Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #550 : Wrzesień 27, 2011, 19:23:22 » |
|
PotĂŞskniĂŞ sobie na „dobranoc”, zawinĂŞ w k³êbek cierpki dzieĂą, wystarczy wcisn¹Ì Âłeb w kolano, i poudawaĂŚ Âże wszystko wiem… ZatĂŞskniĂŞ tylko ma³¹ chwilĂŞ, zatrzymam myÂśli, serca nie, i chociaÂż ciebie brakuje tyle, to poudajĂŞ, Âże duÂżo mniej… TĂŞsknota wyschnie w ciszy bez Âłez, starczy cierpienie schowaĂŚ pod koc, wszystko zapomnĂŞ i ciebie teÂż, wystarczy tylko przetrwaĂŚ tĂŞ noc… Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #551 : Wrzesień 27, 2011, 20:06:53 » |
|
fajne te wiersze masz Thotalu  piĂŞkne nawet
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #552 : Wrzesień 27, 2011, 20:32:12 » |
|
fajne te wiersze masz Thotalu  piĂŞkne nawet East ,ja to juÂż daaaawno stwierdziÂłam  TotuÂś proszĂŞ o jeszcze 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #553 : Wrzesień 27, 2011, 20:36:33 » |
|
Nie czesto sie zdarza, aby meszczyzna tak pieknie wyrazal swoje uczucia do kobiety. Szczesliwa ta niewiasta ktora do Ciebie nalezy.
Pozdrawiam serdecznie i prosze o jeszcze. Rafaela
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #554 : Wrzesień 27, 2011, 20:50:11 » |
|
SpaĂŚ mi nie da EGO, gdy uwierzy kolegom  DziĂŞkujĂŞ - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #555 : Wrzesień 27, 2011, 21:03:21 » |
|
Rafaelo , Czy ktoÂś tu do kogoÂś naleÂży ? Tu bym polemizowaÂł. Thotal uwalnia totalnie uczucia, obdarzajÂąc przestrzeniÂą istotĂŞ, ktĂłrÂą kocha, to siĂŞ czuje, siĂŞ widzi. Rozdarty a jednak : i chociaÂż ciebie brakuje tyle, to poudajĂŞ, Âże duÂżo mniej… DokÂładnie mam to samo . Nie ma siĂŞ co mĂŞczyĂŚ, trzeba poudawaĂŚ, Âże to nie dotyczy nas  Pomaga  ps. Sam jesteÂś mistrzem Thotal i nie zawstydzaj mnie takimi wpisami na pw  ... jak bĂŞdĂŞ to siĂŞ odezwe.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #556 : Wrzesień 30, 2011, 09:21:34 » |
|
Gdy mi psychika nawala, czytam wiersze Thotala. Gdy mnie dopada deprecha, East jedyna pociecha . Gdy potrzebujĂŞ AnioÂła, KrysiĂŞ na pomoc woÂłam.... 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #557 : Październik 13, 2011, 23:57:26 » |
|
ObudÂź mnie proszĂŞ z tego snu, nie tylko „KOCHAM” do mnie mĂłw, bo nie moÂżliwe Âżeby ten stan, pisany ciÂągle byÂł wÂłaÂśnie nam. ObudÂź mnie proszĂŞ z tego snu, kochaj, a potem kochaj mnie znĂłw, Âżebym na jawie sen miaÂł jak sen, i nasze noce wci¹¿ myliÂł z dniem. Nie budÂź mnie proszĂŞ z tego snu, bÂądÂź przytulankÂą i „KOCHAM” mi mĂłw, Âświat dookoÂła gapi siĂŞ lecz, sen siĂŞ nie cofnie przy tobie wstecz. Nie budÂź mnie proszĂŞ z tego snu… Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #558 : Październik 16, 2011, 08:47:45 » |
|
TotuÂś  LogujĂŞ siĂŞ na forum troszkĂŞ zaspana i zdoÂłowana ,a tu proszĂŞ twĂłj nowiutki wiersz Bardzo ci dziĂŞkujĂŞ ,daÂłeÂś mi nadziejĂŞ Âże jeszcze sÂą na Âświcie romantyczni i liryczni faceci ps; przepraszam .....wiem Âże na tym forum jest was takich wiĂŞcej i dziĂŞkujĂŞ wam panowie
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2011, 08:48:02 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #559 : Październik 22, 2011, 13:18:17 » |
|
" Wszystko siĂŞ speÂłniaKiedy byÂł wybĂłr? W ktĂłrym to roku? PapieÂż zestarzaÂł siĂŞ nam juÂż bardzo! Dzisiaj widziaÂłem film w Internecie, jak nim biskupi niemieccy gardzÂą. PapieÂż staruszek, rĂŞkĂŞ wyciÂąga. Lecz serdecznoÂściÂą nikt nie odpowie. Wszyscy udajÂą, Âże go nie widzÂą, myÂślÂą, Âże Âświat siĂŞ o tym nie dowie! Butni biskupi, komu sÂłuÂżycie? Wszak on Namiestnik jest Chrystusowy! Niezbicie spadnie na ZiemiĂŞ ogieĂą, w ogniu powstanie wybĂłr juÂż nowy. Nie wiem, czy byÂło to powitanie? Czy prezentacja prezydentowi? Dziwne wraÂżenie jednak ja miaÂłem, Âże to sÂą czasy wbrew KoÂścioÂłowi! DziÂś internauci spĂłr swĂłj prowadzÂą. TÂłumaczÂą, Âże to obrazĂłw zmowa. Kto siĂŞ przywitaÂł, kto siĂŞ wycofaÂł? A tu przed nami wojna gotowa! Kadafi umarÂł, zostaÂł zabity, w stronĂŞ Iranu mafia siĂŞ zwraca. Syberia takÂże Âłakomym kÂąskiem – kryzys siĂŞ zawsze w wojnĂŞ obraca! Wojna zakoĂączy siĂŞ kataklizmem, krĂłlowej Saby to przepowiednia. I Nostradamus teÂż to przewidziaÂł. Na naszych oczach – wszystko siĂŞ speÂłnia." Podyktowane przez Krzysztofa Kamila BaczyĂąskiego 22.10.2011, rano po zobaczeniu filmu w Internecie http://gloria.tv/?media=199947
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #560 : Grudzień 26, 2011, 04:45:17 » |
|
ÂŚwiĂŞta,ÂświĂŞta juÂż tuÂż tuÂż a wierszyka ani rusz. Gdzie ten wierszyk od Thotala ? Gdzie ÂświÂąteczna wierszy gala ? Gdzie Thotalu muza Twa ? Wiem ! Przy garach dyÂżur ma  ps;przepraszam wczeÂśniej nie miaÂłam czasu apelowaĂŚ do Thotala bo miaÂłam dyÂżur przy garach 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #561 : Grudzień 26, 2011, 12:38:36 » |
|
" Wszystko siĂŞ speÂłniaKiedy byÂł wybĂłr? W ktĂłrym to roku? PapieÂż zestarzaÂł siĂŞ nam juÂż bardzo! Dzisiaj widziaÂłem film w Internecie, jak nim biskupi niemieccy gardzÂą. PapieÂż staruszek, rĂŞkĂŞ wyciÂąga. Lecz serdecznoÂściÂą nikt nie odpowie. Wszyscy udajÂą, Âże go nie widzÂą, myÂślÂą, Âże Âświat siĂŞ o tym nie dowie! Butni biskupi, komu sÂłuÂżycie? Wszak on Namiestnik jest Chrystusowy! Niezbicie spadnie na ZiemiĂŞ ogieĂą, w ogniu powstanie wybĂłr juÂż nowy. Nie wiem, czy byÂło to powitanie? Czy prezentacja prezydentowi? Dziwne wraÂżenie jednak ja miaÂłem, Âże to sÂą czasy wbrew KoÂścioÂłowi! DziÂś internauci spĂłr swĂłj prowadzÂą. TÂłumaczÂą, Âże to obrazĂłw zmowa. Kto siĂŞ przywitaÂł, kto siĂŞ wycofaÂł? A tu przed nami wojna gotowa! Kadafi umarÂł, zostaÂł zabity, w stronĂŞ Iranu mafia siĂŞ zwraca. Syberia takÂże Âłakomym kÂąskiem – kryzys siĂŞ zawsze w wojnĂŞ obraca! Wojna zakoĂączy siĂŞ kataklizmem, krĂłlowej Saby to przepowiednia. I Nostradamus teÂż to przewidziaÂł. Na naszych oczach – wszystko siĂŞ speÂłnia." Podyktowane przez Krzysztofa Kamila BaczyĂąskiego 22.10.2011, rano po zobaczeniu filmu w Internecie http://gloria.tv/?media=199947Ja jestem zszokowana tÂą ÂżenadÂą odstawionÂą przez biskupĂłw, ich sposĂłb zachowania Âświadczy wy³¹cznie o nich samych. Jacy ludzie takie reakcje , to jedno. A drugie czy ten Krzysztof Kamil BaczyĂąski zgÂłosiÂł siĂŞ juÂż do ÂżyjÂącej jego rodziny po dywidendy z publikowanej swojej poezji? Co , na to prawdziwa rodzina Krzysztofa Kamila BaczyĂąskiego i Âświat kultury? MoÂże ich wszystkich naleÂżaÂło by publicznie powiadomiĂŚ? http://www.bognalewtakb.dt.pl/kamil_pl.phpNo i coÂś talent ukazany we wspó³czesnych wierszach daleko odbiega od tamtego z czasĂłw wojny. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2011, 12:45:35 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #562 : Grudzień 26, 2011, 23:31:15 » |
|
Œwiêta przesz³y do historii. Czy ostatnie? Któ¿ to wie...? Znowu Chrystus jaœnia³ w glorii, Zbaw od z³ego - tak¿e mnie!
Daj nam rozum i natchnienie, Daj nam szansĂŞ na zÂły czas. PozwĂłl znosiĂŚ ludzkie brzemiĂŞ I zÂłe moce stÂłum dziÂś w nas.
MoÂże czas to juÂż ostatni, By na nowo stworzyĂŚ Raj? WyzwĂłl nas z tej strasznej matni, NowÂą szansĂŞ ludziom daj...
Amen.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #563 : Styczeń 24, 2012, 22:55:37 » |
|
Nic siê nie zmienia, ,¿ycie wci¹¿ trwa, ty moj¹ mi³oœÌ dla siebie masz, mo¿esz uczyniÌ co tylko chcesz, przecie¿ nikt nie wie, ty tylko wiesz, co jest najlepsze ¿ebyœmy my, mogli siê cieszyÌ uczuciem swym. KochaÌ to znaczy, dawaÌ i braÌ, radoœÌ od serca do serca s³aÌ, dlatego czule pozwalam ci, byÌ w moim sercu i mocno w nim biÌ  Pozdrawiam Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #564 : Maj 11, 2012, 15:00:35 » |
|
poszukiwacze w poszukiwaniach....
W sercach ciep³o mêtlik w g³owach w sercach m¹droœÌ , wiedza w g³owach Ale Cz³owiek ci¹gle szuka, choÌ ta wiedza wci¹¿ siê chowa taka jego ludzka ludzka droga....
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #565 : Sierpień 15, 2012, 02:15:07 » |
|
z DedykacjÂą dlaA post OÂŁĂW (kilku napranych winÂą i naĂŚpanych ÂśniĂŞtym zarybiem kolesi oraz DodY elektrodY)
By³ raz sobie zWiedlny GoœÌ Czasem mia³ jej ca³kiem doœÌ Wówczas bra³ z tej Wiedzy coœ
no i by³ wnet Œwietlny goœÌ co siê mija³ z swoim cieniem Wówczas by³ to Œwietny goœÌ Mniema³ nawet kiedyœ Ktoœ ¿e ten goœÌ to Œwiêty ktoœ
Wiêcej Ktoœiów - no i coœ Œwiêty goœÌ wnet Œniêty £oœ
Œniêty Ktoœ popada³ w z³oœÌ Jakby trochê Zwiêd³y wskroœ.
BywaĂŚ sobie taki zWiĂŞdÂły ÂŻeby chociaÂż trochĂŞ ÂŚniĂŞty WĂłwczas ÂŚwiĂŞty jakby prawie Kto nabierze siĂŞ Âże ÂŚwiĂŞtlny Wnet pokaÂżesz mu jak zWiedlny?
Histeria miniona
PhizMo zWiedlne PhizMo ÂŚwietlne Pismo ÂŚwietne Pismo ÂŚwiĂŞte Pismo ÂŚniĂŞte Pizmo ZwiĂŞdÂłe
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2012, 02:22:18 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #566 : Sierpień 15, 2012, 09:56:11 » |
|
Thotal gdzie TY jestes!
Gdzie Twoja tworczosc?
Pozdrawiam serdecznie.Greta
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #567 : Listopad 06, 2012, 12:15:29 » |
|
"STANISÂŁAW GROCHOWIAK
Rozmowa o poezji
D z i e w c z y n a: Czy pan jÂą widzi? Czy ona siĂŞ Âśni? Czy teÂż nadbiega - nagÂła jak z pagĂłrka?
P o e t a: Ona wynika z brodawek ogĂłrka...
D z i e w c z y n a: Pan kpi. Pan jÂą jedwabnie - pan jÂą jak motyla Po takich zÂłotych i okrÂągÂłych lasach... To jest jak z Dafnis bardzo czuÂła chwila...
P o e t a: Owszem. Jak ostro CaÂłowany tasak.
D z i e w c z y n a: Rozumiem pana. Z wierzchu ta ironia, A spodem czu³oœÌ podpe³za ku sercu...
P o e t a: Dlaczego z pani jest taka piwonia, Co chce zawziĂŞcie byĂŚ butelkÂą perfum?..."http://www.budniak.grupaphp.com/tresci/rozmowy.php#2
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #568 : Listopad 19, 2012, 18:03:16 » |
|
WpadÂłem sobie tu na chwilĂŞ, by pozdrowiĂŚ wszystkich wytrwaÂłych, wierzÂących, nie wierzÂących, wiedzÂących i nie wiedzÂących, ja jestem i ja nie jestem teÂż! I osobiÂście zaprosiĂŚ na swojÂą dziaÂłkĂŞ, ktĂłra bardzo zwyczajna jest, wbrew temu, co wielkoskrzydÂły tu opisuje, ale Wielkie Ptaki juÂż tak majÂą...a dla PrzebiÂśniega i piwko siĂŞ znajdzie, a jakÂże!!!
Dziwnie….
dziwnie uÂłoÂżony jest ten Âświat gdzie ofiara tam i kat
ró¿a kolcem piêkna broni pazurami swej wolnoœci kot
mi³oœÌ, nienawiœci¹ czasem dyszy czasem g³uchy, doœÌ ma ciszy
zapach skunksa teÂż jest po coÂś i pod ziemiÂą srebro, zÂłoto
karaluchy czyszczÂą nadmiar i szczur mÂądry - tonie tylko gÂłupi wariat!
dziwnie, dziwnie uÂłoÂżony jest ten Âświat zÂło i dobro? niezupeÂłnie to jest tak...
oraz z ze specjalnÂą dedykacjÂą Eastowi ( Âłac. east - jestem)
JESTEM
jestem sÂłoĂącem, jestem cieniem jestem ptakiem, cudnym kwiatem jestem tĂŞczÂą i nadziejÂą
jestem, jestem, jestem...
przepaœci¹ bez dna i panem ksiê¿yca py³kiem na wietrze, który wci¹¿ wieje...
zorzÂą na skraju Âświata lodowÂą gĂłrÂą, bezbrzeÂżnÂą pustyniÂą
z tych, co kochajÂą, a potem winiÂą
jestem wszĂŞdzie, jestem zawsze czy los trudny, jasny, marny
czasem biaÂły, czasem czarny...
jestem orÂłem i wiewiĂłrkÂą synem, matkÂą, ojcem, cĂłrkÂą
jestem jasny, lub przeklĂŞty ale zawsze JESTEM wielki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2012, 19:50:23 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #569 : Listopad 19, 2012, 19:00:28 » |
|
koliberku dziĂŞkujĂŞ ci Âże jesteÂś 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #570 : Listopad 27, 2012, 00:41:04 » |
|
Jak miÂło Chanel, teÂż siĂŞ cieszĂŞ na Twoja reakcjĂŞ.
Oto przerĂłbka starych treÂści na nowe:
o krokodylu sen
chcia³ mnie po³kn¹Ì krokodyl dziœ zapali³am trzy œwieczki, szesnaœcie kadzide³
kupiÂłam cztery nowe sukienki korali sznur dwa zÂłote buciki i wieniec czosnku na odstraszenie
usunĂŞÂłam siĂŞ za zakrĂŞt wĂłd
(lecz przyp³yn¹³ na falach przera¿enia i w bezruchu. z pozoru beznamiêtnie tak trwa)
gdy zasypia zmêczony myœlê, ¿e naprawdê ¿yjê i tak samo nieprzerwanie wci¹¿
gdy otworzy nastĂŞpne oko
ach! przepraszam, ¿e wci¹¿ jeszcze œniê poczekaj wiêc chwilê
jak zawsze usi¹dê do sto³u. codziennoœÌ jak kromkê chleba podaj¹c i zwyczajnie piêkne. zjem z Tob¹ œniadanie
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #571 : Listopad 27, 2012, 01:21:52 » |
|
MiÂło Âże jesteÂś koliberku....  Przed kolejnÂą wĂŞdrĂłwkÂą ku szczĂŞÂściu.... W jesiennych pieleszy szumie gdy wiatr listkami szeleÂści tamburyn kroplami deszczu wygrywa barwne pieÂśni nutki ubrane w tĂŞsknotĂŞ marzÂą o kolorach koliberek zwabiony muzykÂą o jeszcze tabor woÂła warkoczem dÂługim do ziemi muzyki takt dyktuje Lekkie serce radoÂśnie rozkwitu czas zwiastuje by jeszcze i jeszcze ognie pÂłonĂŞÂły w ognisku wielkim koliberek zaÂś szczĂŞÂścia z niego nie straci ni jednej kropelki..... na piĂŞcioliniach wiatru muzykĂŞ czas zapisze jedni odnajdÂą w niej sekret inni usÂłyszÂą ciszĂŞ......  Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2012, 16:26:53 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #572 : Listopad 27, 2012, 17:41:42 » |
|
Kiaro Mi³a!na piêcioliniach wiatruniech i Tobie siostro w radoœci odnalezionego szczêœcia niesie siê pieœù niechaj wieœci o powrocie do Z³otego Domu z taborem a tak¿e bez, nios¹ siê w przestworza Nowe dla Ziemi Nowej niech bêdzie chwa³a, niech bêdzie czeœÌ! Ps. rozczuli³ siê koliberek ma³y tak piêknym witaniem ¿arem ogniska, co tabor rozpali³, ³zami jesieni, co za minionym jeszcze siê ¿ali lecz zobaczy³ s³oneczne promienie nadziei uchwyci siê ich mocno, zataùczy, zaœpiewa odkryje nowe gwiazdy i nowe nieba a potem z m¹drymi w sercu i s³owie œwiat zastany z radoœci¹ przemieni. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2012, 17:48:26 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #573 : Grudzień 02, 2012, 06:43:25 » |
|
PozwolĂŞ sobie wieczorkiem wypiĂŚ zdrĂłwko maÂłego ptaszka o duÂżym sercu 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #574 : Grudzień 02, 2012, 09:49:16 » |
|
Wybory... Niech œwiat pachn¹cy szczêœciem wieœci wci¹¿ swoj¹ drogê ja zaœ dokonam wyboru z kim ni¹ pójœÌ zechcê i mogê..... wybiorê jedynie sercem, co szczêœcie ogl¹da z luboœci¹ niech ka¿dy tul¹c radoœÌ stworzy barw setki lub wiêcej mieni¹ce siê odrêbnoœci¹ paletê ¿ycia zape³ùmy tym co piêknem wiruje spe³nieniem z³o¿ymy podpis ¿ycie tak oczekuje.... Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2012, 16:48:37 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|