ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #325 : Lipiec 06, 2010, 09:47:02 » |
|
Ja go lubiê a on skubie Z pierza chce obedrzeæ ptaka Ale có¿ – natura taka… Spasuj trochê mo¶ci panie Bo ci w g³owie tylko sranie! Ptak ¿yczliwie rzek³ - co wie… Pozdr
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #326 : Lipiec 06, 2010, 13:13:51 » |
|
i ptak znikn± w sinej dali na szczekanie obojêtny niech ten ¶wir siê ju¿ odwali bo jak dziobnê - pójdzie w piêty ...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #327 : Lipiec 06, 2010, 13:55:50 » |
|
Patrzcie jaki ORNITOLOG nie poleci na sam prolog, tylko dzioba³ bêdzie brata, a brat jemu, jak brat ³ata Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #328 : Lipiec 06, 2010, 14:17:05 » |
|
ja nie kaczka ¿eby dziobaæ wolê wybraæ inne drzewo ja tu ptaszka po¿a³owaæ ino przysz³em mój kolego brata dziobaæ nie zamierzam ale wiesz to przecie¿ druhu ¿e tam gdzie i ty "uderzam" by nie zastaæ siê w bezruchu o nic ¿alu przecie¿ nie mam za nic przecie¿ Ciê nie ganiê zastosowaæ nam tu trzeba Radykalne Wybaczanie
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #329 : Lipiec 06, 2010, 17:46:04 » |
|
Tak zakoñczy³ siê ów spór Ptak w przestworzach lata dalej Ornitolog poszed³ w bór ¦wir pod drzewem z psem zostaje… The End
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #330 : Lipiec 06, 2010, 22:31:10 » |
|
Dobrze byæ miejscowym ¶wirem, taki na wolno¶ci ¿yje, zaæwiruje do ptaszyska, rado¶æ mu z "niczego" tryska Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #331 : Lipiec 06, 2010, 22:45:24 » |
|
Mora³ z fraszek wyszed³ taki , ¿e nasz Thotu¶ lubi Ptaki:) Te co gdacz± i fruwaj±,, Te co jajka nam sk³adaj±. Teraz mysl mnie nasz³a taka, czy te¿ lubi swego ptaka ?
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #332 : Lipiec 06, 2010, 22:51:00 » |
|
Ale heca, ale draka, Thotu¶ lubi swego ptaka!
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #333 : Lipiec 06, 2010, 23:03:31 » |
|
Nie hodujê, nie uwiê¿am, ani ptaka, ani wê¿a, lubiê siebie, a w porywach, proponujê noc w pokrzywach Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #334 : Lipiec 06, 2010, 23:09:21 » |
|
Noc w pokrzywach po mym trupie, mo¿na sobie sparzyæ pupê. Proponujê w gêstych krzakach ¿eby nie nara¿aæ ptaka
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #335 : Lipiec 06, 2010, 23:19:42 » |
|
Jeszcze nam siê Ptak obrazi, to ¿e po ga³êziach ³azi, robi z góry na ko³nierze, to ja jednak jeszcze wierzê, MU...czasami Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #336 : Lipiec 06, 2010, 23:20:33 » |
|
Co Ci "tryska", mój Thotalu? Mo¿e da siê TO przerobiæ? Nie miej o to do mnie ¿alu, Ale chcia³bym co¶ zarobiæ? Gdzie¶ w Oriencie ropa tryska I ³aduj± j± w bary³ki. Zanim przyjdzie na mnie kryska, Chêtnie skubnê co¶ z tej "¿y³ki" Mo¿e Ci tryskaj± ³upki? Te¿ mamona. Co¶ siê utka! Czekam wiêc na du¿e dutki. Tylko nie rób ze mnie dudka. W razie co, spó³kê polecam I dzi¶ siê ju¿ nie podniecam. Tylko czy co¶ wtedy try¶nie...? Idê spaæ - mo¿e co¶ wy¶niê
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #337 : Lipiec 06, 2010, 23:37:43 » |
|
Na Cheopsie ¶wir grasuje Co wolno¶ci± wci±¿ siê cieszy Rado¶æ wielka w nim buzuje Galanteri± te¿ nie grzeszy Noc w pokrzywach spêdziæ pragnie On co siebie tak ukocha³ Anons zatem pisze sk³adnie Nawet trochê te¿ zaszlocha³ No i czeka nieboraczek Do ksiê¿yca g³o¶no wyje W trawê rzuci³ swój kubraczek Co¶ mu tryska a¿ na szyjê Tak namiêtno¶æ wyzwolona Thotalowe zbiera ¿niwo Krzy¶ chce spó³ki - bo mamona Podejrzewa w tym paliwo…
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #338 : Lipiec 07, 2010, 18:23:49 » |
|
Ze mnie tylko rado¶æ tryska, dawaj pyska, dawaj pyska!!! a kto my¶li mia³ kud³ate, niech ju¿ nie chce byæ mym bratem... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #339 : Lipiec 07, 2010, 21:35:36 » |
|
A kto mówi "dawaj pyska"? Z kogo rado¶æ wielka tryska ? Moze my¶li w nas kud³ate ale zostañ naszym bratem .
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #340 : Lipiec 07, 2010, 22:47:17 » |
|
Kud³atego poznasz z dala Nie d¼wigaj±c wzroku w górê. St±pa nisko, w górze pa³a i ma ow³osion± skórê. Lecz pozory mog± myliæ kiedy¶ pojm± to owieczki, ¿e ich pasterz te¿ siê sili³ by siê trzymaæ ich wycieczki. Niby go³y i weso³y, myty i g³adko golony. Kubrak z futra, laska w d³oni i twój pasterz jest gotowy. I nie wa¿ne, ¿e z postêpem laskê z futrem poukrywa³. Tam gdzie s³oñce nie dochodzi, tam otwarcie bêdzie bywa³…
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 22:48:25 wys³ane przez zigrin »
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #341 : Sierpieñ 07, 2010, 12:21:22 » |
|
Ja jestem sceptykiem - mój kraj tego wymaga, g³o¶nym krzykiem na p³ycie swój sprzeciw wyra¿am.
Idea³y siê depcze, s³owa wielkie zapomina, dla ma³ych spraw wiecznie prywata, uk³ad (¶winia).
Realizm prosto z Polski - to dla was Ukraina, lepiej miejcie na oku to co u was siê zaczyna.
Polityku jedenz drugim, pamiêtajcie ma³ych ludzi, bo bez nich ¿aden z was nigdy nie by³by taki du¿y.
Nie zapominajcie nigdy, bo lud nigdy nie zapomni, za k³amstwa, krzywdy przyjdzie czas ¿e siê upomni.
i nas ne podo³aty, bo nie dacie nam rady
Przez k³amstwo oszczerców, oni stoj± na kobiercu z diab³em i mówi± mu, ¿e pad³em im do stóp.
Jednak próg w mojej d³onie mówi, ¿e mam d³ug w stosunku do nich, bracia - !!! Bóg !!! nas chroni, sprawy s³usznej.
Je¶li teraz nie naprawisz czego¶, nie zrobisz tego pó¼niej (nie zrobisz pó¼niej).Liber ====================================== Molesta-Tych kilka... "Tych kilka momentów gdy cz³owiekowi siê wydaje ¿e mo¿e zmieniæ co¶ zamiast tylko drapaæ siê po jajach my¶leæ tylko by siê naje¶æ mo¿na siê uczyæ manier, uczyæ walczyæ siê z wadami gdy czujemy siê tandetni bliskich mamiæ gdy przychodzi czas obietnic wierzyæ w zmianê kiedy w deklaracji krew s³u¿y za atrament ale w ka¿dej walce zbyt du¿e prawdopodobieñstwo jest przegranej i gdy zza firanek patrzê na przechodniów widzê jakby z ka¿dym krokiem pakowali siê do grobu id± i na nic jest ta, podró¿ ca³a gra jest nieuczciwa ale udzia³ w niej to odruch i s± w¶ród nas tacy którzy czuj± ¿e co¶ z nami jest nie tak to jaki¶ jeden wielki wa³, jeden wielki przekrêt który razem z tob± ci±gnie siê przewlekle dopu¶æ t± ¶wiadomo¶æ, zbuduj go nie pomost odbij siê i oddech wstrzymaj tak nawet je¶li mia³by¶ dostaæ te dawki w zastrzykach tam jest ¶wiat³o by je nazwaæ nie potrzeba ci jêzyka wystarczy dzia³aæ i oczu przed nim nie zamykaæ" Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 18, 2010, 21:19:56 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Betti
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #342 : Pa¼dziernik 08, 2010, 13:03:14 » |
|
Adam Asnyk Tym, którzy smutni, którzy zgnêbieni W milczeniu tylko i cierpi± i gin±, Tym dla serc trzeba ja¶niejszych promieni Nad idealn± ¶wiec±cych krain±,
Im zimne s³owa mêdrców nie wystarcz± I praw koniecznych bezwzglêdna powaga Nie bêdzie dla nich os³on± ni tarcz±, Gdy serce gwa³tem szczê¶cia siê domaga.
Trzeba im pociech, których nie da ¿ycie; Trzeba anielskich u¶miechów w b³êkicie; Trzeba litosnej nad ¶wiatem opieki; Trzeba mi³o¶ci wiecznej, choæ dalekiej...
|
|
|
|
|
|
|
soook
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #343 : Pa¼dziernik 10, 2010, 08:34:29 » |
|
..................Ziemia chlebem cia³o me unosi , stopom oddech liczny daje W³osy s³oñce ciep³em g³adzi , s³omy barw± zdobi
Duszy chlebem , bez kres tam jest my¶li mnogo¶æ zapisana wiedza z mi³o¶ci± pa³acem tam stoj± .
A klucze do pa³acu tego , we mnie s±.............................................. ==================================
Poemat maly , o Mysli
mysl , najwieksze , najbardziej tajemnicze , najmniej znane zjawisko, a najpotezniejsza sila swiata , istny cud stworzenia , przeblysk Stworcy w czlowieku ; trwaly stan i ustawiczny przejaw duszy ludzkiej , przerywany tylko przez wewnerzne a bezwiedne wybuchy uczuc, przez nagle , z zewnatrz przychodzace wrazenia lub przez pobudzenia nerwowe ciala ; postac niezmienna, jedyna, w jakiej dokonywa sie dzialalnosc rozumu , rozsadku ,wyobrazni , uczucia uswiadamionego, pamieci i wiedzy ; wytwor a zarazem tworzywo umyslu ludzkiego , ktory im wiecej mysli , tym wiecej ma tez sily do myslenia , tym wiecej wydaje ,tym wiecej zyskuje ; sila a zarazem materia ducha , ktory ciagle wlasnymi myslami swoimi sie poteguje, myslami tylko , i sam w swiat wschodzi , w siebie wchlania , przez odczuwanie go i wyrozumiewanie ; czas i przestrzen pod moc swoja podbija , raczej kategorie te jako dwie nieskonczonosci , sam z siebie wydaje ; niespetany niczym , nieokielznany rumak napowietrzny , obszary czasu i przestrzeni w blyskawic mgnieniu przebywa, okowy ciala i dotykalnej zmyslowej materii kruszy - i jest jedynym jestestwem swiata niczym nieskrepowanym , wiekuiscie wolnym , nieznajacym innej niewoli , procz niezbadanych tajemnic bytu jako tez ograniczenia wlasnego umyslu i zachmurzenia duszy przez umysly .
Mysl tylko jedna pozwala czlowiekowi czuc sie istota z natury caloscia wydzielona ; ona jedna tylko mowi mu , ze JEST . coqito ergo sum . .....czy aby na pewno ?
Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2010, 19:55:13 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #344 : Pa¼dziernik 20, 2010, 20:59:20 » |
|
umar³e miasteczka
ch³opcy z mojego miasteczka ¿yj± krótko ¶mieræ nie ma tu wiele do roboty
zbiera tylko puste butelki
przy oknach cieniem stoj± przedwczesne wdowy nie ma czasu na ¿ycie nie ma czasu na
rozpacz
w mie¶cie kobiet bez dzieci na podwórkach wiatr toczy pi³kê
samotnie
.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #345 : Pa¼dziernik 27, 2010, 10:02:01 » |
|
a co tam p³akaæ nam...a co tam p³akaæ i narzekaæ kto ju¿ umar³ umrzeæ mia³ kto ju¿ umar³ umrzeæ chcia³ a wicher wia³, a wicher wy³kracz± wrony nad Henrym Leedeszcz obmywa smutne cia³o pie¶ñ szele¶ci bia³a brzoza ty przed kar± siê nie schowasz... a wicher wia³, a wicher wy³kracz± wrony nad Henrym Lee*mi³o¶æ ciep³e ma ramiona lecz dosiêgn± gdy zdradzana lecz dopadn± gdy mamiona a wicher wia³, a wicher wy³kracz± wrony nad Henrym Lee** http://www.youtube.com/watch?v=82BbHSqSTwc&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2010, 20:30:41 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #346 : Pa¼dziernik 27, 2010, 13:52:59 » |
|
Krótka ballada o z³ym s³owie
S³owo z³e ich ¶ciga³o S³owo okrutne los ich wyklê³o Za mi³o¶æ tak bardzo ¶wietlist± Za mi³o¶æ dla s³owa nieczyst±
A oni cali w skowronkach A oni ogniem ¶wiêtym p³on±...
S³owem z³ym ludzie szermuj± Sprawiedliwe rozpalaj± stosy
A oni tacy szczê¶liwi Têczê pod niebem montuj±…
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #347 : Pa¼dziernik 27, 2010, 14:26:33 » |
|
Ot... tak sobie....
Kiedy czyny sa swietliste to i slowa plyna czyste. Ludzie wszak natury maja .... nieprawoscia zabarwiaja czyny, slowa budujace No , a pozniej patrza w slonce oczekujac tam poklasku i budujac tecze z kart Niby farsa , niby zart...
Kiedy swietosc ich wynosi blask prawosci tworzy swit wowczas nie istnieje wstyd....
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #348 : Pa¼dziernik 27, 2010, 15:04:29 » |
|
Kamieñ zawsze jest zbyt twardy Na cz³owieka miêkki kark S³owo tylko tyle warte Ile wsparcia sercu da…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #349 : Pa¼dziernik 27, 2010, 16:13:25 » |
|
niechaj kamieñ twardy... niechaj kamieñ twardy moich ust nie rani, mego serca nie zamyka bram p³atki ró¿ to moje ³zy...niechaj ten rzuci kamieniemniechaj w têczê rzuci swoim sumieniem... a p³atki ró¿ to moje ³zy...krew i ró¿e to moje sny* * http://www.youtube.com/watch?v=p7D7U7vrFjo&feature=related
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2010, 20:30:15 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|