Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 13, 2025, 03:04:01

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czwarty Wymiar -MiesiĂŞcznik.  (Przeczytany 11599 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
komandos040
Gość
« : Październik 30, 2009, 14:54:56 »

Witam.
UstanowiÂłem nowy wÂątek na temat owej Gazety, moim zdaniem, bardzo ciekawej i odnoszÂącej siĂŞ
do wielu u nas tu na Forum "palÂących" spraw, ktĂłre wÂłaÂśnie rozwaÂżamy.

Interesuje mnie tu wasza wypowiedŸ na ten temat, i artyku³ów które tam istniej¹.
MoÂże zacznijmy wobec tego od teraz- czyli numeru 11.09.
JednoczeÂśnie mam do Was wszystkich pytanie, czy warto kupowaĂŚ ten miesiĂŞcznik?
I drugie , co sÂądzicie o gazecie : "Nie Z Tej Ziemi ?
Bo zamierzam zacz¹Ì je obie kupowaÌ.
Lecz obecnie szukam ktĂłra jest tu bardziej "wartoÂściowa ".UÂśmiech

Pozdrawiam serdecznie. MrugniĂŞcie
Leszek Cool
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2009, 14:59:34 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2009, 19:43:01 »

Trudno znaleźć wartościową gazetę na rynku, naprawdę. Np. znany wszystkim Focus w rzeczywistości w połowie jest pisany przez 100%-owo pewnych swoich przekonać racjonalistów, i jest niczym innym jak kopią NewScience. Mają też swira na punkcie Darwina co można zauważyć w każdym numerze, a człowieka traktują jak zwierzę (tylko takie co miało więcej szczęścia w ewolucji). Czwarty Wymiar...no cóż, ja nie znalazłem tam nic ciekawego. Można poczytać dla rozrywki, ale brak wartościowej wiedzy poza niektórymi artykułami. Ezoteryka w czystej formie czyli dużo światła i cukru. Nie z Tej Ziemi jeszcze nie czytałem, ale chyba jeden numer sprawdzę.
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2009, 19:45:01 wysłane przez Bonifacy1 » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 31, 2009, 19:58:37 »

Znam te czasopisma, czytaÂłem je caÂłe lata. Ale, jeÂśli juÂż, to polecam Ci NEXUS. Solidne czasopismo i wiele tam konkretnego i interesujÂącego znajdziesz, co nie znaczy, Âże nie masz zapoznaĂŚ siĂŞ z tymi czasopismami. Z tym, Âże tam informacje juÂż siĂŞ powtarzajÂą.

koliberek33
Thotal
Gość
« Odpowiedz #3 : Październik 31, 2009, 21:25:54 »

RzeczywiÂście Nexus pisze sporo nowinek, ciekawych spostrzeÂżeĂą, pozostaÂłe gazetki majÂą "odgrzewane kotlety", ale gÂłodny wiedzy i tam siĂŞ trochĂŞ naje DuÂży uÂśmiech KaÂżdy, kto chce poznaĂŚ podstawy ezoterycznej wiedzy powinien trochĂŞ poczytaĂŚ...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Październik 31, 2009, 21:38:50 »

Jak wspomnia³ Thotal we wszystkich tego typu pismach mo¿na znaleŸÌ coœ ciekawego.
Jednak nale¿y zachowaÌ ostro¿noœÌ. Nie z tej Ziemi mia³o dobr¹ opiniê jakiœ czas temu, póŸniej straci³o j¹. Wielu zauwa¿a, ze poddali siê zbytnio wp³ywowi "oficjeli'.
Czwarty Wymiar i Nieznany ÂŚwiat, to jak na tĂŞ chwilĂŞ najbardziej niezaleÂżne pubkikacje.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #5 : Październik 31, 2009, 23:47:59 »

DziĂŞkujĂŞ Wam za pomocne wskazĂłwki.UÂśmiech
Tak, tylko teraz gdzie moÂżna Nexus'a kupiĂŚ?
Czy sÂą w normalnych kioskach? Czy teÂż w Empikach.
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2009, 00:28:32 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #6 : Październik 31, 2009, 23:54:17 »

Jest w Empikach i niektĂłrych kioskach, ukazuje siĂŞ co dwa miesiÂące. NajbliÂższe wydanie pojawi siĂŞ ok 20 listopada.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #7 : Listopad 01, 2009, 01:09:35 »

Mo¿na poprosiÌ sprzedawcê, by Ci sprowadza³ i odk³ada³. Jeszcze lepiej zaprenumerowaÌ. Na stronach NEXUSA jest polecanych mnóstwo ksi¹¿ek w formie wysy³kowej. Jest tam ca³a kopalnia informacji.

Kiedyœ, zupe³nie niezale¿nie od obecnych poleceù, czyta³em ksi¹¿kê pt. "Ludzie jak bogowie" Hewitta.
Od tego winno siĂŞ zacz¹Ì  wszelkie dociekania...Polecam ten tytuÂł jako wyjÂściowy. A takÂże:
Roberta Monroe -  "Podró¿e poza ciaÂłem",  "Dalekie podró¿e", "Najdalsza podró¿, ", czy teÂż ksi¹¿ki "ÂśpiÂącego proroka", czyli Edgara Cayce

OczywiÂście, przy zaÂłoÂżeniu, Âże nie znasz jeszcze tych lektur.

Z pozdrowieniem UÂśmiech

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2009, 01:14:04 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
komandos040
Gość
« Odpowiedz #8 : Listopad 01, 2009, 08:00:34 »

Mo¿na poprosiÌ sprzedawcê, by Ci sprowadza³ i odk³ada³. Jeszcze lepiej zaprenumerowaÌ. Na stronach NEXUSA jest polecanych mnóstwo ksi¹¿ek w formie wysy³kowej. Jest tam ca³a kopalnia informacji.

Kiedyœ, zupe³nie niezale¿nie od obecnych poleceù, czyta³em ksi¹¿kê pt. "Ludzie jak bogowie" Hewitta.
Od tego winno siĂŞ zacz¹Ì  wszelkie dociekania...Polecam ten tytuÂł jako wyjÂściowy. A takÂże:
Roberta Monroe -  "Podró¿e poza ciaÂłem",  "Dalekie podró¿e", "Najdalsza podró¿, ", czy teÂż ksi¹¿ki "ÂśpiÂącego proroka", czyli Edgara Cayce

OczywiÂście, przy zaÂłoÂżeniu, Âże nie znasz jeszcze tych lektur.

Z pozdrowieniem UÂśmiech

koliberek33
Lektur tych jeszcze nie znam, ale sporo materiaÂłu jest zawarte w naszych wywodach na Forum.
WiĂŞc pobieÂżnie to znam.UÂśmiech
Pozatym przeanalizowa³em wszystkie przekazy sesji PCH. oraz inne z You Tube - ró¿nych naukowców, których tu tak¿e analizujemy.

Z pewnoÂściÂą to nie to samo, ale napewno moja wiedza tu nie jest zerowa.UÂśmiech
Pozdrawiam i zmykam na dyÂżur "Akcja znicz". MrugniĂŞcie
zuza
Gość
« Odpowiedz #9 : Listopad 01, 2009, 09:29:47 »

Z czasopism czytam od dawna "Nieznany ÂŚwiat" i "Czwarty Wymiar"; oba sÂą miesiĂŞcznikami.
Do "Nexusa" pewnie siĂŞgnĂŞ, bo nie znam...
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #10 : Listopad 01, 2009, 14:37:06 »

Na forum jest taki misz masz, ¿e tylko zak³óca umys³. Czymœ zupe³nie nieporównywalnym jest przeczytanie ksi¹¿ki autorów, którzy podaj¹, to co doœwiadczyli wprost. Tu masz mnóstwo nadinterpretacji, w¹tpliwoœci, fragmentarycznych i dyletanckich odniesieù.
Nie mĂłwiÂąc o poszatkowaniu wypowiedzi. ÂŻe teÂż o konfliktach nie wspomnĂŞ. Dobrze jest wchodziĂŚ na takie fora, jeÂśli siĂŞ ma jakiekolwiek podstawy; wtedy nikt nami tak Âłatwo nie zamanipuluje. A przede wszystkim nie odciÂągnie od meritum sprawy, zwÂłaszcza, iÂż sÂą tu osoby, ktĂłre zachowujÂą siĂŞ jakby posiedli ostatecznÂą wiedzĂŞ i udzielajÂą rad z pozycji Boga, co najmniej. 

Dla œwie¿aczka zw³aszcza, takie autorytatywne rady w dziedzinach mu zupe³nie jeszcze nieznanych mog¹ nadto oszo³omiÌ i narobiÌ nieopatrznie szkody. Gdy¿, co innego jest dzieliÌ siê doœwiadczeniem, osobist¹, a zatem spójn¹ prawd¹, (co znajdziesz w dobrej ksi¹¿ce, nawet jeœli nie ma tam ostatecznych rozwi¹zaù i odpowiedzi na Twoje pytania), a co innego indoktrynowaÌ ró¿ne zas³yszane, przeczytane tu i ówdzie sensacje. A demagogów znaleŸÌ mo¿na wszêdzie. Z³y

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2009, 14:39:33 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
komandos040
Gość
« Odpowiedz #11 : Listopad 02, 2009, 07:20:22 »

A wiêc kupiê gazetê Nexus, i rozejrzê siê za ksi¹¿kami, które tam reklamuj¹.Uœmiech
Pozdrawiam. Cool
EDIT:
WÂłaÂśnie wrĂłciÂłem z centrum.
SÂą juÂż plakaty na tÂą premierĂŞ "2012" , ktĂłra odbĂŞdzie siĂŞ w Szczecinie bynajmniej dnia 11.11.09.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2009, 11:28:57 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: