ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #325 : Lipiec 06, 2010, 09:47:02 » |
|
Ja go lubiĂŞ a on skubie Z pierza chce obedrzeĂŚ ptaka Ale có¿ – natura taka… Spasuj trochĂŞ moÂści panie Bo ci w gÂłowie tylko sranie! Ptak Âżyczliwie rzekÂł - co wie…  Pozdr 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #326 : Lipiec 06, 2010, 13:13:51 » |
|
i ptak zniknÂą w sinej dali na szczekanie obojĂŞtny niech ten Âświr siĂŞ juÂż odwali bo jak dziobnĂŞ - pĂłjdzie w piĂŞty ... 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #327 : Lipiec 06, 2010, 13:55:50 » |
|
Patrzcie jaki ORNITOLOG  nie poleci na sam prolog, tylko dziobaÂł bĂŞdzie brata, a brat jemu, jak brat Âłata  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #328 : Lipiec 06, 2010, 14:17:05 » |
|
ja nie kaczka Âżeby dziobaĂŚ wolĂŞ wybraĂŚ inne drzewo ja tu ptaszka poÂżaÂłowaĂŚ ino przyszÂłem mĂłj kolego brata dziobaĂŚ nie zamierzam ale wiesz to przecieÂż druhu Âże tam gdzie i ty "uderzam" by nie zastaĂŚ siĂŞ w bezruchu  o nic Âżalu przecieÂż nie mam za nic przecieÂż CiĂŞ nie ganiĂŞ zastosowaĂŚ nam tu trzeba Radykalne Wybaczanie
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #329 : Lipiec 06, 2010, 17:46:04 » |
|
Tak zakoĂączyÂł siĂŞ Ăłw spĂłr Ptak w przestworzach lata dalej Ornitolog poszedÂł w bĂłr ÂŚwir pod drzewem z psem zostaje…  The End
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #330 : Lipiec 06, 2010, 22:31:10 » |
|
Dobrze byÌ miejscowym œwirem, taki na wolnoœci ¿yje, zaÌwiruje do ptaszyska, radoœÌ mu z "niczego" tryska  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #331 : Lipiec 06, 2010, 22:45:24 » |
|
MoraÂł z fraszek wyszedÂł taki , Âże nasz ThotuÂś lubi Ptaki:) Te co gdaczÂą i fruwajÂą,, Te co jajka nam skÂładajÂą. Teraz mysl mnie naszÂła taka, czy teÂż lubi swego ptaka ? 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #332 : Lipiec 06, 2010, 22:51:00 » |
|
Ale heca, ale draka, ThotuÂś lubi swego ptaka! 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #333 : Lipiec 06, 2010, 23:03:31 » |
|
Nie hodujĂŞ, nie uwiĂŞÂżam, ani ptaka, ani wĂŞÂża, lubiĂŞ siebie, a w porywach, proponujĂŞ noc w pokrzywach  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #334 : Lipiec 06, 2010, 23:09:21 » |
|
Noc w pokrzywach po mym trupie, moÂżna sobie sparzyĂŚ pupĂŞ. ProponujĂŞ w gĂŞstych krzakach Âżeby nie naraÂżaĂŚ ptaka 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #335 : Lipiec 06, 2010, 23:19:42 » |
|
Jeszcze nam siê Ptak obrazi, to ¿e po ga³êziach ³azi, robi z góry na ko³nierze, to ja jednak jeszcze wierzê, MU...czasami  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #336 : Lipiec 06, 2010, 23:20:33 » |
|
Co Ci "tryska", mój Thotalu? Mo¿e da siê TO przerobiÌ? Nie miej o to do mnie ¿alu, Ale chcia³bym coœ zarobiÌ?  Gdzieœ w Oriencie ropa tryska I ³aduj¹ j¹ w bary³ki. Zanim przyjdzie na mnie kryska, Chêtnie skubnê coœ z tej "¿y³ki"  Mo¿e Ci tryskaj¹ ³upki? Te¿ mamona. Coœ siê utka! Czekam wiêc na du¿e dutki. Tylko nie rób ze mnie dudka.  W razie co, spó³kê polecam I dziœ siê ju¿ nie podniecam. Tylko czy coœ wtedy tryœnie...? Idê spaÌ - mo¿e coœ wyœniê 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #337 : Lipiec 06, 2010, 23:37:43 » |
|
Na Cheopsie Âświr grasuje Co wolnoÂściÂą wci¹¿ siĂŞ cieszy RadoœÌ wielka w nim buzuje GalanteriÂą teÂż nie grzeszy Noc w pokrzywach spĂŞdziĂŚ pragnie On co siebie tak ukochaÂł Anons zatem pisze skÂładnie Nawet trochĂŞ teÂż zaszlochaÂł No i czeka nieboraczek Do ksiĂŞÂżyca gÂłoÂśno wyje W trawĂŞ rzuciÂł swĂłj kubraczek CoÂś mu tryska aÂż na szyjĂŞ Tak namiĂŞtnoœÌ wyzwolona Thotalowe zbiera Âżniwo KrzyÂś chce spó³ki - bo mamona Podejrzewa w tym paliwo… 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #338 : Lipiec 07, 2010, 18:23:49 » |
|
Ze mnie tylko radoœÌ tryska, dawaj pyska, dawaj pyska!!!  a kto myœli mia³ kud³ate, niech ju¿ nie chce byÌ mym bratem...  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
|
 |
« Odpowiedz #339 : Lipiec 07, 2010, 21:35:36 » |
|
A kto mówi "dawaj pyska"? Z kogo radoœÌ wielka tryska ? Moze myœli w nas kud³ate  ale zostaù naszym bratem . 
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
zigrin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #340 : Lipiec 07, 2010, 22:47:17 » |
|
KudÂłatego poznasz z dala Nie dÂźwigajÂąc wzroku w gĂłrĂŞ. StÂąpa nisko, w gĂłrze paÂła i ma owÂłosionÂą skĂłrĂŞ. Lecz pozory mogÂą myliĂŚ kiedyÂś pojmÂą to owieczki, Âże ich pasterz teÂż siĂŞ siliÂł by siĂŞ trzymaĂŚ ich wycieczki.  Niby goÂły i wesoÂły, myty i gÂładko golony. Kubrak z futra, laska w dÂłoni i twĂłj pasterz jest gotowy. I nie waÂżne, Âże z postĂŞpem laskĂŞ z futrem poukrywaÂł. Tam gdzie sÂłoĂące nie dochodzi, tam otwarcie bĂŞdzie bywaÂł… 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 22:48:25 wysłane przez zigrin »
|
|
|
|
|
Torton
Gość
|
 |
« Odpowiedz #341 : Sierpień 07, 2010, 12:21:22 » |
|
Ja jestem sceptykiem - mĂłj kraj tego wymaga, gÂłoÂśnym krzykiem na pÂłycie swĂłj sprzeciw wyraÂżam.
IdeaÂły siĂŞ depcze, sÂłowa wielkie zapomina, dla maÂłych spraw wiecznie prywata, ukÂład (Âświnia).
Realizm prosto z Polski - to dla was Ukraina, lepiej miejcie na oku to co u was siĂŞ zaczyna.
Polityku jedenz drugim, pamiĂŞtajcie maÂłych ludzi, bo bez nich Âżaden z was nigdy nie byÂłby taki duÂży.
Nie zapominajcie nigdy, bo lud nigdy nie zapomni, za kÂłamstwa, krzywdy przyjdzie czas Âże siĂŞ upomni.
i nas ne podoÂłaty, bo nie dacie nam rady
Przez kÂłamstwo oszczercĂłw, oni stojÂą na kobiercu z diabÂłem i mĂłwiÂą mu, Âże padÂłem im do stĂłp.
Jednak prĂłg w mojej dÂłonie mĂłwi, Âże mam dÂług w stosunku do nich, bracia - !!! BĂłg !!! nas chroni, sprawy sÂłusznej.
Jeœli teraz nie naprawisz czegoœ, nie zrobisz tego póŸniej (nie zrobisz póŸniej).Liber ====================================== Molesta-Tych kilka... "Tych kilka momentów gdy cz³owiekowi siê wydaje ¿e mo¿e zmieniÌ coœ zamiast tylko drapaÌ siê po jajach myœleÌ tylko by siê najeœÌ mo¿na siê uczyÌ manier, uczyÌ walczyÌ siê z wadami gdy czujemy siê tandetni bliskich mamiÌ gdy przychodzi czas obietnic wierzyÌ w zmianê kiedy w deklaracji krew s³u¿y za atrament ale w ka¿dej walce zbyt du¿e prawdopodobieùstwo jest przegranej i gdy zza firanek patrzê na przechodniów widzê jakby z ka¿dym krokiem pakowali siê do grobu id¹ i na nic jest ta, podró¿ ca³a gra jest nieuczciwa ale udzia³ w niej to odruch i s¹ wœród nas tacy którzy czuj¹ ¿e coœ z nami jest nie tak to jakiœ jeden wielki wa³, jeden wielki przekrêt który razem z tob¹ ci¹gnie siê przewlekle dopuœÌ t¹ œwiadomoœÌ, zbuduj go nie pomost odbij siê i oddech wstrzymaj tak nawet jeœli mia³byœ dostaÌ te dawki w zastrzykach tam jest œwiat³o by je nazwaÌ nie potrzeba ci jêzyka wystarczy dzia³aÌ i oczu przed nim nie zamykaÌ" Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2010, 21:19:56 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Betti
Gość
|
 |
« Odpowiedz #342 : Październik 08, 2010, 13:03:14 » |
|
Adam Asnyk Tym, ktĂłrzy smutni, ktĂłrzy zgnĂŞbieni W milczeniu tylko i cierpiÂą i ginÂą, Tym dla serc trzeba jaÂśniejszych promieni Nad idealnÂą ÂświecÂących krainÂą,
Im zimne sÂłowa mĂŞdrcĂłw nie wystarczÂą I praw koniecznych bezwzglĂŞdna powaga Nie bĂŞdzie dla nich osÂłonÂą ni tarczÂą, Gdy serce gwaÂłtem szczĂŞÂścia siĂŞ domaga.
Trzeba im pociech, których nie da ¿ycie; Trzeba anielskich uœmiechów w b³êkicie; Trzeba litosnej nad œwiatem opieki; Trzeba mi³oœci wiecznej, choÌ dalekiej...
|
|
|
|
|
|
|
soook
Gość
|
 |
« Odpowiedz #343 : Październik 10, 2010, 08:34:29 » |
|
..................Ziemia chlebem ciaÂło me unosi , stopom oddech liczny daje WÂłosy sÂłoĂące ciepÂłem gÂładzi , sÂłomy barwÂą zdobi
Duszy chlebem , bez kres tam jest myœli mnogoœÌ zapisana wiedza z mi³oœci¹ pa³acem tam stoj¹ .
A klucze do paÂłacu tego , we mnie sÂą.............................................. ==================================
Poemat maly , o Mysli
mysl , najwieksze , najbardziej tajemnicze , najmniej znane zjawisko, a najpotezniejsza sila swiata , istny cud stworzenia , przeblysk Stworcy w czlowieku ; trwaly stan i ustawiczny przejaw duszy ludzkiej , przerywany tylko przez wewnerzne a bezwiedne wybuchy uczuc, przez nagle , z zewnatrz przychodzace wrazenia lub przez pobudzenia nerwowe ciala ; postac niezmienna, jedyna, w jakiej dokonywa sie dzialalnosc rozumu , rozsadku ,wyobrazni , uczucia uswiadamionego, pamieci i wiedzy ; wytwor a zarazem tworzywo umyslu ludzkiego , ktory im wiecej mysli , tym wiecej ma tez sily do myslenia , tym wiecej wydaje ,tym wiecej zyskuje ; sila a zarazem materia ducha , ktory ciagle wlasnymi myslami swoimi sie poteguje, myslami tylko , i sam w swiat wschodzi , w siebie wchlania , przez odczuwanie go i wyrozumiewanie ; czas i przestrzen pod moc swoja podbija , raczej kategorie te jako dwie nieskonczonosci , sam z siebie wydaje ; niespetany niczym , nieokielznany rumak napowietrzny , obszary czasu i przestrzeni w blyskawic mgnieniu przebywa, okowy ciala i dotykalnej zmyslowej materii kruszy - i jest jedynym jestestwem swiata niczym nieskrepowanym , wiekuiscie wolnym , nieznajacym innej niewoli , procz niezbadanych tajemnic bytu jako tez ograniczenia wlasnego umyslu i zachmurzenia duszy przez umysly .
Mysl tylko jedna pozwala czlowiekowi czuc sie istota z natury caloscia wydzielona ; ona jedna tylko mowi mu , ze JEST . coqito ergo sum . .....czy aby na pewno ?
ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2010, 19:55:13 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #344 : Październik 20, 2010, 20:59:20 » |
|
umarÂłe miasteczka
chÂłopcy z mojego miasteczka ÂżyjÂą krĂłtko ÂśmierĂŚ nie ma tu wiele do roboty
zbiera tylko puste butelki
przy oknach cieniem stojÂą przedwczesne wdowy nie ma czasu na Âżycie nie ma czasu na
rozpacz
w mieÂście kobiet bez dzieci na podwĂłrkach wiatr toczy piÂłkĂŞ
samotnie
.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #345 : Październik 27, 2010, 10:02:01 » |
|
a co tam p³akaÌ nam...a co tam p³akaÌ i narzekaÌ kto ju¿ umar³ umrzeÌ mia³ kto ju¿ umar³ umrzeÌ chcia³ a wicher wia³, a wicher wy³kracz¹ wrony nad Henrym Leedeszcz obmywa smutne cia³o pieœù szeleœci bia³a brzoza ty przed kar¹ siê nie schowasz... a wicher wia³, a wicher wy³kracz¹ wrony nad Henrym Lee*mi³oœÌ ciep³e ma ramiona lecz dosiêgn¹ gdy zdradzana lecz dopadn¹ gdy mamiona a wicher wia³, a wicher wy³kracz¹ wrony nad Henrym Lee** http://www.youtube.com/watch?v=82BbHSqSTwc&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 20:30:41 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #346 : Październik 27, 2010, 13:52:59 » |
|
KrĂłtka ballada o zÂłym sÂłowie
S³owo z³e ich œciga³o S³owo okrutne los ich wyklê³o Za mi³oœÌ tak bardzo œwietlist¹ Za mi³oœÌ dla s³owa nieczyst¹
A oni cali w skowronkach A oni ogniem ÂświĂŞtym pÂłonÂą...
SÂłowem zÂłym ludzie szermujÂą Sprawiedliwe rozpalajÂą stosy
A oni tacy szczĂŞÂśliwi TĂŞczĂŞ pod niebem montujÂą…
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #347 : Październik 27, 2010, 14:26:33 » |
|
Ot... tak sobie....
Kiedy czyny sa swietliste to i slowa plyna czyste. Ludzie wszak natury maja .... nieprawoscia zabarwiaja czyny, slowa budujace No , a pozniej patrza w slonce oczekujac tam poklasku i budujac tecze z kart Niby farsa , niby zart...
Kiedy swietosc ich wynosi blask prawosci tworzy swit wowczas nie istnieje wstyd....
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #348 : Październik 27, 2010, 15:04:29 » |
|
KamieĂą zawsze jest zbyt twardy Na czÂłowieka miĂŞkki kark SÂłowo tylko tyle warte Ile wsparcia sercu da…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
 |
« Odpowiedz #349 : Październik 27, 2010, 16:13:25 » |
|
niechaj kamieù twardy...  niechaj kamieù twardy moich ust nie rani, mego serca nie zamyka bram p³atki ró¿ to moje ³zy...niechaj ten rzuci kamieniemniechaj w têczê rzuci swoim sumieniem... a p³atki ró¿ to moje ³zy...krew i ró¿e to moje sny* * http://www.youtube.com/watch?v=p7D7U7vrFjo&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 20:30:15 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|