chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #25 : Październik 17, 2008, 17:12:33 » |
|
PiĂŞkny Kiaro 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : Październik 17, 2008, 22:52:42 » |
|
No to ³adnie, wszystkie pisz¹,  nie utul¹ cz³eka cisz¹,  tylko czytaÌ na g³os ka¿¹,  gdy powabny rym usma¿¹.  Ja smakowa³bym siê w ciszy,  nikt nie mówi,  nikt nie s³yszy  poetyckie wizje miewa³  kolorami œwiat opiewa³  I od dzisiaj zacznê chyba  pêdzlem przy widokach kiwaÌ  a poezji nie tknê wcale  w mym codziennym weny szale  Pe³en weny Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #27 : Październik 17, 2008, 22:55:11 » |
|
Thotal ,jesteÂś thotalnym poetÂą 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : Październik 18, 2008, 07:27:47 » |
|
Jestem ThotuÂś - :)tuuÂś
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Październik 18, 2008, 20:22:23 » |
|
Nie jestem i nigdy nie miaÂłem do wierszoklectwa smykaÂłki, ale pamietam taki bardzo fajny wierszyk (juÂż z dÂługÂą brodÂą): Ala ma kota a kot ma AlĂŞ, Ala go kocha, a on jÂą wcale. 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Październik 18, 2008, 20:43:43 » |
|
Niczym Thot totalnnie szczery Niczym dama ma maniery Niczym malarz w kolor mierzy Niczym gwiazda jest na wierzy Chce uslyszec barwy cisze Chce kolysac szeptu spiewem Chce juz uczuc miec ulewe Chce swym chceniem.... Dzisiaj wczoraj, moze jutro Dzien zawola choc cichutko Nadejsc zechce ukojeniem Rzeknie, TOTUS! Tys POETOM , a nie leniem.  W podziwie dla weny Totusia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 20:44:36 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Październik 18, 2008, 21:16:56 » |
|
Heh, œwietne to wasze pisanie czyta sie bajkowo  I pomyœleÌ ze wiersze kojarzy³y sie ze szko³¹ i wkuwaniem, a to przecie¿ takie radosne
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Październik 18, 2008, 21:27:35 » |
|
Taka moja ma³o twórczoœÌ spontaniczna  wiara i wolnoœÌ mi³oœÌ i szczêœcie radoœÌ i zdrowie mam dziêki tobie nadzieja na pokój nadzieja na ¿ycie nadzieja na dobro nadzieja to okno do marzeù spe³nienia i szczêœcia ³ez uronienia
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Październik 18, 2008, 21:49:42 » |
|
nadzieja to plan, on ziÂści siĂŞ nam, przydarzy siĂŞ, wszystko siĂŞ zdarzy wiĂŞc uwierz za dwĂłch, ty i twĂłj duch, z nadziejÂą wam bĂŞdzie do twarzy -1,2,3...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #34 : Październik 18, 2008, 22:50:55 » |
|
MichaÂł,Kiara i Septerra, TotuÂś,Mora,Rafaella wszyscy piszÂą rymowanki, nawet chanell staje w szranki. 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #35 : Październik 18, 2008, 22:58:25 » |
|
Mi jakoÂś nie wychodzÂą rymowanki...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Październik 20, 2008, 00:13:00 » |
|
Gryz¹c pióra, z g³ow¹ w chmurach, muszê to powiedzieÌ, ¿e przy Kiarze, wiêcej ³a¿ê, by leniem nie siedzieÌ.
Pozdro - Thool
|
|
|
|
|
|
|
Joel
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Październik 20, 2008, 00:18:59 » |
|
To wszystko dlatego, ¿e sztuka powstaje z naszych emocji. A my czêsto silniej prze¿ywamy smutek ni¿ radoœÌ. Dlatego smutne i nostalgiczne wiersze i muzyka wydaj¹ nam siê byÌ lepsze od tych weso³ych. Wiem, ¿e to mo¿e nie na temat, ale nie mog³am siê powstrzymaÌ. Piosenka tak smutna, ¿e a¿ niesamowita - http://pl.youtube.com/watch?v=lYOWLohqNx8Musze to przyznac, niesamowita piosenka  Przypadla mi do gustu, prosze przeslij mi na PW wiecej takich lub tu na forum, Dziekuje. Co do wierszy, wiecej ich prosze - fajnie sie je czyta  Channel daje tak mocno w szranki Az z polek spadaja szklanki Pisz wiecej rymowanek Wiedz, ze nie zabranie tutaj nigdy szklanek  Pozdrawiam, Joel.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2008, 00:21:40 wysłane przez Joel »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #38 : Październik 21, 2008, 23:08:14 » |
|
Jesienna nostalgia Zawitaj w skromne nasze progi, kasztanem sypnij nam pod nogi. Porann¹ mgie³k¹ nas oplataj i pajêczyn¹ babiego lata. Ostatnim ciep³ym promykiem s³oùca, niczym kobieta ciep³a nêc¹ca. Obrazy maluj w ¿ó³ci, w czerwieni chwilo ulotna z³otej jesieni. Ja nie chcê zimy ja ju¿ chce wiosnê !!!! przegoùmy zimê 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Październik 26, 2008, 19:42:45 » |
|
jesieni¹niebo zasnu³o spokojem ziemiê niemal ca³¹ zielony szal nadziei brunatno-z³ote przybiera blaski a w parku wiewióreczka ruda po liœciach, po patyczkach czyni drobne trzaski ¿uczek w norkê, niczym krecik na zimê siê chowa ³êty na kartofliskach ulecia³y z dymem i ³asica zwinna czêœciej w ciep³o tuli g³owê tak kolejna kartka ¿ycia opada i kolejna pora roku mija 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 20:09:02 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #40 : Październik 28, 2008, 10:41:36 » |
|
o poranku jaÂłowymsÂłoĂące gÂłowĂŞ filuternie przekrzywiÂło zza chmury mrugnĂŞÂło Âłaskawie a wy Âśpiochy w pieleszach jeszcze z kimÂże ja siĂŞ dziÂś pobawiĂŞ hej, poeci pora wstawaĂŚ! i za piĂłra szybko chwytaĂŚ bo mnie chmury wnet przykryjÂą i nie bĂŞdzie kogo witaĂŚ! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2008, 10:42:26 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #41 : Październik 28, 2008, 19:58:37 » |
|
MĂłj poeto ! wiersze z rana ja mam pisac? Rano w gÂłowie pustka,cisza Lepej mysli siĂŞ z wieczora, kiedy przyjdzie noca pora, Przez dzien mysli gromadzone wnet na papier przeÂłoÂżne
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #42 : Październik 28, 2008, 20:46:55 » |
|
ksiĂŞÂżycowemu poecie - ChannelowiksiĂŞÂżycowy z Ciebie stwĂłr mroczne w gÂłowie czyÂżby myÂśli ja Âżem myÂślaÂł - Âże trzeÂźwiutki rano wstajesz - i napiszesz, co teÂż nocÂą Ci siĂŞ przyÂśni jakie Âświaty penetrujesz z Morfeuszem za pan brat i po jakich to wertepach nieznanych nam chadzasz a moÂże poÂśrĂłd i samych gwiazd? a Ty nocÂą gwiazdy lecz na wĂŞdkĂŞ widaĂŚ Âłowisz wÂśrĂłd ciemnoÂści szukasz weny moÂże racja - nocÂą ciszej a nuÂż, usÂłyszysz jej brzmienie skoro nie chcesz rano w stokrotkach, Âśniegu, kwiatach akacji, czy Âżycie! 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 10:06:11 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Październik 28, 2008, 21:28:14 » |
|
karosz mĂłj
pêdziwiatr wystukuje przyjaŸù w rytm k³usa i galopu
goniĂŚ z nim chmury sÂłoĂąca zÂłote i motyle
skrzyd³a rozwin¹Ì w deszcz
o pó³nocy
.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 10:08:19 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #44 : Październik 28, 2008, 22:35:05 » |
|
Mój poeto,mój Ambro¿y, ¿aden ze mnie nocny marek, ¿aden ksiêzycowy stwór. Có¿ poradzê ¿e ma dusza w stronê gwiazd co noc wyrusza? Gdy poproszê Morfeusza , to mnie do snu tuli mile poprawiaj¹c mi poduchê przed³u¿aj¹c s³odkie chwile.
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Październik 29, 2008, 10:51:52 » |
|
có¿tak to widaÌ z kana³ami bywa zanurzyÌ siê w s³odkiej poœcieli zmru¿yÌ oczy a tu ca³y niebosk³on przed nimi siê toczy opowieœci siê wij¹ i zap³adniaj¹ umys³ wra¿eù g³odny tê ziemiê niczyj¹ 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 10:52:36 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
Hironobu15
Gość
|
 |
« Odpowiedz #46 : Październik 29, 2008, 18:24:00 » |
|
ÂŚwietne te notki;]
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Październik 29, 2008, 19:31:16 » |
|
Nim sen slodki oczka zmruzy Nim snic zaczniesz o podrozy Nim rozkosza rozkolyszesz czas
Przytul marzen bukiet caly I posluchaj serca brzmienia By w objeciach ukojenia trwac
Nim poranek sie usmiechnie Nim srebrzysta gwiazdka zblednie Nim jutrzenki zadrzy blask
Ta chwileczka , choc krociotka Dla twych marzen jest jak lodka W kolorowy cie zabira swiat.
Kiara
|
|
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #48 : Październik 29, 2008, 21:30:22 » |
|
rezonansœwiat kolorami wybucha i tonie zarazem w niemocy patrzysz i wiesz tu tonów g³êbokich brak i uderzeù w wielki dzwon co w tobie ju¿ z lekka dr¿y w zniecierpliwieniu tu ciszy z tego p³yn¹cej a ocknie siê i drugi cz³owiek i nowa pojawi siê pieœù  .
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 21:37:36 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Październik 30, 2008, 21:43:35 » |
|
poeta
pusto wokó³ i mokro ni psa z kulaw¹ nog¹ ni szubrawca na lekarstwo nawet
poeta myœli przemokniête na pó³kê po³o¿y³
i duma ostatniÂą z nich dyÂżurnÂą jak kaloryfer ustawiĂŚ bezpiecznie
z myÂślami nigdy nie dojdziesz do Âładu
zgasi³ ostatniego papierosa z radiem i w kapciach po œwiecie co siê wci¹¿ kurczy pocz³apa³
tyle pisaÂł
epitafium porzÂądnego jednak sobie nie wysmaÂżyÂł
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2008, 10:46:13 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
|