê? i inne korzy¶ci?

Szanowny Phi je¶li co¶ Pana ''Boli'' to nie znaczy, ¿e wszyscy ''Solidarnie'' bêdziemy razem, na t± sam± mod³ê odczuwali ten sam ''ból''
Najwyra¼niej to Pana jednak co¶  boli.
¯e sie tak Pan tak nahalnie projektujesz z tym uczuciem na moj± skromn± osobê.

Najpierw przypisujesz mi jakies role - potem sam je oceniasz, podajesz w cudzys³ów - ale to twoja zabawa z w³asn± projekcj± -ze sob± samym     
..stad: jak dziecko.

Cenzurowanie chrze¶cijan i wrzucanie ich wszystkich do jednego ''worka'' pe³nego destrukcyjnych, absurdalnych...
..powiedzial CENZOR. Pojecha³e¶ ju¿.

1.
;)180stopni wypaczenie i ewidentne k³amstwo, gdy¿:
To nie ja moderujê to forum - wiêc daruj sobie te k³amstwa i pomówienia.

To Jakie¶ absurdalne spocone, nêdzne projekcje s±.
Lepiej wpierw poznaj, co my¶lê zanim podsumujesz,
bo s³abo mnie czytasz - i trafiasz kul± w p³ot.

Nawet gdybym chcia³ - to nie mam tu takiej opcji.   

Jak zwykle obracanie kota ogonem o 180 stopni.
To od arteq mo¿na siê tu uczyæ instrumentalizacji modów.
(nie wiem czy z p³aczem - bo a¿ takiego tupetu nie mam by projektowaæ na ludzi
swoich marzen o tworzeniu ich stanów emocjonalnych - uwazam to za ingerencjê.

Próby sprowadzania mnie tu  do roli krn±brnego dzieciaka,
przez osoby, które uzurpuj± sobie prawo do ustawiania i ingerencji we wszystko.
rozkapryszone dziecko z piaskownicy - stara siê robiæ z³o¶liwie innym dzieciom na przekór, przezywa je, wy¶miewa

Sam fakt, ¿e poruszanie pewnych "politycznie niewygodnych/niepoprawnych" tematów traktuje siê jako z³o¶liwo¶æ - jest ju¿ dostatecznie przejrzyst± informacja o stanie rzeczy.

Przypuszczam ¿e fakty, mechanizmy, które uwypuklam mo¿esz odbieraæ jako z³o¶liwe - ale to nie ja stworzy³em te mechanizmy i fakty.
Prawdopodobnie "z³o¶liwy" jest tu moment konfrontacji z wypart± nie¶wiadomo¶ci±.
Ale nie mnie to oceniaæ.

Ju¿ na tym forum da³em dowód, ¿e u¿ywaj±c Twoich w³asnych s³ów i cytatów (zmieniaj±c jedynie podmiot)
Sensy i znaczenia moich wypowiedzi to nie klocki lego. Manipulacje tego typu nie sa miarodajne, bo nie osi±gn±³¶ ani razu odbicia sensu/znaczenia,
a jedynie odbicie jego wypaczenia.
Takimi matematycznymi operacjami pokazujesz jedynie wagê i skalê swojej ignorancji.
Ale NAIWNYCH póki co - nie brakuje (wiêc mo¿esz sobie pofolgowaæ w tej konfiguracji).

W ka¿dym razie: Je¶li siê komu¶ zlewa w umy¶le podmiot z przedmiotem a przedmiot z procesem - to juz nic nie poradzê.
Ale efekty takiej mg³y emocjonalnej s± poza sfera mojej odpowiedzialno¶ci
i ¿adne projekcje tu nie pomog±.

(Informacje z planu 4-5-6-7 sprowadzone do planu 1-2-3 (w takim organi¼mie wyzwalaj± ró¿ne "niezno¶ne" reakcje.. ale to sprawa wewnêtrzna Mrugniêcie

Proponujê osobom które nie s± w stanie sie zdystansowaæ do etykietek,
od których zale¿y ich poczucie wartosci o wyluzowanie siê z tematu.
Bo i tak bêda to pozory komunikacji czy dyskusji.

================================

A istota tematu siê wy³ania ani-chybnie...

Nie mylisz siê. Sol± siê p³aci³o kiedy¶ by³ to ¶rodek wymiany dóbr. Mia³ wysok± warto¶æ. St±d od soli pochodzi s³owo "salary" - wynagrodzenie.
I równie¿ ma to zwi±zek z krystalizacj±, a w³a¶ciwie, z tym, ¿e krystalizuj±c siê (po odparowaniu wody morskiej ) sól w swojej krystalicznej sieci wiêzi informacje, fotony pochodz±ce ze S³oñca.

Czyli temat ma zwi±zek z wymian± dóbr.
Czêsto sprowadzono to raczej do wymiaru
'podzia³u dóbr'  - a to ju¿ spora róznica.

Bo moim zdaniem 'wymiana' wi±ze siê z przep³ywem - i po¶rednio z proporcjonalno¶ci± tego procesu.
Napisa³es "¶rodek wymiany"  (i to tez ma znaczenia potoczne/echo: waluta;
a z drugiej strony ..to w koñcu wci±¿ ¦RODEK.

Niektórzy mówia ¿e rozsypana sól
(?zmarnowana sól, ?zgubiona salary, ? niedoceniony dar, ?zaburzona nulifikacja )
 wró¿y k³ótnie, nieporozumienia
no ale nie 13 ego w pi±tek!

Najwyra¼niej jest to zwi±zane z NIEPROPORCJONALNO¦CI¡.
Bo wyobraziæ sobie mo¿na rozsypan± Salary .. w sensie rozmyt±/nierównowaga/niePRO-PORCJONALNO¦C gotowa.

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2012, 17:27:52 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #1564 : Styczeñ 13, 2012, 19:01:21 »

Uwielbiam ten watek , przynajmniej tutaj wiekszosc z Nas jest wreszcie soba ...

Nie pomijajac oczywiscie mojej osoby . U¶miech U¶miech Chichot

Pozdrawiam serdecznie

Chichot  Mrugniêcie

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #1565 : Styczeñ 13, 2012, 19:03:53 »

Uwielbiam ten watek , przynajmniej tutaj wiekszosc z Nas jest wreszcie soba ...

Nie pomijajac oczywiscie mojej osoby . U¶miech U¶miech Chichot

Pozdrawiam serdecznie

Chichot  Mrugniêcie

Du¿y u¶miech
Tak, nale¿y jednak zauwa¿yæ, ¿e w ka¿dym z w±tków jeste¶my sob± bo zdecydowana wiêkszo¶æ tego tematu, to zlepek poprzenoszonych wiadomo¶ci.Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #1566 : Styczeñ 13, 2012, 19:13:44 »

Tak, nale¿y jednak zauwa¿yæ, ¿e w ka¿dym z w±tków jeste¶my sob± bo zdecydowana wiêkszo¶æ tego tematu, to zlepek poprzenoszonych wiadomo¶ci.Mrugniêcie

Oczywiscie masz racje Dariuszu.... Jest to zlepek wybiorczch postow , mysli , zainstanialych sprzecznosci miedzy forumowiczami.

Ale to swiadczy rowniez o tym jak czesto fryzjer mowi , ze jest inzynierem.
To nie jest nic zlosliwego z mojej strony , tylko taka przenosnia .

Dlatego dla mnie ten watek jest naprawde wartosciowa informacja, moze dlatego - ze z natury jestem obserwatorem ludzkich zachowan ....

Bardzo lubie ten watek  U¶miech U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1567 : Styczeñ 13, 2012, 21:56:38 »

W pewnym momecie mojego zycia, musialam nauczyc sie obcego jezyka. Nie bylo to latwe, bo oprucz nauki musialam normalnie pracowac, aby utrzymac rodzine. Tak wiec na nauke na wygodnej kanapie nie bylo czasu, a obowiazki nie pozwalaly na odlozenie problemu na potem.
Wtedy zrozumialam ze  dobra znajomosc jezyka pozwala na rozny sposob wypowiedzenia  sie w danej sytuacji.

Wiem ze masz bardzo bogaty swoj jezyk i mozesz wypowiedziec sie na odpowiednim poziomie.
PHIRIOORI - jestes mlodym inteligentnym czlowiekiem. Obserwuje Twoje wypowiedzi i wlasnie czytalam tez ta twoja wypowiedz na ktora zareagowal
Janusz. Musze Ci przyznac ze zrobiles to perfekt, prosto z nozem w plecy, wypowiedz byla bardzo dosadnie wyrazona.
          Ja osobiscie tez jestem przeciwko takiemu tonowi, to co tu robimy powinno uczyc. W wiekszosci osob odwiedzajacych to forum sa osobami
ktore maja sie za rozwinietych duchowo. Czlowiek rozwiniety duchowo jest osoba bardzo skromna, jesli chce cos powiedziec , powinien to robic
w sposob ktory nie dotknie i nie obrazi nikogo. PHIRIOORI - to forum odwiedzaja tez bardzo mlodzi ludzie, ludzie ktorzy poznaja swoj swiat w ktorym zyja. Przychodza tu z roznych grup spolecznych , z roznych rodzin, sa ludzmi dojzewajacymi, a wiec swiat czesto stoi na glowie.  Tego typu wypowiedzi podlewaja bezyny do ognia. A przeciesz nie o to tu chodzi.

Mam nadzieje ze zrozumiales mnie, o co mi chodzi. Bywam tez na innych forach, na naszym forum panuje naprawde duza tolerancja.

Pozdrawiam serdecznie. Rafaela

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2012, 22:00:11 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1568 : Styczeñ 13, 2012, 22:35:22 »

Rafaela.
Bywam tez na innych forach, na naszym forum panuje naprawde duza tolerancja.

W sprawach posiadanego zdania na ró¿ne tematy , tak zgadzam siê i tak byæ powinno , powinna istnieæ wolno¶æ wypowiedzi  w tematach dyskutowanych.

Jednak w tematach , a nie chamskie , obrzydliwe i prymitywne l¿enie osób dyskutuj±cych z wyci±ganiem zas³yszanych jednym uchem opowie¶ci  o  ich ¿yciu  osobistym i publikowanie ich   ( bez zgody) na forum.

To forum nie jest witryn± "plotka o innych..." i tego typu proceder powinien byæ bez pardonowo  ukrócony. Bowiem nie ,  o, tolerancji ¶wiadczy pob³a¿anie i podsycanie takich dyskusji , a braku kultury i czêsto braku mo¿liwo¶ci odró¿niania rzeczy pozytywnych od negatywnych.

Tu prezentuj± siê ludzie , którzy uwa¿aj± siebie za rozwiniêtych duchowo....  ale ,co znaczy dla nich ta fraza ? To widaæ po temacie i sposobie dyskusji.

A , przecie¿ mamy rozmawiaæ o ciekawych tematach , a nie obmawiaæ   ludzi zabieraj±cych w nich g³os.
Jako¶ niektórzy jeszcze nie wyro¶li z wizyt u maglarkowej  , nadal chc± jazgotaæ jêzykami w takt maglowej muzyki.

Nie wiem tylko czy to akurat w³a¶ciwe miejsce?

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 14, 2012, 17:46:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1569 : Styczeñ 13, 2012, 23:01:09 »

Powiem tak. Niew±tpliwie macie racjê, Rafaelo i Kiaro. Ale ma j± równie¿ Phirioori.

Problemem nie jest tre¶æ wypowiedzi, ani nawet jej ton, ale to, co gnêbi ludzi.
A gnêbi ich wiele, ³±cznie z religiami. I to zwichrowane psychiki, zawê¿one ¶wiadomo¶ci ludzkie
poprzez nadmiar upakowanych w mózgu dogmatów wszelakiej tre¶ci wypaczaj± normalno¶æ w relacjach.
Patrzenie poprzez pryzmat nabytych programów, przekonañ nigdy nie bêdzie neutralne.
Je¶li kogo¶ co¶ gryzie, niech nie szuka na zewn±trz, tylko sprawdzi co we w³asnej mózgownicy
(przepraszam za ten kolokwializm) siedzi. I z tym siê rozprawia, a nie z kim¶, kto wyra¿a inn± opcjê.

Dawno ju¿ przesta³y mnie denerwowaæ czyjekolwiek wypowiedzi. Doceniam za to kunszt i humor
serwowane przez niektórych. Nieraz siê szczerze u¶mia³am, gdy tymczasem kto¶ inny dostawa³ spazmów.
Wszystko to kwestia dystansu do siebie i podej¶cia do ¿ycia pó³ ¿artem, pó³ serio, gdy¿ nie widzê powodu,
by traktowaæ je ¶miertelnie powa¿nie.
Wystarczy, ¿e ono samo jest ¶miertelne i wszystkim niesie jednakowe zakoñczenie. 

Nie chcê przez to powiedzieæ, ¿e lekko¶æ ma znosiæ odpowiedzialno¶æ za w³asne s³owa i czyny.
Ona pozostaje i do nas nale¿y wywa¿enie wyra¿ania siebie.
Czasami siebie samego mo¿emy skrzywdziæ najbardziej. Ale to ju¿ inne zagadnienie.   
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1570 : Styczeñ 13, 2012, 23:23:32 »

Pozwolê sobie odnie¶æ siê do kilku wypowiedzi zas³yszanych w tym w±tku.
przy jednoczesnym zachowaniu sensu i znaczenia kwestii - to zamiast wlepiac mi jakies idiotyczne kije i marchewki czy inne karniaki i landrynki
:]  Zabawne... bo nagle te "kije i marchewki" przestaj± byæ w Twojej ocenie idiotycznymi gdy... prosisz aby ich u¿yto wobec innych u¿ytkowników, których wypowiedzi nie s± Tobie w smak.

Po prostu zaproponowa³by¶ jakies inne sformu³owanie, które zachowa sens zjawiska - a nie spowoduje przewrazliwionych reakcji (zw³aszcza, ¿e jak mówisz-¶wiadomo¶c zjawisk jest)
Jak wy¿ej. Twoje reakcje wed³ug Ciebie s± jak najbardziej dopuszczalne i uzasadnione, natomiast innych - w szczególno¶ci gdy dotycz± Ciebie - z definicji maj± staæ siê przewra¿liwionymi.

Ale Ty wolisz byæ przed³uzeniem projekcji okre¶lonych userów i wciskasz mi tê ciemnotê z uporem.
Ale¿ to czysta manipulacja (ale na niskim poziomie) - próba wywarcia wp³ywu na dan± osobê aby poczu³a siê "winn±" i przychyli³a do zdania autora "oceny".

¯e sie tak Pan tak nahalnie projektujesz z tym uczuciem na moj± skromn± osobê.
Kolejna manipulacja - Phi, przecie¿ Ty nigdy i ani na chwilê nie traktowa³e¶ siebie jako skromn± osobê - to raz. Co do projektowania - przecie¿ to w³a¶nie Ty uporczywie projektujesz w³asne "widzi mi siê" na chrze¶cijan/katolików opisuj±c ich jako pajaców, marionetki, paso¿yty...

(nie wiem czy z p³aczem - bo a¿ takiego tupetu nie mam by projektowaæ na ludzi swoich marzen o tworzeniu ich stanów emocjonalnych - uwazam to za ingerencjê.
Ale¿ tak - patrz powy¿ej. I za ka¿dym razem z p³aczem. Ciê¿ko mi szanowaæ osoby które w "starciach" nie pozwalaj± u¿ywaæ obu stronom tych samych ¶rodków, zalatuje mi to tchórzliwo¶ci±, ewentualnie dziecinad±. Co¶ na wzór okoliczno¶ci pojedynku Cezara z Maximusem z "Gladiatorze". I ta zaskoczona mina Cezara, gdy pomimo swoich intryg i oszustw... przegrywa. Przegrywa, bo nie za nim sta³a prawda i uczciwo¶æ.

Próby sprowadzania mnie tu  do roli krn±brnego dzieciaka, przez osoby, które uzurpuj± sobie prawo do ustawiania i ingerencji we wszystko.
Dla mnie to idealne, obrazowe porównanie. I nie ma ci±got do ingerencji we wszystko, mam natomiast prawo do wyra¿ania w³asnego zdania, byle z minimum przyzwoito¶ci, z czego akurat korzystam.

Sam fakt, ¿e poruszanie pewnych "politycznie niewygodnych/niepoprawnych" tematów traktuje siê jako z³o¶liwo¶æ - jest ju¿ dostatecznie przejrzyst± informacja o stanie rzeczy.
Kolejna próba manipulacji. Otó¿ nie traktujê - i u modów tak¿e tego nie zauwa¿y³em - jako z³o¶liwo¶æ g³osów krytycznych jak to sugerujesz, ba - sam je wypowiadam w temacie dotycz±cych KRK/KK, wiêc zarzuty s± ca³kowicie chybione. Ty natomiast permanentnie mylisz mo¿liwo¶æ/wolno¶æ wypowiedzi na dany temat z l¿eniem/wyzwiskami/pomówieniami. Wiele razy wypowiada³e¶ krytyczne zdanie odno¶nie katolików i nikt nie mia³ nic przeciwko temu a¿ do chwili gdy wbiega³e¶ na pole wulgaryzmów, l¿enia czy pomówieñ.
Je¿eli ju¿ masz takie ci¶nienia, ¿e zamiast dyskusji na argumenty musisz - zapewne celem upuszczenia pary - siêgn±æ po wulgaryzmy to po prostu licz siê z konsekwencjami i tyle, a nie lamentuj i nie p³acz potem.  

Przypuszczam ¿e fakty, mechanizmy, które uwypuklam mo¿esz odbieraæ jako z³o¶liwe - ale to nie ja stworzy³em te mechanizmy i fakty.
Prawdopodobnie "z³o¶liwy" jest tu moment konfrontacji z wypart± nie¶wiadomo¶ci±.
Ale nie mnie to oceniaæ.
Kolejna manipulacja. Niby piszesz, ¿e " nie Ci to oceniaæ" ale wcze¶niej dokonujesz takowej oceny. Hipokryzja.

Ju¿ na tym forum da³em dowód, ¿e u¿ywaj±c Twoich w³asnych s³ów i cytatów (zmieniaj±c jedynie podmiot)
Sensy i znaczenia moich wypowiedzi to nie klocki lego. Manipulacje tego typu nie sa miarodajne, bo nie osi±gn±³¶ ani razu odbicia sensu/znaczenia, a jedynie odbicie jego wypaczenia.
[...]
W ka¿dym razie: Je¶li siê komu¶ zlewa w umy¶le podmiot z przedmiotem a przedmiot z procesem- to juz nic nie poradzê.
Ale efekty takiej mg³y emocjonalnej s± poza sfera mojej odpowiedzialno¶ci i ¿adne projekcje tu nie pomog±.

Nieprawda, nic mi siê nie myli. W celu w³a¶nie uzmys³owienia Twoich zabiegów raczy³em zast±piæ s³owo zdaje siê "katolików" na inne, o ile pamiêtam "zwolenników pch". Wtedy poniek±d z automatu s³owa z Twojego postu które "przesadzi³em" do swojego zosta³y uznane za obel¿ywe - zdaniem kilku forumowiczów. Oczywi¶cie mieli racjê, zauwa¿y³em jedynie wtedy, ¿e jako¶ dziwnie "nie dostrzegli" obel¿ywo¶ci gdy Ty u¿ywa³e¶ tych samych sformu³owañ do katolików. I kiedy dosta³em za ich u¿ycie minusa nie biadoli³em i nie p³aka³em jak Ty.

Do postu Kiary ma³e odniesienie. Nie zauwa¿y³em aby cz³owiek uczciwy ba³ siê dyskusji na temat jego czynów i zachowania, na temat jego wiarygodno¶ci. Natomiast wielokrotnie widzia³em gdy kto¶ podnosi³ larum w tym temacie gdy mia³o wyj¶æ na jaw jego prawdziwe oblicze, czyny - oczywi¶cie zgo³a odmienne od tych deklarowanych dla potrzeb "idealnego wizerunku. Wtedy czêsto odpowiednio wcze¶niej stara³ siê torpedowaæ pewne tematy dyskusji, czy te¿ ich kierunek.

Ptaku, u¶mia³em siê serdecznie i jako¶ nie do koñca wierzê w to co napisa³a¶ - nie we wszystkich sytuacjach tak to wygl±da. Poniewa¿ pomimo zapewnieñ, ¿e nic Ciê nie dotyka, nie dra¿ni - zaobserwowa³em wiele z Twoich wypowiedzi, którym jednak bli¿ej by³o do spazmów ni¿ przygl±dania siê z dystansem. Posty te dotyczy³y wymiany zdañ z Kiar±. Jakby co to mogê "przypomnieæ" które s± dosyæ emocjonalnymi. Zapewne wtedy us³yszê, ¿e po prostu wypowiada³a¶ swoje zdanie - ok, byæ mo¿e, ale jednak forma tej wypowiedzi by³a mocno emocjonalna.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2012, 23:28:34 wys³ane przez arteq » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1571 : Styczeñ 13, 2012, 23:35:45 »

Ptaku ale¿ nale¿y i trzeba dyskutowaæ o uzale¿nieniach przez religie , jest to prawie dwu tysi±c letni akt manipulacji ludzk± ¶wiadomo¶ci± , ludzkimi uczuciami , zniewalanie ich strachem.

Ale nie ma potrzeby personalnie ubli¿aæ komu¶ kto wybra³ opcjê przynale¿no¶ci do tego grona , jego wola.
Odkrywanie oszustw to jedno a zniewa¿anie ludzi to drugie.

Pierwsza sprawa to forum nie jest miejscem rozliczania nikogo z jego ¿ycia.
A druga sprawa je¿eli ju¿ siê chce takie rzeczy robiæ trzeba mieæ na nie dowody  , a nie zwidy chorej wyobra¼ni nie potrafi±cej odró¿niaæ nawet swoich czynów.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1572 : Styczeñ 13, 2012, 23:45:15 »

Wed³ug mnie, bardzo wa¿nym jest obserwacja czyjego¶ postêpowania/zachowania tytu³em weryfikacji "prawd", w przypadku gdy permanentnie i usilnie chce nam je z jakiego¶ powodu przekazaæ. Weryfikacja taka pomo¿e nam unikn±æ ewentualnych oszustów i wiary w k³amstwa.
Co do mo¿liwo¶ci i powinno¶ci forum - otó¿ mamy prawo staraæ siê "rozliczaæ" osobê z wypowiedzianych zapewnieñ na tym forum na którym takowe pad³y.

Osobi¶cie nie wyobra¿am sobie aby wierzyæ osobie która mówi jedno, a robi co innego. A jak siê przekonaæ czy dana osoba a TYM SAMYM JEJ S£OWA s± prawdziwe? Ano w³a¶nie przygl±daj±c siê jej codziennym zachowaniom. Co ma byæ w tym z³ego, nieodpowiedniego? To tak jakbym siê oburzy³ na osobê która prosi mnie o referencje maj±ce potwierdziæ, ¿e jestem w stanie dane zadanie wykonaæ rzetelnie. Przecie¿ w takim przypadku sam dawa³bym takowe, ba - namawia³ aby skonsultowa³a siê z moimi poprzednimi klientami. Natomiast, oczywistym jest, ¿e unika³bym tego jak ognia gdyby moje realizacje by³y w op³akanym stanie, a klienci zwyczajnie naci±gniêci. Wtedy stara³bym siê wszelkimi sposobami odwie¶æ j± od tego...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1573 : Styczeñ 13, 2012, 23:55:27 »

Referencje s± wiarygodne gdy osoba wystawiaj±ca je jest wiarygodna , gdy ma ona problem z odró¿nianiem w³asnych czynów ¶mieszne staje siê traktowanie powa¿ne zdania takiego kogo¶. A osoba która to zawziêcie promuje i propaguje ma identyczny problem z weryfikacj±.

Pomijaj±c i¿ to nie jest witryna do oceniania ludzi ,  a do dyskusji o tematach  interesuj±cych ich.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 13, 2012, 23:56:31 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1574 : Styczeñ 14, 2012, 00:22:37 »

Cytat: Arteg
Ptaku, u¶mia³em siê serdecznie i jako¶ nie do koñca wierzê w to co napisa³a¶ - nie we wszystkich sytuacjach tak to wygl±da. Poniewa¿ pomimo zapewnieñ, ¿e nic Ciê nie dotyka, nie dra¿ni - zaobserwowa³em wiele z Twoich wypowiedzi, którym jednak bli¿ej by³o do spazmów ni¿ przygl±dania siê z dystansem. Posty te dotyczy³y wymiany zdañ z Kiar±. Jakby co to mogê "przypomnieæ" które s± dosyæ emocjonalnymi. Zapewne wtedy us³yszê, ¿e po prostu wypowiada³a¶ swoje zdanie - ok, byæ mo¿e, ale jednak forma tej wypowiedzi by³a mocno emocjonalna.

Artqu, to fajnie, ¿e siê u¶mia³e¶, zyska³e¶ na zdrowiu.  Mrugniêcie Co do niewiary, masz do niej prawo.
Fakt, ostatnia odpad³a od moich "spazmów" Kiara. I przyznajê, czêsto rozmowa z ni±
mia³a znamiona sporej emocjonalno¶ci, chocia¿ nie zawsze emocje by³y. Raczej rzadziej ni¿ czê¶ciej.
A ¿e kto¶ postronny móg³ to tak odbieraæ, nic na to nie poradzê. Wszystko jest ostatecznie
przepuszczane przez osobisty czytnik. 

Du¿o wcze¶niej, np. moje rozmowy z koliberkiem brane by³y za ostre sprzeczki,
gdy tymczasem my ¶wietnie bawi³y¶my siê s³owem. Jednak nie zawsze by³a zabawa, czasami lecia³y i pióra.
Najwa¿niejsze jednak, ¿e po ka¿dym "darciu pierza" potrafi³yby¶my spojrzeæ na siebie z dystansem
i nie gromadziæ ¿alów czy urazów.
Wszelkie takie wyskoki wzbogacaj± w wiedzê o sobie, gdy potrafi siê pu¶ciæ wolno to, co trzyma³o. 

------------------------

Kiaro, oczywi¶cie, ¿e personalnie nie powinno siê nikomu ubli¿aæ, ale równie¿
nie powinno siê personalnie braæ do siebie tre¶ci odnosz±cych siê do danego zjawiska czy nie/prawid³owo¶ci.
Czêsto nietolerancja i w³asne uwarunkowania próbuj± wymuszaæ taki lub inny styl wypowiedzi u innych.
Bo czyje¶ ego czuje siê ura¿one z powodu targniêcia siê na jego ¶wiête dogmaty, co burzy fa³szyw± to¿samo¶æ. 
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 14, 2012, 00:28:18 wys³ane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: