Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #350 : Październik 27, 2010, 16:34:03 » |
|
Czystosc i Roza...
Kto czystoscia zycie scieli tak zwyczajnie wedle mow ten twardosci nie udzieli ni kamienia ani slow nie trza karku mu nadstawiac ani twarzy reka skryc Bo On godzien jest slow wielu pieknem barw ich bedzie zyc
Roza platkiem swym muskajac nie utoczy serca lez one delikatnoscia swa powstajac daja sercu zar jak piec zar milosci radosc tworzy lekko zycia barwiac ton Roza wonia kolorujac sen zly odgoni z Twoich skron.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 19:13:44 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #351 : Październik 27, 2010, 16:50:16 » |
|
czystoœÌ, jasnoœÌ....czystoœÌ, jasnoœÌ w ka¿dym wzglêdzie dywan prawdy œcieli wszêdzie nie uk³uj¹ ¿adne s³owa - jeœli serce jasne i gotowe na dzielenie, a nie branie na drugiego tak kochanie by nie rani³ odchodzeniem kiedy ³o¿e jeszcze dzieli by nie budzi³ zak³amaniem kiedy s³oùce jest w poœcieli... by mi³owa³ w czasy trudne - i w czyste zamienia³ brudne bo na dobre i na z³e, ma³o o tym kto pamiêta i zwyczajnie o tym wie, ¿e buduje ¿ycie takie jakie sam sobie chce...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 16:55:58 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #352 : Październik 27, 2010, 19:32:01 » |
|
Zycie Roz...
Choc roz wiele jest w ogrodach i mnogosci wyraz daja i choc pieknem swoim wabia nigdy wszak nie zniewalaja
Wolnosc cenia ponad miare ktorej lozem swym nie znacza godnosc wzycia wyznaczaja wolnosc dajac , wiec nie placza
Odchodzenie i zmienianie.... rzecz to ludzka w kazdym wzgledzie jednak gdy zawiera szczerosc dobro moze stworzyc wszedzie Byc na dobre i na zle... slowa , ktore czynia cuda byc na dobre i na zle? ale komu dzis sie uda sekret w nich zawarty caly zeby dwie osoby chcialy razem trudy pokonywac miast wciaz nimi siebie zbywac by nie tworzyc rzeczy zlych w ktorych pozniej trzeba tkwic Wedle mocy tej przysiegi tak opacznie rozumianej tak bezmyslnie przestrzeganej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 19:34:18 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #353 : Październik 27, 2010, 19:59:46 » |
|
rozumienie klucz do szczêœcia warto o tym wpierw pamiêtaÌ przed przysiêg¹, obietnic¹ a nie ganiaÌ za spódnic¹ gdy feromon w³adzê trzyma tam gdzie m¹droœÌ, zdrady ni ma!
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 20:00:28 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #354 : Październik 27, 2010, 20:17:32 » |
|
Tak siĂŞ ró¿a przechwalaÂła SwÂą piĂŞknoÂściÂą zachwycaÂła ÂŻe aÂż kolce jej wyrosÂły WkrĂłtce zwiĂŞdÂła w samotnoÂści…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #355 : Październik 27, 2010, 21:15:24 » |
|
dziwnie...dziwnie u³o¿ony jest ten œwiat gdzie ofiara tam i kat ró¿a kolcem piêkna broni pazurami swej wolnoœci kot mi³oœÌ nienawiœci¹ czasem dyszy czasem g³uchy doœÌ ma ciszy zapach skunksa te¿ jest po coœ i pod ziemi¹ srebro, z³oto karaluchy czyszcz¹ nadmiar i szczur m¹dry -tonie tylko g³upi wariat! dziwnie, dziwnie u³o¿ony jest ten œwiat z³o i dobro? niezupe³nie to jest tak...
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 21:46:51 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #356 : Październik 28, 2010, 22:04:11 » |
|
(Haiku)
kaÂżdy jest fragmentem kaÂżdy fragment jest caÂłoÂściÂą potÂłuczony hologram
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #357 : Październik 29, 2010, 08:17:27 » |
|
krokus
kryszta³owe oczy zimy unios³em b³êkitem wiosennych Ÿrenic
===============================
pieœù umar³ych
palÂą duszy znicze, co odeszÂła z niczym
palÂą duszy udrĂŞczonej palÂą duszy umĂŞczonej
Âżyciem
pÂłonÂą groby jak pochodnie orszak Âżywych jak przechodnie
poÂśrĂłd ulic obumarÂłych
dziÂś przechodzieĂą, jutro jemu Âświece pÂłonÂą ÂświeciÂł drugim znicz za zniczem nie pomyÂślaÂł - Âże i on odejdzie
z niczem
ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2010, 14:07:26 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #358 : Październik 30, 2010, 15:15:29 » |
|
Dzien radosnych wspomnien o ukochanych po drugiej stronie teczy.....
Ni lisc zlotem wabiacy ni hryzantemy czerwien nie sa okruchem przywolan do ziemskiej skarbnicy wspomnien
Jeno serce bijace milosci blaskiem czystym jest dla Duszy wolnej we wspomnieniu zycia wszystkim
Bo tylko milosc laczy swiaty obok siebie w ktorych zyja bliscy daleko choc obok w serdecznosci niebie
Plonacej swiecy swiatlo swiatow jest polaczeniem droga jasnego ognia milosci ziemskiej wspomnieniem
Nie ma swiat smutkow wielkich dla serc ogniem zlaczonych bo to tylko iskiera malenka swiaty sa podzielone
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2010, 19:58:38 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
|
« Odpowiedz #359 : Październik 30, 2010, 16:35:36 » |
|
awraham ben jicchak...../szczesliwi ktorzy sieja
szczesliwi ktorzy sieja ale nie zbieraja poniewaz wedruja daleko.
szczesliwi sa ci zacnego serca ktorych mlodosc chwalebna dni wypelnia swiatlem gdy oni sami zdejmuja z ubran ozdoby rozchodzac sie po swoich drogach.
szczesliwi sa dumni lecz nie pyszni ktorych duma przelala sie poza brzegi duszy po to zeby stac sie biela pokory kiedy tecza strzelila z dolin i rozpiela sie na chmurach.
szczesliwi ktorzy wiedza ze ich serce wola na puszczy a milczenie kwitnie na ich wargach.
sa szczesliwi albowiem zgromadza sie w sercu swiata owinieci w szaty zapomnienia a ich trwanie bedzie nieskonczonym darem bez slow.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2010, 16:36:18 wysłane przez purattu »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #360 : Październik 30, 2010, 22:28:39 » |
|
dusza - (rymowanka)
stare czasy przypomina prosi o troszeczkĂŞ wina i pamiĂŞci jeszcze troszkĂŞ przypnie sobie jako broszkĂŞ
jako klamrê z czasem przesz³ym choÌ tam smutki nie odesz³y choÌ tam radoœÌ wci¹¿ ta sama choÌ tak ludzie lubi¹ k³amaÌ
jednak duszy za tym tĂŞskno choĂŚ nie sÂłychaĂŚ pÂłacze czĂŞsto
............................................
==================================
w dzieĂą zaduszny
darujemy wszystkiego po trosze
ja tobie kochanie na tacy sÂłoĂąca promyki niosĂŞ rogalik ksiĂŞÂżycowy i kwiatĂłw narĂŞcze za wspĂłlne Âłzy, smutki
i mi³oœÌ nasz¹
w podziĂŞce
ScaliÂłem posty darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 17:43:15 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #361 : Listopad 01, 2010, 17:30:04 » |
|
Polonczenie...
Tylko milosci promien swiatow jest lacznikiem tylko przezycie milosci na nim przewodnikiem tylko wspomnienie gorace co serce splatalo ogniami tylko lez potok teskny co pamiec koi dniami
A Ty choc daleko to blisko bo dla MILOSCI nie ma granic A Ty choc daleko to blisko bo My czas mamy za nic....
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 17:30:40 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #362 : Listopad 02, 2010, 12:17:14 » |
|
wspominki
wspomnienia kryjÂą mogiÂły znicze z lekka oÂświetlajÂą ich sens
dumne chryzantemy kryj¹ ostatnie brzmienia ciep³ych s³ów
i niepokĂłj spojrzenia zza mgÂły
takie krĂłtkie rozstanie a zda siĂŞ wiecznoÂściÂą
spowitÂą w niepotrzebne Âłkania i Âżal
czyÂż nie piĂŞkne sÂą takie na chwilĂŞ kochankĂłw rozstania
za jedno mrugniĂŞcie czasu za kilka wiosny witaĂą
spotkamy siĂŞ niebawem tam gdzie nasza PrzystaĂą
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2010, 12:24:01 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
soook
Gość
|
|
« Odpowiedz #363 : Listopad 02, 2010, 16:58:52 » |
|
Jestem Ja
Jestem Tutaj , wiedzÂąc Trwam oczekujÂąc Siebie
Nie odejdĂŞ , bĂŞdzie tu MyÂśl Moja
Na gĂłrach depresji Jestem Ja
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #364 : Listopad 03, 2010, 10:02:23 » |
|
JESTEM
jestem sÂłoĂącem, jestem cieniem jestem ptakiem, cudnym kwiatem jestem tĂŞczÂą i nadziejÂą
jestem, jestem, jestem...
przepaœci¹ bez dna i panem ksiê¿yca py³kiem na wietrze, który wci¹¿ wieje...
zorzÂą w odlegÂłym czasie lodowÂą gĂłrÂą, bezbrzeÂżnÂą pustyniÂą
z tych, co kochajÂą, a potem winiÂą
jestem wszĂŞdzie, jestem zawsze czy los trudny, jasny, marny
czasem biaÂły, czasem czarny...
jestem orÂłem i wiewiĂłrkÂą synem, matkÂą, ojcem, cĂłrkÂą
jestem jasny, lub przeklĂŞty ale zawsze JESTEM wielki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2010, 16:02:08 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #365 : Listopad 27, 2010, 23:02:18 » |
|
szczĂŞÂście
o szczêœciu pan pani rozprawiasz niedbale a có¿ o nim naprawdê wiesz
gdzie siĂŞ koĂączy zaczyna
dlaczego kusi i bÂłyszczy tysiÂącem znaczeĂą i migotliwych gier
jeœli jednak s³owo takie istnieje to nie z pró¿ni powsta³o
lecz z takiej materii i ducha ktĂłra b y ĂŚ tym musi
i czymÂś nieuchwytnie szczegĂłlnym jak samo znaczenie jego
na p e w n o j e s t!
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #366 : Grudzień 01, 2010, 14:11:36 » |
|
To takÂże stary tekst:
stary Âświat... zwietrzaÂły myÂśli rozpierzchÂły siĂŞ sÂłowa na wszystkie strony
dusza o innej myÂśli tej, co lĂŞkiem za szybko umiera
bo razem tak jakby pewniej i caÂłkiem bezpiecznie lecz tunel, nie jest tunelem Ariadny dawno zerwaÂła siĂŞ niĂŚ pustka pustek, z rozpaczy nawet nie da siĂŞ wyĂŚ
martwy ptak na niebie utkn¹³ nie spadnie nie¿ywy, o nie...
jak wokó³ straszno, jak wokó³ smutno choÌ o mi³oœci mówi siê tyle
gdyby tak jednak poszybowaĂŚ hen gdyby tak jednak zapomnieĂŚ na chwilĂŞ
i znowu staĂŚ siĂŞ lekkim i zwiewnym motylem
i znowu staĂŚ siĂŞ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 14:15:17 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
purattu
Gość
|
|
« Odpowiedz #367 : Grudzień 01, 2010, 14:45:19 » |
|
taki przyplyw ktory, plynac, zda sie spac zbyt pelen by zabrzmiec lub sie spienic.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #368 : Grudzień 01, 2010, 16:27:15 » |
|
...taki jest wÂłaÂśnie stary Âświat.
Ach, te s³owa!ach, te s³owa z³aknione uczuÌ prawdziwych - zapisu uderzeù serca i nad ³¹k¹ rozsnutych mgie³ zapachu ró¿y, mrugniêcia nagietka lotu jaskó³ki przed burz¹ koloru têczy i ust Cyganek co, szczêœcie w zapale wró¿¹ namiêtnych poca³unków i wyznaù w œwiêtojaùsk¹ noc co, z wiankiem pop³ynê³a z nieznane chcia³oby siê, by s³owa te zadrga³y dŸwiêkiem, co zmieni siê w Amen.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2010, 16:48:11 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #369 : Grudzień 02, 2010, 04:04:31 » |
|
DelektujĂŞ siĂŞ wspomnieniami one.... mnie wspierajÂą... PodtrzymujÂą mÂą nadziejĂŞ... ze mnÂą pozostajÂą... BudujÂą me marzenia wyidealizowane... Mam nadziejĂŞ, Âże dÂługo bez Ciebie nie pozostanĂŞ... Co robisz, o czym teraz myÂślisz czy, dzisiejszej nocy takÂże mi siĂŞ przyÂśnisz... ? Zamykam oczy, zlepiam siĂŞ w snu otchÂłani... jesteÂśmy wreszczcie razem.... w sobie zakochani... Nie chcĂŞ, nie chcĂŞ budziĂŚ siĂŞ z tego snu... nie chcĂŞ sam siĂŞ budziĂŚ... kolejnÂą noc cierpieĂŚ, nadziejÂą siĂŞ ÂłudziĂŚ Âże za chwilĂŞ do mnie przyjdziesz tak jak dawniej byÂło... przebaczysz mi wszystko jak by nic siĂŞ nie zdarzyÂło To wszystko juÂż minĂŞÂło co byÂło najpiĂŞkniejsze... pozostaÂły mi dzisiaj tylko listy i wiersze... pisane o Tobie, o Nas, o tym co do Ciebie czujĂŞ... Nie ukrywam...... nadal Ciebie potrzebujĂŞ...........
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2010, 04:25:24 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #370 : Grudzień 02, 2010, 10:22:12 » |
|
Jezeli umarles dla kazdej radosci, milosci i szczescia, jezeli nie potrafisz juz uwierzyc w siebie ani w innych ludzi, sprobuj sie oczyscic i odrzucic wszystko co smutne b r z y d k i e, z a t r u t e, c i e m n e, i p o n u r e. Obudz sie z nocy swojego zniechecenia i zmeczenia zyciem do nowego poranka pelnego slonca, ptakow i kwaiatow. Otrzasnij sie z zimowego snu swojej apatii do nowej wiosny. Powstan! Bog napisal zmartwychwstanie na k a z d y m l i s t k u w s z y s t k i c h d r z e w. A wiec na pewno takze w twoje biedne serca czlowiecze.
Phil Bosmans
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2010, 10:25:24 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #371 : Grudzień 02, 2010, 20:11:05 » |
|
E.G.
mówisz moje granice moje dziecko ksi¹¿ka samochód praca
i mĂłj sen
moje Âżycie moje sÂłowa moja przestrzeĂą wci¹¿ od nowa…
do czego ci wiĂŞc jestem potrzebne ja SÂłoĂące co na wszystkich jednako sypiĂŞ zÂłotym promieniem
do czego ja Ziemia co tyle wiekĂłw juÂż z noszĂŞ ciĂŞ
i ja KsiĂŞÂżyc co w okna wszystkie pospoÂłu zaglÂądam
do czego ja cz³owiek przyjaciel ¿ona i m¹¿
i ja nieod³¹czny twój cieù
30 kwiecieĂą 2005.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #372 : Grudzień 02, 2010, 21:12:20 » |
|
Kochac to nie znaczy wziac drugiego czlowieka, aby siebie wzbogacic, napelnic, lecz darowac siebie, drugiemu czlowiekowi, aby jego wzbogacic(...) Trzeba sie dlugo trudzic w pracy nad soba, by gest brania stal sie gestem dawania (...), gdy mowisz: kocham cie -mowisz: daruje ci siebie. Aby moc sie darowac, musisz sam siebie posiadac, a czy ty juz naprawde jestes w pelni posiadaczem siebie?
Q. Reussir
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #373 : Grudzień 06, 2010, 23:04:44 » |
|
wiosn¹... cz³apie bocianisko stary rozgl¹da siê w poszukiwaniu pary zaskrzecz³a ropucha: dopóki ¿yjê dopóty nieszczêsny nie wie czego naprawdê wci¹¿ szuka...
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #374 : Grudzień 06, 2010, 23:38:29 » |
|
zim¹:Nie cz³apie ju¿ bocian stary Bo zadek mu przymarz³ do lodu. Ale nie traci wci¹¿ wiary, ¯e trzeba doczekaÌ do wschodu. Bo w ten czas - to nie przypadek - Rumiana buzia S³oùca Cmoknie go w zimny poœladek; Radoœci nie bêdzie koùca! Skostnia³a z zimna ropucha Te¿ wkrótce miêkka siê stanie. I zanim wyzionie ducha Ptak ze¿re j¹ na œniadanie... Mora³ mam dla ropuszki: B¹dŸ sztywna bo trafisz w kiszki
|
|
|
|
|
|
|
|