koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #375 : Grudzieñ 07, 2010, 11:22:53 » |
|
paradoks istnieniai tak jeden za¿era drugiego by istnieæ móg³ sobie azali¿ nie paradoks to, w takim sposobie! i tu i te¿ w niebie, s± ponoæ tacy co po¿eraj± ciebie a z tego mora³ p³ynie taki rób wszystko - by nie znale¼æ siê na bli¼niego tacy!
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #376 : Grudzieñ 07, 2010, 14:18:55 » |
|
Ob¿arstwo zle wp³ywa na uczuæ kreacje Zanim zechcesz po¿reæ blizniego , postaw ¿yciow± spacje! Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2010, 15:32:44 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #377 : Grudzieñ 07, 2010, 14:35:06 » |
|
- i zapros na kolacje.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #378 : Grudzieñ 07, 2010, 17:38:01 » |
|
... i jeszcze do³±cz sowite owacje! Ojej!!! wklei³ koliberek tekst stary o bocianie teraz siê w ³eb stukn±³ - có¿e¶ ty zrobi³ koliberku, ma³y pacanie! wszak nasz Ptak jak bocian ca³kiem wygl±da jeszcze koliberka o z³o¶liwo¶æ pos±dzi ju¿ siê bowiem zdarza³o, ¿e koliberek bez zwi±zku klepn±³ ozorem, a oberwa³o mu siê, ¿e nie przypadek to, ¿e fa³szywy przyjaciel z niego - choæ okolicznosci to zbieg i zwyk³e pozory! juz za hitlerka i innego oprawcê nieraz wyzwany ratujcie durnego nieboraka - przed ptakiem wielkim, paniusie i pany!. tak z przymru¿eniem oka, nie wiêcej jak ten wierszyk pisany, naprêdce!
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #379 : Grudzieñ 07, 2010, 20:11:23 » |
|
Drogi Koliberku!
To nie sztuka zabic kruka ale gola pupa jeza.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #380 : Grudzieñ 07, 2010, 21:38:54 » |
|
mówisz: go³± pup± je¿a... wiêc i ja ci siê teraz zwierzê ¿e z ciê¿kich do¶wiadczeñ koncept taki siê bierze - lecz i pupê i je¿a czasem warto z³o¿yæ w ofierze ³atwo bowiem machaæ ogonkiem gdy siê azotoks ma na stonkê!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2010, 21:39:28 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #381 : Grudzieñ 07, 2010, 22:07:54 » |
|
A ja sole to przedszkole Wszystkie ptaszki i motylki Tylko jeza nie sole, bo jez bardzo w pupe kole ani puder nie pomoze kiedy z jezem pogaworze.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #382 : Grudzieñ 17, 2010, 14:50:44 » |
|
Rafaeli na wszelkie gdyby...by³ sobie je¿ co bardzo kocha³, kocha³ a jego nie, wiêc szlocha³ i szlocha³... i ca³y zwin±³ siê w k³êbek kolczasty coraz bardziej smutny i humorzasty! je¿yku, razu pewnego rzek³a wiewiórka: s³oneczko ¶wieci, motylki fruwaj± s± jeszcze inni, co ciebie kochaj±!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2010, 20:29:49 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #383 : Grudzieñ 18, 2010, 13:35:06 » |
|
Hej! Ramiê do ramienia! Spólnymi ³añcuchy
Opaszmy ziemskie kolisko!
Zestrzelmy my¶li w jedno ognisko
I w jedno ognisko duchy!...
Dalej, bry³o z posad ¶wiata!
Nowymi ciê pchniemy tory,
A¿ ople¶nia³ej zbywszy siê kory,
Zielone przypomnisz lata.
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #384 : Grudzieñ 31, 2010, 03:31:36 » |
|
Gdzie jeste¶ mi³a ma... odnale¼æ Ciê nie mogê.... by zabraæ gdzie¶ daleko st±d na inny l±d..... Lecz serce mówi mi, ¿e wkrótce znajdê Ciebie.... bo szczê¶cie me tak blisko jest, gdy tylko spotkam Ciê. Gdzie jeste¶ moja ma³a Ma³gorzato... ? Piêkna figlarko najpiêkniejsza jak± znam..... Chyba urodê skrad³a¶ najwspanialszym kwiatom.... Za jeden u¶miech Twój dam wszystko to co mam..
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 31, 2010, 03:33:08 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #385 : Grudzieñ 31, 2010, 11:56:53 » |
|
Urzek³y mnie te frazy szczególnie:
Gdzie jeste¶ moja ma³a Ma³gorzato... ? Piêkna figlarko najpiêkniejsza jak± znam..... Chyba urodê skrad³a¶ najwspanialszym kwiatom....
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #386 : Styczeñ 04, 2011, 15:00:53 » |
|
Pie¶ñ „Zas³u¿onego na Polu Chwa³y”
w ciszê bezpieczn± uciekam od metalicznej wrzawy ¶wiata rdza toczy pod lakierem kornik pod faktur± miêkk± a ca³e z³oto z sejfów strze¿onych nie odkupi krwi zastyg³ej w ziemi
s³yszê poprzez ¶wist kuli ¶piew anielski a mo¿e syreni rykoszetem o³ów odbity zwija ca³± przestrzeñ ostatni ³yk powietrza i oko otwarte na wieczno¶æ
czelu¶æ wcale nie boli rani± wspomnienia nie zamkniête
04.01.2011
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #387 : Styczeñ 04, 2011, 16:09:25 » |
|
Bardzo ciekawe spojrzenie na rzeczywisto¶æ!
znów
w fotelu schowa³e¶ siê bezpiecznym snu jawê dojmuj±c± przechytrzyæ pragniesz gdy noc do dnia przymierza siê nieznacznie pytañ moc zadajesz nie wiesz nie rozumiesz poj±æ pragniesz gor±czkowo
ksiê¿yc zziêbniêty wnikn±³by chêtnie w powietrze gêste od oddechów ¶pi±cych niewinnie niczym mrówka twój but przed nosem obj±æ istotê istoty pragniesz
przeczuwasz zag³adê nawet i schodzisz z drogi na chwilê gdy dziecko w pokoju obok kaszle bezustannie ty siebie szukasz niepowa¿nie
wstañ i przytul siê do smutnego dziecka
choæ but wci±¿ taki sam du¿y gdzie¶ czyha za rogiem nie ma to ju¿ najmniejszego znaczenia
2004-11-17
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2011, 16:12:31 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #388 : Styczeñ 24, 2011, 22:07:46 » |
|
Dzi¶ smutna, rozgoryczona duszyczka, cierpia³a z powodu "okropnego dnia", a to moja odpowied¼: Jestem rozsypany, nie mogê siê pozbieraæ, co za dzieñ posrany, niech to jasna cholera... Prze¶miewczo - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #389 : Styczeñ 24, 2011, 22:36:38 » |
|
ha ha ha ha ha Thotal ty to dajesz czadu : Mia³am dzisiaj w³asnie taki dzieñ
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 24, 2011, 22:38:20 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #390 : Styczeñ 25, 2011, 12:15:41 » |
|
Ty siê ¶miejesz Thotalu, z duszyczki naigrywasz, a ona w czarnym woalu winy swoje odkrywa… Empatycznie – ptak
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #391 : Styczeñ 25, 2011, 17:47:53 » |
|
Empatycznie,czy lirycznie, nie trzeba siê smuciæ. Trzeba smutne my¶li do kosza wyrzuciæ. Gdy ciê ³api± nerwy,spakuj do konserwy. trywialnie chanell
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #392 : Luty 13, 2011, 00:32:25 » |
|
Le¿ê sobie na golasa, ona wiesza na zawiasach, Pozosta³e moje szcz±tki, Bym mi³ego zna³ pocz±tki.... Cdn nast±pi... przedwio¶nie ju¿ zaczyna kwitn±æ ==================================== Kocham ciê ca³ym sercem, a mi³o¶æ czym da siê wiercê... Pozdrawiam - Thotal ==================================== Czy Pani wie co w czym tkwi? - czy Pani kocha, czy Pani ¶pi? Pozdrawiam - Thotal Scali³em posty Darek>Thotal<, i Ty te¿ musisz mi nadaæ roboty? Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2011, 18:04:49 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #393 : Luty 15, 2011, 13:25:36 » |
|
Kocham Ciê, ró¿owy ob³oczku, w tym przechodzonym szlafroczku, ale kocham te¿ stale, gdy nie masz niczego wcale... ==================================================== Wierzyæ? Nie wierzyæ? co mam robiæ teraz, czy to jest ob³oczek? czy ró¿owa pantera? Pogryzie? Podrapie? a mo¿e przytuli? - ciep³a wilgotna, z sercem przy koszuli… Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2011, 20:22:28 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #394 : Luty 15, 2011, 14:10:50 » |
|
Faktycznie - przedwio¶nie chyba ju¿ kwitnie, Skoro przejawia siê tak lirycznie…
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #395 : Luty 15, 2011, 14:28:26 » |
|
Kocham Ciê bez ustanku, mimo och³odzeñ, zimnych poranków, kocham na zawsze i bez wymagañ, kocham i bêdê na mi³o¶æ stawia³... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #396 : Luty 15, 2011, 15:05:38 » |
|
Kochaæ, jak to ³atwo powiedzieæ… Tak mocno kocha³ swoje wybranki, ¿e a¿ dzidy ³ama³, gdy stawa³ w szranki! Filozoficznie - ptak
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #397 : Luty 15, 2011, 15:12:23 » |
|
Tylko nie mów ¿e pracujesz, bo jak znam ¿ycie, to kombinujesz, o kochaniu my¶l±c skrycie... Pozdrawiam - zapracowany Thotal
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #398 : Luty 15, 2011, 15:21:53 » |
|
Ja nie my¶lê wcale skrycie Kombinujesz nie¼le Kocham mocno i nad ¿ycie Gdym w gor±czce albo febrze Pozdrawiam bezprzytomnie, ptak
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #399 : Luty 15, 2011, 15:28:10 » |
|
Ja nie muszê je¼dziæ po asfalcie, i na pla¿y le¿eæ w palcie, ale muszê czuæ i wiedzieæ, ¿e Ty zawsze obok bêdziesz. Pozdrawiam - rozczulony Thotal
|
|
|
|
|
|
|
|