Hironobu15
Gość
|
 |
« : Październik 15, 2008, 16:23:09 » |
|
Piszecie moÂże wiersze?? Ja ostatni pare napisaÂłem, ale nie wiem czy je opublikuje sÂą, jakby to powiedzieĂŚ? Ciemne, w ciemnej tonacji... Jeszcze siĂŞ zastanowie i moÂże opublikuje;] ChciaÂłbym pozanĂŚ wasze wiersze, jak oczywiÂście je piszecie;)
Zapraszam!
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 15, 2008, 16:57:15 » |
|
hm.....czasem jak mnie dopadnie nostalgia 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 15, 2008, 17:06:20 » |
|
Nie pisuje, ale teraz juÂż wiem, Âże jak mam wenĂŞ to mogĂŞ coÂś dopisaĂŚ w temacie "jak masz na imiĂŞ"......  Lubie czytaĂŚ BolesÂława LeÂśmiana, np "TĂŞcza", mrr. Szymborska teÂż pisuje fajnie, i jedne sÂłowa z wiersza, chyba, L. Staffa, utknĂŞÂły mi w pamiĂŞci... piĂŞkny wiersz... "AÂżeby po nas zostaÂły jedynie Âślady na piasku i krĂŞgi na wodzie ..." cheers
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 15, 2008, 17:21:34 » |
|
Mo¿e zaprezentuje jeden: 'Czarne p³aszcze, parasole. £zy na bladych policzkach... W oddali widaÌ dó³, nie zbyt g³êboki. Czarny kap³an mówi ostatnie s³owo, czas po¿egnania-p³aczu... Drewniane pud³o, z cia³em w œrodku, l¹duje do jakrze zimnej, wilgotnej i cichej dziury. W której pozostanie ju¿ na zawsze. Z czasem trumna znikne, a z cia³a zostan¹ zimne koœci...'
...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2008, 17:22:26 wysłane przez Hironobu15 »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 15, 2008, 17:31:01 » |
|
Faktycznie ciemny ten wiersz  moze coÂś bardziej optymistycznego napiszesz 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 15, 2008, 17:40:49 » |
|
Faktycznie ciemny ten wiersz  moze coÂś bardziej optymistycznego napiszesz  NapisaÂłem jeden, ale nie uwaÂżam o za dobry... JakoÂś typ ciemny mi lepiej wychodzi;]
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 15, 2008, 18:22:38 » |
|
Ja tak mam z muzykÂą, prĂłbowaÂłem nagraĂŚ coÂś skocznego i nic mi nie wyszÂło, za to piosenki, jak to okreÂślili moi znajomi, zamulajÂące - wychodzÂą mi Âładnie...
Nic na si³ê.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 15, 2008, 19:10:23 » |
|
To wszystko dlatego, ¿e sztuka powstaje z naszych emocji. A my czêsto silniej prze¿ywamy smutek ni¿ radoœÌ. Dlatego smutne i nostalgiczne wiersze i muzyka wydaj¹ nam siê byÌ lepsze od tych weso³ych. Wiem, ¿e to mo¿e nie na temat, ale nie mog³am siê powstrzymaÌ. Piosenka tak smutna, ¿e a¿ niesamowita - http://pl.youtube.com/watch?v=lYOWLohqNx8
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 16, 2008, 15:05:11 » |
|
To wszystko dlatego, ¿e sztuka powstaje z naszych emocji. A my czêsto silniej prze¿ywamy smutek ni¿ radoœÌ. Dlatego smutne i nostalgiczne wiersze i muzyka wydaj¹ nam siê byÌ lepsze od tych weso³ych. Wiem, ¿e to mo¿e nie na temat, ale nie mog³am siê powstrzymaÌ. Piosenka tak smutna, ¿e a¿ niesamowita - http://pl.youtube.com/watch?v=lYOWLohqNx8Piêkna piosenka...
|
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 16, 2008, 18:42:57 » |
|
Piekny ten kawa³ek, czy aby Mozart nie napisa³ go 'dla siebie'? Jakiœ czas temu pisa³am duzo wierszy, strofy same uk³ada³y mi sie do rymu bez wysi³u. Musia³am znaleŸÌ tylko wolny czas na relaks i wene. Napisa³am te¿ bajke, ale doœÌ prymitywn¹, oraz ze dwa twory z których jestem bardzo dumna, lecz chowam je na razie w szufladzie  . Oto próbka, wierszyk napisany dla mojej cioci, bardzo dobrej i wpania³ej osobie z okazji imienin: Promieù s³oùca co zza chmury, wieszczy kres czasów ponurych. Gdy na smutne lico pada, b³ogoœÌ w sercu zapowiada. Jak po nocy nasta³ dzieù, tak przed œwiat³em czmycha cieù. Jak po burzy b³yszczy têcza, nuci serce co pamieta ¯e los nasz sie ko³em toczy, Anio³ zerka w Twoje oczy. Wczoraj smutek dzisiaj radoœÌ, czynom wszelkim staj¹c zadoœÌ. Ziarno Duszy wyda plon, gdy roztaczasz nad nim d³où. Œwiat³o z cieniem wymieszane tworz¹ razem ¿ycia taniec. Gdy po zimie idzie wiosna, œwita w g³owie myœl radosna. I tak los sie ko³em toczy, Czas niczego nie przeoczy...A tu niedokoùczony, ostatni twór pisany 'na zamówienie' Biegne do ciebie, œwiat³o moje, czas up³ywa niczym rzeka znosze z trudem niepokoje czy ktos tam ju¿ na mnie czeka?
Kurz pokrywa moje cia³o zbroje mam zniszczon¹ ca³¹ chaszcze, osty niczym wrogie zagradzaj¹ moj¹ droge
Lecz me serce niewzruszone w jasnym œwietle ma obrone mocne, wierne oraz sta³e nie potrafie zmieniÌ w ska³ê...
moze ktoÂś sie pokusi o ciÂąg dalszy?
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Październik 16, 2008, 18:50:19 » |
|
Piekny ten kawa³ek, czy aby Mozart nie napisa³ go 'dla siebie'? Jakiœ czas temu pisa³am duzo wierszy, strofy same uk³ada³y mi sie do rymu bez wysi³u. Musia³am znaleŸÌ tylko wolny czas na relaks i wene. Napisa³am te¿ bajke, ale doœÌ prymitywn¹, oraz ze dwa twory z których jestem bardzo dumna, lecz chowam je na razie w szufladzie  . Oto próbka, wierszyk napisany dla mojej cioci, bardzo dobrej i wpania³ej osobie z okazji imienin: Promieù s³oùca co zza chmury, wieszczy kres czasów ponurych. Gdy na smutne lico pada, b³ogoœÌ w sercu zapowiada. Jak po nocy nasta³ dzieù, tak przed œwiat³em czmycha cieù. Jak po burzy b³yszczy têcza, nuci serce co pamieta ¯e los nasz sie ko³em toczy, Anio³ zerka w Twoje oczy. Wczoraj smutek dzisiaj radoœÌ, czynom wszelkim staj¹c zadoœÌ. Ziarno Duszy wyda plon, gdy roztaczasz nad nim d³où. Œwiat³o z cieniem wymieszane tworz¹ razem ¿ycia taniec. Gdy po zimie idzie wiosna, œwita w g³owie myœl radosna. I tak los sie ko³em toczy, Czas niczego nie przeoczy...A tu niedokoùczony, ostatni twór pisany 'na zamówienie' Biegne do ciebie, œwiat³o moje, czas up³ywa niczym rzeka znosze z trudem niepokoje czy ktos tam ju¿ na mnie czeka?
Kurz pokrywa moje cia³o zbroje mam zniszczon¹ ca³¹ chaszcze, osty niczym wrogie zagradzaj¹ moj¹ droge
Lecz me serce niewzruszone w jasnym œwietle ma obrone mocne, wierne oraz sta³e nie potrafie zmieniÌ w ska³ê...
moze ktoÂś sie pokusi o ciÂąg dalszy? Bardzo Âładny wiersz;) Jak chcecie to moge napisaĂŚ pozostaÂłe moje wiersze.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #12 : Październik 16, 2008, 19:25:53 » |
|
Hironobu15 ja z chĂŞciÂą poczytam 
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Październik 16, 2008, 21:39:04 » |
|
Prosze bardzo;] Jak do tej pory napisaÂłem piĂŞĂŚ wierszy, ale pisze je od niedawna, jak mam wene;] Ostrzegam 'ciemne'. "CiemnoœÌ": "CiemnoœÌ... CiemnoœÌ... CiemnoœÌ... CiemnoœÌ spowija dzikÂą ÂłonkĂŞ. SÂłychac krzyk rozpaczy, Âżalu... ...Âśmierci!? Twarz zalana potem, Âłzami i krwiÂą. Ucieczka przed wÂłasnym strachem- a w ostatecznoÂści... SZNUR, PĂTLA i..." "Czerwona rzeka": "Le¿ê sam, zÂły na caÂły Âświat. Le¿ê sam, w odchÂłaniach ciemnoÂści. CzujĂŞ Âże muszĂŞ to zrobiĂŚ, szybko i cicho. - jest juÂż po wszystkim. BĂłl? JuÂż o nim zapomniaÂłem. Po nadgarstku pÂłynie krew, czerwona niczym mÂłode ró¿e, niczym rzeka... A ja odpÂływam w zapomniane..." "MĂłj grĂłb" "MĂłj grĂłb... Czy ktos o nim jeszcze pamiĂŞta? Czy ktos o nim wiem!? Czy ktos myÂśli!? Le¿ê tam sam, zapomniany przez wszystkich, ktĂłrzy mnie pamietali- jeszcze tak niedawno. Wszystko co z niego teraz zostaÂło, to maÂły zardzewiaÂły krzyÂż." Enjoy!']
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #14 : Październik 16, 2008, 22:40:35 » |
|
To moja nostalgia....tylko siĂŞ nie Âśmiejcie  Lepszy Âświat Zapracowani,zabiegani, uciekamy gdzieÂś myÂślami, w inny lepszy Âświat. Nasze myÂśli i pragnienia poszukujÂą tam wytchnienia, czy to lepszy Âświat? WiĂŞc usiadÂźmy gdzieÂś pod rozÂłoÂżystym dĂŞbem, ucieknijmy przed tym Âżycia szybkim pĂŞdem. UspokĂłjmy nasze myÂśli nasze dusze, niech odlecÂą gdzieÂś wysoko, niech odlecÂą ku obÂłokom w lepszy Âświat. chanell 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Październik 16, 2008, 22:42:41 » |
|
MuszĂŞ przyznaĂŚ Âże Âładne wiersze ktoÂś chce zostaĂŚ poetÂą? 
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Październik 16, 2008, 22:43:08 » |
|
To moja nostalgia....tylko siĂŞ nie Âśmiejcie  Lepszy Âświat Zapracowani,zabiegani, uciekamy gdzieÂś myÂślami, w inny lepszy Âświat. Nasze myÂśli i pragnienia poszukujÂą tam wytchnienia, czy to lepszy Âświat? WiĂŞc usiadÂźmy gdzieÂś pod rozÂłoÂżystym dĂŞbem, ucieknijmy przed tym Âżycia szybkim pĂŞdem. UspokĂłjmy nasze myÂśli nasze dusze, niech odlecÂą gdzieÂś wysoko, niech odlecÂą ku obÂłokom w lepszy Âświat. chanell  Mi siĂŞ podoba;]
|
|
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Październik 16, 2008, 22:43:53 » |
|
MuszĂŞ przyznaĂŚ Âże Âładne wiersze ktoÂś chce zostaĂŚ poetÂą?  Ja mam zamiar wydaĂŚ tomik, pt: DARK NOTES;] MoÂże ktoÂś siĂŞ skusi;p
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2008, 22:44:41 wysłane przez Hironobu15 »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #18 : Październik 16, 2008, 23:06:30 » |
|
Bardzo dziĂŞkujĂŞ i ÂżyczĂŞ ci zebyÂś wydaÂł swoje wiersze  ZrobiÂło siĂŞ strasznie powaÂżnie,wiĂŞc na dobranoc wrzucĂŞ wam rymowankĂŞ,ktĂłrÂą napisaÂłam kiedyÂś dla kolezanki( na zamĂłwienie) to byÂło w formie sms-a dla jej ukochanego  Apetyt Mam ogromny apetyt na wesoÂłe plÂąsy, na pocaÂłunek namiĂŞtny i gorÂący. Na nocne miÂłosne igraszki, na spacer po lesie i na fistaszki. Apetyt by leÂżeĂŚ nocÂą koÂło ciebie i liczyĂŚ gwiazdy na letnim nocnym niebie. Powiem szczerze ,mam straszny apetyt na ciebie. Chyba dobrze Âże jesteÂś daleko kochanie, bo zjadÂłabym ciĂŞ na Âśniadanie. Na obiad nie ! Lecz na kolacjĂŞ i od kolacji zaczĂŞÂłabym degustacjĂŞ. Na tym koĂączĂŞ rymowanie,idĂŞ gÂłodna spaĂŚ kochanie  Tym o to optymistycznym akcentem mĂłwiĂŞ dobranoc 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2008, 23:23:09 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Październik 16, 2008, 23:14:22 » |
|
Chanell, piĂŞkny liryk, piĂŞkna myÂśl.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 16, 2008, 23:24:52 » |
|
Chanell, piĂŞkny liryk, piĂŞkna myÂśl.
Och dziĂŞkujĂŞ Septerra ,bardzo,bardzo 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Październik 16, 2008, 23:33:52 » |
|
WylatujÂą mi z rĂŞkawa, wiersze prozaiczne, jeszcze mnie dopadnie sÂława, gdy napiszĂŞ coÂś lirycznie. MaÂłe tylko mam obawy, Chanel pisze po kryjomu, a Enigma do szuflady, - ciĂŞÂżko nam zbieraczom zÂłomu... literackiej zaznaĂŚ sÂławy  pozdrawiam wszystkich pisaczoczytaczy - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #22 : Październik 16, 2008, 23:38:19 » |
|
Thotal Âślicznia,liryczna i nawet trochĂŞ romantycznia ta twoja riposta.Poprosze o jeszcze !! 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dry007
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Październik 16, 2008, 23:44:33 » |
|
Gdyby s³owo moc Swa mia³o i co krok swój bieg³y Œwiat nasz wspólny zmieniaÌ chcia³o. Ale có¿ to ... S³owa lec¹, sypi¹ iskry góry krusz¹ ale Serca nic nie rusza. Gardzê sob¹, gardzê œwiatem nic ju¿ po mnie nie zostaje tylko pustka, lasy, morza, dzieù za dniem, co chwilê pl¹cz¹ tworz¹ mira¿ ¿ycia, szczêœcia. Gadam sobie tworzê œwiaty, ludzi, myœli ich pragnienia. Stop co dalej ... co dalej ... Dopisz resztê to Œwiat Twój ... dalej
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Październik 17, 2008, 10:22:41 » |
|
Thotal zasial wierszem lake czeka na zbior perel samych Jego strofy niczym klosy cecha madra juz nabrzmialy Jednak pora sianokosow na jesieni juz nie taka Miast na lace motyl frowac Tothal zegna ptaka lata Juz niedlogo mili moi nasze wiersze jasniec beda Niech im tylko serca nasze tresc zlocista nicia przeda. Wnet szuflady i poduszki skarby swoje nam pokaza Zajasnieja zlotem srebrem Dadza wyraz serc obrazom. 
|
|
|
|
|
|
|
|