chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 17, 2008, 17:12:33 » |
|
Piêkny Kiaro
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 17, 2008, 22:52:42 » |
|
No to ³adnie, wszystkie pisz±, nie utul± cz³eka cisz±, tylko czytaæ na g³os ka¿±, gdy powabny rym usma¿±. Ja smakowa³bym siê w ciszy, nikt nie mówi, nikt nie s³yszy poetyckie wizje miewa³ kolorami ¶wiat opiewa³ I od dzisiaj zacznê chyba pêdzlem przy widokach kiwaæ a poezji nie tknê wcale w mym codziennym weny szale Pe³en weny Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 17, 2008, 22:55:11 » |
|
Thotal ,jeste¶ thotalnym poet±
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 18, 2008, 07:27:47 » |
|
Jestem Thotu¶ - :)tuu¶
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 18, 2008, 20:22:23 » |
|
Nie jestem i nigdy nie mia³em do wierszoklectwa smyka³ki, ale pamietam taki bardzo fajny wierszyk (ju¿ z d³ug± brod±): Ala ma kota a kot ma Alê, Ala go kocha, a on j± wcale.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 18, 2008, 20:43:43 » |
|
Niczym Thot totalnnie szczery Niczym dama ma maniery Niczym malarz w kolor mierzy Niczym gwiazda jest na wierzy Chce uslyszec barwy cisze Chce kolysac szeptu spiewem Chce juz uczuc miec ulewe Chce swym chceniem.... Dzisiaj wczoraj, moze jutro Dzien zawola choc cichutko Nadejsc zechce ukojeniem Rzeknie, TOTUS! Tys POETOM , a nie leniem. W podziwie dla weny Totusia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 18, 2008, 20:44:36 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Enigma
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 18, 2008, 21:16:56 » |
|
Heh, ¶wietne to wasze pisanie czyta sie bajkowo I pomy¶leæ ze wiersze kojarzy³y sie ze szko³± i wkuwaniem, a to przecie¿ takie radosne
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 18, 2008, 21:27:35 » |
|
Taka moja ma³o twórczo¶æ spontaniczna wiara i wolno¶æ mi³o¶æ i szczê¶cie rado¶æ i zdrowie mam dziêki tobie nadzieja na pokój nadzieja na ¿ycie nadzieja na dobro nadzieja to okno do marzeñ spe³nienia i szczê¶cia ³ez uronienia
|
|
|
|
|
|
|
Septerra
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 18, 2008, 21:49:42 » |
|
nadzieja to plan, on zi¶ci siê nam, przydarzy siê, wszystko siê zdarzy wiêc uwierz za dwóch, ty i twój duch, z nadziej± wam bêdzie do twarzy -1,2,3...
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 18, 2008, 22:50:55 » |
|
Micha³,Kiara i Septerra, Totu¶,Mora,Rafaella wszyscy pisz± rymowanki, nawet chanell staje w szranki.
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 18, 2008, 22:58:25 » |
|
Mi jako¶ nie wychodz± rymowanki...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 20, 2008, 00:13:00 » |
|
Gryz±c pióra, z g³ow± w chmurach, muszê to powiedzieæ, ¿e przy Kiarze, wiêcej ³a¿ê, by leniem nie siedzieæ.
Pozdro - Thool
|
|
|
|
|
|
|
Joel
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 20, 2008, 00:18:59 » |
|
To wszystko dlatego, ¿e sztuka powstaje z naszych emocji. A my czêsto silniej prze¿ywamy smutek ni¿ rado¶æ. Dlatego smutne i nostalgiczne wiersze i muzyka wydaj± nam siê byæ lepsze od tych weso³ych. Wiem, ¿e to mo¿e nie na temat, ale nie mog³am siê powstrzymaæ. Piosenka tak smutna, ¿e a¿ niesamowita - http://pl.youtube.com/watch?v=lYOWLohqNx8Musze to przyznac, niesamowita piosenka Przypadla mi do gustu, prosze przeslij mi na PW wiecej takich lub tu na forum, Dziekuje. Co do wierszy, wiecej ich prosze - fajnie sie je czyta Channel daje tak mocno w szranki Az z polek spadaja szklanki Pisz wiecej rymowanek Wiedz, ze nie zabranie tutaj nigdy szklanek Pozdrawiam, Joel.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2008, 00:21:40 wys³ane przez Joel »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 21, 2008, 23:08:14 » |
|
Jesienna nostalgia Zawitaj w skromne nasze progi, kasztanem sypnij nam pod nogi. Porann± mgie³k± nas oplataj i pajêczyn± babiego lata. Ostatnim ciep³ym promykiem s³oñca, niczym kobieta ciep³a nêc±ca. Obrazy maluj w ¿ó³ci, w czerwieni chwilo ulotna z³otej jesieni. Ja nie chcê zimy ja ju¿ chce wiosnê !!!! przegoñmy zimê
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 26, 2008, 19:42:45 » |
|
jesieni±niebo zasnu³o spokojem ziemiê niemal ca³± zielony szal nadziei brunatno-z³ote przybiera blaski a w parku wiewióreczka ruda po li¶ciach, po patyczkach czyni drobne trzaski ¿uczek w norkê, niczym krecik na zimê siê chowa ³êty na kartofliskach ulecia³y z dymem i ³asica zwinna czê¶ciej w ciep³o tuli g³owê tak kolejna kartka ¿ycia opada i kolejna pora roku mija
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2008, 20:09:02 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 28, 2008, 10:41:36 » |
|
o poranku ja³owyms³oñce g³owê filuternie przekrzywi³o zza chmury mrugnê³o ³askawie a wy ¶piochy w pieleszach jeszcze z kim¿e ja siê dzi¶ pobawiê hej, poeci pora wstawaæ! i za pióra szybko chwytaæ bo mnie chmury wnet przykryj± i nie bêdzie kogo witaæ!
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2008, 10:42:26 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 28, 2008, 19:58:37 » |
|
Mój poeto ! wiersze z rana ja mam pisac? Rano w g³owie pustka,cisza Lepej mysli siê z wieczora, kiedy przyjdzie noca pora, Przez dzien mysli gromadzone wnet na papier prze³o¿ne
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 28, 2008, 20:46:55 » |
|
ksiê¿ycowemu poecie - Channelowiksiê¿ycowy z Ciebie stwór mroczne w g³owie czy¿by my¶li ja ¿em my¶la³ - ¿e trze¼wiutki rano wstajesz - i napiszesz, co te¿ noc± Ci siê przy¶ni jakie ¶wiaty penetrujesz z Morfeuszem za pan brat i po jakich to wertepach nieznanych nam chadzasz a mo¿e po¶ród i samych gwiazd? a Ty noc± gwiazdy lecz na wêdkê widaæ ³owisz w¶ród ciemno¶ci szukasz weny mo¿e racja - noc± ciszej a nu¿, us³yszysz jej brzmienie skoro nie chcesz rano w stokrotkach, ¶niegu, kwiatach akacji, czy ¿ycie!
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 10:06:11 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Pa¼dziernik 28, 2008, 21:28:14 » |
|
karosz mój
pêdziwiatr wystukuje przyja¼ñ w rytm k³usa i galopu
goniæ z nim chmury s³oñca z³ote i motyle
skrzyd³a rozwin±æ w deszcz
o pó³nocy
.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 10:08:19 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #44 : Pa¼dziernik 28, 2008, 22:35:05 » |
|
Mój poeto,mój Ambro¿y, ¿aden ze mnie nocny marek, ¿aden ksiêzycowy stwór. Có¿ poradzê ¿e ma dusza w stronê gwiazd co noc wyrusza? Gdy poproszê Morfeusza , to mnie do snu tuli mile poprawiaj±c mi poduchê przed³u¿aj±c s³odkie chwile.
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Pa¼dziernik 29, 2008, 10:51:52 » |
|
có¿tak to widaæ z kana³ami bywa zanurzyæ siê w s³odkiej po¶cieli zmru¿yæ oczy a tu ca³y niebosk³on przed nimi siê toczy opowie¶ci siê wij± i zap³adniaj± umys³ wra¿eñ g³odny tê ziemiê niczyj±
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 10:52:36 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
Hironobu15
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Pa¼dziernik 29, 2008, 18:24:00 » |
|
¦wietne te notki;]
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Pa¼dziernik 29, 2008, 19:31:16 » |
|
Nim sen slodki oczka zmruzy Nim snic zaczniesz o podrozy Nim rozkosza rozkolyszesz czas
Przytul marzen bukiet caly I posluchaj serca brzmienia By w objeciach ukojenia trwac
Nim poranek sie usmiechnie Nim srebrzysta gwiazdka zblednie Nim jutrzenki zadrzy blask
Ta chwileczka , choc krociotka Dla twych marzen jest jak lodka W kolorowy cie zabira swiat.
Kiara
|
|
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Pa¼dziernik 29, 2008, 21:30:22 » |
|
rezonans¶wiat kolorami wybucha i tonie zarazem w niemocy patrzysz i wiesz tu tonów g³êbokich brak i uderzeñ w wielki dzwon co w tobie ju¿ z lekka dr¿y w zniecierpliwieniu tu ciszy z tego p³yn±cej a ocknie siê i drugi cz³owiek i nowa pojawi siê pie¶ñ .
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2008, 21:37:36 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Pa¼dziernik 30, 2008, 21:43:35 » |
|
poeta
pusto wokó³ i mokro ni psa z kulaw± nog± ni szubrawca na lekarstwo nawet
poeta my¶li przemokniête na pó³kê po³o¿y³
i duma ostatni± z nich dy¿urn± jak kaloryfer ustawiæ bezpiecznie
z my¶lami nigdy nie dojdziesz do ³adu
zgasi³ ostatniego papierosa z radiem i w kapciach po ¶wiecie co siê wci±¿ kurczy pocz³apa³
tyle pisa³
epitafium porz±dnego jednak sobie nie wysma¿y³
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 31, 2008, 10:46:13 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
|