Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #225 : Marzec 17, 2010, 21:02:15 » |
|
Koliberku , piszesz naprawde bardzo ladne wiersze, czyta sie Ciebie z wielka przyjemnoscia. Pisz prosze nadal i sluchaj swojego serduszka a nie cudzych zlosciwosci. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #226 : Marzec 17, 2010, 21:16:09 » |
|
Bardzo piêknie Wam dziekujê a i Tobie Kiaro te¿ i wci¹¿ czekam na Twój piêkny wiersz  I co inni, oraz Channel nam zrymuj¹ smakowaÌ ja pragnê wci¹¿ i nie jest mi smutno gdy krytykê pope³ni jaki m¹¿ przynajmniej coœ siê dzieje gdy wiatr oceny wieje koliberka to cieszy - gdy¿ do klepanek nastêpnych inspiruje.  .
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 17, 2010, 21:17:34 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #227 : Marzec 17, 2010, 23:21:38 » |
|
Wiersze cudne przyleciaÂły, przyniĂłsÂł je koliber maÂły ? ToĂŚ to przecie Âświata dziwy, By udÂźwign¹³ tyle siÂły ! Dmucha, chÂłodzi, wiater wieje, Tu zahuczy, tam uderzy. ÂŻaden podmuch mu nie straszny, bo ma skrzydÂła z mocnych pierzy.  Ma teÂż twĂłrczÂą serca pasjĂŞ, KtĂłra daje siÂły – wÂłaÂśnie. Wykorzysta wszystkie wiry, aby w gĂłrĂŞ go wznosiÂły. Trudno kogoÂś chwaliĂŚ w locie, gdy tak sprawnie w przĂłd pomyka. Nie uchwycisz przecieÂż w garÂści. Chyba, Âże sam za nim bĂŞdziesz brykaÂł !  Niech nie sili siĂŞ zÂły zamiar, tam gdzie lata nasz koliber. Bo rozstroiÂł mu siĂŞ namiar i wprowadziÂł w b³¹d kaliber. MoÂżna by tu wiĂŞcej pisaĂŚ, zmieniaĂŚ piĂłra i pisarzy. BĂŞdzie to waÂżne do dzisiaj, pĂłki znĂłw siĂŞ coÂś nie zdarzy. 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #228 : Marzec 17, 2010, 23:57:02 » |
|
PrzyszÂła teraz nocna pora, przecieÂż wiecie Âże z wieczora, lepiej rymy siĂŞ ukÂłada . Thotal,zigrin ,koliberek wierszem sypia nam z rĂŞkawa , Dla nich ,dla nas ,to zabawa. Rymem bawmy siĂŞ kochani, niech nas Âśmieszy ,kusi ,wzrusza, niech go zaden troll nie rusza.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 17:50:23 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
zigrin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #229 : Marzec 18, 2010, 00:34:25 » |
|
Przysz³a teraz nocna pora, Czas pok³adaÌ siê do ³ó¿ek. Nie wypatruj z gniazda Trolla, i zbyt d³ugich jego nó¿ek. Nie dostanie siê do gniazda, Zawieszonych pod niebiosach. œpij spokojnie, patrzaj w górê. Póki sam(a) k niemu nie sfruniesz... Dobranoc 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #230 : Marzec 18, 2010, 08:31:43 » |
|
Dzyndzel wisi u marysi, a markowi wszystko wisi 
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #231 : Marzec 18, 2010, 14:57:31 » |
|
zigrin piĂŞknie siĂŞ objawiÂł thotal wrzuciÂł sÂłowo ciĂŞte a i channel nam bÂłysnĂŞÂła wszem i wobec ja objawiam, iÂż - w poetĂłw poczet sÂą przyjĂŞci! niech im Muzy ÂścieÂżki ÂścielÂą niech ÂśpiewajÂą im anieli niech im mostem bĂŞdzie tĂŞcza niech ich Âżycie nie umĂŞcza! a to z serdecznym pozdrowiem:  koliberek33 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 18, 2010, 19:43:19 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #232 : Marzec 18, 2010, 19:47:38 » |
|
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #233 : Marzec 18, 2010, 23:15:26 » |
|
Wiosna
OdchodzÂą w dal zimowe szaroÂści, ochodza wszelkie spory i zÂłoÂści Nadchodzi Ona ,piekna,radosna. Wita nas sÂłoĂącem ,ona ,ta wiosna! Zapachem fioÂłkĂłw wabi nas, przychodÂź kochana juz nadszedÂł czas.
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #234 : Marzec 18, 2010, 23:39:37 » |
|
Wiosna nam gwiezdnym siĂŞ Âświtem zapowie niebem i sercem odkrytem dla tych co sÂłuchaĂŚ jej skorzy racji dostrojÂą siĂŞ do jej niebiaĂąskiej wibracji ... Wiosenne rytmy zagrajÂą w dolmenach rozkwitnÂą potĂŞgÂą wÂśrĂłd megalitĂłw Promiennie zwibrujÂą w Piramid cieniach melodiĂŞ zwiastunĂłw epoki Âświtu Lecz tak na prawdĂŞ wiosenna lira rozedrgaĂŚ ma ciszĂŞ w Twojej duszy w kosmicznej zadumie strun Apollina Znaczenie jej w tym, co CIEBIE poruszy.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #235 : Marzec 19, 2010, 08:34:44 » |
|
East  pieknie !!! to miĂłd na serce z samego rana 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #236 : Marzec 27, 2010, 13:05:51 » |
|
p³yn¹ nuty...p³yn¹ nuty b³êkitne z³ote i szkar³atne jak powstaùców krew bociani klekot i skowronków w Polszcze dalekiej œpiew têtni¹ klawisze uderzeniem têsknoty i serca paryski bruk choler¹ spowity tytani wysi³ek Honore i Georg podszyty wolnoœci skandalem wêgierski taniec z palców Ferenca ognistych polonez i walc brillante echem szerokim z nokturenem od Majorki siê niesie gdzieœ na poddaszu na suchoty wizjoner z ducha genezis usycha nieopodal Pól Elizejskich umiera wszechczasów fortepianu Mistrz niepospolity http://www.youtube.com/watch?v=UmKlYaygCek&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=A799HrP3POM&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2010, 13:23:37 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #237 : Kwiecień 07, 2010, 12:15:12 » |
|
zwiÂązany Âświat
œwiat siê zawi¹za³ wed³ug s³ów, myœli moich sam w siebie zapatrzy³ uwik³a³, poniecha³ tylu i tyle innego wszystkiego dobrego
to nie misterna sieÌ pajêcza czyniona œwiadomie by muchê poj¹Ì
to ÂśmierĂŚ namiĂŞtna twĂłrczoÂści niĂŚmi lĂŞku pleciona bĂłlem waÂżona, wyobraÂźni uwiÂądem w y z n a c z a n a…
nie ma wiĂŞc zÂłego innego prĂłcz splÂątania tego zapatrzenia, zamyÂślenia… bezmyÂślnego
prócz i s t n i e n i a pod³¹ myœl¹ w y k l ê t e g o
========================================
ptak i ojciec
siedzĂŞ przy stole spokojnie bo przy stole zawsze jest tak
przez okno z nagÂła wpada mi do rĂŞki maÂły ptak
odfrun¹Ì nie chce w d³onie garnie siê przestraszone gdy¿ one jedn¹ tylko znaj¹ opowieœÌ
¿e jeœli znienacka ptak do mieszkania wpada rych³¹ to œmierÌ wró¿y i ból lub zwadê
jednak zabiĂŚ go nie pozwoliÂły tobie siedzÂącemu obok
a gdy siĂŞ obudziÂłam jeszcze nigdy nie ÂśmiaÂłam siĂŞ tak dÂługo i mocno przez Âłzy
ze szczĂŞÂścia ktĂłre przyniĂłsÂł
i po³o¿y³ na nasz du¿y stó³ twój ojciec nowonarodzony
ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 12, 2010, 21:12:18 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #238 : Kwiecień 11, 2010, 11:29:20 » |
|
dwie minuty ciszy…
dwie minuty syreny ciĂŞÂło niebo
dwie minuty stalowy ptak mg³ê nadaremno
w sÂłup soli zmieniony przechodzieĂą…
mieszkaĂący z nad drugiego brzegu Styksu zgody, miÂłoÂści zÂłaknieni na Ziemi
ze smutkiem tak dÂługo pamiĂŞtajÂących
przyjĂŞli
11 kwiecieĂą 2010
lotnikom...
niĂŚ siĂŞ zerwaÂła sÂłup ognia przepaliÂł do koĂąca Âłzy siĂŞ zagotujÂą wiĂŞc nie pÂłacz drogĂŞ znaczy blask w peÂłni biaÂłego miesiÂąca
szlak szeroki dla tych co po niebie odwaÂżnie pÂłynĂŞli
dokonaÂł siĂŞ strach na szczĂŞÂście odeszli razem choĂŚ nieco bladzi i nieco...
zdziwieni
styczeĂą 2008
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2010, 11:29:39 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #239 : Kwiecień 11, 2010, 12:21:43 » |
|
Przemijanie
niczym wiatr zapisujacy swoj zywot malowidlami chmur na niebie
niczym slonce znaczace swoje istnienie osuszaniem mokrych zielonosci lak
niczym ciemnosc utrwalajaca siebie usypianiem dnia
tym jest los czlowieka , ktory przybyszem bedac na ziemi
znaczacym mysla i uczyciem czyny swoje w przemijaniu dni kroczy
tym jest kruchosc zycia , co tak wiele moc by chciala , a tak malo zdecydowac moze
zatem gest serca , napelniony miloscia i dziekuje za kazda chwile podarowana drugiemu czlowiekowi
niech nas zjednoczy , niech cieplo wspolczujacego uczucia i swiatlo wiary w dobro towarzysza ochodzacym
niech ICH od nas odchodzenie bedzie powrotem do DOMU , w ktorym sa witani radoscia i miloscia oczekujacych ICH tam najblizszych.
przemijanie TU jest przeolbrzymim Istnieniem TAM.
Lzy smutku niechaj stana sie lzami radosci.
Dziekuje Wam Wszystkim za chwile bycia ze mna na tym swiecie.
[ * * * ]
Kiara.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2010, 15:14:52 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #240 : Maj 04, 2010, 11:49:03 » |
|
czas miÂłoÂści...
ona tÂłumaczyÂła, on zatrzasn¹³ drzwi do kolejnego stulecia. ona pÂłakaÂła on myÂślaÂł, Âże orÂłem znowu uleciaÂł…
mijaj¹ s³oùca, galaktyki rodz¹ siê nowe oni niezwyciê¿eni wci¹¿ w³os dziel¹ na czworo
kiedy powróc¹, bo wreszcie zabraknie im s³ów œwiat przestanie istnieÌ na chwilê - odpocznie sobie
po tej miÂłoÂści, w nieustannej wojnie.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #241 : Maj 04, 2010, 12:09:43 » |
|
czas miÂłoÂści...
ona tÂłumaczyÂła, on zatrzasn¹³ drzwi do kolejnego stulecia. ona pÂłakaÂła on myÂślaÂł, Âże orÂłem znowu uleciaÂł…
mijaj¹ s³oùca, galaktyki rodz¹ siê nowe oni niezwyciê¿eni wci¹¿ w³os dziel¹ na czworo
kiedy powróc¹, bo wreszcie zabraknie im s³ów œwiat przestanie istnieÌ na chwilê - odpocznie sobie
po tej miÂłoÂści, w nieustannej wojnie.
Bardzo piekny wiersz Koliberku, naprawde bardzo gleboki. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #242 : Maj 05, 2010, 10:08:17 » |
|
Stary on ci jest, ale istotny, to fakt. DziĂŞkujĂŞ Kiaro za zauwaÂżenie i opiniĂŞ.
anioÂł rzekÂł
byÂłem twoim cieniem caÂły czas noc i dzieĂą
zapĂŞdzony zabiedzony do pracy do dziecka do Âżony przywykÂłeÂś do cienia. co
bez ciebie niczego nie poprawia bez ciebie niczego nie zmienia
gdy barwy Âżycia spÂłowiaÂły boÂś za bary za bardzo siĂŞ z nim siĂŞ braÂł staÂłem siĂŞ coraz bardziej odlegÂły
samotny i skarlaÂły
lecz zmĂŞczony i wreszcie zadumany zobaczyÂłeÂś mnie znĂłw
jak za dawnych dzieciĂŞcych lat
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 05, 2010, 10:10:06 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #243 : Maj 14, 2010, 15:53:26 » |
|
pogna³am ci ja... pogna³am ci ja dziœ za têcz¹ na przekór wichrom, na przekór deszczom s³oùca wypatrujê, co jej drogi œciele wysz³o, mrugnê³o, za darmo ty chcesz pomodliÌ siê, nie ³aska w jakim monastyrze albo koœciele... œwiat³oœÌ, œwiat³oœÌ ³aski pe³na i muzyka drogi mlecznej sprowadŸ têczê mi koniecznie co mi bêdzie szczêœcie - co mi zdrowie bêdzie wró¿yÌ co na przekór wszelkiej burzy wysz³a têcza, popatrzy³a mo¿e byœ tak: ciszej mi³a!
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 15:54:33 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #244 : Maj 14, 2010, 19:57:52 » |
|
Gorace lato....Juz niedlugo slonce wzejdzie swoim blaskiem dzien rozswieci wowczas Czlowiek bedzie duzy juz wyrosnie z Ludzkich dzieci czas ku temu nas prowadzi mierzac droge swa miloscia Czlowiek mysla ja wzbogaca choc przemierzal bezradnoscia patrzec na to sercem trzeba by zobaczyc uczuc cieplo sa zwiastunem nieba wiosna sa jak usmiech nieba troska jednak lato juz za pasem z goracoscia uczuc zmierza ono tchnieniem jednym pieknym z giermka czyni juz rycerza.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2010, 19:58:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #245 : Maj 15, 2010, 10:37:01 » |
|
jest
jest we mnie wszystko jest we mnie nic jak dobrze jak piĂŞknie ÂżyĂŚ
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #246 : Maj 15, 2010, 11:28:07 » |
|
SiĂŞ bywaÂło juÂż w niebycie, jednak kocham kochaĂŚ w Âżycie...  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #247 : Maj 15, 2010, 13:18:43 » |
|
KochaĂŚ Âżycie, nawet w Âżycie, to Thotala treœÌ na bycie…  Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #248 : Maj 15, 2010, 21:03:14 » |
|
Powiem skrycie, mi³oœÌ w ¿ycie, to jest pierwsza myœl o œwicie, ale druga myœl jest taka, ¿eby posi¹œÌ polot ptaka...  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #249 : Maj 15, 2010, 21:57:01 » |
|
Siê uœmia³am z waszych fraszek, ¿yta ,¿ycia,s³ów igraszek  polot Ptaka mój Thotalku , lepiej posi¹œÌ o poranku. Myœl siê wtedy lepiej sprê¿a mózgu wcale nadwyrê¿a. 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
|