Hironobu15
Go¶æ
|
|
« : Pa¼dziernik 15, 2008, 16:23:09 » |
|
Piszecie mo¿e wiersze?? Ja ostatni pare napisa³em, ale nie wiem czy je opublikuje s±, jakby to powiedzieæ? Ciemne, w ciemnej tonacji... Jeszcze siê zastanowie i mo¿e opublikuje;] Chcia³bym pozanæ wasze wiersze, jak oczywi¶cie je piszecie;)
Zapraszam!
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 15, 2008, 16:57:15 » |
|
hm.....czasem jak mnie dopadnie nostalgia
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Septerra
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 15, 2008, 17:06:20 » |
|
Nie pisuje, ale teraz ju¿ wiem, ¿e jak mam wenê to mogê co¶ dopisaæ w temacie "jak masz na imiê"...... Lubie czytaæ Boles³awa Le¶miana, np "Têcza", mrr. Szymborska te¿ pisuje fajnie, i jedne s³owa z wiersza, chyba, L. Staffa, utknê³y mi w pamiêci... piêkny wiersz... "A¿eby po nas zosta³y jedynie ¶lady na piasku i krêgi na wodzie ..." cheers
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 15, 2008, 17:21:34 » |
|
Mo¿e zaprezentuje jeden: 'Czarne p³aszcze, parasole. £zy na bladych policzkach... W oddali widaæ dó³, nie zbyt g³êboki. Czarny kap³an mówi ostatnie s³owo, czas po¿egnania-p³aczu... Drewniane pud³o, z cia³em w ¶rodku, l±duje do jakrze zimnej, wilgotnej i cichej dziury. W której pozostanie ju¿ na zawsze. Z czasem trumna znikne, a z cia³a zostan± zimne ko¶ci...'
...
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 15, 2008, 17:22:26 wys³ane przez Hironobu15 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 15, 2008, 17:31:01 » |
|
Faktycznie ciemny ten wiersz moze co¶ bardziej optymistycznego napiszesz
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 15, 2008, 17:40:49 » |
|
Faktycznie ciemny ten wiersz moze co¶ bardziej optymistycznego napiszesz Napisa³em jeden, ale nie uwa¿am o za dobry... Jako¶ typ ciemny mi lepiej wychodzi;]
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 15, 2008, 18:22:38 » |
|
Ja tak mam z muzyk±, próbowa³em nagraæ co¶ skocznego i nic mi nie wysz³o, za to piosenki, jak to okre¶lili moi znajomi, zamulaj±ce - wychodz± mi ³adnie...
Nic na si³ê.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #7 : Pa¼dziernik 15, 2008, 19:10:23 » |
|
To wszystko dlatego, ¿e sztuka powstaje z naszych emocji. A my czêsto silniej prze¿ywamy smutek ni¿ rado¶æ. Dlatego smutne i nostalgiczne wiersze i muzyka wydaj± nam siê byæ lepsze od tych weso³ych. Wiem, ¿e to mo¿e nie na temat, ale nie mog³am siê powstrzymaæ. Piosenka tak smutna, ¿e a¿ niesamowita - http://pl.youtube.com/watch?v=lYOWLohqNx8
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Pa¼dziernik 16, 2008, 15:05:11 » |
|
To wszystko dlatego, ¿e sztuka powstaje z naszych emocji. A my czêsto silniej prze¿ywamy smutek ni¿ rado¶æ. Dlatego smutne i nostalgiczne wiersze i muzyka wydaj± nam siê byæ lepsze od tych weso³ych. Wiem, ¿e to mo¿e nie na temat, ale nie mog³am siê powstrzymaæ. Piosenka tak smutna, ¿e a¿ niesamowita - http://pl.youtube.com/watch?v=lYOWLohqNx8Piêkna piosenka...
|
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Pa¼dziernik 16, 2008, 18:42:57 » |
|
Piekny ten kawa³ek, czy aby Mozart nie napisa³ go 'dla siebie'? Jaki¶ czas temu pisa³am duzo wierszy, strofy same uk³ada³y mi sie do rymu bez wysi³u. Musia³am znale¼æ tylko wolny czas na relaks i wene. Napisa³am te¿ bajke, ale do¶æ prymitywn±, oraz ze dwa twory z których jestem bardzo dumna, lecz chowam je na razie w szufladzie . Oto próbka, wierszyk napisany dla mojej cioci, bardzo dobrej i wpania³ej osobie z okazji imienin: Promieñ s³oñca co zza chmury, wieszczy kres czasów ponurych. Gdy na smutne lico pada, b³ogo¶æ w sercu zapowiada. Jak po nocy nasta³ dzieñ, tak przed ¶wiat³em czmycha cieñ. Jak po burzy b³yszczy têcza, nuci serce co pamieta ¯e los nasz sie ko³em toczy, Anio³ zerka w Twoje oczy. Wczoraj smutek dzisiaj rado¶æ, czynom wszelkim staj±c zado¶æ. Ziarno Duszy wyda plon, gdy roztaczasz nad nim d³oñ. ¦wiat³o z cieniem wymieszane tworz± razem ¿ycia taniec. Gdy po zimie idzie wiosna, ¶wita w g³owie my¶l radosna. I tak los sie ko³em toczy, Czas niczego nie przeoczy...A tu niedokoñczony, ostatni twór pisany 'na zamówienie' Biegne do ciebie, ¶wiat³o moje, czas up³ywa niczym rzeka znosze z trudem niepokoje czy ktos tam ju¿ na mnie czeka?
Kurz pokrywa moje cia³o zbroje mam zniszczon± ca³± chaszcze, osty niczym wrogie zagradzaj± moj± droge
Lecz me serce niewzruszone w jasnym ¶wietle ma obrone mocne, wierne oraz sta³e nie potrafie zmieniæ w ska³ê...
moze kto¶ sie pokusi o ci±g dalszy?
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Pa¼dziernik 16, 2008, 18:50:19 » |
|
Piekny ten kawa³ek, czy aby Mozart nie napisa³ go 'dla siebie'? Jaki¶ czas temu pisa³am duzo wierszy, strofy same uk³ada³y mi sie do rymu bez wysi³u. Musia³am znale¼æ tylko wolny czas na relaks i wene. Napisa³am te¿ bajke, ale do¶æ prymitywn±, oraz ze dwa twory z których jestem bardzo dumna, lecz chowam je na razie w szufladzie . Oto próbka, wierszyk napisany dla mojej cioci, bardzo dobrej i wpania³ej osobie z okazji imienin: Promieñ s³oñca co zza chmury, wieszczy kres czasów ponurych. Gdy na smutne lico pada, b³ogo¶æ w sercu zapowiada. Jak po nocy nasta³ dzieñ, tak przed ¶wiat³em czmycha cieñ. Jak po burzy b³yszczy têcza, nuci serce co pamieta ¯e los nasz sie ko³em toczy, Anio³ zerka w Twoje oczy. Wczoraj smutek dzisiaj rado¶æ, czynom wszelkim staj±c zado¶æ. Ziarno Duszy wyda plon, gdy roztaczasz nad nim d³oñ. ¦wiat³o z cieniem wymieszane tworz± razem ¿ycia taniec. Gdy po zimie idzie wiosna, ¶wita w g³owie my¶l radosna. I tak los sie ko³em toczy, Czas niczego nie przeoczy...A tu niedokoñczony, ostatni twór pisany 'na zamówienie' Biegne do ciebie, ¶wiat³o moje, czas up³ywa niczym rzeka znosze z trudem niepokoje czy ktos tam ju¿ na mnie czeka?
Kurz pokrywa moje cia³o zbroje mam zniszczon± ca³± chaszcze, osty niczym wrogie zagradzaj± moj± droge
Lecz me serce niewzruszone w jasnym ¶wietle ma obrone mocne, wierne oraz sta³e nie potrafie zmieniæ w ska³ê...
moze kto¶ sie pokusi o ci±g dalszy? Bardzo ³adny wiersz;) Jak chcecie to moge napisaæ pozosta³e moje wiersze.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #12 : Pa¼dziernik 16, 2008, 19:25:53 » |
|
Hironobu15 ja z chêci± poczytam
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Pa¼dziernik 16, 2008, 21:39:04 » |
|
Prosze bardzo;] Jak do tej pory napisa³em piêæ wierszy, ale pisze je od niedawna, jak mam wene;] Ostrzegam 'ciemne'. "Ciemno¶æ": "Ciemno¶æ... Ciemno¶æ... Ciemno¶æ... Ciemno¶æ spowija dzik± ³onkê. S³ychac krzyk rozpaczy, ¿alu... ...¶mierci!? Twarz zalana potem, ³zami i krwi±. Ucieczka przed w³asnym strachem- a w ostateczno¶ci... SZNUR, PÊTLA i..." "Czerwona rzeka": "Le¿ê sam, z³y na ca³y ¶wiat. Le¿ê sam, w odch³aniach ciemno¶ci. Czujê ¿e muszê to zrobiæ, szybko i cicho. - jest ju¿ po wszystkim. Ból? Ju¿ o nim zapomnia³em. Po nadgarstku p³ynie krew, czerwona niczym m³ode ró¿e, niczym rzeka... A ja odp³ywam w zapomniane..." "Mój grób" "Mój grób... Czy ktos o nim jeszcze pamiêta? Czy ktos o nim wiem!? Czy ktos my¶li!? Le¿ê tam sam, zapomniany przez wszystkich, którzy mnie pamietali- jeszcze tak niedawno. Wszystko co z niego teraz zosta³o, to ma³y zardzewia³y krzy¿." Enjoy!']
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #14 : Pa¼dziernik 16, 2008, 22:40:35 » |
|
To moja nostalgia....tylko siê nie ¶miejcie Lepszy ¶wiat Zapracowani,zabiegani, uciekamy gdzie¶ my¶lami, w inny lepszy ¶wiat. Nasze my¶li i pragnienia poszukuj± tam wytchnienia, czy to lepszy ¶wiat? Wiêc usiad¼my gdzie¶ pod roz³o¿ystym dêbem, ucieknijmy przed tym ¿ycia szybkim pêdem. Uspokójmy nasze my¶li nasze dusze, niech odlec± gdzie¶ wysoko, niech odlec± ku ob³okom w lepszy ¶wiat. chanell
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Pa¼dziernik 16, 2008, 22:42:41 » |
|
Muszê przyznaæ ¿e ³adne wiersze kto¶ chce zostaæ poet±?
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Pa¼dziernik 16, 2008, 22:43:08 » |
|
To moja nostalgia....tylko siê nie ¶miejcie Lepszy ¶wiat Zapracowani,zabiegani, uciekamy gdzie¶ my¶lami, w inny lepszy ¶wiat. Nasze my¶li i pragnienia poszukuj± tam wytchnienia, czy to lepszy ¶wiat? Wiêc usiad¼my gdzie¶ pod roz³o¿ystym dêbem, ucieknijmy przed tym ¿ycia szybkim pêdem. Uspokójmy nasze my¶li nasze dusze, niech odlec± gdzie¶ wysoko, niech odlec± ku ob³okom w lepszy ¶wiat. chanell Mi siê podoba;]
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Pa¼dziernik 16, 2008, 22:43:53 » |
|
Muszê przyznaæ ¿e ³adne wiersze kto¶ chce zostaæ poet±? Ja mam zamiar wydaæ tomik, pt: DARK NOTES;] Mo¿e kto¶ siê skusi;p
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 16, 2008, 22:44:41 wys³ane przez Hironobu15 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #18 : Pa¼dziernik 16, 2008, 23:06:30 » |
|
Bardzo dziêkujê i ¿yczê ci zeby¶ wyda³ swoje wiersze Zrobi³o siê strasznie powa¿nie,wiêc na dobranoc wrzucê wam rymowankê,któr± napisa³am kiedy¶ dla kolezanki( na zamówienie) to by³o w formie sms-a dla jej ukochanego Apetyt Mam ogromny apetyt na weso³e pl±sy, na poca³unek namiêtny i gor±cy. Na nocne mi³osne igraszki, na spacer po lesie i na fistaszki. Apetyt by le¿eæ noc± ko³o ciebie i liczyæ gwiazdy na letnim nocnym niebie. Powiem szczerze ,mam straszny apetyt na ciebie. Chyba dobrze ¿e jeste¶ daleko kochanie, bo zjad³abym ciê na ¶niadanie. Na obiad nie ! Lecz na kolacjê i od kolacji zaczê³abym degustacjê. Na tym koñczê rymowanie,idê g³odna spaæ kochanie Tym o to optymistycznym akcentem mówiê dobranoc
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 16, 2008, 23:23:09 wys³ane przez chanell »
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Septerra
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Pa¼dziernik 16, 2008, 23:14:22 » |
|
Chanell, piêkny liryk, piêkna my¶l.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #20 : Pa¼dziernik 16, 2008, 23:24:52 » |
|
Chanell, piêkny liryk, piêkna my¶l.
Och dziêkujê Septerra ,bardzo,bardzo
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Pa¼dziernik 16, 2008, 23:33:52 » |
|
Wylatuj± mi z rêkawa, wiersze prozaiczne, jeszcze mnie dopadnie s³awa, gdy napiszê co¶ lirycznie. Ma³e tylko mam obawy, Chanel pisze po kryjomu, a Enigma do szuflady, - ciê¿ko nam zbieraczom z³omu... literackiej zaznaæ s³awy pozdrawiam wszystkich pisaczoczytaczy - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #22 : Pa¼dziernik 16, 2008, 23:38:19 » |
|
Thotal ¶licznia,liryczna i nawet trochê romantycznia ta twoja riposta.Poprosze o jeszcze !!
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Dry007
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Pa¼dziernik 16, 2008, 23:44:33 » |
|
Gdyby s³owo moc Swa mia³o i co krok swój bieg³y ¦wiat nasz wspólny zmieniaæ chcia³o. Ale có¿ to ... S³owa lec±, sypi± iskry góry krusz± ale Serca nic nie rusza. Gardzê sob±, gardzê ¶wiatem nic ju¿ po mnie nie zostaje tylko pustka, lasy, morza, dzieñ za dniem, co chwilê pl±cz± tworz± mira¿ ¿ycia, szczê¶cia. Gadam sobie tworzê ¶wiaty, ludzi, my¶li ich pragnienia. Stop co dalej ... co dalej ... Dopisz resztê to ¦wiat Twój ... dalej
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Pa¼dziernik 17, 2008, 10:22:41 » |
|
Thotal zasial wierszem lake czeka na zbior perel samych Jego strofy niczym klosy cecha madra juz nabrzmialy Jednak pora sianokosow na jesieni juz nie taka Miast na lace motyl frowac Tothal zegna ptaka lata Juz niedlogo mili moi nasze wiersze jasniec beda Niech im tylko serca nasze tresc zlocista nicia przeda. Wnet szuflady i poduszki skarby swoje nam pokaza Zajasnieja zlotem srebrem Dadza wyraz serc obrazom.
|
|
|
|
|
|
|
|