Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 10:18:11

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 78 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wyra¼ siebie!  (Przeczytany 844751 razy)
0 u¿ytkowników i 96 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #1625 : Luty 23, 2012, 11:13:34 »

Je¶li moje zdanie ma jakie¶ znaczenie , to przeciwnie  - Laguna bardzo u mnie "zaplusowa³a" ciep³o wyra¿aj±c siê o Tobie.
Zatem i ja siê narazi³em ? heh, nie pierwszy to raz Mrugniêcie
east , a to jest Nas dwoje , a co jesli okaze sie , ze jest wiecej zwolennikow artqoskiego sympatyzowania ? east , to moze zakrawac na jakas artqowska sekte . he he   Mrugniêcie Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2012, 11:14:15 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1626 : Luty 23, 2012, 11:38:54 »

Za³o¿ymy fanklub Mrugniêcie
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #1627 : Luty 23, 2012, 11:40:16 »

Za³o¿ymy fanklub Mrugniêcie
east zatem wszystko mamy juz uzgodnione .  Afro  Mrugniêcie Chichot
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1628 : Luty 23, 2012, 12:48:14 »

Tak tu czytam, czytam i mysle, bo jak piszecie Arteq zmusza do myslenia. Ja Artqa widze tu na forum jako osobe towarzyszaca kazdemu.
On tu jest i zostanie w swojej roli, nie ma innej opcji. Napewno nie jest osoba do przytulenia, ale napewno kazdy chcialby miec w swoim srodowisku
osobe ktora stara sie byc fer w stosunku do innych i pilnuje ,aby prawda miala zawsze swoja droge. Nie pozostaje mi nic innego, jak zyczyc mu dalszego powodzenia. Do waszego klubu sie nie zapisze bo nie lubie nalezec do jakichkolwiek organizacji. Atrqowi zycze z calego serca pomyslnosci
w dalszej dzialalnosci. Rafaela
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1629 : Luty 23, 2012, 13:27:00 »

Z tym fanklubem to tak ¿artobliwie wymy¶lili¶my Mrugniêcie Spokojnie.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1630 : Luty 23, 2012, 13:40:52 »

Wiem
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1631 : Luty 23, 2012, 13:59:46 »

Te¿ Artqa lubiê, chocia¿ siê z nim czasami „wyk³ócam”. Zmusza on jednak czêsto do zej¶cia na Ziemiê.
No i dobrze, ale z fruwania nie zrezygnujê. Bo z wysoko¶ci inny ogl±d ¶wiata i mo¿e w³a¶nie taki ogl±d
pozwala na lubienie nawet „wroga”.  Mrugniêcie
Dystans daje pewien komfort i luz, to z kolei rado¶æ, a ona wyzwala si³y na pokonywanie smutków i smuteczków.

Qrcze, zabrak³o mi kogokolwiek do nielubienia! Chyba muszê poszukaæ jakiego¶ gada.  Du¿y u¶miech  W elitach ich pe³no…  Z³y
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1632 : Luty 23, 2012, 16:52:29 »

Dla mnie artq jest ¶wietn± mobilizacj± do poszukiwañ potwierdzenia mojej wewnêtrznej wiedzy. Nie mam osób które nie lubiê , lubiê go i ceniê za wiele rzeczy....  Buziak Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #1633 : Luty 23, 2012, 17:57:40 »

Ciekawe jak arteq zniesie tyle pochwal na raz  Mrugniêcie Chichot... Ale jak to mawiaja przyslowia , zawsze sie sprawdzaja , co zasiejesz to zbierzesz ...   Mrugniêcie Chichot.. Zaraz oberwiemy po przyslowiowej glowie he he.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1634 : Luty 23, 2012, 20:34:04 »

Có¿, jak widzê próbujecie spi³owaæ mi zêby... :]
a ³aska pañska na pstrym koniu je¼dzi... :]

Potwierdzenia poprawno¶ci swojej jak i innych postaw oraz deklaracji szukam w owocach w otaczaj±cym mnie ¶wiecie - to najlepsza metoda. Bo wiele rzeczy powiedzieæ jest bardzo ³atwo, szczególnie zza monitora, natomiast przekuæ na czyny znacznie trudniej.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #1635 : Luty 23, 2012, 20:42:45 »

Jest takie powiedzenie "kuj kiedy jest gorace".
Pozdrawiam Cie Artqu. Rafaela
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1636 : Czerwiec 11, 2012, 14:25:33 »

czyli Astre rozumiem, ¿e cia³o znika gdy wchodzisz w te 4 czy 5 gêsto¶ci, tak?

arteq, byæ mo¿e inni maj± tak samo... jak czytaj± ciebie,
oczywi¶cie ¿e tak - wielokrotnie uciekali pozostawiaj±c bezwolne cia³o gdy zadawa³em trudne pytania...

Ty nie zadajesz trudne pytania, a nudne i w natarczywy sposób. Nie ich trudno¶æ odpycha od ciebie, a twoja pewno¶æ i¿ ka¿dy jest zobowi±zany do odpowiedzi tak jak sobie to ty  wyobra¿asz. A ja zwyczajnie nie mam czasu ni ochoty na takie dyskusje i nie wejdê w nie, bowiem piszê o tym,  co ja chcê przekazaæ , a nie o tym , co kto¶ chce na mnie wymusiæ ¿ebym powiedzia³a.

A je¿eli wiêkszo¶æ ju¿  nie chce prowadziæ dyskusji z tob±, to skup siê na przemy¶leniu.... dlaczego?
I to tyle.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2012, 15:05:40 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1637 : Czerwiec 11, 2012, 14:58:53 »

czyli Astre rozumiem, ¿e cia³o znika gdy wchodzisz w te 4 czy 5 gêsto¶ci, tak?

arteq, byæ mo¿e inni maj± tak samo... jak czytaj± ciebie,
oczywi¶cie ¿e tak - wielokrotnie uciekali pozostawiaj±c bezwolne cia³o gdy zadawa³em trudne pytania...

Ty nie zadajesz trudne pytania a nudne i w natarczywy sposób. Nie ich trudno¶æ odpycha od ciebie a twoja pewno¶æ i¿ ka¿dy jest zobowi±zany do odpowiedzi tak jak sobie to wyobra¿asz. A ja zwyczajnie nie mam czasu ni ochoty na takie dyskusje i nie wejdê w nie, bowiem piszê o tym o co ja chcê przekazy , a nie o tym , co kto¶ chce na mnie wymusiæ.

A je¿eli wiêkszo¶æ ju¿  nie chce prowadziæ dyskusji z tob±, to skup siê na przemy¶leniu.... dlaczego?
I to tyle.

Kiara U¶miech U¶miech

Lubiê takie teksty.....
Bo ujawniaj± one pewn± prawdê....

Dlaczego ?
To moje odkrycie.
Kiedy¶ odkry³em, ¿e ludzie nie pytaj± ...dlaczego ?
Wol± otrzymaæ gotowe odpowiedzi. Tymczasem gotowych odpowiedzi nie ma. Choæby nawet by³y, nie bêda one pasowaæ do Ciebie.
Ale, jest tego przyczyna.

Nazwaæ by j± mo¿na umys³owym dystansowaniem siê.....
 Jest, to u¿yteczny sposób bo prosty w obs³udze. Oszczêdza pracê. Usuwa potrzebê przedstawienia alternatyw, zadawania pytañ,  przemy¶lenia implikacji.

Jednostopniowy algorytm. Brzmi on ''NIE''

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2012, 16:01:38 wys³ane przez Astre » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1638 : Czerwiec 11, 2012, 15:27:49 »

Astre
Kiedy¶ odkry³em, ¿e ludzie nie pytaj± ...dlaczego ?
Hm Du¿y u¶miech
Ja osobi¶cie na jakim¶ z forum spotka³em siê z takim w/g mnie fajnym stwierdzeniem:
,,W momencie pojawienia siê pytania, pojawia siê odpowied¼, rozmówca do którego te pytanie kierujemy tylko je potwierdza" Du¿y u¶miech
Drugie takie zdanko bodaj na tym forum, choæ nie chce mi siê szukaæ kto autorem:
,,Ma³o ludzi zadaje pytania, jeszcze mniej chce us³yszeæ odpowied¼"  Du¿y u¶miech
Podj±³em próbê opisania kiedy pasuje lub te¿ kiedy nie pasuje danej jednostce cz³owiekowi znaczy siê odpowied¼ lub te¿ informacja  Du¿y u¶miech
Chyba ma to co¶ wspólnego z zapisami na ta¶mie w pod¶wiadomo¶ci czy tak jako¶ Du¿y u¶miech
Mogê te¿ tak od siebie dodaæ, ¿e warto naprawdê warto skupiæ siê na tym o czym kto piszê a nie kto piszê.
Liczy siê Teraz i nie warto uruchamiaæ zapisów w pod¶wiadomo¶ci kto kiedy kim by³ bo do odbioru informacji dokleja siê wtedy os±d  Cool
Suma summarum cenna informacja zostaje pominiêta lub ¼le odebrana Z politowaniem
Warto te¿ pisz±c u¶miechn±æ siê Du¿y u¶miech
Wtedy - wiem to z w³asnego do¶wiadczenia jest lepszy odbiór takiego pisanka Du¿y u¶miech
Przepraszam szacownych, za wym±drzanie siê Z politowaniem
pa Du¿y u¶miech
 PS
Uprzejmie i z ca³ym szacunkiem te¿ chcia³bym zwróciæ uwagê szacownym, ¿e ka¿dy cz³owiek jest inny i na ró¿nych poziomach wiêc dla jednego informacja jest nudna dla drugiego ciekawa. Cool
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2012, 15:36:52 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #1639 : Czerwiec 11, 2012, 15:44:44 »

Przebi¶niegu,   
z tego wszystkiego o czym piszesz, najbardziej podoba mi siê Twój u¶miech.  Du¿y u¶miech
Ma najwiêksz± si³ê przekonywania. Równie¿ ra¿enia. Chichot

Pa, szacowny.  Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1640 : Czerwiec 11, 2012, 16:09:29 »

Szacowna ptak U¶miech
U Ciebie bardzo mi siê podoba wnêtrze i serce - Maj± najwiêksz± si³ê przekonywania. Równie¿ ra¿enia Du¿y u¶miech
pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2012, 16:09:53 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1641 : Czerwiec 11, 2012, 22:50:29 »

Ty nie zadajesz trudne pytania, a nudne i w natarczywy sposób. Nie ich trudno¶æ odpycha od ciebie, a twoja pewno¶æ i¿ ka¿dy jest zobowi±zany do odpowiedzi tak jak sobie to ty  wyobra¿asz.
Niestety ale nie masz racji. Moje pytania s± konkretne i nie wymagaj± pisania elaboratów. "Natarczywo¶æ" któr± mi zarzucasz polega na tym, ¿e niewygodne pytania puszczasz mimo uszu licz± zapewne ¿e nie padn± ponownie, gdy natomiast kto¶ raczy celem przypomnienia zadaæ je ponownie - s³yszy ¿e i tak nie zrozumie bo nie jest gotów b±d¼ - jak teraz - ¿e jest natarczywy.
Niestety za poprawno¶ci± powy¿szego opisu przemawia równie¿ fakt, ¿e zachowujesz siê w ten sposób do wielu innych forumowiczów - zawsze w sytuacji niewygodnych pytañ. Ponadto, wchodzê w dyskusje z wieloma forumowiczami, a - poza rzadkimi przypadkami - przewa¿nie Ty uciekasz...

A ja zwyczajnie nie mam czasu ni ochoty na takie dyskusje i nie wejdê w nie, bowiem piszê o tym,  co ja chcê przekazaæ , a nie o tym , co kto¶ chce na mnie wymusiæ ¿ebym powiedzia³a.
Ale¿ Kiaro, o czym Ty do mnie mówisz. Zadawa³em Ci wiele pytañ (jak i inni forumowicze) w Twoich sztandarowych w±tkach - o my¶licielach, o kodzie peszerowym, o ¯ydach czy w koñcu o trwa³o¶ci zwi±zków i zawsze nagle okazywa³o siê, ¿e nie masz czasu i ochoty prowadziæ w nich dyskusji (co nie przeszkadza³o Ci aby w tych samych w±tkach zaraz pisaæ elaboraty). Oczywi¶cie masz prawo wyboru z kim chcesz a z kim nie chcesz rozmawiaæ, ale proszê nie dorabiaj wtedy nieprawdziwych teorii do powodów tej¿e niechêci.
I pewnym Twoim stwierdzeniem w tym przypadku siê zgodzê - Ciê nie interesuje rozmowa, dyskusja, Ty masz straszne parcie aby gdzie tylko to mo¿liwe wciskaæ swoje "nauki".

Czy mog³aby¶ wskazaæ tê wiêkszo¶æ, skoro ju¿ j± przywo³a³a¶ - skoro napisa³a¶ wiêkszo¶æ, to bior±c pod uwagê ilo¶æ u¿ytkowników aktywnych winna¶ bez problemu rzuciæ kilkudziesiêcioma nickami? Jeste¶ w stanie poprzeæ prawdziwo¶æ swoich s³ów, czy te¿ mam standardowo kolejny raz spotkaæ siê z "niechêci± do dyskusji" - jak zawsze gdy wciskasz brednie? Za czyimi plecami chcesz siê w tym momencie ukryæ.

Ze swojej strony mogê podaæ Ci kilka "niechêtnych dyskusyjnie" mi nicków i powód tej niechêci - w ka¿dym z przypadków bêdziemy mieli do czynienia z chêci± ucieczki od weryfikacji wypowiedzianych s³ów/"prawd"/zapewnieñ/"proroctw".
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1642 : Czerwiec 11, 2012, 23:22:43 »

Szkoda mi czasu na i nie mam potrzeby wytykania palcem nie chc±cych pisaæ z tob±. Sam sobie zadaj trud i zweryfikuj nicki tych kilku osób które jeszcze zadaj± sobie trud dyskusji z tob±. Zapewne zauwa¿ysz i¿ na ilo¶æ aktywnych to ma³y procent.
Naprawdê to nie mój problem a twój wiêc je¿eli jeste¶ nim zainteresowany to zadaj sobie trud weryfikacji.
Nie odpowiadam na pytania odpowiedzi± zadowalaj±c± pytaj±cego , a tym co jest moj± wiedz±. tobie siê to nie podoba nie akceptujesz takich odpowiedzi , nie zgadzasz siê z nimi.. no có¿ masz do tego prawo i niech tak pozostanie jak jest s³usznie dla ka¿dego z nas.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1643 : Czerwiec 11, 2012, 23:56:28 »

Szkoda mi czasu na i nie mam potrzeby wytykania palcem nie chc±cych pisaæ z tob±.
Ale ja mam Kiaro "potrzebê" aby bezpodstawnie nie obrzucaæ mnie b³otem, zreszt± kolejny ju¿ raz w twoim wykonaniu...
Mniej czasu i znaków zajê³oby napisanie tych "wiêkszo¶ci" nicków ni¿ powy¿szego postu, ale có¿, standardzik - rzuciæ potwarz, a nastêpnie - sam udowodnij, ¿e nie jeste¶ wielb³±dem...
Kiara ch-s-d wysnuwa wyssane z palca zarzuty, ale to ju¿ problem osoby "obrywaj±cej"... brawo, brawo, brawo 
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1644 : Czerwiec 12, 2012, 00:01:48 »

Po raz ostatni ,wiêcej odpowiedzi ju¿ nie bêdzie. Bowiem  ja nie mam potrzeby nikomu niczego udowadniaæ , nie interesuj± mnie tego typu dyskusje. Akceptujê cudz± indywidualno¶æ z potrzeb± wiary lub nie wiary w co¶...
Dla mnie jest strat± czasu i energii dawanie siê wci±gaæ w takie gierki.
Poszukaj sobie proszê innego dostawcê energii , ja nim nie bêdê.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2012, 07:06:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1645 : Czerwiec 12, 2012, 02:05:01 »

Szkoda mi czasu na i nie mam potrzeby wytykania palcem nie chc±cych pisaæ z tob±.
Ale ja mam Kiaro "potrzebê" aby bezpodstawnie nie obrzucaæ mnie b³otem, zreszt± kolejny ju¿ raz w twoim wykonaniu...
@Kiara
Poszukaj sobie proszê innego dostawcê energii , ja nim nie bêdê.

Nic nie zdarza siê przypadkowo. Pewne relacje ci±gn± siê na tym forum od lat i nie wygasaj±. Relacja powy¿sza jest jedn± z nich Mrugniêcie
Kiaro - nic nie da ucieczka od Waszego "zwi±zku".
 To bêdzie wraca³o niczym ¶wiadomo¶æ do cia³a po (nie)udanym OOBE Mrugniêcie , choæ niekoniecznie w odniesieniu do  Artka.

Czy nie nale¿a³oby wej¶æ w relacjê g³êbiej - zamiast uciekaæ - by poszukaæ odpowiedzi po to, aby w koñcu uleczyæ tê relacjê ?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1646 : Czerwiec 12, 2012, 07:12:31 »

Dziêkujê za dobr± radê east ale ja zrobiê to co uwa¿am za s³uszne z racji mojego nie twojego JA, mojej Istoty.

Dla mnie w moich odczuciach ten rodzaj do¶wiadczeñ jest ju¿ zbêdny bo zakoñczony nie mam zamiaru ci±gle cofaæ siê do ty³u. Je¿eli kto¶ ma takie potrzeby niech je zaspakaja ale nie z moj± osob± w roli g³ównej. To nie jest ¿adna ucieczka przed niczym , to zwyczajnie wyczerpany temat z usi³owaniami systematycznej reanimacji go przez kogo¶ kto jeszcze nie zrealizowa³ siê w roli spowiednika i s±dzi i¿ jak zada pytanie to ka¿dy musi.... nie nikt niczego nie musi.

Dziêkujê nie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2012, 07:15:44 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #1647 : Czerwiec 12, 2012, 07:43:35 »

Je¿eli kto¶ ma takie potrzeby niech je zaspakaja ale nie z moj± osob± w roli g³ównej.
Fuj, nawet rozmyta sugestia ¿e móg³bym cokolwiek z Tob± zaspokajaæ jest wybitnie niesmaczna - pod ka¿dym wzglêdem... Kolejny raz zdecydowanie zbytnio sobie schlebiasz.

Pomimo wszystko ¿yczê powodzenia.
Tyle.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #1648 : Czerwiec 12, 2012, 19:40:53 »

Czêsto brak zrozumienia jest wtedy kiedy wa¿ne dla odbieraj±cego informacje jest kto t± informacje przesy³a.
80%  nieporozumieñ uda³o by siê unikn±æ, gdyby liczy³o siê nie kto mówi ale o czym mówi
Oczywi¶cie w momencie taræ wole pic piwko
pa Du¿y u¶miech
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #1649 : Czerwiec 12, 2012, 20:09:56 »

Cytat @East

''Nic nie zdarza siê przypadkowo. Pewne relacje ci±gn± siê na tym forum od lat i nie wygasaj±. Relacja powy¿sza jest jedn± z nich Mrugniêcie''

Przypadkowo napewno nie.
Ale, przyczyna mo¿e byæ wcale nie jaka¶ g³êboka, tajemnicza, niezrozumia³a, jak by siê mog³o wydawaæ ?
Gdy kto¶ rzuca kamieniem w czyje¶ okna, lub wylewa do rzeki przepracowany olej, to czy przyczyna jest g³êboka, czy po prostu brak komu¶ w zakresie podstawowym rozumu ?

Arteq jest po prostu dociekliwy...

Problem, tylko w tym, ¿e ta potoczna dociekliwo¶æ przeradza siê czêsto w krytykanctwo, perfekcjonizm, przeintelektualizowanie i niezdolno¶æ do wyra¿ania ciep³a....

Czasem trzeba co¶ mocniej powiedzieæ celem wyprostowania rozmaitych zapêdów  ''twórczych'',  ale jaby nie by³o wobec wszystkiego istniej± jakie¶ granice choæby zwyk³ej  przyzwoito¶ci i pozwolenie innym na to,  aby byli tacy jacy s±.

O wiele wiêksz± rzecz± i warto¶ciow± jest zrozumieæ drugiego cz³owieka ni¿ wskazywaæ mu bez przerwy i bez koñca palcami miejsca, w których robi b³êdy.

Ale, do tego to za bardzo jako ludzko¶æ, to chyba jeszcze nie doro¶li¶my
i ka¿dy w mniejszym, lub wiêkszym stopniu pope³nia podobne b³êdy.
A b³êdy pope³niamy po to, aby siê za pomoca nich uczyæ, a nie ¿eby je bez koñca pope³niaæ.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2012, 20:26:33 wys³ane przez Astre » Zapisane
Strony: 1 ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 [66] 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 ... 78 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: