Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #350 : Pa¼dziernik 27, 2010, 16:34:03 » |
|
Czystosc i Roza...
Kto czystoscia zycie scieli tak zwyczajnie wedle mow ten twardosci nie udzieli ni kamienia ani slow nie trza karku mu nadstawiac ani twarzy reka skryc Bo On godzien jest slow wielu pieknem barw ich bedzie zyc
Roza platkiem swym muskajac nie utoczy serca lez one delikatnoscia swa powstajac daja sercu zar jak piec zar milosci radosc tworzy lekko zycia barwiac ton Roza wonia kolorujac sen zly odgoni z Twoich skron.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2010, 19:13:44 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #351 : Pa¼dziernik 27, 2010, 16:50:16 » |
|
czysto¶æ, jasno¶æ....czysto¶æ, jasno¶æ w ka¿dym wzglêdzie dywan prawdy ¶cieli wszêdzie nie uk³uj± ¿adne s³owa - je¶li serce jasne i gotowe na dzielenie, a nie branie na drugiego tak kochanie by nie rani³ odchodzeniem kiedy ³o¿e jeszcze dzieli by nie budzi³ zak³amaniem kiedy s³oñce jest w po¶cieli... by mi³owa³ w czasy trudne - i w czyste zamienia³ brudne bo na dobre i na z³e, ma³o o tym kto pamiêta i zwyczajnie o tym wie, ¿e buduje ¿ycie takie jakie sam sobie chce...
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2010, 16:55:58 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #352 : Pa¼dziernik 27, 2010, 19:32:01 » |
|
Zycie Roz...
Choc roz wiele jest w ogrodach i mnogosci wyraz daja i choc pieknem swoim wabia nigdy wszak nie zniewalaja
Wolnosc cenia ponad miare ktorej lozem swym nie znacza godnosc wzycia wyznaczaja wolnosc dajac , wiec nie placza
Odchodzenie i zmienianie.... rzecz to ludzka w kazdym wzgledzie jednak gdy zawiera szczerosc dobro moze stworzyc wszedzie Byc na dobre i na zle... slowa , ktore czynia cuda byc na dobre i na zle? ale komu dzis sie uda sekret w nich zawarty caly zeby dwie osoby chcialy razem trudy pokonywac miast wciaz nimi siebie zbywac by nie tworzyc rzeczy zlych w ktorych pozniej trzeba tkwic Wedle mocy tej przysiegi tak opacznie rozumianej tak bezmyslnie przestrzeganej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2010, 19:34:18 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #353 : Pa¼dziernik 27, 2010, 19:59:46 » |
|
rozumienie klucz do szczê¶cia warto o tym wpierw pamiêtaæ przed przysiêg±, obietnic± a nie ganiaæ za spódnic± gdy feromon w³adzê trzyma tam gdzie m±dro¶æ, zdrady ni ma!
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2010, 20:00:28 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #354 : Pa¼dziernik 27, 2010, 20:17:32 » |
|
Tak siê ró¿a przechwala³a Sw± piêkno¶ci± zachwyca³a ¯e a¿ kolce jej wyros³y Wkrótce zwiêd³a w samotno¶ci…
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #355 : Pa¼dziernik 27, 2010, 21:15:24 » |
|
dziwnie...dziwnie u³o¿ony jest ten ¶wiat gdzie ofiara tam i kat ró¿a kolcem piêkna broni pazurami swej wolno¶ci kot mi³o¶æ nienawi¶ci± czasem dyszy czasem g³uchy do¶æ ma ciszy zapach skunksa te¿ jest po co¶ i pod ziemi± srebro, z³oto karaluchy czyszcz± nadmiar i szczur m±dry -tonie tylko g³upi wariat! dziwnie, dziwnie u³o¿ony jest ten ¶wiat z³o i dobro? niezupe³nie to jest tak...
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 27, 2010, 21:46:51 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #356 : Pa¼dziernik 28, 2010, 22:04:11 » |
|
(Haiku)
ka¿dy jest fragmentem ka¿dy fragment jest ca³o¶ci± pot³uczony hologram
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #357 : Pa¼dziernik 29, 2010, 08:17:27 » |
|
krokus
kryszta³owe oczy zimy unios³em b³êkitem wiosennych ¼renic
===============================
pie¶ñ umar³ych
pal± duszy znicze, co odesz³a z niczym
pal± duszy udrêczonej pal± duszy umêczonej
¿yciem
p³on± groby jak pochodnie orszak ¿ywych jak przechodnie
po¶ród ulic obumar³ych
dzi¶ przechodzieñ, jutro jemu ¶wiece p³on± ¶wieci³ drugim znicz za zniczem nie pomy¶la³ - ¿e i on odejdzie
z niczem
Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 31, 2010, 14:07:26 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #358 : Pa¼dziernik 30, 2010, 15:15:29 » |
|
Dzien radosnych wspomnien o ukochanych po drugiej stronie teczy.....
Ni lisc zlotem wabiacy ni hryzantemy czerwien nie sa okruchem przywolan do ziemskiej skarbnicy wspomnien
Jeno serce bijace milosci blaskiem czystym jest dla Duszy wolnej we wspomnieniu zycia wszystkim
Bo tylko milosc laczy swiaty obok siebie w ktorych zyja bliscy daleko choc obok w serdecznosci niebie
Plonacej swiecy swiatlo swiatow jest polaczeniem droga jasnego ognia milosci ziemskiej wspomnieniem
Nie ma swiat smutkow wielkich dla serc ogniem zlaczonych bo to tylko iskiera malenka swiaty sa podzielone
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2010, 19:58:38 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
purattu
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #359 : Pa¼dziernik 30, 2010, 16:35:36 » |
|
awraham ben jicchak...../szczesliwi ktorzy sieja
szczesliwi ktorzy sieja ale nie zbieraja poniewaz wedruja daleko.
szczesliwi sa ci zacnego serca ktorych mlodosc chwalebna dni wypelnia swiatlem gdy oni sami zdejmuja z ubran ozdoby rozchodzac sie po swoich drogach.
szczesliwi sa dumni lecz nie pyszni ktorych duma przelala sie poza brzegi duszy po to zeby stac sie biela pokory kiedy tecza strzelila z dolin i rozpiela sie na chmurach.
szczesliwi ktorzy wiedza ze ich serce wola na puszczy a milczenie kwitnie na ich wargach.
sa szczesliwi albowiem zgromadza sie w sercu swiata owinieci w szaty zapomnienia a ich trwanie bedzie nieskonczonym darem bez slow.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2010, 16:36:18 wys³ane przez purattu »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #360 : Pa¼dziernik 30, 2010, 22:28:39 » |
|
dusza - (rymowanka)
stare czasy przypomina prosi o troszeczkê wina i pamiêci jeszcze troszkê przypnie sobie jako broszkê
jako klamrê z czasem przesz³ym choæ tam smutki nie odesz³y choæ tam rado¶æ wci±¿ ta sama choæ tak ludzie lubi± k³amaæ
jednak duszy za tym têskno choæ nie s³ychaæ p³acze czêsto
............................................
==================================
w dzieñ zaduszny
darujemy wszystkiego po trosze
ja tobie kochanie na tacy s³oñca promyki niosê rogalik ksiê¿ycowy i kwiatów narêcze za wspólne ³zy, smutki
i mi³o¶æ nasz±
w podziêce
Scali³em posty darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 17:43:15 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #361 : Listopad 01, 2010, 17:30:04 » |
|
Polonczenie...
Tylko milosci promien swiatow jest lacznikiem tylko przezycie milosci na nim przewodnikiem tylko wspomnienie gorace co serce splatalo ogniami tylko lez potok teskny co pamiec koi dniami
A Ty choc daleko to blisko bo dla MILOSCI nie ma granic A Ty choc daleko to blisko bo My czas mamy za nic....
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2010, 17:30:40 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #362 : Listopad 02, 2010, 12:17:14 » |
|
wspominki
wspomnienia kryj± mogi³y znicze z lekka o¶wietlaj± ich sens
dumne chryzantemy kryj± ostatnie brzmienia ciep³ych s³ów
i niepokój spojrzenia zza mg³y
takie krótkie rozstanie a zda siê wieczno¶ci±
spowit± w niepotrzebne ³kania i ¿al
czy¿ nie piêkne s± takie na chwilê kochanków rozstania
za jedno mrugniêcie czasu za kilka wiosny witañ
spotkamy siê niebawem tam gdzie nasza Przystañ
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2010, 12:24:01 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
soook
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #363 : Listopad 02, 2010, 16:58:52 » |
|
Jestem Ja
Jestem Tutaj , wiedz±c Trwam oczekuj±c Siebie
Nie odejdê , bêdzie tu My¶l Moja
Na górach depresji Jestem Ja
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #364 : Listopad 03, 2010, 10:02:23 » |
|
JESTEM
jestem s³oñcem, jestem cieniem jestem ptakiem, cudnym kwiatem jestem têcz± i nadziej±
jestem, jestem, jestem...
przepa¶ci± bez dna i panem ksiê¿yca py³kiem na wietrze, który wci±¿ wieje...
zorz± w odleg³ym czasie lodow± gór±, bezbrze¿n± pustyni±
z tych, co kochaj±, a potem wini±
jestem wszêdzie, jestem zawsze czy los trudny, jasny, marny
czasem bia³y, czasem czarny...
jestem or³em i wiewiórk± synem, matk±, ojcem, córk±
jestem jasny, lub przeklêty ale zawsze JESTEM wielki...
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2010, 16:02:08 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #365 : Listopad 27, 2010, 23:02:18 » |
|
szczê¶cie
o szczê¶ciu pan pani rozprawiasz niedbale a có¿ o nim naprawdê wiesz
gdzie siê koñczy zaczyna
dlaczego kusi i b³yszczy tysi±cem znaczeñ i migotliwych gier
je¶li jednak s³owo takie istnieje to nie z pró¿ni powsta³o
lecz z takiej materii i ducha która b y æ tym musi
i czym¶ nieuchwytnie szczególnym jak samo znaczenie jego
na p e w n o j e s t!
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #366 : Grudzieñ 01, 2010, 14:11:36 » |
|
To tak¿e stary tekst:
stary ¶wiat... zwietrza³y my¶li rozpierzch³y siê s³owa na wszystkie strony
dusza o innej my¶li tej, co lêkiem za szybko umiera
bo razem tak jakby pewniej i ca³kiem bezpiecznie lecz tunel, nie jest tunelem Ariadny dawno zerwa³a siê niæ pustka pustek, z rozpaczy nawet nie da siê wyæ
martwy ptak na niebie utkn±³ nie spadnie nie¿ywy, o nie...
jak wokó³ straszno, jak wokó³ smutno choæ o mi³o¶ci mówi siê tyle
gdyby tak jednak poszybowaæ hen gdyby tak jednak zapomnieæ na chwilê
i znowu staæ siê lekkim i zwiewnym motylem
i znowu staæ siê...
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2010, 14:15:17 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
purattu
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #367 : Grudzieñ 01, 2010, 14:45:19 » |
|
taki przyplyw ktory, plynac, zda sie spac zbyt pelen by zabrzmiec lub sie spienic.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #368 : Grudzieñ 01, 2010, 16:27:15 » |
|
...taki jest w³a¶nie stary ¶wiat.
Ach, te s³owa!ach, te s³owa z³aknione uczuæ prawdziwych - zapisu uderzeñ serca i nad ³±k± rozsnutych mgie³ zapachu ró¿y, mrugniêcia nagietka lotu jaskó³ki przed burz± koloru têczy i ust Cyganek co, szczê¶cie w zapale wró¿± namiêtnych poca³unków i wyznañ w ¶wiêtojañsk± noc co, z wiankiem pop³ynê³a z nieznane chcia³oby siê, by s³owa te zadrga³y d¼wiêkiem, co zmieni siê w Amen.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 01, 2010, 16:48:11 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #369 : Grudzieñ 02, 2010, 04:04:31 » |
|
Delektujê siê wspomnieniami one.... mnie wspieraj±... Podtrzymuj± m± nadziejê... ze mn± pozostaj±... Buduj± me marzenia wyidealizowane... Mam nadziejê, ¿e d³ugo bez Ciebie nie pozostanê... Co robisz, o czym teraz my¶lisz czy, dzisiejszej nocy tak¿e mi siê przy¶nisz... ? Zamykam oczy, zlepiam siê w snu otch³ani... jeste¶my wreszczcie razem.... w sobie zakochani... Nie chcê, nie chcê budziæ siê z tego snu... nie chcê sam siê budziæ... kolejn± noc cierpieæ, nadziej± siê ³udziæ ¿e za chwilê do mnie przyjdziesz tak jak dawniej by³o... przebaczysz mi wszystko jak by nic siê nie zdarzy³o To wszystko ju¿ minê³o co by³o najpiêkniejsze... pozosta³y mi dzisiaj tylko listy i wiersze... pisane o Tobie, o Nas, o tym co do Ciebie czujê... Nie ukrywam...... nadal Ciebie potrzebujê...........
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 02, 2010, 04:25:24 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #370 : Grudzieñ 02, 2010, 10:22:12 » |
|
Jezeli umarles dla kazdej radosci, milosci i szczescia, jezeli nie potrafisz juz uwierzyc w siebie ani w innych ludzi, sprobuj sie oczyscic i odrzucic wszystko co smutne b r z y d k i e, z a t r u t e, c i e m n e, i p o n u r e. Obudz sie z nocy swojego zniechecenia i zmeczenia zyciem do nowego poranka pelnego slonca, ptakow i kwaiatow. Otrzasnij sie z zimowego snu swojej apatii do nowej wiosny. Powstan! Bog napisal zmartwychwstanie na k a z d y m l i s t k u w s z y s t k i c h d r z e w. A wiec na pewno takze w twoje biedne serca czlowiecze.
Phil Bosmans
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 02, 2010, 10:25:24 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #371 : Grudzieñ 02, 2010, 20:11:05 » |
|
E.G.
mówisz moje granice moje dziecko ksi±¿ka samochód praca
i mój sen
moje ¿ycie moje s³owa moja przestrzeñ wci±¿ od nowa…
do czego ci wiêc jestem potrzebne ja S³oñce co na wszystkich jednako sypiê z³otym promieniem
do czego ja Ziemia co tyle wieków ju¿ z noszê ciê
i ja Ksiê¿yc co w okna wszystkie pospo³u zagl±dam
do czego ja cz³owiek przyjaciel ¿ona i m±¿
i ja nieod³±czny twój cieñ
30 kwiecieñ 2005.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #372 : Grudzieñ 02, 2010, 21:12:20 » |
|
Kochac to nie znaczy wziac drugiego czlowieka, aby siebie wzbogacic, napelnic, lecz darowac siebie, drugiemu czlowiekowi, aby jego wzbogacic(...) Trzeba sie dlugo trudzic w pracy nad soba, by gest brania stal sie gestem dawania (...), gdy mowisz: kocham cie -mowisz: daruje ci siebie. Aby moc sie darowac, musisz sam siebie posiadac, a czy ty juz naprawde jestes w pelni posiadaczem siebie?
Q. Reussir
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #373 : Grudzieñ 06, 2010, 23:04:44 » |
|
wiosn±... cz³apie bocianisko stary rozgl±da siê w poszukiwaniu pary zaskrzecz³a ropucha: dopóki ¿yjê dopóty nieszczêsny nie wie czego naprawdê wci±¿ szuka...
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #374 : Grudzieñ 06, 2010, 23:38:29 » |
|
zim±:Nie cz³apie ju¿ bocian stary Bo zadek mu przymarz³ do lodu. Ale nie traci wci±¿ wiary, ¯e trzeba doczekaæ do wschodu. Bo w ten czas - to nie przypadek - Rumiana buzia S³oñca Cmoknie go w zimny po¶ladek; Rado¶ci nie bêdzie koñca! Skostnia³a z zimna ropucha Te¿ wkrótce miêkka siê stanie. I zanim wyzionie ducha Ptak ze¿re j± na ¶niadanie... Mora³ mam dla ropuszki: B±d¼ sztywna bo trafisz w kiszki
|
|
|
|
|
|
|
|